DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Inca nu v-ati prins care e smecheria.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Scrisoarea a III-a redivivus
-Orice gînd ai Vladimire, cu Ucraina și cu noi
Nouă ne rămîne fuga, nu-i nevoie de război
Despre partea înarmării, însă, doamne, să ne ierți!
S-au luat comisioane, s-au dus banii pe la terți.
Ne-apărăm cu rîul, ramul, cu aceiași Munți Carpați
N-avem nici o strategie, n-ai cu cine să te bați!
De-aia zic: de faci întoarsă de pe-acuma a ta cale
Și doar ne triplezi factura de la gaze naturale,
Noi vom tremura de frică și de frig cînd poruncești,
Fără să ne mai prefacem c-avem planuri vitejești”
-Nu mă pun cu-americanii, fiindcă am ca voi destui:
Azi aveți un teritoriu, mîine ia-l de unde nu-i.
Ce-i Ucraina? O cîmpie. Polonezii? Niște pani.
Balticii? O utopie. Voi? O țară de doi bani.
Am armate pretutindeni. Îngheți doar cînd le privești.
În opt ore sînt la Kiev, într-un ceas – la București.
-Și în contra vijeliei voi veniți c-o șapcă-n cap?
Și, purtat de biruințe, să mă-mpiedic de-un dulap?
– Un dulap, da, împărate, căci dulapul ce-l privești e din defrișări.
E, practic, vîrful mobilei săsești.
Ne-am împiedicat de dînsul șapte ani la rînd și noi.
Dacă vrei o confidență, l-am votat ca niște boi.
Ni s-au arătat dosare, ni s-au arestat baroni.
Ce era să facem, doamne, cu o mînă de bufoni?
Eu nu ți-aș dori vreodată să ajungi să ne cunoști,
Să te lămurești pe pielea-ți cît sîntem de hoți și proști!
Sîntem lacomi, preamărite, noi ne ducem după bani.
Nu ne stă-n deprinderi lupta, e prea scump să fim spartani.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Continui sa cred ca Putin conteaza pe spatele arsenalului nuclear.

Foarte interesant dar si preocupant acest document daca il gasiti:
"Russia’s Nuclear Policy: Worrying for the Wrong Reasons" - 2018

ingrijorarea exista de mult timp, viitorul incert:
https://thebulletin.org/premium/2022-02 ... ve-in-2022
https://thebulletin.org/2022/02/the-pat ... w-possible

Nu m-ar mira ca la un moment dat Putin sa merga pe solutia descurajarii tip "escalate to de-escalate". Asta inseamna ca cel putin o tara NATO "de sacrificiu" are sanse reale sa se aleaga cu un raspuns nuclear.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Proverb ucrainian: - In viata trebuie sa te multumesti cu Putin !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Cand acum cateva zile era stirea ca rusii isi retrag din echipamentul militar .....exista zvonul care ar fi fost cauza - Biden l-a sunat pe Zelenski si se pare ca l-a convins sa accepte federalizarea Ucrainei. Dupa care Biden l-a sunat pe Putin sa-i spuna. Dupa care au vorbit Zelenski cu Putin (nu stie cine pe cine a sunat dar se pare ca durat o vreme pana sa vorbeasca - in timpul asta rusii facusera anuntul ca se retrag).

Ei bine, Zelenski se razgandise si i-a zis lui Putin ca nu accepta nici o federalizare si ca vrea inapoi teritoriile ocupate de rusi, inclusiv Crimeea.

Drept urmare Putin s-a enervat teribil. Si restul stim ce a urmat.

Daca e adevarat (si pare veridic) dar si dupa tot ceea ce s-a intamplat (si asa cum am mai scris, poate nu direct) Putin a ezitat foarte mult pana sa atace Ucraina pe scara larga. Chestia asta o putea face dinainte de Craciun. Se saturasera si militarii rusi sa stea in baraci.

Acum observ ca absolut tot ce se difuzeaza in tabara noastra e indesat cu propaganda. Am vazut imagini cu Ucraina in care pomii erau verzi cu frunze si tot felul de tampenii, totul fiind emotional cu directia la frica, spaima omului de rand.

E aceeasi propaganda si isterie ca la inceputul molimei de covid. Unii sunt speriati rau si probabil asta e scopul sau pur si simplu e avalansa de emotie omeneasca, ceea ce e si firesc. Pe ecrane au aparut toti cei care promoveaza o anume tabara si se intrec in a baga spaima in oameni cu cantecul de genul, "Dupa Ucraina urmam noi". Care in conditiile actuale pare veridic (doar teoretic si daca esti foarte speriat).

Insa la o analiza rece si logica eu unul observ ca Putin a fost chiar extrem de ezitant si a incercat orice alta varianta lasand la urma pe cea de acum.

Vad ca slugile propagandei dirijate se intrec in a mai canta pe aia cu "Putin este un scelerat scapat de sub control". E tot in promovarea fricii, spamei. Insa la o analiza logica si la rece imi dau seama cum Putin de ani si ani tot spune ca e deranjat de extinderea NATO in sensul instalarii unor echipamente foarte performante cum e si scutul Deveselu de la noi si evident, nimeni nu-l baga in seama. L-au tot dus cu vorba si se pare, faptele arata, ca macar si pentru o vreme a acceptat pana si treaba asta.

De exemplu nu cred ca Rusia era intr-o situatie proasta acum mai multi ani si totusi nu era o amenintare cum e acum. Asa cum am scris mai sus, probabil o imensa contributie a avut-o baba Merkel care a mentinut pacea si un echilibru cat a fost ea in fruntea Europei.

Dar fara indoiala, americanii au fost inca din vremea lui Obama sau chiar dinainte extrem de deranjati si ingrijorati de relatiile bune intre Rusia lui Putin si Germania lui Merkel. Culminand cu teava pe sub Marea Baltica care, din cate se pare, i-a deranjat enorm!

Se stie inca din documente desecretizate din arhive vechi ca din punct de vedere strategic mondial USA sunt foarte ingrijorate de varianta in care Germania se aliaza cu Rusia (pe vremea aia era URSS - dar politica externa e aceeasi de peste 50 de ani). Alianta intre cele doua tari ar fi extraordinar de puternica deoarece sunt complemenetare si sunt doua popoare extrem de capabile. Germania e a treia putere industriala a lumii (dupa unele clasificari) insa nu are resurse de nici un fel, asta e punctul extrem de slab. Insa conduce Europa continentala, mai ales acum dupa separarea UK.

Pe cand Rusia este cea mai mare putere in domeniul resurselor de orice fel. Daca o masinarie cum este Germania este alimentata de o colosala rezerva cum este Rusia cele doua in caz ca ar fi aliate, adica in buna intelegere (nu neaparat cu act de casatorie stampilat si semnat), ar reprezenta practic o noua super putere mondiala.

La ora asta exista o singura super putere planetara, USA iar China vine din urma. A fost cat se poate de evident ca la un moment dat, probabil inainte chiar de Obama, Germania a evadat din subordinea USA, cel putin nu pe fatza, si si-a facut relatii din ce in ce mai bune cu Rusia, adica cu Putin. Care sa nu uitam, stie germana la perfectie si in DDR a "copilarit" in KGB. Asta a fost spaima americanilor dintotdeuna, ca nu cumva nemtii sa bata palma cu rusii pe sub masa.

Teava din nord a pus capac la toate. Si asa cum Putin a considerat o obraznicie enorma pretentiile de stat pro-occidental ale noii Ucraine, americanii au considerat obraznicie teribila intelegerile economice semi subterane ale Germaniei cu Rusia lui Putin. Si trebuie adaugat ca USA e din cate inteleg cel mai mare producator mondial de petrol si gaze la ora asta sau oricum, au o productie enorma. Deci au de vandut. Insa nu pot fi competitivi niciodata cu Rusia pe teritoriul european pentru ca sunt la distanta si gazul sau petrolul carat cu vaporul costa mai mult decat ce este pompat prin tevi.

Iar Putin pentru multa vreme a vandut cu pret bun gaz si petrol in UE, adica in primul rand in Germania. Au fost niste afaceri foarte bune si in favoarea Germaniei si UE, castigand si Rusia atat direct prin bani, cat si indirect tehnologic prin relatia cu Germania. Care mai trebuie mentionat, alaturi de USA (dar cred ca Germania e chiar pe locul 1) e autoarea industrializarii si tehnologizarii Chinei care este un mega partener comercial al UE si implicit Germaniei.

Germania e lider in tot ce inseamna utilaje, linii de productie, tehnologie de productie industriala si industrie chimica. Deci practic, incetisor, incetisor, prietenia si colaborarea semi subterana intre Germania lui Merkel si Rusia lui Putin ii marginaliza pe americani in Europa. Ei au stat destul de inactivi pentru ca politica lor, din cate stiu, mai ales in perioada Obama, se orientase cu accentul pe Pacific-Asia. Unde se confrunta cu China care vrea sa domine acolo.

Astfel, iata, brusc a aparut fenomenul "Maidan" la Kiev si Ucraina s-a rasculat impotriva stapanului sferei de dominatie. Deja NATO avansase desi intelegerile care in realitate nu sunt facute cu acte si hartii dar erau facute verbal intre Bush si Gorbaciov, ulterior Clinton si Eltin, erau ca NATO sa nu se bage in fostul bloc comunist.

Este evident ca nu au existat documente insa cine se agata de treaba cu actele este ipocrit. Asa ca practic americanii au incalcat acele promisiuni nescrise pe hartie cu stampila. Si incet, incet NATO a inaintat catre Rusia.

Aici trebuie mentionat pentru cei care nu inteleg, rusii gandesc altfel decat occidentalii. Unii s-ar mira ca ce atata paranoia, ca nu ii ataca nimeni din Vest. Dar nu e asa. Moskova este foarte traditionalista si nu se prea schimba. Ei considera aceasta inaintare NATO o amenintare. Dar cumva au tacut din gura, probabil au contat mult relatiile bune cu Germania lui Merkel care sa recunoastem, este sefa Europei, degeaba se da Franta cocosel pe gard ca tot Germania face si desface. Tocmai de aia britanicii au dat divort, ca ei nu accepta ca neamtul sa le fie sef!

Deci totul a fost minunat, ursul era beat in timpul lui Eltin si apoi era aprovizionat cu miere nemteasca. Dar ursul are mintea lui care nu se schimba. Doar ca (in opinia mea) Putin nu e sceleratul pe care il crede lumea acum, este un tip destept si stia ca prietenia si colaborarea cu Germania este buna pentru Rusia, mai ales ca in mod clar, Germania nu e tara care sa aiba elita si dorinta populara de a mai construi armate si a navali militar peste altii. Germania e o tara extrem de pasnica, poporul german a fost educat de generatii anti razboi. Mai "razboinici" sunt nemtii din landurile foste DDR-iste dar aia nu conteaza. Iata ca acolo e fieful neo nazistilor si alte chestii din astea. Dar la invelul intregii Germanii nu exista nici o problema de genul inarmare, navalire, ocupare militara, dominatie militara. Germania e o tara super pasnica de la nivelul de jos pana sus.

Deci practic am trait o perioada buna economic pentru ca cele doua puteri, Germania si Rusia fiind complementare pe de-a intregul, colaborau. Evident ca Germania si-a tras smantana de pe lapte, dar a ramas si pentru ceilalti.

Insa lucrul asta nu a fost deloc pe placul USA. In timpul cretinului de Trump a mai mers pacaleala pentru ca orientarea lui era spre interiorul USA. Insa democratii americani sunt cei cu politicile externe de expansiune si dominatie planetara a USA. Ei inteleg ca USA daca s-ar retrage la ei acasa (pe continentul lor care le ajunge), urmarea ar fi ca nu i-ar mai respecta nimeni si in final le-ar scadea si puterea dar si nivelul de trai.

Iar Biden, asa cum am spus mereu, este un exxeptional politician de politica externa si e singurul adversar pe masura lui Putin. Acum imi dau seama ca si baba Merkel era la nivelul lor.

Cert este ca intre timp dupa "Maidan" rusii s-au trezit cu un "cutit in spate" conform gandirii lor speciale si greu de inteles pentru vestici. De aceea atunci in 2014 Putin a actionat si a luat Crimeea. Eu cred ca lumea se inseala daca crede ca el este impulsiv, scelerat, etc, totul a fost un calcul bine gandit si a reusit chiar fara varsare de sange atunci.

Crimeea a permis Rusiei sa raspunda cumva pe masura inaintarii NATO spre est si de aceea a mai urmat o perioada de pace dupa 2014 pana azi. Insa in timpul asta in Ucraina a crescut si acolo a fost cultivata de catre occidentali o elita pro vestica si evident, anti ruseasca. Ei au si o traditie nationalista foarte violenta si extremista, am pus mai sus o sinteza istorica. In ww2 ucrainienii au facut genocid chiar mai mare decat nemtii si in principal au omorat rusi. Chestia asta a fost ascunsa de Stalin si lumea nu a inregistrat suficient aceasta realitate, insa la Moskova a ramas constienta aceasta amenintare nationalista in interiorul Ucrainei. Politica Moskovei e cum am spus, foarte conservatoare, se schimba greu si practic Rusia e un imperiu de sute de ani, niciodata nu a fost altceva decat un imperiu. NU o tara!

Cert este ca ucrainienii s-au "obraznicit" pe an ce a trecut cu ajutorul occidentalilor si ghici al cui ajutor a fost mai mare!? Evident, americanii. Care au la ei si o comunitate consistenta de ucrainieni. Si va dati seama ca dupa ww2 nationalistii ("fascistii") care au scapat, unde au fugit in lume?!

Practic Putin a luat in 2014 Crimeea ca o solutie de avarie pentru Rusia, o solutie pompieristica pentru ca nu era pregatit, fusese lovit "pe la spate" cu Maidanul care probabil nu e numai creatie occidentala (americana) dar vine si din interiorul Ucrainei (nationaliste, anti ruseasca)

Cert este ca (fara dubiu), chiar din 2014 Putin a gandit si pus la cale mai multe planuri pentru o situatie deja previzibila in care influenta NATO si occidentala, a se intelege aproape exclusiv americana va incepe sa intoarca Ucraina spre vest. Si aici trebuie precizat ca o Ucraina integrata si aparata in blocul vestic, nu mai vorbim de NATO, este automat cea mai mare dusmana a Rusiei. Nationalistii ucrainieni ii urasc din bojoci pe rusi, sa citim istoria! Imi dau seama ca daca acum Ucraina ar fi avut arme nucleare lumea ar fi fost in cel mai mare pericol imaginabil! Astia sunt atat de scelerati incat sunt capabili sa apese pe buton. Acum toata lumea il considera pe Putin un nou hitler scelerat, etc. Dar daca ucraineii acum ar fi avut arme nucleare, nu-i oprea nimeni sa le arunce peste rusi! Insa rusii totusi se gandesc inainte. Sa nu uitam ca au o traditie lunga de peste 50 de ani de arsenal nuclear si pana acum au reusit sa-l tina in colivie.

Asa ca in toata treaba asta, americanii au fost un fel de Yago din povestea cu Otello si Desdemona (Rusia si Germania). I-au folosit pe ucraineni sa-i dea de lucru lui Putin si scopul principal a fost divortzul intre nemti si rusi!
Americanii au fost disperati de teava aia! Care ar fi alimentat mult mai bine masinaria Germaniei cu combustibil IEFTIN si ar fi facut-o si mai puternica economic in dauna a ceea ce au acum americanii de vanzare prin devenirea lor ca cei mai mari producatori de pe planeta.

Astfel, descreieratii de nationalisti ucrainieni numiti de Putin "fascisti" (pare ridicol, dar termenul nu e chiar lipsit de orice logica) au fost folositi de americani, scopul fiind inchiderea tevii inainte sa inceapa sa alimenteze. Insa si divortul provocat intre nemti si rusi!

Practic provocarea lui Putin care, asa cum l-am urmarit, le-a tot zis, a tot incercat sa ii previna, el a facut orice ca astia sa inteleaga situatia (lui) dar astia l-au dus cu vorba! Si in final bufonul Zelenski l-a facut sa-si piarda firea. Dar era oricum de asteptat.

Si mai adaug ceva - o Ucraina (scenariu SF) independenta de Rusia (= dusmana de moarte cu Rusia, automat!) ar fi la modul general o amenitare serioasa la pacea si echilibrul european! Pentru ca iar spun, nationalistii ucrainieni sunt niste descreierati! Si dupa cum imi dau seama nici americanii nu i-au putut tine in frau.

Biden si-a dat seama ca Putin (desi acesta evita pe cat a putut) va fi pus in situatia sa atace militar intreaga Ucraina si in final a incercat sa il convinga pe Zelenski sa accepte federalizarea. Asta era un compromis bun mai mult pentru occident si tabara noastra. O Ucraina federala nu ar fi putut adera niciodata la NATO pentru ca republicile separatiste ar fi votat la infinit opozitia.

Federalizarea Ucrainei ar fi fost o garantie, mai slaba pentru Putin, mai favorabila pentru toata lumea, mai ales pentru pacea intre toti, cel putin pe moment.

Insa pana si Biden l-a scapat din mana pe Zelenski, adica pe gashca lui de "fascisti".
Practic Biden, asa cum am spus mereu, foarte abil in politica externa, i-a jucat pe toti si azi a obtinut ceea ce dorea, adica inchiderea tevii si relatii rupte intre nemti si rusi.

Dupa toata tragedia asta nemtii nu vor mai putea practica iubirea nici pe sub masa cu rusii. Logic, lumea europeana se intoarce la razboiul rece cu zid intre tabere. Si eu nu am nici un dubiu, Rusia nu va ataca nici o tara NATO, abia daca o sa poata sa faca ceva cu Ucraina. A zis un expert (general) britanic, pentru infrangerea militara a Ucrainei ar fi de ajuns cei 175.000 de soldati rusi, insa pentru tinerea sub ocupatie ulterioara a Ucrainei trebuie minim jumatate de milion. Nimeni nu are idee cum vor proceda rusii, probabil nici ei. Balena e cam mare de tras in barca!

....Dar acum important este ca noi sa fim cat mai speriati, inspaimantati pentru ca de azi inainte ceea ce era ieftin va fi scump! Gazul rusesc este ieftin! Cel american, nu e! Plus ca va trebui sa ne punem serios pe cumparat armament! Inclusiv Germania care asa cum bine stim, cat a fost Merkel a refuzat cu indarjire sa cheltuie pe armata!

Asta e opinia mea dupa ce inteleg eu. Eu unul nu sunt deloc speriat de nimic. Mi-a ajuns ca m-au pacalit o data cu pandemia! A doua oara nu mai pun botul! Dar vad ca multi in jurul meu au pus botul la spaima promovata.

Insa in toata ecuatia asta exista o singura mare necunoscuta...... China! Asta e alta poveste!

Cert este ca Romania e cumva intr-o situatie mai putin proasta desi e chiar gard in gard cu ursul turbat care acum a dat iama la stana! De ce spun asta..... pentru ca intotdeauna cand a existat o buna intelegere intre Germania si Rusia, tarile astea din est si mai ales noi, nu prea ne-a mers bine. Noi suntem si am tot fost mult mai buni prieteni cu americanii. Desi papica si banutii nostri nu sunt de la americani, sunt de la nemti in special. Dar noi oricum suntem prada la pradatori si in orice varianta, bine nu e pentru noi pana la capat.

Deci acum prietenia noastra cu americanii e o treaba buna pentru ca ei sunt pe cai mari...... Pana o sa vedem ce mai fac chinezii!........

Cat priveste povestea cu sanctiunile - este o ipocrizie, este ceva sa ia ochii la populatie sa creada lumea ca astia chiar ii sanctioneaza pe rusi. Am studiat si treaba asta. Da, sunt unele pierderi pentru rusi, dar ei erau deja pregatiti, nu sunt chestii dramatice, mai bine spus le ia boii de la bicicleta. Si partea cea mai nasoala de la care ieri Biden (foarte tare mosul!) a tinut cont este ca daca baga sanctiuni economice prea mari ii arunca pe rusi direct in bratele iubitoare ale chinezilor! Si Biden nu vrea asta! In fond acum Rusia lui Putin ii face jocul. O sa aiba gainushele europene tinute strans in tzarcul lui de unde le va culege ouale in tihna. Inainte de treaba asta unele gainushe se cam obraznicisera si fugeau libere pe la vecini sa le caute aia de oua. Dar sa ne gandim, lumea a fost foarte stabila cand cele doua uriase blocuri (super puteri, USA si URSS) dominau planeta si fiecare avea gradina proprie. Ei bine, americanii au nevoie totusi de liniste pe aici pentru ca au in fatza o mare, mare problema..... China! O Europa transata de un nou zid al unui nou razboi rece ar asigura linistea pe aici si ei s-ar putea ocupa de chinezi, bonus ca fac si niste bani de la noi (gaz, petrol, arme, etc).

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... ua-1848001

https://adevarul.ro/international/europ ... index.html

https://www.g4media.ro/breaking-cancela ... tinua.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Asta e opinia mea dupa ce inteleg eu. Eu unul nu sunt deloc speriat de nimic. Mi-a ajuns ca m-au pacalit o data cu pandemia! A doua oara nu mai pun botul! Dar vad ca multi in jurul meu au pus botul la spaima promovata.
:wink:
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
Obi Wan
Posts: 456
Joined: 21 Mar 2011, 15:03

Re: DIVERSE

Post by Obi Wan »

Mințile dezgustătoare ale susținătorilor lui Vladimir Putin
Gabriel Andreescu
25/02/2022
https://www.contributors.ro/mintile-dez ... mir-putin/

