DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

momolo wrote:
Cei 16 pacienți diagnosticați cu coronavirus în Vietnam s-au vindecat, iar statul asiatic nu a mai înregistrat niciun caz nou din 13 februarie, a anunțat marți ministrul Sănătății din Vietnam, potrivit Mediafax, care citează Reuters.

Ultimul pacient care s-a vindecat, un bărbat în vârstă de 50 de ani ce luase virusul de la fiica sa care se întorsese din Wuhan, şi-a revenit complet, a mai spus oficialul.

El a mai declarat că starea celorlalţi pacienţi, printre care se află şi un copil în vârstă de trei luni, este din ce în ce mai bună.

Vietnam a raportat primele cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus pe data de 23 ianuarie, în cazul a doi cetăţeni chinezi.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/tar ... ri-1265734" onclick="window.open(this.href);return false;

Banuiala mea, virusul asta nu traieste la caldura si raspandirea e favorizata de un anumit tip de clima. M-am gandit ce au in comun Wuhan, Iran si Italia de nord..... parerea mea, clima asemanatoare. Probabil nu trebuie sa fie nici foarte frig si nici foarte cald. Genul de clima din Lombardia sau Iran sau partea aceea din centrul Chinei unde observ copaci cu frunze verzi. E o clima care se invarte in jurul a 10 grade, noaptea poate coboara dar ziua urca insa nu foarte mult. Astea sunt zone destul de medii unde se mai pot petrece ninsori cateodata (de exemplu la Teheran a nins la un moment dat). Poate ca favorizanta este si umezeala. In Lombardia este clima umeda.
Probabil virsul o mierleste in cazul climei mai calde cum este in Vietnam. Si nu am auzit nimic de India! La mizeria de acolo ar fi complet fatal!
Daca nu ma insel India a blocat tot. Cred ca si-au dat seama ca daca intra e jale.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Dr. Anne Schuchat, director adjunct al Centrului pentru Prevenirea și Controlul bolilor din SUA a declarat că, deși riscul pe termen scurt este redus în SUA, actuala situație globală sugerează că o pandemie este probabilă.
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... -lumii.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
US health officials say human trials on coronavirus vaccine to start in 6 weeks
https://www.cnbc.com/2020/02/25/us-heal ... weeks.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vaccinul e o chestiune de durata pana sa-l puna la punct si apoi sa-l produca si apoi sa-l faca la populatie. In mod cert nu s-ar putea produce suficient. Oricum, cei care vor reusi o pun de o mare afacere si un urias profit!
Intre timp virusul se poate modifica. Mie imi pare un fel de super-virus de receala, un soi de raceala cu steroizi. Probabil (sau sigur) raceala e una din cele mai vechi boli din lume (de exemplu, de curand s-a descoperit ca una din bolile omenirii, TBC-ul, exista si acum.....2 milioane de ani! Noi credeam ca e de acum cateva sute de ani). Defapt toate bolile principale sunt mai vechi decat istoria. Cu raceala (din ce stiu eu) este o mare problema, nu se poate contracara prin vaccinare si defapt nici nu exista medicamente directe, doar indirecte, cele care trateaza simptomele. Deci, traim un fel de "ciuma bubonica" pe stil modern. Boala nu pare asa grava, rata de mortalitate e mica dar pericolul cel mai mare este modul de transmitere! Marea problema, incubatia extrem de lunga a virusului, de la cateva zile pana la 27 de zile (pana apar simptome), Cel mai agravant factor, boala se transmite in perioada (lunga!) de incubatie cand nu exista simptome. Si mai grav, virusul se transmite prin aer, pluteste o vreme in aer, e mai periculos decat in cazul gripei clasice care se transmite prin aer doar in particule de secretii, atat cat acestea pot pluti/circula prin aer. Deci, la gripa clasica il iei din aer daca stranuta, tuseste unul si ai ghinionul sa aspiri suficiente microparticule de secretii, adica intr-un timp foarte scurt, cat astea plutesc sau/si sunt duse de curent, probabil minute. Ori in cazul Covid-19 o iei direct - daca respiri prin preajma unuia care e infectat ai luat-o, chestiune probabil de zeci de minute timp in care virusul persista in suspensie! Si e atat de marunt ca trece prin mastile clasice, adica o masca clasica nu are nici un efect, doar alea tip botnita cu filtre. Ori si alea sunt periculoase deoarece virusul se poate depune pe filtre, pe exterior (cand tragi sa respiri) si apoi cand manevrezi masca l-ai luat! Alt factor agravant, virusul traieste pe o clantza pana la .... 9 zile! Este enorm! Asa ca va trai si pe o masca din aia buna! Mult! Deci prin maini murdare se transmite à la longue! (de aici si banuiala mea, de ce in statistica barbatii sunt mai afectati decat femeile.... pentru ca sunt mai jegosi si mai nespalati).
O alta ciudatenie, boala se manifesta grav in special la batrani (usor explicabil, au sistemul imunitar slab), asta nefiind ciudat.... insa straniu este ca mai mor si oameni tineri, in putere, fara alte afectiuni, varste de 30....40 ani! Pare ca virusul ar alege dupa tipologia genetica... o banuiala.

Dar asa cum am zis, din ce in ce cred ca boala asta e favorizata cel mai mult de clima!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Armata de raţe a Chinei, trimisă în misiune la graniţa cu Pakistan
https://adevarul.ro/international/asia/ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

1. O țară are atât datorii către exterior, cât și creanțe asupra exteriorului. Deci, bani de dat și bani de luat. De pildă, Marea Britanie, deși are la nivelul țării (asta incluzând și sectorul guvernamental, cât și gospodăriile și firmele), o datorie totală de circa 300% din PIB, dar nivelul creanțelor ei asupra restului lumii este mai mare de 300%. Adică mai mult are de luat decât de dat.

România, deși are la nivelul global o datorie totală de circa 120% din PIB, cifră de acum 2 ani (gospodării plus firme plus Guvern), are foarte puțini bani de luat. Poziția care contează e poziția netă. Bogăția unui stat este dată de creanțe minus datorii.

2. Al doilea lucru este legat de avuția netă de datorii. Deci tot ce există sub formă de case, terenuri, brevete, patente din care ai scăzut datoriile.

Ei bine, în țările vestice dezvoltate cum ar fi Marea Britanie, Franța, Italia, Germania această datorie netă de datorii, avuția acumulată în timp, reprezintă cam de 5 ori PIB-ul țărilor respective. Cu alte cuvinte, ei ar putea 5 ani să nu muncească, să nu producă nimic și să „mânânce”, să consume din casele acumulate, terenurile, brevetele și toate astea. E utopic ce spun, dar poate să se înțeleagă. Sigur, au fost puteri coloniale, au avut de unde să aibă, bogăția e acumulată chiar în familii, nu numai în orașe și așa mai departe.

În România, avuția netă reprezintă cam 1,3 ori PIB-ul pe un an. La ei e de 5 ani, la noi e de 1,3 ani. Deci un an și 4 luni am putea să nu muncim nimic și să consumăm casele și terenurile noastre.

„Când se uită la tine și îți apreciază gradul de îndatorare, străinătatea spune: „Domnule, tu nu te prea poți îndatora!”. De aceea, ideea să avem și noi faliții noștri, că și alții au, asta nu ține. Elitele politici românești ar trebui să conștientizeze aceste lucruri”, a precizat economistul șef al BNR.
https://economie.hotnews.ro/stiri-finan ... e-tari.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Fostul președinte Ion Iliescu împlinește astăzi 90 de ani
https://newsweek.ro/actualitate/fostul- ... -90-de-ani" onclick="window.open(this.href);return false;

Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

VIDEO: Discursul unui cioban despre politicienii români
https://playtech.ro/stiri/video-discurs ... hare-91659" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Avem un popor plin de talent!

Inteleg ca la noi in tara acesti rromi sunt discriminati si persecutati. Viata lor este foarte grea si sunt marginalizati. Pacat de asa talente!

https://www.digi24.ro/stiri/externe/map ... ii-1271217" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

https://adevarul.ro/international/europ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Connor Reed, în vârstă de 25 de ani, profesor la o şcoală din Wuhan, originar din Ţara Galiilor, a contractat virusul în luna noiembrie, când nu exista o recunoaştere oficială a unei epidemii cu un nou virus. Acesta a aflat ce are cu adevărat abia după ce a reuşit să se vindece după aproximativ douăzeci de zile - el nu a fost tratat în spital, ci a stat acasă, fiind convins că are doar gripă şi pneumonie. Acesta făcea regulat cumpărături la piaţa de peşte din Wuhan. Ziua 1 – luni, 25 noiembrie: Sunt răcit. Strănut şi privirea îmi e înceţoşată. Nu e încă atât de rău -pot să muncesc. Am venit aici să predau limba engleză – iar acum sunt manager la o şcoală din Wuhan, oraşul din centrul Chinei unde locuiesc de 7 luni. Vorbesc bine mandarină şi am un job interesant. Răceala mea nu ar trebui să fie foarte contagioasă, aşa că nu-mi fac griji că merg încă la muncă. Locuiesc singur, deci e puţin probabil să o transmit altcuiva. La ştiri nu am auzit nimic despre viruşi. Nu am de ce să mă îngrijorez. Este doar un guturai. Ziua 2: Mă doare gâtul. Beau o cană de apă fierbinte cu miere. Funcţionează. Ziua 3: Nu fumez şi rareori beau alcool, dar acum e important să scap de răceală repede, să ma fac bine pentru a continua să muncesc. Doar în scopuri medicinale pun şi puţin whisky în băutura mea fierbinte cu miere. Ziua 4: Am dormit ca un bebeluş noaptea trecută. Whiskey-ul chinezesc se dovedeşte a fi un tratament pentru tot felul de boli. Repet isprava şi în seara asta. Ziua 5: Am scăpat de răceală. De fapt n-am avut nimic. Ziua 7: Am tras concluzii pripite. Mă simt groaznic. Nu mai este doar o răceală. Mă doare peste tot, capul îmi duduie, ochii îmi ard, gâtul mă strânge. Răceala mi-a ajuns în piept şi am o tuse seacă. Asta e gripă şi voi avea nevoie de mai mult decât o băutură fierbinte cu miere, simplă sau cu ingredientul magic, pentru a mă simţi mai bine. Simptomele au năvălit în după-amiaza asta ca un tren şi dacă nu voi avea parte de un miracol peste noapte, n-am cum să ajung mâine la muncă. Mă simt foarte bolnav – dar nu e doar asta, nu vreau să dau gripa asta coleglior mei. Ziua 8: Nu merg la muncă azi. Le-am spus că probabil voi lipsi toată săptămâna. Am dureri până în oase. Nu-mi pot imagina că îmi va trece prea curând. Abia mă pot da jos din pat de durere. Stau aşezat confortabil, mă uit la televizor şi încerc să tuşesc cât mai puţin pentru că mă doare tare în piept. Ziua 9: Până şi pisica mea are o stare proastă. Nu mai e la fel jucăuşă şi nu vrea să mănânce. O înţeleg – şi eu mi-am pierdut pofta de mâncare. Ziua 10: Febra persistă. Am terminat sticla de whisky şi nu mă simt în stare să mă duc să iau alta. Nu contează: nu cred că mă ajută la ceva. Ziua 11: Brusc starea mea e mai bună – fizic cel puţin. Gripa m-a lăsat. Dar biata mea pisicuţă a murit. Nu ştiu dacă a avut ce am eu, dacă pisicile pot lua gripă de la oameni. Îmi pare teribil de rău. Ziua 12: Am avut o recădere. Chiar când am crezut că e pe cale să se ducă, a revenit în forţă. Respiraţia mi-a devenit greoaie. Simpla ridicare din pat şi paşii până la baie mă obosesc. Transpir, ard, ameţesc şi am frisoane. Televizorul e pornit, dar sunt incapabil să înţeleg ceva. Mă simt prins într-un coşmar. La amiază simt că sufoc. Niciodată n-am fost în halul ăsta de bolnav. Nu pot lua decât câteva guri de aer, iar când expir, plămânii mei sună ca atunci când mototoleşti o pungă de hârtie. Trebuie să consult un doctor. Dacă sun însă la urgenţe va trebui să plătesc pentru ambulanţă. Mă va costa o avere. Sunt bolnav, e drept – dar nu o să mor, nu-i aşa? Voi supravieţui unui drum cu taxiul, mă gândesc. Decid să merg la spitalul universitar Zhongnan, penyru că ştiu că acolo studiază mulţi doctori străini. Nu mai sunt deloc raţional în starea mea febrilă, însă vreau să mă consulte un doctor britanic. Ştiu suficient de bine limba aşa că nu e o problemă să chem un taxi. Fac 20 de minute până acolo. Cum ajung, sunt diagnosticat cu pneumonie. Deci de asta se auzeau aşa plămânii mei. Mi se fac teste timp de şase ore. Ziua 13: Am revenit acasă ieri seară. Mi s-au prescris antibiotice pentru pneumonie, dar nu prea îmi vine să le iau – mi-e teamă că voi dezvolta rezistenţă la ele , iar dacă ajung să mă îmbolnăvesc grav şi chiar am nevoie de ele, nu vor mai avea efect. Prefer să combat asa cu remedii tradiţionale dacă o pot face. Mă ajută să ştiu că e vorba de pneumonie – simpla informaţie mă mai linişteşte. Am doar 25 de ani, iar starea mea de sănătate e bună: nu am motive să mă alarmez. Am nişte alifie Tiger Balm – e destul de similar cu unguentul nostru Vick’s vapour – doar mai puternic. Pun din el într-un vas de apă, mă acoăer cu un prospop şi inhalez vaporii. Merg pe vechile metode. Am şi antibioticele ca variantă de rezervă dacă voi avea nevoie. Ziua 14: Repet tratamentul de ieri: inhalaţii. Aştept o oră şi o iau de la capăt. Ziua 15: Nu mai ştiu câte zile au trecut – nu mai disting între ele. Ziua 16: O sun pe mama care e în Australia- dacă o sunam mai devreme s-ar fi îngrijorat şi ar fi încercat să ajungă cu primul avion. Dar lucrurile nu merg aşa: durează o veşnicie să obţină o viză de vizitator pentru China. Mă bucur să-i aud vocea, chiar dacă eu abia Îngaim: „Mamă, mi-e aşa rău”. Ziua 17: Mă simt un pic mai bine, dar nu vreau să-mi fac speranţe. Am mai trecut prin asta. Ziua 18: Plămânii mei nu mai trosnesc. Ziua 19: Sunt suficient de întremat încât să mă împleticesc afară pentru a cumpăra alifie Tiger. Nasul meu s-a desfundat destul de bine pentru a simţi mirosul mâncării gătite de vecini şi pentru prima dată după două săptămâni am poftă de mâncare. Ziua 22: Speram să mă întorc ala muncă, dar nu am noroc. Pneumonia a trecut – însă corpul mă doare de parcă aş fi fost călcat de un tăvălug. Durerea de la sinusuri mă aruncă în agonie şi am senzaţia că urechile îmi vor exploda. Ştiu că nu e bine, dar îmi masez urechea cu beţişoare, sperând că durerea va dispărea. Ziua 24: Haleluia! Cred că în sfârşit îmi revin. Cine ar fi crezut că gripa poate fi atât de oribilă? Ziua 36: Aud de la un prieten că autorităţile vorbesc cu îngrijorare de răspândirea unui virus în oraş şi se spune că vor fi restricţionate călătoriile. Asta mă scoate afară pe uşă la magazine, pentru că ştiu ce înseamnă: panică şi asaltul magazinelor. Trebuie să-mi fac provizii cu cele necesare cât mai găsesc ceva. Ziua 52. Primesc o notificare de la spital că am fost infectat cu coronavirusul din Wuhan. Presupun că trebuie să mă declar mulţumit că nu-l mai pot contracta – sunt imun de acum. Dacă însă ies pe stradă fără mască risc să fie arestat – autorităţile sunt foarte meticuloase. Ziua 67: Un ziar local din Ţara Galiilor care a luat legătura cu mine mi-a spus că poate am luat virusul de la piaţa locală. E un loc grozav de unde să cumpăr ieftin, chinezii obişnuiţi îşi iau măncarea de aici, şi eu la fel. N-am văzut niciodată cărni exotice de koala sau lilieci aici – singurele ciudăţenii au fost porcii întregi şi mieii vânduţi cu tot cu cap. Ziua 72 – 4 februarie: Ziarele scriu că e fabulos că am încercat să mă vindec cu băuturi fierbinţi cu miere şi insistă cu asta, chiar dacă le explic că nu ştiam ce am. Aş fi vrut să fie aşa simplu.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Animație grafică. Cum se răspândește noul coronavirus în organismul uman
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... an-1272619" onclick="window.open(this.href);return false;

https://republica.ro/si-italienii-au-lu ... aliei-daca" onclick="window.open(this.href);return false;

In opinia mea Italia e scapata de sub control! Era previzibil de cel putin acum 1 saptamana. Estimez ca Italia va ajunge in scurt timp CEL MAI GRAV CAZ DIN LUME. In timp ce China si Koreea de Sud par ca reusesc sa tina problema sub control.
Se putea intelege din timp ca Italia este o problema grava! Mi-am dat seama (pur si simplu numai cu informatii din presa si logica) cu aprox. 10 zile in urma ca acolo va fi de rau! Acum mi se pare prea tarziu pentru Italia. Acum la ei este acea retragere scurta inainte sa vina tsunami si sa mature tot. Problema lor este ca..... sunt fratii nostrii si seamana prea mult cu noi. "Organele" lor sunt profund incompetente, mincinoase si inconstiente, poporul lor e fix ca al nostru, indisciplinati, egoisti, anti-comunitate (fiecare e cu "zda-ma-sii, Eu sa traiesc bine, restul sa crape!"). Au ca si noi traditia haosului, exaltarii si depresiei. Vorbesc enorm si nu fac nimic (exact ca si la noi, numai gura e de toti decidentii). Isi pun sperante gresite, cand exista sanse sunt pesimisti si defetisti, cand nu exista sanse spera in minuni si nu au acea logica rece sa-si dea seama de realitatea dura. Mare parte din popor are comportament autist (fix ca la noi), adica nu se informeaza si traiesc in "ale lor" in timp ce tara arde in jur. Au o mare lipsa de putere de sacrificiu, nici unul nu face un pas inainte benevol, toti se uita in jur sa se "gaseasca alti fraieri". Deci Italia (ca si Romania) sunt victime sigure in aceste situatii in care organizarea, disciplina, simtul comunitatii, spiritul de sacrificiu sunt absolut necesare! Pe toate le vad la chinezi pe care deja ii admir!

De aceea eu cred ca Italia va deveni focarul numarul 1 mondial, adica cea mai afectata tara care va transmite noua "ciuma" la toti din jur...... deja o face! Adica la ei va fi foarte grav, focar maxim!

Romania este cea mai legata tara de Italia din cauza milioanelor de rumani care sunt pe acolo. Avand in vedere ca Romania este praf la toate capitolele si "organele" statului sunt o gluma proasta ca si oamenii pusi in functii de putere.... eu cred ca Romania va urma dupa Italia. De la care in prezent importa 100% boala. Tot coronavirusul din Romania este 100% adus din Italia. Acum a venit varianta cu atacarea si a matzelor (virusul s-a despartit in 4 tulpini, probabil asta cu matzele e cea mai grava forma si s-ar putea sa fie "made in Italy" adica mutant acolo la ei).

Daca cei care conduc Romania ar fi avut creier, trebuiau sa taie TOATE legaturile cu Italia cu cel putin 1 saptamana in urma! S-au miscat greu, stupid si foarte tarziu! Este de bezna mintii sa dai formulare de scris cu pixul la populatie.... dar e tipic birocratiei din Romania. Este stupid sa te preocupi NUMAI de zonele "rosii" din Italia si de restul Italiei sa nu-ti pese. Asa a intrat si bucuresteanul de la Rimini sau alta persoana din Roma. Astia nici macar formulare nu au scris! E simplu sa iei in Italia un tren, autocar, avion si sa pleci din Milano la Roma dupa care la Bucuresti si aici sa declari ca vi din Roma. Era LOGIC ca trebuie controlati TOTI care vin din Italia. Si avionul e doar o cale dar mai sunt intrarile rutiere. Am citit ca unii au luat-o cu autocarul prin Bulgaria ca sa nu declare ca vin din Italia.

Modelul de actiune trebuie sa fie China..... dar cum sa imiti modelul ala cand la noi (si in Italia) este DEMOCRATIE ?!?!In Russia Putin a bagat 5 ani de parnaie alora care declara fals. Alt model bun de urmat, rusul ca si rumanul nu cunosc decat de frica, nu de vorba buna!

Abia maine la 12 se taie legatura cu autocarele insa, oare cati infectati au apucat si apuca sa intre pana maine?! Majoritatea fug din nordul Italiei, exact din zona de infectare maxima.

Cat priveste datele, singura cifra de luat in seama e numarul mortilor. Este proportionala cu numarul infectiilor reale, nu raportate. In realitate sunt mult mai multe infectii decat numarul raportat.... si e posibil ca un stat precum Italia sa minta. Ca si Romania. De exemplu Iranul e infectat tot, toate regiunile, a ajuns boala si la parlamentarii de acolo. Au cam 160 morti (in fine.... sa-i credem) si e o tara mai mare decat Italia care a trecut deja de dublu la numar! Deci in Italia infectia e mai mare decat in Iran, logic! Asta ca cifre.

Ma uit la astia de la noi ca incep sa ia masurile care sunt necesare.... si pe urma incep sa ezite, sa dea exceptii, etc. Tipic!

Problema este TIMPUL. Prim masuri rapide, dure si bune se mai poate trage de timp cu speranta in incalzirea vremii si acumularea de experienta medicala in tratare si intelegerea "guvidului 19".

Eu de azi ma gandesc ca se repeta epidemia de gripa din 1918 - 1919 care a omorat de doua ori mai multi oameni ca primul razboi mondial intr-un timp de 4 ori mai scurt! La nivelul "globalizarii" de atunci a fost letala ..... dar acum?!!?

https://ro.wikipedia.org/wiki/Grip%C4%83_spaniol%C4%83" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Timpul ne va confirma nivelul de gandire.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
Cosmin2000
Posts: 267
Joined: 19 May 2009, 18:56
Location: China/România

Re: DIVERSE

Post by Cosmin2000 »

Hai sa vorbesc si eu putin despre toata lupta aceasta impotriva virusului nou aparut in Provincia chineza Hubei, cu nucleul in piata de peste si fructe de mare din Wuhan. Eu locuiesc in China actualmente, in Provincia Zhejiang la circa 90 km de Shanghai. Anterior am locuit pentru un an in Provincia Hubei, in al doilea oras al Hubei-ului dupa capitala Wuhan. Am mai locuit vreo doi ani in Provincia Hunan, vecina cu Hubei. Deci, am ceva experienta cu chinezii in general si, cred eu, pot formula o opinie cat de cat pertinenta despre ce se intampla acum aici in China.
In mediul online din Romania, mai ales pe facebook, au fost avansate tot felul de scenarii, plecand de la catalogarea unui intreg popor de 1.4 miliarde de oameni ca fiind unul de nespalati, cu igiena precara, cu gusturi culinare excentrice si chiar scarboase, de la teoria conform careia virusul a fost creat chiar de chinezi ca sa stapaneasca lumea etc.

Din punctul meu de vedere, niciun asemenea scenariu nu sta in picioare, despre China vorbind toti, dar mai ales cei care nu stiu nici macar unde e pe harta. Au ajuns sa-i stigmatizeze pe chinezi, pe asiatici in general, ba mai mult citeam recent despre un student chinez aflat in Romania care a fost chiar batut in metroul bucurestean doar pentru ca era chinez!
Statul chinez a luat cele mai bune masuri de limitare a epidemiei, blocand complet o provincie cu aproape 60 milioane oameni (11 milioane sunt doar in Wuhan!), construind fulger spitale pentru tratarea pacientilor cu coronavirus, trimitand chiar medici din armata sa lupte cu virusul in spitale atunci cand mii de oameni au fost diagnosticati peste noapte si sute de oameni declarati morti. Chiar si noi, strainii, am primit mesaje personalizate in engleza, franceza, germana, spaniola si araba cu recomandari si moduri de actiune preventive.

Si China a intarziat vreo 10-15 zile cu izolarea epicentrului, astfel incat zeci sau sute de oameni au murit in zadar. La inceputul lui februarie au initiat masurile cele mai dure, dar de virus guvernul chinez stia inca de la inceputul lui ianuarie cand au aparut primele 7 cazuri de coronavirus in Wuhan, toti cu legatura directa cu piata de peste si fructe de mare. A invatat cineva ceva din experienta nefericita a Chinei?

Nu, italienii si europenii au fost si unii inca sunt visatori si romantici, pe sistemul “e problema la chinezi, noi suntem departe!”. S-a dovedit ca globalizarea nu e buna doar ma umflarea la nesfarsit a profitului, ci si la propagarea rapida a diverselor boli. Si cum clasa de mijloc din China este din ce in ce mai instarita si dornica sa experimenteze turismul extern, Italia fiind pentru chinezi una dintre destinatiile favorite, iata ca inevitabilul s-a produs.

Intre timp Italia nu a facut NIMIC, clasa lor politica si-a dovedit clar incompetenta prin ezitarile multiple care ar fi putut salva sute de vieti. Acum doar culege roadele, adica isi ingroapa mortii. Pe de alta parte, in China nu s-au mai semnalat noi cazuri decat in orasul Wuhan, insa foarte putine, intr-un trend descendent.
Ramane de vazut ce vor face ai nostri care se jura ca au situatia sub control (cine i-o crede?), ca avem 2000 paturi si doar 17 cazuri. Asa au zis si italienii si iata in ce situatie aproape disperata sunt azi!

Mai avem un as in maneca noi, romanii, in lupta cu coronavirusul, nu avem infrastructura, autostrazi, cai ferate de ultima generatie care sa “ajute” la transmiterea rapida a virusului de la o regiune la alta. Partea proasta este ca acesti criminali care au fost la conducerea tarii timp de 30 ani nu au reusit sa ridice un spital ultramodern nici macar in capitala, iar daca pandemia se va instala si la noi, va fi prapad la ce infrastructura medicala detinem ca tara.
Vintage forever!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Azi am avut nevoie sa merg la "directia taxe si impozite" sector 3 Bucale, "cel mai computerizat sector"! Acolo era puhoi, buluc. Incaperile erau indesate de oameni, asa cam la 15cm unul de altul, respirand fiecare direct in bojocii celuilalt, bonus multi inca nu stiu sa puna macar mana la gura cand tusesc. Lume pestrita, de la pensionari la tineret, cativa (tineret) aveau bandaj la gura (e la moda).
Deci conditii de bomba epidemiologica!
Inauntru e o casierie blindata cu geam la care era codoiul mare (cred ca le da o reducere de 2 lei daca isi platesc impozitul) si in rest 6 masute cu PC si scaun in fata functionarului (respiratie gura la gura la mai putin de 1m) la care cu bon te asezai cu vraful de hartii scrise cu pixul (40 de numere, adica oameni/cazuri pe bon dureaza cam 2 ore). Cei 6 initial si apoi 5 functionari (a disparut unul) aveau si ei carpa aia de 20 de bani la gura (acum costa mai mult, nu se gaseste si e marfa de lux). Tastau cu un deget, se duceau in spate sa puna stampila, scriau cu pixul, scoteau hartia din imprimanda murdara de praf si caca, dictau la caligrafie, chestii uzuale in birocratia IMBECILA a acestui stat esuat cu formularul, adeverinta si pixul "pe proprie raspundere" (intr-o tara in care nu raspunde NIMENI NICIODATA).

Cert este ca acolo se petrece inversul a ceea ce se guitza la TV din partea "organelor"! (adunari interzise peste 1000 de oameni, etapa 2, bla-bla-bla!). Daca unul acolo a avut "guvidul 19" astazi, am luat-o toti! Ca am stat ca o pereche intima in pat imbratisati unii cu altii gura la gura, muci la muci cu tot cu functionarii de la masutzele cu PC-uri de la muzeul tehnic Poate tanti de dupa sticla casieriei sa fi fost ceva mai ferita.

Deci, la TV e totul minunat, SE IAU MASURI.... in teren e cu totul altceva!

Asta seara se pare ca a aparut Mutalaul pe ecran, cred ca scurt ca nu l-am apucat, pe la 9. Ma gandeam chiar azi ca e cam disparut! Pai mai nene, in vremuri ca astea, cu aceasta uriasa problema care pare de neoprit, in vremurile astea de ciuma bubonica si caderi de burse, Voda sa stea ascuns si sa vobeasca doar lacheii ?!?!?! Pai taman in aceste momente Voda ar trebui sa fie ZILNIC, cel putin o data pe toate ecranele si sa vorbeasca la norod! Sa-l incurajeze, sa-l dojeneasca, sa-l indrume, sa simta ciolovecul din opinca ca exista Stapan!

Tara asta e sat fara caini. Au scapat inauntru vreo 40.000 de rumani veniti din Italia, mai ales din zona nordica. Se petrece ce am spus mai sus..... E doar o chestiune de timp pana sa bubuie! Nu stiu daca ati remarcat, astia de sus baga niste paiatze la inaintare, e un secretar de stat de la sanatate pe care il tot pune sa vorbeasca. Are calitatea si talentul unui controlor de bilete ITB. Bag de seama ca boierii mari se ascund ca stiu ei ce urmeaza si mai bine baga la inaintare lacheii din esaloanele doishpe! Romania este INCAPABILA sa faca fata chiar si la o varianta mai mediocra! Vad ca nimeni nu pomeneste azi de "Colectiv". Atunci a fost un moment cand am vazut ce inseamna nepregatirea, incapacitatea, insuficienta, minciuna politica, prostia politica, crima politica!

Statul nostru e o barca gaurita care abia duce cativa oameni si de care urmeaza sa se agate mii de naufragiati ai unui vapor urias care se scufunda lent dar din ce in ce mai rapid spre urma.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Noutate cu "guvidul 19"! Cred ca duminica a fost pe la Digi dat un nemtzalau de la Merkel, parca e seful comisiei cu contagiunea nemteasca, ceva de genul, etc, am prins fugitiv si nu gasesc interviul (oricum, au dat o secventa). Nemtzalaul spunea ca banuie ca acest virus provoaca o reactie extrem de violenta a sistemului imunitar si se petrece ca in genul bolilor autoimune (cand sistemul imunitar isi ataca propriul organism). Ca asa s-ar explica de ce la copii nu este fatal ca la aia mai purii. Deoarece sistemul imunitar la copil inca nu e format, inca invata pe cand sistemul imunitar la bosorog a vazut multe la viata lui si este socat de noua aratare care nu seamana cu nimic din ce a vazut el la viata lui prea lunga (interpretarea mea, evident)..
Parerea mea a fost ca e ceva de genul asta deoarece explicatia pare logica pentru intrebarea cu copiii care nu au mare lucru si babalacii care o mierlesc ca mustele. Cred ca acest virus, ma gandesc eu dupa logica mea, e un soi de martian verde cu antene in cap care da buna ziua la sistemul imunitar si asta ramane masca. Adica un fel de "-Bau!". Urmeaza o reactie violenta a sistemului imunitar care pune toata artileria pe "martian" in asa hal ca mor artileristii de atata tragere!
Bolile autoimune se trateaza cu imunosupresive....... Ei bine, in seara asta am informatia din Italia ca s-a experimentat un anume medicament pe 2 cazuri foarte grave si au dat rezultate bune.... E vorba de.... Tocilizumab/atlizumab... care chiar asta face!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Singapore, un exemplu de urmat! ...Dar acolo conducatorii nu sunt imbecili, incompetenti, prosti, mincinosi, impostori si hoti...

https://adevarul.ro/international/in-lu ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

https://www.click.ro/vedete/romanesti/m ... n-infernul" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply