DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
Mokep
Posts: 117
Joined: 05 Jul 2018, 21:15
Location: Brasov

Re: DIVERSE

Post by Mokep »

Apropo de puterea facebook si manipulare - Jaron Lanier un avangardist al lumii IT-ului anilor 80-90, latura hippie a acestei revolutii - ne avertizeaza ca modelul de business actual este distructiv pentru "clienti"

Jaron Lanier interview on how social media ruins your life, 21 min
https://www.youtube.com/watch?v=kc_Jq42Og7Q" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Protestele „vestelor galbene“ arată lumii o latură „şocantă“ a economiei franceze: oamenii care nu-şi pot permite să mai dea un ban în plus pe motorină. Ce înseamnă sărăcia în Franţa
https://www.zf.ro/auto/protestele-veste ... a-17742970" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Mokep
Posts: 117
Joined: 05 Jul 2018, 21:15
Location: Brasov

Re: DIVERSE

Post by Mokep »

Legat de Vestele Galbene, de la firul ierbii, niste scurte extrase cu interviuri protestatari, traduse in engleza.
Informatii/nemultumiri foarte interesante de care nu se prea aude pe la noi si in presa mainstream:

The Yellow Vests | TPS #236
https://www.youtube.com/watch?v=nHYXiOJ71oY&t=3420" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Franta, un stat si fosta mare putere imperiala distrus de politicile socialiste si populiste in scopul vanatorii de voturi. Cred ca nicaieri socialistii occidentali nu au distrus un stat (adica si-au distrus propriul stat) atat de mult! Franta a mers bine in timpul regimurilor de dreapta. Din pacate asta s-a intamplat acum multa vreme.

Foarte interesant ce se intampla in UE. Salariile in general cresc, precum si puterea de cumparare dar si politicile sociale. In acest timp se adanceste saracia extrema si in general se produce o si mai mare polarizare. Cei bogati devin si mai bogati, cei saraci si mai saraci, orasenii se rup si mai mult de provincia care moare uitata; oamenii care au nevoie cu adevarat de politicile sociale au acces din ce in ce mai putin la acestea, in timp ce altii care nu au nevoie (impostorii, emigrantii) au mai mult acces si primesc ajutor din partea unui sistem care seamana cu o masinarie scapata de sub control, functionand fara noima. De exemplu, tiganii proveniti din Romania se descurca foarte bine exploatand sisteme de protectie sociala occidentala (defapt exploatand bresele acestora) in timp ce locuitorii de acolo, cei nevoiasi, se descurca din ce in ce mai greu si nu au acces. Peste toate exista o birocratie uriasa. Care se diferentiaza de birocratia uriasa de tip comunistoid din Romania prin faptul ca in vest functioneaza, aici nu functioneaza, defapt aici intepeneste orice progres economic si social. Una peste alta nemultumirea fata de UE creste pe zi ce trece in toate tarile europene. Cauza principala este aceasta adancire in polarizare. UE e ca o familie unde unii mananca pe saturate fara sa faca mai nimic in timp ce altii doar se uita flamanzind, rupandu-si spinarea de munca. E o problema generala de impartire intre frati, in familie. UE este construita provizoriu pe baze provizorii care functionau in conditiile de acum peste un deceniu insa azi nu mai sunt aceleasi conditii. Cel mai mare pericol pentru UE si Europa in general este nationalismul traditional. Asta a fost cauza razboaielor din ultimii aprox. 200 de ani (si tot nationalismul a venit de hac fostului imperiu rosu, URSS. Dovada cat este de puternic!).
Din ce in ce mai mult UE incepe sa semene cu o familie unde sotul isi bate nevasta si copiii, insa ea nu poate da divort deoarece a doua zi ar muri de foame, pentru ca batausul e unica sursa de venit in familie. Atata vreme cat ea a mancat bataie moderat, a suportat, insa de la o vreme bataia se lasa cu spitalizare si probabil divortul e aproape. Si se va lasa cu pagube enorme, ea si copiii vor ajunge pe drumuri, el vai de capul lui, in final toti mai nefericiti, mai saraci. Dar nici cu bataia nu se poate trai la infinit.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

„Parade militare, discursuri pompoase, lacrimogene, steguleţe la oglinzile maşinilor, declaraţii pline de patos... Stăm bine la capitolul ăsta. Foarte bine... Îmi iubesc ţara. Iubesc uliţele desfundate, cuiburile berzelor, mirosul de fum, iarna, în sate uitate de lume... Dar, tocmai pentru că îmi iubesc ţara nu pot să nu mă gândesc, cu furia izvorâtă din neputinţa de a schimba ceva, la toate câte sunt rele în ţara mea... După 100 de ani România e cea mai săracă ţară europeană, fără autostrăzi, fără spitale, cu o rată record a violenţei în familie, pentru că România nu mai are educaţie... Nu mai contăm în sport decât pe alocuri (graţie dăruirii unor oameni, nu pentru că s-ar investi în sport), n-avem cercetare, nu producem mai nimic, avem şcoli cu WC-ul în curte, bătrâni care trăiesc cu câteva zeci de lei pe lună în case de chirpici... Copiii mor în spitale, adulţii la fel... N-avem practic nimic. Nimic. Mall-uri, Catedrala şi beculeţe de Crăciun... Aşa că azi sunt tristă. Am o strângere de inimă gândindu-mă la ce s-a visat pentru ţara asta acum 100 de ani şi la ce s-a ajuns. E vina tuturor. E şi vina mea. Se va schimba vreodată ceva? Habar n-am... Îmi iubesc ţara pentru ce a fost şi pentru ce ar fi putut să fie, nu pentru ceea ce este acum - o ţară condusa de nişte infractori, la marginea Europei, în care oamenii nu au altceva decât speranţe şi vise înfrânte“, a fost mesajul Magdei Vasiliu de 1 Decembrie.
https://adevarul.ro/entertainment/celeb ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Corespondentul care a transmis pentru Moscova de la Bucureşti în decembrie 1989: „România nu este o poveste de succes“
......
„Să recunoaştem, dintre toate ţările care au moştenit imperiile prăbuşite, România a rezistat cel mai bine testului timpului. Este singura care a rămas în frontierele anterioare, cu excepţia Basarabiei şi a Bucovinei de Nord“, afirmă el. Dar cum a gestionat acest succes istoric? „Din păcate, nu strălucit“, răspunde el, după care enumeră problemele României de astăzi. România este ţara cu cea mai mică speranţă de viaţă şi cu cel mai mare număr de oameni săraci din UE. De asemenea, nu are decât 750 de kilometri de autostradă, la fel ca Bulgaria, dar cu o suprafaţă de două ori mai mică. Mai mult, peste 40% din gospodării româneşti au WC-ul în curte şi nu au canalizare. Colac peste pupăză, este cea mai coruptă ţară din UE, sau cel puţin aşa este percepută în străinătate, iar 3,5 milioane de români au emigrat, pe locul doi după Siria. „Pe scurt, România nu este o „poveste de succes“, conchide el, afirmând totodată că asta nu opreşte sărbătoarea. În opinia sa, toate discursurile pompoase, tăierile de panglici şi sticlele de şampanie deshise în acest an au doar conotaţii politice, în perspectiva următoarelor alegeri europene, prezidenţiale, locale şi parlamentare. În încheiere, autorul aduce în atenţie o reflecţie a scriitorului şi publicistului Stelian Tănase: „2018 putea fi un an sobru. Cu o meditaţie aprofundată asupra destinului nostru naţional şi a trecerii noastre prin timp. Din păcate politicienii au confiscat Centenarul Marii Uniri şi aşa s-a ales praful. Centenarul a devenit un bîlci, o scenă pe care suie făţarnicii şi demagogii“.
https://adevarul.ro/international/rusia ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

INTERVIU Cristian Pîrvulescu, politolog: „În anul Centenarului, politicienii au încercat să împingă România în Evul Mediu“
https://adevarul.ro/cultura/istorie/int ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Borza anunţă colapsul: Teodorovici şi Viorel Ştefan mi-au confirmat că suntem la limită cu deficitul bugetar. Am ajuns la fundul sacului
......
PSD a greşit mult mărind nesustenabil salariile şi pensiile. Fondul de salarii a crescut de la 57 miliarde lei în 2016 la 69 miliarde lei în 2017, la 81 miliarde lei în 2018. Fondul de pensii a crescut de la 81 miliarde lei în 2016 la 89 miliarde lei în 2017 şi la 99 miliarde lei în 2018. Cu alte cuvinte, vorbim de o creştere a fondului de salarii şi de pensii cu 5 miliarde euro anual, echivalentul a patru autostrăzi Comarnic-Braşov, sau cinci autostrăzi Piteşti-Sibiu, 20 de spitale judeţene noi cu 1.000 de paturi fiecare, sau 500 de şcoli noi. Pe noua Lege a pensiilor, Fondul de pensii va creşte cu încă 81 miliarde lei până în 2022! România este singura ţară din lume unde un salariat din sectorul public câştigă mai mult decât un salariat din sectorul privat: 700 euro salariul mediu net în sectorul bugetar faţă de 534 euro salariul mediu net în sectorul privat. Toată creşterea economică înregistrată de România în ultimii şase ani a fost risipită pe salarii, pensii, ajutoare sociale şi de şomaj. Aruncând mai mulţi bani în piaţă, am crescut implicit şi puterea de cumpărare. Cererea de produse a depăşit cu mult oferta economiei româneşti. Câtă vreme am falimentat industria românească, doar importurile puteau satisface această nevoie de produse şi servicii. Anul trecut, am importat bunuri şi servicii de 75 miliarde euro şi am exportat de 63,5 miliarde euro. A rezultat, deci, un deficit record de balanţă comercială de 12,5 miliarde euro. Nu am făcut altceva decât să finanţăm milioane de locuri de muncă în afara României. În toţi aceşti ani, am sacrificat investiţiile, singurele care puteau da sustenabilitate creşterii economice, care generau locuri noi de muncă şi venituri suplimentare la bugetul de stat. O inflaţie de 5%, de două ori mai mare decât media la nivel european, este tot o consecinţă a acestei politici păguboase duse de Guvernul României în ultimii ani. Oricât de mulţi bani i-ai da românului, tot nu va fi mulţumit. Am intrat deja în rezervele statului de la BNR ca să plătim pomeni. Am ajuns la 100 miliarde euro datorie externă, plecând de la 0 în 1990. Doar în contul dobânzilor la datoria externă plătim dobânzi de peste 3 miliarde euro anual. În 2018, Ministerul de Finanţe s-a împrumutat de pe piaţa internă cu 50 miliarde lei şi de pe pieţele externe cu 2 miliarde euro şi 2 miliarde dolari! România se împrumută din ce în ce mai greu şi la costuri din ce în ce mai mari. Cu toate acestea, în şedinţa de Guvern de vineri, s-a stabilit creşterea salariului minim brut diferenţiat la 2.080 lei, respectiv 2.350 lei, de la 1 ianuarie 2019. Dacă până mai ieri România era atractivă pentru investitorii străini din perspectiva unei forţe de muncă ieftine, din ianuarie vom pierde şi acest avantaj competitiv. Nu numai că nu vor veni investiţii noi, dar e foarte probabil ca mulţi investitori prezenţi în România să se retragă, ca urmare a creşterii costului cu forţa de