DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

De la un ziarist care a intrebat in conferinta lui Ludovic acum in direct, capacitatea este de 275 de teste pe zi in Romania.
Din presa, s-au prelucrat pana acum aprox. 3200 teste in 6 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța (deci Bucuresti are 2)
Imi este clar, capacitatea de testare in Romania este extrem de mica, numarul celor declarati infectati este mult inferior numarului real. Punem la socoteala ca boala se transmite si cand nu exista simtome si punem la socoteala sutele de mii de oameni intrate in tara.
Deci, cifrele oficiale nu reflecta realitatea, nu exista resurse.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Sunt de aceeasi parere.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Situație disperată. Zeci de români, dați afară de angajatori, sunt blocați în nordul Italiei și așteaptă ajutor
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... or-1275875" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Deocamdată, nu este nimic oficial, dar apar tot mai multe reactii din partea autoritatilor chineze. Toate indiciile arata ca pandemia de coronavirus are origini americane. Deși a erupt în Wuhan, in decembrie 2019, se pare că acest nou virus ar fi ajuns acolo cu ocazia Jocurilor Militare Mondiale, care s-au desfășurat în perioada 18-27 octombrie 2019 chiar in acest oras chinez.

Primul care a lansat teoria a fost purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, prin intermediul contului său de Twitter, rețea care nu funcționează acum în China.

Diplomatul a publicat un videoclip al lui Robert Redfield, directorul controlului și prevenirii sănătății din SUA, care a declarat la 11 martie 2020, la Congresul SUA, că unele decese de gripă din America, înregistrate înainte de începerea crizei, au fost identificate ulterior drept cazuri cauzate de coronavirus!

Zhao s-a întrebat pe twitter-ul său despre pacientul american zero, despre care Redfield nu oferă mai multe date și nici nu își susține informațiile cu mai multe dovezi decât propria deducție. Afirmațiile lui Zhao au fost reproduse prin alte mijloace, oficiale și neoficiale, cum ar fi rețeaua de televiziune CCTV oficială.

Mai târziu, un alt purtător de cuvânt al ministerului, Geng Shuang, a subliniat că există "opinii diverse despre originea bolii. Dar China le abordează din perspectivă științifică." S-a publicat și în China că în timpul acestor jocuri, la care au participat 9.603 de sportivi militari din 104 țări, mai mulți americani au fost spitalizați pentru ”pneumonie rară”.

Dr. Zhong Nanshan, șeful Comisiei Naționale de Sănătate din China, care a condus lupta împotriva epidemiei de coronavirus și care speră ca în aprilie virusul sa dispara, a declarat pe 27 februarie că ”infecția a fost detectată pentru prima dată în China, dar este posibil ca virusul să nu fi avut originea în China. "
https://www.digisport.ro/special/chinez ... ale-811893" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

„Deși numărul zilnic de noi cazuri nu este mai mare de 9, virusul încă se transmite în interiorul comunității”, spune Zheng Yun, director adjunct al comisiei municipale de Sănătate din Wuhan. El a adăugat că riscurile sunt încă severe în Wuhan, în condițiile în care unii dintre pacienții recenți s-au infectat luând contact doar cu oameni din comunitățile lor.

Zheng le-a reamintit cetățenilor din Wuhan să rămână vigilenți și atenți și să evite să iasă din case cât de mult este posibil.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/car ... ei-1276051" onclick="window.open(this.href);return false;

Dupa masuri atat de drastice pe care in UE nu le poate aplica nimeni, dupa faptul ca toti chinezii umbla cu masca (la ei sunt masti pentru toti!) si toate masurile, tot se mai raspandeste. E dat naibii! De aceea va sfatuiesc sa o luati foarte in serios! Nimeni nu va apara mai mult ca voi insiva!

In anumite medii (cretine pentru cretini - sunt multi!) umbla propaganda ca totul e fals si inventat de Oculta rea. Multi nu pot constientiza un pericol daca nu-i plesneste problema direct peste mutra! Cat se simt bine, prostul gandeste, "-Dar nu mi se poate intampla tocmai mie, e la altii!"

Inca o data mai scriu (am tot scris), cazurile OFICIALE sunt caca-maca deoarece sistemul de testare este ca toata birocratia si statul din Romania, adica o gluma proasta, o stupizenie! Ca un om sa ajunga testat dureaza, trebuie sa insiste, trebuie sa fie acceptat, dureaza, dureaza..... si se pot procesa numai 275 teste pe zi cu cei cativa specialisti care sunt probabil epuizati.

INEFICIENTA este regula in tara asta, o ineficienta colosala! Tara asta e in paragina, moarta, lenta, cazuta intr-o letargie stupida cu mentalitate de secolul 19 in plin secol 21 al vitezei.

Luati ce spun oficialii in orice chestiune rea si inmultiti cu 10 ca sa va imaginati proportia reala! Cei care conduc tara sunt incompeteneti, prosti, cinici, idioti, nesimtiti chiar daca vi se par cateodata altfel cand ii vedeti la TV. Cunosc personal cateva exemplare si sunt siderat ce rebuturi poate naste specia umana! Fiecare in tara asta e pe cont propriu! Doamne fereste sa aflati ce inseamna "sistemul"! Fiti preventivi la modul paranoic, nu e confortabil, nu e comod, pare cam tacaneala, pare exagerat dar e cea mai simpla si ieftina varianta deoarece preventia e intotdeauna cea mai ieftina varianta oricat de costisitoare ar parea la prima vedere. De aceea ii admir pe chinezi deoarece au inteles acest lucru si desi parea o nebunie au oprit total o zona cat o tara mare cu niste costuri uriase in timp ce nimeni, nici un stat din lumea asta nu va ajuta economia Chinei cu nimic! China e un exemplu bun! La ei problema a fost MULT mai grava ca in restul lumii si azi merg spre bine.

Marionetele politice de la noi se vad cu ochiul liber. Nici unul nu scapa ocazia sa sublinieze "cat de multe a facut, cat ce repede a actionat, cat de grozavi sunt ei!" Vor deconta politic dar la ce va mai folosi daca sunteti bolnavi sau Doamne Fereste! Din frustrare rumanii au ajuns sa-si defecteze sistemul de prioritati. Am ajuns un popor de hiene care se pandesc unele pe altele sa-si fure bucata de cadavru din colti. Degeaba sperati, nu avem "oameni de stat", nu avem "conducatori", nu avem nici macar administratori! Toata pleava politica din parlament, guvern si din fruntea "organelor" reprezinta tot ce a rebutat mai urat acest neam lovit de soarta.... dar de multe ori norocos. Romania desi lovita de soarta de multe ori in istorie a avut noroc. Conteaza ca noi sa fim buni si drepti, nu trebuie sa conditionam asta de "calitatea" conducatorilor! Nici nu trebuie sa conditionam asta de "calitatea" tuturor din jurul nostru pentru ca permanent avem uscaturile noastre si nu-s putine! Deocamdata prioritatea este izolarea fiecaruia sa oprim raspandirea (nu conteaza costurile, ganditiva ce cost reprezinta boala! Mereu ne uram SANATATE! Sa ne gandim la asta!). Dupa aceea ne vom ocupa si de acesti mizerabili politici cu stampila de vot si sunt convins ca nu va mai fi ca in trecut!

Si stati informati non stop, sa va cunoasteti "inamicul"! Folositi-va creierul!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Pentru fiecare caz nou infectat de coronavirus ne așteptăm să vedem într-o lună alte 244 de cazuri noi, deoarece fiecare caz nou infectează, în medie, alți 2.5, iar fiecare dintre aceștia afectează la rândul lor alți 2.5 "și tot așa exponențial", afirmă Vlad Mixich, expert în politici de sănătate.

Vlad Mixich mai spune că, în cazul în care vom reuși să înjumătățim frecvența contactelor, fiecare caz nou infectat de coronavirus va infecta 1.25 persoane, în loc de 2.5 persoane. "Asta înseamnă că ne putem aștepta să vedem într-o lună alte... 4 (patru!) cazuri noi", mai spune Vlad Mixich.

"Înțelegeți acum de ce reducerea cât de mult posibil a contactelor sociale, spălatul pe mâini și anularea călătoriilor este importantă? Diferența e de la 244 noi cazuri pe lună la doar 4 noi cazuri pe lună produse de o persoană nou infectată", subliniază Vlad Mixich.

El precizează că acest calcul îi aparține lui Adam Kucharski, matematician epidemiolog la Școala de Sănătate Publică și Boli Tropicale din Londra.
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... ri-noi.htm
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

În plină epidemie de coronavirus, preoții ortodocși umblă cu sfințirea caselor: explicația oficialilor BOR
https://playtech.ro/stiri/in-plina-epid ... -bor-94851" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

STUDIU Noul coronavirus rezistă circa cinci săptămâni în organismul uman

Noul coronavirus SARS-CoV-2 poate supravieţui în tractul respirator al bolnavilor diagnosticaţi cu Covid-19 mai mult de cinci săptămâni, arată un studiu recent al cercetătorilor chinezi.

Coronavirusul poate trăi, în medie, 20 de zile în corpul unui pacient infectat, tratat şi vindecat. Minimum, virusul supravieţuieşte opt zile, ţinând însă cont de starea de sănătate şi de afecţiunile aferente. În unele cazuri însă, virusul a persistat până la 37 de zile în organismul uman, arată cea mai amplă cercetare pe pacienţi infectaţi, spitalizaţi şi trataţi.

Concret, 19 medici chinezi au analizat datele medicale provenite de la 191 de pacienţi din China (135 de la Spitalul Jinyintan şi 56 de la Spitalul Pulmonar Wuhan), inclusiv datele demografice, clinice, de tratament şi de laborator ale 137 de pacienţi care au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. Totodată, au fost analizate datele a 54 de pacienţi care au murit în spital până la finele lui ianuarie din cauza infecţiei cu noul coronavirus. Astfel, medicii au descoperit că virusul a fost prezent, în medie, timp de 19 zile în corpurile pacienţilor cu boală severă, cum ar fi hipertensiune (cel mai mare factor de risc), diabet şi boală coronariană acută, aşadar bolnavii cronici nu ar trebui expuşi interacţiunii cu alte persoane, în contextul actualei pandemii. Apoi, cu cât pacienţii sunt mai în vârstă, cu atât creşte riscul de deces în cadrul spitalizării lor, aceştia fiind o altă categorie vulnerabilă, după bolnavii cronici, explică autorii studiului.

Mai departe, în corpul pacienţilor infectaţi cu coronavirus şi aflaţi în stare critică, virusul a fost prezent, în medie, 24 de zile, iar la cei care au fost ulterior declaraţi vindecaţi şi externaţi, virusul a fost prezent timp de circa 20 de zile, aşadar aceştia rămân încă infecţioşi şi îi pot îmbolnăvi şi pe alţi oameni sănătoşi. În rândul pacienţilor care au decedat, coronavirusul a fost detectabil în tractul respirator până la momentul decesului. Dintre cei internaţi, 32 de pacienţi au necesitat ventilaţie mecanică invazivă, dar care nu a dat rezultate, doar un pacient supravieţuind.

În plus, studiul arată că cele mai comune simptome la internarea în spital a pacienţilor infectaţi au fost febra, urmată de tuse cu mucus şi stare de oboseală. Scăderea numărului de limfocite (globule albe) a fost depistată la 40% dintre pacienţi. În ceea ce priveşte complicaţiile care apar la pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, acestea sunt sepsisul, urmat de insuficienţă respiratorie, insuficienţă respiratorie acută, infarct şi şoc septic. Nu în ultimul rând, jumătate dintre cei decedaţi suferiseră şi o a doua infecţie, o pneumonie asociată ventilaţiei invazive, se mai precizează în studiu.

Autorii studiului consideră că datele de mai sus au implicaţii importante „atât pentru luarea deciziilor de izolare a pacientului, cât şi pentru recomandarea cu privire la durata tratamentului antiviral”. Totodată, aceştia recomandă ca pacienţii internaţi şi declaraţi vindecaţi să fie externaţi doar după testarea negativă.

Studiul de faţă apare la scurt timp după ce, săptămâna trecută, o cercetare derulată de către mai mulţi specialişti ai Guvernului chinez susţine că noul coronavirus se transmite la o distanţă de 4,5 metri de persoana infectată, supravieţuieşte cel puţin 30 de minute în aer după ce „sursa” infecţiei nu mai este prezentă şi rezistă circa patru zile pe diferite suprafeţe.
https://adevarul.ro/news/societate/stud ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Premierul olandez Mark Rutte a declarat luni că dorește să favorizeze dezvoltarea unei imunități colective în Olanda unde, a avertizat el, majoritatea cetățenilor vor fi contaminați de noul coronavirus, excluzând o izolare totală a populației, scrie AFP.

"Nu există mesaje facile pentru voi în această seară (...) Realitatea este că o mare parte a populației olandeze va fi infectată de coronavirus. Asta ne spun experții", a declarat Rutte, cu un aer grav, într-un discurs televizat.

Guvernul olandez a ordonat duminică închiderea școlilor, a barurilor dar și a celebrelor coffee shops până în 6 aprilie.

În discursul de luni, premierul a afirmat că guvernul dorește ajungerea la o "imunitate de grup" în așteptarea vaccinului, astfel încât persoanele cel mai puțin vulnerabila s-ar putea infecta, dar cu protejarea persoanelor în vârstă și a bătrânilor.

El a subliniat că, spre deosebire de Italia, Spania sau Franța, care au impus măsuri puternice pentru a împiedica propagarea Covid-19, Olanda nu are în vedere izolarea totală.

"În acest scenariu, ar trebui să ne închidem țara un an sau chiar mai mult, cu toate consecințele", a argumentat el, adăugând că virusul "ar putea să reapară imediat dacă măsurile sunt retrase".

Cel mai recent bilanț indică 1.413 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 24 de decese.
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... ectata.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Omul e dus cu capul. Cum sa protejezi batranii cu tinerii infectati daca molima se transmite in aer de la 5 metri unde pluteste peste 30 minute si traieste pe orice suprafata mai multe zile??? Va face lagare pentru batrani? Sau ii conserva in formol?

In seara asta am aflat informatii din Italia. E grav.... Nasol de tot! Apropos de dobitocul asta de olandez, mor si tineri de 37 de ani sanatosi tun, scapa si batrani de 70 de ani cu mai nimic. Virusul se tot muta, se tot schimba, e cameleonic. Interesant dupa cifre si o mare intrebare este, de exemplu, de ce Germania are asa putini morti pe cand Italia sau Spania au asa multi? Ma uit pe pagina mondiala ( https://www.worldometers.info/coronavirus/" onclick="window.open(this.href);return false; ) si constat ca exista diferente destul de mari intre state, de exemplu mi se pare ca in Koreea de Sud sunt mai putini morti raportat la cata infectie este. Din ce vad am impresia ca virusului ii place caldura, deci speranta cu vara nu e valabila si cica ar crapa la frig intens, de exemplu Antarctica -20 grade celsius. Am vaga senzatie (dupa cifre) ca tarile mai reci chiar stau ceva mai bine si cele mai lovite tari sunt cele calde-meridionale, cu clima medie si blanda desi pare ca loveste si la caldura intensa, gen desert din Arabia.
Cred ca pana la urma exista pe undeva o componenta genetica, unele popoare par sa reziste mai bine. Poate popoarele care au o clima mai rece si care rezista (sunt calite) mai bine la raceli. O banuiala. Neintemeiata....
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Aproximativ 3.500 de români, între care familii cu copii mici, au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria, care a închis frontierele / Reacția Ministerului de Externe
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... xterne.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Am spus de n ori pana acum! Avand in vedere ca Romania are cea mai mare "diaspora" din Europa si foarte multi din toate tarile europene, mai ales cele mai afectate (Italia, Spania, Germania, Franta, UK) dau acum navala acasa, LOGIC va fi una din cele mai afectate tari din Europa! Este LOGIC! Epidemia este direct proportionala cu CIRCULATIA INTERNATIONALA (de orice fel).
Coronavirus. Mesajul insistent al directorului OMS pentru guverne: Testați! Testați! Testați!
https://www.digi24.ro/video/coronavirus ... ti-1276602" onclick="window.open(this.href);return false;

Am spus de n ori pana acum! Romania are o capacitate de testare mult prea mica, 275 teste pe zi este o gluma proasta! Numarul oficial este departe de realitate. Problema este DIRECT PROPORTIONALA cu CIRCULATIA INTERNATIONALA (zecile, sutele de mii de rumani intrati in tara). Cum sa ai eficienta cu asa capacitate de toata jena in testare?!?! Nu sunt materiale, nu exista oameni specializati, nu exista dotari si statul este incremenit in birocratie de zeci de ani, se misca greu, lent, stupid, idot, cu ochelari de cal, haotic. Daca ar fi existat capacitate de testare de 10 ori mai mare la ora asta, era insuficient!
Peste jumătate dintre medicii români nu au fost instruiți să trieze și să trateze pacienți cu coronavirus, iar 78% spun că spitalul lor nu dispune de suficiente echipamente de protecție. Este concluzia unei cercetări realizate de Solidaritatea Sanitară, una dintre cele mai mari federații sindicale din domeniu, pe tema percepției salariaților din sănătate. Peste 40% din personalul medical chestionat spune că a fost nevoit să cumpere materiale de protecție cu bani din propriul buzunar. Sistemul sanitar din România nu este încă pregătit suficient pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus (COVID 19), este concluzia reprezentanților Solidaritatea Sanitară.
https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-2 ... -prote.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

"-Stati linistiti la locurili voastre!"
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Mesajul transmis de OMS vine după ce oficiali francezi din domeniul sănătăţii au atras atenţia să nu se folosească medicamente antiinflamatoare nesteroidiene împotriva bolii COVID-19 declanşate de coronavirus. Acest grup de medicamente include ibuprofenul, aspirina şi altele. Un articol recent din publicaţia medicală The Lancet a avansat ipoteza că unele medicamente, inclusiv ibuprofenul, ar putea reprezenta un risc pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 care suferă de asemenea de hipertensiune sau diabet.
https://adevarul.ro/news/societate/orga ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Cercetătorul Roberto Burioni a fost unul dintre primii oameni de ştiinţă din Italia care au tras semnalul de alarmă asupra epidemiei de coronavirus, însă mesajele sale au fost iniţial ignorate, motiv pentru care el avertizează acum restul Europei să nu facă aceeaşi greşeală, informează Agerpres, care citează DPA.

"Nu subestimaţi pericolul. Italia a făcut-o timp de o săptămână, unii oameni au zis că este doar o gripă, iar un medic a spus chiar, într-un mod total necorespunzător, că o să treacă peste câteva săptămâni", a declarat Roberto Burioni într-un interviu acordat agenţiei DPA.

Burioni (57 de ani), profesor de microbiologie şi virusologie la Universitatea Vita-Salute San Raffaele din Milano, este cel mai cunoscut specialist în virusologie din Italia.

"Din păcate, din vremea lui Iulius Cezar, oamenii vor să creadă ceea ce doresc să se întâmple", a spus el citând din opera împăratului roman "De Bello Gallico".

În contextul în care Spania, Franţa şi Austria urmează exemplul Italiei în ceea ce priveşte măsurile drastice de izolare, Burioni consideră că este momentul ca toată Europa să "acţioneze unită".

"Este foarte important ca Europa să demonstreze unitate. Avem nevoie de o abordare comună, este un moment în care trebuie sa acţionăm împreună", a insistat el. "În caz contrar, care este rostul Uniunii noastre (Europene)?", a adăugat specialistul.

În lipsa unor măsuri severe de izolare pe tot continentul, a avertizat el, o ţară cu o abordare mai relaxată poate reuşi în lupta cu virusul ca mai apoi să se reinfecteze de la vecinii săi. Riscul este "evident", a explicat profesorul. "Aşa cum nu există nici măcar o singură zonă din Italia care să nu necesite un efort total (împotriva virusului), efortul maxim este necesar în toată Europa", a subliniat el.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/cel ... sa-1276106" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Mai multe cadre medicale din Hong Kong susțin că persoanele care s-au vindecat de coronavirus pot rămâne în continuare cu probleme medicale substanțiale. Se pare că specialiștii au ajuns la această concluzie după ce au studiat mai mulți pacienți vindecați, care au fost externați
https://www.click.ro/news/lume/cu-ce-pr ... ecialistii" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Un cetățean român care avea un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19) a ignorat toate recomandările și s-a îmbarcat într-un avion spre București. În aeronavă erau aproape 60 de persoane.

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice COVID-19. La sosire a fost preluat de personalul DSP și transportat la Balș.

Aeronava aparține unui operator privat.
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... uresti.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Efectele neașteptate ale coronavirusului
https://www.digi24.ro/stiri/externe/map ... na-1268473" onclick="window.open(this.href);return false;

Ce pret mare are evolutia economica a lumii. Toata desteptaciunea lumii, la felul in care este focusata acum, arata clar ca insusi structurile care au facut-o puternica si o mentin asa, face si mai toxic mediul inconjurator.
Despre un asemenea inconstient ca cel din avion tot ce se poate spune poate fi exprimat doar in superlative negative, prefer sa nu dezvolt ideea...

Post Reply