DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

SOLO wrote:
25 Feb 2022, 21:08
Intre timp am facut cea mai tare afacere, i-am izolat pe rusi(cica) si iata ca asteptam din nou Americanii sa ne salveze si sa ne dea gaze la unicul pret de pe piata. Verrry smart....
Jocuri de glezne la nivel inalt. Presupun rezonabil ca la nivelul ala unde se iau decizii, nu se croseteaza ciorapi de lana sau sa se discute ce seriale or mai vazut.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Hai sa va dau ceva de observat si gandit! - a auzit careva zilele astea (de razboi) ceva, o vorbulitza cat de mica despre...... ce mai fac diversele conducte care transporta gaze si petrol din Rusia catre Europa??? De exemplu, ce mai fac tevile de gaze care traverseaza Ucraina???? Ca goale si oprite NU sunt, asta-i sigur! Multe tarisoare din UE ar intra in colaps daca tevile astea ar fi oprite.

Deci, inca o data intreb - ce mai fac multele tevi care fac legatura intre Rusia si Europa?!?!.... Intreb si eu.....

Alta chestie, acum la TV aratau cum e cu contrabanda pe frontiera de nord a Romaniei, adica cea cu Ucraina. Politia romana de frontiera le tine de sase la mafioti. Coruptia este totala si la lumina zilei. E implicata pana si Mafia din Italia. Marfa o data intrata in Romania merge fara nici un control oriunde in UE, de exemplu pana si in Irlanda. Au spus ca Mafia italiana aduce tigarile din Ucraina (prin frontiera noastra) direct in Italia si de acolo le vinde in Germania. Tigarile sunt si contrafacute, adica "de marca" si cica sunt fabrici in Donbas.
Au aratat filmare in care la nunta jucau cei mai mari contrabandisti ucrainieni cu seful politiei de frontiera din Romania. Asta nu e nici macar anchetat! Desi exista chiar si inregistrari diverse. E pe fatza! Cica cu 1500 euro spaga la politia de frontiera iti cumperi un culoar de trecere prin frontiera, adica ai o perioada de timp pe un anume loc cand poti trece cu ce doresti.
Contrabanda este si cu arme si cu droguri. Armele provin din republicile separatiste. Un pistol se poate cumpara in Romania cu 300 euro.

Ei bine, acum ma intreb si eu, in conditiile in care Zelenski si "drogatii" lui au impartit arme din camion la civlili, nu cumva o parte vor ajunge intr-un final valorificate si pe "piata libera" prin frontiera profund corupta a Romaniei ???

PS - o tipa povestea cum "s-a pregatit" Romania sa primeasca refugiati din Ucraina..... Cica sor-sa si sotul acesteia (etnie romana) care sunt din Odesa nu au putut sa intre in Romania pentru ca cea mica nu are pasaport. Au incercat sa sune la consulatul romanesc din Odesa dar nu raspunde nimeni. Pentru ca toti au taiat-o de mult de acolo. S-au interesat si au telefonat daca pot trece in Romania in conditiile in care copilul nu are pasaport. Au aflat ca nu pot si au mai aflat ca le cereau pana si test de covid la zi! Dar intre timp la noi in vama au venit noile ordine ca ii pot primi pe ucrainienii cu copii fara acte la acesti copii ...... dar a fost prea tarziu! Pentru ca intre timp "banda de nazisti drogati de la Kyiv" a decretat ca nu mai are voie nici un barbat incorporabil (18-60) sa paraseasca Ucraina. Doar femeile, copiii si batranii. Asa nu au mai plecat ca nu au vrut sa se desparta. (iar Romania nu mai este invadata de emigranti deocamdata).

Dar ce sa te astepti de la un stat esuat! Sforaisera pe gurile lor la TV "ca sunt pregatiti"...... insa la vama in teren, nimic! Daca eram noi in locul Ucrainei ne ocupau rusii complet pana faceau si plimbau hartiile cu stampila si pix pentru ordinul de aparare!
https://www.g4media.ro/un-antreprenor-b ... em-sa.html

intre timp:
Italia nu se opune excluderii Rusiei din Swift, Germania găsește noi justificări: Studenții ruși nu vor putea trimite bani bunicilor
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... icilor.htm

Eu unul ma tot intreb, daca Rusia taie complet furnizarea de gaz catre Europa?! De exemplu pe motiv ca fara SWIFT nu mai poate incasa platile?! Dupa aia ce se intampla ?!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Alte observatii:
- mi se pare tare straniu si de neinteles de ce la "Kyiv" le mai merge curentul si de ce le mai curge apa?!?!?! (ca daca se oprea afla lumea pana in Pacific in 3 minute) E cam ciudat acest asediu. Daca as fi ziarist, l-as intreba pe Putin cum vine treaba asta?!?! Le merge chiar si internetul. Numai in sud au fost raportate unele probleme. Noua ne cade curentul, apa si netul pe timp de pace! Astora le merg toate pe timp de razboi.
- intreaga lume de la presa pana la cei care scriu in subsolul presei, absolut toti sunt 100% la unison, adica de aceeasi parere care a devenit cliseu gretos. Nu vad pareri diferite sau cel putin unele altfel. In opinia mea cand lumea canta 100% acelasi cantec, atunci mi se pare infricosator! Si mai observ cat de usor sunt oamenii de speriat = manipulat. Lectia covidului se pare ca nu a fost de mare folos.
- plin netul de cocosei viteji care cer aderarea instanta, "-Chiar acum! Pe loc!" a Ucrainei la NATO. Ca acel descreierat Zelenski si gashca lui o cere, nu ma mira in situatia lor. Vorba aia, nu e prost ala care cere, e ala care da. Capetele lor incinse nu proceseaza faptul ca in spatele acestui razboi din Ucraina sta un arsenal militar colosal. Metaforic spus, cand ursul turbat a intrat in tarcul caprelor si le face pastrama, multi viteji la adapostul gardului (despre a carui rezistentza nimeni nu stie exact) baga coada de matura si striga excitati la urs ca poate il intarata si mai mult! Sau poate reusesc sa-l puna intr-o situatie fara iesire! - Mai nasol ar fi ca la un moment dat ursul infuriat sa lase caprele din colti si sa sparga gardul peste cocoseii excitati! Atunci vom avea in loc de pastrama de capra, supa de cocosel. Putini par sa aiba mintea la ei sa inteleaga ca "Articolul 5" are valoare doar pana in secunda in care ar fi incalcat! Dupa aia eu as paria ca "valoarea" lui ar fi mai mica deca a hartiei pe care este scris! - Putini au mintea la ei sa isi imagineze ce s-ar intampla daca Putin navaleste de exemplu peste tarile baltice care sunt niste amarate de tarlale plate si mici, mult mai mici decat balena de Ucraina! Si exemplu, personalul ambasadei Ucrainei de la Moscova este evacuat în Letonia. --- In momentul ala NATO o sa aplice "Articolul 5" apasand pe butoanele de lansare a rachetelor nucleare balistice???.....Pentru ce????....Pentru tarile baltice????..... Ce va face atunci NATO???? Avand in vedere ca e vorba de arsenale nucleare care sunt letale pentru intreaga civilizatie si avand in vedere ca armata conventionala NATO din Europa este o gluma proasta! Am vaga senzatie ca armata ucrainiana are mai multi oameni decat are toata armata NATO din Europa, exceptand doar Turcia care e de fapt singura putere sub 80% echivalenta cu Rusia si e la ea acasa, pe.,....continentul ei!
- cocoseii pro democrati la adapostul "umbrelei" lui Gioana par foarte curajosi si harnici la impus Rusiei sanctiuni. Doar ca, parerea mea, te poti juca cu ursul pana il pui intr-o situatie fara iesire. Dupa aia..... Dumnezeu cu mila!....... Care Dumnezeu?!.....Al comunistilor care conduc UE si chiar USA?!?! Vad ca multi bubuli tot o baga pe aia ca Rusia si Putin sunt comunisti. NIci vorba, comunistii sunt in tabara noastra, fix aia cu legebeteul, gretele, politicile de pomeni, interzicerea uraririlor de Craciun sa nu supere musulmanii, etc, etc.
- mie mi se pare ca nu e deloc de gluma. Si politica acum ar fi ca atunci cand calci pe coji de oua. Cat ii priveste pe "nazistii drogati de la Kyiv", cea mai de folos actiune ar fi sa punem la fiert de o coliva. Cine isi imagineaza ca Ucraina ar mai avea vreo "sansa pro NATO, pro occident" inseamna ca i s-a urat cu binele! Acum cea mai de folos orientare a blocului occidental ar fi operatia de amputare (cat mai brusca = durere mare dar scurta) a membrului cu cangrena. Papa de la Roma, om tare bun, a zis ca razboiul nu e o solutie si are dreptate. Dar nici ipocrizia nu e o solutie. Unora din politica occidentala poate ca le convine si de aia baga batzul prin gard ca ursul sa sangereze cat mai mult, insa asa cum am zis mai sus, politica asta e periculoasa deoarece in loc de pastrama de capra putem ajunge la supa de cocosel. Si asta foarte repede si peste noapte! Asa cum s-au intamplat toate pana acum!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Poate sa imi explice cineva cum pot fi introduse ajutoarele militare defensive promise in Ucraina ?

Nu inteleg cum ar putea functiona conceptul asta fara ca rusii sa intervina / sa intercepteze aceste transporturi. Adica daca eu vreau acum sa trimit 100 de prastii lu Zelensky cum fac sa nu ma prinda rusul ? :shock:
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Exact ce presimtire am avut de la inceput si tot am sperat...

Suntem impinsi spre WWW3 ca niste oi cretine peste balustrada!

Primul semnal mare de alarma l-am avut cand am observat ca TOATA lumea din jur, presa, tv, absolut toti behaie 100% aceeasi melodie (simpla!). Asta o consider DE RAU!

Acum am aflat ca se pare Germania a cedat ultima la scoaterea Rusiei din SWIFT, pe stiri Zelenski scrie ca Erdogan a acceptat sa interzica trecerea navelor rusesti, Macrou anunta ca Franta trimite ajutor militar Ucrainei, USA anunta ca trimite ajutor militar de 350 milioane, Olanda trimite rachete antitanc, polonezii deja au zis ca au trimis munitie (insa de ei nu se mira nici rusii!), USA anunta ca ii lasa pe rusi fara bani, adica blocheaza accesul Băncii Naţionale a Rusiei la propriile rezerve internaţionale şi interzice accesul la pieţele internaţionale, etc.

Toate astea NU pot determina Rusia (si acum NU ma refer doar la Putin!) sa se retraga din Ucraina! Este vorba de orgoliu si prestigiu. Drumul nu are decat un singur sens! Toate astea vor trimite intreaga Rusie cu tot cu popor direct intr-o indarjire cat sa nu mai conteze NIMIC! Un urs doar ranit e cel mai periculos! Este idioata ideea ca Rusia se va opri in Ucraina! Nu e vorba numai de "nebunia lui Putin" e pur si simplu onoarea Rusiei si majoritatii poporului lor in joc! Este o linie rosie! Pe care numai nebunii o trec si evident, cei care vor sa impinga lumea in WWW3 !

Toate stirile ne indeasa numai din surse ucrainiene. Astea au o "credibilitate" deosebita. Tot ce se spune ne indeasa sa credem ca "Putin e nebun, scelerat, scapat de sub control", totul creeaza iluzia necesara ca amaratii aia din Ucraina sa reziste cat mai mult unui macel, adica sa provoace cat mai multe pierderi rusilor cu pretul vietii lor, sa iasa un dezastru cat mai mare!

Tot ce se difuzeaza peste tot de la TV la net baga in cap oamenilor JUSTIFICAREA unor viitoare actiuni de neimaginat!

Popoarele sunt acum supuse procesului DE PREGATIRE pentru ce li se pregateste. Omul de rand cu mintea neteda va sti ca "Putin este scelerat, Hitler, nebun, scapat din control" si deci ORICE E JUSTIFICAT.

Oamenii sunt impinsi ca o turma de oi peste balustrada! Zgomotul propagandistic este URIAS pentru a acoperi o miza meschina, ca un fost stat sovietic sa fie dizident de imperiul rus! Miza este ca o tara pe care Europa nu da doi bani, sa fie independenta de influenta Rusiei si evident, in curtea occidentului cu arme si bagaje! Oamenii de rand trebuie tinuti acum in SPAIME si trebuie sa li se cultive SENTIMENTE ca sa nu mai judece LOGIC ca poate miza asta a Ucrainei nu merita pentru noi, cei multi! Lumea trebuie ingrozita si emotionata ca sa uite de RATIUNE, sa nu-si dea seama ca nu merita sa riscam un WWW3 (care va fi INEVITABIL NUCLEAR) pentru o asemenea miza de rahat!

Cei care au pus la cale impingerea lumii in WWW3 au gandit-o din timp! Pas cu pas! Iar pandemia a demonstrat cat de usor pot fi manipulate popoarele, cat de usor ii poti face pe toti turma de oi la comanda! Nu au trecut nici 2 ani de cand dreptul fundamental la circulatie pe strada a fost suprimat si ne-au bagat in case cu forta! Am executat toti la comanda! DECI SE POATE ORICE!

Vreau sa vad in viitorul care poate fi incredibil de apropiat cum toti tinerii care mitingesc acum pe strazi in Europa, de la Paris pana si la Bucuresti, vor privi zorii unui razboi nuclear! Ei vor fi primii "carne de tun"! La propriu! O data pornita avalansa, ea nu mai poate fi oprita pana se consuma totul! Orice discutie are valoare doar pana la punctul fara intoarcere! Iar acum pas cu pas, Rusia e impinsa catre punctul fara intoarcere! Si populatia occidentala "pregatita" emotional cu un cinism incredibil!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

M-am uitat la discuttile United Nations - Peace and Security

https://news.un.org/en/story/2022/02/1112802

China ( echilibrati, precauti, constienti de pericolul iminent ):

Not an outpost

Meanwhile, as the only Permanent Council member to abstain, Chinese Ambassador Zhang Jun warned against actions that might “shut the door” to a negotiated settlement. He reminded that the Ukraine crisis did not occur “overnight” and that the security of one State cannot come at the expense of that of others.

Ukraine should become a bridge between East and West, not an outpost,” he said, adding that that cold war mentalities must be abandoned to build balanced European mechanisms and all parties should return to diplomacy.


Rusia ( Posibil sa fie constransi sa abordeze o astfel de solutionare sahista @momolo : Drumul nu are decat un singur sens! ):

‘Ukrainian chessboard’

Russian Ambassador Vasily Nebenzya said that he would not respond to those who had accused him of abusing his country's veto power.

“You have made Ukraine a pawn in your own game… this resolution is nothing other than yet another brutal, inhumane move on this Ukrainian chessboard,” he said.


Sahul are reguli simple dar dure.

End-game-ul presupune trei posibilitati clare si de necontestat win, lose, remiza. Totul se rezuma la atac sau aparare. Esti obligat sa muti si totul este sacrificabil pentru ca in orice moment este posibil ca jocul sa iti ofere o sansa in favoarea ta.

Sa speram ca nu este vorba despre o lupta pana la ultimul pion!
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Ukraine Live Camera
https://www.youtube.com/results?search_ ... ive+Camera
Ma asteptam sa vad semne clare de conflicte, dar nimic evident. Poate nu am cautat bine.
Stie cineva ce obiective strategice au fost dobarate efectiv?
Adica obiective militare, aeroporturi, depozite de armament, fabrici, au fost luate pana acuma in vizor si facute una cu pamantul? Cam asa s-ar intampla intr-un razboi real din cate stiu.
Propaganda stiu ce putere poate sa aibe cand este vorba de mutarea atentiei in alta directie a populatiei, dar un anumit fel de fapte, unde sunt?

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

https://www.contributors.ro/este-capabi ... mir-putin/

Nu numai ca nu sunt de acord cu aceasta analiza, dar o dau exemplu de prostie.
Ma ingrijoreaza maxim ce observ in jurul meu. Majoritatea au pus botul la propaganda oficiala a occidentului si nimeni nu observa ca suntem mai aproape de www3 ca niciodata dupa 1945! Ma uit uimit cum oameni care au mintea la ei, au educatia necesara, nu sunt niste primitivi si totusi sunt acaparati de isteria asta propagandistica fara sa observe chestiuni evidente. Ca de exemplu faptul ca 100% din "informatii" (net, stiri, tv, etc) sunt din sursa Ucraina si sunt pro occident. E foarte grav (in opinia mea) cand toata lumea "canta" la unison. E cum ai fi orb dar vrei sa traversezi autostrada pe jos! Imi aduce brusc aminte de Germania lui Hitler din anii 1930. Cum credeti ca a reusit Hitler sa impinga Germania in acea de neimaginat aventura?!?! Simplu! I-a adus pe toti la acelasi numitor comun, i-a adus pe toti sa cante acelasi cantec! (nu conteaza ce gandeste omul, conteaza ce striga gloata intaratata!) Pentru ca omul este o fiinta profund irationala si pentru ca la noi domina partea instinctiva, emotionala si deloc partea rationala, logica. E numai o iluzie ca luam decizii rationale. Nici vorba! Frica e cel mai puternic motor! Napoleon zicea (am mai citat asta) ca daca vrei sa pui oamenii in miscare exista doar doua cai, prin recompensa sau prin frica!

Tot ce se intampla e datorat acelora care au sustinut ruperea Ucrainei de zona "sovietica" deci alipirea ei la occident. Astia care mi-o sevresc pe aia cu atodeterminarea si libertatea ori sunt naivi, ori prosti, ori prostiti. Pentru ca lumea de azi e departe de idealuri! Realitatea bate filmele (americane)!

Parerea mea este ca personajul Zelenski l-a tradat pe Putin. Am urmarit stirile cand a fost ales acest actor in competitie cu Poroșenko. Majoritatea populatiei din Ucraina l-a ales pe Zelenski pentru ca a vazut in el solutia unui compromis care sa le aduca pacea, satui de razboiul din Donbas. Eu ma gandesc ca Putin, implicit serviciile secrete urmase ale lui KGB nu au fost straine de alegerea lui Zelenski. Nu cred ca sunt ele straine nici de alegerile care se petrec in Romania sau alte state slabe (iata ca nu au fost straine nici de alegerea lui Trump).... daramite in Ucraina unde sunt la ei acasa! Cu Poroșenko rusii erau lamuriti, nici sa fi vrut acesta, nu putea sa o mai dea intoarsa. Asa ca eu presupun ca pe dedesupt au fost niste "jocuri de putere" ca actorasul sa castige si Ucraina sa fie "pacificata" in viziunea rusilor (nu discut de drept sau moralitate). Dar probabil Zelenski a tradat in ultima clipa (adica a jucat la doua capete, poate a avut cine sa-i promita marea cu sarea) si a ales ceea ceea ce se petrece azi. Nu am dubiu ca daca a fost asa, americanii nu sunt straini de treaba asta.

Desi din ce se zvoneste, Biden a incercat in ultimul moment (cand si-a dat seama ca Putin nu glumeste cu razboiul, adica nu joaca la cacialma) sa-l convinga pe Zelenski (adica gashca lui de la putere) sa accepte o federalizare si intr-un fel, o finlandizare a Ucrainei. Iar Zelenski i-a pacalit pe toti si a mers pe calea nationalismului ucrainian care pentru rusi este fix un cosmar. Deci a mers pe calea celor 13 soldati de pe Insula Serpilor care le-a zis la rusi de mama. Asta l-a infuriat teribil pe Putin si avem ce avem acum.

Pe de alta parte, vad ca toti isi dau cu parerea "ce va face Putin"??? Pai vom afla, poate nu atat de repede. Lumea nu-si da seama ca realitatea nu seamana cu serialele americane de pe Netflix. Acolo totul este condensat sa nu-si piarda spectatorul rabdarea.

Insa avalansa a pornit la vale si nu mai poate fi oprita. Putea fi oprita daca occidentul ar fi acceptat "cedarea" Ucrainei (pe care nu o avea dar o voia cumva, adica voia sa mulga vaca vecinului dar nu sa o duca si la pascut). Acum e prea tarziu. Si asa cum am tot scris, eu ma tem ca nu mai exista nici o cale de impacare sau pace. Asta ar trebui sa ii faca pe oameni mai retinuti de la avantul lor.

Lumea de rand e incinsa de uriasa manipulare si nu observa ca suntem cu totii impinsi catre www3. Oricate presupuneri ar face analistii, sa nu uitam urmatoarele aspecte:
- Rusia detine un urias arsenal nuclear. Inca nefolosit. ...Ia spuneti?! Cate lucruri de neimaginat s-au intamplat numai in ultimii 2 ani?!....
- China vrea Taiwanul si acolo niste eventuale forte de ocupatie nu sunt de 190.000 de soldati cu echipamente vechi sovietice, NU, acolo e vorba de peste 2 milioane de soldati cu echipamente noi noute! Si sa ii vad pe americani ce vor face daca China aplica "scenariul Ucraina" pe Taiwan! Deocamdata chinezii stau si privesc si iau notite.
- sa nu uitam de conflictul intre India si Pakistan, ambele puteri nucleare! Daca Putin acum agita arsenalul nuclear, asta va fi o invitatie la toti detinatorii de arsenal nuclear de a avea o mai putina retinere in agitarea ideii de folosire! Inutil sa mai spun ca o data folosit, dupa aia nici ca mai conteaza care a inceput!
- sa nu uitam ca Iranul este aliat al lui Putin.
- sa nu uitam ca americanii oricat se dau de fudui au fugit rusinos si pagubos din Afganistan. Unde nu aveau ce cauta! Dar ei sunt manatti numai de dreptate si de grija popoarelor de a fi libere si autodeterminate! :lol: Iata ca acum afganii se autodetermineaza cu armele si banii uitati de americani pe acolo cand s-au carat grabiti. Mai trist este de afganii care au fost cu ei si acum sunt abandonati.
- sa nu uitam ca in Orientul Mojlociu este o mare varza, o debandada si nimic nu a fost pacificat sau asezat iar Bashar al-Assad e la locul lui si aliat al lui Putin!
- sa nu uitam pe Erdogan al Turciei pe care nimeni nu poate pune baza. Sa nu uitam cum a fost cu bazele americane din Turcia si faptul ca Erdogan este convins ca americanii au incercat sa-l suprime prin acel puci nereusit!
- si nu in ultimul rand sa nu uitam ca pentru UE rezervele Rusiei sunt de departe cele mai ieftine, aproape, si unicele care o pot face competitiva (inca) pe piata globala unde Asia se ridica cu o viteza incredibila! O rupere completa de Rusia, ceea ce se cam intrevede, va arunca UE direct in criza economica. Sa nu uitam ca in UE incep sa se ridice partidele extremiste si nationaliste! Astea se vor ridica din ce in ce mai mult pe masura ce nivelul de trai se va subtia. Si la cat de "tare" este UE, nu trebuie prea multe partide extremiste infiltrate la varful statelor (care conteaza) ca sandramaua sa se duca definitiv la vale. Si sa nu uitam ca pandemia a subrezit totul! Inclusiv starea de spirit a "popoarelor libere"! (care au fost "libere" bagate in case si interzise la accesul pe strazi)

Deci, pe mine unul nu ma linistesc deloc asigurarile lui Geoana ca imi tine "umbrela" deasupra capului!

Pentru ca umbrela e buna doar la o ploaie obisnuita nu la un uragan!

Si sunt tare ingrijorat cand vad si aud bizoniada din jurul meu, cantece de genul, "Putin este un scelerat si trebuie oprit"! - "Statele au dreptul la autodeterminare!" ---- OK! Minunat! Si ce solutie aveti?! Cum il opriti?! Eu vad mai degraba...... cum il starniti si mai mult! In rest se pare ca o sa-i ia boii de la bicicleta!

Si credeti ca mai conteaza daca Scufitza Rosie avea drepturi dupa ce Lupul a violat-o?!?!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Intre timp evident ca eu sunt clasat ca fiind "putinist" pentru ca "dialogul" (adica monologul) e simplu, cine nu canta cu noi e impotriva noastra, am inceput sa ma lamuresc despre tipologia de "gandire" (a se intelege in procente ridicate, manipulare) majoritara.
Mereu am spus ca istoria este extrem de importanta si foarte necesara de stiut. Dar nimeni nu invata din istorie si se tot repeta.

Insa acum am inteles destul de bine ce e in capul majoritatii care nu pare chiar deloc ingrijorata (si asta ma ingrijoreaza pe mine cel mai mult) ca lumea e un butoi cu pulbere si suntem mai aproape de www3 ca niciodata.

Ideile de baza sunt cam urmatoarele, incerc sa sintetizez:
- pe Putin o sa-l termine oligarhii lui pentru ca ii saracesc sanctiunile - parea mea, cam subtire iluzia asta si riscanta. Nu as paria pe asta!
- poporul rus cand incepe sa dea de greu o sa-l ejecteze pe nebun - parerea mea, multi habar nu au cum gandesc rusii si eu cred ca e fix invers, cu cat Rusia e mai pusa la colt si mai izolata ca o paria, cu cat e mai umilita, cu atat poporul rus se va ambitiona si mai tare in suportul pentru Putin (care exista si este masiv in ciuda gogosilor vandute de propaganda occidentala). Deci eu nu as paria deloc pe treaba asta.
- ca cica Putin mai are pe unii prin jurul lui si nu apasa pe butoanele nucleare asa cum are chef - parerea mea, e o gandire de ruleta ruseasca, tocmai ne-am pus revolverul la tampla si ne gandim ("logic" :lol: ) ca din 6 gauri doar una are glont.

Vad ca lumea e hranita cu rezistenta victorioasa a Ucrainei. "Informatiile" sunt dintr-o singura sursa, adica cea buna si mai observ ca UK se ocupa cel mai mult cu propaganda isteatza (analize, poze din care intelegi ce vrei = ce ti se sugereaza, etc). Numai dovezi "coplesitoare" insa in toata ecuatia habar nu avem totusi ce fac rusii acolo si pe unde sunt cu adevarat. Nu prea m-as imbata de bucurie daca vad filmuletul cu rabla blindata ruseasca ramasa in pana prostului pe autostrada sau aia parasita in noroi sau acele "Aro" rusesti din care iese fum. In realitate nu avem nici un fel de informatii autentice si habar nu avem ce se intampla pe acolo. Si mai stiu ca orice armata are nevoie de provizii si trebuie alimentata. Nu le duc grija rusilor ca nu ar avea motorina insa ma intreb cat pot rezista Ucrainienii daca tara lor e tocata peste tot? Si ma mai intreb cum vor fi furnizate ajutoarele occidentale? Oricum, ce spun totusi pare logic, timpul nu lucreaza in favoarea Ucrainei. Dar acum cu cine vorbesti se bucura copilareste de "rezistenta ucrainienilor" si "prostia rusilor".

Cititi istoria Romaniei in deceniul 1930-1940 - nimeni sau extrem de putini (care erau pusi instant la zid) nu constientiza uriasa amenintare de la colosul URSS condus de Stalin, fix dincolo de granita Romaniei Mari. Ca atunci, acum rumanii behaie tot felul de prostii si nu par deloc constienti de uraganul care se apropie. Ca atunci conducatorii tari la fel de prosti si slabi baga batul prin gard, adica isi "asigura viitorul". Pe care l-am inghitit dupa 1945. Si, opinia mea, Romania a avut noroc cu carul atunci sa ramana totusi o singura tara chiar si ciuntita! Si nu stiu daca norocul vine in serie.....

Parerea mea este ca acum trebuia maxima retinere din partea celor care conduc azi Romania. Dar am mai aflat si alta axa de gandire a celor care acum formeaza majoritatea, ca cica "nu conteaza" ca oricum rusul ne calca pe gat daca poate. Parerea mea este ca orice conteaza si mai cred, conducatorii buni trebuie sa anticipeze toate scenariile posibile, oricat ar fi ele de urate si "imposibile". De exemplu cazul in care "umbrela" lui Geoana nu rezista la o bordura aruncata de la etajul zece de catre un nebun pe care l-au infuriat toti in speranta ca se va arunca de la etaj.

PS - tocmai am scris ca nu se stie in favoarea cui lucreaza timpul?!
https://adevarul.ro/locale/slatina/razb ... index.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Totul se intampla mai repede decat am crezut chiar si eu.....
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... cleara.htm

Deci, hai sa-i luati tot, banii, tot, bagati gaz pe foc in Ucraina, trimiteti arme, de toate, dati tare cu propaganda (toata lumea libera si frumoasa impotriva nebunului scelerat! Nu exista decat 2 tabere, aia 100% buni si aia 100% rai! Fix ca in filmele americane), etc, in speranta ca poate il matrasesc oligarhii lui sau poporul lui sau poate se ineaca singur in piscina!
Desigur, "nu poate" apasa butonul nuclear! Exact cum era imposibil sa atace toata Ucraina acum nici o saptamana!
Bagati gaz pe foc si aplaudati eroismul unor victime prinse la mijloc!

Chi vive sperando, more cagando!

PS - hai ca acum astia baga si cenzura, sa mai scriu si eu cat mai pot!
https://www.g4media.ro/citu-este-moment ... ocala.html

Deci vom avea oficial o singura sursa! (aia corecta!) Ne pregatesc baietii!
Printre recomandările CNA se aflau: difuzarea de informaţii preluate din surse oficiale şi surse de încredere, euroatlantice şi internaţionale; verificarea oricăror informaţii legate, direct sau indirect, de agresiunile Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei; rigoare şi acurateţe în prezentarea şi dezbaterea subiectului privind implicaţiile asupra securităţii euroatlantice; respectarea regulilor deontologice şi acordarea unei atenţii speciale fiecărui mesaj diseminat cu decenţă, discernământ, responsabilitate şi cu evitarea senzaţionalului, astfel încât să nu fie indusă panica şi nesiguranţă în rândul cetăţenilor.
https://www.youtube.com/watch?v=pXBBdTho6J0

https://www.youtube.com/watch?v=c2hhAcCRNw0

https://www.youtube.com/watch?v=vJOvxGE49kU

https://www.g4media.ro/noi-decizii-isto ... today.html

In Afganistan au prevazut perfect totul, nimic nu i-a luat prin surprindere! Putem sa ne culcam linistiti, stiu ei ce zic. Astia au super experti! In toate cele!
https://www.g4media.ro/cat-de-mare-este ... clear.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Antonov 225, cel mai mare avion din lume, a fost distrus duminică în urma unor bombardamente care au avut loc pe Aeroportul Antonov, de lângă Kiev.
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... -putin.htm
Viktor Orban: Interesul Ungariei e să stea departe de conflictul din Ucraina / Nu vrem sancțiuni pentru care să plătim până la urmă și noi
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... ma-noi.htm
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Interviu cu o fostă consilieră a prim-ministrului Ucrainei și expertă în politică internațională
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... ionala.htm
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Mai sunt oameni cu mintea la ei! Cititi asta ca merita:

https://strictsecret.ro/finlandezi-finl ... lii-trece/
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Cititi si asta, e de la un american probabil si asta e "putinist" ca si mine si ca altii care nu am renuntat sa gandim:
22 de observații despre Noul Război Mondial început în Ucraina
https://www.activenews.ro/stiri/22-de-o ... nta-173014
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

diversetrancote
Posts: 186
Joined: 04 Jul 2017, 09:17
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by diversetrancote »

Pentru utilizatorii forumului care cauta pareri mai echilibrate si mai argumentate, recomand:
Cum manipulează rușii care invadează Ucraina: https://www.youtube.com/watch?v=tp-Bxll ... el=Zaiafet

Post Reply