Sfat achizite boxe+amplificator

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
emilian67
Posts: 5
Joined: 06 Sep 2021, 00:24

Re: Sfat achizite boxe+amplificator

Post by emilian67 »

Pai initial am vrut sa iau Marten Parker Duo..(crezand ca e o boxa mai buna decat Duke 2).dar...eu fiind mai ”chitibusar” de felul meu... am trimis vreo 3-4 mail-uri la Marten, pentru a lamurii aspectul componentelor folosite la constructia acestei boxe -Parker Duo (drivere si componente pt crossover)si....surpriza...a inceput dansul.....
Initial, cand le am spus ca doresc sa cumpar Parker Duo, mi a raspuns chiar patronul, -spunandu mi ca fac o alegere super ,bla,bla.bla...- ,dupa ce am intrat in detalii tehnice cu intrebarile...liniste totala....au tacut timp de 2 saptamani si intr un final mi a scris un angajat...zicand ca nu stie exact ce componente au folosit pt crossover., se va informa si ma va anunta.....si ca driverele sunt conceptie propie si sunt construite de Danesian Audio in colaborare cu Acutton...
Cand am insistat sa mi spuna totusi exact ce tip de drivere au folosit la Parker Duo mi a raspuns iritat ca aceasta informatie este confidentiala si nu are cum sa mi spuna.
Bineee.....am trimis mail la Accuton si la fel...mi au raspuns ca sunt date confidentiale si nu au cum sa mi spuna ce drivere au folosit la seria Parker...niste cacanari...adica toti fabricantii de boxe iti explica si se lauda cu driverele folosite in constructia boxelor , numai Marten pastreaza secretul...la ei informatia asta e confidentiala. Daca nu se lauda cu aceste drivere ...oare nu sunt asa grozave ... ?
La componenetele pt crossover ...la fel...mister total...pe site-ul lor scriu doar ca sunt de buna calitate,” Polypropylene capacitors and copper foil inductors”,dar nu precizeaza producatorul- Mundorf...sau alta firma de top. Nu. Nu au scris nimic.
Si atunci....mi s a aprins un beculet....de ce se feresc astia sa dea detalii despre seria Parker ??
La Marten Duke 2 scrie clar - pt crossover folosesc componente de la Mundorf ”Low loss copper foil coils and silver/gold in oil capacitors ” si drivere de la Accuton- cel de bas fiind in Hall of Fame pe site-ul Accuton, mai exact - C173-6-191E CERAMIC BASS-MIDRANGE
Asa ca nu am vrut sa risc f. multi bani ,pe o boxa despre care nu multa lume o stia , ....in concluzie am ales o boxa construita exemplar, avand componente de top , pe care o ascultasem si imi placuse enorm.

Cred ca cei de la Marten si au dat seama ca cer prea putini bani pt cum suna aceasta serie(Heritage) , asa ca au scos seria Oscar si seria Parker .
Seria Oscar a fost construita cu drivere de la SB Acoustics...firma ce este net inferioara lui Accuton .
Cu toate acestea , Oscar a fost scoasa la vanzare la preturi f.mari , chiar daca componentele folosite nu sunt de top. Rezultatul s a vazut, sunt destule persoane care au comentat negativ aceasta serie.
Dorind sa scoata si mai multi bani, fara a investi masiv , la seria Parker, Marten nu a mai dat aproape nici un detaliu tehnic -inducand doar ideea ca au folosit cele mai bune componente-.Au scris ei ceva,ceva pe site-ul lor...dar f. lapidar. Despre driverele folosite....nu spun nimic. Nu spun ca nu se aud f. bine. Habar nu am. Dar aceasta secretomanie...m a facut sa am indoieli.Asta e.
Sunt 2 variante -dupa mine- ,in cazul secretomaniei vis a vis de seria Parker ;
1)Doresc sa faca mai multi bani folosind componente inferioare la constructia acestei serii si incearca ,prin omiterea anumitor detalii tehnice , sa ascunda calitatea mai slaba a componentelor-stiind ca daca se afla , cumparatorii vor face valuri mari.
2)Pur si simplu nu au stiut cum sa mi explice ca driverele pe care le are Accuton actualmente in productie ,nu satisfac cerintele seriei Parker ,fiind nevoiti sa construiasca alt driver,cu alta firma de top. Dar de ce nu explica acest lucru pe site ?? In fine.
Daca aceasta ipoteza(a slabei comunicari ) este adevarata - desi ma indoiesc-....cei de la Marten sunt ...praf la capitolul comunicare.
Poate ca sunt putin paranoic,dar cand dai mai multi banuti pe ceva ,e bine sa te informezi inainte... :)

Toata povestea asta de cautare ,cercetare si informare a durat vreo 3 luni...asa ca, dupa aceasta perioada, am ales Duke 2.

emilian67
Posts: 5
Joined: 06 Sep 2021, 00:24

Re: Sfat achizite boxe+amplificator

Post by emilian67 »

Am mai discutat pe forumuri pe afara, si cei care au aceste incinte , mi au recomandat urmatoarele amplificatoare :

1. Audionet SAM 20 SE
2. Leema Acoustics Tucana II Aniversary Edition
3. norma REVO IPA 140
4. Luxman 590AX II
5. norma REVO IPA 70
6. T+A PA-2000R
7. Gato AMP-150 Integrated Amplifier
8. Belles Aria signature
9. Leben CS600
Problema e ca in afara de Luxman si Leema (pe care am sa le ascult in momentul cand voi ajunge in Buc.), restul....doar de pe net. As avea posibilitatea sa cumpar la un pret cat de cat mai decent Audionet SAM 20 SE...dar chiar nu stiu ce si cum despre el...Cei care l au auzit il lauda, dar ”potriveala” cu Marten....cine stie cum va fi.
Si e destul de complicat sa incerci sa revinzi un amplificator mai scumput...risti sa stai luni bune cu el. Este f. dificil sa reusesti un matching perfect intre amp. si boxe, la tine acasa...trebuie sa cumperi...asculti...nu ti place scoti la vanzare ....si tot asa.
Personal, imi place ff. mult cum arata Lebenul....ce simplu ar fi sa ti alegi aparatura dupa aspect... :D
In fine. Am sa vad cum o scot la capat.

emilian67
Posts: 5
Joined: 06 Sep 2021, 00:24

Re: Sfat achizite boxe+amplificator

Post by emilian67 »

Dilema rezolvata. Am fost la Bucuresti si am luat Luxman L-590 AX MK2. Dupa urechea mea, combinatia Marten Duke 2 si Luxman a sunat cel mai bine(din ceea ce am putut audia). Sunt convins ca erau solutii mult mai bune, dar, din pacate, nu am avut unde sa ascult, asa ca nu am avut curaj sa cumpar fara sa ascult.
Se aude bine-din pct. meu de vedere-, , un sunet delicat, detaliat ,cu un bas strans, care coboara suficient. Boxele au 8-9 ore de functionare,(chiar daca le am cumparat acum 3 luni) deci sunt curios daca isi vor schimba sunetul peste 80-100 ore....
Recunosc ca am beneficiat de sfatul unui ”coleg de suferinta” , cu o ureche mai buna decat a mea ,mult mai experimentat si cu bogate cunostinte in domeniul audio ,coleg ce m a indrumat sa merg pe varianta cu Luxman.
Ce pot sa spun...a avut dreptate si ii multumesc ca si a facut mila de un om necajit... :)
Acum...imi trebuie sursa... :)
Pareri despre Luxman D-03X ? Eu l am ascultat ieri, impreuna cu amplificatorul, si pe partea de CD suna f. bine...Ar exista alta varianta mai ok ? Dar in aceeasi banuti...

Post Reply