DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

remoteviewer1 wrote:
30 Dec 2021, 09:05
Lasand deoparte metaforele dealtfel interesante cu animale si anumite stiluri arhitectonice mai mult sau mai putin disparute, parere mea (ultima filozofie si ma opresc)este urmatoarea: moral ar fi bine, inainte sa criticam dur societatea existenta si sa vrem sa schimbam oranduirea (imperfecta)formata dupa mii de ani de evolutie, sa testam viabilitatea si succesul ideilor in curtea proprie intr-un mediu pe care il putem controla cate de cat. Critica la nesfarsit sau indiferenta nu aduc nimic bun (ba din contra daca ne gandim la ce s-a intamlat secolul trecut)fara o incercare de imbunatatire cat de mica la nivel de individ .
de aici de la topicul asta tu ai dus teoretizarea si idealismul (pur teoretic) pe culmi nebanuite! :lol: Caci altfel cum ai putea tu sa schimbi ceva in sistemul asta in care noi totusi traim, real?!?! (adica nu e film, nu e beletristica, e realitate pura!):
Mesajul de amenințare cu bombă la Park Lake a stat 10 ore pe mailul Poliției Române fără să îl citească cineva
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... e-igpr.htm

Deci, concret, cum noi la nivel de individ (asa cum ai scris) putem modifica, schimba cat de mic, cat de putin in acest sistem??? Ceva concret ca tot ai dat de inteles ca batem campii, unii dintre noi, cei sarantoci cu mana la cuc si praful sub pat, plini de pizma si obida pofticioasa la bogatia bogatilor??? (ca daca m-as apuca sa insir care sunt sansele de schimbare......Sa spun de milionul de putori angajate pe MULTI bani publici sa frece menta? De toate sistemele statului profund corupte, incredibil de ineficiente si dominate de nepotism? De "clasa politica" din care efectiv nu ai ce alege???? De impostura colosala in Romania incepand cu diplomele cumparate ca la taraba pana la stundentii "pe bune" care ies analfabeti functionali iar acum analfabeti "pe bune" dupa cel putin 2 ani de pandemie?! )
Te rog sa sari peste faza cu "ne bagam capul adanc in propriul cur si ne gandim doar la burta noastra si la pasul nostru urmator in stare de zen-autista si personala"! Crezi ca daca te duci maine la munca si imbunatatesti ceva pe acolo o sa se modifice ceva la tot ce am insirat in paranteza? Iar alea sunt numai asa la general, insa lista e teribila! .....OK, imbunatatim toti pe aici ce putem, la munca, pe scara de bloc, poate si la coltul strazii, poate facem si dreptate la coada la intrare in Mall! Cate secole ar trebui sa treaca in felul asta sa vedem o schimbare in ceea ce am insirat???
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
_BGD_
Posts: 415
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by _BGD_ »

Dragi pasionati, trancotari, certareti, audiofili, cablagii, invartitori de benzi si discuri,

Sa ne auzim cu bine si in anul care vine, sa fim sanatosi, si la punga grosi si sa mai scada preturile pe OLX la trancote sa avem de lucru :lol:

La multi ani!

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Voinicule, daca numa de bine vorbesti si intentionezi, de asta iti doresc sa ai si tu parte la randul tau, acum si in viitor. Doamne ajuta :)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Pe kaav il decretez inteleptul forumului! De acum daca ne dam capete in guri il chemam pe kaav sa ne judece si sa ne desparta din inclestari mioritice! Observ ca el s-a rafinat pe timp ce a trecut! Ii face bine aerul de non-bucuresti! (cel mai toxic aer) :D (si poate si tuica naturala ardeleneasca!)

_BGD_ , te faci "vinovat" de..... tinerete! :lol: Prea exuberant! :D
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

''with a great moustache comes great responsibility'' :P

Prefer sa cred despre mine nu ca as fi neaparat intelept, cat mai degraba exista asa ceva in mine, daca pastrez permanent masura lucrurilor si nu sar calu' :lol:
Partea buna este ca o data depasite anumite aspecte negative, ele isi schimba polaritatea si vor face parte dintr-o baza de date interna care te ajuta sa depistezi mult mai bine orice potentiala abatere de la echilibru.
La Multi Ani !

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: DIVERSE

Post by Kross »

La mulți ani și un an nou fericit și cu multe împliniri și realizări tuturor. Să fiți fericiți și sănătoși. Toate cele bune.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

La multi ani tovarasi pe noul an 2022!
Cine e pe faza, anul asta la Viena dirijeaza marele Daniel Barenboim la varsta lui matusalemica (nascut 1942) si care a fost de multe ori la Bucuresti la Festivalul Enescu.
In direct si pe internet (calea audio luata de TVR suna a mp3 ieftin si tot nu se aude foarte rau):
https://www.tvrplus.ro/live/tvr-1
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Concertul de anul nou de la Viena, 1 ianuarie 2022, comentarii:
- Daniel Barenboim a dirijat superb ca de obicei. Muzical, frumos. Insa orchestra aia e minunata, probabil canta si singura.
- repertoriul frumos din punctul meu de vedere. Ca noutate mi-a placut piesa cantata din vocea instrumentistilor.
- florile frumoase luate in parte insa combinatia urata, parca erau flori la mort. Cea mai urata combinatie de pana acum.
- din cauza masurilor stupide de covid au lasat etajul gol ca si cand zboara covidul pe acolo dar au inghesuit pe toata lumea, adica limita 1000 spectatori, in partea de jos. Pe margine erau unii peste altii si au pus scaune cu spectatori si pe scena printre instrumentisti. Stupizenie pura! Oricum cred ca le-a cerut test la toti, ceea ce poate fi normal in cazul asta, insa de unde au gasit ei ca peste 1000 de spectatori da covidul in populatie?!?! Si de ce macar nu i-au rasfirat pe astia 1000 si pe sus sa nu mai stea buluc toti jos?! Si daca ceri teste si certificate si inghesui pe toti gramada, la cata-i sala de mare in sus, ce problema era daca primeau mai multi de 1000?!?! Ca e loc destul si volum aer cat curpinde! Deci s-a ajuns la multe aberatii cu "masurile" astea, multe aberante si fara rost. Inteleg sa ceri teste la un Concert (nu am informatia dar ma astept sigur sa fi cerut - oricum, la orchestra e obligatoriu, mi se pare logic, oamenii aia stau gramada multe ore zilnic), insa care e logica cu limitarea la 1000 oameni si toti buluc numai jos?!?!
- discursul neprevazut al batranului Daniel Barenboim a fost frumos si impresionant. El a vrut sa transmita ca oamenii sufera de la nebunia asta colectiva, a transmis cat de importanta e latura umana, si indirect a atras atentia asupra muzicienilor care au avut cel mai mult de suferit cu pandemia asta.
- TVR in "buna" traditie a stricat sunetul, probabil din cauza mixerului ca sa vorbeasca Cătălin Sava. Omul a fost ok in ce-a comentat, oricum e mult peste o baba de pe vremuri careia ii juca placa in gura si trancanea peste muzica ca la patinaj artistic. Poate ca si calea de semnal platita sau primita pomana de TVR a fost una ieftina, deci un mp3 ingust. Nu stiu. Dar ca de obicei TVR pe ce pune mana, strica. Dar cumva mi s-a parut ca sala suna altfel goala in partea de sus, ceea ce e foarte logic, si Ateneul nostru suna diferit functie de incarcarea cu public.
- interesant este ca Daniel Barenboim are fix jumatatea varstei infintarii Orchestrei Filarmonice din Viena. Si sa nu uitam, Concertul de Anul Nou de la Viena a fost inventat de Hitler!
- apropos de asta..... balerinii filmati de editia asta.... prima care apare o chinezoiaca (asiatica) oribila (moartea pasiunii!), a doua o mulatra cu aspect de tari arabe sau insulare.... Cica e un nou director artistic la balet. Mulatra avea si tatuaj pe o mana. Si ma intreb ce era cu aia din sala cu masti multicolore?!?! La un moment dar am crezut ca au steagul Romaniei pe masca dar mi s-a parut ca sunt mai multe culori acolo. Sa fie LGBT?
- de remarcat ca orchestra e formata majoritar din barbati. Rar in ziua de azi. La o editie de Festival Enescu m-am si speriat cand o orchestra din Suedia a venit pe scena formata aproape numai din femei! Nu zic nimic, doar ca am auzit ca la unele orchestre se impune "egalitatea de gen" adica sa bage femei.... doar pentru motivul ca sunt femei (ca si faza cu negrii). De exemplu ce personaj a comentat anul asta la BBC (Londra) momentul orei zero de anul nou??..... un negru! La Londra au si primar indian. Europa incet....incet.... se duce. Auzi faza, tot cu masurile de covid, la Londra au dat foc de artificii barosan cu lasere in aer (ceva uimitor, figuri 3D formate pe cer care se si miscau!) dar le-a zis la oameni sa stea in case si sa urmareasca la TV. La Edinburg au interzis tot, ciuciu. Dar tot a venit tinerimea buluc cu berea in mana pe strazi. Pai ce sa spun, o sa scape de covid daca urmaresc artificiile la TV! Dar oricum, la Londra s-au dus multi pe malul garlei sa le vada ca nu puteau sa puna bulanul pe ei, adica de prea multi!
- in concluzie mi se pare o editie reusita datorita marelui Daniel Barenboim, orchestrei (inca) de inalta calitate si repertoriului care mi s-a parut de bun simt. Apropos, pe cei doi prim violonisti din stanga dirijorului ii stiu de aici de la Festivalul Enescu, poate chiar de la editia 2020, ca oricum, pe Daniel Barenboim l-am vazut de multe ori la Enescu cu ani in urma.
Orchestra Filarmonică din Viena a fost fondată în 1842 și după debuturile dificile, a devenit una dintre cele mai bune orchestre simfonice din lume. Orchestra a strâns în efectivul ei de-a lungul timpului membri prestigioși ca și Hans Richter, Arthur Nikisch, Franz Schmidt, Willy Boskovski.Sala de concert principală este Musikverein, o sală magnifică, cu o acustică excepțională. Efectivul instrumental asigură reprezenațiile la Opera din Viena și la festivalurile din Salzburg : festivalul de Paști și Festivalul Salzburgului.
Concertul de Anul Nou (germană Das Neujahrskonzert der Wiener Philharmoniker) al Orchestrei Filarmonice din Viena este un concert instituționalizat de Adolf Hitler la 10 octombrie 1939, ca o idee a mașinii de propagandă a lui Joseph Goebbels, puțin după izbucnirea celui de Al Doilea Război Mondial.De atunci concertul are loc în fiecare an la Viena, în dimineața zilei de 1 ianuarie.Primul concert a avut loc pe 31 decembrie 1939 și a fost dirijat de Clemens Krauss. Muzica este, în principal, cea a familiei Strauss (Johann Strauss (tatăl), Johann Strauss (fiul), Josef Strauss și Eduard Strauss). Florile care decorează sala de concert Wiener Musikverein sunt donate anual de către orașul San Remo din Italia. Sala Musikverein a fost inaugurată la 6 ianuarie 1870 prin contribuția financiară a macedoromânului Nicolae Dumba.
Concertul se termină totdeauna cu o serie de bis-uri după programul principal. Apoi muzicienii urează în cor audienței un An Nou fericit și încheie concertul cu Valsul Dunărea Albastră al lui Johann Strauss II, urmat de Marșul lui Radetzky într-un aranjament muzical creat de compozitorul Leopold Weninger, fost membru al Partidului Muncitoresc German-Socialist. Spre deosebire de versiunea originală a lui Johann Strauss (tatăl) - „Urfassung”, noul aranjament este mai ritmic și mai vivace, astfel încât să implice publicul, răspunzând astfel cerințelor propagandistice de la acea vreme. În timpul acestei ultime piese, publicul aplaudă în ritmul melodiei iar dirijorul se întoarce să dirijeze audiența, în locul orchestrei.
O schimbare față de organizarea tradițională a sfârșitului concertului în perioada recentă a avut loc cu ocazia concertului in 2005 dirijat de Lorin Maazel, când programul s-a terminat cu valsul „Dunărea albastră” în semn de respect față de victimele cutremurului din Oceanul Indian din 2004.
Concertul este televizat în jurul lumii la o audiență estimată de aproximativ 1 miliard de telespectatori în 44 de țări. El este difuzat în direct din 1959 de către ORF - televiziunea de stat austriacă, și preluat de către rețeaua Eurovision. În Statele Unite concertul a fost difuzat câțiva ani de către postul PBS. Din 2006 o serie de state africane (Botswana, Lesotho, Malawi, Mozambic, Namibia, Swaziland, Zambia și Zimbabwe) precum și din America Latină (Ecuador și Bolivia) au început să transmită spectacolul.
În 2006, nu pentru prima dată în istoria concertului de anul nou, a fost interpretată o partitură de Mozart: uvertura Nuntei lui Figaro.
Cu ocazia concertului de la 1 ianuarie 2020, s-a decis să se renunțe[2] la tradiția veche de 80 de ani, din dorința de a se distanța de trecutul nazist al compozitorului Leopold Weninger, deși, după cum a explicat compozitorul și dirijorul Massimo Scapin, „în acele vremuri, orchestra redusă, mozartiană, s-a transformat în aceea a târziului romantic, mult mai mare. Weninger a introdus astfel toate noile instrumente implicând alămurile, în special cornurile, întărind armonia într-un fel foarte deștept, nu superficial. Introducerea tobei portabile o face mai plină de viață și mai veselă decât partitura originală. Este vorba de o lucrare inteligentă și rafinată, iar pentru aceste lucruri, a fost interpretată cu plăcere și la un înalt nivel artistic de către Wiener orchestra”. Această alegere a fost a noului dirijor al Filarmonicii din Viena, letonul Andris Nelsons.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

CUM VA FI ANUL 2022? 💥 Previziuni despre dragoste și BANI, analiză economică și horoscop!
https://www.youtube.com/watch?v=AhfjAiFPghM


CUM A FOST ANUL 2021? (best of) 🎉🧨 Despre cum se cuceresc femeile, DIVORȚURI și băutură! (ep.2)
https://www.youtube.com/watch?v=avwd4oLNPtE


POATE BĂRBATUL SĂ NASCĂ? Ce faceți dacă rămâneți gravid? Nașteți natural sau prin cezariană?
https://www.youtube.com/watch?v=WxOPRmogHB4
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Abordarile pe care le expune mesterul momolo, merita toata atentia. Nu sunt ironic, este vorba de franturi de informatii, acceptate oficial ca fiind stiri in timp ce lumea noastra a tututor, se duce la vale (nu degeaba filmul ''Don't look up'' a aparut ca si o contrabalansare la lumea asta in care traim, ''lume''/umanitate care deja este dusa cu sorcova de multa vreme...)
Personal, traiesc o mica drama:
Cum pot sa pastrez un vin de casa de o calitate excelenta in cele mai optime conditii, fara sa am conditi speciale dar si fara sa il transform in bors? Exclud faptul de al bea pe tot in termen scurt ca nu am nevoie de tigai in cap :lol:

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Evident ca mica mea gluma legata de vin, tine doar de mine sa o gestionez optim :P . As vrea sa fie asta cea mai mare problema care poate exista pentru oricine (si care este sanatos si iubeste instinctiv viata). In toianul asta de informatii despre lumea asta in care traim, ce mai poate conta efectiv si sa merite sa fie in subsolul unui forum?
- Nu pentru ca ar merita sa fie acolo ci pentru ca o anexa dedicata lui poate crea un dialog real, chiar si indirect...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

kaav, problema ta are o rezolvare simpla: https://www.compari.ro/racitor-vinuri-c4173/?orderby=1
Poti sa scoti rafturile sa bagi damigeana. Daca iei unul nu foarte inalt poti pune deasupra sistemul audio. Dupa care te servesti din provizie si asculti muzica.
Vinul are nevoie de o temperatura constanta si o anume valoare functie de specie, probabil vechime, e o intreaga stiinta (nu ma pricep).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: DIVERSE

Post by puf »

Dupa ce am fost pe la unele degustari de vinuri pot sa iti spun ca problema pastrarii vinului in conditii bune este complexa si nu se reduce la temperatura si umiditate.
Racitoarele alea sunt ok pentru vinuri imbuteliate de supermarket, nu chestii speciale, nu vin de casa.
Producatorii de vinuri masoara si controleaza permanent nivelul de nivelul de alcool, acid, zaharuri, etc.
Daca stai de vorba cu un enolog vei afla ca un vin bun este imposibil de obtinut acasa, prin metode simpliste traditionale, este o inginerie ce face sa para ca Bezos se joaca de-a racheta.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Multumesc pentru link, pur si simplu nu am stiu ca exista asa ceva (acele frigidere specializate) :o
Mersi puf pentru interventie, deci treaba este delicata. Din acelasi soi de vin de casa, pastrat in conditii diferite, am parte de perceptii diferite de la acelasi vin. Vinul l-am primit. Am ramas cu senzatia ca este o bautura perisabila precum este laptele.
Chiar daca nu are legatura cu o mini vinoteca, dar poate fi ceva util pentru cei care mai citesc carti si cand se foiesc seara in pat, lumina lampii nu mai are pozitia optima, exista un accesoriu util:
Lumina pentru Citit cu Pozitionare pe Gat, Flexibila
https://www.emag.ro/lumina-pentru-citit ... ction=view

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Cerșetorie pe Revolut. Ultima metodă de a lua bani de la oameni
https://click.ro/actualitate/fapt-diver ... 08022.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply