COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

kaav wrote:Discernamantul are legatura cu capacitatea de a gandi
...cu propriul creier.

Sunt foarte putini cei care gandesc cu propriul creier. Uitati-va in jur si observati cum oamenii merg cu turma (curentul) fara nici macar sa-si puna intrebarea, "de ce?!" Uitati-va la voi fiecare cum faceti lucruri "ca toata lumea" fara sa va puneti nici o intrebare ("oare e bine?!").
Tehnologia nu-l desteapta pe om, este doar o unealta ca orice unealta. Depinde in mana cui se afla.

Schimband subiectul, parerea mea este ca deja guvidul bate in retragere.

Si fara sa schimb subiectul observ cat de lenti in gandire sunt cei mai multi, cat de mult le trebuie sa-si corecteze directia, cat timp le ia sa inteleaga si apoi daca datele problemei se schimba au inertie mare, le trebuie iarasi mult timp sa corecteze sensul. Asta e datorita "mersului cu turma" care e foarte comod. Cea mai mare lene a omului nu este sa munceasca fizic, este sa.... gandeasca. Observati cu atentie in jur!

Cat priveste oceanul de informatii..... este ca orice ocean. Daca picati in mijlocul oceanului nu o sa-l vedeti din cauza valurilor.

Eu cred ca busola este bunul simt (care e greu de definit sau cantarit). In plasa fabricantilor de stiri false primii care cad sunt idiotii utili. Astia sunt prostii sofisticati (ceva intre prostul banal si prostul harnic). Majoritatea informatiilor false sunt ambalate in unicitate, cei care le raspandesc ii fac pe unii sa creada ca in jur au numai minciuna (oficiala), adica toti sunt prosti dar numai ei sunt destepti si au gasit adevarul ascuns - e metoda excorcului care il face pe "marca", adica pe victima sa creada ca a facut un mare chilipir si a descoperit o mare comoara, deci ii exploateaza lacomia si prostia. Invariabil victima crede intai ca l-a pacalit pe excroc.... dupa care afla adevarul cand pipaie portofelul.

Mecanismul stirilor false e simplu si previzibil. Cei care le fac cauta anumite tipologii de mentalitate. De exemplu una frecventa este individul care e convins ca "toate stirile oficiale sunt mincinoase si vor sa-l manipuleze" (deci si oleaca de paranoia). Astuia i se serveste rahatul ambalat in ceva tainic, unic, un soi de comoara ascunsa descoperita numai de el (pentru ca el crede si manipulatorii ii hranesc aceasta convingere - restul sunt o turma de prosti care inghit informatiile oficiale ca papagalii).Cand l-au facut sa se simta unicul destept care s-a trezit din mijlocul turmei de prosti, atunci l-au capacit. Dupa care il vor folosi ca idiot util, adica raspandac. Apoi asta va cauta pe altii ca el. La baza acestui proces sta o lipsa a bunului simt. Pentru ca daca ai oleaca de bun simt iti dai seama ca nu esti atat de destept, de special si de unic incat numai tu sa te trezesti din toata masa de somnabuli. Mai sunt si alte mecanisme, de exemplu grandomania, unii se cred speciali, deosebiti, cu misiune de la Al de Sus si daca ii gadili bine la orgoliu ii transformi si pe astia in idioti utili.
De baza e lipsa bunului simt precum si diverse defecte, de la intelect slab pana la diverse afectiuni psihice ca paranoia, mania grandorii, narcisismul, superficialitatea, frivolitatea si altele.

Mecanismele propganadei sunt vechi si extrem de eficiente. Sa ne uitam in istorie, de exemplu nazismul deoarece au ramas multe materiale, inclusiv video. Oameni care luati fiecare in parte erau normali si buni, adunati in turma si indoctrinati au devenit o haita de ucigasi. S-a intamplat asta tot timpul, exemplu mai recent este fosta Yugoslavie sau Rwanda in decada 1990. Apropos, pe toata planeta guvidul a omorat pana azi 126.000 de oameni insa in Rwanda in aprilie-iulie 1994 au fost omorati 1 milion de oameni. Nu i-a pasat nimanui.... in afara de Rwanda si cateva tari vecine invadate de refugiati.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by puf »

Apropo de Rwanda, este pe Netflix un serial Black Earth Rising care reprezinta dramatizare a faptelor din perspectiva judecarii criminalilor de razboi.
Prin acest serial am aflat cu stupoare de genocidul petrecut in anii 90.
https://www.descopera.ro/cultura/124775 ... at-demonii" onclick="window.open(this.href);return false;

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by resitent »

Veniți de luați guviiidul :)
( Pastele de anul asta)

O țară condusă de domnul Ciubotea . Ăka Danuț, securoi impuțit
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Bai fratilor, asta am spus eu din februarie! Te intalnesti cu guvidul, stai de vorba cu el si ai luat-o!!! M-au contrazis toti aia cu spalatul pe maini!! Ziceau ca sunt eu panicard, ca daca umbli cu zeama la tine sa-ti dai intr-una pe maini, esti in siguranta!
Un experiment japonez arată cât de uşor se împrăştie coronavirusul - inclusiv prin micropicături cu dimensiuni mai mici de a mia parte dintr-un milimetru. Acestea pot rămâne în aer pentru 20 minute în spaţii închise. Soluţia: deschiderea geamului sau a uşii pentru aer curat poate elimina micropicăturile.
https://adevarul.ro/sanatate/medicina/e ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

"Bă, daţi-ne drumul, n-avem nimic, nu ne curg nici mucii. Noi nu stăm închişi de Paşte, să fie clar", strigau din saloane bărbaţii.
https://adevarul.ro/locale/craiova/paci ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by kaav »

Ce valoare mai poate sa aibe o masca, care odata asezata pe fata este atinsa din diverse motive de-a lungul unei zile?
Nu pot intelege oamenii care isi sprijina masca de barba sau pe basca ca sa poata fuma o tigara sau cu nasul descoperit. Se poarta de parca ii protejeaza doar de praf .

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Eu le-am zis la toti inca de acum o luna ca daca se intalnesc cu guvidul, si-au furat-o. Scurt!

Asa ca daca le livreaza Militia lumina de Paste in fata blocului, nu e mijloc mai bun sa livreze si guvidul. E simplu, cu cat oamenii se intalnesc mai multi si mai cu multi, cu atat sansele de a lua guvidu sunt mai mari. La cumparaturi oricat ne-am feri e o chestiune de noroc. Ca atunci cand esti bombardat, cei mai multi scapa dar pe unii pica bomba. Ghinion! Si nu e clar de ce unii fac forme nasoale, altii nu. Dar mai bine sa nu aflam pe pielea noastra.

Nu ai cum sa te aperi de ceva atat de mic. Vedem si cadrele medicale infectate in toata lumea. Cand te tot invarti printre guvizi chiar si in costum de scafandru, tot ti-o furi intr-o zi de la cel mai mic gest sau cea mai marunta scapare.

Marele pericol al guvidului a fost de la inceput contagiunea enorma, pur si simplu e de ajuns ca un individ sa fie infectat intr-o adunare de oameni! Am mai scris, in Thailanda a inceput de la un meci de kickbox cand un chinez din Hong Kong a infectat 104 thailandezi in cateva minute. E si cazul celebrului militian pensionar care a pus pe butuci un spital intreg si a infectat record. Mai e si senatorul PNL Chitac, oare ce or mai face astia?!?! S-a vazut de la inceput ca transmisia este aeriana. Daca de baza era cu mana in gura/nas/ochi, era simplu, ne spalam pe mani si scapam toti. De baza e din aer. De aia orice buluceala e periculoasa. Periculos este sa si umbli din om in om pe vremurile astea, de exemplu popa ala din Iasi cu diaconul care au umblat din usa in usa pana si-au furat guvidul.

Asa ca prostia asta cu lumanarea, ministru Vela si BOR-ul este ceva ce tine de primitivismul acestei tari care nu vrea sa se civilizeze. Pai catolicii si ailalti care au avut Paste duminica trecuta de ce au putut sta acasa?!?! Acum aud ca si militienii s-au revoltat, ca nu e treaba lor sa duca lumanarea! Si-au dat seama ca daca umbla si au de-a face cu multi oameni isi fura guvidul. Mai ales ca iata cazuri, unii au guvid si sunt perfect sanatosi! Si nimeni dintre noi nu stim daca nu cumva facem parte dintre aia care fac urat la guvizeala. Nimeni nu stie nici acum tratamentul universal ca nu exista. Medicii cei mai priceputi dau fiecaruia din cazurile nasoale un tratament personalizat. Asa e la Timisoara care are cel mai bun procent de vindecati. Acolo sunt medici priceputi, asta este explicatia.

Bai nene, ce primitivi suntem in tara asta! Daca nu avem probleme ni le facem singuri!

Pana la urma noi avem noroc cu Iohannis! Eu nu o sa-l mai critic! E un om de treaba! Cu defectele lui, nimeni nu e perfect!..... Dar ia imaginati-va ca tara asta era condusa de un idiot (sau idioata)??? Cum era cu proasta de Dancila sau cu maimuta de Ponta?!?! Horror! Luam guvidul de placere, sa scapam! Deci cu Iohannel am avut noroc! Si a bagat carantina la timp ca daca o mai lalaiam ajungeam o mica Spanie cu toti navalitorii nostrii.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Noul coronavirus ucide prin inflamarea și înfundarea alveolelor blocând accesul corpului care oxigen până când toate organele esențiale vieții se opresc. Dar clinicienii de la nivel global au observat dovezi care sugerează virusul ar putea provoca și inflamarea inimii, boli renale, disfuncții neurologice, cheaguri de sânge, precum și daune intestinale și probleme de ficat. Acest progres al Covid-19 a complicat tratarea celor mai severe cazuri ale bolii provocate de coronavirus și face mult mai grea însănătoșirea, spun clinicienii, potrivit Washington Post.

Preponderența acestor efecte este prea mare pentru a fi atribuite doar ”furtunii de citokine”, un răspuns puternic al sistemului imunitar la atacurile asupra corpului, care provoacă daune severe, au spus doctorii și cercetătorii.

Aproape jumătate dintre persoanele spitalizate din cauza Covid-19 au sânge sau proteine in urină, indicând leziuni la nivelul rinichilor, a spus Alan Kliger, nefrolog la Yale University School of Mecine, care este copreședinte al echipei operaționale care asistă dializa pacienților cu Covid-19.

Acesta a adăugat că datele preliminare arată că 14 până la 30 la sută dintre pacienții de la terapie intensivă din New York și Wuhan au dezvoltat insuficiență renală și au avut nevoie de dializă. Unitățile de terapie intensivă tratează atâtea cazui de insuficiență renală, a spus acesta, încât mai au nevoie de personal care să poată efectua dializă și au făcut apel la volunari. De asemenea, aceste unități se confruntă cu o lipsă de fluide sterile.

”Este un număr uriaș de oameni care au această problemă. Acest lucru este nou pentru mine”, a spus Kliger. ”Cred că este foarte posibil ca virusul să se atașeze de celulele rinichiului și să le atace”.

Dar în medicină, deducțiile logice deseori nu se dovedesc reale când sunt conduse cercetări. Toată lumea intervievată pentru acest subiect a subliniat că pandemia încă se dezlănțuie și face specualții cu mult mai puține date decât sunt în mod normal necesare pentru a ajunge la concluzii clinice.

Trebuie analizate și alte posibile cauze pentru care un țesut este deteriorat, au spus ei, inclusiv insuficiența respiratorie, medicamentele pe care pacienții le primesc, febra mare, stresul spitalizării, dar și impactul furtunii de citokine.

Cu toate acestea, când cercetătorii din Wuhan au făcut autopsiile pe oamenii care au murit de Covid-19, au descoperit că 9 din 26 aveau leziuni acute la rinichi, iar șapte avea particule de coronavirus în rinichi, potrivit unei cercetări făcute de oameni de știință din Wuhan și publicată pe 9 aprilie în Kidney International.

”Ridică suspiciunea clară că cel puțin o parte a leziunilor acute de rinichi pe care le vedem rezultă din implicarea virală a rinichiului, ceea ce este diferit de ce s-a văzut la epidemia SARS din 2002”, a spus Paul M. Palevsky, nefrolog la University of Pittsburgh School of Medicine și președinte a Fundației Naționale pentru rinichi.

Virusul ar putea de asemenea să afecteze și inima. Clinicienii din China și New York au raportat miocardită, o inflamare a mușchiului inimii, și, mai periculos, ritmuri neregulate ale inimii care pot duce la infarct.

”Par să fie bine în ceea ce privește partea respiratorie, dar dezvoltă o problemă cardiacă”, a spus Mitchell Elkind, neurolog la Columbia University și președinte al Asociației Americane a Inimii.

Un studiu asupra pacienților cu simptome grave din China arată că 40% dintre ei au suferit aritmii și 20% au avut o formă de leziuni la nivelul inimii, a spus Elkind.

De asemenea, au apărut informații cu privire la o femeie de 59 de ani din Long Island care a ajuns la spital din cauză că avea urină închisă la culoare. Ulterior, după ce a început să tușească, doctorii au spus că ea avea probleme la ficat din cauza infecției cu Covid-19.

Virusul are, de asemenea, un impact clar asupra tractului gastrointestinal, provocând diaree, vomă și alte simptome.

Totodată, se știe că un simptom al coronavirusului este pierderea mirosului și gustului.

”Coronavirusul poate ataca și invada nervii olfactivi”, a spus Claire Hopkins, președinta Societății britanice de rinologie.

De asemenea, potrivit acesteia, un număr mic de pacienți prezintă confuzie, un nivel scăzut al oxigenului din sânge, și își pierd inclusiv conștiința, un semn că virusul ar putea ajunge prin nervii olfactivi în sistemul nervos central.
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... organe.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Prin această metodă, medicii au reuşit să câştige timp pentru a planifica un tratament eficient. El avea inflamaţie foarte puternică în corp, iar medicii s-au gândit că nu este boala ce îl omoră, ci propriul sistem imunitar. Nu se cunoaşte de ce în cazul unor pacienţi cu Covid-19, sistemul imunitar nu răspunde imediat la infecţie, iar apoi inundă organismul cu citokine, distrugând vasele de sânge şi inundând plămânii cu lichid. Medicii i-au administrat o pastilă numită Actemra, care a fost creată pentru a trata artrita reumatoidă, însă a fost aprobată, în 2017, pentru a trata şi furtuna de citokine, în cazul bolnavilor de cancer. După patru zile de tratament cu imunosupresoare, suplimentate de doze mari de vitamina C şi alte terapii, nivelul oxigenului lui Padgett s-a îmbunătăţit semnificativ, iar după încă 4 zile, el nu a mai avut nevoie de ventilator ca să respire. Medicul şi-a revenit complet, iar pe 5 aprilie a fost externat, iar acum planifică să organizeze o ceremonie restrânsă pentru a se căsători cu logodnica lui, în următoarele luni. Acelaşi tratament l-a primmit şi Enes Dedic. Acum, după ce au primit tratamentul experimental, doctorul Ryan Padgett, în vârstă de 44 de ani, şi cel de-al doilea pacient, Enes Dedic, în vârstă de 53 de ani, pot respira normal şi nu mai au coronavirus în organism.
https://adevarul.ro/international/state ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

arpadgicu
Posts: 64
Joined: 27 Jan 2019, 20:18

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by arpadgicu »

in conditiile in care pare nerelevant daca guvidul a fost sau nu creat in laborator
Revista Nature, în 2013: Cercetătorii chinezi au creat hibrizi gripali, prin combinarea virusurilor H5N1 și H1N1
https://www.comisarul.ro/articol/revist ... 89493.html" onclick="window.open(this.href);return false;

urmeaza
Acesta este laboratorul din Wuhan. În 2018, americanii s-au speriat de ceea ce au văzut acolo. Ipoteza că aici s-a comis nefăcuta e luată în calcul la cel mai înalt nivel.
https://www.comisarul.ro/articol/acesta ... 89495.html" onclick="window.open(this.href);return false;

adica de ce "poate unii" sa se joace asa, cu noi toti? Doar "fiindca putem"? Sau fiindca au fost lasati de "marile puteri impotente", conduse de Obama si labarii din Consiliul UE.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Este foarte probabil ca cineva dintre oamenii care lucreaza in laboratoarele astea sa se fi infectat din greseala (si deja stim ca acest virus este contagios cu zile inainte de simtome.... si multi nu au simtome deloc, niciodata) dupa care a dus boala in oras, poate chiar asa cum se spune, in piata din Wuhan unde isi cumpara de mancare. Am relatari ca piata aia era curata si civlizata, nici vorba de povesti cu lilieci in cusca si caini jupuiti. Numai ca orice piata inseamna o aglomerare umana cu interactiune haotica, fix ce e nevoie pentru raspandire.
E prea mare coincidenta ca taman in Wuhan unde a aparut epidemia sa existe astfel de laboratoare.
Si posibil ca guvernul chinez la inceput sa nu fi stiut nimic dupa care sa fi facut cercetari si sa fi aflat adevarul. Dupa care s-au speriat si acum musamalizeaza pentru ca au bagat toata planeta in colaps. Daca ei ar fi cercetat si ar fi fost siguri ca laboratoarele nu sunt sursa, poate nu s-ar ascunde ca acum. E posibil sa se ascunda si dintr-un alt motiv, americanii daca isi pun mintea pot sa-i scoata vinovati chiar daca nu sunt. Gandind logic, chinezi au o credibilitate mult, mult mai mica decat americanii si acum toata planeta e furioasa si ar pica bine niste vinovati. Deci faptul ca cenzureaza si se asund poate fi un reflex al fricii sa nu pice de prosti. Oricum, adevarul se afla ascuns numai in China, asta mi-e clar. Insa nu mi-e clar de ce au fost lasati sa se joace de-a laboratorul?!?! Cand te joci cu focul , intr-o zi te frigi.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by resitent »

O să ne guvizam toți

https://m.hotnews.ro/stire/23864535" onclick="window.open(this.href);return false;
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

arpadgicu
Posts: 64
Joined: 27 Jan 2019, 20:18

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by arpadgicu »

Nu-mi prea place omul, insa si eu cred ca asta e doar un exercitiu. Primul. (asta din cauza bias-ului meu :oops: )
Florin Călinescu, despre pandemia de coronavirus: „Situaţia e datorată marilor puteri. Scopul e să vadă dacă frica funcţionează, deci adio libertate”
https://www.comisarul.ro/articol/video- ... 89647.html" onclick="window.open(this.href);return false;

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by kaav »

Traim intr-o lume in care migratia cauzeaza probleme, acum este si pandemia asta pe rol si daca motivele acestei crize chiar au fapte necurate in spate, deja este prea mult pentru o lume care este deja instabila si plina de contradictii. Prioritatea acum este sa nu se extinda nimic, nu chesti ''mai grele''.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Sunt de aceeasi parere:

http://www.contributors.ro/interviu/int ... intrebari/" onclick="window.open(this.href);return false;

O Romanie ca asta nu se schimba de buna voie:
https://adevarul.ro/locale/ploiesti/sar ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply