Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by momolo »

cosmin
Matching-ul asta "la pachet" mie imi suna a marketing, a politica comerciala :wink:
eu impreuna cu puf am testat acel "lampadar" MAGNAT pe mai multe boxe dintre care cele mai scumpe (NEAT Motive 2) costau 1250 euro perechea. Castigatoare DE LA MARE DISTANTA au fost......perechea de boxe MAGNAT M 220 care costau mai putin de.....100 euro!

Mai este nevoie sa mai adaug ceva in legatura MATCHINGUL LA PACHET ?!

De ce te grabesti sa vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti ?!

Ca sa nu mai pun si faptul ca eu unul il respect pe puf si pentru urechea fina si educatia sunetului pe care le are! Este un om a carui parere in materie de sunet conteaza cu adevarat! Mai ales ca pasiunea si meseria lui l-a dus intr-un domeniu de apreciere a sunetului in mod realmente profesional (cu scoala!). Plus de asta, e un om care in mod real cauta sa fie cat mai obiectiv si chiar isi face griji sa nu spuna ceva vreodata neverificat de el in mod practic. In plus de asta, el este chiar foarte in tema cu brandul MAGNAT !

Legat de lampasul ala (cred ca am mai spus) - lucratura exceptionala si sunet care nu seamana de loc a sunet "de lampa", adica nu are coloratura de lampa.
Pretul e destul de mare, undeva in jur de 2000 euro (poate puf sa stie mai exact) insa din punctul meu de vedere chiar daca este fabricat in CHINA (din cate stiu eu) e cu multe clase (ca sunet si calitate executie) peste brandurile chinezesti 100% care ofera amplificatoare pe tuburi la fel sau chiar mai frumoase ca design dar considerabil mai ieftine (si mai proaste).

Eu am toata lauda pentru cei care au proiectat "lampadarul" ala in asa fel incat sa se "pupe" atat de perfect cu boxele lor!
In combinatie cu alte boxe pot fi surprize destul de neplacute (raportat la banii dati). Insa lucrul este general valabil pentru toate brandurile.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
yinyangbt
Posts: 205
Joined: 11 Oct 2008, 18:59

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by yinyangbt »

Se pare, din ceea ce povestiti voi, aici si in :
http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php ... c&start=15
ca este intr-adevar vorba despre un caz de "matching garantat la pachet".Cind am folosit mai inainte aceaste expresie ,aproape mi-a "scapat" fara sa -i constientizez exact toate valentele.
E vorba de ceea ce cautam noi atit de mult (si gasim atit de greu sau deloc, uneori),prin eforturile noastre proprii, adica sinergia intre componentele unui sistem .E acel ceva fara care nu ai ,de fapt un sistem ci un grup de aparate.
Probabil ca Magnat, care e un specialist in incinte acustice , isi cunoaste cel mai bine produsele si a sesizat necesitatea de a proiecta/fabrica un amplif croit pe masura , ca sa le faca sa sune la maximum de calitate.
Din cauza ca , de obicei producatorii, oricit de celebri si strasnici in general fac ori boxe ori electronice , aceasta sinergie nativa se pierde si trebuie sa o cautam noi , mai apoi.
Ma duce gindul la B&W care a avut o divizie de amplifuri ,ce spun unii ca erau foarte bune, la Naim care isi face si propriile boxe (nu am ascultat un astfel de sistem ,dar banuiesc ca e acelasi principiu al matchingului maximalizat garantat)la Luxman (despre a caror electronice entry ,de asemenea am auzit ca suna foarte bine cu propriile boxe).
Iar la aceasta clasa de pret potrivirea intre echipamente ,este , din ce am inteles, si mai importanta , avind in vedere anumite compromisuri inerente de fabricatie.
Chiar sint curios sa ascult acest sistem !
Marturisesc, la boxe Magnat nu ma gindisem ca upgrade la Epos M5 :lol:
Dar e foarte tentant ,ca idee ,matchingul perfect garantat !

