Upgrade pick-up

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Upgrade pick-up

Post by resitent »

Mie mufele din mi se par mai bune decât RCA. Asigura un contact mai bun și în cazul deckurilor simplifica și cablarea.
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
_BGD_
Posts: 415
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Re: Upgrade pick-up

Post by _BGD_ »

Cautand pe YouTube fel si fel de clipuri cu babaciuni, am dat peste acest pick-up: DENON DP 47F
Link:

https://www.youtube.com/watch?v=eenl2f0o6AQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Mi se pare incredibil, in anii 80' , ce tehnologie exista, si cate chestii stie sa faca acest pick-up.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Upgrade pick-up

Post by Kross »

Aia da sculă. Am fost la un pas de a lua unul. Din România. Mă bucuram la prețul mic. Dar avea probleme cu automatica brațului. Deși foarte greu, excelent făcut, calitate deosebită, utilizat cum trebuie te ține o viață. Dar dacă a intervenit vreun Dorel în el...nu îl mai pui la punct. Cel pe care era să îl iau, mergea doar pe mod manual. Avea un defect la sistemul de braț. Îmi spunea cineva și poate îmi va zice și Momolo, de ce nu l-am luat. Răspuns : teama că ar putea fi grav defect. Sigur, putea fi ceva minor, dar în egală măsură ceva serios. Dar dacă ai ocazia să testezi, și îl găsești în stare foarte bună, și la un preț bun, du-te și până la Satu Mare după el. Păcat că Denon a ajuns la prostituția numită DP-29F. Și sharp ul meu are braț motorizat. Dar e doar pentru poziționare și retragere. Pentru a muta brațul, e obligatoriu să apeși butonul de ridicare. Altfel nu poți ridica brațul, și riști să strici mecanismul și nu poți muta manual brațul. Adică, decupează electromecanic cumva brațul de mecanism. Oricum nu pot compara Sharp ul cu denon ul. Păcat, că au renunțat la astfel de scule cei de la denon prin 1985, au trecut la CD. Și după 90, nu au mai fabricat. Decât plastice ușoare. De înțeles, lumea nu mai vroia namile. Și se orienta spre AV.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Upgrade pick-up

Post by momolo »

_BGD_ wrote:Cautand pe YouTube fel si fel de clipuri cu babaciuni, am dat peste acest pick-up: DENON DP 47F
l-am avut pana acum multi ani de cand l-am dat unui prieten foarte bun la un troc (ca eu aveam prea multe pickup-uri si nu era loc pentru toate). Il are si acum si merge perfect. Eu ii facusem o adaptare, adica mufe XLR la spate pentru a-l folosi cu un preul MC care functioneaza numai balansat (la fiecare canal imi trebuiau 3 fire, plus, minus si masa generala- deci mufa XLR era ideala). Se putea folosi si pe preuri normale cu RCA prin acele mufe XLR foarte bune (cu adaptor sau cablu dedicat). Il primisem din Elvetia. Stare perfecta, impecabil. In realitate e si mai frumos ca in poze.
Este mai bun decat tot ce aveti voi. Dar eu as ocoli astfel de aparate. Este full electronic, astfel ca nu foloseste gravitatia. Fortele de apasare si antiskating sunt create artifical prin campuri magnetice. Electronica bratului si corpului sunt de balamuc. Controllerul contine cel putin un integrat dedicat, unic, daca asta se duce, nu mai exista. In service manual sunt date si reglajele electronice. Nu stiu cine ar mai putea sa le faca azi si cu ce?! Deci totul este artificial, nu se foloseste gravitatia decat o singura data, atunci cand pui bratul in balans la zero (orizontal) ca sa setezi din potentiometri fortele de apasare si antiskating. Deci, teoretic, daca il setezi pe Pamant si ai o "clampa" de prindere a placii pe ax, poate canta si in cosmos la gravitatie zero. Mereu m-am gandit ca ar fi trebuit dus unul din asta pe statia orbitala :D
Este clar ca orice defect e aproape imposibil de depanat. Inauntru are multe reglaje, evident eu nu-s nebun sa umblu. Partea electronica a bratului am vazut-o (la matze) cand i-am montat mufele XLR (puse in spate pe carcasa de lemn) si a fost nevoie sa trag firele. Din fabrica are cablu captiv. Partea electronica a bratului si mecanica bratului sunt de balamuc. Numai niste japonezi nebuni au putut face asa ceva!
Dar, totusi eu nu va sfatuiesc sa mergeti pe asemenea solutii. Prefer pe cele mecanice care utilizeaza gravitatia. Cat mai simple!
Ca sound e foarte bun si am avut ocazia sa mai ascult si altele similare, de exemplu si JVC au facut asemenea sisteme artificiale. Totusi cum eu sunt chitros cu sunetul am concluzionat ca aceste pickp-uri au un sound destul de fix, constant, adica nu se schimba prea mult din cauza schimbarii dozelor, adica au "sunetul lor" care iti place...sau nu. Acest model DENON mie mi-a placut insa JVC-ul nu mi-a placut prea tare. Am avut un JVC mecanic (conventional) la comparatie si s-a dovedit in mod categoric mai bun.
Aceste experimente fac parte din nebunia de inceput a anilor 80 cand se mergea spre automatisme si design de stil Star Trek. Au abandonat cand a inceput video VHS si Beta sa urce la putere in detrimentul sectorului audio stereo.
Deci eu nu va sfatuiesc sa va cumparati asemenea exotisme mai ales ca deja sunt foarte vechi si daca patesc ceva tata-mare le mai repara!
Dar trebuie sa recunosc ca ala era tare frumos!!! Pana sa-l dau un Pioneer PL-4 l-a batut pe bas insa DENON-ul avea detaliu si medie faina. Si apropos, DP-47F tine bine faimoasa DENON DL103. Ceea ce e remarcabil!.... Apropos, toate astea (pe principiul asta) sunt destul de inguste la plaja de doze suportate, adica ai o marja de greutate, apasare si compliance, nu poti baga orice ciudatenie de doza din categoriile extreme (prea usoare sau prea grele).
DENON au facut pickup-uri foarte bune! Drept dovada ca la SH sunt printre cele mai scumpe si rare. Am avut ocazia sa ascult si alte modele, din specia conventionala si tot din perioada aia. Jos palaria! Unul chiar m-a impresionat mult! Si am avut cu ce compara, chestii grele pe scule grele! Dar rare la SH, scumpe de porc si sursa cea mai buna de cumparat e Japonia. E scump de groaza si tare complicat cu coletul, risc mare cu ambalarea sa nu ajunga manga, si mai sunt vamile si taxele.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Upgrade pick-up

Post by Kross »

Asta zic și eu că este de ocolit. Prea robotizat. La sunet, nu am auzit pe el decât Italo, și îmi plăcea. Asta la unul funcțional. Dacă ar fi vreodată să iau așa ceva, prefer să mă deplasez personal chit că dau pe benzină o groază. Nu să îl las la îndemână firmelor de curierat. Am comandat odată un cd player Sony cdp-x55 și au tratat ăia coletul ca pe un sac de cartofi. Evident că era avariat, și am renunțat la el, nici nu am achitat. De aceea, nu mai comand din alte orașe decât B-IF, eventual Ploiești, Târgoviște, etc.
Este frumos, bine făcut, arată de milioane, dar să ai probleme cu așa ceva...cred că e bun de decor. De aceea m-am temut și eu. Să nu aibă ceva grav. Așa, un Technics automat (sau orice altă marcă, pioneer, sony, hitachi, etc) , fără braț motorizat/robotizat și alte exotisme din alea îl repari pe colțul mesei, dacă ai schema cinematică, iar partea electronică a lor și motoarele nu au moarte, singurele probleme eventuale fiind de natură potențiometre și comutatoare murdare, vaselina expirată și întărită. Dar cu cât mai simplu cu atât mai bine. Acel denon e o chestie exotică, dar orice problemă, poate fi sfârșitul lui. A nu se înțelege că nu e bun, sau că am zis rău de el. E ca la mașini, îmi place Mercedesul, dar prefer să stau departe, nu am statutul, odată, și doi, orice problemă poate fi costisitoare.

Cunosc pe cineva care și-a luat un receiver home cinema (cred că era un Denon) din ăsta 11.2, sau ce spuma mării o fi. Și după garanție, a crăpat procesorul central, placa de procesor. Nu l-a folosit cine știe ce, dar înlocuirea îl costă cât un receiver nou. Și nici finalele nu pleacă, fără comandă de la procesorul central...făcând analogie cu auto, moskvich și Dacia 1310 le reparam în mijlocul drumului îl ploaie. Astea noi, deschizi capota doar să te uiți la ele. Ce frumoasă e dar ce frumos atârnă. Deschizi capota doar să pui parbrizol. Ca și turismele moderne, trancotele au mufe de diagnoza...

Revenind :

La pick-up, dacă nu ții la brizbrizuri, cel mai bun este unul pe curea, cu motor CA~ și braț cu prindere 1/2 a dozei. Au cuplu mare, turație fixă (nu mai e ca pe vremea lui Ceaușescu să ai 45 Hz la rețea), simple, motoarele alea de CA te țin pe viață. Pick-up urile cu motoare de CC, implică electronică, mai ales dacă au și stroboscop, electronică care în timp poate să se mai strice. Cele direct drive, deși sunt foarte tentante, au electronică și motoare complexe, și sunt scumpe. Pick-upurile noi, afară de SL 1500C de la Technics care e cam cel mai ieftin din cele bune, nu prea ai ce lua. Decât de la 1000 € în sus. Poate or mai fi și mai ieftine, dar puține, și uneori plătești marca, dar o calitate discutabilă (cu indulgență) . Acum, vezi Doamne, orice tesla are prețul umflat că...a devenit Project (marcă de rahat).
Dacă vrei brizbrizuri, (stroboscoape, direct drive, quartz, brate motorizate, etc), prețul crește, riscul de defectare crește, iar calitatea sunetului emis poate să nu fie direct proporțională cu complexitatea și frumusețea, ci inversă dacă nu ești atent. Adică o chestie ultracomplexă cu tehnologii aerospațiale să sune prost iar o chestie aparent din 3 sârme să sune să nu te aștepți. Am văzut multe pick-up uri cu tehnologii de tehnologii și sunau prost.
La seconda hand, e recomandat să îl iei personal și să îl probezi să îi funcționeze toate măruntaiele. Exemplu :Eu am luat pe SL-B202 din târgul din drumul taberei Valea Cascadelor, la cutie de la cineva care mai dădea din casă. A costat 100 lei. La banii ăștia am preferat să îl iau, banii ăia îi dădeam pe alte prostii. Dacă nu funcționa, îl dădeam de piese. Ajuns acasă, mă pun pe trebaluit. Îl bag în priză, se aprindea lampa. Dar motorul nu mergea. Și pace. Frec controlul de viteză și comutatorul, și dă semne că pleacă. Ok. Spray-ul de contacte a remediat. Am dat și cu din ăla de potențiometre. Am rezolvat prima parte...boooon. Apoi curea. Am dat o fugă pe Maica Domnului și am găsit pe acolo curea bună de technics. 23,6 inch. Am luat și una mai scurtă și una mai mare, am dat 10 lei pe 3 bucăți. Headshell avea, apoi pe drum am oprit pe la Muzica, și am luat o doză ieftină. Vroiam să îl văd că merge. Să scot muzica din el. Ajung acasă, mă pun iar pe el, să îi curăț vaselina veche, să dau jos cureaua și mi-am stricat un tricou, alb, am mai luat niște acetonă. Atenție cu acetonă pe plastic, atacă. 3 ore am muncit la el. Demontat complet, spălată carcasa și restul plasticelor la duș, piesele mecanice curățate cu acetonă și alcool izopropilic (sunt din Poliamidă, și rezistă la solvenți), curățare placă electronică, gresat motor cu ulei MF, reasamblat. Arăta de jurai că e nou. Pus cureaua, calibrat doza. Cuplat la amplificator, pus placă, și dăi bice. 4 ore am ascultat plăci în continuu, nici nu știam că am lăsat telefonul îl mașină. Așa plăcut sună. Am avut și un NORDMENDE RP1010, Care era un Hitachi de fapt. Era cu motor de CA. Superb. Regret că l-am dat, dar e la un prieten bun. Dar bestie. Am mai avut un Sharp RP 11, tot cu motor CA, e bun, l-am dat socrului meu, cadou . Ce am acum, îmi plac foarte mult, și nu renunț la ele. O țeapă colosală mi-am luat însă cu un Onkyo CP 1100A (era pe curea și autoreturn) și DUAL CS515 (ăla cu stroboscop) și 620q. Doamne câți nervi mi-am făcut cu astea. Nu sunau bine neam. Până la urmă le-am dat la schimb. Proaste cât cuprinde. Hai, onkyo era bine făcut. Dar nu reușeam să scot muzică din el. I-am luat ac la doza lui originală, curea nouă. Nu suna, aveam senzația de Tesla sau Supraphon. M-am chinuit pe diverse amplificatoare să scot muzica din el...nimic. Era la nivelul piciorului broaștei. E ieftin, pe bună dreptate, nu merită luat nici degeaba. Nu e o marcă cu tradiție în table, ca și Marantz, nici ei nu au tradiție în pick-upuri, am auzit câteva, arătau frumos, dar sunau ca niște gunoaie.
Celelalte Dual, mi se păreau foarte fragile, mecanism fragil, și sunet subțire, lipsit de bass. Și aveau dozele ortofon și audiotechnica. Aceleași doze pe Technics și Pioneer sunau infinit mai bine. Atunci am schimbat macazul.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Upgrade pick-up

Post by resitent »

Nimic nu se compara cu un tangențial de 15 kg cu braț serios fara elastic de kilot la mecanism, cu motor care ajunge in turație in prima jumătate de cadran și care merge perfect de când l-am reparat, zilnic. Fara pârghii, arculețe, curele de cauciuc, gumă de pijamale, și alte mizerii sinistre.Precis ca un ceas elevetian Părerea mea.

Joac-o p-asta :mrgreen:

Image
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Upgrade pick-up

Post by resitent »

Mai bine mă luăm după superba comunitate audio de pe net și cumparam ceva mișto de la avstore sau eMag .
Ajajahaahbabjajajbabbanà

sau poate turnam beton într-o plinta de akkord

ÀaabanjaajanAnbBBBBbBBabhahaahahhha
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Upgrade pick-up

Post by momolo »

Am avut ocazia acum multi ani sa ascult Pioneer PL-L1000 in conditii audiofile (pe care multi pe forumul asta nici nu le pot visa). Este un pickup extraordinar! Minunat! Dar nu-i place orice doza, am observat ca-i plac alea putin mai grele, mergea superb cu o AT moderna (scumpa si cam grea, editie speciala). Semana cu asta (aia nu se mai fabrica, indicativul era total altul, dar ca aspect era cam la fel):
https://eu.audio-technica.com/cartridge ... oil/AT33Sa" onclick="window.open(this.href);return false;
Dar as recomanda-o si pe asta:
https://eu.audio-technica.com/cartridge ... /AT-OC9XSL" onclick="window.open(this.href);return false;
Poate ca preturile la aceste AT par mari ( https://eu.audio-technica.com/cartridges/moving-coil" onclick="window.open(this.href);return false; ) insa avand in vedere cum suna pe un pickup potrivit (Atentie! Reglajul pentru doza la acest Pioneer este critic! Si parerea mea, finalul reglajului se face cel mai bine ... la ureche!), de fapt costa putin in comparatie cu unele doze extrem de scumpe cu ifose audiofile (nu vorbesc din imaginatie!)

PS - nu te mai umfla in pene si mare atentie ca ai tendinta sa jignesti in masa! (si nu te iert! Esti eliberat din parnaie sub supraveghere!)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Upgrade pick-up

Post by resitent »

Nu fac rău, nu îs guvidu. :lol:

Da ai mare dreptate că doza lui originala e de toată jena pițigăiată. Momentan am rămas la o doză foarte specială MC de la audiotechnica pe care o țin de buna pentru că sună extraordinar. Merg cu apăsarea la 1 gram pe o doza at312ep

https://www.hifido.co.jp/sold/11-63805- ... html?LNG=E" onclick="window.open(this.href);return false;
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Upgrade pick-up

Post by resitent »

Știu că mulți audiofili prefera apăsări mai mari sau măcar puțin mai mari decât recomanda producătorul dozei dar eu am găsit sunetul bun in jurul acestui gram. Încurcate uneori caile
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Upgrade pick-up

Post by resitent »

O alta doza testată de mine care se potrivește cu liniarul de minune este un MM de la technics. Singura treabă aiurea e că doza nu da un semnal prea mare, e un MM mai leneș, dar nu este un impediment major:

https://www.google.ro/url?sa=t&source=w ... 6235901826" onclick="window.open(this.href);return false;

Încă se mai găsește pe ebay și nu e foarte scumpa, dar e calitate:
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 3992167943" onclick="window.open(this.href);return false;
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Upgrade pick-up

Post by Kross »

Și PL-L1000 are curea, dar la braț, ca și SL15 și SL3, Și asta nu e rău, decât vreun cuplaj direct cu motorul care să îți bage paraziți pe audiție, să auzi zuruitul motorului la fiecare avans. Este normal ca PL-L1000 să fie greu, este ditai dihania. SL15 este aproape jumate din el ca dimensiuni și are 7 kg, are șasiu din aluminiu turnat la presiune. Și capacul la fel. E cât un plic de disc de 30 cm ca amprentă la masă (310x310 sau de genul, doar înălțimea e mare). Când merge, poți să îl pui pe boxe cu loudness cuplat si joasele la maxim, nu sare și nici nu începe să intre în rezonanță și poți să îl întorci cum vrei când merge, poți să îl și muți să ștergi praful sub el când merge, iar dacă îl scapi (cum a făcut soția, l-a ridicat și i-a alunecat și a căzut înapoi), dacă pierde gravitația, se oprește și ridică și acul, inteligent . L-am auzit pe pl-l1000, , e foarte bun, dar nu mi-a părut mult peste SL15, ca și sunet e aproape identic. E mai bun la clasice, poate jazz, decât SL15, dar la Rock, Italo disco, POP, SL15 e mai bun. Oricum clasică ascult doar pe SL-B202. Iar 70s, 80's, rock, pop, ascult pe SL15 și SL5300. Acum și pe sharp, că tot i-am pus RCA. Oricum sunt piese TOTL, deci cu oarece pretenții. SL3 e doar un biet plastic totuși solid făcut, l-am luat la hoca. Oricum i-am găsit client, stătea în dormitor, dar acum Sharp i-a luat locul . Și de la primul disc mi s-a părut că e ceva mai deosebit de alte pick-up uri (cele clasice). Apoi am avut șansa să iau SL15. Singura lui problemă (dacă e o problemă) este sistemul de doză T4P. I-am pus un AT311, are un semnal mai mare. Îmi pare rău că doza originală MC EPC310 era moartă. La PL-L1000, îmi place că merge cu doze clasice, dar așa cum a zis Momolo, probabil reglajul e un chin ca să obții maximul din el. Eu l-am văzut însă pe SL-M3 de la Technics și auzit. Aia da sculă, 15 kg, platan de vreo 4...dar era pe 100-120 V. Era adus din Japonia.
Îmi plac însă și boxele tale. Technics 7. Nu le-am ascultat, deși fan Technics, la boxe greu am găsit o pereche de boxe technics să îmi placă, dar alea par deosebite. Nici de la Pioneer, Sony, Onkyo nu am găsit boxe să îmi placă, poate doar HPM70 (nu 100) de la Pioneer. Alea chiar da, îmi plăceau, vroiam să le iau de la unul care le amplifica cu o mortaciune de receiver Onkyo (din ăla cu un Stk stereo, parcă TX25 sau 35, dar era o mortaciune). Pana3la urmă a reușit să le bubuie când i-a crăpat STKul, a intrat cc în ele... Restul nu mai spun, îmi venea să îl bat în cap, și i-am zis că îi dau ceva mult mai capabil, el nu și nu. Restul, am mers pe JBL, de vreo 2 ani sunt îndrăgostit de LINNuri. Și vechea mea dragoste, Rft, alea de 35 W și mai am unele, de podea, monștrii, seria BSL. Astea chiar sunt bune, dar greu de amplificat, și sună tare mort dacă nu ai un amplificator capabil. La fel și Linn, dacă ampul nu e potent, sună ofilit. Mai am niște Universum, de prin anii 70, 3 căi, dar sunt bune (sunt grele, vreo 16 kg bucata, au filtre complexe, au și becuri în serie cu difuzoarele pe placa de filtraj ca să protejezi difuzoarele, difuzoare Audax și Westra, cabluri interioare groase, pereți din PAL gros din ăla ca la mobila comunistă veche, nu carton sau rumeguș presat) cablu exterior necaptiv, mufe cu șurub, groase. Difuzoare cu magneți mari. Luate din târg.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Upgrade pick-up

Post by resitent »

După ceva timp am realizat că decât să cumperi o mie de trâncote și să te zbați in noroi mai bine cumperi niste scule capabile și asculți muzică.
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
_BGD_
Posts: 415
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Re: Upgrade pick-up

Post by _BGD_ »

Pai, in cazul asta, exista ceva nou, si care sa se gaseasca in RO, sub 3000 ron, care sa fie decent?

In contextul in care, sistemul din dotare in care vreau sa pun pick-up-ul, nu este unul de top, de zeci de mii de euro, cu performante mega-super-wow.

Adica, sunt realist, este un sistem destul de bun, sa zicem pentru nivelul de evolutie in audiofilie :lol:
Nu imi este deloc rusine cu el, si chiar ascult muzica buna cu el.

Inca nu fac nicio achizitie, mai ma documentez, mai ascult parerile batranilor.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Upgrade pick-up

Post by Kross »

Păi și ale mele sunt de ascultat muzică. Ce nu îmi place, trebuie am vândut / dat de pomană, aruncat /vândut ce nu mergea/defect/necesita reparații prea complexe. Eu mă mulțumesc cu ce am momentan. A venit o trancota, mai dau două. Cred că mă voi despărți și de cele două amplitunere, Technics și Pioneer, SA5760 și SX1080, pe motiv că nu ascult radio FM. Și decât să le țin, degeaba să se strice, mai bine le dau. Le-am găsit mușterii. Ca și LUI SL3. Mă mai gândesc ce să fac cu Akai AM 2600. Mai ales că are secțiunea PHONO bună. Și designul colosal. Și oscilez între Akai am 2600 și hitachi ha3500...pentru dormitor...ambele sună bine, ambele îmi plac
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Post Reply