DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Cata vreme nu le este frica, aceste curve bolnave o sa debiteze legi anormale pana in panzele albe :idea:
De ce invoc ''frica''? Simplu:
La ea apeleaza cand au nevoie, deci la ea vor reactiona, in halul asta de retard mental sunt domnii in cauza.
Trebuie sa dispara asa cum au au disparut dinozaurii. Ce caracteristica aveau dinozaurii? Erau cei mai tari, dar asa ceva nu garanteaza nimic in fata vietii, pe termen lung.
Cine crede ca poate exista o viata mai buna, il invit sa isi ignore propriul instinct de conservare. Asta este pretul real (parerea mea)

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: DIVERSE

Post by Petrescu »

https://m.activenews.ro/stiri-sanatate/ ... raiesc-tra" onclick="window.open(this.href);return false;­gic-aceasta-soarta-a-poporului-roman-136540

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Psihopații au ocupat toate posturile-cheie în țară. Performanța se măsoară azi doar în putere, bani și sex. Trăiesc tra­gic această soartă a poporului român

https://www.activenews.ro/stiri-sanatat ... man-136540" onclick="window.open(this.href);return false;

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: DIVERSE

Post by Petrescu »

Romanii au tot tinut-o dintr-o trauma intr-alta timp de mii de ani deja. N-au prea avut timp si ajutor in vindecarea ranilor, nici fizice, nici psihice. Deja comportamentul romanilor s-a schimbat, a inceput sa devina deviant si asta la mase intregi din populatie. Foarte greu de presupus ca va fi readus la normal in urmatorii 10 ani. Deci vom mai avea multe de tras.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Domn' Profesor de la balamuc stie ce spune, el le vede. Un studiu national comandat de la UE acum cativa ani spunea ca o treime din cetatenii Romaniei (adica aprox. 33,ceva la suta) sufera de afectiuni psihice care necesita tratament. Afectiunile psihice sunt cel mai greu de detectat si constientizat. Si evident, este o treaba pentru profesionisti, ca dl. Doc. Aurel Romila, nu pentru omul necalificat (in medicina) "care isi da cu parerea". Chiar acest domeniu e cel mai mult viciat de cei "care isi dau cu parerea" stiind ca in general rumanul majoritar se pricepe la orice.

Este dramatic ce s-a intamplat cu populatia majoritara intr-o perioada atat de scurta, 30 de ani! Faptul ca sunt mai multi nebuni nu e ceva neaparat iesit din comun, defapt nu se stie si cati erau inainte de 1989?! Poate chiar mai multi! Dar marea problema vine la comportamentul majoritarului in public, cu altii, in postura de anonim in mijlocul celorlalti cetateni.

Comportamentul actual este uimitor de pasiv, indiferent, chiar ostil catre "cel necunoscut de alaturi", de totala neimplicare.

Mai sus am citat acel experiemnt cu baiatul care batea o fata in statia de autobuz, uimitor cat de pasiva era lumea din jur! Iata un alt exemplu de pasivitate, indiferenta, neimplicare cetateneasca, urmariti pe cei din jur cum abia daca se uita, ca nici nu se pune problema sa intervina careva:

https://stirileprotv.ro/stiri/actualita ... video.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Imi aduc aminte, cand eram copil si inca nu incepuse insistent cu "Cantarea Romaniei" la TV, existau tot soiul de emisiuni, inclusiv "Reflector" care faceau o propaganda putin mai elaborata (nu propaganda primitiva tip Koreea de Nord de mai tarziu pana la final in 1989). Se arata "cum e in capitalism" si evident, varful "capitalismului si raului" in lume era America! Se arata si se discuta cum in America un om daca cade pe strada (poate chiar impuscat), ceilalti pasesc mai departe peste el, indiferenti. Aici in Romania, pe vremea aia, asa ceva era de neconceput, oamenii se uitau revoltati la acele exemple si povesti! Noi eram altfel pe vremea aia! NU conteaza ce propaganda incercau "tovarasii", cert este ca omul de rand, majoritar, era cu totul altfel si in primul rand saritor si omenos cu ceilalti (opus total nepasarii) sau macar asa era educat de societate sa fie, asa vedea in jur, asa invata sa fie. Acum este exact invers, nici nu se poate exemplu de situatii mai opuse! Am plecat de la un rau de un fel si am ajuns la un rau opus primului, dar in fapt tot un rau generalizat.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Jumatatiile de adevar, jongleriile care le aplica sistemul asupra oamenilor de rand (pe care ii crede ''by default'' prosti) duc la asemenea consecinte. Temelia din perspectiva mea, a oricarui sistem care declara formal macar, ca el exista pentru ceilalti este aspectul etic. Asta ar trebui sa fie premiza bunastarii, nu mentalitatea de gangster. Dar nici macar asa ceva nu sunt.
In Japonia, intr-o situatie de calamitate, mafia japoneza a fost capabila sa participe material pentru a minimaliza pagubele. La noi, la nivel de viata de zi cu zi, una este o declaratie sforaitoare, alta e realitatea. Chiar azi am iesit la o plimbare pe coclauri/paduri (o plimbare mai lunga de cateva ore cu masina, departe de orasele marii din judet) si ce se putea auzi in linistea padurilor ca un zgomot de fond toxic? Drujba :mrgreen:

