DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Cum o sa fie distruse padurile din Hunedoara cu drujbe si 1500 de tone de cianura
https://www.vice.com/ro/article/nepb3g/ ... de-cianura" onclick="window.open(this.href);return false;

Daca chiar se va intampla asa ceva, oportunitatea de a se oferii noi locuri de munca, va avea un pret. In zona respectiva, viata va fi anihilata pentru foarta mult vreme - este vorba despre cianura :!:
Dezincriminarea abuzului în serviciu
este un test in realitate, a faptului de a fi om sau nu, pentru ca atunci cand legile devin foarte multe la numar si unele le anuleaza pe altele in anumite situatii, nimic nu mai este sigur la modul efectiv. Totul ramane la latitudinea celui care accepta sa fie corupt si are o functia executiva. Bineinteles ca oricine are pareri contra poate fi catalogat in fel si chip, dar consecintele reale - zone toxice, post apocaliptice care vor rezulta nu pot fi decat cum vor fi. Focare de infectie. Deci treaba e clara, la boier in casa se mentine +/- curatenia, iar in colonii toata mizeria. Nimic nou sub soare, America de sud are o experienta bogata pe tema asta. Doar ca si speculatie momentan, odata rascolita natura, defrisata padurea ca sa se faca lor acelor rezidurii nenaturale, cine va avea grija ca influienta lor nefasta sa nu amplifice raul odata facut? Ce se va intampla, nu se va intampla in conditii de laborator unde este totul sterilizat si contaminarea in exterior este exclusa complet. Totul va fi in aer liber. Adica este nevoie de o intreaga logistica (resurse/motivatie/pregatire superioara) ca acele ''bazine'' de decantare sa nu produca fisuri de-a lungul zecilor de ani si care se vor extinde cu mult peste perimetrul lor initial. In special in subteran, in paralel cu tot ce inseamna sol/aer. Ghici cine traieste la sol? Sa nu imi spuneti ca tot ce este viu si prin specificul conditiilor de viata este evident vulnerabil la mediu... O, am uitat, dar suntem pregatiti si pentru asta, sunt mii de farmacii active peste tot :roll:
Nu am pomenit de minusculul efect pozitiv din toata treaba asta. Procentul penibil care il primeste statul de pe urma aceste ''afaceri''. Chiar daca ar primi partea leului, consider ca costurile sunt disproportionat de mari.

User avatar
hpavictor
Posts: 127
Joined: 26 Apr 2009, 09:42
Location: Romania Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by hpavictor »

Este fix si parerea mea .
Probabil ca si a altora ...
Studiati entropia Shannon tip H a unei variabile discrete oarecare ...
Da , exact .
Este o pagina despre viitor !
Leonardo Fibonacci :  F(n) = F(n–1) + F(n–2)

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

hpavictor wrote: Studiati entropia Shannon tip H a unei variabile discrete oarecare ...
Ce recomanzi si sper ca esti constient de asta, daca nu ai o anumita pregatire - este ceva ermetic din start :wink:
Presupun ca nu ai recomandat asa ceva din intamplare, dar avand motivele tale, nu ai vrut sa detaliezi in limbaj obisnuit anumite concluzii. Inteleg in linii mari din ce presupun ca ar releva acea entropie, ca un anumit deznodamant ireversibil este consecinta unei relatii speciale a elementelor care au compus-o. Asta este un truism, accesibil mie. Poti fi mai explicit? Cer asta pentru ca daca recomanzi asa ceva , presupun ca si intelegi si poti gasi paralele si in viata obisnuita si in virtutea faptului ca explicatiile vin de sus in jos si nu invers, adica de la cel cunoscator la cel ignorant. Ce tine de matematici superioare am uitat din simplu motiv ca nu am nevoie de asemenea cunostinte in viata curenta. O sinteza scurta ar fi ok.

User avatar
hpavictor
Posts: 127
Joined: 26 Apr 2009, 09:42
Location: Romania Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by hpavictor »

Sunt prea suparacios azi ...

Daca chiar sunteti interesat de ideile mele , puteti urmari postarile mele anterioare de pe acest site .
Momolo este un moderator absolut cinstit ( cu anumite rezerve legate de orgoliu propriu ) care ofera sansa oricararui user sa isi exprime punctul de vedere !
Filozofia este baza tuturor conflictelor , dar si a solutionarii acestora .
Eu doar constat ...
Leonardo Fibonacci :  F(n) = F(n–1) + F(n–2)

sabinalungu
Posts: 1
Joined: 12 Nov 2018, 16:08

Re: DIVERSE

Post by sabinalungu »

Stie cineva unde gasesc un apartament in Bucuresti ieftin? Eu am cautat aici dar nu am gasit.

spiromedica
Posts: 82
Joined: 11 Mar 2009, 04:17

Re: DIVERSE

Post by spiromedica »

Foarte HiFi&audiofila intrebarea ...
Audio Aero Prestige Signature ,Accuphase P-4200, Jadis Orchestra Reference RC , Triangle Magellan Cello 2 (Audioquest Gibraltar 2x3m biwire , XLR: Accuphase ASLC-15 , RCA:Accuphase ASL-10 , power cables : Audioquest Thunder x 2 , Audioquest NRG-10)

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: DIVERSE

Post by johndoe21ro »

sabinalungu wrote:Stie cineva unde gasesc un apartament in Bucuresti ieftin? Eu am cautat aici dar nu am gasit.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Primarul (PNL) al celei mai mari comune din judetul Valcea, in timp ce se afla cazat pentru un curs pe teme de combatere a corupţiei în instituţiile publice ( :lol: :lol: :lol: ), a furat aparatul de lustruit pantofi. Prin cu camerele video intai nu a recunoscut, dupa ce si-a dat seama ca a fost filmat a dat-o cotita cum ca "a fost o gluma".

Deci, un POLITICIAN adevarat, plin de talent! (de la PNL):

https://adevarul.ro/locale/ramnicu-valc ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

PS - orice am spune, noi ca popor suntem reprezentati pe merit de cei care conduc azi Romania! Chiar e democratie!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Scandalul asistenților români din Suedia cu diplome fără să fi fost la școală: Ministerul Educației face controale la o școală postliceală / Jurnalista din Suedia care a lucrat la anchetă povestește de la ce a pornit totul
https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-2 ... -totul.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

La diverse facultati private, de exemplu "Hyperion" examenele se dau cu telefonul pe uatzap iar prezenta la cursuri este "dupa chef", totul in asa fel incat trec atat aia care invata (ca vor ei) cat si aia ca nu invata absolut nimic, toti primind in mod egal.... DIPLOMA!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

sabinalungu, ai doua avertismente, la cea mai mica urmatoare abatere urmeaza ban permanent.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Stirea ai cu asistentii medicali din Suedia e tare nelinistitoare. Pe masura ce trece timpul, tangenta cu asemenea persoane iresponsabile e posibil sa fie mai deasa pentru uni. Stiu cum e sa fi tanar, nu am ratat etapa si sa ai o psihologie specifica de miserupism la anumite aspecte. La varsta aia percepiai si trecerea timpului diferit si te purtai in consecinta + mediul. Consider ca anumite meseri nu pot fi facute la capacitatea lor maxima fara implicare serioasa in domeniu. Ce le scapa la cei tineri (la unii) este faptul ca nu poti sa asimilezi fara sa intelegi. Nu poti sa intelegi fara sa te implici real, mai ales intr-un domeniu asa de serios unde daca ai gresit la un detaliu, e posibil sa nu mai poti repara. Unul din aspectele care ii faulteaza evident in ziua de azi este faptul ca memoria lor este externa, pe pagini web.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

O fostă judokană de la lotul național, Cătălina Rob Ditan, 18 ani, povestește calvarul prin care a trecut la Centrul olimpic de la Cluj, în primăvara lui 2014
https://www.gsp.ro/sporturi/altele/excl ... rul-Widget" onclick="window.open(this.href);return false;

O inteleg, nu perfect dar suficient de bine. Ce voi spune sunt situatii exclusiv din trecut, sunt depasite si iertate.
La un moment dat pe acest forum, am scris intr-un context anume ca m-am lovit la cap. In realitate au fost mai multe lovituri. Ghiata, beton, mobila, piatra si fara anestezie ca nu suntem la medic :mrgreen: . Partea buna, dar si proasta uneori e ca o parte a memoriei si simtul mirosului, nu mai prea exista. Nu zic asa ceva ca sa cersesc simpatie, ar fi ridicol in ochi mei asa ceva, in schimb - dau foarte mult pe faptul ca daca un copil este traumatizat, si nu este luat in seama conteaza mult mai mult decat poate regurgita un politician/afacerist imbecilizat de succes, in orice clipa a vietii lui, indiferent de ce realizari are.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Ce mi sa intamplat, nu are legatura cu parintii ci cu mediul. Nu sti cand superi pe cineva si se mai intampla lucruri cateodata. Partea buna e ca ce nu te omoara, te face mai puternic ca n-ai de ales. Sa fi puternic inseamna sa fi modest, clar, concis si sa te uiti daca trebuie in ochii oricui care se crede smecher fara sa clipesti, pana reapar dinozauri daca esti cu adevarat motivat. Tot ce scriu tine de atitudine. Daca sub o zodie buna e si atitudinea/experienta dar si resursele, e si mai bine.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Aerul poluat este ”noul tutun”, avertizează Organizația Mondială a Sănătății
https://www.totb.ro/aerul-poluat-este-n ... sanatatii/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: DIVERSE

Post by Kostas »

Un articol foarte util despre acustica salilor de concert

https://despreopera.com/2018/11/16/cele ... JtDDI54sHI" onclick="window.open(this.href);return false;
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

Post Reply