COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

resitent, nu e baiat rau, e doar dus putin cu capul.
Trebuie sa cautam o cale sa ne iertam unii pe altii ca nimeni nu e perfect. Se pare ca ar fi si Craciunul.

PS - remarca lui de aici mi se pare chiar buna!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Studiul care modifică percepţia asupra COVID-19: „Mult din ceea ce se întâmplă este teatru de igienă”
https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ce tot spuneam si scriam in primavara pe la inceput, ca guvidu se ia de la om la om, cand ai treaba cu infectatul si respiri acelasi aer cu el. Daca ai treaba mai mult timp ti-o furi si cu masca. Se pare ca treaba asta cu spalatul si dezinfectatul nu ajuta mult la guvizeala insa are si o parte foarte pozitiva, s-a invatat lumea sa fie mai putin jegoasa. Pai aici in Romanistan jegul si nespalarea sunt sporturi populare. Chiar si acum de cand cu pandemia inca e mega jeg prin spatiile publice si magazine. De exemplu la Mega Image iti e scarba sa atingi cosurile, sunt negre de mizerie. Dar pana in pandemie aveau pamant in ele sa creasca iarba. Si la Lidl care inainte era asa si asa, acum se face curatenie mult mai temeinica. Lumea s-a invatat si cu spalatul pe manutze! Deci e o treaba buna care chiar daca nu a ajutat la guvid, a facut sa mai dispara din alte boli. Caci e o eroare sa credem ca celelalte boli au disparut si a ramas numai guvidul cel faimos.

Cat priveste studiul, adica ce spun tipii astia (nu e nou, abia acum au zis si astia) pare de bun simt. Mi se pare excelenta comparatia cu fumul de tigare. Asa e si cu virusul care e mai mic decat fumul. Pluteste in aer si il respiram. Deci, acum ca stim semi oficial putem sa fim mai atenti la ceea ce conteaza.

Apropos de asta, in primavara cand era isteria maxima si se tot scria ca guvidul traieste o mie de ani pe clanta de nichel si joaca 3 zile cazacioc pe plastic, ma gandeam ce lupta de Sisif e treaba cu dezinfectatul la toate cumparaturile aduse in casa. Evident, era inutil. Tot atunci m-a intrigat cand spuneau americanii ca nu se transmite prin mancare, ba chiar tin minte stirea ca daca stranuta unul cu guvid in salata si apoi asta e dusa de curierul fastfood la livrare, ala care o mananca nu ia guvidul. Ma intriga chestia asta, ca de ce spun ei ca din mancare nu iei si dupa aia te speriau cu clanta. Tipii astia acum spun ca testele si studiile alea au fost facute aiurea cu cantitati nefiresti si nereale de virus, adica aiureli de laborator. Tin minte ca prin aprilie m-am certat cu o farmacista cand i-am spus ca nu trebuie sa poarte manusi de cauciuc (bine ca intre timp s-au lasat toti de manusile astea!) deoarece pielea omului pe mana are un sistem natural de dezinfectare si orice lighioana nu traieste prea mult pe pielea mainilor.

Deci lighioana e slaba, moare repede in atmosfera insa succesul se datoreaza aerului, probabil pluteste mult prin aer si nu e nevoie de cantitati mari ca la alti virusi sa o patesti. Deci e o boala aeriana si cum nu putem sa nu respiram, e periculoasa din cauza ratei foarte mari de raspandire. Iar acum a aparut si varianta brexit! Care loveste se pare si in copilasi.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by resitent »

Am Guvid. Se pare că e o formă ușoară.
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by SOLO »

Sa-l porti sanatos!
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by resitent »

Merci. Am apelat la o schemă buna care mă ajută. Paracetamol la 6 ore și aspirina efervescenta la 12 ore. Au trecut câteva zile, am făcut puțină febră primele doua zile apoi am experimentat o diminuare a mirosului și a gustului, deranjată. Nu mă simt obosit dar nici în apele mele. Consum și puțin vin roșu pentru circulație dar din păcate azi și cafeaua și vinul au același gust de zeama de varză
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Iti doresc sa scapi cat mai usor! Sanatate si curaj! Conteaza mult latura psihica si starea de spirit. Din cauza propagandei si psihozei generalizate, vrem sau nu vrem suntem cu toti influentati psihic in rau. Probabil multi daca nu ar sti ca au covid chiar daca au simptome, s-ar vindeca mai usor. Nu stiu daca vinul ajuta, eu cred ca alcoolul scade imunitatea insa pe de alta parte creste moralul.... asa ca nu ne putem pronunta.
Aici pe forum cel putin 2 au avut, daca vor o sa-ti spuna ei.
Cu tratamentul este o nebuloasa, parerea mea este ca nu exista tratament si ce iei tu nu face rau si poate ajuta auxiliar. Cu antibioticul e complicat, medicii spun sa iei numai daca faci infectie la plamani si la recomandarea lor la spital (cand se baga guvidul in plaman poate produce infectii care agraveaza si duc la ATI, multi ajung la spital gata facuti ciulama deoarece fenomenul se produce parsiv si fara dureri insa la putini, cam 1 din 10 in medie - cand covidul loveste rau la plamani, chestie care e numai la unii oameni, produce ca un fel de muci uscati pe alveole si astea nu mai pot trage oxigenul pentru sange si apoi treaba asta duce la infectii bacteriene, adica iei microbii din aer, microbi si fungi pe care noi ii respiram tot timpul, insa atunci astia gasesc terenul slab si produc infectie - aici e rolul antibioticului - insa la multi nu ajunge in plamani si chiar daca ajunge nu face ravagii mari - iar daca iei antibiotic degeaba, slabesti sistemul imunitar, astea lovesc in flora intestinala unde isi are salasul centrul sistemului imunitar - deci antibioticul e cu dus si intors).

Cu spitalul e complicat, aia te si omoara acolo. Dar te si salveaza, depinde unde nimeresti. In Bucuresti e mai ok dar in provincie sunt multi tampiti prin spitale.

Un prieten a fost foarte rau, dusa respiratia, nu putea face nici cel mai mic efort, era in faza ca trebuia 112 dar nu a vrut (de frica spitalului) si a dus-o pe picioare, acum are 2 luni si nu e refacut, are probleme. Dar boala l-a lovit cam 2 saptamani efectiv dupa care s-a vindecat dar cu unele sechele si a debutat ca la toti, usor, mai nimic, raceala, parsiv si apoi bine dupa care foarte rau.

Vorbind cu cei care au avut imi dau seama ca se poate vedea un patern, si anume - daca dispare gust/miros din prima, adica repede cand debuteaza, atunci boala e mai usoara. Daca insa incepe cu chestii "de raceala si oboseala" si o tine mai mult si abia dupa aia dispare gust/miros, adica mai tarziu, atunci boala e mai grea. Un amic a inceput numai cu gust/miros si apoi au inceput restul iar in 9 zile a fost bine dar a avut vreo saptamana de ameteala, junghiuri, diaree, flegma alba, tuse, dureri de cap, etc, cica chestii care nu seamana cu nimic. E obez, fumeaza de rupe, mananca ultra nesanatos, a bagat antibiotic in el cat pentru o cireada dar a scapat relativ ok, suferinta cam ca la o gripa medie dar mult mai stranie. Nevasta-sa nu a avut nimic.

Alt patern care apare cam la toti - boala debuteaza cu simptome nu foarte nasoale, cateodata devin oleaca mai nasoale si apoi urmeaza o zi in care omul e foarte bine si zice ca a scapat. Dupa ziua aia POC BANG BUM! Boala loveste mai rau ca niciodata si il tine pe om in suturi cam inca o saptamana dupa care incet, incet dispare. Deci are o evolutie stranie, incepe dupa care pare ca a trecut dupa care loveste cel mai rau.

Nu am reusit sa-mi dau seama daca medicamentele ajuta. Nici cei care le-au luat. Probabil ajuta la psihic, sa sti ca e ceva care te ajuta. Noi stim ca si gripa banala trece intr-o saptamana fara tratament si trece in 7 zile cu tratament. Eu care am avut multe gripe, unele rele de tot, te asigur ca medicamentele la gripa ajuta sa te simti mai bine pe moment dar nu te scapa de gripa, scapi singur. Covidul nu e gripa dar e cam pe acelasi stil, unul ciudat.

Un singur lucru e garantat si dovedit ca ajuta - sa bei apa multa, lichide multe, adica hridratarea puternica! Poate vinul ajuta ca face sete si dilata vasele de sange. Guvidul e un virus care loveste in primul rand sistemul circulator, face cheaguri, ingroasa sangele, acolo in vase e casa lui. Se agata de niste receptori numiti AC2 care se afla in vasele de sange, in sistemul nervos, adica in creier, in gat, nas, faringe si plamani dar si la matze. La oameni acesti receptori difera si ca numar si ca forma, unii au receptori clasici pe care virusul ii descuie, altii au receptori usor modificati genetic pe care nu-i poate descuia. Cauza diferentelor la covid este genetica si nu e legata de grupa de sange asa cum se credea. Cica cea mai predispusa grupa de sange este A2 cu Rh-pozitiv iar zero e cea mai rezistena grupa. Insa si cei cu zero pot face forme urate. Culmea ca si in familii exista diferente. Iar femeile sunt de 2 ori mai rezistente la guvid. Asta este explicabil, au doi cromozomi X si cica asta duce la un sistem imunitar mai tare la infectii.

Deci, apa multa, hidratare, mancare care sa faca organismul mai putin acid (nu stiu care e aia dar asta e ideea).

Vitaminele sintetice cu care se indoapa toti nu cred ca au un efect in afara de portofel. Ca nu mai ingrasi porcul inainte de Ignat iar vitamina sintetica e sintetica. Poate ajuta fructele ca fac organismul mai putin acid. Dar cel mai mult ajuta apa, odihna, caldura, starea psihica si.....norocul personal.

SANATATE! Sa ne ti la curent!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by resitent »

Treaba a debutat undeva vineri, azi parca simt ceva miros. O amica a stat fără miros și gust 2 sapt
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

resitent wrote:Treaba a debutat undeva vineri, azi parca simt ceva miros. O amica a stat fără miros și gust 2 sapt
se pare ca scapi usor! Iti tin pumnii! Sa postezi din cand in cand sa stim ca esti in viata! Daca dispari mie o sa-mi lipsesti, m-am atasat de tine! (de cand cu stecherele).

Pana la urma vinul ala rosu pare bun de leac! (poate fiert ar mai fi de incercat?)

Cat ii priveste pe altii, este teribila diversitatea de efecte la lighioana asta. Sunt destui care nu au avut nici durere in cur. De cei cativa ....stim. Dar sunt putini raportat la gloata.

S A N A T A T E !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by resitent »

Uite așa muream naibii fara sa o fi bătut de întorcători și ștekerari :D . Eu totul okey, nici acasă nu am probleme pentru că familia făcuse deja vaccinul antigripal și se pare că ajută puțin. Eu practic din 3 persoane sunt cel mai guvizat, fiica mea nu are absolut nimic și foarte puțin afectată a fost soția. Eu mănânc in continuare varză și cretā.
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by resitent »

Vă mulțumesc pentru gândurile bune. Sănătate și vouă și sărbători cu bine.
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Medicul Vlad Ciurea povestește cum a trecut prin experiența COVID: „Simțeam că parcă nu sunt eu, trăgeam de mine”
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... ne-1423110" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Israelul a anunţat al treilea lockdown după ce au fost confirmate patru cazuri cu noua tulpină de coronavirus
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... avirus.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Un pilot a fost concediat după ce a adus coronavirus într-o țară care nu mai înregistrase infectări din aprilie
https://www.digi24.ro/stiri/externe/map ... ie-1423153" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Lucian Ionescu, cunoscut drept „impresarul vedetelor”, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus
https://adevarul.ro/entertainment/celeb ... index.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Adrian Streinu-Cercel: „Dacă lumea nu înţelege că din acest virus se moare, e problema lor” VIDEO
https://adevarul.ro/news/eveniment/vide ... index.html

Omul asta desi pare dus cu capul si mai e si pesedist pe deasupra, am auzit ca e un medic exceptional!
Afirmatia lui ca "e problema lor" mi se pare corecta. Prostii nu trebuie opriti cand vor sa se arunce in prapastie sau sa se inece, altfel te trag dupa ei.

Acum e o moda printre IDIOTI sa carcoteasca impotriva vaccinarii. Desi mare parte din IDIOTII astia care s-au nascut in comunism au fost vaccinati cu forta de statul comunist si asa i-a scapat cu viata pe multi si s-au eradicat boli grele. Cand IDIOTUL nu avea atunci de ales nu mai guitza ca un porc IDIOT, statea cuminte in rand si se lasa vaccinat fara zgomot pentru ca era OBLIGATORIU. Acum IDIOTII au prins glas ca e DEMOCRATIE (=se impune majoritatea formata din IDIOTI) si aduna armata mare pe internet. Se indeamna unii pe altii sa fie IDIOTI si sa porneasca in mars voios catre prapastie. Nu trebuie opriti, trebuie lasati sa se arunce in gol!

Niciodata nici un fenomen nu a cernut atat intre oameni sa desparta IDIOTII de oamenii cu bun simt. Printre cunoscuti si rude am avut surprize cateodata mari, unii pe care-i credeam mai slabi de minte s-au dovedit oameni de bun simt si altii de la care aveam unele pretentii s-au dovedit niste IDIOTI. Astia pun botul si se inroleaza in oastea IDIOTILOR pe internet pentru ca IDIOT la IDIOT trage, si pe orice mijloc de comunicare se aduna astia in turma (de oi umane) si behaie pe aceeasi nota monotona.

Estimez ca la inceput vor fi putini cei care vor sa fie vaccinati insa dupa o vreme unii vor vedea ca parca e mai bine sa fi in siguranta (decat un IDIOT in cautare de belea la voia intamplarii) asa ca dupa o vreme vor da navala la vaccin. La urma raman IDIOTII irecuperabili.

Cei mai multi se comporta in democratie ca niste copii razgaiati si rai care sunt lasati sa faca ce vor de niste parinti ingaduitori si inerti din cinism si indiferenta fata de copii.

Din pacate propaganda oficiala in Romania e foarte prost facuta si efectul este saturatia si lehamitea multora. Nu e dozata in proportia corecta si nu e de bun simt, e data cu polonicul de dimineata pana seara. E cum ai turna monoglutamat de sodiu (E621) cu polonicul in mancare pana arzi papilele gustative si astea nu vor mai simti nici o finete, trebuie prajite sa mai miste ceva.
LIVEVIDEO/TEXT
Campania de vaccinare anti-COVID a început astăzi în România. Primul român vaccinat - o asistentă medicală de 26 de ani: Am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu am stat pe gânduri
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... pitala.htm
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply