DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
kaav
Posts: 2240
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

momolo, evident ca mi se pare totul cusut nu cu ata alba subtire ci cu sfoara groasa. UE, in functie de interese, declara ce vrea, cand vrea si putin mai conteaza ca se contrazice (cine o trage efectiv de maneca?).
Daca o avantajeaza, intr-o zona a Europei, albul este negru, iar maine, taman invers. Daca presa este controlata piramidal, adica de sus in jos, ce deranjeaza afacerilor este trecut complet intr-un con de umbra, firul narativ este evident isteric, lipsit de perspectiva unei imagini de ansamblu complet lamuritoare. Suntem manipulati emotional? In mod evident si doar un autist poate ramane indiferent, asa de abila este propaganda.
Nu te cred ''putinist'', te cred un om care incearca sa isi pastreze pe cat este posibil, obiectivitatea judecatiilor de valoare, nestirbita de patimi paguboase.
O scurta sinteza, care tine de realitatii geo-politice, tratate, care precum bine spuneai, au valoare exact pana in momentul in care sunt incalcate. Ele demonstreaza cat de inumane sunt de fapt chiar daca par ''perfecte pe hartie'', daca una dintre marile puteri, nu uita si nu iarta inconsecventele istoriei:
Mădălin Pribu: ISTORIA UCRAINEI PE SCURT...
https://www.activenews.ro/stiri/Madalin ... IER-173005

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Video. Maia Sandu a semnat cererea pentru aderarea Republicii Moldova la UE: „Cetățenii văd viitorul țării în Uniunea Europeană”. Reacţia lui Iohannis
Georgia a semnat și ea cererea de aderare la UE
Tot joi, și Georgia a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de premier, el fiind și cel care a semnat.
https://www.fanatik.ro/maia-sandu-a-sem ... a-19913483

Acum Moldova si Georgia au devenit urmatoarele tinte ale lui Putin dar si UE este o tinta. Deocamdata ursul e ocupat sa faca pastrama de capra. O lucreaza incet ca sa nu faca mormane imense de cadavre. Daca tragi fara discernamant ca sa pui rapid cizma pe gatul unui oras nu mai sunt 42 de victime, sunt 42.000 intr-o zi!

A trecut o saptamana, sa-i vedem peste alte cateva saptamani cum vor rezolva problemele logistice, apa, mancare, combustibil, etc, etc. Eu am scris de mai multe ori, adica ma auto intrebam, daca nu cumva planului ursului este sa faca pe prostul? Sunt destul de cinici sa trimita buluc niste racani tineri care habar nu au de ce se afla acolo, precum si niste rable sovietice sa cada prada. Spatiul aerian inteleg din sursele ucrainiene si britanice (astia sunt sefii propagandisti, le zic elegant, au stil!) ca "inca e nu e cucerit de rusi" insa Zelenski tipa disperat ca vestul sa blocheze spatiul aerian.
Vedem mai incolo.....

Putin mereu a dat de inteles cat de mult dispretuieste UE. Care fiind ca o gaina fara pene in fatza armatei rusesti acum baga gaz pe foc si se da viteaza.
Tocmai era sa spun ca Putin nu se va lua de Republica Moldova, adica, nu credeam ca se va lua de astia, altii fiind prioritatea. Ei bine, "destepti" nevoie mare politicii din ambele tarisoare, si-au ales "bine" momentul sa provoace semnand niste hartii fara valoare (momentul fiind "ideal" si se nume sfidare. Dar e naspa sa o practici cand esti in cucul gol!). Eu inteleg ca cetatenilor li se incing capetele dar politicii trebuie sa ramana lucizi. Poate acum Maia pune la fiert si o coliva pentru Putin! Unii spera, poate avem noroc si se ineaca singur in piscina haurita!

Ca sa nu mai spun ca asta-i dovada ca in toate statele mici grupurile care conduc nu sunt independente, apartin de o superputere, sunt pusi de cineva acolo. Le-ar fi greu sa fie independenti cu adevarat pentru ca ar trebui sa puna osul la munca si sa nu mai fure atat! Dar se fura mai eficient la adapostul povestilor cu democratia si libertatile mirobolante!
''O zonă de excludere aeriană ar însemna că NATO ar intra în conflict, întrucât forţele NATO sunt cele care ar implementa această zonă de excludere aeriană'', a explicat ministrul de externe ceh Jan Lipavsky.
''NATO este o organizaţie defensivă şi trebuie să ne apărăm membrii, aceasta este misiunea noastră'', a adăugat şeful diplomaţiei cehe. Totuşi, el a confirmat că ţara sa şi altele din NATO vor continua să furnizeze Ucrainei arme pentru ca aceasta să-şi poată crea propria sa zonă de excluderea aeriană împotriva aviaţiei ruse.
Apelurile de creare a unei zone de excludere aeriană în Ucraina trebuie tratate în mod realist, a declarat la rândul său ministrul luxemburghez de externe Jean Asselborn, avertizând asupra riscului de escaladare a conflictului.
''Cine ar urma să o impună?'', a întrebat el, atenţionând că o intervenţie a NATO în Ucraina ar fi o catastrofă. ''Cred că trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ'', a punctat Asselborn pe acest subiect.
Şi ministrul de externe croat Gordon Grlic Radman a subliniat că NATO este o alianţă defensivă şi că ''dorim să evităm confruntarea''.
Ministrul britanic al apărării Ben Wallace a spus joi că rachetele antiaeriene oferite de Occident armatei ucrainene ar putea avea practic acelaşi efect cu crearea de către NATO a unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, fără să implice riscurile unei asemenea acţiuni, în special acela al unor posibile confruntări directe între avioanele NATO şi cele ale Rusiei.
Mai mult, a explicat Wallace, o zonă de excludere aeriană ar împiedica nu doar acţiunile aviaţiei ruse, ci şi pe cele ale aviaţiei ucrainene, astfel că din acest punct de vedere ea nu ar fi avantajoasă pentru armata ucraineană, care s-ar vedea lipsită de opţiunea atacurilor aeriene asupra trupelor ruse.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus şi el vineri că NATO ''nu este parte a conflictului ruso-ucrainean, este o alianţă defensivă, nu căutăm războiul, conflictul cu Rusia''.
Stoltenberg a subliniat în acelaşi timp că trebuie consolidat flancul de est cu ''o prezenţă defensivă''.
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... pamant.htm

Discutia acestora este ceva de genul, "-Nu vrem s-o f_tem, doar sa o bagam asa un pic si o scoatem repede afara!" Acum dupa ce poate li s-au mai racit capetele si-au dat seama ca UE este ca o gaina fara pene din punct de vedere militar.
Noi in RO avem deja 8 victime desi nici nu a inceput razboiul.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Cu centrala nucleara am presupus corect - ma uitam pe CNN (care mint mai elegant ca BBC care chiar mint ca porcii) si un reporter de-al lor in Ucraina zice de chestia cu centrala, zice ce zic toti aceesi poveste, si la urma zice si versiunea rusilor (pe care noi nu avem de unde s-o aflam ca i-au desfintat peste tot) - cica rusii spun ca sabotori ucraineini au tras din interiorul centralei sa-i provoace sa raspunda, ca rusii sa traga in centrala.
Reporterul, culmea, a fost corect, a citat din ambele parti. Chiar e prima oara pana acum.

Dupa aia, tot pe CNN alta faza - o baga video in direct pe o parlamentara de la Kiev, una blonda, tanara. Ii baga asta cu "no-fly zone", ca vestul sta si se uita cum o natiune libera e hacuita si nu face nimic, tot tacamul, etc. Si incepe sa spuna ca acum se petrece ce s-a mai petrecut in 1938 cu Austria si Cehoslovacia cand lumea libera nu l-a oprit pe Hitler, etc, etc. Reporta intervine si ii spune scurt tipei (care se incinsese) ca acum exista un element nou, arsenalul nuclear. Si tipa zice..... pai nu-i nevoie, avem in Ucraina 4 centrale atomice, e de ajuns ca rusii sa traga intr-una......
No coment! Cam asta le bubuie mintea alora pe acolo. Acum la moda e "no-fly zone", si tot la CNN un congressman american (unul tanar. Bubul) sustinea ca asta trebuie facut acum, urgent, si garanteaza el ca nu izbucneste www3 si ca daca nu baga lumea libera acum "no-fly zone", dictatorul nu se mai opreste niciodata, ajunge pana pe Marte!

Blinken a spus invers, ca no-fly zone nu se poate pentru ca ar implica NATO. Insa "valul democratiei" creste ca tsunami. Si noi intelegem pe mai departe ca o sa-i mature pe dictatori.

Alta chestie - peste tot, dar chiar peste tot, toti spun ca pe un lucru evident (in timp ce "informatiile" sunt 100% dintr-o singura tabara si nu poate fi nimic verificat) ca rusii s-au impotmolit, ca "planul lui Putin" a fost gresit, nu i-a iesit, ca trebuia sa dureze 2 ore (asta spus parlamentara blonda din Kiev), 2 zile 3 zile sau mai e si versiunea noua cu 15 zile. Toate posturile romanesti numai asta toaca. Cum "planul rusilor" (sau al lui Putin) s-a impotmolit, nu a iesit, s-a dus naibii.

Dar ma intreb si eu logic - stie cineva care era planul lui Putin si cat trebuia sa dureze?!?! A spus vreodata Putin cat va dura?!?!?! NU. Nimeni habar nu are!

Spun ei ca asa isi imagineaza ei, ca asa ghiceau toti expertii si evident, asa zic ucrainienii ca "trebuia sa dureze putin" (de la sine inteles ca altfel pufosii schimba postul) si iata ca dureaza mult (dar abia a trecut o saptamana).

Nimeni nu are habar care e planul lui Putin, cat trebuie sa dureze si pana la urma nimeni nu stie exact ce vrea sa faca. Ii zice, "operatiune militara", nu altfel.

Cu toate astea "e deja cunoscut" si toata lumea e clarificata ca planul s-a lungit, ca e un esec, ca s-a impotmolit in ferocea rezistenta ucrainiana si alte povesti.

Daca ma gandesc bine, la cat de mare e tara asta numai daca ma duc turist cu masina mea si imi trebuie o saptamana sa o vizitez jumatate (daca ma grabesc). Dar lumea nu mai simte realitatea dupa atat de mult privit in ecrane si ecranase.

Problema este ca lumea se imbata cu propriile povesti. Nimeni nu are habar, nu exista confirmari. Faptul ca zic ucraineinii (si deja e comic, astia spun orice) ca le-au spus unii rusi din FSB (aia care cica s-au saturat de ticalosie) si de plan, si de impotmolire, si ca Putin face crize si se tavaleste pe covor, si de asasinatele puse la cale contra lui Zelenski (care seamana cu asasinatele lui Dragnea de la Atene Palace), e treaba garantata! Putem fi siguri ca asa este! Avem o sursa sigura de informatii! Unica!

Numai baliverne! Vom afla ce e acolo mult mai incolo, poate.....
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

În clipul video publict de Nexta TV se vede cum un grup numeros de civili ucraineni practic alungă soldații ruși pe una din străzile Melitopolului.
Militarii ruși trag focuri de avertisment, dar oamenii nu par a da înapoi, ba dimpotrivă, militarii ruși sunt cei care dau cu spatele.
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... inapoi.htm
Civililor li se va permite să părăsească oraşul-port Mariupol, din sudul Ucrainei, sâmbătă, în intervalul orar 11:00-16:00, ora locală, a transmis agenţia de presă rusă RIA citată de Reuters.
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... -5-ore.htm
Rusia anunță o oprire temporară a focului în zone din Donbas pentru evacuarea civililor
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... ililor.htm
Suntem în prezența unei împotmoliri vizibile a atacului armatei ruse în Ucraina. Specialiștii (sovietologi, analiști militari sau politologi) ne atrag atenția că planurile inițiale ale agresorului au dat greș. Ei subliniază că rapoartele făcute de serviciile secrete rusești au fost greșite. Se presupunea în ele – după informațiile vehiculate de specialiști – ca aproximativ 40 % din armata și o parte din populația Ucrainei urmau să treacă de partea rușilor în cazul declanșării unui război. Faptul că acest lucru nu s-a petrecut ar arăta că cei care le-au alcătuit, din cauza militarizării instituțiilor lor, au raportat greșit.
https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-254 ... opeana.htm

Presupunere la presupunere, ca asa se gandesc ei ca ar fi. Dar este logic (insa realitatea si logica nu se aliniaza mereu), rusii care au facut planul s-au gandit ca Ucraina contine mare parte din populatie formata din rusi si evident, si-au imaginat ca unii sau multi vor dezerta sau pactiza insa trebuie sa fi complet incompetent sa nu prevezi si varianta opusa, cazul in care nu va pactiza si nu va dezerta nimeni.

Se observa clar ca armata invadatoare vrea sa evite pe cat posibil sa faca victime in populatia civila. Ce am citat mai sus arata clar lucrul asta. Manifestanti care militeaza impotriva soldatilor inarmati cu glont pe teava nu patesc nimic, soldatii trag focuri in aer si merg inapoi. Nu acelasi lucru il pateau manifestantii anti-covid in Quebec sau cei din "10 august" din Bucuresti. Si acolo nu au fost soldati cu glontul real pe teava. Erau jandarmi care au cotonogit femei, batrani, tineri minori, etc.

Occidentul lupta bine si eficient pe campul informational, de propaganda si pana acum pare sa castige chiar peste asteptari. Rusii sunt facuti praf in zona propagandei, informationala, de influentare a opiniei publice. Par sa fie facuti praf chiar la ei acasa.

De exemplu, noi habar nu avem unde se afla Zelenski. Poate fi oriunde, nu neaparat in Kiev acolo unde ne spune el si diversele clipuri si "informatii" (banui ca suntem inca liberi sa credem ce dorim!.....Inca!).

Dar cert este ca occidentul si probabil (sigur) americanii au mers pe formule foarte eficiente. Asta cere sa ai un lider, un personaj pe care lumea sa il admire si sa il urmeze, un super-erou (filme de mare succes de la Hollywood, jocuri video cu vanzari imense).

Parerea mea, asta cu adevarat pare (logic) sa fi fost greseala enorma a lui Putin, sa nu anticipeze aceasta progaganda perfect orchestrata cu tehnici de tip Holllywood in care super-eroul isi conduce poporul asuprit impotriva armatelor de orci invadatori ca in "Stapanul Inelelor".

Ca au incercat rusii de 3....jdemii de ori sa-l asasineze pe Zelenski, ne-o spun cine?! Ucrainienii? Cei care dirijeaza propaganda?! Haios! E perfecta manevra, un super-erou trebuie sa fie permanent in pericol, stim bine cliseele filmelor de la Hollywood in care super-eroul incaseaza bataia vecina cu moartea, zici ca a si murit, e facut ciulama, zace pe jos, dupa care se ridica si invinge,, happy end si plecam din sala! (ca ne-am terminat popocornul)

Asta i-a scapat cu adevarat lui Putin! Si asta trebuie intretinut cu mare grija de Occident pentru ca timpul trece si lumea incepe sa se plictiseasca. Noile generatii nu au rabdare, in cateva minute isi pierd atentia, trebuie sa schimbi cadrul!

Sa nu uitam cat de eficient a fost pacalita lumea cu "armele de distrugere in masa ale lui Saddam" incat toti am aplaudat cand "armata eliberatoare" a navalit peste Irak (cum navaleste acum "armata eliberatoare" a lui Putin peste Ucraina). Nu mai conteaza ca Saddam nu avea nici o arma de distrugere in masa si nici nu s-a gasit ceva vreodata! Lumea a fost toata incantata si a aplaudat de fapt o invazie.

Asta ori nu a prevazut Putin, ori nici nu cred ca ar fi avut ce sa faca, Occidentul e mult, infinit mai puternic in mass-media, internet, peste tot in lumea informationala. Practic Putin este facut praf pe acest "front" imaterial si extraordinar de puternic. In mod cert are probleme si cu ai lui rusi. Mass-media a devenit extraordinar de puternica in timpurile pe care le traim.

E posibil ca asta sa consemneze istoria, schimbarea importantei fronturilor. Cel real din noroi sa devina mult mai putin relevant decat frontul acesta al informatiei, virtual, imaginar al mass-mediei si opiniei publice.
Premierul britanic Boris Johnson a avertizat sâmbătă asupra riscului unui dezastru nuclear în Europa din cauza bombardamentelor rușilor asupra centralei atomice din Ucraina, relatează PA Media citând un interviu acordat de liderul conservator pentru cotidianele La Repubblica, Die Welt și El Pais.
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... -rusia.htm
Si cand l-au invadat pe Saddam liderul UK de atunci a jucat un rol important pe "frontul" acesta al opiniei publice. Dar propaganda actuala a depasit cu mult formula invechita de la Joseph Goebbels, este firesc, traim alte timpuri. Probabil sau destul de sigur KGB-istul Putin si ai lui au ramas in era lui Joseph Goebbels. Lumea nu, mai ales generatiile tinere!
05:00
Sondaj: Aproximativ 74% dintre americani - inclusiv republicani și democrați - au spus că Statele Unite și aliații săi din NATO ar trebui să impună o zonă de excludere aeriană în Ucraina, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos finalizat pe 4 martie. De asemenea, 80% dintre americani au spus că Statele Unite ar trebui să nu mai cumpere petrol rusesc.
aici nu pot da link, ca nu exista, e numai asa ceva afirmat sec. Dar am citat sa intelegem cat succes are campania Occidentului pe acest "front" al opiniei publice. Ceea ce in tot ce am scris aici inainte de evenimente prevedeam si eu. Imi aduc aminte, nu mai caut acum, ca ma gandeam ce o sa faca Putin daca ataca si incep pe stiri sa curga imagini cu copii, femei, batrani omorati si toata tragedia?!?! Asta e "frontul" pe care rusii mananca super bataie in momentul acesta. Dar este si foarte periculos in acelasi timp pentru ca tot istoria ma invata ca nu e niciodata bine (pentru nimeni) ca intr-un confilct, intr-un razboi o tabara sa fie mult prea disproportionat de invingatoare pe un front. Deoarece tabara super invingatoare o ia razna pe laurii victoriei. In cazul nostru e posibil ca opinia publica super excitata si complet cucerita sa ne impinga pe toti in www3. Deoarece mereu am scris, nu e deloc bine sa impingi adversarul intr-un colt de unde sa nu mai aiba cum sa iasa avand unica varianta sa-ti sara la beregata ca sobolanul incoltit cu cazmaua la colt...... Sau exista totusi (si am scris si asta) o anume tabara oculta in Occident care si-ar dori www3 ?!?! Ca oricum, mult nu mai e, mai lipseste doar un mic pas. Opinia publica incinsa si excitata de oroare nu mai este suficient de lucida. Asta e problema pe care o vad si de aceea scriu.

Asa ca cei care sunteti extrem de revoltati de ticalosia "armatei orcilor" condusa la porunca lui "Satan" al Russie asupra eroicilor super-eroi condusi de Liderul super-mega-erou (actor de profesie) Zelenski (scapat de jdemii de asasinate incercate de orci si rezistand in buncarul din Kyyyyyiv.....si naiba stie unde se afla asta) sa luati in calcul ca o data declansat WWW3 cu totii nu prea avem mare lucru de facut decat sa asteptam suflul atomic intr-un beci de bloc sau intr-o groapa sapata in curte!
Statele Unite au zburat vineri cu bombardiere B-52 Stratofortress deasupra flancului estic al NATO, făcând exerciții comune cu armatele germane și române în semn de unitate, în timp ce invazia rusă a Ucrainei intră în al doilea weekend, potrivit CNN.
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... comune.htm
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

diversetrancote
Posts: 186
Joined: 04 Jul 2017, 09:17
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by diversetrancote »

Faceti distinctie, propaganda ruseasca e de 2 feluri, pt acasa si pt vest.
Cand vrem sa ne informam de la rusi, e bine sa ne alegem cu si mai mare atentie sursele.
Omul asta a fost asasinat de regimul lui Putin:
https://www.youtube.com/watch?v=PEfrdyLunIs

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

opozantii lui Putin nu sunt decat o alta versiune (opusa) a sustinatorilor lui Putin. Eu nu dau doua parale pe acesti "dizidenti" (mereu pro-occidentali. De ce oare?!). Au aceeasi "valoare" ca si dizidentii impotriva lui Ceausescu inainte de 1989. Adica nici o valoare (dizidentii aia faceau parte din povestea pe care ne-o bagau americanii prin Radio Europa Libera, adica erau personaje narative intr-o manipulare bine regizata). Adica sunt doar idioti utili care ajuta propaganda occidentala (a se intelege mai exact, americana).
Nu avem informatii alternative. Doar o unica sursa.
Razboiul pe frontul virtual este castigat zdrobitor de americani. Si cred ca ne aflam intr-o noua perioada istorica in care frontul virtual devine mai important decat frontul real din noroi. Sper ca asta sa nu ne fie fatal. Eu asta am tot vrut sa spun. Din doua motive, pentru ca exista vorba aia, "operatia a reusit, pacientul a murit" si pentru ca o explozie termo nucleara nu este deloc virtuala sau doar o animatie 3D!

PS - azi pe un post romanesc "de stiri" un lingau anal-ist "ziarist" (adica un tonomat cu fise cum sunt toti latraii astia scosi pe sticla sa cante ce le dicteaza stapanii) a spus asa, "Zelenski este acum Presedintele planetei!" ....dupa care a parut ca incepea sa-si dea seama cat este de penibil.

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... rtiala.htm

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... -rusia.htm

Incepe sa se infunde pentru cocoselul Zelenski, "Presedintele planetei"! Misiunea armatei rusesti este efectiv oribila si de tot rahatul. Au ordin sa evite pe cat posibil victimele civile (= asta inseamna mai multe victime intre proprii militari). O ofensiva militara in care victimele civile nu conteaza este mult, mult mai usoara. Insa cu rachete si avioane au tocat in Ucraina tot ce tine de armata, baze militare, instalatii militare si aeroporturi. Mi-am dat seama ca Zelenski o incurca urat in momentul cand s-a apucat sa tipe isteric (el si hunta lui pe toate canalele) dupa "no-fly zone".

Cea mai inteligenta miscare pe tabla de sah pe care o poate face Occidentul (adica USA) este sa-i propuna lui Putin sa se retraga daca vestul recunoaste Crimeea si cele doua republici din Donbas. Ar fi sah la rege. I s-ar narui toate argumentele lui Putin si evident o sa vrea si garantarea ca Ucraina nu va mai avea armata ceea ce se poate oferi la pachet la schimb cu aderarea Ucrainei la UE (fara armata si fara NATO, evident). Dar vestul nu cred sa aiba lideri cu asa coaie mari. In realitate ii vad ca pe niste oameni meschini si marunti. Apropos, Victoria Nuland a zis ca daca Putin se retrage, se vor ridica si toate sanctiunile pentru Rusia dupa care au sarit bubulii de cur in sus isterizati. Tipa asta e barbata. Insa stie ca Putin nu se retrage pana nu obtine ce doreste, chestiuni care se stiu.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2240
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

diversetrancote wrote:
05 Mar 2022, 18:11
Faceti distinctie, propaganda ruseasca e de 2 feluri, pt acasa si pt vest.
Toate puterile momentului fac propaganda, absolut toate sustin diverse ideologii. Americanii sunt cei mai ''tari'' pe domeniul asta (lgbt, teoriile genului, teorii rasiale, etc). Au si centura neagra in a se folosi de resursele altor tarii din motive democratice, umanitare, de dezvoltare sustenabila.
Nici una, dar absolut nici una din propagandele astea vestice care tin de ingineria sociala nu sunt inocente, naturale si fara consecince grave in societate, dar pentru ca au toata presa de partea lor, fac ce vor.
Toti sunt partinitori si incearca sa traga spuza pe turta lor, nimeni nu este inocent din cei care detin puterea.

diversetrancote
Posts: 186
Joined: 04 Jul 2017, 09:17
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by diversetrancote »

momolo wrote:
05 Mar 2022, 19:43
Eu nu dau doua parale pe acesti "dizidenti" (mereu pro-occidentali. De ce oare?!). Au aceeasi "valoare" ca si dizidentii impotriva lui Ceausescu inainte de 1989. Adica nici o valoare (dizidentii aia faceau parte din povestea pe care ne-o bagau americanii prin Radio Europa Libera, adica erau personaje narative intr-o manipulare bine regizata). Adica sunt doar idioti utili care ajuta propaganda occidentala (a se intelege mai exact, americana).
Pe bune?1 Tu desfiintezi, "dintr-o trasatura de condei", dizidenta anticomunista, romaneasca si ruseasca, asa, la gramada?!
Ai scris o multime de alte enormitati in ultimele tale posturi aici. Si totul de pe o pozitie superioara, in care tu esti a-tot-stiitorul, iar ceilalti sunt "creiere netede" sau "indoctrinati". Iti recomand putina modestie sau macar o atitudine mai rezervata. Sau poate ca eu sunt nebun, pentru ca citesc si postez aici.

kaav
Posts: 2240
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Toate parerile/perspectivele noastre sunt ca niste arcuri de cerc, care completeaza un cerc enorm. In functie de capacitatile cognitive unice a fiecaruia (nu exista democratie, egalitate in organizarea lumii organice chiar in cadrul aceleiasi specii) unele perspective sunt mai lamuritoare decat altele. Unele sunt simpliste (doar negru si alb de exemplu), altele sunt mai profunde, detaliate, dar exprimate intr-o maniera simpla (care accepta evident multitudinea indefinita de nuante).
Eticheta de ''enormitatii'' o gasesc cam pripita cand este atribuita unei persoane care s-a dovedit capabila ca este in stare sa gandeasca efectiv ceva cu capul din dotare deci nu sa regurgiteze doar pozitiile care dau bine in poza, imi dau de inteles ca are o autonomie mentala tipica omului matur. Deci nu are nevoie sa regurgiteze calupuri de fraze din mass media ''cea buna'' ca sa fie acceptat social. Pe de alta parte, nimeni nu este perfect.
La orice perspectiva critica, pentru validitatea ei este nevoie de un contra-exemplu pe masura. Nu exista, aflam doar ce stie toata lumea ca lupul cel rau are 2 tipuri de propaganda (cat din propaganda pentru vest este mincinoasa si in ce masura?).
Atat.
Un pic cam prea putin. Nici macar o parere care sa ajute sa intelegem mai bine imaginea de ansamblu.
Adevarul fara minciuna poate exista fara probleme, dar minciuna fara adevar nu, prin urmare, minciuna va fi o distorsionare , o deformare mai mare sau mai mica a adevarului unei situatii.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

diversetrancote wrote:
05 Mar 2022, 21:54
Pe bune?1 Tu desfiintezi, "dintr-o trasatura de condei", dizidenta anticomunista, romaneasca si ruseasca, asa, la gramada?!
din ce banui, din cauza varstei tale habar nu ai de perioada Ceausescu sau erai prea mic ca varsta sa fi inteles ceva din ceea ce a fost pana in 1989 ?
NU a existat dizidenta in perioada Ceausescu. PUNCT!~ Ceea ce ai aflat tu dupa 1990 sunt povesti, tampenii, s-au dat cu totii dizidenti dupa ce murise regimul. A fost doar un teatru de rahat si niste indivizi care au picat in diverse situatii precum si propaganda vestica care i-a facut "dizidenti" la radio Europa Libera pe unii.
Regimul Ceausescu nu a picat de la dizidenti. Pastorul ala ungur isi facea treaba si era..... ungur. Si evident in slujba unor "servicii" din afara tarii. Nu era prea greu, dar a fost greu totusi sa starnesti o populatie distrusa, rebegita de aproape 10 ani de criza economica absoluta asa cum azi doar in Koreea de Nord mai gasesti! Inclusiv aceeasi teroare!

Sau intr-un fel eram multi "dizidenti" pe atunci (un termen relativ). De exemplu cand seara intr-o sala de teatru rece noi spectatorii radeam copios dupa diverse aluzii prea transparente (si inteligente cum azi nu mai exista nivelul asta de inteligentza si rafinament) ale actorilor de pe scena rebegiti de frig. Sau cand ma duceam la munca si incepeam de dimineata, de la cafea (nechezol) cu noile bancuri auzite despre regim si Ceausescu...... Daca asta se poate numi dizidenta...

Ai auzit poate de cazul Gheorghe Ursu, cel omorat in ancheta Militiei, adica Securitatii?! (ceilalti "dizidenti", adica aia de la Europa Libera nu au fost omorati, au fost bine merci dupa 1990 deoarece erau prea dizidenti - nu as vrea totusi ca intr-o buna zi sa le gaseasca dosarele, dar cred ca au ars demult la Berevoești ca au fost implicati prea multi 'lideri democrati" de dupa 1990 si ar fi fost o problema aflarea adevarului!) Ei bine am lucrat in institutia unde lucrase Gheorghe Ursu de cand era omul asta inca viu (cand am venit eu nu l-am cunoscut, el era deja arestat, disparut, dar inca viu din ce se stia pe langa calorifere la tigara) si i-am cunoscut direct pe cei care l-au turnat (i-au copt-o mai multi desi pe wiki scrie ca a fost numai una persoana) deci si pe cei cu care lucrase, colegi cu el de multi ani. Am aflat atunci direct povestea lui (erau si oameni care l-au placut dar se pitisera de frica). Apropos, un "hint" (ca asa e la moda acum sa se glasuie intre pufosi, "sunt happy!") - in vremea aia nu pleca nimeni daca nu era sau devenea minim turnator la Secu! NIci macar in tarile "pretene" comuniste! Nimeni! Era cum e acum RCA-ul la masina, nu circuli fara! Vorba aia pe atunci, "-Spune-mi ce excursii ai facut sa iti spun cine esti!". Deci hai sa discutam despre dizidentza in regimul Ceausescu?!?! :wink:

In afara ca citesti wikipedia unde scrie "Gheorghe Ursu a fost un inginer constructor, poet, scriitor și disident român" ce altceva crezi tu ca stii ?!? Despre mine ce sti sa ma judeci ?
Crezi ca daca in "wiki" scrie ca a fost dizident sau daca regimul de dupa 1990 l-a declarat dizident, chiar a si fost?! E un caz tragic, l-au arestat si omorat, a fost un om deosebit si in regimurile totalitare oamenii deosebiti sunt eliminati. In regimurile totalitare se cauta oamenii-oi, cei care behaie la fel, oamenii de turma si nu genul asta de speciali care nu se pot adapta turmei. Nu are rost sa insir aici prea multe, dar opinia mea (si nu e formata din wiki, carti, etc, ci direct) este ca nu a fost dizident sau...... (daca ma gandesc acum) poate nici macar nu s-a definit dizidenta vreodata, adica ce insemna asa ceva in perioada "comunista" din Romania?! In Polonia a fost clara, s-a definit in actiune, aia faceau greve, blocau fabrici si strazi. Eram ceva mai mic si tata mi-a povestit cum l-au trimis cu treaba de serviciu in Varsovia unde la hotel avea soldat in loc de camerista! Dar ce sti tu?! Ce stie generatia ta?! NIMIC.

Mi-am dat seama de ce oamenii nu invata din istorie. Pentru ca cei mai multi nu inteleg vremurile pe care le traiesc.
Ce au facut intelectualii si dizidentii "anticomunisti" dupa 1990 ?! NIMIC! Ba nu, unii dintre ei au avut acces la cascaval. Si toti s-au batut intre ei pe cascaval. Caragiale a descris perfect, eu nu ma mai obosesc. Cei 31 de ani stau marturie si evident, totul trebuie judecat dupa fapte (si rezultate) si nu dupa vorbe.

Ce au facut dizidentii din Polonia sau Cehia dupa 1990?! Pai viziteaza tarile astea si compara cu ce este in Romania! Aia au avut dizidenti adevarati dar si regimurile de acolo au fost altceva decat ceea ce a fost aici.

Habar nu ai ce am trait eu si cate am vazut direct, adica lucruri pe care le-am trait la propriu. Multe nu le-am inteles decat dupa ceva timp. Nu intotdeauna intelegem ce traim sau/si ce vedem. Nu povesti de dupa 1990.

Apropos, erau putine seri cand nu ascultam radio Europa Libera (pana in 1990), sa nu crezi ca sunt vreun comunistoid sau spalat la creier. Si by the way, am fost impotriva lui Iliescu si ai lui din primul minut. Fizic, in strada, prin actiune si nu am votat in viata mea FSN, PSDSR, PSD, etc, Tu te-ai dus vreodata in mijlocul turmei de oameni care votau toti la fel sa le spui ca tu votezi invers decat toti si nu e sanatos sa fim toti identici?! Ai nimerit vreodata in mijlocul unei gloate care urla, "-Nu vrem partite multipartite"??? Erau vremuri cand pentru opinia diferita puteai fi linsat (dupa 1990). A mai recunoscut vreunul dupa aia ca a fost imbecil?! Nici unul! Chiar daca ulterior au ramas fara serviciu, fara fabrica, fara nimic si s-au dus cu traista la turci sa aiba din ce trai.

Dupa 1990 v-au bagat cacat in cap (un regim format din fostii securisti care se vopseau in..... dizidenti), dezastrul educational fiind mai ales la generatia "educata" in perioada deceniului 1990-2000 "de tranzitie" (spre nicaieri = de fapt spre demolare totala). O generatie de dezastru absolut! O generatie rebut. Sorry, nu prea sunt politic corent. Lucrez cu loazele astea si stiu ce spun.

Toti "dizidentii" au fost niste impostori. In acel regim nu exista dizidenta (adevarata ca in Polonia sau Cehia). Nu era posibil. Si imi este aproape imposibil sa-i explic unuia care nu a trait atunci (la o varsta cat sa inteleaga ceva din viata, sa-si castige o paine in vremurile alea, sa supravietuiasca in vremurile alea) adica cum a fost cu adevarat cu rele si cu bune. Ca nu a fost totul eminamente rau. Acum sunt ingrozit cand vad si citesc povestile despre fostul regim Ceausescu zis si "comunist"! Numai clisee cretine, aberatii! Saracutii, cu mintea lor odihnita incearca sa isi imagineze cum a fost!

Cat priveste propaganda si ce se debiteaza peste tot acum despre razboi, o mare voma, o mizerie. Lumea este pregatita perfect pentru urmatoarele dictaturi care asa cum deja observ, vor depasi cu mult tot ce a fost si este in raul absolut. Dictatorii de acum, de exemplu Putin (un tip de moda veche) vor fi dulce si bucolica amintire pentru ceea ce va urma. Si spun asta observand efectul de turma, manipularea si raspunsul, reactia majoritatii la manipulare, modul cum mai ales generatiile tinere raspund la asa ceva (dar am o singura speranta - la copilasii de acum, cei care inca nu au ajuns la majorat - am vazut printre micutii astia o sclipire si o speranta - insa cei formati in deceniul 1990 sunt pierduti).

Pandemia a scos mult la vedere din treaba asta. In USA s-a facut un studiu social, sondaj mare (cred ca MIT l-a facut...sau Stanford?!) si a reiesit ca generatiile sub 35 de ani sunt mult mai dispuse sa renunte la drepturile si libertatile democratice in favoarea opiniei unice si "corectitudinii politice" impuse general si practic in favoarea unei dictaturi camuflate ultra ipocrit in fix contrariul. Astia sunt mult mai dispusi in a accepta pedepsirea celor care nu urmeaza trendul general pe care ei il cred corect. Adica mult mai dispusi a nu accepta "si alte opinii". Le considera stresante, obositoare si le tulbura Feng shui-ul. Aceste generatii nu au trait deloc vremuri grele, problematice, nici o suferinta, nu stiu nimic pentru ca nu s-au luptat pentru nimic si nu au suferit pentru nimic. De aia sunt toti aproape identici vorba cantecului celebru, "gandim la fel, simtim la fel, iubim la fel"!. Depaseste orice am vazut in timpul regimului Ceausescu. Cu mult! Pe atunci aparent, ca teatru, toti erau (eram) la fel. Dar majoritatea gandeau si simteau complet diferit de teatrul pe care-l il jucau in public. Acum turma chiar crede in aberatiile care le sunt induse! (atat de usor prin noile mijloace comunicationale) Si asa cum am spus, mai grav este ca li se pare firesc sa nu mai existe nici o alta opinie sau manifestare diferita, contrara, altfel de crezul lor pentru care nu au minima profunzime intelectuala sa aiba o indoiala, adica un minim scepticism. Profunzimea le este extirpata sau pur si simplu este un "organ" care nu mai creste in noile conditii de trai.

O mare problema a societatii din Romania (adica cea a mai ramas din ea dupa emigrarea a milioane de oameni) este lipsa de lamurire si impacare, mai ales intelegere a trecutului "comunist". Care a avut si rele dar si bune, insa in mod cert NU a avut dizidenti!

Apropos, am cunoscut direct doi dintre acei "dizidenti" ai regimului Ceausescu, direct si personal pe vremea cand inca nici nu aparuse Conventia Democrata (decada 1990). Ii sustineam, adica eram dintre sustinatori. Fizic, cu efort, real si nu cum e acum, trastand din taste ascuns dupa monitor (exemplu de curaj actual sub umbra monitorului si scutul tastaturii - "Sa le-o traga Sfantul Javelin la maimutele de stepa trimise de cracanat!").

Dar, ce-i drept, chiar si mie (la cate am vazut direct si prin cate am trecut) mi-au trebuit totusi vreo 3 decenii sa inteleg cu adevarat esenta si adevarul despre ce a fost. Nu-i deloc usor. Necesita profunzime. Si nu e in alb si negru.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

diversetrancote
Posts: 186
Joined: 04 Jul 2017, 09:17
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by diversetrancote »

@momolo - Eu consider ca dialogul are sens in limita unor cadre. Cand aceste cadre sunt grav depasite, schimbul de idei nu mai are sens, devine vorba in vant. Atitudinea ta de a-tot-stiitor, desconsiderarea celor care nu sunt de acord cu cele spuse de tine, folosirea repetata a categoriilor extreme, alb/negru, combaterea unor idei prin atacul la categorii, de genul: varsta, situare geografica, categorie sociala etc – toate astea si alte derapaje, pe care nu are rost sa le mai insirui, fac ca eu sa ma opresc aici.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

https://r3media.ro/video-alex-braga-un- ... -antena-3/

Si presa, mass-media, netul si cam tot ar trebui sa se desfasoare in limitele unor cadre. Sau cel putin intre niste limite.
Insa iata, unii au un elefant in sufragerie dar sunt preocupati ca bibelourile din vitrina au prea mult praf pe ele.

Daca ai argumente si poti sustine o discutie (inteligenta, nu de genul "Ba pe-a ma-tii!" - Sau regurgitarea cliseelor inghitite din presa) chiar m-as bucura. Insa cati reusesc sa aiba verb, propriile idei, sa le si sustina (civilizat, fara insultarea interlocutorului)? Iata, in "discutia" de mai sus te-ai retras in "turnul de fildes" lebada ranita si oripilata. Eu asa cum am spus, am niste argumente traite, reale si niste opinii. Tu ?!

Sau cati reusesc sa aiba pur si simplu propriile opinii? Tu reusesti?!

Asta e problema. Si cat priveste "limbajul colorat", asta e mai delicata, tine si de un anume grad de intelienta, cultura, emancipare si musai un minim nivel de umor.
Trebuia sa mentionez numai umorul. :wink: (apropos de asta, opinia mea incorecta politic - generatia rebut a deceniului 9 este lipsita grav de orice urma de umor).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Analiză Jerusalem Post: Strategia de război cu bătaie lungă a lui Putin e menită să fie învingătoare. Ce se poate face pentru a o anula?
https://adevarul.ro/international/rusia ... index.html
Scriitoarea belarusă Svetlana Aleksievici: Putin se bucură de sprijinul majorităţii ruse care se simte umilită / ”Nimeni în Rusia nu ştie adevărul, este o ţară închisă”
https://www.g4media.ro/scriitoarea-bela ... chisa.html

Nu sunt neaparat de acord cu analiza din primul link (Jerusalem Post) insa din aceasta analiza sunt foarte de acord cu asta:
Nu e niciun dubiu că Putin simte miros de sânge, în timp ce de mult timp priveşte Occidentul şi NATO drept nişte fiare plăpânde, grav epuizate şi slăbite, incapabile cu adevărat să muşte.
Am scris mai sus ca in Rusia Putin are sustinere mare. Dincolo de manipularea din presa cum ca "rusii s-au rasculat in multe orase, mii de arestari". E vorba de ultra minoritari, in mare majoritate generatii 20...30 de ani foarte racordate pe internetul occidental, la noi se numesc "hashtagisti". Si la noi sunt o minoritate. Numai daca ne folosim memoria despre alegerile din Romania si ne putem da seama ca in Rusia, Putin are sustinere masiva. La noi in ciuda propagandei "dreptei" de ostracizare si demonizare a PSD-ului, in ciuda a tot ce se agita pe ecrane, la vot tot se gasesc aproape o treime care aleg PSD din cei care se prezinta sa voteze (ceilalti nu conteaza, masa amorfa). Asa e si in Rusia! Si alt aspect, unde in Romania PSD-ul are cea mai mare sustinere?! Fix in zonele cele mai sarace ale tarii. Tot asa e si in Russia. De aceea am tot scris ca izolarea, ostracizarea, transformarea Rusiei in paria, monstru, e de natura sa-i serveasca lui Putin si il va intari in loc sa il slabeasca
Teza „Ucraina pregătea arme nucleare” prinde iar aripi la Moscova: „Lucrau la arme, au primit materiale radioactive din SUA, au distrus documentele”
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... entele.htm

E aceeasi metoda a americanilor cu "armele de distrugere in masa ale lui Saddam Hussein". Putin e cinic, copiaza metodele adversarului. Si are un singur adversar, USA, pe restul ii considera slugi. Si acum toaca Ucraina marunt si lent. O transforma intr-o a doua Sirie.

Eu unul nu dau doi bani pe stirile cu "armata ucrainiana care lupta si rezista admirabil, eroic, superb". Tot acest razboi informational de intoxicare (care asa cum am aratat e de ambele parti, absolut firesc) se intoarce impotriva celor care il fabrica. Minciuna are picioare scurte. Dar pe cand teoria lui Putin cu "armele nucleare" necesita mult timp pentru a fi dezumflata (in Rusia, adica acolo unde conteaza), in cealalta tabara entuziasmul cu "armata ucrainiana victorioasa" e betie cu apa chioara.

Daca istoria se repeta mergand in spirala (adica ajunge pe unde a mai fost dar mai sus), acum nu traim momentul Cehoslovacia sau Austria 1938 cum se spune, nu! In opinia mea traim momentul Războiului Civil Spaniol din 1936-1939

Iar teoria promovata de propaganda asta care ne-a acaparat 99% cum ca Putin e nebun, si-a pierdut mintile, etc, e alta betie cu apa rece. Nu e nebun deloc, nu si-a pierdut mintile si tot ce face e bine planuit din timp si bine calculat. De exemplu azi chiote de bucurie ca Visa si Mastercard au suspendat Rusia. Ei bine, in Rusia s-au creat sisteme paralele inca din 2014 de la anexarea Crimeei. Putin inca de atunci a fost "antrenat" de Occident cu sanctiunile si a avut 8 ani la dispozitie sa se pregateasca stiind ce urmeaza.

Deci, problema e mult mai grea si mai periculoasa decat pare. Insa cantand prohodul armatei rusesti "impotmolita in noroi, fara benzina, fara mancare, plina de dezertori care plang dupa mama, miile de avioane si tancuri rusesti doborate, etc", e o alta betie idioata cu apa rece si riscam sa nu stim cand ne va lovi marfarul la bariera.

Deocamdata e ocupat sa toace marunt Ucraina pe model Siria unde lumea ipocrita si lipsita de memorie nu remarca, Bashar al-Assad e la locul lui desi "o lume intreaga s-a revoltat impotriva acestui criminal"! Asa ca eu unul ma tot gandesc la ceva rau. Dupa ce eroul planetar Zelenski va avea o soarta echivalenta pe model Saddam (ca asta e modelul), Putin va trece la urmatoarea etapa care e deja cunoscuta. A spus-o clar dar noi suntem oleaca autisti si nu auzim - vrea retragerea NATO pe pozitiile din 1997. Insa deocamdata la noi e liniste si suntem cu totii revoltati si oripilati hranindu-ne cu gogosi fabricate grosolan.

Analiza aia m-a pus pe ganduri pentru ca simt ca in unele privinte are dreptate. Putin care nu e deloc nebun si e sustinut masiv de rusi, e un animal de prada care ataca atunci cand simte sangele si frica. Este introvertit, calculat, rece, ambitios, extrem de inteligent (altfel, azi era oale si ulcele - nu oricine conduce Imperiul Rusesc).

Mi-a fost clar din prima clipa ca nu exista cale de intoarcere pentru armata rusa. Betia asta cu apa rece produsa de occident mi se pare toxica, idioata, e ca atunci cand cavalerii occidentali au fost facuti praf la Nicopole de armata otomana ("cruciada de la Nicopole"). Acum ca si atunci exista doua lumi incompatibile, profund diferite ca valori si gandire. Vesticii s-au crezut superiori, s-au crezut "cei de partea carora e Dumnezeu, dreptatea si adevarul" si si-au furat-o urat.

Noi rumanii suntem exact la mijloc intre cele doua lumi. Nu suntem nici occidentali si nici orientali ca rusii (si ucrainienii). Noi suntem juma-juma. S-a vazut mereu si la alegeri cum e poporul. Si noi am avea avantajul prin ceea ce am trait si patimit sa intelegem cel mai bine ambele tabere. Insa din pacate suntem condusi (ca de multe ori in istorie) de slugi, lingai, mediocrii.

Stiri din "lumea libera" unde exista "dreptul la libera opinie" :lol: . Ma intreb ce diferenta mai e intre astia si comunisti?
Dirijorul Valeri Gherghiev a fost concediat de la Filarmonica din München din cauză că nu i-a condamnat acţiunile lui Putin
https://adevarul.ro/cultura/arte/dirijo ... index.html
Directorul Teatrului Bolșoi și-a dat demisia: Vreau să mă exprim pentru pace / În curând voi fi rugat să aleg între Ceaikovski şi Beethoven
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... thoven.htm

Asta e „lumea liberă” către care ne îndreptăm cu pas voios. Artiști de renume internațional șantajați să se transforme în activiști politico-ideologici sub sancțiunea pierderii locului de muncă. Sportivi obligați să-și renege țara ca să poată participa la turnee. În aplauzele neandertalienilor lobotomizați dependenți de televizor.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Pictures at an Exhibition : The Great Gate of Kiev (Orch. Ravel) · Mariinsky Orchestra · Valery Gergiev
https://www.youtube.com/watch?v=x6HmsMie9M4

Exact asta mi-a ramas in cap, Mariinsky dirijata de Gergiev acum aproximativ sau peste 10 ani (nu retin anul, poate 2011?) la Festivalul Enescu. Sala Palatului plina ochi, nu mai era loc sa stai nici pe jos. La urma parca uitasera cu totii sa respire, se auzea cum cade un ac pe podea! Si mi-a ramas in cap pe toata viata! Putine momente din astea mi-au ramas in minte sa nu le pot uita!
Acum l-au pus sa semneze si sa recite adeziunea pentru Partidul Comunist ca daca nu, il dau afara. Si l-au dat. Nu e vorba ca el a declarat ceva, e vorba ca a refuzat sa recite! Exact ca in vremurile despre care credeam ca nu se mai intorc.

Occidentul e mancat de coruptie, imoralitate si neo-marxism. Pe scurt, de prostie si mai ales de ipocrizie. Au reusit niste "mari politicieni" sa starneasca un animal de prada care a sarit direct in beregata mirosind sange. Si acest pradator se va folosi de toate aceste slabiciuni. Nu se gandeste nimeni in momentele astea la un aspect - daca niste ucrainieni (si am dubii chiar si in privinta asta) au un crez pentru care lupta (interesant, un crez NATIONALIST care acum e sustinut de Occidentul condus de anti-nationalisti care urasc si doresc sa desfinteze natiunile, popoarele, traditiile, religia); deci ok, ucrainienii cred in ceva..... dar in tabara noastra daca Doamne Fereste va fi nevoie de lupta, soldatii NATO (adunati gramada din zeci de natiuni deznationalizate) in ce vor crede?!?!
Deci ipocrizie si masura cu doua ocale:
09:18
Organizația internațională Human Rights Watch (HRW) condamnă represiunea Rusiei asupra mass-media în urma invaziei Ucrainei, spunând că încălcarea libertății de exprimare și a accesului la informații „nu poate fi justificată de dreptul internațional nici măcar în timp de război”.
Ipocriti si mincinosi, acum au dat-o la intors:
Dacă aceste țări exploatează mai mult timp cu cărbune, dar apoi se mută imediat la surse regenerabile, ar putea fi încă în parametrii pe care i-am stabilit pentru politica noastră climatică comunitară”, a mai precizat vicepreședintele Comisiei Europene.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue- ... ra-1862665
PS:
China a transmis că relația cu Rusia este ”solidă ca o stâncă” și sunt posibilități mari de cooperare între cele două popoare
PS2 (ce scriam mai sus):
Preţul petrolului se apropie de recordul absolut. A ajuns la 139 de dolari pe baril
https://www.digi24.ro/stiri/economie/di ... il-1862515
PS3:
"Trebuie să fim capabili să menţinem (sancţiunile) în timp", a explicat şefa diplomaţiei, Annalena Baerbock, la postul ARD. "Nu foloseşte la nimic dacă în trei săptămâni descoperim că mai avem doar pentru câteva zile de energie electrică în Germania şi, prin urmare, trebuie să anulăm aceste sancţiuni", a adăugat Baerbock, citată de Agerpres.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/ger ... le-1862591

PS4 (ce am scris, speculat, aberat eu mai sus - OK! Poate este doar propaganda din cealalta tabara.... dar daca e adevarat?!):
Forţele de securitate ucrainene şi batalionul naţionalist Azov intenţionează să arunce în aer un reactor de la Centrul Naţional de Cercetare al Institutului de Fizică şi Tehnologie din Harkov (estul Ucrainei) şi să acuze armata rusă că a lansat proiectile către un reactor nuclear experimental, a declarat luni Ministerul Apărării rus, citat de agenţia oficială de presă TASS.
"Forţele de securitate ale Ucrainei împreună cu militanţii batalionului Azov pun la cale o provocare cu posibilă contaminare radioactivă a zonei din apropierea oraşului Harkov. Naţionaliştii au minat un reactor la un sistem nuclear experimental situat la (Centrul Naţional de Cercetare) al Institutului de Fizică şi Tehnologie din Harkov. Armata ucraineană şi militanţii batalionului Azov plănuiesc să arunce în aer reactorul şi să acuze Forţele Armate Ruse că ar fi lansat o lovitură cu rachete asupra unui sistem nuclear experimental", se arată într-un comunicat, care nu prezintă dovezi în sprijinul acuzaţiilor aduse.
https://www.agerpres.ro/politica-extern ... ia--879269

PS5:
Prețul gazelor în Europa a atins un nou maxim istoric. Luni a crescut cu 79%

Contractele futures din aprilie la hub-ul TTF din Țările de Jos au depășit 3.600 de dolari la 1.000 de metri cubi până la ora 08:30 GMT, conform datelor de la bursa ICE din Londra.

Cotaţia barilului de ţiţei a trecut de 139 de dolari la bursa de la Londra, iar aluminiul şi cuprul au atins şi ele noi maxime istorice.

În prezent, exporturile de gaze din Rusia, ţară care este responsabilă pentru 40% din importurile europene, nu sunt vizate de sancţiuni. Situaţia livrărilor rămâne stabilă, grupul rus Gazprom anunţând luni că livrările prin Ucraina se derulează în regim normal.

„Gazprom furnizează gaz rusesc pentru tranzit prin teritoriul Ucrainei în regim obișnuit, în conformitate cu cererile consumatorilor europeni în valoare de 109,6 milioane de metri cubi pentru 7 martie”, a declarat reporterilor reprezentantul oficial al Gazprom, Serghei Kupriyanov.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/pre ... 79-1862811
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: DIVERSE

Post by doru »

UPDATE 15:53 Rusia cere Ucrainei să înceteze acţiunile militare, să modifice Constituţia pentru a consacra neutralitatea, să recunoască Crimeea ca teritoriu rus şi să recunoască republicile separatiste Doneţk şi Lugansk ca teritorii independente, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform Reuters. Aceasta fost cea mai explicită declaraţie a Rusiei de până acum în ceea ce priveşte condiţiile pe care vrea să le impună Ucrainei pentru a opri aşa-numita „operaţiune militară specială” în Ucraina. Peskov a mai precizat că Ucraina cunoaşte condiţiile „şi i s-a spus că toate acţiunile pot fi oprite într-o clipă”. Noua declaraţie nu include condiţii formulate anterior, precum aşa-zisa „denazificare” a ţării prin schimbarea conducerii la Kiev. Solicitările Rusiei au venit în contextul celei de-a treia runde de negocieri dintre delegaţiile ucraineano-ruse, stabilite să aibă loc luni.

https://adevarul.ro/international/europ ... index.html
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

Post Reply