muncă, urmând a-şi reloca businessurile în ţări mai prietenoase din acest punct de vedere. Să nu uităm că 2019 şi 2020 sunt doi ani electorali cu patru rânduri de alegeri: europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare. Indiferent cine va guverna în această perioadă, va sacrifica reforma statului şi a marilor sisteme publice, preferând să finanţeze în exces cele două mari bazine electorale: bugetarii şi pensionarii. De 30 de ani suntem într-o interminabilă campanie electorală şi întrecere socialistă în a arunca cu pomeni în anumite segmente sociale, în detrimentul altora şi, în primul rând, în detrimentul României.Reforma poate sa mai aştepte“,
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Liviu Dragnea a reușit din nou să-i liniștească pe liderii locali și pe parlamentari. În ședința Comitetului Executiv, Dragnea a promis bani, a împărțit funcții și a temperat avântul celor care cereau amnistie și grațiere. Astfel, Dragnea a anunțat că Guvernul va aloca pentru investiții și infrastructură un fond de 10 miliarde de euro și i-a asigurat pe parlamentari că în următoarea perioadă PSD va racola deputați din rândul partidelor din Opoziție. În ceea ce privește problema amnistiei și grațierii, liderul PSD i-a calmat pe liderii locali anunțând că Guvernul va da OUG pe Codurile Penale. Toate măsurile au fost anunțate în contextul în care PSD a pierdut doar într-o lună șapte parlamentari și alți trei deputați urmau să-și anunțe plecarea săptămâna aceasta. De asemenea, în ultima perioadă, liderii locali făceau presiuni puternice pentru emiterea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea.
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-22 ... -surse.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Adica anul viitor se rupe filmul. Scenariul e acelasi, astia de acum praduie tot si lasa in urma totul pustiit ca dupa un stol de lacuste. Ajung ailalti la putere sa stranga cureaua in timp ce lacustele vor sta pe margine si vor spune, "-Noi v-am dat! Astia va iau!" .
Este foarte probabil, colapsul tarii sa nu fie nici brusc si nici rapid, e posibil ca astia sa o mai taraie chiar cu stagiu complet, adica urmatorii 2 ani, insa dupa aia urmeaza potopul. Nu vad nici unul din actuala "opozitie" (o colectie de labe triste) cu sange in instalatie sa vina si sa bage buldozerul si sa dea foc la miristea cu buruieni. Oricum, Romania este in prezent in deplina paragina si cadere iar peste 1 an, poate 2 va veni nota de plata finala. Moment in care nu va mai merge pe stilul, "Ne facem ca facem". Mare buboi este si la UE deoarece sta paralizata cu Moartea care-i bate in usa. Daca "mai marii" lu' UE nu-si dau seama in al 12-lea ceas ca trebuie sa puna pe loc biciul pe toti rebelii obraznici care au inceput sa-i joace in cap, e dusa la groapa. Mai are o singura sansa, sa-i prinda pe rebeli si sa-i spanzure in piata publica in sunet de tobe, sa dea exemplu la toti. Altfel, adios UE! Deja cutitul a intrat aproape de os cu Italia, super putere in zona euro. Insa ma tem ca UE va avea soarta Imperiului Roman cazut sub navalirile barbarilor paduchiosi, imputiti, primitivi dar cu sange in instalatie si foarte hotarati in ceea ce au de facut (adica de pradat).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

"Pentru ca poate!" :lol:
Bugetar cu o leafă mai mare decât a preşedintelui României, deşi este de opt luni în arest la domiciliu pentru corupţie
...
Situaţie care frizează absurdul la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) cu sediul la Galaţi. Având ca unic acţionar statul român, prin Ministerul Transporturilor, compania amintită plăteşte unui fost director, aflat în arest la domiciliu după ce a fost prins luând şpagă, o leafă mai mare decât cea a Preşedintelui României.
...
Luigi Marius Ciubrei nu a rămas însă pe drumuri după demisie. A fost trecut, imediat, pe funcţia de „consilier managerial şi pentru gestionarea fondurilor europene”, situaţie în care este mâna dreaptă a noului director general George Botea (numit interimar) şi primeşte aceeaşi leafă – de 27.000 de lei pe lună - ca în perioada în care era director. Trebuie spus şi că ghidurile europene de conduită şi de integritate impun autorităţilor române să nu delege atribuţiuni legate de gestionarea fondurilor europene către persoane care au probleme cu Justiţia.

Situaţia a fost sesizată în septembrie Corpului de Control al Ministrului Transporturilor, care a făcut o verificare a modului cum s-a derulat întreaga afacere. Deocamdată, singura concluzie a anchetei interne a fost că Luigi Marius Ciubrei îşi merită leafa mai mare decât a Preşedintelui României, pe principiul prezumpţiei de nevinovăţie, chiar dacă este arestat la domiciliu de aproape opt luni.
https://adevarul.ro/locale/galati/buget ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pus in functia potrivita „consilier managerial şi pentru gestionarea fondurilor europene” desi "ghidurile europene de conduită şi de integritate impun autorităţilor române să nu delege atribuţiuni legate de gestionarea fondurilor europene către persoane care au probleme cu Justiţia."
Unica mica problemutza este ca in fruntea statului sunt puse persoane "care au probleme cu Justitia" (cu "J" mare :lol: :lol: :lol: ), indivizi care:
1) fac Legi (ci "L" mare :lol: :lol: :lol: )
2) hotarasc cum se incheie legislatia si intelegerile cu marile companii multinationale (de preferinta licuricesti) de supt gaz, petrol si diverse zacaminte
3) hotarasc ce armament (licuricesc trumpist) se mai cumpara (de fo' 4 miliarde, alte miliarde, sute de milioane si alte mizilicuri).
4) pun in functii de decizie pe post de marionete diverse persoane handicapate mintal, educational, existential.
5) fura cu ambele maini sa, citez, "umple sacul" deoarece, citez, "o data la o suta de ani au sansa asta" si, citez, "nu lasa nimic in urma deoarece vin ceilalti si iau aia ce mai gasesc".
Timp in care oaia mioritika (ramasa inca aici) sta cuminte aliniata in drum spre abator. Ca oricum, cand a fost votul nu s-au dus pentru ca:
1) nu are pe cine sa voteze
2) au altceva mai bun de facut (stat degeaba, gratare, feisbuc, etc)
3) nu vrea sa le faca un favor
4) nu stie de ce, dar a vazut ca celelalte oi tampite dupa care se ghideaza (fara sa stie de ce) nu s-au dus, asa ca, nici el/ea nu s-a dus, asa era "trendul" (moda, obiceiul, turma).
De spus ar mai fi si ca, "ghidurile si indicatiile europene" sunt folosite pe post de hartie igienica. Pentru ca UE e blanda si o ia pe Veorica de manutza si o duce sa pasca, sa stea blanda, pana da laptele, carnea, blana si ouale (daca le-a avut vreodata - insa Istoria din pacate nu descrie prea multe situatii cu "oo")
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Viata bate filmul. Ca in filmele licuricesti:

https://adevarul.ro/locale/buzau/video- ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Reprezentativ! (peste tot e asa, astia sunt majoritari)

https://adevarul.ro/locale/craiova/lift ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Birocratia din Romania depaseste beletristica lui Franz Kafka.
Din nou viata bate filmul. Cine cunoaste din interior birocratia absurda si comunistoida a statului se mira ca sunt gata chiar si cei cativa kilometri de autostrazi intarziati de nu stiu cate ori.

Si de remarcat, NUMAI in Transilvania (adica Ardeal). Probabil cand o sa termine cu autostrazile astea o sa-si ceara autonomia. In momentul ala zona extra-carpatica va fi terminata dupa domnia perpetua a Hotilor cu complicitatea populatie locale (s-ar putea spune, "traditii".... otomane, balkanice, orientale dar mai ales ortodoxe!).

https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-i ... le-tim.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Nu mai exista nici bun simt, nici rusine, nici masura. NU orice balega este opera de arta. Acesti bufoni ar fi in stare de orice bufonerie numai sa fie bagati in seama. Dar in realitate nu sunt decat niste paraziti in vremuri bune (prea bune). Isi gasesc adapost in societatile indestulate, unde ramane ceva de mancat din gunoi pentru orice sobolan si parazit inutil, dar si-o fura in societatile unde lupta pentru existenta e singura cale. Inteleg ca acesti bufoni acrediteaza ideea ca populatia de aici e primitiva si ca nu intelege "arta" lor. In realitate la multi oameni le-a mai ramas ceva din bun simt si se revolta la vederea scarbeniei. Probabil mersul "firesc" al acestor paraziti si bufoni va duce in final la expunerea unei haznale mirositoare pe post de opera de arta. In care, intr-un final ar trebui inecati.
Lumea a fost prea blanda si civilizata cu ei, trebuiau maturati in suturi.

https://adevarul.ro/locale/timisoara/fo ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply