DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

SOLO wrote:
09 Jan 2022, 20:39
Cu regret observ, cum in zilele noastre, mai eficient ca niciodata, traficantii de cunoastere duc lumea in eroare.
Realistic vorbind, in mare parte nu sunt altceva decat binefacatori impotenti.
Din pacate, aproape orice fel de cunostinte valabile dar si cunoasterea in general, care are puterea sa maturizeze omul (cu conditia sa-i acorde atentie) poate fi corupta, pervertita, manipulata din motive cu mult inferioare intentiilor aparente ale respectivilor ''traficanti de cunostinte''.
Ce face dificila obiectivitatea, daca nu chiar aproape imposibila, este pe de o parte cantitatea absurd de mare de informatii existenta. Pe de alta parte, chiar daca suntem bine intentionati, cand lecturam anumite texte mai de specialitate, scrise mai accesibil, nu putem sti secunda in care cineva ne trage presul de sub picioare sau chiar este bine intentionat sau nu este poate suficient de informat corect, nefiind de regula domeniul nostru de specialitate (situatie cu valoare generala).
In felul asta se pot perpetua si deja se intampla sa apara tot felul de adevaruri pe jumatate mestecate care e posibil sa nu faca bine altuia dar nici celui care citeste. Din acest motiv, de-a lungul anilor am facut trimiteri la alte site-uri, foarte rar chiar daca mie personal, mi-au trezesc interesul.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Papa Francisc a criticat luni "colonizarea ideologică" care, în opinia sa, are loc în unele instituții publice, considerând-o o expresie a "culturii anulării" (cancel culture), transmite AFP.

"În numele protejării diversității, ajungem să ștergem sensul oricărei identități", a spus suveranul pontif în discursul său adresat corpului diplomatic.

"Asistăm la dezvoltarea unei gândiri unice care este menită să nege istoria sau, mai rău, să o rescrie pe baza unor categorii contemporane, în timp ce orice situație istorică trebuie interpretată în funcție de hermeneutica vremii", a regretat el.

"Cred că aceasta este o formă de colonizare ideologică care nu lasă loc libertății de exprimare și care astăzi ia tot mai mult forma unei 'culturi a anulării' care invadează multe domenii și instituții publice", a deplâns Papa, referindu-se la "agendele dictate tot mai mult de un mod de gândire care neagă fundamentele naturale ale umanității și rădăcinile culturale care constituie identitatea multor popoare.”

Potrivit capului Bisericii Catolice, acest lucru tinde să "reducă la tăcere pozițiile care apără o idee respectuoasă și echilibrată a diferitelor sensibilități".

În decembrie, papa argentinian își exprimase deja nemulțumirea față de un document intern al Comisiei Europene care recomanda evitarea folosirii cuvântului "Crăciun", considerându-l un "anacronism" provenit dintr-un "secularism diluat".

Comentariile Papei par să se refere, de asemenea, la controversele din Europa și din Statele Unite cu privire la îndepărtarea statuilor unor personalități istorice din cauza trecutului lor colonial.
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... titati.htm
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

O analiza (din ce mi se pare mie) excelenta! Citind asta am inceput si eu sa mai inteleg cate ceva din aceasta mare brambureala cu pretul la curent si gaze! Mi-am dat seama de ce ieri ma uitam pe facturile mele de la ENEL ca vitelul la poarta noua fara sa inteleg nimic! Pentru ca pur si simplu e o asa de mare brambureala ca nu putem sa ne intelegem facturile si nici nu putem afla daca au compensatii sau nu au?!
Din ce inteleg eu acum, se pare ca nea' Putinescu are un "argument" foarte puternic la discutii si a prins Europa cu chilotii in vine. Acum totul depinde de vreme. Daca va fi cald, scapam mai putin jumuliti, daca va fi insa ger si o va tine mult, o bulim!
Si ce mai inteleg...... este exact ce tot am scris de ani de zile, Romania e o tara lasata in paragina si toate vor incepe sa se prabuseasca! Lipsa de investiii vitale in energie, lipsa de administrare, lipsa de creier, hotie cat cuprinde, impostura imensa, lene si paragina! Acum incep problemele astea sa ne ajunga. Am banuiala ca in Bucuresti e cam aceeasi situatie cu apa calda si incalzirea. Nu numai tevile gaurite sunt de vina dar am impresia ca diverse unitati care produceau apa calda au fost demolate si nimic nu a venit in locul lor.
Romania care dupa 1990 ramasese cu o capacitate uriasa de productie de energie electrica acum mai are putin si intra in colaps daca vreodata se intampla sa creasca consumul foarte mult! Nici macar linii sa importe nu sunt destule!
Deci cum spuneam, o tara in paragina de 31 de ani condusa de niste capushe sinistre!
Cititi asta, e foarte interesant:

https://economie.hotnews.ro/stiri-energ ... -putin.htm

Dar ar trebui citit si asta:
https://adevarul.ro/international/rusia ... index.html

Dar si asta (ca sa intelegem cu ce avem de-a face):
https://adevarul.ro/moldova/politica/ka ... index.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Curiosul caz al USR. Cum a ajuns partidul lui Cioloș să cadă necontrolat în sondaje și ce strategie de revenire are. Document intern
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25 ... intern.htm

Comentariile din subsol in mare parte spun motivele si sunt bune!
Dupa parerea mea caderea USR va fi direct in gat, adica prabusire totala. Pana la alegeri posibil sa nu mai treaca pragul de 5%. Cauzele sunt chiar foarte multe. Din punctul meu de vedere, cateva cauze principale:
- nu au facut nimic cat au fost la guvernare, evident nici nu si-au tinut macar o promisiune. Cu un singur Drula nu se face primavara. .....Ba au facut ceva, au demonstrat ca sunt la fel cu aia mari, PNL si PSD cand vine vorba de angajat prietenii si rudele la stat pe salarii babane si nefacut nimic. Au demonstrat ca sunt la fel cand dupa o boacana nu si-au cerut scuze, ba din contra, o dadeau la fel cu ceilalti ca ei sunt nevinovati si perfecti, altii sunt de vina, in ciuda evidentelor.
- ce s-a intamplat la Ministerul Sanatatii a fost un dezastru total! Si au demonstrat ca nu sunt cu nimic diferiti de penelisti si pesedisti. Ba chiar mai rau..... tot ce au "facut" a fost asa un dezastru ca i-au facut pe pesedisti sa para umani!
- multi dintre ei merg dupa linia cretinoida si sinucigasa politic "woke" din America. Imi vine sa vomit numai cand ma gandesc.
- legat de ce am spus, au impins in fatza subiecte absolut minore, neimportante pentru societatea romaneasca ca de exemplu LGBT&stuff. De fapt daca ma gandesc bine in timpul guvernului Ciolos a dominat tot un subiect din seria, "tara arde si baba se piaptana", chestia cu statuia lui Brancusi. Aia a fost bolovanul final care l-a dus direct la fund. Plus ca a iesit si o mare tzeapa pentru fraierii care au donat.
- nu au lideri. Nea' Barna e o sperietoare politica, cum apare, cum scade sondajul! Daca vrei sa nenorocesti un partid, il pui lider pe asta! E cel mai nechemat, netalentat, aberant, respingator personaj politic care se poate imagina intr-o tara ca asta! Inlocuirea lui cu Ciolos e ca inlocuirea covidului Delta cu covidul Omicron. Ciolos este total limitat, adica are un grup de fani si ala e, peste numarul asta micut nu mai poate creste, e kaput. Ciolos e o fundatura politica. Barna era un accident cu victime!
- viermele ala umflat care a negociat PNNR-ul cu Ursula ne-a lasta mostenire o masinarie nefunctionala si aberanta. Tocmai ei care veneau pe calul alb al dreptarii si transparentei s-au comportat in negocieri asa cum ar fi facut si PSD, total ocult si opac. Ei trebuiau sa fie exemplu, sa invite la negocieri si sa informeze toate partidele si cu atat mai mult dusmanii politici, de exemplu PSD-ul. Dar nimeni nu a stiut ce croseteaza astia cu Bruxelles-ul pana a iesit ciorapul complet nepotrivit si nedorit. Un dezastru care se va vedea cat de curand.
- ca atitudine si mentalitate generala cei mai multi din USR dau dovada de lipsa de omenie, se comporta ca niste hiene ranjitoare. Plus ca nu accepta nici o critica. Daca le spui ceva te claseaza automat ca trol putinist, comunist, pesedist, etc. Cum am spus, linia "woke" este sinistra!
- s-au mancat intre ei la greu, numai scandaluri si lupte teribile in care au demonstrat ca sunt perfect la fel cu PSD-istii tineri, urmasii generatiilor securist-comuniste. Gandire de birocrati care prin uneltire cu hartoage isi elimina concurenta si isi baga prietenii si gashca personala. Sunt chiar mai sinistrii decat imi puteam imagina!
- nu au stiut deloc sa isi faca propaganda. Nici nu pot saracutii, ei traiesc in bula lor din spatele tastaturii. Pe net sunt zmei, cand e vorba de ceva actiune concreta..... pauza! Sunt "viteji" numai din taste. Culmea este ca s-au furat intre ei la vot pana si prin taste! Nu numai ca nu exista diferenta fata de urmasii comunistilor pesedisti, dar par chiar o specie si mai rea pentru ca elementul uman le este extirpat complet! Cum am spus...... woke! Hiene defazate si isterice.
- nu numai ca in conditiile astea nu sunt capabili sa isi mareasca sustinatorii, dar i-au scarbit si pe ai lor care i-au votat! Ori ai lor sustinatori sunt din categoria care isi foloseste creierul. A doua oara nu vor mai capata nici o mila din partea sustinatorilor lor!

Deci sunt terminati.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Metoda „cabana”, ultima găselniţă a ţeparilor „de meserie”. Cum acţionează infractorii
https://adevarul.ro/locale/alba-iulia/m ... index.html

Geme netul si tara de tzepe si tzepari dar politia are alte preocupari, sa calce minore pe trecerea de pietoni si sa le verifice cu piciorul daca mai traiesc ca pe cainii calcati.
Politia le tine astora de sase ca altfel nu-mi explic cum e netul plin de oferte de la infractori la lumina zilei?
Dar si pe aia cativa pe care-i prinde (fara sa alerge prea mult ca obosesc repede pana la pensionarea la 42 de ani si pensia speciala) le da drumul judecatorii (altii care s-au buhait de la prea multi bani fara munca si zero raspundere).
Chestorul Berechet este suspectat că încearcă să muşamalizeze cazul după ce a ieşit public şi a spus că poliţistul de 30 de ani de la Secţia 5 era în misiune, joi, când a provocat accidental, fără să poată însă explica unde mergea agentul.
...
„Ulterior, poliţistul s-a deplasat pentru soluţionarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidenţă a populaţiei”, se mai arată în comunicatul Poliţiei.
....
Acesta lucrează în Poliţie din 2017. E poliţist de proximitate la Secţia 5. Nu a făcut o şcoală de specialitate, pentru că a fost angajat din sursă externă, ceea ce înseamnă că a avut o pregătire iniţială de cel mult şase luni înainte de a începe munca. Era singur în maşină în momentul accidentului.
https://adevarul.ro/news/eveniment/In-m ... index.html

Cineva l-a angajat, pila, ruda, cumetrie sau a dat shpaga pentru post. Ca daca esti din afara nu ai nici o sansa sa te angajeze astia nici sa maturi frunze in curte!
Sunt satul de cate cazuri zac nerezolvate, de fapt pe cati ii stiu ca au avut necazuri cu hoti si altele, politia nu le-a rezolvat nimic, zero. Aia doar aduna dosare si scriu hartii cu pixul si iata, umbla ca bezmeticii cu masinile prin oras.

Apropos, duminica asta in talciok Vitan. Scria la casa de bilete o hartie ca trebuie sa ai certificat..... asta era unica "masura" de covid. Inauntru jumatate nu aveau masca si pun pariu ca nici nu erau vaccinati; buluc maxim, era zi cu soare, nu aveai loc sa treci. Mai ceva ca in zilele bune fara pandemie. Nu am vazut sau auzit de nici un control. Acolo e o masa enorma de oameni si buluceli maxime, inclusiv carciumi multe, locul perfect! Politia?!....Nici urma! Umblau prin oras sa calce minore pe zebra in misiuni de genul
a participat, conform unui plan de acţiune, la verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Cea mai mare pedeapsă aplicată în România pentru uciderea unui animal. Ritta şi-a salvat stăpânul cu preţul propriei vieţi
https://adevarul.ro/locale/galati/cea-m ... index.html

Inteleg ca oamenii sunt normali (adica saraci), au avut avocat din oficiu pentru ca un avocat este foarte scump. Dar nu inteleg de ce nu l-au judecat pe ala si pentru tentativa de omor?!?! Ca fix asta a fost. Deci e ciudat. Si chiar daca nu au fost martori, totusi ceea ce s-a intamplat cu cainele este o dovada indirecta sau cum se numeste in limbaj juridic, oricum e clar ca dadea cu cutitul. La tentativa de omor lua mai mult. Un an e putin dar totusi folositor, sper sa-l faca colegii de celula fetitza lor! Poate da de colegi de puscarie care au caine si sunt iubitori de caini! Sper! Asta ar fi cea mai buna pedeapsa!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Elevul din Timișoara înjunghiat de o colegă este pozitiv Covid / Fata ar putea fi exmatriculată pe perioadă determinată
https://www.g4media.ro/adolescent-de-17 ... abila.html

Din ce in ce mai multe cazuri, mai ales la tinerele vlastare. Viitorul pare luminos!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Franța sau Statele Unite? Nave militare construite în țară sau cumpărate de afară? Un nou contract G2G? O decizie cu impact strategic ce apasă zilele acestea pe umerii MApN, asta pentru că România și-a pus singură bețe-n roate - nu a fost în stare timp de șase ani să se decidă ce vrea concret și să semneze un contract, iar licitația pentru corvete s-a prelungit nepermis de mult și acum pare chiar împotmolită de-a dreptul. Într-un moment în care situația de la Marea Neagră e mai volatilă ca niciodată, iar nevoile militare ale Forțelor Navale Române sunt critice, amânarea la nesfârșit a unei decizii ar putea cântări decisiv.
https://www.hotnews.ro/stiri-defense-25 ... etinut.htm

Amestec letal de prosti cu incompetenti = stagnare, timp si bani pierduti, paragina.
USA si Franta sunt in domeniul asta doua hiene care se bat pe Romania care e o oaie schioapa, plina de capuse si in pragul mortii. Deci doua mari hiene care se bat pe un starv de oaie,

Este posibil ca dupa ce americanii le-au tras-o la francezi cu submarinele australienilor si se pare, intre timp Biden si Macroul de la Perish par sa fi revenit la relatii zambitoare, deci posibil ca americanii sa-i compenseze pe francezi cu starvul romanesc. Mujicul din Romania va plati cum a platit si pentru alte fieratanii militare. Armata romaneasca este o adunatura de chestii exotice si disparate, fiecare utilaj are alt motor, alta tehnologie, e altfel, e un fel de marfa de talciok. Pe care armata ruseasca poate face exercitii de spulberare.

Orice om cu bun simt isi da seama ca Romania cu sau fara aceste vaporase este spulberata de marina ruseasca din Marea Neagra. Intradevar, la ora asta niste studii militare (cu ocazia momentului Ukraina) spun ca Romania ca litoral la Marea Neagra e scoasa din lupta in cateva ore cu niste rachete rusesti. Daca am avea aceste vaporase ar dura ceva mai multe ore. Fara folos.

Dar evident, Russia nu are nici o treaba cu Romania (chiar daca noi pe aici suntem intretinuti la isterie). Rusii au treaba cu ai lor frati din Ucraina. Insa din punct de vedere politic Russia are nevoie de niste justificari si "stimulente", o Romanie ceva mai inarmata ii da motivatii Tzarului Putinescu in treburile lui de la el de acasa, adica din URSS. Mi se pare evident ca noi pe aici ne agitam de pomana, ca nu suntem subiect in problema.

Insa cele doua mari hiene capitaliste, USA si Franta au niste afaceri de rezolvat. Industriile lor militare sunt cam ce le-a mai ramas dupa ce in China e produs cam totul, pana si chilotii de pe ei sau steagul pe care-l arboreaza. Deci industria militara da de mancare la american si francez. Gospodarii lor de frunte se lupta sa vanda. La fraieri.

Pe de alta parte e de logica lui Gaga, daca deja in Romania sunt santierele olandezilor, trebuia semnat contract cu astia, e mai rapid, mai logic, tine industria in miscare si diferenta aia de pret era absolut neimportanta. Toate jucariile astea militare sunt ca imprimantele pe care le cumparam la super oferta de 100 lei bucata..... dupa care constatam ca niste consumabile ne costa 350 lei si nu tin prea mult. Deci era o decizie logica, economica si politica. Dar faptul ca s-au c_cat pe ei si au trecut ani fara sa faca nimic arata ce am spus, hienele mari se bat pe starvul oii romanesti.

Deci, totul se va transa nu intern, nu in Romania ci dincolo intre americani si francezi. Astia pe aici executa ce s-a hotarat. La ordin!

In rest e pantomima si gargara. Iar o Romanie dotata cu aceste vaporase si alte jucarele militare este doar eventual un mic spin in talpa rusului daca si-ar pune mintea cu noi. La ce armata de gaini avem, si alea putine, burtoase, coafate, delicate, practic rusilor le ia numai timpul de parcurs. Ei au o armata atat de mare si atat de dotata, ca noi nici daca ne-am vinde hainele de pe noi si numai in armata am baga bani, tot nu le-am pune probleme. Dar nu e cazul. Russia nu e condusa de tampiti (ca Romania) si stie bine care sunt limitele reale. Si joaca tare pe nervii astora. Profesionisti in razboi "hibrid". Isi cam bat joc de tot felul de gaini fudule. Si vorba aia, prostul plateste! Acum noi avem cateva avioane moderne din anii 70, niste rachete jmechere si diverse alte jucarele dar in continuare jumatate dintre rumani se caca intr-o gaura sapata in fundul curtii, multi copii se culca flamanzi, scolile sunt praf, spitalele sunt bolnitze unde mori ca in evul mediu, drumuri abia daca avem putine, birocratia este de secol 19, nu avem baze de date, nu avem nimic, toti fura si iau spaga, legea e o gluma proasta, in functii de conducere avem numai impostori, analfabeti cu diplome cumparate si peste 4 milioane de rumani si-au luat valea........ETC!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: DIVERSE

Post by resitent »

R.i.p. MeatLoaf :(
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

resitent wrote:
21 Jan 2022, 10:22
R.i.p. MeatLoaf
inteleg ca termenul englezit (pentru cei care au uitat propria limba) inseamna ca sa-i fie tzarana usoara sau mai direct, sa se odihneasca in pace (dar e mai obostitor de scris, prea lung, "rip"-ul e mai simplu la analfabeti).

Trebuie sa-ti fac un topic de tip ferpar sa pui mortii acolo, ordonat (dar preferabil totusi in romaneste).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Retragerea trupelor și a echipamentelor NATO din România și Bulgaria se numără printre garanțiile de securitate pe care Rusia le cere Occidentului, a transmis vineri ministerul rus de externe citat de Reuters, înaintea rundei de negocieri la nivel înalt SUA-Rusia care a început la Geneva.
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... lgaria.htm

Mare jmecher Putinescu! Cere fix ce nu se poate si stie ca reactia va fi inversa, NATO va aduce si mai multe trupe in Romania si Bulgaria. Bonus pentru el este ca Bulgaria e condusa partial si de niste filorusi, asa ca atunci cand NATO o sa vrea sa le mai aduca trupe iese cu zazanie intre bulgari.
Deci Tzarul a bagat stramba stiind ca rezultatul va fi fix pe dos. Dupa care "va avea" motive (sa-i babardeasca pe ukrainieni), adica exact ceea ce cauta.

Cred ca cea mai buna solutie era sa nu-l fi bagat nimeni in seama. Nu se poate cadea la nici o intelegere cu rusii pe cale diplomatica daca si-au pus in cap ceva anume. Cred ca mai bine nu acceptau discutiile astea si ii lasau sa fiarba in zeama lor, timp in care NATO aducea din ce in ce mai multe trupe in est.

Cum istoria se tot repeta in spirala, acum pare sa semene cu jocurile "diplomatice" ale lui Hitler in anii '30.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Ucraina pare compromisa.
Ce vedem noi poate fi un joc de pantomima, pentru vazul lumii, miza adevarata poate fi soarta tarilor NATO de tip granita.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Nu asta se vrea pe ''toate'' caile, sa dispara granitele si sa fim o federatie cand se declara ceva oficial in limbajul sclerozat din lemn (ieftin), impus dogmatic marionetelor cu aparenta tzantosa si increzatore in ''viitor'' luminos?
Dar nu este posibil asa ceva, faptic.
Este de la inceput, mult prea tarziu. Dubla masura aplicata asupra Europei de catre ''aia pe care nu ii stie nimeni exact cine sunt'' - in functie de ''importanta'' strategica a vestului fata de est, saboteaza impecabil orice demers cu ''aroma'' democratica :lol:
Indiferent de cine a fost de neinlocuit la conducere, in istorie (sunt pline cimitirele de oameni de neinlocuit :!: ), Europa nu este si nu a fost vreodata, un teren ''virgin'' ca America de Nord.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Nu as subestima sub nici o forma ca rusii nu uita ca sunt protocoale inalte incalcate exact in acest moment daca anumite entitatii sunt mult prea flexibile cand pulseaza cu tupeu, pe aceste momente.
Nimeni nu trebuie sa aiba impresia ca daca are ''dreptate'' asupra acestei situatii, scapa de consecintele vreunui posibil viitor conflict. Ce stim real (deci nu maculatura oficiala sau independenta, tributara absolut subietivismului autorului sau a ceea ce i se dicteaza) despre potenta lor reala?
Raspuns corect:
Nimic.
Vai si amar de izmenele de pe noi ca si oameni de rand daca se intampla ceva ca deja suntem fragili ca si natie pe harta, de prea multa vreme.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

SOLO wrote:
21 Jan 2022, 13:29
Ucraina pare compromisa.
Ce vedem noi poate fi un joc de pantomima, pentru vazul lumii, miza adevarata poate fi soarta tarilor NATO de tip granita.
cam asta se spune si aici:
Cine mai poate opri Rusia să invadeze Ucraina? Iulian Fota: Vacanța s-a terminat pentru toată lumea
https://www.digi24.ro/stiri/externe/cin ... ea-1809855

Daca privim prin prisma istorica si morala, Europa democratica are din nou de dat un examen pe care l-a pierdut in anii '30 in fatza lui Hitler in problema Cehoslovaciei si Austriei. Cum am spus, istoria se repeta in spirala. Anexarea Crimeei in 2014 a fost echivalentul anexarii Austriei de catre Hitler in 1938 (https://ro.wikipedia.org/wiki/Anschluss). Cumva cele doua evenimente seamana izbitor. Au fost anexate (= cotropite) pasnic si lumea internationala desi indignata a gandit ca "e dreptul lor, e a lor din punct de vedere istoric". Acum suntem in fata unui alt echivalent, intrarea lui Hitler in Cehoslovacia si rusinoasa intelegere cu laba trista de premier britanic care la coborarea din avion, intors acasa, a fluturat "hartia pacii", de fapt o hartie care valora cat una de sters la cur. Atunci Europa democratica a abandonat Cehoslovacia in ghiarele lui Hitler si iarasi avem asemanari izbitoare. Atunci "regiunea sudeta" era intradevar populata de germani, acum Ukraina e intradevar populata de rusi. In ambele cazuri regiunile reventicate de catre dictatorii "tarii mame" erau si sunt intradevar populate cu nationalitatea tarii mame si in ambele cazuri situatia era si este produsul unor intamplari istorice (caderea Imperiului Austro-Ungar si caderea URSS) care au prins niste enclave sau semi enclave pe unde nu trebuie. cumva diferit de cum ar fi trebuit impartite din punct de vedere istoric teritoriile.

Adica in ambele cazuri, atat Hitler atunci cat si acum Putler, exista totusi unele argumente istorice pro alipire (invadare, ocupare).

Ei bine, ce se intampla acum mi se pare izbitor de asemanator.

Chiar daca Ucraina e un stat nu prea diferit de Russia, adica coruptie cat casa, oligarhi, mafiotism la nivel de stat, oameni cu mintea in comunism (asemenea lighioane avem si noi in Romania si din cauza lor ne taram atat de greu catre civilizatie, astia sunt ca un sac de bolovani, trag numai in jos), etc, totusi e vorba de un PRINCIPIU, e vorba de MORALITATE si e vorba de un SISTEM DE VALORI.

Atunci "lumea libera" a tradat Cehoslovacia sub sentimentul fricii (de Hitler) si comoditatii (erau satui de macel de la primul razboi mondial si erau cu sacii in caruta, insa Germania nu! Acum Russia e in aceeasi situatie dupa explozia URSS, a pierdut mult la divort) iar acum ne aflam in fatza aceluiasi examen pe care atunci Europa democratica l-a pierdut dupa care a platit un pret devastator!

Noi am ramas in partea de Europa care a platit cel mai mult, 50 de ani de sistem criminal numit "comunist". Nici acum nu ne-am revenit. Nu ne vom face bine decat atunci cand generatiile noastre crescute in comunism (cu capetele pline de cacat comunist) vom pleca in vesnicele plaiuri.

Daca acum "lumea libera" tradeaza Ucraina (asa jegoasa, mafiota, imposibila, creeata si umflata artificial din intamplarea istoriei, greu de civilizat cum este) s-ar putea ca lumea sa plateasca iar un pret prea mare..... Cel mai greu se platesc, tradarea, lasitatea si comoditatea.

Asta e problema pe care o vad. Ca nu cumva liderii lumii libere de azi sa uite de principii, de valori si de morala!

Atunci in decada 1930-1940 din comoditate si avand lideri de rahat (UK si Franta) lumea libera si-a tradat valorile si principiile crezand ca la inceputul pandemiei din 2020 ca "virusul e departe in China".

Si mai trebuie mentionat un fapt istoric, Germania nazista avea foarte multi admiratori in Franta si UK, ba chiar si in USA! Ca si cum cazul Russiei; multi se uita cu admiratie avand comparatia cu haosul si problemele din lumea democratica.

Deci pre-examenul a fost Crimeea si putem spune (ca si atunci cu Anschluss-ul Austriei) ca nu prea aveam ce face, nu merita efortul.
Dar acum urmeaza examenul cel adevarat, Ucraina!

Lucrurile astea nu pot fi intelese decat de cineva care a citit istorie. Aceasta demonstreaza prin atatea cate s-au petrecut ca atunci cand lumea cea mai avansata (civilizata, evoluata) isi tradeaza propriile valori..... urmeaza ce e mai rau! De exemplu, dupa ce Imperiul Roman si-a tradat propriile valori pe care s-a ridicat (prin coruptie, lacomie, prostie si comoditate) a urmat evul mediu, adica peste 1000 de ani de intuneric.

PS - lumea are noroc ca in USA nu mai este dobitocul de Trump!
Biden este un om deosebit, parerea mea este ca e si un om bun de felul lui, are o mare experienta pe chestiuni externe dupa o viata intreaga in care s-a ocupat cu asa ceva (pe noi ne stie super bine! :D ), este un om citit (nu un incult si ingust la minte ca Trump) si eu unul as cam avea incredere ca o sa faca ce trebuie.
Putler a avut mare ghinion ca l-a pierdut pe idiotul lui util, nea' Trump!
Nici cu Macron nu mi-e jena deloc. Asta are sange in instalatie, este brici (super citit si super destept), iar acum dupa pensionarea babei Mercaloaia (luata de rablageala) liderul nedeclarat al Europei este Macron. Are alegeri acum in primavara dar parerea mea, sansele lui de realegere sunt foarte mari (din cauza ca ceilalti, concurentii, sunt niste idioti).
Cat priveste Germania, tace chitic in papushoi pentru ca nemtzalaii sunt pionii rusilor in UE. Probabil Putler are multi nemtzalai pe statul de plata si oricum, Germania e cu mana intinsa la combustibilul Russiei. Deci, nemtalaii pot sa strice socotelile in toata afacerea asta, eu nu as avea incredere in astia deloc!
UK e condusa de acel tembel blond dar la ei e alta treaba. Mereu au avut oameni klumea in spate, staff-ul; cat or fi ei de arabiti si tiganizati acum, au o elita de clasa, nu pun botul prea usor la chestii nasoale.
Deci totusi spre deosebire de atunci, "lumea libera" are niste lideri cu potential. Acum sa-i vedem si ce vor face cu noul Putler!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply