DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

un comentariu (care mi-a placut) din subsolul unui articol de "presa" romaneasca:
Am văzut că au apărut pe Facebook noii comisari ai corectitudinii de război; adică, cei care stabilesc dacă ceea ce ai strigat împotriva lui Putin și a rușilor este de ajuns. Nu mai merge să zici, așa, din vârful buzelor, că Putin e criminal; trebuie să strigi tare, cu intonație, strigătura trebuie să fie însoțită de un anumit număr de cuvinte (și numai anumite cuvinte), ei stabilesc de câte ori trebuie să strigi și la ce ore. Noii comisari veghează. Nu mai merge să abați discuția, să zici că interzicerea autorilor ruși sau concedierea unui violonist sau dirijor rus ar fi o tâmpenie. Sau, poți, dar asta trebuie să fie ceva cu totul secundar, în rest trebuie să condamni cu cuvintele potrivite, să zici doar în termenii noii corectitudini. Orice altceva, alte accente, alte intonații, alte chestiuni sau întrebări ridicate nu fac decât să te demaște că ești un împuțit agent de influență, o conservă plătită de ani de zile de Putin. Atenție, comisarii veghează!
Ungaria autorizează desfăşurarea de trupe ale NATO în vestul acestei ţări şi tranzitarea teritoriului său de transporturi de arme către alte state membre ale NATO, potrivit unui decret semnat de premierul ungar Viktor Orban şi publicat luni în monitorul oficial, informează Reuters.
Totodată, decretul precizează că Ungaria nu permite ca transporturi cu arme letale să traverseze teritoriul Ungariei spre Ucraina, potrivit Agerpres. Încă de la izbucnirea conflictului, Viktor Orban a declarat că menţinerea Ungariei în afara războiului din Ucraina este în interesul ungurilor şi că ţara sa nu va trimite arme ori militari în zona de război şi nu va permite nici transferul de asistenţă letală peste graniţa ungaro-ucraineană.
Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, l-a atenţionat luni pe secretarul american de stat Antony Blinken că un eşec în oprirea agresiunii declanşate de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina ar duce la un conflict global, relatează Reuters.
Ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian, se arată sceptic cu privire la posibilitatea realizării de coridoare sanitare umanitare în Ucraina, el arătând că o „sinistră expertiză” arată că armata rusă obişnuieşte să atace succesiv, să discute despre coridoare umanitare, dar să ignore principiul accesului liber umanitar prevăzut în dreptul internaţional.
Tactica ruseasca este sa ii stranga ca un piton, incet dar sigur. Este tactica clasica. Probabil la inceput a avut varianta preferata ca ucrainienii sa cedeze rapid dar apoi a trecut la tactica ruseasca clasica opusa razboiului de tip "Blitzkrieg"

Dupa banuiala mea Putin nu se va opri, abia a inceput si nu are interesul sa se opreasca, deci nici o pace cu Zelenski & company (asa cum am tot scris sub diverse forme). Discutiile astea sunt numai sa traga de timp. Timpul trece si Ucraina incepe sa ramana fara resurse, totul incet este distrus si blocat, se vor termina rezervele si Putin stie ca Zelenski & company nu vor ceda, deja i-a testat la inceput cand ucrainienii nu au fost destul de inteligenti sa nu isi dea foc la valiza. Povesti cu lupta pentru libertate sunt "bla-bla-bla!" Lumea e impartita toata in sfere de influenta, pestele mare il inghite pe cel mic.

Maia Sandu & company au facut o cretinie cand au semnat hartia aia de cerere aderare la UE (poate acolo e lucratura unor agenti ai Rusiei, sa ii impinga pe moldoveni la aceasta provocare stupida in aceste momente atat de gresite). L-a provocat pe Putin si daca inainte de treaba asta nu credeam ca Republica Moldova e o tinta, acum cred ca e urmatoarea tinta. Poate fi ocupata de rusi extrem de usor, acolo nu cred ca se va opune careva pe stil ucrainian.

Viktor Orban nu e "sluga" lui Putin asa cum trolii striga peste tot intorsi de cheie. Dimpotriva, ungurul e printre putinii lideri europeni care nu e sluga abjecta si are spinare. Putin nu sta de vorba cu slugile, la rusi nu le-au placut niciodata slugile inca din perioada URSS. Ei cand observa ca un lider de tara (de obicei mica) este marioneta cuiva (si cam stiu tot ce misca, au sisteme super tari de sprionaj), deci sluga unora mai mari, pentru rusi acel lider nu mai exista si nu stau de vorba cu el, nu il primesc. Cei primiti de rusi nu sunt neaparat numai slugile rusilor, ci in mod special liderii care demonstreaza ca au ceva spinare. Cam asa procedeaza si americanii, aici se aseamana. Sunt totusi super puteri.

Astfel, politica lui Viktor Orban este desteapta. Nu permite armament letal pentru Ukraina dar permite tranzitul NATO catre alte tari, deci si catre Romania si i-ar conveni ca Romania sa permita prin granita noastra sa treaca armament letal care sa alimenteze razboiul din Ukraina.

Putin nu pierde asa cum se imbata toti fraierii care mesteca uriasa minciuna. Isi urmeaza planul. Tacticos. Si are China in spate care il sustine tacit.

Eu sunt atent de fiecare data la Israel. E un stat (am spus-o de multe ori) condus de oameni extrem de destepti! Ii admir. Evreii nu vor sa alimenteze cu letale Ukraina si acum incearca sa medieze intre toate taberele pentru ca si-au dat seama cat de groasa este situatia.

Putin are de toate cate vrea dar asa cum am mai scris, un singur lucru ii cam lipseste, motivatia. Deci asta e "marfa" cautata acum de Putin pentru viitoarele actiuni, motivatia.
Viktor Orban, smecher, isi doreste ca Romania sa livreze letale prin granita proprie si trolii de aici din tara care tipa cel mai mult cu "Sariti sa ajutati Ukraina" pot fi in realitate troli rusi.
Ideea si dorinta lor (ungurii si-o doresc si viseaza!) este ca Romania sa produca cat mai multe actiuni dusmanoase fata de Rusia pentru etapa ulterioara.

Eu ma tem ca planul lui Putin e cu bataie mult mai lunga decat isi inchipuie multi si stim bine ce doreste, desfintarea NATO si UE.

Pe NATO o poate desfinta prin atacarea unei tari NATO. In acel moment trebuie aplicat articolul 5 si de la vorba pana la fapta e cale super lunga. Pentru ca stim toti ce inseamna folosirea arsenalului nuclear! Cat priveste cel conventional..... voi aveti impresia ca ce are NATO in partea asta de est a Europei e de ajuns sa tina piept la armata Rusiei?!?!....Da stiu, spalatii pe creier spun ca e formata din mujici care plang dupa mamele lor si tot felul de rable fara benzina!

De exemplu armata rusa asa "handicapata" cum o arata propaganda noastra poate sa atace si sa ocupe Lituania fulgerator. Cu Romania le-ar mai dificil ca avem Carpatii unde se impotmolesc toti, dar nimic nu este exclus. Ideea e simpla, ca Putin sa distruga NATO poate sa atace o tara mica si slaba pentru ca NATO sa fie nevoita sa declanseze Articolul 5.

De exemplu daca ar ataca Lituania ar fi probabil cel mai simplu deoarece acolo se afla Kaliningrad si poate ataca din doua directii, dispre Belarus si dinspre Kaliningrad. Tara aia e plata si mica, armatele care se afla acolo sunt mici si slabe. Oricat ar duce NATO trupe acolo, nu mai e timp, o strategie de aparare autentica si eficienta a tarilor estice ar dura ani de zile. Ma amuza cand aud conationalii care repeta marota cu "sa ne inarmam!" Asta cere timp ca e nevoie si de oameni, nu numai de "fer". Numai in filmele de la Hollywood super eroul distruge singur extraterestrii care au invadat Pamantul.

