System hi res “low price”

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
nluca
Posts: 6
Joined: 29 Dec 2018, 12:18

System hi res “low price”

Post by nluca »

Buna ziua Incerc sa incropesc un sistem sa pot reda hi res pe boxe - stiu ca pe casti e mai ok dar eu nu sunt utilizator de casti! Am un player Fiio X5 III care reda formate hi res si vreau sa - l cuplez la un amplificator care are intrare digitala coaxiala 96kHz pe 24 biti (ca varianta ar fi Onkyo A 9010 aprox 950 lei - daca aveti alta varianta astept variante) . Am o pereche de boxe de raft Deli Zensor 1 si o pereche de boxe de podea Mission MX3. Din ce am vazut ele au raspuns in frecventa 48 Hz - 20 kHz Intrebarea Asta are legatura cu cei 96 kHz scosi de amp pt hi res? Ca am vazut boxe cu rasp in frecv de max 40 kHz .... Sa inteleg ca iesirea pe boxe a amplificatorului scoate degeaba 96 kHz - sau nu are legatura? Ce alte boxe recomandati daca ce am nu le considerati ok? Despre Tidal ca sursa de muzica Hi res ce părere aveți? Se merita abonamentul Pt hi res? Multumesc

User avatar
Micky
Posts: 116
Joined: 04 Oct 2008, 11:49
Location: Eugene, OR, US

Re: System hi res “low price”

Post by Micky »

Bun venit pe acest forum
Trebuie sa te prezinți pe acest forum la topicul special făcut, așa este regula pe aici și tine de puțin respect, căci acolo unde intri e frumos sa saluți pe ceilalți, asta înainte de a cere un ajutor sau un sfat.
Chestia cu 96khz este defapt înjumătățită adică doar 48khz, așa se întâmplă în pcm, adică 16 bit cu 44,1 scoate analogic doar 22khz, dar cred că dai importantă prea mare la cifre.
Daca vrei sa amplifici un fiio, sincer îți recomand să folosești conversia lui (calea cea mai ușoară) și să te folosești de amplificatoarele externe oferite de fiio care au ieșire de linie din câte îmi amintesc.
Tidal e ok ca informare de muzică, eu am abonament și ascult muzică, dar baza pentru muzica preferată reprezintă vinilul cd-ul, sacd-ul și fișiere dsd. Mai rar pcm 24biti.
De acele boxe nu știu să spun ceva.
Sper că te-am ajutat cu sfatul meu.
Baftă și nu uita sa te prezinți.

nluca
Posts: 6
Joined: 29 Dec 2018, 12:18

Re: System hi res “low price”

Post by nluca »

Multumesc pentru raspuns! Astept si alte sfaturi din experientele membrilor forumului legat de acest subiect - cum pot folosi la maxim iesirile playerului Fiio X5 III pe care il am pe un sistem cu boxe (repet nu sunt fanul castilor)! Multumesc! Sarbatori Fericite!

Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Re: System hi res “low price”

Post by Dadix »

Hi-res , Hi-End , sunt termeni de marketing. Denumirile si cifrele pot pune in incurcatura pe cei putin informati. Specificațiile nu sunt pe masura beneficiilor si astfel cumparatorul este pacalit.

Iti dau un exemplu de casti de la Philips modelul Fidelio X2 . Firma il vindea la apariție cu aceasta denumire, apoi peste un timp a inceput sa le vanda ca Fidelio X2 Hi-res. Însuși producatorul a recunoscut ca nu e absolut nici o îmbunătățire fata de modelul fara denumirea Hi-Res .

nluca
Posts: 6
Joined: 29 Dec 2018, 12:18

Re: System hi res “low price”

Post by nluca »

Sunt de acord, marketing, totusi a fost pentru mine un salt enorm sa ascult muzica in format DSD ... pe iesirea balansata a lui fiio x5 pe casti cu cablu balansat fiio F9 Pro cu raspuns in frecv max 40kHz - era un pachet avantajos la cumparare - dar cum am mai spus nu pot suporta castile mai mult de 10 minute! De aici dorinta mea de a exporta pe sistem cu boxe acest semnal! Pe Marantz M-CR 603 cu Dali Zensor 1 muzica redata e departe de ce aud in casti ... de aceea caut variante de amp eventual si boxe sa am un rezultat cat mai bun la auditie!

Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Re: System hi res “low price”

Post by Dadix »

Tidal pe lossless undeva la 1400 si ceva kbps. Insa pana ajunge la client este la 700 kbps si asta datorita faptului ca PCM este prin natura sa un format cu bitrate variabil.

Faptul ca te doare capul de la căști poate ca ele sunt vinovate sau nu. Sa sti ca si amplificatorul poate fi de vina . Eu am avut căști care au avut aceasta vina si amplificator care sa duca la o asa problema.

Cu recomandarea e foarte greu pentru ca gusturile si bugetele pentru acesta pasiune sunt diferite.

Si apoi urechile noastre sunt diferite si felul cum ascultam muzica este diferit.

Da, pentru prima data pe acest forum o sa zic ca trebuie sa iti antrenezi urechile si mintea sa asculti. Adica cine stie sa asculte poate sa descopere microdetalii la un sistem mai slab fata de cineva care nu stie si căruia îi trebuie sisteme Hi-End care sa îi loveasca dur cu microdetaliile sa stie ca sunt acolo.

User avatar
Catalin K.
Posts: 32
Joined: 25 Nov 2018, 09:17
Location: Craiova

Re: System hi res “low price”

Post by Catalin K. »

Citez si subscriu concluziei "Cu recomandarea e foarte greu pentru ca gusturile si bugetele pentru acesta pasiune sunt diferite. Si apoi urechile noastre sunt diferite si felul cum ascultam muzica este diferit...".
Zece persoane diferite, cu ani in spate de auditii si de testat/schimbat/upgradat poate anual sisteme audio iti vor da probabil 10 solutii/setup-uri diferite, fiecare dupa bugetul/experienta personala, fiind astfel practic aproape imposibil sa ai un criteriu de alegere obiectiv.
In functie de buget, poate ca cei mai experimentati iti pot da ceva sfaturi din propria experienta, altfel e greu. Eu sunt tot nou venit pe acest forum, si din putina experienta pe care o am, adica de vreo 5 ani de cand tot testez/schimb "troace" sunt multumit momentan de cum suna setup-ul urmator: amp. Opera Consonance Reference Line 150, boxe Rega RS 5, MSB link DAC 1(si uneori playerul Fiio X5 1st gen). DSD-urile merita ascultate doar daca ai garantia ca sunt cu adevarat DSD-uri, nu covertiri din flac in dsd la a x-nspea mana. Incearca sa asculti si wav si flac si pcm mai multe si vei avea surpriza sa descoperi ca unele din ele vor suna mai bine decat multe DSD-uri. Sau, multe flac-uri pe 16bit care au sunat mai bine decat cele pe 24...Discutia este lunga, am spus si eu o parere, cei mai experimentati pot adauga/corecta interventia mea. Bun venit pe forum.

nluca
Posts: 6
Joined: 29 Dec 2018, 12:18

Re: System hi res “low price”

Post by nluca »

Multumesc pentru sfaturi! Foarte folositoare! Din pacate in Iasi, nu ai efectiv unde sa asculti diferite combinatii si nu mai spun ca cei care vand (nu generalizez) nu au o minima pregatire sa te ajute! Noroc ca am ocazia sa ies des din tara si atunci petrec ceva timp in magazine de profil! Am mai primit sfaturi bune de la reprezentanti Avmall sau Avstore! Inclin sa cumpar tandemul Amp Onkyo A 9150 + Net audio player Onkyo NS-6170 (6170 dupa ce vad ce rezultate am cu semnal scos de pe Fiio X5 pe Amp A 9150). Ar rezolva si Tidal Hi fi ....

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: System hi res “low price”

Post by momolo »

nluca wrote:Buna ziua Incerc sa incropesc un sistem sa pot reda hi res pe boxe - stiu ca pe casti e mai ok dar eu nu sunt utilizator de casti!
defapt nu sti nimic, nici macar nu sti ca nu sti. Castile sunt mai proaste decat boxele.
nluca wrote:Am un player Fiio X5 III care reda formate hi res si vreau sa - l cuplez la un amplificator care are intrare digitala coaxiala 96kHz pe 24 biti (ca varianta ar fi Onkyo A 9010 aprox 950 lei - daca aveti alta varianta astept variante) . Am o pereche de boxe de raft Deli Zensor 1 si o pereche de boxe de podea Mission MX3. Din ce am vazut ele au raspuns in frecventa 48 Hz - 20 kHz Intrebarea Asta are legatura cu cei 96 kHz scosi de amp pt hi res?
Ai lacune enorme in chestiuni elementare. Ce legatura are rata de sampling digital cu banda de frecventa redata de niste boxe audio?! ( https://en.wikipedia.org/wiki/Sampling_(signal_processing" onclick="window.open(this.href);return false;) / https://ro.wikipedia.org/wiki/E%C8%99antionare_(procesare_de_semnal" onclick="window.open(this.href);return false;) )
Acel Onkyo este un gunoi si nu are nici o legatura cu pasiunea noastra (... a unora) pe acest forum. Despre aceste deseuri moderne se discuta pe forumuri gen "zgomotek-mp3-computer", dar aici e poluare. Bonus, are chiar si 5 stele rosii cumparate intr-o lume din ce in ce mai corupta si mai imorala: https://www.whathifi.com/onkyo/9010/review" onclick="window.open(this.href);return false;
Oricum, la banii aia in conditiile de piata moderna (in care China a eliminat toti concurentii dupa care a trecut la vinderea de balega cu pret de caviar), la banii aia nu are cum sa fie nimic, macar mediocru!
Dali Zensor 1 si Mission MX3 sunt niste lazi cu difuzoare care nu reprezinta nimic pentru oamenii pasionati si experimentati pe acest forum.
Totusi aceste deseuri se asorteaza intre ele, mai trist e cu pretul. De banii aia mai bine mergi intr-o vacanta, mai bine te culturalizezi sau dai pomana la saraci sa aiba ce manca.
nluca wrote:Ce alte boxe recomandati daca ce am nu le considerati ok?
e greu de facut o recomandare cat de cat valoroasa sau folositoare. Pentru asta trebuie stiute mai multe informatii:
- care este nivelul celui care cere recomandarea? (in cazul asta, judecand dupa posturi, poti lua orice de banii aia, in cazul tau nu conteaza!)
- trebuie stiuta acustica, spatiul in care vor fi puse boxele. Diferentele din acustica sunt fundamentale. Dar lucrul asta a fost scris de mii de ori pe acest forum. Multi nu citesc nimic, vor rapid raspunsul si solutia!
- trebuie stiut bugetul. Asta se poate intui din ce ai scris. La banii astia unica ta sansa este la second hand.
- etc.
Imi pare rau sa-ti spun asa direct si fara menajamente.... Nu-ti dau nici o sansa.
Insa, daca te roade cu adevarat pasiunea o sa cumperi toate aceste deseuri (gunoaie), o sa perseverezi platind (nu "investind" cum gresit se spune) in bani, timp si altele, dupa care, dupa ani de zile vei incepe sa iti pui intrebarile care conteaza, moment in care incepe drumul tau. Si atunci (daca faci parte din cei sub 1%) te vei gandi cu nostalgie placuta la vremurile in care erai ignorant, primitiv si foarte entuziast (in sensuri gresite).
PS - din fisiere si computere nu asculti Muzica. Doar zgomot. Iar in momentul in care utilizezi pirateria digitala lovesti direct in lumea artistica, o subminezi si contribui (ca o picatura intr-un ocean) la decaderea acesteia. Toate aceste "fisiere, FLAC-uri, tzacuri si pacuri" sunt in realitate doar piraterie digitala. Pe ala care spune ca dat un banut pe fisiere il trimit ori la popa sa se spovedeasca de pacate (recte, pacatul minciunii), ori la psihiatru. Observ pe forumuri foarte raspandita intrebarea existentiala, "In ce sa-mi bag FLAC-ul, hirezul, chichirezul?". E defapt o forma de a intreba cam asa: "-Sunt utilizator de piraterie digitala si doresc sa ma delectez cu ea intr-o forma cat mai elaborata!"

Curaj!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

nluca
Posts: 6
Joined: 29 Dec 2018, 12:18

Re: System hi res “low price”

Post by nluca »

Scuze de interferenta mea in acest forum! Nu e forumul de care aveam nevoie! Am inteles acest lucru din ultima postare a lui “momolo”! Puteti inchide post, cont .... tot ce mai este de inchis! Sarbatori fericite!

User avatar
bongiorno
Posts: 100
Joined: 02 Aug 2016, 16:20

Re: System hi res “low price”

Post by bongiorno »

De fapt nu ai inteles nimic.
Momolo ti-a spus in modul lui destul de direct si fara sa fie politicaly corect, ca nu ai repere, directii sau cunostiinte tehnice elementare despre termenii folositi. Trebuie sa accepti ca nu te pricepi. De aici poti incepe. Momolo nu te minte. Vorbeste din multa experienta si spre deosebire de muuuuuulti altii nu o sa iti spuna ce iti place tie sa auzi... o confirmare sa zicem ...a ideilor tale... ci iti spune ce crede.
Cand am citit prima data postarea ta, in proportie de 98% ... asta m-am gandit si eu sa iti raspund, nu atat de direct sau detaliat dar cam tot aceleasi lucruri.
Poti cauta in orice zari. Dupa ani de aruncat banii si experiente neplacute, daca vei fi sincer cu tine iti vei aduce aminte de un anume Momolo si vei spune: cata dreptate a avut....

Sa stii ca toti am fost habarnisti la inceput dar in functie de varsta, unii au fost habarnisti acum vreo 30-40 ani si intre timp au acumulat experienta. Au cheltuit timp si bani.
Cei care azi au experienta unui muc de tigara, cred ca prescurtarea magica dsd ii va duce in doi timpi si trei miscari in paradis. Citest reviewuri si cred ca totul e roz dar nu stiu ca intre toate astea se afla multe cautari si framantari. Nu stiu ca urechea se educa. Nu stiu ca totul conteaza intr-un lant audio. Nu stiu ca multi au sisteme foarte bune in camere proaste care le ruineaza si altii au sisteme decente in camere bune si cele din urma pot suna mai bine in acel context.
Nu stiu multe !

Post Reply