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: DIVERSE

Post by Kostas »

Sa invatam de la fratii nostrii africani - ...din Guineea Ecuatoriala

Președintele Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, cel mai longeviv conducător african a venit la putere în august 1979, după ce l-a detronat pe unchiul său Francisco Macías Nguema printr-o lovitură de stat. De-a lungul celor 40 de ani de guvernare, el și familia sa au fost acuzați deseori că nu ar fi gestionat corect averea țării și că la capitolul drepturilor omului și al libertății presei, țara ar fi înregistrat un recul.

Președintele Obiang Nguema, precum și fiul său (și probabil succesorul său), Teodoro Nguema Obiang Mangue, care este în prezent vicepreședinte, au fost acuzați de corupție și de deturnare de fonduri publice.

În 2017, o instanță franceză l-a condamnat pe Teodoro Nguema Obiang Mangue cu o pedeapsă cu trei ani de închisoare cu suspendare, după ce l-a găsit vinovat de delapidarea a 175 de milioane de dolari din fonduri publice, bani pe care i-a folosit pentru a cumpăra case și mașini de lux. Fiul președintelui Obiang Nguema este de asemenea, cercetat de autoritățile elvețiene pentru infracțiuni economice. :D

https://economie.hotnews.ro/stiri-finan ... rantii.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

I-am vazut aseara pe la o statie de metrou (cand ma duceam la Festivalul Enescu). Putin spus marlani si huligani!
O adunatura de tineri imbracati toti in tricouri negre cu insemne tricolore (cam toti sub aprox. 30 de ani) mitocani, violenti, urlau ca niste maimute din toti bojocii, ca atunci cand merg cimpanzeii la vanatoare sa omoare si sa manance alte maimute (mai mici si mai slabe). Sunet de gorile excitate. Primul gand a fost.... "Unde si la ce merg eu?!". Am avut un sentiment de alta lume. Cu siguranta muzica clasica ar fi cel mai nepotrivit si de neinteles lucru pentru aceste fiinte abrutizate. Apoi mi-a venit ideea ca desfintarea stagiului militar obligatoriu a fost o mare lovitura data acestei tari. Omul in genere este un lup in blana de oaie. Blana de oaie este civilizatia si bunastarea. Insa o data ce e lepadata, ramane lupul flamand si sangeros.
Tineretul are (probabil genetic) o doza mare de violenta, mai bine spus, dorinta de violenta. Civilizatia vine sa imblanzeasca lupii tineri, sa-i deghizeze cu blanitze de oaie, sa le formeze creierele de brute violente in ceva mai complex si mai productiv. Cand nu mai e civilizatie apare omul-lup.
Probabil razboiul face parte din genetica omului si e legat direct de problemele astea.
Stagiul militar obligatoriu venea in ajutorul tanarului sa-l formeze, sa-l imblanzeasca (pe calea dura), sa-l disciplineze, sa nu mai umble ca un lup flamand si idiot, anapoda.
Tinerii trebuie sa-si consume portia de violenta. Multi trebuie sa si-o capete pe calea cea mai grea iar aia care supravietuiesc, invata cu botul plin de sange de la loviturile incasate.
Plus de asta, politia nu exista, nu-si face datoria, e o adunatura de borfasi cu p_la bleaga. Niste trantori care mananca banul statului degeaba. Si politia a fost distrusa ca si armata atunci cand tradatorii politici care au condus tara mereu, au hotarat sa o faca civila din ceea ce era, adica militara. Intr-o tara ca asta NU functioneaza o politie civila, trebuie una militarizata.
Daca politia ar aplica Legea (si bulanul), in mod cert nu ar mai exista atata mitocanie si violenta pe strazile din Romania.
Cum a ajuns poporul român un izvor de mârlănie, ură şi nesimţire. Scurtă radiografie a unei triste involuţii morale