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Corect este plandemie, nu pandemie :P
Toata psihoza asta globala imi aminteste de o piesa de teatru, citita in tinerete scrisa de Eugen Ionescu, Rinocerii. Merita citita.
Oamenii, incet, incet se vor elibera de hipnoza indusa de isteria asta care este doar un al plan semi-esuat al elitelor si care a suparat pe foarte multa lume care nu a cedat la propaganda si s-a simtit pe drept cuvant invadata abuziv.
Deocamdata este pe rol tragedia oamenilor din nordul tarii noastre. Si daca moare un singur om nevinovat, deja este prea mult. Domeniul politic frizeaza nebunia, patologicul, adica aspectele cele mai inferioare ale posibilitatiilor umane.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Obi Wan wrote:
25 Feb 2022, 15:07
Mințile dezgustătoare ale susținătorilor lui Vladimir Putin
Gabriel Andreescu
25/02/2022
https://www.contributors.ro/mintile-dez ... mir-putin/
am citit cu maxima greatza. Un labagiu care debiteaza ipocrizia suprema.
...."intelectualii" Romaniei!
Citez, "Activist român pentru drepturile omului și specialist în domeniul științelor politice, disident anticomunist român, care s-a opus deschis lui Ceaușescu și regimului său autoritar." :lol:
Niste amarati, niste fripturisti care nu au facut NIMIC pentru Romania de aproape 32 de ani. Iar inainte erau ei "dizidenti" de pamplezir, poate vom afla intr-o zi ca toti erau pe statul de plata al Securitatii in RSR unde nu misca NIMENI. Dar dupa aia s-au aratat cu totii viteji!
Ce au facut acesti "dizidenti-intelectuali" pentru Romania in aceste 3 decenii?! NIMIC! Dar cand au fost de impartit ceva resturi de la pomana, coliva care a ramas, s-au batut intre ei ca niste pasari la groapa de gunoi.

Daca Romania ar fi avut cu adevarat intelectuali si cu adevarat dizidenti era azi cel putin la nivel cu Polonia sau Ungaria care sunt ambele, astazi, de doua ori mai civilizate si mai bogate si mai bine administrate decat Romania. O tara plina de clampanitori din gura. Moralisti! Ce bine le zic ei din adapost!

A venit ceasul ca lumea sa primeasca papara autentica pentru a iesi din imensul ocean de ipocrizie!

Lumea condusa de "porumbeii pacii si democratiei" nu este cu nimic mai morala decat cealalta lume, condusa de dictatori. Exista doar diferente materiale dar astea nu sunt de natura sa ajute la o imbunatatire morala, ba dimpotriva! Omul cu burta plina cam uita de morala, uita si de credinta si in final o ia razna daca viata e prea usoara pentru el.

Estimez ceea ce e foarte posibil, adica in curand sa incepem sa aflam diverse dedesupturi ale afacerilor si spalarii de bani din Ucraina. Chiar mi-as dori, ar fi o galeata cu apa rece aruncata in capul ipocritilor care se dau porumbeii pacii.

In rest, ma uit la toata povestea la fel cum ma uitam cand era bombardat Bagdadul, Belgradul, Homs, Damasc, Beirut, Mosul, etc, etc, la fel ca la spectacolul din Libia, Siria, Afganistan, etc.....etc.....etc. Si eu unul stiu ca nu e nici o diferenta intre copiii, femeile si batranii din Kiev, Bagdad, din Belgrad, din Damasc, din Tripoli, din Mosul, etc, etc, etc...... Toti sunt aceeasi oameni amarati pe care viata ii aduce sub vremuri grele.

Motorul tuturor acestor razboaie sunt BANII si AVERILE.

Cat in lume vor fi aceste crunte, ticaloase, aberante diferente intre oameni (de exemplu......mai putin de 100 de fiinte umane detin aproape jumatate din averea planetei), vor fi razboaie.
In opinia mea, ipocrizia e unul din factorii cei mai agravanti.
Iar viata este prin definitie nedreapta.
Nu pot castiga toti locul 1 in acelasi timp!
Insa cu cat ne mintim singuri mai mult, cu atat soarta ne va rezerva mai multe probleme.
Asa ca m-am cam saturat de acesti "intelectuali" moralisti care se tanguie mereu de nedreptatea lumii. As prefera totusi si niste fapte folositoare. Dar in peste 3 decenii au demonstrat ca numai gura e de ei iar moralitatea lor e chiar mai ieftina decat ne putem imagina.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Rusia a fost exclusă din concursul Eurovision
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... vision.htm
:lol: :lol: :lol:
Femeia cu barba poate sa rasufle usurata, nu mai exista nici un pericol!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

:D :D :D :D

Pai stai, acum daca ma gandesc mai bine am trecut si eu printr-un razboi:

- paine cu margarina
- bataie la palma la scoala ca sa visez denumirile stiintifice: "Amoeba Proteus" , "Paramecium Caudatum".
- statul in genunchi si pe coji la colt. ( = tortura )
- munca forta la camp: cartofi, sfecla, cules.
- frig, lipsa curentului si temele la lumanare ( = tortura )

Mai zic ?

Si nu puteam sa plec nicaieri...
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

"Le cerem cetăţenilor să ne informeze despre mişcările duşmanilor, să facă cocktailuri Molotov şi să-l neutralizeze pe ocupant!", se menţionează într-un mesaj al Ministerului Apărării către locuitorii oraşului.
https://adevarul.ro/international/europ ... index.html
Teroare în Kiev! Peste 10.000 de mitraliere au fost distribuite civililor. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, obligați să rămână în Ucraina
https://www.kanald.ro/teroare-in-kiev-p ... a-20203889

Astia din conducerea Ucrainei daca ii prind rusii de vii, trebuie judecati pentru genocid! Sa imparti arme la civili si sa ii indemni sa isi faca molotoave si sa riposteze impotriva unei armate profesioniste, e cum i-ai impinge direct la moarte, sa fie cat mai multe victime!
Am vazut poze (dar acum nu le mai gasesc) cum se imparteau arme din camioane la Kiev azi! Dadeau din lazi cui venea! Era autoservire!

Uitati si la cretinul asta: https://observatornews.ro/extern/cu-un- ... 60430.html
Este practic indemn la genocid!
Cand o sa vina rusii peste ei e de ajuns sa traga un cretin din asta dintr-un bloc si poate rusii trimit un obuz de tanc in tot blocul ala! Restul locatarilor nu au nici o vina dar mor toti! Chiar daca ii raspunde cretinului cu o rafala, tot va nimeri si alti locatari!

Este indemn si provocare de genocid!

Ca autoritate, guvern, minister NU ai voie sa inarmezi aiurea civili si sa ii mai si sfatuiesti sa isi faca molotoave si sa se riposteze! Ce sanse sa aiba oamenii astia impotriva unei armate de profesionisti ?!?!

Toti il cred pe Putin nebun ca le spune "drogati" astora insa pe langa ce am spus, observati cum din partea celor de la Kiev vin numai instigari si isterii demente:
https://www.libertatea.ro/stiri/presedi ... pa-3999430

https://www.mediafax.ro/externe/vladimi ... a-20553155

Si vad ca presa noastra e plina numai de "informatii" din surse ucrainiene. Nu dau doi bani pe istericii astia si ce spun ei! Inca de multa vreme se vedea ca mint de rup si provoaca numai isterie. Acum sunt ca niste sobolani care chitzcaie prinsi la colt. Pe mine ma enerveaza ca atitudinea asta a lor duce direct la cat mai multe victime nevinovate! Oricare politicieni care aveau constiinta si le pasau de oameni in situatia lor se predau si cautau sa salveze cat mai multe vieti si sa reduca cat mai mult paguba si sacrificiile care sunt in mod super evident fara rost!
Insa astia isi imping poporul ca pe o turma direct in prapastie!

PS - pentru cine nu stie, exemplu Finlanda. Nu e in NATO si nici nu a avut voie. Au fost tolerati de URSS (dupa ce le-a luat si vreo juma' de teritoriu!) si apoi de Rusia ca o zona pasnica de dominatie ruseasca. Cu toate astea finlandezii s-au descurcat cu ce au avut sub talpa ruseasca si au ajuns una din cele mai civilizate tari din lume! Credeti ca ceea ce se numeste azi Ucraina si care e o adunatura de zone luate din Polonia, Romania, Ungaria, cred ca si din Slovacia chiar, si evident si din Rusia, astia sunt in stare sa isi faca o tara ca Finlanda chiar daca ar fi prin scenariu SF integrati in NATO si UE si pompati in cur de americani ?!?!?! Evident ca NU! Omul de rand din Ucraina tot un amarat ramane sub toate dominatiile, cei care ajung acolo la putere tot niste hoti vor fi, diferentele intre bogati si saraci vor fi mari, din ce in ce mai mari, etc, etc! Acum sunt impinsi la moarte de o banda de hoti care s-au dat cu porumbelul alb al democratiei, cel neprihanit si pur care vorbeste atat de frumos si moral!
Si apropos, pe noi rumanii ne-au furat rusii sau ne furam noi insine ca nici acum nu avem de nici unele, nici drumuri, nici spitale, scolile sunt glume proaste, juma' din rumani se caca intr-o gaura din curte, tara e o continua paragina, etc! Nimeni nu ne-a mai oprit dupa 1990 sa ne facem o tara ca Finlanda! Dar am reusit???
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

momolo wrote:
25 Feb 2022, 19:22
Teroare în Kiev! Peste 10.000 de mitraliere au fost distribuite civililor. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, obligați să rămână în Ucraina
https://www.kanald.ro/teroare-in-kiev-p ... a-20203889

Astia din conducerea Ucrainei daca ii prind rusii de vii, trebuie judecati pentru genocid! Sa imparti arme la civili si sa ii indemni sa isi faca molotoave si sa riposteze impotriva unei armate profesioniste, e cum i-ai impinge direct la moarte, sa fie cat mai multe victime!
Am vazut poze (dar acum nu le mai gasesc) cum se imparteau arme din camioane la Kiev azi! Dadeau din lazi cui venea! Era autoservire!

Uitati si la cretinul asta: https://observatornews.ro/extern/cu-un- ... 60430.html
Este practic indemn la genocid!
Cand o sa vina rusii peste ei e de ajuns sa traga un cretin din asta dintr-un bloc si poate rusii trimit un obuz de tanc in tot blocul ala! Restul locatarilor nu au nici o vina dar mor toti! Chiar daca ii raspunde cretinului cu o rafala, tot va nimeri si alti locatari!

Este indemn si provocare de genocid!

Ca autoritate, guvern, minister NU ai voie sa inarmezi aiurea civili si sa ii mai si sfatuiesti sa isi faca molotoave si sa se riposteze! Ce sanse sa aiba oamenii astia impotriva unei armate de profesionisti ?!?!
De acord.
O stare de stres majora care vine la pachet cu cu posibilitatea mortii iminente, este logic sa bulverseze emotional un om obisnuit si sa ii copleseasca gandirea rationala. Adica ii ingusteaza capacitatea de a lua decizii logice in situatii de razboi, pentru care nu are cum sa fie pregatit mental, fizic, neavand acces la intruire calificata pe tema armelor ca de aceea e civil. Nu au ce sa caute arme la civili intr-o lume zdravana la cap. Urat contex oricum, dar cand poate fi ceva frumos la un razboi/invazie?

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Deci nu suntem noi toti nebuni pe-aici pe forum. Lumea ar putea sa ne defineasca simpatizanti.

Mi imi pare rau de cine sufera, totusi, din ce vad eu pana si razboiul in ziua de azi e de mantuiala si kicios. Filmezi racheta cu telefonul si postezi pe facebook, il rogi frumos pe inamic sa se predea altfel cu parere de rau ii spui ca trebuie sa se aleaga cu o bomba, lasi populatia sa plece unde doreste, iei avionul din dotare si o tai la vecinu' (singurul militar ucrainean destept care s-a prins ca ar muri degeaba). Pana si mortii nu se ridica la nivelul unui razboi adevarat, mai putini decat in accidentele rutiere sau pe santierele din Italia.

Romanul sta ca prostu o seara intreaga si se uita in continuu la un tanc care a calcat o masina si la Putin care canta la pian (asa-i ca e nebun?). Stirile arata la fel de penibil, cu tot felul de filmulete care dau bine la spaima si starea de confuzie.

Serios?!

Intre timp am facut cea mai tare afacere, i-am izolat pe rusi(cica) si iata ca asteptam din nou Americanii sa ne salveze si sa ne dea gaze la unicul pret de pe piata. Verrry smart....

Singurul lucru care imi mai descreteste fruntea este aparitia lui Geoany de la NATO. In tentativa lui penibila de a ne convinge ca "Totul este OK!" inlocuiesti confirmarea cu negarea si afli adevarul lucrurilor.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

''Care este cea mai dorită resursă din lume, pentru care toată lumea se luptă. Putem să ne gândim la aceasta ca la noul aur, noul petrol sau noile diamante''
https://www.businessmagazin.ro/actualit ... e-20537214
In ciuda titlului cu o nota bombastica, continutul textului este echilibrat, lucid, tot pe tema Ucrainei.

Post Reply