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by puf »

Daca as fi vrut sa laud cumva ampliful ala RV1 as fi spus ca merge oricum, oriunde si pe orice incinte, grozav.
Chiar am discutat cu cei implicati in dezvoltarea liniei de electronice de la Magnat, firma specializata numai in incinte si mi-au spus ca au realizat aceste produse tocmai pentru a pune in valoare incintele lor, incinte ce nu au fost apreciate la justa valoare in diverse teste si publicatii.
Se pot numara pe degete numarul de astfel de produse vandute (RV1-2buc la noi in tara) si nu este o mare afacere producerea si vanzarea lor.
Nu sunt produse de serie mare, nu se vand sau cer in cantitati comparabile cu numarul de incinte vandute.
Acum compania Magnat este sub o palarie mai larga si segmentul de produse abordate sunt alese dupa strategia generala si globala si nu acopera orice pretentie.

Potrivirea cu incintele lor este exemplara si ciudat este ca lucreaza bine cu toate seriile lor de boxe chiar daca sunt diferente semnificative intre incinte.


Legat de alegerea unui sistem audio, eu as incepe cu incintele care trebuie sa se potriveasca acustic in spatiul de auditie apoi as cauta un amplif care sa poata scoate ce e mai bun din incinte.Nu as alege un amplif la care sa probez incinte.

User avatar
yinyangbt
Posts: 205
Joined: 11 Oct 2008, 18:59

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by yinyangbt »

Oarecum off-topic ,puf, nu am avut ocazia sa ascult pina acum incinte Magnat, cu ce amplificatoare presteaza cel mai bine , exceptind Magnat, desigur?

Cu hornuri nu ai avut ocazia sa testezi amplificatorul ? Teoretic Lampadarele merg bine cu hornuri.

Remarc , de asemenea, ca boxele Quantum 703 costa undeva la 2200 Ron perechea, ceea ce e ieftin fata de altele cu mari pretentii care pleaca de la de 2-3 ori pe atit o pereche de bookshelfuri.
Tinind cont de matchingul garantat comboul RV1+Quantum 703 duce la un pret in realitate foarte competitiv(cca 2500 E)banuiesc, fata de alte lampase care cam pleaca toate de la 2000 E in sus plus vreo 1200-1500 E macar o pereche de Bookshelfuri de calitate.

Iar matching "din prima" nu e usor de gasit.Unisoanele cu Opera care sint si ele astfel concepute si create,din cite stiu, cred ca sint alt exemplu de matching "ab initio" dar sint mai scumpe in final .
Pina la urma tot urechea trebuie sa decida, evident.

User avatar
yinyangbt
Posts: 205
Joined: 11 Oct 2008, 18:59

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by yinyangbt »

In alta ordine de idei, nu se mai stie nimic de Dominance ? O informatie de pe celalalt forum sugera ca nu prea s-ar intrevedea un debut apropiat al productiei.Poate stiti voi mai mult?

acum ceva vreme erau disponibile si niste lampase iugoslave, dar nu mai am site-ul .Stiti ceva de ele ?

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by momolo »

In alta ordine de idei, nu se mai stie nimic de Dominance ?
se pritoceste la un nou prototip, insa va dura ceva timp. Profilul principal de activitate cat si cea mai mare pasiune ale d-lui Panaitescu sunt amplificatoarele de chitara electrica.
Insa va realiza in secundar, doar din pasiune si pentru test, niste amplifuri pe tuburi cu destinatie audiofila. Asemenea lucruri nu aduc profit in zilele noastre, mai ales in vremuri de criza! E de bagat bani, nu de scos bani, asta e problema!
acum ceva vreme erau disponibile si niste lampase iugoslave, dar nu mai am site-ul .Stiti ceva de ele ?
era vorba de o firma cu locatia pe la Baneasa-Pipera ce vindea si incinte USHER. Brandul sarbesc (yugoslav pe vremea aia) a fost expus la o fosta editie HiFi Arena, cred ca cea din 2007....sau 2006 ?!, in prezenta proiectantului si creatorului sarb.
Numele brandului, KORATO. L-am intalnit pe acel domn si i-am ascultat (pe incinte USHER varfuri de gama) trei amplificatoare, un solid-state puternic si doua "lampadare", unul PP si altul SS cu o lampa uriasa (pe vremea aia nu stiam prea multe despre 845). Mi-au placut toate (la vremea aia si la nivelul de pretentii la care ma aflam atunci), mai putin preturile, foarte mari! Cel mai ieftin, tin minte, cu reducere-bonus ca era exponat, sarea de 2000 euro.
Din ce am vazut ulterior, vreo doua modele KORATO (un player si un amplif) au sfarsit prin a zace la un stand din magazinul UNIREA (corpul vechi etaj 3, trecerea catre corpul Calarasi) unde se vindea genul de marfa ca la magazinele de pe strada Maica Domnului, printre care si boxe chinezesti care imitau la aspect B&W si costau sume derizorii (exemplu, cele care imitau B&W 602.S3 costau 250 RON perechea si nu sunau nici pe atat) si boxe (asazis) profesionale, acele cutii mochetate cu difuzoare mari si proaste destinate carciumilor satesti si manelistilor. Pe acolo am vazut si o pereche boxe USHER din gama cea mai ieftina (la un pret nesimitit, folosite, julite, tavalite....si singurele, "-Daca vreti ca aducem pe comanda dar sa dati avansul!", etc) precum si diverse "scule profesionale" din gama "behringer", adica ieftinisme jalnice pentru diletanti.
Am trecut de cateva ori pe acolo si intotdeauna am gasit cate un alt puber-manelist cu care nu se putea lega nici o fraza completa si inteligibila (pe fondul unor "muzici" zbierate din mp3 pe cateva boxe maneliste, mochetate, date spre insuportabil de tare fara macar gestul de a le da mai incet atunci cand vroiam sa intreb ceva).
Eram interesat pentru un amic de o pereche bookshelf USHER din gama ieftina, culoare lac pian negru la aprox 250 euro perechea (boxele cu pricina isi fac banii din plin si nu sunt deloc proaste!).
Dar nu am putut scoate ceva de la acel puber-manelist cu care "am discutat" si intr-un final m-a intrebat de ce nu cumpar mai bine acele chinezarii care imita B&W (cu difuzoare galbene) la 250 RON pentru ca, citez, "-Suna mai bine, au bas mai mult si costa mai putin!" (baiatul ma considera fraier si vroia sa ma treaca strada, sa-mi recomande in mod sincer pentru el, marfa cea mai buna! :lol: ).....

Mi-am dat seama ca din marfa lor initiala cu care au venit la acea editie HiFi Arena ramasesera niste resturi imprastiate pe acolo cu speranta ca s-o gasi vreunul sa-i scape de ele.

Judecand si dupa faptul ca de tipii aia (care se dadeau mari specialisti si audiofili pe acolo) nu am mai auzit niciodata de atunci (in mica lume audiofila mioritica), cred ca a fost doar o tentativa de afacere in domeniul audiofil, esuata din start.

iata site'ul KORATO:

http://www.korato.com/welcome.php
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by Kostas »

Pe baietii aia i-am vazut si eu la lucru, intrebandu-i daca nu au cabluri de boxe mai tzapanoase mi-au explicat, cu spirit comercial si cunascator ca pot sa iau interconecturi RCA-RCA pe care sa le tai , pentru ca ... la tensiunile alea mici catre boxe NU CONTEAZA GROSIMEA CABLULUI. :D (si mie mi-au recomandat boxele gen B&W care au un sunet caaald, melodios , chiar pe veiozele-amplificatoare aflate in dotare).
Ca sa fiu on topic, cum sa pui genul acesta de tipi sa vanda lampashe ?! :shock:
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by momolo »

Kostas
Ca sa fiu on topic, cum sa pui genul acesta de tipi sa vanda lampashe ?!
daca vrei sa cauti pe cineva care sa stea toata ziua la un stand din asta si sa-i platesti un salariu de mizerie, partial la negru, exact din astia gasesti!
Plus de asta, daca te uiti la cei care angajeaza...... iti dai seama de alte cauze ale acestor efecte vizibile in "linia intai"! :wink:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
cosmin
Posts: 631
Joined: 06 Dec 2008, 14:38
Location: Bucuresti

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by cosmin »

momolo, eu am spus ca matching-ul la pachet este politica comerciala pentru ca asa este. Este o politica de discount pentru intregul pachet fata de suma componentelor individuale.
Este o politica prin care producatorul se asigura sa ofere cel mai bun matching intre componentele sale, sa se asigure astfel ca, clientul va cumpara de la el cat mai multe componente.
Nu m-am referit la vreun brand sau model anume, ci la modul general.
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by momolo »

cosmin, trec peste faptul ca totusi ai facut o presupunere generala despre un caz particular, intamplator verificat de catre cei de fatza! Ar fi de evitat pe viitor, nu de alta, dar e posibil sa ne imbatam cu apa rece si mai jucam si hora daca nu exista nimeni sa ne confirme supozitiile! :wink:

Intradevar, daca e sa vorbim la general, cele mai intalnite cazuri sunt marketingul de bullshit legat si de matching si orice poveste care sa te faca sa le cumperi cat mai multa marfa!

Dar dupa cum vezi, exista si exceptii.

Notabile!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by SOLO »

Cosmin , cred ca s-a inteles gresit ceea ce ai vrut sa spui . Poate s-a interpretat putina ironie in fraza aceea , sunt sigur ca nu asta intentionai.
Daca as fi un producator de aparatura HIFI as face tot posibilul sa vad sunet si nu kilograme de fieraraie . Daca imi propun sa construiesc atat boxe cat si amplificare , in primul rand trebuie sa le construiesc in asa fel incat sa sune excelent impreuna . Idealul este sa vinzi un sitem intreg , nu ?
Desigur , unii reusesc mai mult sau mai putin ( mi-a trecut prin minte acum Burmester )

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
yinyangbt
Posts: 205
Joined: 11 Oct 2008, 18:59

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by yinyangbt »

Cayin Audio sau PrimaLuna nu aduce nimeni in Ro ?
Pentru amatori, iaca:
http://www.megamarket.gr/magnatrv1-p-57516_en.html
:twisted: :twisted: superpret! cu o mica problema :mrgreen: e in ...Grecia

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by momolo »

yinyangbt
Cayin Audio sau PrimaLuna nu aduce nimeni in Ro ?
ce te atrag astea ?! Lectura unor texte pe net ?!

Iar Magnatul ala ar fi bine sa-l asculti inainte de a-l visa. S-ar putea sa nu fie tocmai ceea ce visezi. :wink:

Sfat prietenesc - nu mai imparti amplificarile in cele pe tuburi si cele pe tranzistoare ci in cele bune si cele proaste (la banii ceruti).
Si de chinezarii ar fi bine sa te feresti! :wink:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
yinyangbt
Posts: 205
Joined: 11 Oct 2008, 18:59

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by yinyangbt »

Toate ar trebui ascultate inainte.
Mie mi-ar trebui ceva de putere mica in perspectiva pe care o conturez cu boxe de sensibilitate mare (cca 93-94 dB), camera fiind mica de cca 15 mp ( ceva de 10-15 W,poate si mai putin).
se pare ca cele pur tubes "conduc " niste preturi cam mari la marcile consacrate.
Varianta poate fi un amp pe tuburi facut de un priceput sau un hibrid de putere mica.
asteptam Dominance, dar se pare ca e cam mult de asteptat (sine die...)
Dintre hibride as inclina catre Unico cel mic , i-am ascultat fratele de 80 W si mi-a placut.Alte sugestii ?
evident, nu sint "intzepenit" in ideea de tuburi, dar nu m-ar deranja :mrgreen:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Integrate cu tuburi pe piata romaneasca

Post by momolo »

yinyangbt
se pare ca cele pur tubes "conduc " niste preturi cam mari la marcile consacrate.
cu cat trece vremea constat ca nimic nu costa mult degeaba! :wink:
Dintre hibride as inclina catre Unico cel mic
Unico-P este foarte reusit. Insa daca mergi cu Fostex-uri sau alte deastea harnice ti-as recomanda un lampash 100%, eventual cu EL84 sau cate o EL34 in SS (ingrasa putin sunetul si da bine la Fostex). Exclus chinezariile ( :wink: ).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply