DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

EXCLUSIV Dovada că Dăncilă susținea OUG 13 la Bruxelles în 2017: scrisoarea către europarlamentari
https://newsweek.ro/justitie/exclusiv-d ... rlamentari" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Electroputere Craiova se va închide în luna decembrie, când ultimii angajaţi vor finaliza cea din urmă comandă - reparaţia unui transformator care a fost executat tot aici, în urmă cu mai bine de 30 de ani, iar acum a fost adus la reparat, scrie Agerpres. Electroputere, care acum patru decenii exporta în toată lumea, urmează să se alăture unui lung șir de coloși industriali închiși din cauza lipsei de susținere a statului, lipsei de piețe și resurse financiare, fie drept consecință a deciziilor haotice și vânzării lor în pripă, scrie Club Feroviar.

Istoria Electroputere pe larg (sursa - Agerpres)

Fondată la 1 septembrie 1949 şi destinată producţiei de utilaj electrotehnic greu, numele "Electroputere" este legat de realizarea sistemului energetic românesc şi modernizarea sistemului feroviar şi urban. Primele transformatoare de forţă au fost realizate în concepţie proprie începând cu anul 1951, producţia de transformatoare dezvoltându-se atât prin creşterea puterii nominale, cât şi prin folosirea de materiale noi pentru miezuri magnetice. În perioada 1960-1965 se diversifică producţia şi se achiziţionează licenţa ELIN Austria pentru autotransformatorul de 200 MVA şi licenţa ASEA Suedia pentru transformatorul locomotivei electrice.

Etapa 1965-1975 este caracterizată prin reorganizarea fabricaţiei de transformatoare, construcţii de noi hale de fabricaţie şi realizarea cu forţe proprii a transformatoarelor de 400kV şi de 400MVA. Primul transformator de 440MVA, cel mai mare livrat în România, a fost construit în 1987 pentru Centrala Nucleară Cernavodă.

În perioada 1949-1960 au fost produse locomotive electrice de mină şi de tramvaie, iar din 1960 s-a trecut la fabricaţia de locomotive Diesel electrice fabricate timp de 15 ani sub licenţa BBC Elveţia şi a locomotivelor electrice de 4100 kW sub licenţa ASEA Suedia, după care au fost integrate complet şi au căpătat eticheta "fabricat în România". După anul 1989, activitatea fabricii de locomotive a fost axată pe modernizarea şi reparaţia capitală a locomotivelor tip LDE 2100 CP şi a locomotivelor electrice de 5100 kW.

Fabricaţia de maşini electrice rotative a început în anul 1950, asimilându-se peste 400 de tipuri de maşini electrice. Pe baza cercetării proprii, precum şi a introducerii în fabricaţie a unor licenţe de la BBC şi ASEA, în perioada 1965-1970 s-a extins clasa de izolaţie F' la întreaga fabricaţie, Electroputere fiind printre primele firme din Europa în acest domeniu. În perioada 1980-1985 s-au asimilat şi executat, pe bază de licenţă General Electric Canada şi Ansaldo Italia, motoare electrice pentru centrale nucleare.

Datorită unui însemnat volum de investiţii și cooperării cu firme de prestigiu din Elveţia, Suedia, Franţa, Germania şi Italia, marca Electroputere a ajuns pe piețele din peste 100 de ţări.

Din 1991, s-a constituit în societate pe acţiuni şi a intrat într-un proces de restructurare care a constat, în cea mai mare parte, în concedieri masive de personal. După mai multe încercări eşuate, Electroputere a fost privatizată în luna noiembrie 2007, pachetul majoritar de acţiuni de 86,28% fiind cumpărat de la statul român de firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited cu 2,34 milioane euro. Chiar dacă la cumpărare reprezentanţii firmei saudite au anunţat că nu vor vinde terenul, ci vor dezvolta activitatea fabricii, la sfârşitul anului 2011 au vândut dezvoltatorului imobiliar K&S Developments circa 12 hectare de teren din curtea societăţii cu un preţ vehiculat de 30 milioane euro, unde a fost ridicat un mall care poartă numele de ElectroputereParc.

Ce se întâmplă acum (sursa info Agerpres)

"În iunie 2019, am fost anunţaţi că se va restructura personalul existent şi va rămâne o formulă restrânsă. După ce s-au dat primele preavize în luna iunie, la Divizia Motoare Electrice, a urmat a doua înştiinţare de disponibilizare prin care ne-au anunţat că se închide activitatea operaţională, deci activitatea de producţie. Ceva era de bănuit, deoarece din 2019 nu s-au mai luat contracte noi, pentru ca personalul existent să poată lucra şi să îşi ia salariile. Motivele au fost pierderile pe care Electroputere le-a generat din activitatea de producţie, care au crescut în fiecare an, la 8-9 milioane de euro ş.a.m.d.. Este un singur produs la care se lucrează acum, un transformator de 440 MVA pentru Centrala de la Cernavodă, care a fost executat tot în Electroputere acum 30 şi de ani şi acum a venit la reparat. A mai fost un transformator de 280 MVA pentru Grecia, dar s-a renunţat la acesta. Cum se termină acest transformator, cum vor primi preavize angajaţii care l-au executat", a declarat liderul Sindicatului Electroputere Craiova, Cătălina Tibeică.

Potrivit sursei citate, când a început ultimul val de disponibilizări, erau 555 de persoane, din care s-au disponibilizat în primă fază 296 şi acum se disponibilizează diferenţa, şi personal muncitor şi personal TESA. "La Divizia de Maşini Rotative deja s-a închis activitatea, personalul a fost disponibilizat, utilajele au fost conservate, adică acoperite cu folie şi lăsate să stea acolo până cine ştie când", a mai spus Tibeică.

În faza iniţială, Electroputere a avut patru divizii: aparataj-electric, care s-a desprins de Electroputere şi a fost preluată de unul dintre foştii directori, care a şi plecat din fabrică, Divizia de Maşini Electrice Rotative, Divizia de Transformatoare şi Divizia de locomotive, care acum câţiva ani a fost preluată de GFR, iar reparaţiile de locomotive se fac la Reloc, firmă aflată ”peste drum” de Electroputere. Înainte de iunie 2019 au fost disponibilizări colective, adică persoanele care au dorit să plece au plecat voluntar cu plăţi compensatorii, cum pleacă şi ultimii angajaţi, în funcţie de vechime, adică un coeficient de 0,2 salarii la anul de muncă.

Angajaţii care au mai rămas susţin că iniţial pentru ei a fost un şoc când au văzut că nu se mai iau contracte, deşi piaţă exista, inclusiv pe intern. Numai pentru fosta Electrica, ce îşi reface reţeaua, a avut comandă de circa 100 de transformatoare, însă patronul a continuat să trimită pentru plata salariilor şi a celorlalte cheltuieli circa două milioane de euro lunar.

Curtea de Conturi a României susţinea, în raportul public aferent anului 2015, că Al-Arrab Contracting Company Limited a încălcat contractul de privatizare a Electroputere SA Craiova încheiat cu AVAS în anul 2007 prin care a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni, întrucât nu a îndeplinit angajamentele asumate, inclusiv pe cele legate de menţinerea a 3.353 salariaţi în cel de al cincilea an investiţional.

Potrivit sursei citate, în anul 2012 Electroputere Craiova mai avea 1.021 salariaţi, în loc de 3.353 cum era prevăzut în planul de afaceri asumat de Al-Arrab Contracting Company Limited la privatizare, însă prin contractul de vânzare-cumpărare acţiuni nu s-a prevăzut o clauză penalizatoare pentru nerespectarea obligaţiei privind menţinerea în societate a numărului de personal prevăzut în acest plan de afaceri.


Divizia de locomotive (sursa info Club Feroviar)

Deși nu se poate spune că se găsește la nivelul anilor '90 când avea exporturi în țări din întreaga lume (China, Iran, Marea Britanie, Bulgaria, Polonia, Iugoslavia etc) divizia de locomotive pare a fi avut mai mult noroc.

La finele lui 2012, grupul autohton de firme Grampet, care include operatorul de transport feroviar GFR, a preluat producătorul de locomotive Electroputere Craiova, dar și reparatorul de locomotive Reloc SA, cea mai importantă companie din zona reparațiilor și modernizării de locomotive din România, pentru o sumă ce nu a fost dezvăluită presei.

La vremea respectivă, Grampet Group a achiziționat activitatea de producție de locomotive de la Electroputere Craiova, fosta Divizie de Vehicule Feroviare și Urbane- DVFU care a fabricat peste 1.000 locomotive electrice și peste 3.000 locomotive Diesel electrice de-a lungul timpului.

Noua entitate se numește acum Electroputere VFU SA. Totodată, Grampet Group a achiziționat și fabrica Reloc SA Craiova, tranzacție ce i-a permis să-și consolideze activitatea de reparații de locomotive și material rulant.

La doi ani de la preluarea afacerii, a apărut și prima locomotivă fabricată la Craiova de către Electroputere VFU – Reloc. Noua locomotivă diesel de 1250 CP a fost realizată în parteneriat cu producătorul american Caterpillar.

Fabrica de la Craiova are o capacitate de trei locomotive pe lună, existând deja un precontract în Europa de Vest pentru opt unități. Locomotiva Terra Nova este destinată serviciului de manevră grea şi transportului de marfă şi poate rula pe linii de cale ferată cu ecartament îngust, normal sau larg, putând fi utilizată în majoritatea sistemelor feroviare.
https://economie.hotnews.ro/stiri-compa ... embrie.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Iata cum arata marele jaf al Romaniei!
Deci, arabii cumpara cu 2,34 milioane euro (practic sunt bani de nimic) ditamai hardughia care are UN NUME (cunoscut in toata lumea) si in 4 ani vinde terenul cu 30 milioane euro! Asta da PROFIT!

Este jaf cu pixul! Cei care au decis si operat vanzarea ar trebui judecati pentru tradare nationala si distrugerea si sabotarea economiei nationale, chestie care duce la pluton de executie...... Hop! Stati asa! Legile cu pricina au fost abrogate instant dupa "revolutie" de catre regimul Iliescu!
...Asa ca despre ce mai discutam noi?! Legal e liber la jaf si la furat! ....Evident, cine poate!

PS - in timpul asta DNA ancheteaza niste amarati de regizori ca au facut niste filme de doi lei si nu au completat corect actele birocratice!.... Sau defapt..... ce mai face DNA?!....Mai exista?!!??
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

La ora actuala, cate firme mari romanesti mai exista? Intrebarea retorica presupun :roll:

Interogație retorică
https://ro.wikipedia.org/wiki/Interoga% ... oric%C4%83" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Asta de cate ori apare cresc voturile pentru Iohannis! E singura care face campanie lui Iohannis in mod eficient! (ca el e mai asezat si nu se agita. Si daca se agita ii scad voturile)

Madam Dancila trebuie sa continue sa apara pana in ultima secunda de campanie, sa creasca procentul la Iohannis!!!

https://adevarul.ro/news/politica/viori ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ma mira cum de nu le-a dat prin cap ziaristilor sa o intrebe ce parere mai are despre "Statul Paralel"???

Oricum, presa actuala e foarte slaba.... ca toate in tara asta. Intrebari tip frectie sau can-can.
Saraca, cred ca a stat toata noaptea pe cartile de "artmetica"!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Si in timp ce boierii imbuibati se rafuiesc pe functii inalte si mari averi, iata ce se mai intampla prin tara!
"Omenia" la rumani!
(e plina tara de batrani abandonati si cand mergi pe drumuri din suta in suta de metri vezi firme de pompe funebre, semn ca afacerile lor prospera)
O bătrână de 84 de ani a ajuns la spital în stare de inconștiență după ce ochiul ei a fost mâncat de viermi. Femeia a fost părăsită de propria fiică în urmă cu 12 ani, timp în care aceasta nu a mai fost îngijită de nimeni. Aparent, o vecină care îi ridica pensia în fiecare lună de la poștaș s-ar fi angajat să-i poarte de grijă. A lăsat-o, însă, singură în casă săptămâni întregi, timp în care ochiul femeii imobilizate la pat de durere a fost mâncat total de viermi. Când a ajuns la spital, medicii s-au îngozit de situația bătrânei. Zeci de viermi mișunau în ochiul acesteia, devorându-i deja și o bună bucată din arcadă.

Medicii au rămas marcați: „Nu am mai văzut așa ceva!”
În data de 14 octombrie, chiar de ziua Sfintei Parascheva, un apel la 112 avea să anunțe că o femeie din comuna Gorban se află în propria locuință în stare de inconștiență. Ajunși la fața locului, membrii unui echipaj SMURD au constatat că femeia avea ochiul drept mâncat de viermi. Larva era mișcătoare și în plin proces de hrănire cu bucăți din globul ocular. Au transportat-o de urgență la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde i s-au făcut analize de specialitate.

„În 35 de ani de carieră nu am văzut așa ceva. Ne-am mai confruntat cu situații similare, însă aceasta este de departe cea mai șocantă chiar și pentru noi, medicii specialiști. Când a ajuns la spital, pacienta era în stare de inconștiență. Timp de o săptămână nu s-a putut discuta cu aceasta. Pe perioada investigațiilor medicale a fost spitalizată singură într-un salon, fiindcă nu depistasem ce anume îi provocase starea în care se afla. Inițial am crezut că viermii sunt prezenți și în craniu. În urma unui exament CT s-a constatat că afecțiunea era doar la nivelul ochiului”, a declarat prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași.

Îngroziți de starea în care a ajuns bătrâna la spital, medicii spitalului Sf. Spiridon au anchetat cazul. Aparent, femeia era abandonată de 12 ani de propria fiică și locuia în comuna Gorban într-o casă pe care nu avea acte. Aceasta împreună cu fiica ei ar fi avut un apartament în Iași pe care l-au vândut. Fiica a plecat în Italia și a plătit 1.000 de lei pe o casă la țară, pentru a o lăsa acolo pe femeie. Din cercetările făcute de medici și asistenții medicali ai spitalului, pensia femeii era ridicată de o vecină care s-ar fi angajat să o îngrijească.

„Vecina care ar fi trebuit să se ocupe de îngrijirea femeii a sunat la Ambulanță și din acel moment nu s-a interesat nicio secundă de starea bătrânei, deși îi ridica pensia în fiecare lună. După starea în care a ajuns bătrâna este clar că nu mâncase de multă vreme și, mai mult decât atât, nimeni nu ar fi vizitat-o. Am cercetat mai departe și am ajuns în discuții cu primarul și asistentul social al comunei. Aceștia cunoșteau cazul femeii care locuia de 12 ani în comuna Gorban, dar fiindcă nu avea mutație în acea comună, nu s-au implicat să o ajute”, mai spune prof. dr. Camelia Bogdănici.
https://www.bzi.ro/exclusiv-operatie-cu ... ei-3818003" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

O alta intrebare pentru catindatii preshidentiali (pe langa aia cu Statul Paralel), ce parere au despre Electroputere Craiova? (evident, o s-o dea cotita, "-O sa cercetez, o sa vedem, etc" . Insa pentru orice om de bun simt toata povestea pute a coruptie de inalt nivel. Asta e un adevarat "elefant in sufragerie"! De ani si ani in timp ce "organele" sunt tranchilizate. Si un retard isi da seama ca ciuhabii au luat Electroputere Craiova s-o transheze in bucati la imobiliare. Mai sunt MULTE alte cazuri, inclusiv in buricul Bucurestiului sub ochii nostrii de popor care doarme somnul cel de moarte, vorba imnului national)

https://adevarul.ro/economie/afaceri/cu ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: DIVERSE

Post by johndoe21ro »

Ministrul Mediului prezintă cifre șocante: În România se taie, ȋntr-un an, 38,6 milioane de metri cubi de lemn, cu 20 de milioane peste cifrele oficiale. Diferența provine din tăieri ilegale

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... legale.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Nimic nou sub soare... Intrebarea este daca se poate face ceva. Nu ma astept la stoparea fenomenului ca doar suntem in Romanica insa o frana cat de mica este necesara!
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: DIVERSE

Post by trancotistu »

Normal ar fi să se aplice legea. De cum se lasă întunericul apar tiruri cu remorcă care nu ar avea dreptul de a circula din cauza defecțiunilor tehnice și fiind supraâncarcate. Trec din 10 în 10 minute prin dreptul nostru iar spre câmpie formează coloane destul de compacte. Circulă pe drumuri lăturalnice adică nu pe cele 2 autostrăzi către...ați ghicit! Constanța! Fără să le oprească nimeni. Nu spun că orașele nou construite în peninsula arabică au avut acces la lemnul brut românesc dar spun că cel mai mare importator e China. Trageți singuri concluzii.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

E prima oara cand un ministru al mediului face public..... ceea ce toata lumea (implicata) stie.
In trecut nu a contat "culoarea politica", toti au tacut si s-au prefacut ca nu exista. Lucrul asta ma face sa cred (logic!) faptul ca interesele sunt foarte inalte, peste "clasa politica" de marionete din Romania. Cred (tot logic) ca fenomenul are doua aspecte, primul, cei care jefuiesc lemnul, probabil austriecii, trag sforile ca statul nostru sa stea bland cat e jefuit si astia reprezinta doar o parte din lemnul furat. Cealalta parte e rezultatul coruptiei absolute in sistemul statului si neimplicarii "organelor" (pentru ca hotul cel mare sa nu fie deranjat de la furat). Adica mai pe rumaneste spus, hotul cel mare i-a tranchilizat pe toti de la varf in jos in timp ce hotii cei marunti dar multi isi fac de cap peste tot. Probabil e juma'/juma'.

Si tot logic este faptul ca daca la nivel de sus s-ar dori stoparea, se poate face si de maine. Faptul ca marele jaf continua dovedeste ca defapt nu se doreste sau poate niste personaje politice de varf (marionetele) nu au putinta, poate ar vrea dar nu pot. Pentru ca marile interese vin de afara, de la cei puternici. Si poate ca multa mafie interna face avere.

Deci e o chestiune pur politica. Si faptul ca acum un ministru a spus public "ca Imparatul este gol" poate reprezinta o speranta..... sau poate este doar de efect pentru campania prezidentiala. Oricum, cert este ca cei care s-au aflat pana de curand la putere (PSD) nu au facut NIMIC CONCRET. Nu avem de unde sa stim si daca astia care au venit vor face ceva, dar iata un mic semn pozitiv.

Eu unul as reimpaduri Romania cu puscariasii, mai ales cei condamnati pentru coruptie. I-as duce la plantat pomi si nu le-as da de mancare pana nu-si fac norma zilnica.

In viziunea mea taierea unui copac batran este o crima. O crima impotriva timpului, impotriva istoriei, impotriva noastra a tuturor! Pentru ca daca multe furate sau distruse se mai pot reface, un copac nu creste mai repede decat o viata de om! E cum ai ucide timpul viitor! Daca acum Romania ar ramane cheala de paduri, noi cei de azi nu le-am mai vedea in timpul vietii noastre, chiar daca maine s-ar apuca sa le planteze din nou. Taierea padurilor este distrugerea istoriei dar si viitorului! Si o data cu asta se distrug animalele, varietatea plantelor, sursa de oxigen (apropos de taxele cu rovinieta!) si frumusetea tarii noastre. Este crima la invel inalt! Chiar si taierile legale mi se par nejustificate! In conditiile actuale!

Apropos de asta, toate incidentele cu ursii au prima cauza, taierea padurilor. Bietii ursi nu mai au suprafata de padure necesara pentru a supravietui.

Iar taierea padurilor virgine nu e numai treaba Romaniei, este patrimoniu mondial. Din ce stiu Romania e printre putinele tari europene care mai are paduri virgine (care nu au fost niciodata in istorie plantate sau modificate). De exemplu, este UE plina de ecologisti, au ajuns o sectiune importanta din parlamentul UE insa nu prea i-am auzit sa zica ceva despre taierile din Romania.

Si ca o ultima chestie, ....toate bune si frumoase, am inteles de ce Iohannis nu a vrut nici o interactiune cu "Veorica" in aceasta campanie, etc, etc, dar parca nici nu am auzit pe cineva sa-l intrebe direct si fara chestii cotite, ce parere are despre problema asta?? Eu unul as fi fost curios sa-l aud spunand direct ce parere are si crede ca ar trebui facut.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Una dintre cartile pe care mi le-am cumparat acum cateva zile este si ''Cum sa ne aparam de crizele urmatoare'', scrisa de Jacques Attali. Multe din cele punctate de momolo se regasesc in aceasta carte.
https://www.librarie.net/produs.php?nia ... &id=370879" onclick="window.open(this.href);return false;
Sunt unele carti din care afli lucruri noi care le validezi apoi ca fiind folositoare cum este si aceasta carte si in functie si de gradul de cunostiinte aflate pana in momentul de fata, sunt similare cu reglarea lentilelor la un aparat foto. Adica o focusare optima se poate traduce intr-o claritate superioara asupra punctelor de interes urmarite. Cartea in sine este intr-o mare masura, coroziv de deprimanta prin datele care le ofera, dar consider ca mai bine sa sti decat sa nu sti in ce fel de lume traim acum. Exista mecanisme si atitudini adecvate pentru a stopa faptul ca viitorul e foarte posibil sa fie sumbru, pentru toti indiferent daca suntem saraci sau bogatii cata vreme asteptam exclusiv de la altii solutii sau tot timpul altii sunt de vina. Ignoranta/stupiditatea este la fel de toxica ca si reaua intentie cand prinde putere in lume.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

kaav, tu cu atatea carti si filozofie cum ai reusit ca in primul tur sa votezi papagalul ala de actor penibil propus de un grup de penali politici?!?! Nu ti-a mirosit a mega tzeapa?!!? Ziceai ca le vezi si le presimti.

Din cate vad in jur cei care au votat actorul papagal acum se duc s-o stampileze pe analfabeta. Ca (citez) "Sa fie bine!" :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

VIDEO Formă extremă de protest în urma unui accident mortal: „Oamenii vor să boicoteze alegerile şi să blocheze circulaţia pe Valea Oltului”
https://adevarul.ro/locale/ramnicu-valc ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Oare ce au tot votat aia pe acolo?! Ghici ciuperca intr-un picior! Au exact ce au ales si pe meritul lor. Ba chiar au mai mult decat merita! Si acum iata ca "se razbuna" pe vot! Vai de mama lor, o populatie care populeaza niste teritorii. Din pacate in diaspora sunt extrem de putini cei care voteaza (cu toata campania dintr-o parte a presei), din peste 4...5 milioane voteaza o treime de milion. Daca cei plecati ar vota macar jumatate din ei, Romania ar fi salvata. Ca in rest astia de aici au "dodo" in cap si se razbuna ca prostu' pe sat. Daca le ceri sa faca ceva pentru comunitate, sa decida ceva, sa munceasca, sa faca un efort, un sacrificiu, toti fug precum gandacii cand aprinzi lumina in bucatarie! In rest se vaicaresc toata ziua ca lor le merge prost dar sunt permanent cu gandul cum sa fure si sa pacaleasca. Sau cum sa se bage peste rand in fatza!

Cat priveste cauza PRINCIPALA a accidentelor, ea este EDUCATIA si MENTALITATEA, adica in centrul cauzelor se afla omul needucat. In timp ce soferii isi bat joc de orice regula si fac ce vor, pietonii umbla ca vacile pe strazi, o combinatie fatala intre prostie, rautate si cretinism. Vad in oras la tot pasul, zilnic. Numai ieri am vazut la cativa metri in fata mea cum o soferita era sa calce 2 fete sub 18 ani chiar pe trecerea de pietoni, pe culoarea verde pentru pietoni. A franat chiar cu botul masinii in ele, mai lipseau 10cm sa le dea jos. Cele 2 adolescente au sarit la fuga pe trecere in secunda cand s-a pus verde la pieton. Soferita venea ca berbecul pe banda dreapta sa faca dreapta avand voie (sageata verde la semafor) si credea ca pana pleaca pietonul, ea trece. Ori cele doua capre au sarit ca din pusca si erau sa fie luate sub bot. Soferita a inlemnit, Din spatele meu niste babalaci le boscorodeau pe fete iar astea au fugit mai departe. Vina era evident a soferitei care nu a acordat prioritate si eventual cele doua capre puteau fi vinovate ca au alergat pe trecere, desi totusi aveau verde (insa pietonul este obligat sa se asigure in orice conditii). Babalacii comentau din perspectiva "soferului de Bucuresti" care e este un marlan desavarsit si nu acorda prioritatea legala decat cu pistolul la ceafa. Zilnic vad jdemii de soferi fortand semaforul. Intalnirea soferului majoritar cu pietonul majoritar este fatala. Deoarece in conditiile in care traficul este atat de periculos, multi pietoni se comporta ca pe camp, unii merg linistiti (ca vaca) pe carosabil asa cum erau invatati la tzara, de unde provin. Cert este ca principala cauza a accidentelor sunt oamenii si "educatia" lor. Iata un caz:
Mamă şi fiu, morţi într-un accident provocat de o bătrână care a traversat ilegal. În tragedie a mai decedat un om
https://adevarul.ro/locale/piatra-neamt ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

NU UITATI SA MERGETI AZI LA VOT!

Sper ca v-a ajuns lectia din decembrie 2016 !!!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Viitor incert pentru românii din Marea Britanie după Brexit. “Suntem foarte speriaţi”
https://stirileprotv.ro/romania-te-iube ... riati.html" onclick="window.open(this.href);return false;
O româncă a votat la o secţie din Spania şi i-a lăsat fără cuvinte pe cei prezenţi acolo. Imaginile au devenit virale
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... le-1221221" onclick="window.open(this.href);return false;

Am o singura obiectie, acasa nu mai e padurea, intre timp a fost taiata.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

momolo wrote:kaav, tu cu atatea carti si filozofie cum ai reusit ca in primul tur sa votezi papagalul ala de actor penibil propus de un grup de penali politici?!?! Nu ti-a mirosit a mega tzeapa?!!? Ziceai ca le vezi si le presimti...
momolo, observatia ta este corecta intr-o mare masura, dar eu cand ma duc la vot, nu ma duc cu inima impacata niciodata. Nu ma dau in vant nici dupa Johannis si cu atat mai putin dupa tanti aia :roll: . In primul tur, felul in care am votat reflecta faptul ca nu plac pe nimeni complet din sfera politica. Ca in alegerea unui sistem audio - arta compromisului, tinand cont de resurse, asteptari si spatiu final de auditie. Referitor la tanti Viorica, posibilitatea ca sa-mi inspire macar vag incredere este nula. Nu pot sa am incredere in cineva care nu are in primul rand cursivitate vis a vis de ideile care le verbalizeaza, nu stapaneste intelesul cuvintelor temeinic si cireasa de pe tort toate chestiile astea le debiteaza treaza.
Daca cineva care este treaz e mai confuz/nelamuritor in discursul lui decat as fi eu obosit/baut cand vreau sa exprim ceva e clar ca dispare increderea instant. Daca un om de rand bate campii e facil sa nu mai ai tangente cu consecintele vorbelor lui ignorandu-l, dar de la o persoana cu functie publica se schimba complet asteptarile.
Am mers la vot, asa consider ca este corect, fata de mine in primul rand.

Post Reply