Evenimentele de pe Arena Naţională, din seara de 5 septembrie, nu fac altceva decât să confirme că starea morală a poporului român coboară tot mai mult într-o prăpastie pe care înaintaşii noştri nici măcar nu şi-o puteau imagina.

Bucureşti, România. 5 septembrie 2019, pe la orele 21,45. Pe Arena Naţională s-au adunat 55.000 de români, din toate straturile sociale, pentru a asista la un meci de fotbal. Joacă Naţionala. Cu puţin înainte de fluierul de începere a spectacolului sportiv, crainicul arenei îi invită pe spectatori la un moment de empatie: să păstreze un minut de reculegere în memoria copilei de câţiva ani a antrenorului echipei oaspete (Spania). Fetiţa a murit acum câteva zile, de o boală cumplită.

Ei nu au ajuns acolo, pe stadion, să fie oameni. Ei s-au adunat (cuvântul adunătură este relevant în situaţia de faţă) să-şi dea arama pe faţă. Să-şi urle ura, mârlănia şi nesimţirea. A căuta nişte valori morale în sufletele lor este ca şi cum ai căuta apă în pustiu. N-o să găseşti nimic, căci morala lor este (ca să folosesc o sintagmă „la modă”) la fel de imposibil de identificat ca „statul paralel”. Ei se revendică drept un fel de justiţiari, însă acţionează în numele unor valori complet basculate faţă de firesc şi a unei reprezentări sistemice pe care noi, oamenii banali şi normali, n-o putem, se pare, înţelege. Însă demonstraţia de nesimţire de la minutul de reculegere nu le-a ostoit foamea de inumanitate. Bestiile îşi continuă spectacolul cu un adevărat bombardament. Ca-n teatrele de operaţiuni militare din Orient. Aprind torţe, aruncă petarde pe teren, îşi strigă frustrarea cu feţele congestionate de furie. Şi, poate, nu doar de furie. Nu poţi să nu te întrebi, totuşi, cum au reuşit să intre pe stadion cu acel adevărat arsenal, câtă vreme autorităţile au anunţat că vor fi măsuri de securitate excepţionale la meci. Au fost? Nu s-ar zice! Oamenii normali, veniţi la spectacol cu copiii, cu soţiile, cu soţii, cu iubitele, se chircesc în scaune. Le vezi dezgustul. Şi mai vezi şi că ei, normalii, sunt deja o minoritate. Pare o scenă dintr-un film SF, despre degradarea condiţiei umane.

Ţara, ca un mare stadion

Dacă atmosfera grotescă descrisă mai înainte ar exista doar pe un stadion de fotbal, poate că nu ar fi vorba de ceva alarmant, ci despre o nişă socială ce a scăpătat temporar din pinioane. Mereu au existat huligani. Însă niciodată atât de mulţi şi atât de scăpaţi de sub controlul forţelor de ordine. Şi, din păcate, este mai mult decât atât, căci toată ţara a ajuns, din punct de vedere moral, un imens stadion. Se huiduie mult mai mult decât se aplaudă. Se urăşte mai mult decât se iubeşte. Se scuipă mai mult decât se zâmbeşte. Mârlănia şi nesimţirea au ajuns să fie socotite un fel de virtuţi în România. La fel şi hoţia.

Poporul român se hlizeşte complice la excesele care, cântărite după valorile morale de bază (să zicem că ar fi, cu aproximaţie, cele din tablele lui Moise), erau cândva de neacceptat. Hoţul este privit cu simpatie pentru că „e descurcăreţ”. Mincinosul este îmbrăţişat cu tandreţe pentru că „vrea binele nostru”. Golanul este admirat pentru că este „un tip dintr-o bucată”. Mârlanul este tolerat pentru că „are opinie viguroasă”. Zău? Aici ar fi trebuit să ne ducă evoluţia socială?

Românii decad tot mai mult. Mă tem că poporul seamănă tot mai mult cu o drojdie alterată de pe fundul unui butoi de unde vinul cel bun a fost scos demult pentru a fi consumat la ospeţele imorale ale guvernanţilor care au făcut ţăndări ţara asta în ultimii 30 de ani. Sau poate 80 de ani, căci nici comunismul nu a construit morală, ci doar a creat aparenţa aceasta pe baza forţei pumnului proletar. Un om „educat” cu pumnul şi carcera va fi mereu doar o brută antrenată şi-şi reprime furia, iar în clipa când scapă din lanţ şi respiră clipele de libertate, nu face altceva decât să scoată bestia hidoasă la lumină şi să-i sfâşie pe toţi cei din jur. Cam pe aici, doamnelor şi domnilor, ne aflăm acum, în anul de graţie 2019...

P.S.: Huliganii de la meciul România-Spania ar trebui să primească interdicţie pe viaţă la a mai intra la evenimente sportive. Cât priveşte nesimţirea şi mârlănia, din păcate nu există o legislaţie în acest sens, iar „leacul” numit bun-simţ se pare că a devenit desuet şi inutil pentru foarte mulţi români.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

In trecut l-am tot citat pe TRU pentru ca imi placea cum scrie, insa de data asta a dat urat cu mucii in fasole! Confirma zicala ca cele mari prostii le fac oamenii destepti si nu prostii autentici. Omul din pacate si-a atins nivelul maxim de incompetenta (ceea ce e un soi de lege a naturii umane) desi eu vad si o meteahna a rumanului de a ajunge berbec infipt cu coarnele in gard, adica omul ajunge sa o tina langa (fanatic) pe a lui pana la nivelul ca nu mai aude decat propriul glas. Articolul scris de el este o dovada ca avand abilitate se poate sustine orice subiect si orice aberatie pana acolo incat sa para minunata si aparent normala.

De data asta comentariile din subsol de la cititori sunt infinit mai bune decat articolul (de doi lei) scris de TRU:

https://adevarul.ro/international/europ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

BEC a decis ordinea pe buletinele de vot la prezidenţiale. Iohannis, pe prima poziţie. Cumpănaşu, pe ultima
https://adevarul.ro/news/politica/care- ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ordinea candidaţilor pe buletinul de vot:
Klaus Iohannis
Theodor Paleologu
Dan Barna
Kelemen Hunor
Viorica Dăncilă
Cătălin Ivan
Ninel Peia
Sebastian Popescu
John Banu
Mircea Diaconu
Bogdan Stanoevici
Ramona-Ioana Bruynseels
Viorel Cataramă A
lexandru Cumpănaşu
Ce riscă cei 8 candidaţi care au falsificat semnături pentru Cotroceni. Cine sunt ţapii ispăşitori
https://adevarul.ro/news/politica/ce-ri ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

"Democratia r(r)omaneasca" = tziganie curata. Poti candida in voie cu semnaturi trase la xerox ca-ti ia boii de la bicicleta iar daca si castigi (in baza unor acte false) ai IMUNITATE si deasemenea iti ia boii de la bicicleta.

Practic, in "democratia r(r)omaneasca" daca te bagi in fatza ca un infractor si nesimtit si mai si castigi, esti un INVINGATOR! :lol: Dupa ce castigi in calitate de lup responsabil de stana ai linistea si tihna necesara sa f_ti toate oitzele in toate pozitiile un intreg mandat. Ca vorba aia, E DEMOCRATIE! PRIN ALEGERI LIBERE!

Iar "tragerea la sorti" sfideaza numerele Universului. Pai ce sanse sunt ca tocmai Iohannis sa fie in capul listei?!?! Cam de cate ori ar trebui repetata tragerea la sorti ca sa iasa asa?! De zece miioane de ori ar ajunge!? Trebuie ca oamenii de stiinta sa studieze la piata de legume de cate ori poti cantari 1Kg de cartofi pentru ca sa iasa 2Kg de cartofi!

Lista rezultata din "tragerea la sorti" este pur si simplu PERFECTA!

Ar trebui ca astia care au facut "tragerea la sorti" sa joace acum si la 6 din 49 si sa castige cu numarul 50!

Deci, minunata noastra "DEMOCRATURA" ! :lol: :lol: :lol: Dar conform imnului (pe care nu-l cunoaste nimeni dar cei mai multi l-au auzit la radio), poporul doarme somnul cel dulce.

PS - in caz ca se intreaba careva care este importanta ordinii intr-o lista din care 3 sunt candidati si restul pana la 14 sunt papagali, eu cred ca nu e nevoie sa dau raspunsul deoarece nu e deloc magulitor pentru calitatile intelectuale ale electoratului majoritar!

PS2 - un clip video reusit al unui candidat de maxim 1% cu majoritatea listelor de semnaturi falsificate (chestie care dupa decizia CCR implica luarea boilor de la bicicleta care nu exista).
Insa clipul e bun si merita vazut:

https://www.youtube.com/watch?v=Vx9BVtO ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Culise. Cele mai scandaloase falsuri în semnăturile pentru Cotroceni: un angajat BEC a găsit pe liste rude decedate
https://adevarul.ro/news/politica/culis ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Ambasadorii Romaniei, chestia cu Rovana Plumb vine ca o completare:
Reţeaua de hoţi români care a jefuit sute de case din UK. Şeful grupării avea o adevărată „peşteră a lui Aladin“ acasă
https://adevarul.ro/news/eveniment/rete ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mașină din România urmărită la 200 km/ oră de polițiștii germani. Surpriza uriașă a venit când au văzut cine era la volan
https://www.digi24.ro/stiri/externe/map ... an-1194716" onclick="window.open(this.href);return false;
Trei români condamnați la 28 ani de închisoare, în UK, pentru sclavie modernă. Cum acționau
https://stirileprotv.ro/stiri/internati ... ionau.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Feisbucul e punctul lor slab. Tara are un viitor de haur cu aceasta tanara generatie feisbucista!
Doi tineri au ucis un om în bătaie după care s-au lăudat prietenilor pe Facebook. Crima, săvărşită doar pentru distracţie
https://adevarul.ro/locale/satu-mare/do ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Doi băieţi de 14 şi 15 ani, acuzaţi că au violat alţi doi copii. Adolescenţii au fost arestaţi: „S-a confirmat raportul anal“
https://adevarul.ro/locale/ramnicu-valc ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Trei băieți de 8, 9 și 10 ani au distrus o școală din Clejani. Explicația celor 3
https://stirileprotv.ro/stiri/actualita ... direa.html" onclick="window.open(this.href);return false;

In Romania se moare de constipatie:
FOTO Mort după o banală clismă, la trei zile de la internare: „Pacientul a venit într-o stare gravă, pentru o constipaţie”
https://adevarul.ro/locale/ramnicu-valc ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Parcare suprema (daca vin rusii armata nici nu apuca sa iasa din cazarmi):
FOTO Camion al Armatei, blocat de o maşină parcată la intrarea în unitatea militară. „Claxonează de la 5 dimineaţa”
https://adevarul.ro/locale/constanta/fo ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

E remarcabil cat de oligofreni sunt excrocii ceea ce duce la concluzia.... cat de oligofrene trebuie sa fie victimele lor!
Ţeapa epică luată de un escroc. Peste cine a dat un criminal care a sunat o bătrânică isteaţă şi s-a dat mare poliţist
https://adevarul.ro/locale/iasi/Teapa-e ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Este inevitabila o mare corectie dupa dezmatul provocat de Dragnea + PSD. Intreg sistemul a fost umflat aberant, mult peste capacitatea de sustinere.

Deocamdata (asa cum zice si Dragoș Anastasiu) nici un politician nu sufla nimic deoarece si-ar da foc la valiza.
SURPRIZA va veni DUPA alegeri (ca de obicei).

Poporul in majoritate naiv, needucat si sa nu spun mai multe, va pune botul (a nu stiu cata oara) la PROPAGANDA si va crede ca prin alegeri O SA FIE SALVATA TARA.....Da, va fi salvata deoarece astia care desavarsesc acum dezastrul, daca ar continua, ar duce tara in zona distrugerii finale. Insa SALVAREA TARII va veni (asa cum intreaga istorie o demonstreaza) doar pe spinarea saracilor, a celor mai slabi, a celor multi si slabi.

In opinia mea POLITICA in Tarile Romanesti nu se face in interior (s-a facut vreodata??!). Se face de la "Inalta Poarta", locul de unde "se cumpara tronul". Am inteles cu intarziere de ce Iohannis avea o mutra atat de acra si arata atat de posomorat asta vara langa Trump. Tocmai i se aducea la cunostinta ce are de facut. Adica.... viitorul guvern rezultat dupa viitoarele alegeri (deja cu un rezultat previzibil - electoratul nostru e foarte stabil si se schimba foarte lent) va fi format din alianta PNL + PSD + Ponta (si trupa lui) care preia rolul de "jocker" de la UDMR, adica acel mic partiduletz care INCLINA BALANTA. Pana acum 30 de ani a tot fost UDMR. De acum incolo este Ponta.

Deci, bietul electorat va fi tzepuit a cata oara?! Multi cred ca prin alegeri "vor scapa de ciuma rosie". Evident, nu vor scapa de "ceea ce suntem defapt". Dupa alegeri vor avea un nou USL pentru ca la "Inalta Poarta" USR(+PLUS) nu sunt agreeati deoarece sunt "oamenii lui Soros" si probabil mai degraba dati cu unele puteri din vestul Europei gen Franta si altele. Cum USR+PLUS in cel mai bun caz face o treime din locurile din Parlament, alianta va trebui facuta din doua treimi, adica PNL + PSD. Care (PSD) neavand nici o treime va avea nevoie de Ponta. Cu care, observam, sunt "certati" dar in cazurile concrete colaboreaza perfect.

Este pur si simplu logic si previzibil. Deja se contureaza noua putere politica (PNL + PSD + Ponta) precum si noua opozitie, USR-PLUS (tot vor sa-i gaseasca lui Ciolos ceva de facut pe la Bruxelles sa scape de el. Nu as spune ca ar fi o mare pierdere. In rest, astia din USR se vor sabota singuri).

Oricum, marile directii sunt trasate deja (din afara) iar in ce priveste economia, se va face ceea ce trebuie facut (pentru ca totul incepe si se termina la bani).

Adica (un exemplu de ceea ce trebuie facut),
Dragoș Anastasiu: Cota unică va fi anulată şi 400.000 de bugetari vor fi daţi afară
https://republica.ro/dragos-anastasiu-c ... dati-afara" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Rationamentul meu provine din observarea logica si fara partinire a informatiilor publice.

De ce sa fie chemat Klaus Iohannis la Donald Trump asa hodoroc-tronc in august !??! Toata lumea a banuit ca e chestia cu gazul din Marea Neagra. Probabil este si aia dar alta e manevra, faptul ca prin bagarea la bulau a marelui teleormanean PSD-ul a intrat intr-o degringolada si s-au apucat sa se paruie intre ei ca nu mai au nevoie de opozitie..... Apropos, care opozitie?! Ati vazut opozitie din 2016 pana azi !??! Inafara de mici scandaluri iscate de anumiti oameni din USR, opozitia nu a existat in acceptiunea termenului. Au fost sporadice mici scancete tip "Jos ciuma rosie!" si manifestarile de strada pe care le stim insa eu ma refer la opozitia POLITICA.

Logic, Marele Sultan de la Inalta Poarta l-a chemat pe Voda sa-i spuna ce are de facut deoarece alegerile se apropie, Voda al nostru e ca si ales (prea mare diferenta de intentie de vot ca sa existe vreo emotie) iar din punct de vedere politic, PSD, adica partidul pe care a mizat Trump si o parte din republicanii americani, se duce la vale.

Republicanii si Trump cand au venit in USA la putere au gasit in RO o singura grupare politica care nu era cu democratii americani (...in fine, nu era asa la modul general deoarece "infiltrati" se afla peste tot). Adica PSD.

Numai ca PSD-ul a fost condus de un marlan prost, un tzaran fiu de militian din Teleorman (minte ingusta) care a avut pe mana cele mai mari sanse politice din istoria ultimilor 30 de ani si le-a jucat la pacanele.

Pe mana lui a pierdut (a iesit ca prostu' din viata si politica, exact de ceea ce-i era frica) cand a inceput cu santajul indirect la americani, "Ca daca nu ma scapati de justitie nu va dau gazul". A fost atat de bou incat dupa ce a introdus legea chiar el (favorabila americanilor cu gazul, el fiind prietenul americanilor - apropos, toate aburelile cu Russia sunt abureli, nici vorba!), tot el a blocat-o dupa aia prin sclavii lui (vazand ca dosarul din justitie merge ca trenul pe sine).

Cu americanii nu te joci in stil de manele de Teleorman. Omul nostru o luase razna, aceesi boala ca la Ceausescu, se pare ca in puterea din Romania exista ceva otravitor care ia mintile. Poate ca a contat si gagica tanara, de obicei mosul care si-a tras gagica tanara incepe sa fie ceva mai cocosel, mai agresiv, mai ofensiv si sfarseste cand isi ia papara de la dulaii tineri.

Asa ca dupa ce i-au tot dat sanse sa-i vina mintea la cap, l-au executat! Cel putin eu cred ca e o dovada de naivitate daca as crede ca Justitia e corecta si independenta. E ca toate din tara asta, cel mai elocvent exemplu este medicina romaneasca sau alt exemplu e "politia".

S-a dat ordinul si dupa 4 amanari (parca 4 au fost!) l-au executat. Dupa care au trecut la Planul B (planul fara Furerul Flaushat) in care PSD-ul are nevoie de o carpaceala sa stea la putere.

Cea mai buna carpeala e cu fratii lor din PNL, adica tot un PSD dar cu alta denumire, adica faimosul USL. Oricum, Trump si republicanii americani nu vor accepta niciodata o forta politica care are legatura cu Soros si democratii americani, adica dusmanii lor de moarte politica, tocmai cei care acum cauta sa-l suspende pe Trump! Chiar si simpla banuiala este de ajuns in cazul unei tarisoare indepartate, adica un avanpost atat de indepartat!

Ca o paranteza, eu cred ca Trump va fi reales la al doilea mandat. Ramane scris. Oricum, cu faza asta cu Ukraina democratii iar si-au dat cu tesla in coaie. Trump va fi reales din nou pe greselile uriase ale democratilor care probabil nu se mai trezesc din betia de Putere, adica au avut o data prea multa putere si prea mult timp. Le trece greu, au nevoie de multa bataie!

Deci orice logica a evenimentelor ma duce la situatia in care Trump l-a chemat pe omul cel mai puternic din Romania, Klaus Iohannis (intre timp Furerul de Teleorman a fost executat, deci a ramas doar Klaus), candidatul la prezidentiale cu peste 90% sanse (sa nu spun 100%), sa-i traseze liniile directoare in politica, sa aiba americanii (republicanii si Trump) cu cine sa discute in viitor. Intr-o tara atat de importanta STRATEGIC.

Deci, cum ziceam, intre timp Romania a devenit strategic foarte, foarte importanta. Datorita tradarii Turciei care s-a transformat in dusman pe fata pentru americani.

Practic, la ora asta, din punct de vedere strategic americanii se pot baza 100% in Europa doar pe 2 tari, Polonia si Romania. Restul ori au pactizat cu inamicul (de exemplu Ungaria), ori vor fi cu rusii pana in panzele albe (exemplu, Serbia), ori joaca dublu (exemplu Germania, Bulgaria, Cehia, Austria, etc, etc, lista e prea lunga!) iar Franta e intotdeauna de capul ei crezandu-se (inca) superputere globala.

Cele 3 tari baltice sunt doar o belea pentru NATO si sunt sigur ca intrarea lor in NATO este regretata. Astea reprezinta punctul cel mai vulnerabil pentru NATO deoarece daca intr-o zi Tzarul Putin se decide sa faca NATO de rusine, va ataca exact tarile baltice. Fiind mici si cu ditamai granita de campie deschisa, astea pot fi ocupate pe model Crimeea in 48 de ore.

Intrebare logica - cine ar intra intr-un razboi NUCLEAR general pentru cele 3 tarisoare de rahat !?!?

Care tarisoare, by the way, sunt placi turnante pentru mafia rusa si tot felul de afaceri rusesti. Si au pe teritoriul lor mari minoritati ruse! Deci cele 3 tari baltice nu sunt aliati, sunt bolovani de gatul lu'NATO.

Probabil pe acest rationament Trump are ideea sa termine cumva cu NATO unde problema principala este articolul 5. Cele 3 tari baltice reprezinta o mare vulnerabilitate politica si militara! Nerezolvabila! Deocamdata.

Asa ca in Europa pentru USA raman doua avanposturi sigure, Polonia si Romania, tari care urasc din toti bojocii Russia! In spatele lor Occidentul putred european s-a culcat pe o ureche, astia crezand ca se pot intelege la nesfarsit cu Ivan caruia daca ii dai nas se suie pe divan. Iar UK are treaba sa-si traga gloante in picior si sa-si dea cu ciocanul peste coaie.

Deci, Romania a devenit subit FOARTE importanta.

Iar planul americano-trumpist este bine facut (ca orice plan american, ei sunt cumva mai nemti decat nemtii!) si cred ca prim ministru dupa alegeri va trebui sa fie de la..... ghiciti..... de la PSD! :lol:

Iar vedeta care se ridica la orizont este.... Ana Birchall ! :D Mie nu-mi este antipatica, dimpotriva (nu stiu de ce, dar chiar mi-a fost simpatica mereu!). Si in plus e femeie, da bine la ora asta.

Probabil ca cei care citesc stiri sunt la curent cu invitatiile primite de Ana Birchall. Si ca la comanda anumite personaje din presa care sunt lideri de opinie pe partea (asazis) dreapta au inceput sa reactioneze. De exemplu CTP a facut de cacaolu USR si pe Barna sau iata un articol interesant de la un personaj care e foarte bine conturat pe "partea dreapta":
PSD poate fi salvat doar de către un lider autentic: Ana Birchall. Un motiv în plus pentru votarea moţiunii de cenzură
https://adevarul.ro/news/politica/psd-s ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Interesant! Nu?! :lol:

Pentru cineva care citeste presa este deja prea evident! Sa citesti asa ceva tocmai de la dl. Vlaston! (adica sa moara dl. Vlaston de grija salvarii.... PSD-ului! De rasul rasului!)

Pe mine ma sidereaza cum intreaga presa este manipulata si toti cica isi exprima liber opiniile "lor", insa defapt sunt elemente la comanda. Iar scopul este permanent MANIPULAREA, academic spus, "influentarea sau pregatirea opiniei publice" (pentru ce va veni)

Alta observatie facuta cu logica la rece, cam din vara Veorica nu mai este atacata din directia Iohannis si din "dreapta traditionala", adica s-a cam pus batista pe tzambal, in fapt nu prea o mai ataca nimeni, e chiar menajata.

O parte din PSD-istii talibani considera ca Veorica a facut pact secret cu Iohannis. Acesta are nevoie mare de Veorica in turul 2. Iar acum sondajele sunt si ele folosite tot in scop de manipulare (necredibile).

Insa (cred eu) nu prea exista surprize de la electoratul romanesc. Sunt cuminti, constanti, previzibili si extrem de greu de schimbat. Alegerile europarlamentare din primavara au fost un accident. Furerul de Teleroman, adica Hamsterul, adica Flaushatul pe numele sau, a reusit o performanta unica, sa isi puna pe toti in cap, sa-i calce pe toti pe nervi, a reusit "fenomenul ceausescu" (sa fie urat de toti ca unica sursa a raului absolut) si asta a enervat teribil partea tanara din electorat.

Insa la prezidentiale eu nu cred ca va mai fi aceeasi efervescenta pe strazi. Lucrurile se vor desfasura mai molcom; unica varianta care poate pune in miscare electoratul ar fi in turul 2 Iohannis cu Barna. Insa la cum merg treburile, Barna pare sa nu aiba sanse la turul 2. Probabil va fi Veorica cu Klaus, varianta clasica si previzibila. Si atunci va fi destul de comic daca se va intampla, pentru ca pana si Veorica il va pune in dificultate pe Klaus (cel "vorbaret") daca s-ar intalni in direct. Probabil nu va exista asa ceva. Cei care se ocupa de campania lui Klaus vor transpira mult deoarece au un actor care sta tare nasol cu vorbirea, comunicarea si in general carisma.

Insa probabil dincolo de ocean i-au comunicat lu'Barna ca rolul lui va fi OPOZITIA. Chestie la care, hai sa recunoastem, se pricepe mai bine decat tantalaii de la PNL sau altii.

Deci fiecare personaj are deja scenariul si rolul in manutze, tema pentru acasa.

Unicul mare personaj caruia nimeni nu-i poate pune un scenariu in maini este poporul. Numai ca desi e mare e si oleaca naiv (sa nu spun mai multe chestii dure!) si tare, tare influentabil. Pe scurt, o turma de oi pastorita de o haita de lupi. Iar astia care observam de pe margine suntem un pic mai... magari! :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Omul care luptă solitar cu malefica mafie a lemnului din Bucovina: „De 3 ani, stau cu ochii în cameră şi derulez 24 din 24“
https://adevarul.ro/locale/suceava/omul ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply