DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Ma uit la graficul asta (trend, previziuni, evolutie in timp etc. ) si nu miroase a bine deloc.

"The Producer Price Index (PPI) program measures the average change over time in the selling prices received by domestic producers for their output. The prices included in the PPI are from the first commercial transaction for many products and some services."

https://tradingeconomics.com/euro-area/producer-prices

Image
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

SOLO wrote:
06 Jan 2022, 20:23
Ma uit la graficul asta (trend, previziuni, evolutie in timp etc. ) si nu miroase a bine deloc.
cand miliarde de oameni sunt pusi sa stea degeaba in case si la unii statul le si da pomeni peste pomeni, cand UE vorbeste intruna de programe cu dat miliarde, etc.....in timpul asta cineva trebuie sa munceasca si pentru aia care stau, ca toti mancam, consumam si cacam!

Cand toata lumea sta degeaba in carantine exista o consecinta. Majoritatea oamenilor in astia 2 ani nu au vazut in viata lor atata concediu! Nici nu l-au dorit! Dar l-au efectuat cu forta.

Toata treaba e prezentata atat de mirobolant cum ca guvernele in marinimia lor si din "buzunarul lor" :lol: dau bani sa stea omul degeaba, sa scoata firmele din falimentul inevitabil (dupa stat degeaba), sa creasca economia pana la ceruri, etc, ca si cand banii ar curge cumva ca ploaia din cer! Nimeni nu se intreaba cine face banii astia??? Politica vedeta la ora asta in noua Uniune Sovietica denumita UE este datul miliardelor pomana sau/si imprumuturi. Astia nu inteleg ca piata libera si capitalismul autentic nu inseamna subventii, nici pomeni, nici sponsorizari, inseamna ca fiecare sa faca ce poate sa faca, sa castige ce poate sa castige, sa vanda pe piata libera ceea ce poate sa vanda iar politica de stanga e OK ca sa fie protejati si aia neputinciosi. Acolo e necesara pomana. Dar nu in economie! Ca sa nu mai spun ca pomenile astea ajung in mana mafiotilor si coruptilor. Inevitabil! Ca cine imparte, parte isi face!

A gandi politici din astea de tip sovietic cu PNNNNNNR-uri anuntate triumfator de super coruptii de la Bruxelles, asta e o intoarcere in timp si are un pret! Mare! Si va duce la dizolvarea UE. Pentru ca pomana este toxica si creeaza discordie, face zazanie intre frati si genereaza aberatie si nedreptate! Cand de exemplu subventionezi o entitate productiva (de orice) faci o nedreptate pentru alte entitati productive care nu primesc subventie, practic distorsionezi piata libera si capitalismul. Ori de ce a mierlit-o marea URSS?!?! Pur din motive economice! Nu au vrut capitalism, nici piata libera si am murit cu totii de foame in lagarul bolsevic pana a explodat mamaliga. Acum comisarii de la noul URSS denumit UE se joaca precum sovieticii cu dirijarea. Chiar in interiorul UE de cand era mai mica exista otrava asta a dirijarii si pomenilor daca ne gandim cat subventioneaza ei agricultura (lor) care practic striveste concurential tari inapoiate cum e Romania.

Investitiile sunt bune. In anii 1930 Franklin Delano Roosevelt a scos USA din criza imensa prin mari investitii facute (evident) din bani publici de catre stat dand de lucru la somerii care mureau de foame. Dar atunci era vorba de investitii intr-un stat de la bugetul respectiv. Acum babilonia asta de PNNR e o aiureala, risipa idioata pe enorm de multi bani (de unde?! Cine munceste sa ii produca?! Tiparnitza?!). Mai ales ca e axata pe idei imbecile cu "incalzirea globala". Practic o noua hotzomanie pentru alti mari profitori, de data asta nu "big-farma" (astia tocmai isi fac plinul) ci aia cu "ECO", adica "verzii" care vor ajunge un fel de alta varianta a national-socialismului lui Hitler.

Traim faza capitalismului debil in care toti vor sa-i excrocheze pe toti, toti sunt cu gandul cum sa nu munceasca dar sa traiasca bine! Evident, cand stai ca beshina degeaba insa mananaci, toci si caci, cineva undeva pe lumea asta trebuie sa munceasca si pentru tine, sa ai ce manca! Dar cand ti se si pare normal, dupa care mai crezi si in Scufitza Rosie care imparte bani din cosulet...... cum am spun, noua Uniune Sovietica sub alta forma! (unde toti se pacaleau intre ei pana a crapat sandramaua)

https://www.youtube.com/watch?v=GmJ_4QNPmVs

Si inca o data, pas cu pas:
https://adevarul.ro/news/eveniment/Sofe ... index.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Mujicii dau din guri, astia isi vad de viata lor buna care devine din ce in ce mai buna (pe banii mujicilor):
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... ne-lei.htm
https://adevarul.ro/news/politica/cresc ... index.html
Legile pe care si le-au dat singuri sunt mai ceva ca legile fizicii, nu pot fi invinse!........ Decat prin metoda Kazahstan, recomandabil partea cu capetele taiate.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Cand va mai uitati la emisiunile politice sau de talk show sa aveti in vedere asta - cititi pana la capat:
https://www.g4media.ro/europa-libera-ce ... b1-tv.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

BIZARERIE: AMERICANII STIAU DE SAPTAMINI CA VINE ”REVOLUTIA” SPONTANA DIN KAZAHSTAN
https://inpolitics.ro/bizarerie-america ... 29994.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

În următorii 8 ani va trebui ridicat ”simțitor” nivelul taxelor și impozitelor. Lucrătorii plătiți din taxe, impozite și contribuții își vor tripla în 2030 ponderea (studiu)
https://economie.hotnews.ro/stiri-finan ... studiu.htm

O nenorocire nu vine niciodata singura. In contextul european (mai ales) de imbatranire a populatiei si impuiere din ce in ce mai redusa, Romania e lovita de un grup de probleme:
- "decreteii" (adica cresterea brusca si mare a natalitatii in perioada 1967......1970....1974) se apropie de pensie si vor ajunge la pensie.
- emigratia a doua dupa Siria. Peste 4 milioane de rumani si-au luat campii. Extrem de putini se intorc ca nu mai pot nici daca vor, nu mai au la ce.
- umflarea fara precedent a aparatului birocratic, a masei de salariati care sunt platiti din banul public. Adica a trantorilor frecatori de hartii, balast toxic si frana in calea progresului economic. Statul ramane dusmanul cetateanului, mai ales a celor care au activitati economice. Statul este cel mai mare talhar! Si este o amenintare permanenta mai ales ales celui care vrea sa construiasca, sa inoveze sau sa faca ceva util! Practic actualul stat in Romania nu difera de ceea ce a fost cu sute de ani in urma in timpul evului mediu.
- impostura fara precedent in invatamant (orice analfabet primitiv isi poate cumpara diplome si masterate, in societate nu exista nicaieri competitie dreapta, totul e corupt, aranjat, stricat, iar nepotismul a atins culmi cancerigene)
- Romania este neo-colonie economica, piata de desfacere pentru state performante economic fiind condusa de marionetele acestor state, sugatori de clantze, lingai de papuci, carpe politice la ordine secrete. Clasa politica desi extrem de josnica, pleava sociala, a evoluat in si mai rau, nu mai produce nici macar lideri de scara de bloc! Numai rapandule (tonomate umane) care dau din gura pentru cei care ii platesc.
- "educatia" este prabusita, tinerii ies analfabeti functionali fara nici un scop in viata in afara de acela de a sta degeaba si eventual de a emigra (in ideea ca dincolo le e mai usor sa traiasca fara munca - de fapt asta e scopul, noul ideal de viata, a trai fara sa faci nimic!). Valorile morale sunt necunoscute noilor generatii sau subiect de bataie de joc (e prost ala care e cinstit si de admirat hotul, excrocul, sarlatanul, deci de admirat "ala care se descurca")
- clasa politica actuala care a fost si este la putere reprezinta eminamente masa de trantori platiti din banul public. E formata din ei, guverneaza pentru ei. E impanata pe ici pe colea cu indivizi care sunt in slujba colonizatorilor economici din Vest care au misiunea sa introduca masuri in interesul acelora. Practic Romania e un organism guvernat numai de parazitii organismului care incet dar sigur il secatuiesc de viata si il duc la moarte. Birocratia cu obiceiuri si aspect de secolul 19 este mai ineficienta si consumatoare de resurse decat birocratia care era in secolul 19 in vremea opaitului si carutei cu cal. Clasa politica este personificarea acesteia, traieste din aceasta, isi trage bunastarea din aceasta, nu are concurenta deoarece a acaparat tot in stat si in felul asta nu va ceda nimic, decat atunci cand intreg organismul se va prabusi mort, moment in care parazitul nu va mai avea ce sa manance!
- Practic, prin actualul sistem cu "democratie" (impusa de dincolo), partide (eminamente mafiote), selectie a politicienilor (la varf ajung numai exemplarele corupte si santajabile = numai marionetele) Romania nu se va schimba pana cand un cataclism de orice natura (economic, natural sau razboi) nu va face tabula rasa cu intreaga sandrama! Practic Romania e condusa de cancer in interesul cancerului. Intreg sistemul de selectie, interese, interdependente conduce la prabusirea absoluta. Romania exista si merge economic inainte (desi cultural si social se prabuseste an de an - pentru ca astea nu reprezinta interesul colonizatorilor. Ba din contra!) din cauza ca fiind neo-colonie economica (piata de desfacere pentru statele puternice) e tinuta in perfuzie pentru a exista. Datorita imbatranirii populatiei nu vor exista revolutii sau schimbari impuse prin explozii sociale. Batranii nu fac revolutii. Tinerii sunt din ce in ce mai putini, se nasc din ce in ce mai putini copii si foarte multi emigreaza si vor continua sa emigreze masiv cu cat parazitii organismului il vor stoarce de viata din ce in ce mai mult. Traim o reactie in lant a raului absolut.

Practic avem de-a face cu sistemul de tip gazda-parazit exterminator care evolueaza catre moartea organismului. Parazitul se umfla si prospera din ce in ce mai mult, gazda din care traieste agonizeaza si slabeste din ce in ce mai mult. Pentru a intelege acest lucru ganditi-va la sistemul de interese si interdependenta punandu-va intrebarea, "din ce traiesc si prospera ei, din ce isi fac averi, din ce sunt ei umflati si in buna stare, de unde vin si din ce vin resursele celor care traiesc bine in tara asta, care este interesul lor, sa schimbe sau sa conserve!?"
Rareş Bogdan: „Eliminăm pensiile speciale în 30 de zile“
https://adevarul.ro/news/politica/rares ... index.html
Pensiile speciale ale magistraților cresc cu 20%, după ce ministrul Justiției le-a majorat salariile
https://economedia.ro/pensiile-speciale ... riile.html
Salariile şi pensiile speciale ale magistraţilor au fost majorate. Explicaţia ministrului Justiţiei
https://cursdeguvernare.ro/salariile-si ... itiei.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Fix legat de ce am scris mai sus. Va fi din ce in ce mai rau.
Romania e acum de cel putin 3.....4....5 ori mai bogata ca stat fata de perioada 1980-2000 (Romania si-a triplat PIB-ul de cand a aderat la UE) insa resursele sunt drenate numai catre minoritatea care are tot, puterea, banii, legile, tot.
In perioada ceausista pana in 1980 nu exista atata foamete si saracie in mediul rural ca astazi cand tara e mult mai bogata (ca stat) decat atunci.
Problema este impartirea resurselor si adminitratia care NU e facuta in interesul poporului ci al clasei (feudale) priviliegiate (adica Stapanii + slugile lor).
Nu este nimic nou sub soare. Si istoria se repeta in spirala.
Directia actuala este evul mediu, adica din ce in ce mai putini au din ce in ce mai mult, pe cand marea masa va fi din ce in ce mai saraca, indiferent daca statul creste ca bogatie. Si e vai si amar de majoritari daca statul scade ca bogatie pentru ca orice corectie este facuta numai pe spinarea saracilor.
Si ca intotdeauna in istorie, cand cei multi si saraci devin si mai saraci, cel mai mult sufera cei mai neajutorati. Primele victime sunt intotdeauna copiii.
Copii care vor să învețe, dar „cu burta goală” și productivitatea scăzută din viitor. Stăm cel mai prost din UE pentru că autoritățile nu-s în stare să ia măsuri ori nu înțeleg cum trebuie să se implice
https://economie.hotnews.ro/stiri-finan ... mplice.htm
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

de fapt asta e scopul, noul ideal de viata, a trai fara sa faci nimic!
mai bine spus
Sa poti spune in fiecare dimineata: Pot sa fac ce vreau azi!
.. si uite asa, ajungi sa traiesti liber. :shock: :?: :!:
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Romantica perspectiva.
Banii care o sa intretina leneveala paradisiaca o sa pice din cer, direct in cont :lol:

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Ma gandesc la sutele de mii de case ramase pe mana tinerei generatii, care se multumeste cu 300-400 euro lunar primiti din strainatate, ca sa se descurge copilu' :mrgreen:

Din nou, la sutele de mii care "dau o fuga" 2-3 luni in germania la munci dificile. si se intorc cu 5-7 mii de euro, bani castigati la negru, fara ca statul roman sa incaseze vreo taxa. Bucuria nemtilor, vor veni si mai multi de nevoie.

Si uite-asa, se pare ca lumea sta degeaba si nu munceste, murind de nefericire si nevoi.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

fericirea e o chestie foarte complicata si in mod cert nu e legata de bani (si nici de "fac ce vreau"). De bani e legata numai nefericirea.
In Romania exista foarte multi tineri care nu fac nimic, nu muncesc, nu invata, stau degeaba. Pe banii parintilor cu posibilitati materiale in general medii si mai ales peste medie. Unii boscheteaza mancand pensia bunicilor sau parintilor.
Peste situatia asta alcoolismul e foarte raspandit mai ales in mediul rural iar drogurile devin din ce in ce mai raspandite in mediul urban.
Dar cea mai mare problema in tara asta e relatia individuala cu comunitatea si mai ales conceptul de comunitate. Fostul regim ne-a lasat distrusi la capitolul asta iar ceea ce a urmat a inrautatit si mai mult situatia. Nu vad o corectare, un progres cat de mic sa vina de jos. Numai de sus prin impunere se pot corecta anumite lucruri. Dar nu are cine s-o faca. Tara nu are elite, ba si mai rau, ceea ce s-ar numi de nevoie "elita", scade cu timpul si mai mult in calitate ("calitate").
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Ce se intampla este o consecinta directa a unei mentalitati de genul : ''gandeste-te doar la tine, restul nu conteaza'' la nivel de societate. Aboardarea asta este si falsa si adevarata in acelasi timp, dar aspectele negative ca de obicei primeaza la oamenii evident egoisti. Lumea in care traim este mult mai egoista si asta este noul ''firesc''. Oamenii care se gandesc doar la ei consider ca au esuat evident undeva in dezvoltarea lor.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

kaav wrote:
09 Jan 2022, 20:02
Lumea in care traim este mult mai egoista si asta este noul ''firesc''.
cauza pentru care desi lumea o duce material mai bine ca inainte este totusi mai nefericita si depresia face ravagii. Conceptul de fericire e legat direct de aspectele exact opuse egoismului.
kaav wrote:
09 Jan 2022, 20:02
Oamenii care se gandesc doar la ei consider ca au esuat evident undeva in dezvoltarea lor.
absolut de acord! Excelenta remarca! Cunosc in real life exemple vii care prin existenta lor sustin 100% aceasta afirmatie.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

100% de-acord cu afirmatiile voastre.

Cu regret observ, cum in zilele noastre, mai eficient ca niciodata, traficantii de cunoastere duc lumea in eroare.
Realistic vorbind, in mare parte nu sunt altceva decat binefacatori impotenti.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

momolo wrote:
09 Jan 2022, 20:12
cauza pentru care desi lumea o duce material mai bine ca inainte este totusi mai nefericita si depresia face ravagii. Conceptul de fericire e legat direct de aspectele exact opuse egoismului.
Observatii foarte coerente. Nu poti sa ai pe o parte si sa nu pierzi pe alta daca nu ai mare grija. Ca sa ai grija trebuie depus efort, care la randul lui consuma din energia personala, aspect lipsit de haz si divertisment. In lumea asta grabita, multi oameni avuti platesc fara sa se poata eschiva pretul prin suferinta daca nu acorda atentie detaliilor importante din propria viata.
Scriai acum cateva momente de ce mostenire ne-a lasat vechiul sistem si sunt de acord. Mostenirea lui o resimtim in mentalitatea oamenilor si din ziua de azi, chiar daca sunt active alte aparente ale relationarilor sociale. P.C.R (Pile, cunostinte & relatii) exista si acum si paraziteaza sistemul.

Post Reply