DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

In timp ce lumea se duce la vale, preturile la energie si gaze (chiar si petrol) au explodat la cote halucinante de 200....700% si multi in curand vor pune lacatul pe poarta firmei dupa care lumea o s-o ia direct la vale, in timp ce razboiul din Ukraina bate la usa si nu stim ce se poate intampla pentru ca dintr-o "gluma" lumea o poate da intr-o boacana mare, ei bine, capusele politice, lichelele politice, jegurile politice din Romania care au acaparat puterea peste turma de oi-umane incarcate in camioane pe drumul spre abator, au o unica preocupare, cum sa suga cat mai mult din banul public! Ma intreb, cat o sa-i mai rabde tara asta pe acest trantori, pe aceste capuse sinistre care pe langa faptul ca se inmultesc pe functiile/banii statului mai repede decat paduchii, mai si baga betze in roate afacerilor, economiei, sectorului privat care e unica sursa de bani din care ei sug si impart la multele lor capushe umane politice din cele doua mafii nationale, pesede si penele!

Baiul este ca restul, adica fantomele celalalte de partide de tot rahatul, udemere, haur si usere, sunt niste gunoaie absolute, niste hahalere, niste ciugulitori marunti care de fapt se invart flamanzi (si isi asteapta randul la furat) in jurul celor doua carduri mari de corbi negri de cadavre, pesede si penele care tocmai mananca lacomi din starvul Romaniei de parca le dispar zilele! Nu fac altceva decat sa toace banul public, sa puna piedici, sa isi imparta functii si sa se pregateasca vesnic de alegeri, deci de imparteala din starvul in putrefeactie al statului!

Conform istoriei tragi-comice a acestei tari, daca citim cu atentie maxima si folosim partea aia de creeeer care nu e de oaie-umana, vom intelege instant ca dusmani mai mari ai rumanilor decat chiar rumanii, nici ca pot exista pe lumea asta! Ba ironia istoriei noastre ne arata ca pana si dusmanii straini care ne-au ocupat au facut cateodata mai multe pentru civilizarea acestei tari de hoti puturosi decat au facut regimurile romanesti! Avem chiar si sistematizare cu bulevarde in loc de ulitze pline cu cacat facute de ocupantzi, pana si cand am pierdut razboiul si ne-au ocupat neamurile straine a fost prima oara cand cineva, adica niste straini s-au gandit ca nu e normal sa umble haitele de caini vagabonzi puricosi prin Bucuresti si i-au impuscat sau erau deranjati ca rumanii isi luau apa de la o cismea bazaita de tantari si muste de nu se stie cate vremuri si mereu dadea holera in ei, cismea facuta de nu se stie cine si-a facut pomana cu putorile neispravite de aici, idem cu poduri si alte podetze, rar cate unul face ceva si aia ramane pe vesnic pana cade de paragina, etc, etc, - pur si simplu suntem un dezastru atat de mare pentru noi insine ca popor ca putem spune apocalipsa ratiunii, anume ca pana si cotropitorii-ocupanti au facut cateodata mai multe pentru civilizarea acestei tari decat "ai nostrii" descrisi atat de bine de conul Caragiale si spre disperarea celor care nu au creier de oaie, descrieri fidele inca de mare actualitate! Ce pare o vesnica actualitate!
Noi beneficii pentru bugetari: lefuri mărite, sporuri şi acces uşor la noi funcţii
https://adevarul.ro/news/politica/noi-b ... index.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Bruxellesul anunță primele propuneri de sancțiuni contra Rusiei / Ce entități sunt vizate
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... vizate.htm

Ceea ce ar trebui remarcat este ca Putinescu i-a sunat pe francez si neamt inainite sa tina discursul de recunoastere a zonelor respective (discurs care mi s-a parut interesant si din pacate nu m-au lasat sa ascult tot tradus!).

Din pacate observ ca de obicei ca toata presa romaneasca este de rahat si e dirijata la comanda, "-Drepti! Culcat! Drepti! Culcat!" (evident, pe bani. Astia sunt ca niste tonomate, se baga fisa si se alege melodia sa o cante tonomatul).

Din pacate observ ca rumanii sunt la fel de prosti pe cat au fost mereu (nici mai mult, nici mai putin) si trist de multi au pus botul instant la pacaleala si sunt ca oile duse in camion pe drumul spre abator.

Cat despre Ficus care a sarit instant cu parerea (cu "condamnarea") nu merita nici macar mentionat (insa probabil nu l-a ascultat nimeni, doar el s-a ascultat singur), ca nu-l mai baga nimeni in seama, ocupa locul acolo degeaba si este compromis total si definitiv de cand si-a vandut "partidul meu" la PeeeSeeeeDeeee ca sa nu fie suspendat. Pe care partid penele "al lui" l-a distrus inainte de vanzare prin promovarea cu forta si in ciuda oricarei inteligentze (...care inteligentza?!...) a unor personaje jalnice (dar probabil a avut ordine de dincolo si el executa la comanda ca un robot!).

Despre guvern, parlament, politicii din Romania...... putem pune la fiert coliva Romaniei. Ei sunt 100% ocupati cu furatul, cu facutul pe repede inainte a averilor peste tara cazuta vesnic in paragina.

Nu exista azi nimeni in politica romaneasca sa aiba gandirea, caracterul si moralitatea la nivelul unor exceptii din trecutului Romaniei. Tara e ca o barca lasata in deriva, o duce curentul unde vrea. Nici turma din ea nu merita mai mult decat o deriva.

Citesc cum se incing toti soarecii ascunsi dupa tastatura care voteaza cu click de maus ca se duc gramada "sa apere Romania" (daca e nevoie)! Evident, nu va fi nevoie. Si evident, astia cand vor da de greu o sa chitzcaie ca sobolanii luati de inundatie. Ei sunt curajosi numai din spatele tastaturii cu burta plina la caldurica. Cand o sa inceapa sa ne taie curentul (se numeste rationalizare) o sa inceapa si soarecii astia ca chitzcaie. Nu ajunge nimeni la nici o batalie, la nici un front. Gainile clampanitoare din taste mor pe drum. Dar nici nu va fi nevoie. In toata afacerea actuala, Romania e un cadavru de porc agatat de lantz pentru experimente de genul, cum taie sabia X, ce efect are grenada Y pe carnea de porc, pana unde patrunde sageata de la arcul Z in carcasa de porc sau in cat timp se impute cadavrul, etc, etc.

Nu avem nici inteligentza necesara, nici caracterul, nici educatia si nici demnitatea sa ne cunoastem interesul national......Hop! Pana si termenul asta de "interes national" este deja atat de spurcat de catre personaje post-Caragiale din perioada post-comunista! Au astia un talent teribil sa spurce tot ce e sfant, sunt ca mustele care trag numai la curat!

Un lucru imi este clar, Romania are profil de victima colaterala. Nu as fi avut pretentia decat sa nu ne bagam singuri intr-un rahat si mai mare decat ala care ne este rezervat de altii. Insa se pare ca nici atat nu se poate. Il vom manca cu polonicul!

Oricum, in curand efectele preturilor explodate suprem la energie vor ajunge la os. Atunci va incepe spectacolul adevarat! Economia e ca o avalansa, la inceput apare un mic bulgare care incepe sa se dea la vale. Si mai e ceva, fudulia costa. Dar prostia impreuna cu fudulia sunt fatale!

Evident ca tarile mari din UE in frunte cu Franta si mai ales Germania sunt acum sub ochiul vigilent al americanului precum gainile care alearga sa scape de cocosul in calduri cu gandul obsesiv cum sa faca sa se impiedice, dar sa nu para ca s-au impiedicat intentionat!

Evident ca americanul este departe, nu o sa-i taie nimeni gazul lui. Ba mai mult, are si o sa aiba din plin unde sa-si vanda gazul lui scump! Si armele lui scumpe! Si sa nu uitam! Armele care aduc libertatea! Libertatea hotilor si coruptilor de a fura la adapostul legilor democratice! Libertatea sclavului care umbla cu iluzia ca e liber!

Deci nu as vrea sa fiu acum in pielea neamtului! Care by the way, e seful nostru la banuti, la bancutze, la supermarketuri, la moluri si papica, la masinutze si toate cele alaturi de francez, de olandez, de belgian. ......... Cat despre american...... care ar fi "investiile" acestuia in Romania?! Care "este" alea?!?! Ce-o sa-l doara pe el?! Ca ce?!

Deci, sper ca Putinescu sa ispraveasca mai repede ce are de facut (ca noi mai avem si alte treburi). Noi avem grijile noastre!

Insa ce observ acum, omul de rand, adica mujicul din tara democratica e o fiinta eminamente irationala si desi are problemele care il intzeapa direct la piele pe sub camasa, poate sa uite de ele ajungand halucinat, cucerit si stapanit de "grijile" care zboara dincolo de gardul din fundul curtii, adica acolo unde se duce la privata sa se usureze.
A fi prost este o arta si ocupa tot timpul!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Trebuie sa ne punem pe mancat fasole!
„Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să se oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bun venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”, a scris Medvedev, care este vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pe Twitter.

Prețul gazului a crescut cu 10%, după anunțul cancelarului german și a ajuns la 900 de dolari pentru mia de metri cubi, anunță agențiile TASS și Ria Novosti.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/med ... az-1846379

PS - Medvedev (care este audiofil) cred ca a fost cam optimist. Probabil asculta Lacul Lebedelor din vinil.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

La necaz sa nu uitam sa ne dam sangele pentru apararea patriei!
Moment umilitor pentru justiția din România. Fosta avocată a unor interlopi, Laura Vicol, cu drept terminat la privat și master la Spiru Haret, a condus ședința celor patru comisii din Parlament care au avizat propunerile de viitori judecători ai României la CEDO
https://www.g4media.ro/moment-umilitor- ... -care.html

PS - rapandula asta are apartament la Monaco, asta vara am trecut pe langa blocul ei (si sigur are apa calda!)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Faceti provizie de fasole!!!!
Nicio țară din lume nu ar putea înlocui rapid livrările de gaze rusești către Europa, avertizează Qatarul
Terminalele europene de gaze naturale lichefiate au capacitate disponibilă limitată pentru a absorbi livrările suplimentare din SUA sau din alte state, în eventualitatea întreruperii livrărilor de gaze ruseşti.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/nic ... ul-1846373

Pe langa distractia "impartirii" putinelor rezerve ramase daca inchide Putinescu robinetul (si sa ne aducem aminte de acum nici 2 ani ce se intampla in UE cu "impartirea" ventilatoarelor, mastilor, manusilor, dezinfectantilor cand aia marii si-au tras partea leului si aia mici au supt ciorapul!) va fi si "distractia" cu ingrasamintele pentru agricultura europeana! Fix inainte de semanat! Bonus, mare parte din curent e produs cu gaz. Ca harburile alea pe carbuni au cam fost inchise (ne-au obligat "verzii" sa salvam Planeta!). Si oricum, nu se poate peste noapte sa maresti productii de carbune, sa schimbi productia de curent, etc, etc, etc. Un procent de 30....40% (care si asta e coafat sa dea bine la pulime, dar e si mai mare!) este enorm! Sa gandim un pic ce s-a intamplat cu containerele la pandemie cand inainte costa sa care unul 2800 dolari si dupa a ajuns sa coste 24.000 dolari bucata de carat! Chestiile astea cu gazul si petrolul lumea nu le prea intelege, nu sunt ca apa calda in Balta Alba sa inchizi robinetul sau sa carpesti teava!

Avantajul mancatului de fasole este dublu! Poti sa colectezi bashinile si in acelasi timp poti sta cu curul spre moristile de vant ecologiste care salveaza Planeta!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Stoltenberg: „Moscova a trecut la acțiuni militare deschise”. Rusia își evacuează diplomații din Ucraina
https://www.digi24.ro/stiri/externe/sep ... ie-1839855

Slabanogul asta (care e secondat de Prostanacul nostru :roll: Cum au putut sa-l puna pe tantalaul ala acolo!??!) este ca Sebastian Domozină la comentat fotbal la difuzorul radio a lu' mamaia. "-Putin se apropie de poarta, faza periculoasa, se pregateste sa centreze!" :lol: :lol: :lol:
Treaba e simpla, lasand ipocrizia la o parte - Putin face ce vrea pulica lui! Are in spate un arsenal nuclear colosal pe care l-a aratat saptamana trecuta la exercitii impreuna cu tzaranul ala din Belarus si daca vrea, taie robinetul de gaz si de petrol si UE suge cariciul si se duce in gat.
Eu stiu pe cine as paria intre UE fara gaz si Rossia fara banii de pe gaz!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Treaba e simpla, lasand ipocrizia la o parte - Putin face ce vrea pulica lui! Are in spate un arsenal nuclear colosal pe care l-a aratat saptamana trecuta la exercitii impreuna cu tzaranul ala din Belarus si daca vrea, taie robinetul de gaz si de petrol si UE suge cariciul si se duce in gat.
Din pacate cam asa a fost gandita de la inceput. Intr-o partida de sah remiza este ultima consolare. De remarcat ca in momentul acordului de remiza, oponentii sunt aproape in curul gol, au pierdut majoritatea pieselor si sunt destul de consumati.

Cateva opinii personale:

1. Tanti Merkel.

Acum imi dau seama cat de tare a fost aceasta tanti, practic a reusit sa mentina pacea in Europa.
Cred ca Putin a avut un fel de stima / respect greu de explicat pentru ea, ca atunci cand ai un oponent pe masura.

As spune ca a asteptat-o sa plece, sa nu-i lase pe constiinta gestionarea a ceea ce va urma.

2. Am spus in ianuarie ca Putin e cu un ochi la faina si cu altul la slanina.
Ma uit la televizor si vad ca incep si altii sa se treazasca la realitate. Usor usor se vede toata tabla de sah cu totate scenariile posibile.

3. Arsenalul nuclear face parte din plan.

Varianta amenintarii nucleare indirecte a tarilor proaspat NATO ar fi o mutare interesanta pentru Putin.

Sub forma unei justificari de marja de siguranta ce se impune ca si protectie impotriva capacitatii militare alarmante ale NATO ar putea cuminti avantul acestor tari. Bineinteles, procedat in stil Putinesc, cu ajutorul comunicarii confuze, interpretabile si o regizare pe masura.

America si aliatii ar fi intr-o mare dificultate pentru ca risca sa joace ruleta ruseasca in loc de sah.

Cu aceste premize, Putin ar putea avansa si negocia fara mari probleme.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Exact!
As adauga, madam Merkaloaia este o comunista DDR-ista si nu o smiorcaita capitalista. Tot ce se intampla acum are mare legatura cu doua chestii, ipocrizia si nerusinarea.

Totusi, astia care venim din regimul comunist (si inca mai traim - iata, unii conduc destine) am fost calitzi intr-o lume fara smircaiala, o lume foarte dura unde nu era timp pentru ipocrizie (considerata un moft), iar nerusinarea era pedepsita cu adevarat, fizic!
Plus ca Putin stie germana la perfectie.

Oricat am crede noi in Zana Maselutza, relatiile interumane si relativitatea caracterului uman conteaza pana in varful lumii, inclusiv la cei care ne conduc (si ne decid) destinele.

O privire lucida asupra lumii in care traim ne arata ca de exemplu o tara de rahat, muritoare de foame la propriu cum este Koreea de Nord condusa de un dement scelerat, cea mai sinistra si dura diktatura antiumana a lumii, face ce vrea si inca exista tocmai pentru ca detine cateva pocnitori primitive nucleare facute de niste muritori de foame inspaimantati.

Daramite Rossia!

Ma intreb, ce o fi fost in mintea poate prea odihnita a multor lideri occidentali, daca nu cumva ipocrizie si nerusinare cand au crezut ca pot sa isi faca de cap si ca pot sa isi faca planurile lor in curtea unui asemenea monstru cu un asemenea atu fabulos?!?! Credeau ca pot pacali Rusia s-o faca bordel asa cum i-au facut pe altii mici si slabi ?!?!(exemplu.... noi?!)

Credeau ca pot sa isi bata joc la infinit de o fosta super putere globala care inca nu este deposedata de ghiare si colti?!

Abia acum mi-am dat seama de substratul problemei numita Ucraina! Unii (sa nu-i numesc ca-i stiti) cu nerusinare si multa ipocrizie s-au bagat acolo si asta a umplut paharul.
Eu ca sa inteleg un adversar incerc sa ma imaginez in pielea lui. Imi dau seama cata enervare si furie a fost la Moscova cand au aflat ce a inceput sa se intample la Kiev dupa "Maidan"! E ca si cum cineva a inceput pe furis sa iti f_uta amanta. Una din ele, dar e a ta! Si acum imi dau seama cat de cinici sunt americanii pentru ca le-au dat si arme! Este la mintea gainii ca ucrainienii nu au nici o sansa impotriva armatei rusesti iar cei care le-au dat arme ii transforma in "carne de tun" ca apoi sa tipe si sa arate cat de criminali sunt rusii! E cum ai vinde arme la copii pe strada si apoi tot tu sa faci taraboi ca uite, copilasii mor cu zile!
Abia acum imi dau seama ca singura tara cu mintea pe umeri a fost Germania care a refuzat sa le dea arme letale si a glumit cu ei oferindu-le casti.

E la mintea gainii ca oricate arme le-ar mai da astora, in final daca rusii vin peste ei o sa-i termine. Insa dandu-le arme de fapt pun la cale un razboi prelungit cu victime cat mai multe..... ca oricum, nu sunt americanii lor in joc! Practic se omoara slavii intre ei si iata, au jucat cu doua mize, daca Ucraina apuca sa ramana stat independent ii cumpara la bucata si ii umfla de arme, daca rusii intra peste ei, pai sa iasa o situatie cat mai sangeroasa spre paguba Rusiei! Pur cinism! Si spun asta pentru ca nu discutam despre un stat normal. Discutam despre Rusia, o super putere nucleara care detine un arsenal indeajuns sa cheleasca toata planeta! Deci nimic nu se poate discuta in termeni normali cu asemenea super putere! - ori asta ce inseamna daca nu cumva ce am zis, ipocrizie, nerusinare si in final un imens cinism!

Deci, acum gandindu-ma retrospectiv, se pare ca madam Merkel a fost singura lucida, constienta de ceea ce inseamna "monstrul" de langa noi. Si ca atare a reusit sa mentina un echilibru. Care evident a avut niste costuri dar cu abilitate le-a pasat la fraieri si si-a gospodarit bine tara ei.

Probabil ca nimeni nu s-a gandit ca poate refuzul indarjit si modul in care madam Merkel a tratat inarmarea Germaniei a fost tocmai pentru a menaja orgoliul lui Putin. Cred ca noi am judecat gresit ca Germania a preferat sa-i "pacaleasca" pe americani (asa cum a spus cretinul de Trump) refuzand cu indarjire sa cheltuieasca pe arme doar ca sa aiba untul mai gros pe paine. Acum imi dau seama ca in mod tacit Merkel a stiut cu ce caz imposibil are de-a face. Dar ceilalti cocosei europeni se dau bravi pe gard si iata, acum a venit vremea cand li se va arata pisicul.

Ma uitam la TV in seara asta cum pe toate posturile latrai sugatori de clantze licuricesti cantau acelasi cantec. Jalnici! Astia canta la comanda cu bancnota lipita pe frunte. Asa cum au procedat si cu covidul, acum baga frica in populatii ca "vin rusii peste noi". O tot recita pe aia cu "rusii nu se vor opri la Ucraina". Partitura e scrisa de dincolo de peste ocean si trebuie cantata sa sperie bine populatiile care iata, a venit vremea sa cotizeze la Seful lor!

Si totul pentru ca niste ipocriti obraznici s-au introdus pe usa din dos sa f_ta pe furis amanta grasa a lui Putin! Iar acum asta e la usa cu mitraliera si sta sa intre peste ei sa-i prinda in pat. Deocamdata suntem in serialul plin de suspans in care Putin a spart usa de la scara blocului. Liderul nato ne relateaza fiecare faza de suspans si se fac o suta de prorociri pe minut! Lumea se uita speriata si se intreaba, daca Putin furios o sa dea foc la tot blocu'??? Suspans!

PS - sanctiunile pe care i le-au dat azi daca sunt cu adevarat dureroase, aproape ca i-au dat branci sa invadeze! Deci..... din nou....cinism!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

China acuză miercuri Statele Unite de faptul că ”toarnă gaz pe foc” în Ucraina, deupă ce Moscova a recunoscut existenţa a două regiuni separatiste în Donbas şi după ce Washingtonul a anunţat că impune sancţiuni Rusiei, relatează AFP.
”Statele Unite vând neîncetat armament Ucrainei, crescând presiunea, creând panică şi au exagerat inclusiv calendarul unui război”, denunţă în faţa presei o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei chineze, Hua Chunying.
”Problema-cheie este să aflăm ce rol au jucat Statele Unite în tensiunile actuale din Ucraina”, subliniază ea.
”Cineva care toarnă gaz pe foc şi îi acuză în acelaşi timp pe alţii este imoral şi iresponsabil”, acuză Hua Chunying.
https://www.g4media.ro/china-acuza-sua- ... tuale.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Ambasadorii străini din Franța, Marea Britanie, Germania și Italia solicită Guvernului să facă plățile către marii furnizori de energie care au aplicat măsurile de compensare și plafonare a facturilor, spunând că, pe lângă faptul că aceștia cumulează pierderi de un miliard de euro datorate scumpirii energiei, ei se confruntă acum și cu probleme de flux de numerar cauzate de schema de ajutor a populației, arată un document obținut de Economedia.
Solicitarea se regăsește într-o scrisoare transmisă ministrului Energiei Virgil Popescu și premierului Nicolae Ciucă de către ambasadorul britanic în România, Andrew Noble, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Franța în România, Laurence Auer, și ambasadorul Italiei în România, Alfredo Maria Durante Mangoni.
Ambasadorii susțin că marii furnizori E.ON, ENEL, ENGIE și Macquarie Asset Management (CEZ) și-au manifestat preocuparea cu privire la faptul că cea mai mare parte a poverii financiare a măsurilor de sprijin pentru populație revine sectorului privat.
https://www.g4media.ro/exclusiv-ambasad ... urile.html

Ce nu pot pricepe acesti ambasadori este ca guvernul are de alimentat pensii speciale (de curand marite ca erau "prea mici"!) si peste 1 milion de trantori frecatori de menta, angajati politic la stat sa plimbe hartii scrise cu pixul, pe care acum vrea sa-i plateasca si mai bine (adica si mai mult decat dublul mediei din sectorul privat) si vrea sa ii si inmulteasca! Pentru ca cele doua mafii..... pardon, "partide" au multe guri de trantori de hranit (bine) ca sunt multi care traiesc bine in tara asta! Si ce nu mai stiu astia, guvernul si toata haita politica nu se pricep sa faca bani din afaceri cinstite (se pricep numai sa fure din banul public) ba chiar mai mult, sunt din ce in ce mai eficienti in a pune piedici si a obstructiona, bloca, omora sectorul privat! Au la indemana o armata uriasa de birocrati inarmati cu pixuri! Si o justitie de evul mediu pentru care timpul este infinit cand vine vorba de cei care isi asteapta dreptatea!
Guvernul a implementat prima etapă din PNRR la infrastructură: Întârzierea
https://cursdeguvernare.ro/guvernul-a-i ... ierea.html
România, 2022: Exportăm grâu și importăm făină, iar de Paște mâncăm ouă poloneze
https://www.wall-street.ro/articol/Fina ... or-30.html
Frigul, a doua cauză după Covid-19, care a închis școlile. În Timișoara, elevii așteaptă primăvara ca să revină din online în bănci
https://www.scoala9.ro/frigul-a-doua-ca ... ara-/1168/

Am subestimat capacitatea celor doua mafii reunite la putere de a pune Romania pe butuci! Sunt mult mai harnici de cum ii credeam!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Șoc pe burse joi dimineața pe fondul războiului din Ucraina. Prețul petrolului a ajuns la 100 de dolari pe baril
https://economie.hotnews.ro/stiri-finan ... -baril.htm

Pai inca de saptamana trecuta unii scriau ca va ajunge 125 dolari. Cred ca erau optimisti!

Plus, audiofilul Dmitri Medvedev care (cred ca si asta tot optimist era) a scris ca mia de metri cubi de gaz o sa fie 2000 euroi pentru UE (dar cand le zicea era deja 900).

Sanctiunile impotriva Rusiei sunt cu doua taisuri, se intorc si impotriva celor care le impun. Asta e "avantajul" economiei globale. Rusia furnizeaza pe langa gaz si petrol multe materii prime si metale aproape unice si pe care daca nu mai vrea sa le dea, astia isi pot baga sanctiunile direct in cur cu tot cu super tehnologiile lor care nu functioneaza daca nu au cu ce!

Vad ca multi cocosei si porumbei ai pacii dau din pliscurile lor mititele si cer sanctiuni cat mai mari, taieri, etc. Insa planul lui Putin e gandit de multa vreme strategic si abia acum se vede ca ceea ce se intampla in momentul asta a inceput acum multi ani pe vremea "Maidanului".

Eu sper ca la hotii nostri (fudui si prosti) sa le vina mintea la cap si sa nu faca prea mult zgomot din gurile lor, sau prea mare deranj "la adapostul umbrelei" Prostanacului - pentru ca Romania poate cel mult sa asiste cuminte si sa culeaga cioburile care-i sar in curte - pentru ca umbrela nu te apara daca se indreapta o bordura de trotuar spre capul tau.

Vad ca generalul nostru ministru ne spune sa stam linistiti la locurili noastre. Nici ca avem altceva de facut! Cand se bat elefantii e bine ca soriceii sa nu le stea prin picioare!

Pacat ca tara asta e condusa numai de prosti! (ca sunt si hoti nu-i ceva nenatural, talentul asta e probabil genetic). Acum trebuie invatata lectia umilintei iedului care asista ascuns in boscheti cum ursul ii mananca rudele.

Tin minte ca am scris de ani de zile ca e anormala atitudinea guvernantilor nostri de ostilitate si dat cu tifla la rusi. Insa vremelnicii nostri conducatori ca niste slugi ce sunt, se tot aratau harnici la stapanii lor. Pe care nici macar nu-i interesa parerile slugilor ci doar ca slugile sa execute ce au de executat. Ma amuza cum e invadata acum presa de guristi platiti si ipocrizie maxima. Sunt ca niste fete de pension care prima oara au descoperit ca pe lumea asta exista si bordel!

Se pare ca vin vremuri grele.

Si cat priveste ipocritii care acum dau ochii peste cap, sa ne aducem aminte cum ne uitam in direct la TV cum Bagdadul era lovit de rachete noaptea! LOVITURI DE MARE PRECIZIE! (deci am mai auzit de precizie!) Si acum inca se mai cauta armele de distrugere in masa ale lui Saddam Hussein, spanzuratul. Sa mai zic si ceva despre Libia si ce a ajuns in prezent?! Sau si alte exemple legate direct de tabara pacifista, neprihanita si super democratica in care ne aflam?! Sub umbrela! (Prostanacului)

PS - daca ne gandim retrospectiv, Putin are ceva si impotriva existentei UE. Posibil sa inceapa sa nu mai fie la moda gretele si salvarea planetei, cotele de carbon, moristile, demolarea industriei producatoare de energie (si in general demolarea oricarei industrii care produce ceva folositor - dar necesita munca!), ocrotirea si promovarea poponarilor (si pedofililor), corectitudinea politica, si evident, nici covidul! Mai nasol e pentru noi ca el e prieten cu mancatorul de gulash de la Budapesta si deloc cu Ficusul nostru!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

O mare golanie toata povestea asta. Eu unul cred ca in sfarsit m-am lamurit. Una din parti a jucat la doua capete, adica avea de castigat in ambele variante. Din pacate noi facem parte dintre fraierii care au picat la mijloc si acum trebuie sa punem botul. Dupa cum vom observa, toate ecranele s-au umplut de guristi (lautarii lor) care au tema sa cante melodia aia cu, "Dupa Ucraina urmam noi!". Trebuie sa punem botul si sa ne speriem cat mai tare.
Mai mult nu spun dar e deja straveziu.
Oricum, e tare mosul, asa cum am tot spus!
Restul ghiceste doar cine isi pune un pic mintea la contributie.

Noi suntem afectati doar in masura in care sunt toti ceilalti afectati insa in toata povestea nu avem nici un rol; pentru noi ar fi fost la fel si daca nu le iesea marea pacaleala iar acum ca le-a iesit, e tot aia, pentru ca suntem oleaca mai la margine sau la mijloc, depinde cum privim problema. Deci cumva cred ca noi avem o pozitie ceva mai ferita. Insa vom plati. Pe armament!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Daca e sa analizam strict "partida", intr-adevar e tare. Tabla de joc este aproape perfect asezata in favoarea lui.

Ba chiar ar putea mari pasul, daca tot a inceput puternic si aproape fara iesire, sa dubleze scenariul pe Transnistria si Republica Moldva.
Cred ca se va termina in genul Koreea de Nord cu cea de Sud, gard in gard :shock:
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

kaav
Posts: 2240
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Or fost vreodata alte vremuri pentru cei saraci? Intotdeauna boierii iau caimacul de la cafea. Daca ne intorc complet spatele rusii, adio grine ieftine si combustibil suportabil economic. Vrem ''dreptate'' la nivel de ''eu'' in timp ce suntem stigmatizati mai rau ca ''africanii''? - asta inseamna ca am ales sa fim mai saraci, ca nimeni in istorie. Curva aia bolnava care a ascuns flota romaniei in maneca a sustinut, clar ca trebuie sa ne cedam suveranitatea. Cui, satanei? Nici una din marile puteri nu este si nu vrea sa fie obiectiva. Unde ne aflam? In mod evident in barca care se scufunda prima. Gresesc? Imi doresc cu adevarat asa ceva.

kaav
Posts: 2240
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Cu subiect si predicat:
Cel mai mare asasin economic pe care il are poporul roman este ''entitatea'' numita STATUL RAMAN (in mod cinic, statul de drept - statul roman ESTE o sluga perversa care sub umbrela acestei denumirii solemne croseteaza cele mai abjecte scenarii, in timp ce stas in genunchi la stapanii de peste ocean).
Cum este posibil ca un popor, ADICA NATIA ROMANA, sa fie subiectul mercantilismului actual? Sa fie blestemati cei care cred ca pot face ce vor in numele poporului roman, fara sa il intrebe de dinainte daca are nevoie sa il treaca strada cineva, vreodata :|

Post Reply