Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

A fost odata ca niciodata
resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by resitent »

Exista și părți bune. Munți alcătuiți din aceste semi-gunoaie își pierd prețul imediat la cel mai mic defect. Dacă ești meseriaș ai parte de scule faine la bani de nimic
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

diversetrancote
Posts: 186
Joined: 04 Jul 2017, 09:17
Location: Bucuresti

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by diversetrancote »

Boxe Philips 22RH427

____Boxele Philips 22RH427 au apărut pentru prima oară în catalogul Philips din 1972. Erau vârful de gamă al generației lor, din care mai făceau parte modelele: 22RH426, 22RH423, 22RH422, 22RH414, 22RH411. Această serie de boxe a rămas în producție până în 1975.

____Boxele Philips 22RH427 au aceleași difuzoare de medie și înaltă cu suratele lor mai mici, Philips 22RH426. Deosebirea este că Philips 22RH427 au doi bași de 8 inch (AD 8065), iar 22RH426 au un singur bass, tot de 8 inch (AD 8066).

____Am prezentat boxele Philips 22RH426 pe acest forum și pe blogul meu. Citez din acea prezentare:
____ “Philips22RH426 sunt niște boxe foarte muzicale! Sunt deschise, transparente, clare, articulate. Au un atac bun, au suficientă viteză și dinamism. Sunt detaliate și suficient de rezolute, fără a fi analitice, fără să sacrifice deci timbrul, naturalețea și căldura sunetului. Aș zice că se află într-un bun echilibru.”
____“Bineînțeles, au și deficienţe. Deși în general bine balansate, bass-ul tinde să pleasnească pe pasajele dificile din zona frecvențelor joase. La fel, pe bucățile simfonice complexe, aglomerate, şi care cer volum ridicat, incintele nu reușesc să redea satisfăcător imaginea sonoră, înghesuie sunetul și pierd focusul.”
____“Am decis să fac cadou aceste boxe din cauza lipsurilor în reproducerea parții de jos a spectrului sonor.”


____Așadar Philips 22RH426 sufereau în prezentarea frecvențelor joase. Întrebarea este: a rezolvat această problemă al doilea difuzor de bass adăugat modelului superior Philips 22RH427? Din păcate, nu pot ști exact în ce măsură, căci nu am putut face o comparație directă – am dat Philips 22RH426 cu mult timp înainte de a asculta Philips 22RH427.
____Pentru a-mi face totuși o idee despre sunetul boxelor Philips 22RH427, le-am pus în diferite sisteme. Pentru asta am folosit
-> sursele: Grundig CD 7550, Philips CD 723, cassette deck Yamaha KX-393, tuner Dual CT 18, pick-up Wega 3420 (Dual 1219, doza Shure DM 103 M-E).
-> și amplificările: Philips 22RH521, Philips 22AH561, Dual CV 120, Aristona AR2300


Sisteme audio

____Philips 22RH427 evidențiază frecvențele medii, așa cum îmi aminteam și despre surorile lor mai mici, Philips 22RH426. Philips 22RH427 sunt boxe foarte deschise, ușor de condus, aeriene, aerisite, la care cele mai multe evenimente se petrec în zona mediilor, unde vocile și instrumentele acustice pot fermeca, dar pot produce și stridențe, după cum se face potrivirea cu amplificatorul (și sursa).

____Amplificatorul Philips 22RH521 are un bass consistent, chiar proeminent, bine definit, nuanțat și texturat. Se pricepe să imprime căldură și consistență și în zona mediilor, dacă există potențial în difuzoare. Philips 22RH521 se potrivește excelent boxelor Philips 22RH427, dând acestora greutatea de care au nevoie în zona frecvențelor joase și potențând farmecul difuzoarelor de medie. Nu e de mirare că cele două scule audio apar în paginile aceluiași catalog. Amplificatorul Philips 22AH561, urmașul lui Philips 22RH521, are același caracter în sunet, dovedindu-se și el un bun companion pentru boxele Philips 22RH427.

____Amplificatorul Dual CV 120 s-a potrivit și el binișor boxelor Philips 22RH427, dar sunetul a depins mult și de sursa audio și de muzica ascultată. Excelentă a fost combinația cu pick-up-ul Wega 3420, mai ales pe muzică clasică de cameră. Sunetul are o textură bogată, e bine nuanțat, bogat în armonici, rezolut, natural, plăcut, echilibrat, omogen. Aceeași muzică, ascultată de pe cd player, Grundig CD 7550 sau Philips CD 723 își pierde farmecul, sunetul e pur și simplu mai sărac, nesărat, cu tendința de a țipa pe mediile de sus. Știam de altfel că Dual CV 120 nu se potrivește cu niciunul dintre CD playerele mele. În schimb Dual CV 120 sună bine cu deck-ul Yamaha KX-393, care ajută sistemul cu un plus de consisteță și greutate în zona bașilor și mediilor de jos. Chiar și așa, boxele își arată repede limitele pe o muzică rock mai heavy sau o simfonie mai complicată, neputând susține presiunea și impactul necesare.

____Ca o curiozitate, am încercat boxele Philips 22RH427 și pe amplificarea magnetofonului Philips N4550, care pune steroizi în prezentarea frecvențele joase. Am avut astfel ocazia să observ că difuzoarele de bass ale boxelor Philips 22RH427, chiar dacă sunt conduse aproape de bubuială, tot nu imprimă frecvențelor joase suficientă greutate și presiune.

____Am probat și receiverul Aristona AR2300 (tot o marcă Philips) și din nou am simțit că pot obține o bună sinergie, deși sunetul a mai pierdut puțin din greutate în comparație cu celelalte sisteme în care am pus boxele Philips 22RH427.

____În final, aș zice că toate amplificările probate s-au potrivit bine boxelor Philips. Poate că am avut noroc, poate că amplificatoarele s-au nimerit a fi potrivite sau poate că aceste boxe nu sunt doar sensibile, ci și ușor de condus și de potrivit.


Concluzii:
____Deși nu am putut compara direct boxele Philips 22RH426 și Philips 22RH427, părerea mea este că, în ciuda difuzorului suplimentar de bass, Philips 22RH427 nu a rezolvat problema în prezentarea frecvențelor joase, pe care o observasem și la Philips 22RH426.
____Cu toate astea, Philips 22RH427, puse în sistemul potrivit, pot avea calități peste medie în alte zone, sunetul lor fiind: deschis, aerisit, coerent, natural, muzical.
____Am întâlnit destule boxe care, deși fără lipsuri evidente, nu prezintă nici calități clare – nu mă atrag, mi se par mediocre. Le prefer pe cele care fac măcar ceva foarte bine, iar Philips 22RH427 reușesc asta în câteva aspecte ale sunetului.
Philips 22RH427 pot fi niște boxe școală pentru un începător, oferind un bun punct de plecare: o medie bună. E mult, e puțin? E important!
Pentru poze și date tehnice vă invit să vizitați blogul meu aici: https://diversetrancote.wordpress.com/2 ... -22rh427/

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by momolo »

diversetrancote wrote:
21 Feb 2021, 14:07
Am întâlnit destule boxe care, deși fără lipsuri evidente, nu prezintă nici calități clare – nu mă atrag, mi se par mediocre. Le prefer pe cele care fac măcar ceva foarte bine, iar Philips 22RH427 reușesc asta în câteva aspecte ale sunetului.
un adevar si un lucru pe care il inteleg numai cei care au experienta asta practica de testat, comparat, probat, avut jdemii de trancote, etc. E foarte greu de explicat in cuvinte, mai ales celor care nu au auzit cum este treaba asta. Sunt multe boxe care suna...."bine", au de toate, nu le gasesti lipsa ceva si cu toate astea nu plac deloc, par mediocre, plictistoare, multe obosesc sau plictisesc sau si una si alta. Altele sunt exact inversul, complet pocite la sunet, au ceva prea mult si prea aiurea, le lipseste altceva si cu toate aiurelile te captiveaza, te fascineaza si nu te mai lasi de ele. In sensul asta aberant cu toata teoria am ascultat si testat o data niste boxe Sansui din anii 70, ladoaie din alea mari cu galeata de vreo 40cm si jdemii de difuzoare, difuzorele, trompete, etc. In ciuda galetii uriase de bas nu aveau bas sau nu aveau acel bas bum-bum asa cum suntem noi obisnuiti. Desi ultra sensibile cu peste 96dB teribil de mofturoase la amplificari abia a fost gasit un intergrat Akai de prin 1976 cu care se pupau. Ei bine, sunetul era complet aiurea, inalte cu basculanta, basul ala care nu e bas dar e bas, aiureala de aiureala dar tampeniile alea m-au fascinat si nu numai pe mine! Dadeau dependenta, am pus dupa aia boxe moderne bune si scumpe, mii de euroi si sunau ca niste basini rasuflate la comparatie cu dulapii Sansui pe care muzica era vie, o traiai acolo, erai in fata scenei si te prindeau de mana! Uitai cat mai e ceasul! Dar cu munca, au vrut numai cu Akai-ul ala amarat si neaparat si joc de cabluri. Amplifuri mult mai bune, scumpe, cotate, nu sunau bine cu ele, unele chiar oribil si stiam ca alea sunt amplifuri chiar bune pe bune. Dar nepotriveala de zile mari. Iata ce perversa e joaca cu sunetul!
Insa cine are ureche isi da seama din prima daca trancotele au speranta sau nu au speranta. Daca promit sau nu promit.
Philips-urile astea le stiu, si pe alea mai mici. Asa sunt ele facute, sa sune pe medie, cam tot ce a fost de la Philips pune media in valoare chiar frumos. Asta e sunetul de Philips. Pot fi facute sa bubuie mai tare dar se duce soundul ala de Philips. Olandezii aia le-au avut cu sunetul, nu erau fraieri. Alte boxe care erau incarligate cu Philips sunt cele de la Bang&Olufsen tot de prin vremea aia si desi cam cu acelasi material, mie imi plac mai mult B&O cum prezinta povestea.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

diversetrancote
Posts: 186
Joined: 04 Jul 2017, 09:17
Location: Bucuresti

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by diversetrancote »

momolo wrote:
21 Feb 2021, 19:34
Alte boxe care erau incarligate cu Philips sunt cele de la Bang&Olufsen tot de prin vremea aia si desi cam cu acelasi material, mie imi plac mai mult B&O cum prezinta povestea.
Acum, că ai pomenit de B&O, îmi vin în minte imediat alte două firme care au folosit cu succes difuzoare Philips: Jamo și 3A (Art & Acoustique Appliquée). Probabil sunt multe altele.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by resitent »

E ca atunci când testezi un Trabant sau un Aixam, știi că-i niste porcarii dar te distrezi și până la urmă e funny un Trabant de weekend. Totuși cam multa polologhie pentru niste boxe care în final au fost denumite cutii goale.
Mai degrabă ghid de topit timpul în pandemie :)))
Nu critic doar mă amuză pentru că și eu fac așa uneori cu diverse scule sau rable
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

diversetrancote
Posts: 186
Joined: 04 Jul 2017, 09:17
Location: Bucuresti

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by diversetrancote »

____Eram odată la un concert de rock la Sala Radio, cel mai nepotrivit loc pentru o trupă de rock. Cântau “Doi Galbini”, Sorin Chifiriuc la chitară și un baterist tânăr. Bineînțeles, în sală se afla o mulțime de oameni care știa pentru ce e acolo și altă mulțime de oameni care doar se nimerise să fie acolo. Nu începe bine concertul și unul dintre cei nenimeriți se ridică din mijlocul sălii strigând că e prea mult zgomot și că el nu mai poate suporta. Iese din rând ridicându-și vecinii și vociferînd.
____După ce se termină piesa, Chifiriuc spune câteva cuvinte despre incident. Nu le-am reținut exact, dar sunau cam așa: “domnule, pe vremea răposatului, când unuia nu-i plăcea ce făceai, venea și arunca o găleată de roșu”. Mi-au rămas în minte acele cuvinte, deși au trecut vreo 15-20 de ani de atunci.
____@resitent, tu înțelegi ce despre ce e vorba? Dacă nu, mai bine ieși din sală.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by momolo »

e mecanic auto. Dar asta-i Romania. Am avut si ginecolog la agricultura.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

diversetrancote
Posts: 186
Joined: 04 Jul 2017, 09:17
Location: Bucuresti

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by diversetrancote »

momolo wrote:
21 Feb 2021, 23:47
e mecanic auto
@Momolo - Nu vad nici o problema ca omul e mecanic auto, meseria nu vorbeste in locul omului.
Oh, imi pare rau ca am intrat in aceasta polemica. Putem muta ultimele 4 post-uri undeva la off-topic si sa cuntinuam sa vorbim aici despre trancote?

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by resitent »

Chiar apreciez cum omori timpul în pandemie cu diverse gunoaie și trancote, nu e o critica. Uneori le prezinți așa frumos încât îmi vine să mă uit după ele pe site-uri apoi recitesc că spui că is gunoaie :)))

Nu vreau sa te ofensezi pentru că nu ai de ce, iar daca o faci chiar îmi pare rău că nu înțelegi.
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

diversetrancote
Posts: 186
Joined: 04 Jul 2017, 09:17
Location: Bucuresti

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by diversetrancote »

@Resitent - te rog sa ignori posturile mele despre "gunoaie" de acum incolo, sau macar abtine-te de la aprecieri in ce le priveste. Multumesc!

Oricine altcineva vrea sa ne spuna ceva despre Philips 22RH427 sau despre Philips in general, e rugat sa o faca.

@Momolo - multumesc de contributie si suport!

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by resitent »

Îmi cer scuze daca am deranjat. Totuși trebuie să înțelegi că ești pe un forum, ai expus niste gunoaie pe un forum(difuzoare cu membrane perforate din ghena de gunoi) și nu înțeleg de ce trebuie sa te deranjeze lucruri evidente subliniate chiar de tine, sau poate ție îți place monologul, succes.
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

diversetrancote
Posts: 186
Joined: 04 Jul 2017, 09:17
Location: Bucuresti

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by diversetrancote »

@Resitent (sau ar trebui sa-ti spun "rezistent"?) - chiar nu vrei sa ne lasi la Philips-urile noastre?

Altfel, corect, eu sunt pe un forum si incerc sa mentin un limbaj adecvat acestui fapt. Dumneata insa, dupa cum te exprimi, te crezi intr-un tomberon, vezi gunoaie peste tot. Succes deci si tie, oriunde te-ai afla!

Avem moderatori pe forumul asta? Exista o sectiune unde putem muta off-topicurile astea care nu intereseaza pe nimeni?

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by resitent »

Din gunoi poți să faci ceva bun, am mai aratat și eu asta, doar că aș dori mai multa substanțā de la pasionați. Postez că sa te motivez
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by momolo »

diversetrancote wrote:
22 Feb 2021, 21:02
Avem moderatori pe forumul asta?
Avem! Adica eu. Prezent!
Uzeri insa nu avem.
Rezistent (care se poarta ca un trol) e singurul uzer ramas, culmea e si mecanic auto, macar sa-mi fi ramas si mie un trancotar audio! Dar m-am ales cu un mecanic auto!
Adica eu moderator si el uzer, atat a mai ramas; si cu tine doar la topicul asta foarte rar; insa tu esti boier, ce-ti pasa, ai propriul site!
Daca-l elimin pe Rezistent nu mai am ce sa moderez dupa aia!

PS - fi si tu mai degajat, nu lua chiar totul in serios. Poate cateodata viata e neserioasa, dar in mod cert e nedreapta.
Mi se pare ca esti prea serios si asta nu-ti face bine.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Ce ne mai trece prin mana – diverse trancote de zi cu zi

Post by resitent »

@momolo zi și tu ce mai e mecanic in ziua de azi când totul e digital :lol:
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

Post Reply