DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

O educatie exemplara. La final tatal si-a vazut fiul cum moare sub ochii lui, direct din cauza lui. Insa nu numai familia baiatului este implicata ci si toti din jurul lor carora li se parea normal ceea ce se intampla, evident deosebit de ilegal. Asta arata o societate bolnava, defecta, cu valorile fundamentale stricate. Despre "organ" inutil sa mai spun, oricum politia nu face nimic util iar stilul birocratiei romanesti este ca e oarba si surda daca nu e sesizata oficial pe caile strict oficiale (dar chiar si atunci tot surda, oarba si incremenita ramane).
VIDEO Băiatul de 15 ani accidentat mortal era un „puşti teribil“ al motoarelor. Drifturi la 9 ani, încurajat de adulţi: „Ia saltă-te p-o roată, mă!“
https://adevarul.ro/locale/slatina/vide ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Ce ar mai fi de comentat la asa ceva?!?!
Peste trei miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale în doar 4 luni, potrivit unui calcul făcut de deputatul USR Claudiu Năsui.

Deputatul USR vorbește despre o „mare risipă de bani” apărută în condițiile în care „clasa politică își acordă noi privilegii”, iar Curtea Constituțională întârzie să prezinte o decizie privind impozitarea pensiilor speciale.

„Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiați de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel. De aproape 5 luni așteptăm un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. Evident că așteptăm un răspuns de la cei care ei înșiși beneficiază de pensii speciale, unii chiar multiple”, a scris, pe Facebook, Claudiu Năsui.

Deputatul USR a calculat și a aflat că în perioada iunie-septembrie statul a cheltuit pentru pensiile speciale 3,36 miliarde de lei.
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... ndemie.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Omul era un investitor privat, a investit intr-un sul de tifon dar i s-a dus profitul pe o amenda (pe care poate nu o va plati niciodata fiind in mod cert fara serviciu, fara nimic, adica boschetar, cocalar de azi pe maine). Problema lui, nu avea autorizatie sa insele fraierii care colcaie pe acolo. Numai popii au autorizatie sa insele (legal) fraierii care colcaie pe acolo.
Deci, unde sunt fraieri sunt si excroci asa cum unde sunt oitze apar si lupii.
Cerşetor prins de poliţişti în timp ce încerca să-i înşele pe credincioşii care se roagă la moaştele Sfântului Dimitrie - VIDEO
https://adevarul.ro/news/bucuresti/cers ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Premierul Italiei şi cancelarul Germaniei îi iau apărare lui Macron în „războiul“ cu sultanul Erdogan. Lira turcească, depreciere record, din cauza tensiunilor geopolitice
https://adevarul.ro/international/europ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Cred ca Merkeloaia are un ranjet cam fals cu cele cateva milioane de turci in Germania si super afacerile nemtilor cu Turcia.
Papagalul ala din Italia arunca cu vorbe precum monezile in Fontana di Trevi pentru ca la el in tara lumea incepe sa stea la coada la cantina saracilor cu copiii de mana.
Iar Macroul de la Perish cred ca e tare nervos, arogant si nesuferit ca pe toti ii calca pe nervi.

Intre timp sultanul Erdoganel isi vede bine merci de treaba facand circ pentru gloata, sa placa la gloata.
Evident, indemnul la boicot la cumparare de produse "made in France/whatever" nu are nici o valoare, lumea de oriunde va cumpara ceea ce considera ca merita cumparat. Poate sa indemne si Papa de la Roma ca nu se schimba nimic la comert. Eu ma gandeam la altceva - daca as fi musulman cu putza taiata, unde mama ma-sii as gasi eu produse "made in France"?!?! Le caut disperat si nu gasesc decat "made in China"! Hai ca in Turcia se vand cel mai mult masinile cu brand francez insa majoritatea sunt fabricate chiar in Turcia. Si daca turcul, sa zicem, e SF, e spalat la creiere si nu mai vrea Renault ca i-a zis sultanul sa nu mai cumpere de la Macrou, o sa aleaga o marca nemteasca! Daca are bani (da n-are). Asa ca Merkeloaia e cam ipocrita, il sustine pe colegul ei marele papagal francez cu pene colorate, dar pe sub masa se bucura. Idem cu pozitia ei fata de rusnaci, cam aceeasi poveste, e steagul democratiei si salveaza pe ala otravitu' si gura nu o doare dar isi trage a doua teava directa cu rusnacul si habar nu avem noi cate afaceri manoase face Germania cu Russia si China! Destul de jmechera Merkeloaia asta! Pe fatza, la pulime, le zice frumos, fix ce vrea pulimea sa auda, dar pe la spate face afaceri foarte bune! De aia se pare ca unii care stiu politica internationala si inteleg multe spun ca de viitor pe planeta asta sunt cam doua state, China (evident! E deja!) si Germania. Fain cum il joaca pe papagalul francez care are la el in ograda probleme cat casa. "Minoritatea" musulmana in Franta incepe sa devina majoritate, covidul creste ca Fat Frumos, populatia e rasculata de profesie (unii se rascoala dar habar nu au motivul), statul francez e super gras, socialist si birocratic asa ca daca nu ar suge resurse din coloniile estice s-ar duce grabnic la vale. Si sa nu uitam ce afaceri are Franta in Turcia! Ha ha! Toata sharada asta e de ochii prostimii.
Astia toti parca nu ar avea probleme destule dar isi mai si fac altele! Toti sunt ocupati cu prostirea popoarelor lor. Erdogan cu turcii lui, Macroul de la Perish cu ai lui, Merkeloaia cu nemtalaii ei.
Intre timp China merge inainte si intr-o zi noi de acum vom avea un sef chinez. Pentru ca aceasta tara nu e democratica, conducatorii Chinei nu sunt ocupati sa abureasca pulimea, isi vad de planul lor metodic.
Nu mai spun ce tragedie este in USA! Cica Biden la un moment dat nu mai tinea minte cu cine concureaza. Omu e atat de alzheimer si de impaiat ca in curand va uita si cum il chiama. Celalalt e dus cu pluta si asa americanii parca au devenit rumani, au de ales intre doua rele!
Lumea democratica se scufunda incet dar sigur. Precum Titanicul ala "de nescufundat"!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat marți că jumătate dintre angajații instituției pe care o conduce vor fi concediați de la 1 decembrie, în condițiile în care a constatat că aproape toate compartimentele aveau un personal supradimensionat, scrie ebihoreanul.ro.

Astfel, de la această dată vor fi concediaţi 86 de angajaţi, iar în Consiliul Județean vor mai lucra 88.

Bolojan a afirmat că după ce a făcut o analiză "cantitativă" a muncii personalului CJ şi a "constatat câteva chestiuni care nu pot fi contestate": "în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată" și există "structuri întregi fără obiect de activitate".

Acesta a citat ca exemplu o structură care avea ca sarcină gestionarea ariilor protejate, deși "de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajaţii structurii aveau în realitate alte însărcinări".

În actualele condiții, fondurile de salarizare la CJ ajunge lunar la 270.000 de euro, cu bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici.

Ilie Bolojan a vorbit și despre "direcţii care au fost scoase din aparatul propriu al CJ pentru a li se pierde urma".

Noua organigramă care urmează să fie votată joi prevede o reducere cu adevărat drastică faţă de cea instituită sub conducerea lui Pasztor Sandor în 2018, şi care conţinea 195 posturi, dintre care 174 sunt în prezent ocupate.

Cabinetul preşedintelui CJ va fi redus de la 6 posturi (toate ocupate) la doar 3 iar cele ale vicepreşedinţilor de la câte 2 posturi la câte unul singur.

Potrivit noii organigrame, unele Direcţii urmează să dispară în actuala organizare, devenind servicii sau simple compartimente (exemplu - Direcţia Patrimoniu). Direcţia Generală Economică va trece de la 56 de oameni la 27, Direcţia Arhitectului Şef de la 21 la 16 iar Direcţia Tehnică de la 37 la 20. Dispare și Biroul de presă și imagine.

"Cu toate supărările, se va dovedi că în perioada următoare Consiliul Judeţean va funcţiona mai bine cu jumătate din personal", a mai spus Bolojan, citat de ebihoreanul.ro.
https://www.hotnews.ro/stiri-administra ... e-urma.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Ilie Bolojan e un om extraordinar! (spun asta deoarece il cunosc direct). Ce a facut el la primarie in Oradea parea ca e din alta tara, una mai la vest! Si cam multi pe acolo sunt oameni.... altfel! (in primul rand seriosi!) Am avut ocazia sa compar (direct) doua primarii si doua orase din Romania, Oradea cu Constanta avand lucrari similare cam in acelasi timp. Comparatia.... nu stiu cum o spun mai sugestiv si mai scurt, e cum ai compara un Mercedes Clasa S cu un Logan 1.4 din 2005 gata ruginit. Practic lucram cu doua tari diferite, una din vest si una din lumea a treia! (diferenta crunta intre cele doua primarii).
Toata tara ar trebui supusa unui tratament de tip Ilie Bolojan! Cam asta e situatia reala in tot aparatul bugetar din Romania, adica este dublu, minim jumatate freaca duda pe bani de lux! Geme Romania de prea multi trantori de huzur pe banii statului. Insulta maxima este ca sectorul privat are salariul mediu jumatate din sectorul bugetar cand acest sector privat plateste si salariile bugetarilor.
In Romania trantorii si hotii o duc cel mai bine. Vai de omul cinstit si muncitor! (adica cel care inca nu a emigrat dupa ceilalti cateva milioane gata plecati!)
Pacat ca Ilie Bolojan nu vrea sa fie prim ministru! Probabil se sperie de cloaca sinistra de la Bucuresti! Trebuie sa ai oameni de treaba in subordine si si-a dat seama cam ce fel de majoritari sunt pe aici, pe la Bucuresti....
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Joe Biden își anunță prioritatea începutului de mandat! Legea pentru drepturile LGBT, promulgată în primele 100 de zile la Casa Albă!
https://www.gandul.ro/international/joe ... a-19528459" onclick="window.open(this.href);return false;

Daca ar avea drept de vot martienii de pe Marte ar face o prioritate si din legea dreptului comunitatii cu piele verde si antene in cap! Important este sa-si aduca aminte dimineata cum il chiama (la un moment dat a uitat numele lui Trump). Inca nu exista tratament bun pentru alzheimer si boala avanseaza cateodata foarte repede, posibil sa nu reziste 4 ani.
Nasol au ajuns americanii sa aleaga intre astia doi!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Francezii si-au facut-o cu mana lor.
Franţa, terorizată. Bărbat care ameninţa trecătorii cu o armă, împuşcat mortal lângă Avignon. Incident la consulatul francez din Jeddah
https://adevarul.ro/international/europ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Imi aduc aminte, in anii '90 cand Romania era total izolata (oficial "ne mergea bine") rumanii era priviti mai rau decat cainii vagabonzi care scurma in tomberoane. Trebuia sa stam 3 zile la coada la gardurile consulatelor sa luam vize pentru fiecare stat traversat si destinat. Cand ajungeam in minunatul Occident trebuia sa ne prezentam la ghiseu la coada cu toate dudele din Africa si toti dubiosii sa ne vada aia ca am venit, sa declaram ca nu stam, sa garanteze gazdele pentru noi ca nu cumva miscam! Eram primiti si priviti ca niste sub-oameni (Untermensch) in timp ce arboii infasurati in cearceaful de pat cu ciurda de puradei si piranda baragladina cu capul infasat complet, zburdau in voie, descarcau cumparaturile din masina, traiau la lumina, erau gazduiti de statul francez ca refugiati si alte alea. Nou rumanii nu aveam nici un drept, nici refugiati nu puteam sa fim pentru ca se presupunea ca la noi in Romania se lafaia democratia, numai cei foarte putini reuseau sa aiba sedere legala cu acte in regula daca dovedeau ce nu se poate dovedi, restul rumanilor erau tratati ca niste caini maidanezi si se descurcau cum puteau. In schimb araboii huzureau liberi. Se uitau francezii la noi, la rumani cu maxima scarba si dispret, uneori cu mila (aia mai buni sa suflet), pe mine ma intrebau italienii cum ma simt dupa ce am mancat pe saturate?! (erau convinsi de la TV ca in Romania oamenii sunt negrii, stau pe cracile pomilor si fac foamea non stop - vazusera imagini la TV cu minerii). Dar cu ciuhabii lor nu aveau nici o problema, huzureau liberi si faceau parte din peisajul normal, le dadea statul francez si leafa sa stea degeaba!
Ei bine, acum sa-i aiba!
Astăzi, la Nisa, a fost decapitată o femeie de 70 ani, iar unui bărbat i s-a tăiat gâtul chiar în interiorul bisericii Notre-Dame. În total, trei persoane au fost ucise, iar mai multe au fost rănite. Motivul atacului de la Nisa şi din alte două localităţi din Franţa rămân neclare, dar au avut loc chiar în ziua în care lumea musulmană sărbătoreşte ziua de naştere a profetului Mahomed.
https://adevarul.ro/international/europ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Interesant:
Șefii Black Cube, suspectați că ar conduce o organizație criminală. Dezvăluiri: interogatoriul din România
https://www.g4media.ro/sefii-black-cube ... mania.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Francezii (nu sunt singurii), culeg ce au semanat.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Trei scenarii posibile privind deznodământul bătăliei Trump-Biden
https://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_su ... -biden.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Rezultatul conteaza si pentru Romania ca mica si indepartata colonie americana (de mana a doua). Mai ales conteaza pentru clasa politica romaneasca (adica sobolanii politici care s-au imbogatit jefuind Romania 30 ani). Diversi politici din Romania sunt cu sufletul la gura. Daca castiga Trump nu se va schimba mai nimic esential din situatia de acum din tara, ne vom juca si pe mai departe de-a democratura impotenta de tip romanesc. Daca castiga Biden s-ar putea ca unora sa le tremure chilotii deoarece se va intoarce perioada de tip Codruta/catuse. Democratii sunt cei activi care "se amesteca in treburili interne". In timp ce guvernarea Trump paste vacile in stil texan, adica le lasa libere sa faca ce-or vrea, sa le manance si lupii ca e treaba lor, si o data pe an le strange (ce mai gaseste din ele, de obicei se impuiaza daca a fost an cu ploi si iarba) si le baga la salam fara sa-si bata capul. Se numeste agricultura extensiva.
Dar in ambele cazuri Romania va continua sa cumpere armament american cu miliardele pentru a se proteja de "pericolul rusesc" insa diferenta intre cele doua tabere este urmatoarea, pe Trump nu-l intereseaza cum si de unde plateste Romania si ce face intern (deci baronii locali au mana libera sa stoarca mujicii cum poftesc) atata vreme cat pune banul pe masa, cea democrata ne ia la verificare sa vada daca nu cumva suntem iresponsabili, corupti, prosti, sa nu ajungem sa nu mai avem de unde sa le platim de idioti ce-am fost. Doua stiluri diferite de agricultura, intensiva si extensiva. Ei cu totii niste cowboy.
Evident, toate astea se repercuteaza asupra poporului.

Din pacate nici una dintre tabere nu are o politica externa buna. Cea mai buna versiune s-ar face prin combinarea unor elemente de la fiecare tabara. Insa zazania in interiorul USA este mai mare ca niciodata si nu se intrevede nici o impacare, ci dimpotriva, fiecare tabara cauta sa o extermine pe cealalta crezand fiecare ca detine adevarul absolut. Din pacate pentru ei dar si pentru restul planetei.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

O analiza de calitate, parerea mea:
În acest moment, rezultatul alegerilor din SUA este încă disputat și probabil va mai trece ceva timp până când vom afla câștigătorul. Asta chiar dacă Joe Biden a ieșit public în această dimineață și și-a manifestat încrederea că este „pe cale să câștige”. În acest context, am stat de vorbă cu politologul Alin Fumurescu, profesor de științe politice la University of Houston despre cele mai importante elemente ale acestor alegeri.
https://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_su ... deauna.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

La cum arata situatia in acest moment, deja e posibil sa castige Trump.
Din comentariul de mai sus as selecta urmatoarele:
BLM si protestele de strada degenerate in violenta, spargere de magazine, jaf, incendieri, etc au infuriat multi americani, majoritatile tacute, in primul rand pentru “binecuvantarile” fatise sau tacite primite din partea democratilor. Cand imi spargi magazinul sau imi incendiezi masina si-apoi esti mangaiat cu blandete pe crestet, ca victima, te poti enerva – iar asta n-are nimic de-a face cu discriminarea rasiala. Are de-a face cu proprietatea privata – o alta “obsesie” a americanilor.
Pe mine m-a scarbit enorm cand am vazut stirea la un moment dat (asta vara) ca manifestantii au inconjurat vreo 7 politisti si i-au pus sa pupe picioarele unor negri. Nu spun mai mult ca poate sunt interpretat ca rasist. Stiu ca negrii sunt in continuare discriminati in USA dar situatia nu se rezolva cu asemenea manifestari si nici asemenea politici precum cele promovate de democrati. Inca din vremea lui Obama s-a sarit calul.
Democratii au gresit strategia in privinta acestei miscari. S-ar putea ca tocmai asta sa-i coste acum la modul capital pentru ca pierderea presidentiei la acest scrutin va fi o lovitura extrem de grea pentru Partidul Democrat. Si o galeata cu apa rece in capul lor.
O alta greseala pe care o vad la democrati este alegerea lui Biden pentru acea vicepresedinta. Daca eu ar fi sa aleg intre cei doi numai dupa persoana vicepresedintelui fiecaruia, l-as alege pe Trump intr-o secunda. Biden este foarte ramolit si vicepresedintele este foarte important in sistemul american, sa nu uitam cazul Kennedy. Eu nu o vad pe tipa aia ca presedinta USA! Si ca mine cred ca-s majoritatea. Astea sunt punctele cruciale pe care le vad in defavoarea democratilor. Vad ca se plang ca la Florida unde a castigat Trump echipa lui Biden nu a fost prea activa sau ar avea marea vina. Nu este asa.
Retorica antisocialistă a lui Donald Trump a dat roade în Florida. Alegătorii de dreapta hispanici și latino, conduși de cubanezi anti-Castro, au fost decisivi în victoria președintelui republican în statul „Sunshine”, notează AFP și Barrons.
https://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_su ... lorida.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Cred ca noi in general avem capacitate redusa sa-i intelegem pe americani de la distanta. Comentariul lui Alin Fumurescu mi se pare bun.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Balanta are acul aproape pe mijloc, e ca momentul ala in care biluta se tot invarte in ruleta si toti isi tin respiratia. Niciodata americanii nu au fost mai divizati si mai inversunati. E lupta intre doua lumi, una care vrea sa conserve trecutul si alta care vrea sa demoleze trecutul si sa puna complet altceva in loc. Jumatate din alegatorii lui Biden voteaza din ura impotriva lui Trump, adica votul lor este anti Trump. Acesta are "talentul" deosebit de a invrajbi si enerva oamenii. Deja cred ca o face natural, asa e el si nu-si da seama. Practic jumatate din alegatorii lui Biden sunt facuti de Trump prin ura pe care a dezlantuit-o.
Asa cum am spus mereu, e vai de americani ca au ajuns in aceasta situatie sa aleaga intre acesti doi candidati si sa fie atat de divizati in cele doua tabere de mentalitate, sistem de valori si aspiratii total opuse. Cei care se pricep spun ca urmeaza restul lumii sa faca la fel deoarece America e intotdeauna prima si inaintea vremurilor. America arunca buzduganul si restul lumi se duce dupa el. Poate ca in profunzime este lupta intre cele doua lumi, cea a trecutului care refuza sa moara si lumea viitorului care are impulsivitatea, imprudenta, imaturitatea unui adolescent curat si bine intentionat, insa imprudent, extremist, nerabdator si prea putin intelept. Trecutul batran si corupt, trait si intinat de toate mizeriile vietii se lupta cu viitorul exaltat, extremist, necopt, cu cosuri pe fata care stie doar ca nu mai vrea ceea cea vine din traditia trecutului fara insa sa stie exact ce vrea, sau ce-l asteapta in viata. Cred ca sunt false acuzatiile de comunism. Seamana a doua structuri mentale total diferite, una traditionala a trecutului care e nesustenabila la nivel planetar (ceasul ticaie, resursele limitate si neregenerabile se epuizeaza rapid) si alta a rebeliunii contra vechiului sistem si care doreste sa caute sustenabilitatea fara insa sa stie concret cum sa procedeze. Poate ca e ceva firesc in evolutia societatii umane. Ca specie ne apropiem de o distrugere si o modificare fara precedent a ecosistemului care ne tine in viata, adica suntem niste maimute vorbitoare care isi taie craca de sub picioare si aproape am declansat o noua extinctie in masa a speciilor. Modul vechi de viata nu se mai potriveste cu situatia actuala pentru ca suntem din ce in ce mai multi pe aceleasi resurse si aceeasi planeta care nu se face mai mare, asa ca in subconstientul colectiv apare o forta aparent distructiva. Insa orice forta constructiva e la inceput distructiva deoarece inainte sa construiesti trebuie sa demolezi, sa faci loc.

Ce viata a avut omul asta si cate nenorociri l-au lovit!
Cine este Jill Biden, profesoara care l-a salvat pe Joe Biden după moartea primei soții
https://www.click.ro/news/lume/alegeri- ... pa-moartea" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

O tumoare neextirpată
de Cristian Tudor Popescu
....
în 2020 opțiunea e limpede: votând Trumpf, ai votat pentru minciună, ticăloșie, fățărnicie, cinism, dispreț față de semeni. Nu pot lua în considerare nicio justificare ținând de burtă și buzunar – dacă ești un om cinstit, demn, și sărac, și un ins ca Trumpf îți pune 1000$ în palmă, îi arunci banii în față.
....
https://republica.ro/o-tumoare-neextirpata" onclick="window.open(this.href);return false;

Il urmaresc cand am ocazia pe CTP. Cam de la o vreme il consider cumva cam prea indarjit si intunecat, de multe ori se intarata ca un taur la corida si vede rosu in fata ochilor, moment in care ratiunea ia pauza in fata exaltarii si indarjirii. El in trecutul lui nu e tocmai un "dreptaci" pur sange asa cum pare sa pozeze azi. Posibil sa nu se considere nici el "dreptaci" dar e foarte partizan cu latura politica actuala care se considera "de dreapta" (chit ca e mai mult de stanga. La noi in RO cam toate sunt pe dos).
Ce a scris el pare furibund si foarte partinitor in aparenta. Insa cand am citit ce am citat acum....am avut un mic soc, un mic gol in stomac. Pentru ca ieri tocmai am discutat (despre subiect) cu un "trumpist" pe care il cunosc foarte, foarte bine. Si acum citind asta de la maestrul CTP, zugravirea respectivului este atat de perfecta, de fidela si de concisa incat am ramas putin miscat! Avem cateodata impresia ca textele astea sunt texte si viata reala e viata reala. Dar sunt momente cand textele astea surprind viata reala ca o fotografie perfecta.
Cateodata maestrul CTP le nimereste!

Cum spuneam mai sus, se ciocnesc doua lumi, doua mentalitati, doua moduri de a fi, doua sisteme de valori opuse cu mentiunea ca nu exista unul perfect si altul defect.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

https://www.mediafax.ro/editorialistii/ ... i-19731824" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Noi proteste în Portland, ​unde a fost declarată starea de revoltă / Manifestanții de extrema stângă au scandat "Nu-l vrem pe Biden. Vrem răzbunare"
https://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_su ... bunare.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
10.09 Joe Biden a primit peste 72 de milioane de voturi, mai mult decât orice candidat la președinția SUA din istorie

09.58 Vigo County, un district cu ceva mai mult de 100.000 de locuitori din Indiana, a votat cu câștigătorul în toate alegerile prezidențiale din ultimii 64 de ani. Districtul a fost câștigat acum de Trump, cu o marjă foarte mică.
https://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_su ... edinte.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Oricare din cei doi castiga, iese cu scandal. Indarjirea si ura sunt mult prea mari. Daca ar fi numai in populatie poate ca nu ar fi grav dar se afla si in cercurile guvernamentale si politice. Si nu de ieri.
Germania a avertizat chiar in ziua votului ca va fi cu probleme.
Daca castiga Trump va fi o mare problema cu cele 72 de milioane de voturi pentru Biden din care jumatate au votat cu Biden pentru ca-l urasc din bojoci pe Trump.
Daca castiga Biden vor fi probleme cu baietii care dorm cu pusca si pistolul sub perna si sunt mandrii americani cu steagul fluturand in camionetele de 6000 cmc. Plus rebelii miscarii negrilor care vor ramane fara obiect de activitate si evident, nu se vor lasa de "proteste" (ca au prins gustul - de aceea spuneam ca democratii au gresit enorm ca i-au lasat sa-si faca mendrele bucurandu-se la "ajutorul" cu efect politic. - fiecare va plati pana la urma pentru greselile lui politice).

https://adevarul.ro/international/state ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply