COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

trancotistu wrote:Citatul are rol doar ilustrativ și nu prilej de controversă
Ceea ce mă intrigă este caracterul bipolar al expunerii. Dar toate au o explicație logică. Estimativ 70% dintre cunoștințele mele care au ajuns la acest subiect au avut aceeași atitudine. Fac parte din generația revoluției și atunci (ca și acum) atitudinea era similară raportată la generații. Vorbind despre tineri, (în comparație cu generațiile mai în etate) aceștia au o calitate extraordinară și care contravine clar expozeului de mai sus. Sunt capabili de jertfă, lucru care nu se mai regăsește de pe la 30 de ani în sus. Jertfa, nu neapărat a vieții la care de cele mai multe ori sunt dispuși și doar pentru o idee dar și a lucrurilor comune mizere, adică dau cu sapa, strâng gunoaie, spală jegul și fac în general cele mai prost plătite munci erodându-și orice inițiativă constructivă. Asta datorită sărăciei și mai ales a sistemului vicios de evoluție pe care generațiile mai în vârstă îl impun .... pentru că aceștia (și mă subscriu și eu) l-au moștenit și l-au întreținut. România cu greu se poate rupe de tarele aplicate de comunism.
Timpul a radiat din memorie și aspectele cel puțin neplăcute din comunism lipsind de fapt de explicație situația socială de azi. Corupția endemică este consecința trecutului iar tinerii s-au jertfit pentru eradicarea ei. Și acum ar face asta dar libertatea îi face să se bucure și de alte soluții. Mă întorc la corupție sau mai pe înțelesul celor 70% ” cariera la stat” - la stat degeaba și asigurat un trai mediocru fără să faci nimic cu mâinile și capul personal ci doar prin relație și mită. Ați auzit de direcția agricolă? acolo sunt birouri în care intri cu papuci pe covorul persan iar calculatorul folosește doar pentru a fi la curent cu noutățile din media. Mașinile de lux luate în rate au parcarea rezervată. Direcția apele române, pădurilor, sănătății publice, culturii, asistență socială, mediu, drumuri, economie...sunt o grămadă de astfel de instituții unde, ceea ce am scris mai sus se aplică. Ai pile exiști altfel nu ai acces. Loc cald cu bonificații de vacanță și masă, timpul trece leafa merge. Cum pot fi tinerii inteligenți și determinați să aducă o nouă viziune în aceste structuri. Simplu, cu pile. Asta am lăsat moștenire copiilor noștri iar ca să nu cumva să ne critice cnv îi punem la zid. Sunt puturoși și proști! D-aia ni se spune generații ”boomer” dar cu o conotație pur românească - a înțelepților și a toate-știutorilor. Noi nu am greșit iar generațiile tinere nu se ridică la nivelul nostru.
Apropo, România în 1989 arăta ca după un război devastator, toți se făceau că muncesc, se fura și se bea la greu. Tehnică? Românul era mai isteț și mai deștept decât neamțul - rezolva orice cu ciocanul și dalta. Recunoașteți că și acum generațiile mai vârstnice sunt convinse că gradul de inteligență al românului depășește orice mișcă. La noi Instituțiile de învățământ superior au apărut după câteva sute de ani în comparație cu occidentul iar azi sunt infestate de profesori inculți ajunși pe post tot cu relații. Ce așteptați de la tineri? Cu toții ne-am complăcut și acum aruncăm pe generația tânără. Generația tânără suntem noi ... și tot noi o tragem.
Bucurați-vă de ce aveți și construiți fără a acuza sau aștepta recunoștință. Timpul trece și e nemilos. Îmi cer scuze de OT dar am considerat că o altă perspectivă ajută...
trancotistu, ma inclin in fatza ta! E formidabil ce ai scris! Si trist de adevarat! Foarte adevarat!....

Cat priveste interventia colegului nostru, Kross, este o brambureala (perfecta afirmatia cu bipolaritatea) fara noima care arata o dezordine in structura valorilor, un fel de haos, un talmes-balmes. Mie imi pare omul care sufera dar nu stie de ce sufera si nu si-a ordonat nimic sa poata intelege cauza. De aceea mai sus am ocolit sa ma refer sau sa ma iau de interventia lui. E mult prea..... bipolara si dereglata.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Revenind la subiect, iata ce inseamna democratia in Suedia! Ma intreb ce ar spune majoritarul din Romania daca statul l-ar trata la fel?! Ar urla din toti bojocii, "Dictatura, genocid, fascism!".
Coronavirus: Suedia obligă părinții să își trimită copiii la școală. Unii se tem că le vor fi luați dacă nu o fac
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... ii-tem.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Pe de alta parte comparand rezultatele Suediei cu vecinii, Norvegia, Finlanda si Danemarka, se constata un numar MULT mai mare de victime, din ce mi se pare mie se poate spune ca are mortalitate de covid de zece ori mai mare. Oricum, diferentele sunt enorme.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

O tara plina de hoti !

https://www.g4media.ro/breaking-directo ... demie.html" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/RiseProjectRo/ ... 704293836/" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.riseproject.ro/articol/feli ... -cu-masti/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Compania farmaceutică americană Gilead, care produce medicamentul Remdesivir, folosit la tratarea Covid-19, a stabilit prețul cu care va vinde o doză către companiile guvernamentale din țările dezvoltate: 390 de dolari, scrie Mediafax, care citează Bloomberg. Pentru tratamentul unui pacient este nevoie de șase doze, costul total fiind de 2.340 de dolari, estimează compania.

Compania spune că vrea să ofere un preţ unitar către mai multe state, astfel încât negocierile între acestea să fie evitate, iar accesul la tratament să fie cât mai rapid.

"Am vrut să ne asigurăm că nimic nu va încurca distribuirea medicamentului către pacienţi", a spus Daniel O'Day, CEO-ul Gilead Sciences.

Prețul de 390 de dolari va fi doar pentru companiile controlate de guverne. Un pacient are nevoie de șase doze pentru a se vindeca, ceea ce ridică costul la 2.340 de dolari/pacient.

După ce producţia va fi mai consistentă, medicamentul va avea un preţ de 520 de dolari per doză pentru companiile de asigurări şi alţi agenţi comerciali.

Americanii plănuiesc să distribuie Remdesivir-ul către pacienţi până în septembrie.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... 19-1330659" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Poate macar cativa in plus vor intelege ca alegerile (votul) sunt importante si conteaza cine conduce tara, judetul, orasul, satul in care locuieste alegatorul. Inca nu sunt lamurit daca celor multi inca nu le ajung 30 de ani de dezastru. Cine stie?! Poate mai au nevoie de inca 30?! Sistematic la orice eveniment de alegeri/votare cei mai multi, peste jumatate din populatie (cu variatii intre diverse zone) trateaza momentul ca si cand ar fi un nimic, un spectacol de balci, ceva neintersant si aparent fara legatura cu viata lor de zi cu zi. Insa iata, in momente de calamitate aceasta nepasare de 30 de ani ii loveste din orice directie. Sunt convins, majoritatea nu vor intelege nimic, dar totusi sper ca macar acum "de guvid" se vor mai trezi cativa.
Femeia spune că, în urmă cu două săptămâni, în timpul unor analize medicale premergătoare efectuării chimioterapiei, s-a descoperit că are COVID-19. Era însă un pacient asimptomatic. „Am făcut analizele într-o joi. Sâmbătă, m-am dus să-mi fac CT-ul de control, la un an, la Spitalul Judeţean Botoşani. După ce mi-am făcut CT-ul, a sunat telefonul. Era o doctoriţă de la DSP care m-a somat să stau pe loc – eu voiam să mă duc acasă – pentru că am COVID. Nu aveam nici pijama, nici papuci, nimic la mine. Nici familia nu mi-o anunţasem. M-am supărat foarte tare. Şi m-au ţinut de la ora 9.00 când am ieşit de la CT, şi până seara, la ora 17.00, în curtea spitalului judeţean, într-un buncăr. Nemâncată, nebăută. Eu sunt pacient cu diabet. Ar trebui să mănânc de trei ori pe zi. Nu au lăsat pe nimeni să se apropie de mine. Nici măcar un paznic căruia să-i fi dat 2 lei să-mi cumpere o sticlă cu apă sau ceva de mâncare. M-au ţinut acolo. Am sunat la poliţie, la 112, am spus: «Oameni buni, vreţi să ne omorâţi?» Acasă, şi soţul, şi fiul au fost băgaţi în carantină, timp de două săptămâni”, adaugă pacienta. Tratament de 10.000 de lei În cele din urmă, la insistenţele Emiliei, portarul instituţiei i-a adus o sticlă cu apă. „Apoi, a venit Salvarea, m-a luat şi m-a dus la spital, la Contagioase. M-au internat la COVID, pe 13 iunie. Şi am stat acolo 11 zile”, mai spune femeia. Tratamentul urmat de Emilia în spital a costat aproape 10.000 de lei. „Ştiţi în ce a constat? Să vă citesc ce scrie în foaia de externare: algocalmin fiole, fenobarbital – pe care însă nu l-am primit –, injecţii împotriva formării cheagurilor de sânge şi cu glucoză, pentru că îmi scăzuse glicemia şi nu mă mai puteam ţine pe picioare, şi paracetamol”, arată Emilia. În plus, în foaie mai figurează un medicament pe care Emilia nu-l poate descifra. „Acesta este tratamentul pe care mi l-au făcut!” La plecare, „mi-au dat hârtia şi mi-au zis la revedere prin uşă”, adaugă pacienta. „A fost exact ca la puşcărie. Prin uşă dădeau de mâncare, ca la câine. Prin uşă vorbeam cu doctoriţa, că nu intra nimeni înăuntru, în salon, decât asistenta – echipată în combinezoanele acelea –, care ne făcea injecţiile şi pleca. Atât. A fost ca la puşcărie fără niciun fel de discuţie. Sunt atât de indignată de nu vă puteţi închipui. Poate că mai am de trăit o săptămână sau o lună, Dumnezeu ştie! Dar, aveţi cuvântul meu de onoare, că aş face ceva pentru că prea ne iau de proşti”, mărturiseşte ea. „Ce fac eu mai departe?” Emilia mai spune că, la externare, i s-a spus să mai stea acasă „puţin” şi să ia legătura cu medicul de familie. Nu ştie însă când şi unde ar trebui să meargă pentru a face noi teste care să arate dacă a scăpat sau nu de virus, întrucât trebuie să-şi continue tratamentul împotriva cancerului. „Am sunat la spitalul de contagioase, unde a rămas doar un singur medic, pentru că cel care m-a tratat a plecat în concediu. N-am reuşit să vorbesc, medicul era plecat pe secţie. Ce fac eu mai departe?”, se întreabă pacienta.
https://adevarul.ro/news/societate/cosm ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Ce au scos la iveală autopsiile pacienților uciși de COVID. Medic: Constatările sunt șocante
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... te-1331219" onclick="window.open(this.href);return false;
....
Le-am făcut autopsia tocmai pentru a stabili leziunile pe care infecția cu SARS-CoV-2 le produce la nivelul țesutului, la pacienții din România. În fiecare țară există niște predispoziții genetice și în funcție de bagajul genetic al fiecărei populații, modificările ce apar pot să fie diferite.

Virusul SARS-CoV-2 este încadrat ca un patogen extrem de periculos în categoria HIV, Ebola, Rabie și necesită măsuri de precauție pentru personalul medical de nivel 3, și, din ce știu eu, nu există nicio morgă care să îndeplinească aceste condiții. Practic, riscul la care personalul medical s a supus pentru a obține niște răspunsuri este imens. În momentul în care examinam plămânii, lichidul care se scurge din țesutul pulmonar are nivelul de infecțiozitate maxim, practic în acel moment anatomopatologul atinge riscul pe care îl are anestezistul cand intubează pacientul, sau pneumologul când face endoscopie.
.....
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Deja toata lumea stie ca Romania incepe sa fie pe lista neagra (pentru cei care calatoresc) considerata ca sursa de infectie.

Deja toata lumea stie ca sistemul sanitar e plin de jigodii umane. Bonus, incomptentii, pilele/rudele politicilor.

Insa se mai poate constata si altceva - daca rusii vor sa ocupe Romania (ma refer la soldatii verzi fara insemne - eventual sa o alipeasca la Crimeea) o pot face in weekend (nu le ia mai mult de 24....48 de ore) deoarece se va face ancheta abia de luni dimineata (dupa ce-si termina de baut cafeaua jigodiile incompetente din toate sistemele statului).

Cat au latrat ei (politicii) ca "Romania s-a descurcat bine, s-au luat masuri bune si la timp", si se intampla asa ceva! Asta arata de fapt realitatea din teren dincolo de gargara oficiala.
Povestea se desfășoară în București. Pe la jumătatea acestei săptămâni, Angela (am schimbat numele) de circa 44 de ani, din București, a început să se simtă rău. Ea locuiește în același apartament cu soțul, fiica de 12 ani și mama ei de circa 70 de ani.

Angela a sunat prima data la medicul de familie, iar acesta i-a spus să sune la autorități. În final, a venit o ambulanță și a mers până la Institutul Matei Balș pentru a i se face testul. A doua zi a venit rezultatul: are coronavirus. A sosit spre seară ambulanța și s-a internat la „Victor Babeș”. Li s-a spus membrilor familiei că dacă se simt rău, să apeleze un anumit număr de telefon. La Victor Babeș, Angela a întrebat: Ce se va întâmpla dacă se vor simți rău și ceilalți membri ai familiei? Vor fi internați în alte părți sau tot aici? O doctoriță i-a spus că vor fi internați cu toții în același loc. În momentul de față, la Victor Babeș sunt multe mame cu copii care sunt internate.

Sâmbătă, adică ieri – 4 iulie, au început să se simtă rău fiica și cu mama ei. Au sunat la 112, a venit o ambulanță și prima dată le-a dus la Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu. Li s-a spus că acolo o vor primi doar pe fetiță, cu condiția să fie și internată acolo. Bunicii i-a fost teamă să o lase singură și cum li s-a spus că, într-un caz ca acesta, vor putea sta cu toții în același loc, adică la Victor Babeș, au dorit să meargă acolo.

Ajunse la „Victor Babeș” li s-a comunicat că nu se mai fac teste și că acestea se mai fac doar la „Spitalul de urgență”. Ambulanța le-a spus că le duce acasă pentru că nu se mai fac teste. Aproape ajunse acasă, ambulanța primește un nou telefon de la Victor Babeș. Să se întoarcă că se vor face teste. Astfel au ajuns înapoi la Victor Babeș. După o așteptare de circa 30 minute au fost informate că nu se mai fac teste și au fost trimise acasă.

De dimineață încearcă să sune la acel număr de telefon care li s-a dat atunci când au luat-o pe Angela. Li s-a spus să sune dacă se simt rău, adică dacă au simptome. Nu se simt bine, iar autoritățile nu răspund.

Spitalul „Victor Babeș” este spital COVID. Unitatea spitalicească este în subordinea Primăriei Capitalei.

UPDATE Managerul de la „Victor Babeș” spune că face luni anchetă
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... -teste.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

DOCUMENT Numărul angajaților la stat a crescut cu 5.300 în primele 3 luni de nouă guvernare. În spitalele administrației centrale a scăzut cu peste 1.000

Media lunară, de 1.761 de posturi în plus la stat, a fost chiar superioară celei din perioada guvernării PSD, când, în doi ani și 10 luni, numărul de posturi ocupate la stat a urcat cu 45.423, o medie lunară de 1.336 de angajați în plus. Îngrijorător este, însă, faptul că, în acest timp, numărul de angajați din sistemul sanitar controlat de administrația centrală a scăzut cu 1.059, conform datelor analizate de Profit.ro.
https://www.profit.ro/stiri/economie/do ... 0-19321995" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

România are cea mai abruptă creştere a curbei de infectare cu noul coronavirus din Europa de Est, cu o creştere accentuată în sus, arată un raport al Centrului European pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (ECDPC).
https://adevarul.ro/international/europ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

In timp ce la noi este o adevarata tziganie cu decizia CCR si "organele" (incomptente) plus politicii idioti, iata cum se rezolva problema in lumea civilizata:
Italia, Veneto: Pedeapsă cu închisoarea pentru persoanele infectate care ies din casă
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... n-casa.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Deci sa intelegem ca la noi e cea mai a naibii democratie! La ora asta in RO misuna liberi peste 1200 de infectati scapati din spitale dupa decizia CCR.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Până să fie dezbătut şi votat în Parlament noul proiect de lege care să permită internarea şi carantina, bolnavii de Covid 19 - unii cu simptome - se externează pe bandă rulantă din spitale.
https://stirileprotv.ro/stiri/actualita ... ulile.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Cele mai riscante activități în pandemie
https://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/ ... itati.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Mai mulți susţinători ai opoziţiei au luat cu asalt clădirea Parlamentului din Belgrad, după ce preşedintele Aleksandar Vucic a impus măsuri restrictive pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Proteste violente au izbucnit în Belgrad după ce preşedintele Aleksandar Vucic a luat hotărârea de a reimpune starea de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus, potrivit Mediafax.
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... rgenta.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Urmările dezmăţului pe vreme de COVID-19. Românii primesc interzis în Europa
https://adevarul.ro/news/eveniment/urma ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sute de bolnavi de Covid au plecat din spitale și mii de români au ieșit din centrele de carantină și izolare
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... re-1334455" onclick="window.open(this.href);return false;

Covidul incepe sa devina o boala a saraciei, mizeriei, tiganiei si statelor esuate.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Cinci milioane de persoane în izolare la domiciliu în Melbourne Cinci milioane de persoane se află joi în izolare la domiciliu în Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, care se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, relatează AFP, potrivit agerpres. Locuitorii au primit ordin să rămână în locuinţe timp de şase săptămâni după eşecul măsurilor implementate pentru prevenirea răspândirii virusului. Statul Victoria, a cărui capitală este Melbourne, şi-a închis miercuri toate frontierele pentru protejarea celorlalte zone din Australia, ţară care până în prezent a reuşit să controleze epidemia de COVID-19. Cu toate acestea, miercuri, un aflux de persoane la graniţa cu statul vecin New South Wales a suscitat îngrijorări cu privire la riscul de răspândire a virusului. ”Câteva cazuri din Victoria (pot) amplifica” situaţia ”într-o epidemie greu de controlat”, a declarat specialista în epidemiologie Mary-Louise McLaws pentru canalul ABC. Premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a anunţat că două cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Albury, oraş situat la graniţa cu statul Victoria. În Melbourne, noile măsuri de izolare la domiciliu vor avea consecinţe economice grave şi se estimează că ar putea costa până la 1 miliard de dolari australieni (615 milioane de euro) pe săptămână. De asemenea, autorităţile sunt îngrijorate cu privire la consecinţele asupra sănătăţii mintale a locuitorilor în timpul noilor restricţii, primele fiind ridicate în urmă cu doar câteva săptămâni. Restaurantele şi cafenelele vor putea servi doar în regim de take-away, în timp ce sălile de sport şi cinematografele sunt obligate să se închidă din nou. În general, locuitorii par să susţină aceste noi măsuri. „Izolarea era necesară, altfel numărul cazurilor nu ar fi scăzut”, a declarat pentru AFP unul dintre aceştia, Vani Kumar. Autorităţile aşteaptă rezultatele unei campanii de depistare pe scară largă, desfăşurată în blocuri de locuinţe sociale unde trăiesc aproximativ 3.000 de persoane. Într-unul dintre aceste blocuri a apărut un focar epidemic, iar locuitorii au primit ordin sâmbătă să rămână în case lor timp de cinci zile. Angajaţi guvernamentali merg, de asemenea, din uşă în uşă în Melbourne pentru a-i încuraja pe locuitori să se testeze. Circa 10.000 de persoane au refuzat să se testeze după ce au citit informaţii false pe reţelele sociale, notează AFP. Poliţia şi armata păzesc zeci de puncte de trecere spre alte state australiene, alături de dronele şi avioanele mobilizate pentru supraveghere. Săptămâna trecută, circa 30 de cartiere din Melbourne au fost plasate în izolare, o măsură care a afectat peste 300.000 de rezidenţi. Restricţia urmează să rămână în vigoare până la 29 iulie. De atunci, restricţia s-a extins şi la alte cartiere ale oraşului. Australia, cu o populaţie de 25 de milioane, a înregistrat puţin sub 9.000 de cazuri de coronavirus şi 106 de decese. În afara statului Victoria au fost consemnate puţine cazuri noi de infectare, majoritatea persoanelor depistate pozitiv fiind călători reveniţi din străinătate, care trebuie să rămână în carantină în hoteluri la întoarcere. .
Africa de Sud pregăteşte peste 1,5 milioane de morminte pentru pandemia COVID-19 Regiunea sud-africană Gauteng, unde se află şi oraşele Johannesburg şi Pretoria şi care a devenit epicentrul pandemiei de COVID-19 pe continentul african, intenţionează să sape peste 1,5 milioane de morminte pentru eventualitatea în care acestea ar fi necesare din cauza răspândirii necontrolate a coronavirusului, relatează agenţia EFE. Este ceea ce a declarat responsabilul provincial pentru sănătate, Bandile Masuku, la o conferinţă de presă desfăşurată la Johannesburg înaintea unei vizite pe un teren unde se sapă deja morminte pentru situaţia în care ar fi nevoie de înmormântări masive. ''Pregătim peste 1,5 milioane de morminte. Este o discuţie incomodă, pentru un medic nu este una dintre cele mai bune teme, dar aceasta este realitatea cu care suntem forţaţi să ne confruntăm şi pentru care trebuie să fim pregătiţi'', a explicat responsabilul sud-african, scrie Agerpres. Africa de Sud este ţara cea mai afectată de pandemia COVID-19 pe continentul african, cu circa 40% din cazurile descoperite pe acest continent. Până în prezent în Africa de Sud au fost confirmate 215.855 de cazuri de coronavirus, dintre care 3.502 decese. Relativ ferită de pandemie când aceasta se extindea în Europa, începând din luna iunie Africa de Sud a înregistrat creşteri galopante ale infectărilor, care au ajuns în ultima vreme la circa 10.000 pe zi. Creşterea numărului cazurilor coincide cu relaxarea măsurilor de izolare începând de pe 1 iunie, mai ales în provincia Gauteng, principalul centru politic şi economic al ţării.
https://adevarul.ro/international/in-lu ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

arpadgicu
Posts: 64
Joined: 27 Jan 2019, 20:18

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by arpadgicu »

Fostul șef al Departamentului Analiză din SRI anunță explozia COVID-19 în România

https://www.comisarul.ro/articol/fostul ... 16653.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Eu insist, am mai spus acum cateva luni: anul acesta nu vom avea alegeri;
nu reiau ideea ca abia acum vom resimti pandemia in toata forta ei (in mar-apr doar ne-am incalzit putin…)
mai mult, (re)introducerea sit de urgenta, dpdv politic, este imposibila, deja pandemia se joaca mult prea tare la pacanelele politice, in perspectiva unor prezumtive/fantomatice scrutine electorale

Post Reply