Deci, Putin in timp ce sugruma Ucraina ca un piton, cauta sa provoace tarile estice (inclusiv Romania, exclus Ungaria cu care are o intelegere) sa se bage in rahatul ucrainian pentru a capata o motivatie, adica sa intre pe lista de "tari dusmanoase" si musai mici, slabe si nepregatite! Ca alea mai mari, mai tari si la distanta sunt pe lista de PR pentru zgandareala propagandistica ( https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... -rusia.htm ).

Americanii la limita nu vor risca un razboi nuclear. Ei si-au mai tradat aliatii. Chiar si de curand i-au tradat pe kurzi. Nu mai spun cati afagani au abandonat in mainile talibanilor dupa ce au fugit, dupa ce specialistii lor au prevazut "perfect" cum va cadea Afganistanul!

Insa deocamdata la americani le iese bine deoarece tarile europene speriate promit ca scot baban din buzunar pentru inarmare. Complexul militar-industrial de care vorbea Eisenhower in 1961 ca va incaleca USA (si ulterior a incalecat-o = razboiul din Vietnam), acum isi freaca mainile la cate comenzi vor avea.... Insa au nevoie de NATO.....Dar la nevoie, poate ca daca NATO nu va mai exista, vanzarile vor fi si mai mari! :roll:

Cei care spera ca rusii pot fi opriti cu "ajutoare pentru ucrainieni de catre eroismul acestora", la ce se intampla acum, sunt naivi si intoxicati cu campanie isterica si parsiva. Minciunile se intorc mereu impotriva mincinosilor. Tara aia va fi sugrumata incet, incet.

Ce vrea Putin a spus clar, retragerea NATO pe pozitiile din 1997 (un NATO care ramane ca in 1997 e destul de bun pentru afaceri, cei mai mari fabricanti de arme din lume sunt rusii si americanii) precum si evident, dezarmarea tarilor "buffer", si mai este evident ca doreste dizolvarea UE pentru care are un dispret maxim, mai ales pentru liderii globalisti, neo-marxisti, LGBT, etc.

Putin nu este comunist, nici Rusia nu e comunista! Asta e o prostie, ei sunt anti-comunisti! Ei nu sunt nici fascisti deoarece statul si ideea lor de natiune istorica sunt impletite cu religia, cu biserica ortodoxa rusa. Desi in Rusia o treime sunt credinciosi ortodocsi, o treime sunt atei si o treime sunt musulmani. Insa Rusia a fost intotdeauna din istorie un paradox.

Dar UE se cam dizolva singura cand da de necaz, s-a vazut de covid cata "unitate" zace in UE.
Iar necazul va fi mare! Scumpiri imense, egal inflatie care va saraci populatia. Saracii vor suferi si vor muri primii de foame si in razboaiele bogatilor. Razboiul este o mare afacere si singura cale de resetare financiara care ocoleste legea. S-ar putea sa le convina si unora din Vest, de asta m-am temut de la inceput cand am vazut cum se baga gazul pe foc.

Si inca ceva, aia din Romania care acum tipa sa bagam letale in Ucraina, sa bagam tare, NU tin cu Romania, NU sunt patrioti, sunt infiltrati cu anumite scopuri. E o cretinie de povesti cu Scufita Rosie sa mai crezi acum ca maine ne apucam de inarmare si o sa-l speriem pe Putin si Rusia asta colosala. Ucrainienii au fost tampiti, nu e musai sa fim si noi tampiti. De exemplu, ungurii nu sunt tampiti.
Si evident, pot fi acuzat ca sunt putinist, trol, etc, etc. Nu m-ar mira. Romania colcaie de tradatori. De 3 decenii la putere in tara asta au fost multi tradatori (adica vanzatori de tara, indivizi care tin cu buzunarul lor, nu cu tara! Apropos, de ani si ani Putin a refuzat sa stea de vorba cu astia de la Bucuresti. Ii considera slugi si daca vrea ceva sta de vorba cu seful lor, stim care)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Proiect de lege pentru situații de criză: Bărbații între 18 și 60 de ani, în rezerva generală în caz de război - Europa FM / Surse: Proiectul e pe circuitul de avizare
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... vizare.htm

am pus ca sa cititi comentariile din subsolul articolului. :D (au dat soriceii din taste sa trimita "maimutele de stepa inapoi in mujicia cracanatului" dar la faza asta iata, a iesit vitejia din ei la iveala. Bonus, habar nu au ce sa faca cu un AKM deoarece armata s-a desfintat de multa vreme)

Fostul şef al CIA David Petraeus face o analiză îngrijorătoare a intenţiilor lui Putin: Odessa şi Moldova sunt în pericol
https://adevarul.ro/news/eveniment/fost ... index.html
Americanii de la CIA sunt foarte buni la predictii si analize, au fost exceptionali si in cazul Afganistanului. Buni mereu! (asta ne demonstreaza si filmele de la Hollywood).
Si mai observ ca niste genii romanesti au convingerea (e de la sine inteles!) ca rusii au suferit "pierderii de mii de soldati" (surse 100% ucrainiene! :lol: ). Desigur, asa este, "cracanatul" este disperat! Se tavaleste si rupe perdele! Dar "are valiza"! :roll: ....... OK, eu cred ca vreo 99% sunt idioti utili si 1% stiu ce misiune au.

Autorităţile oraşului Harkov susţin că 133 de civili au fost ucişi de la începutul invaziei ruse
https://www.g4media.ro/autoritatile-ora ... -ruse.html
Functie de diversele "surse" (toate din aceeasi tabara) in Ucraina pana acum au murit intre 340.......2000 de civili.
Sa nu uitam ca in valul de covid din octombrie in Romania mureau chiar si 600 de rumani pe zi. Prin jurul meu nu pasa la nimeni (lumea pune botul numai la ce se propaga in mass-media, atunci nu era o tema, nu folosea)
Stiu ca suna cinic, dar daca erau bombardati cu intentie, macelariti civilii cu intentie si tactica militara si "rase orasele" numarul victimelor civile ar fi fost mult mai mare, adica imens. De obicei cifrele nu mint, chiar si cifrele mincinoase. Proportiile isteriei promovate mi se par extrem de periculoase. Opinia publica e in proces de pragatire incet, incet (cum se fierbe broasca) pentru acceptarea WWW3. Asa cum am scris de la inceput. Cand va fi, majoritatea (oilor impinse peste balustrada) vor zice ca "era inevitabil, este nebun, nu ai ce face!". E o pregatire bine pusa la punct, e ca o avalansa, aia care au misiune sunt putini (bulgarele initial), ceilalti sunt idioti utili si naivi.
În premieră, Rusia ameninţă în mod direct că va opri livrările de gaz prin conducta Nord Stream 1
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... ream-1.htm
SURSE Biden cântărește relaxarea sancțiunilor împotriva Venezuelei pentru a izola Rusia și a crește producția de petrol
https://www.g4media.ro/surse-biden-cant ... etrol.html

Disperare mare, si-au facut calculele si nu ies. Sanctiunile erau previzibile, Putin a avut 8 ani sa se pregateasca.
Maduro incepe sa devina baiat bun! Ipocrizia "lumii libere" nu cunoaste margini.
Verzii belgieni își schimbă opinia legată de centralele nucleare, după războiul din Ucraina / Belgia are în total şapte reactoare nucleare
https://www.g4media.ro/verzii-belgieni- ... leare.html
Si verzii germani au inceput sa zambeasca la carbune!
In curand o vom vedea pe Greta cum alimenteaza la pompa!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Dezastrul geopolitic (pre)văzut de personalităţile proeminente ale domeniului
https://trenduri.blogspot.com/2022/03/d ... ut-de.html

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Încă cinci elicoptere ucrainene intră în România / În total 14 elicoptere ucrainene au primit aprobare să ajungă la Brașov
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... brasov.htm
Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, vine vineri în România
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25 ... omania.htm

Suntem impinsi in razboi ca oile peste parapet. Am spus-o de la inceput. Oaia cand isi da seama ca va cadea in prapastie, e prea tarziu pentru ea. Pana atunci a fost impinsa cu turma incetisor, incetisor, nu isi da seama unde e impinsa ca e buluc de oi destepte care behaie toate la fel.

Am scris mai sus ce-i lipseste lui Putin ca in general le are pe toate - motivatia (o provocare, un stat NATO slab care sa ii serveasca motivatie, adica prima victima pentru a transforma Articolul 5 in hartie igienica....ma refer la umbrela lui Gioana care stim bine ca poarta noroc)

Apropos, zic asta asa de sportul neuronului - pentru un Blitzkrieg intri in razboi din prima secunda cu toate resursele. Rusia a intrat in Ucraina numai cu o parte din trupele adunate pe la granite, molocom, catinel. Deci puteti sarbatori ca "lui Putin i s-au infundat planurile" si "nu mai stie cum sa iasa"! Sta marturie tsunami de fake-news care ne inunda pana la gat si ne spala la creier.

O anume tara e condusa de anume slugi care executa anume ordine (de la stapan). Un anume popor de oi-umane rumega linistite in timp ce ciobanii tradatori le imping incet, incet spre parapet. Ghiciti!

România, alături de toate statele membre UE, Ucraina, SUA și Marea Britanie – pe lista ”țărilor neprietenoase cu Rusia” aprobată de guvernul de la Moscova
https://www.g4media.ro/romania-alaturi- ... scova.html
VIDEO „Vom lupta până la capăt”. Ovații în picioare pentru Volodimir Zelenski în parlamentul britanic
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... ault-c.htm
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

cu dedicatie speciala pentru colegul de forum diversetrancote (acest intelectual Neumann e doar plevusca, ce a mai ramas hartie nearsa la Berevoiesti/etc, poate nu le-a mai fost de folos si i-au "gasit" dosarul sau e doar o eroare, se mai intampla la plevushca. La aia greii.....am vrea noi sa stim!):
Victor Neumann, unul dintre cei mai reputați intelectuali din Timișoara, este acuzat de CNSAS că a turnat timp de 12 ani la Securitate. Ar fi avut cinci nume conspirative și ”o activitate prodigioasă”
https://www.g4media.ro/victor-neumann-u ... -prod.html

Intelectualii si dizidentii ANTICOMUNISTI ai regimului Ceausescu = un mare caca ! :lol: :lol: :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: DIVERSE

Post by trancotistu »

Momolo deja ai deraiat. Ai doar impresia că ai habar de ce s-au întâmplat în istoria comunistă și convingerea că pricepi ce se întâmplă acum. Eu habar nu am cum te poți răbda. Ce ai cu omul?
In public nu ești așa bătăios ca pe forum.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

M-am saturat de ipocrizie si minciunile de tip cliseu cu care i-au indopat pe astia mai tineri si pe multi i-au transformat in ceva ce nici in comunismul ala nu am vazut.
Tot ce s-a intamplat in tara asta dupa 1990 este o mare minciuna, o impostura, si o ticalosie si fiecare dintre noi vedem la ce au condus astea. O minune! Ultima tara din Europa in toate privintele! Probabil ca deja multi s-au acomodat cu locul asta si cu paragina perpetua si neputinta perpetua.
In tara asta niciodata, nimeni nu a vrut sa inteleaga (asta ar fi dus la invatare) trecutul ala de pana in 1989 pentru ca cei care s-au urcat in fruntea societatii dupa 1990, de la politici pana la intelectuali, "dizidenti", toate "elitele" au facut-o pe o imensa impostura la fel de falsa si ilegitima ca si "revolutia" de atunci. Intr-un popor normal nu ar fi avut nimeni liniste pana nu ar fi rezolvat niste probleme, enigme, ca de exemplu "teroristii" din 1989. Un oarecare exemplu care pute tare urat dupa peste 3 decenii.
Societatea romaneasca nu s-a impotrivit regimului Ceausescu, dimpotriva, a colaborat cu o lasitate absoluta. Povestea cu dizidentii este o impostura in imensul mozaic de impostura si ipocrizie pe care este construita aceasta tara din care au fugit deja milioane de oameni. Oare de ce?! O sandrama putreda pana in fundatie, fundata pe mlastina minciunii, lasitatii, tradarii si colaborarii cea mai rusinoasa si imorala.
Copiii astia care au vazut lumina dupa ce fostul regim nu mai exista au fost indopati cu clisee dar mai grav este ca nu au fost educati sa gandeasca cu capul propriu.
Dar s-ar putea ca momentele extrem de periculoase pe care le traim sa ne duca intr-o situatia meritata (ca pedeapsa) din punct de vedere al dreptatii universale si absolute.
Compromisul, minciuna, ipocrizia sunt caldute si placute.....pana intr-o zi cand vine factura.

Si in fond, sunt opiniile mele (nu din citite pe wiki), tu esti liber sa le ai pe ale tale.
Poate imi spui tu cum a fost cu istoria comunista & stuff, sa mai variem subiectul de la Ucraina si Putler. Sau poate ai opinii "nederaiate" (corecte) si in privinta asta? (daca ai fi citit ce am scris, dar sigur nu, ai fi inteles inca de la inceput ca eu am pledat pentru un cat mai mare scepticism la ceea ce se intampla acolo si am spus de la bun inceput ca tot ce se difuzeaza este un tsunami de fake-news mai scarbos, isteric si periculos decat am vazut vreodata pe orice subiect. In rest, vom vedeam cu totii ce se va intampla. Sper ca de pe margine.....)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

McDonald's, Coca-Cola și Starbucks își suspendă activitățile din Rusia
Anunțurile celor două companii americane vin după ce mai devreme în cursul zilei de marți McDonald's a anunțat că își închide toate cele 850 de restaurante din Rusia.
Chris Kempczinski, directorul McDonald's, a anunțat însă că grupul va continua să-și plătească cei 62.000 de angajați din țară.
Imediat după acest anunț rușii au luat cu asalt fast-food-urile înainte ca acestea să se închidă, în fața restaurantelor McDonald's fiind înregistrate cozi uriașe marți noaptea.
Situația a amintit de cozile formate în fața magazinelor Ikea, după ce compania suedeză de mobilă a anunțat joia trecută că își suspendă activitățile din Rusia.
https://economie.hotnews.ro/stiri-compa ... -rusia.htm

Asta nu e veste proasta pentru rusi, ci una buna.
Daca nu am fi ipocriti le-am interzice si la noi.
Aceste companii fac profituri din activititatea de indopare a populatiei (si mai ales a copiilor si tineretului) cu otrava alimentara (bunaaa la gust!) si sunt sustinute de neo-sub-anti-cultura care se propaga din occident pe toate canalele. Din cauza asta Rusia va avea probleme (cu o parte mai bine traita a populatiei acesteia) deoarece este evident ca acolo a fost pana acum o politica liberala din moment ce i-a lasat sa guste liberi din ceea ce neo-sub-cultura occidentala a avut grija sa introduca in capetele copiilor.
Ipocrizia sistemului occidental in care traim face diferenta alb-negru intre otravurile declarate interzise si cele care nu sunt interzise, caz in care drepturile omului spun ca cetateanul e liber sa se indoape cu ce otrava legala doreste el in timp ce statul/societatea trebuie sa il informeze, adica sa apeleze la inteligenta si educatia cetateanului care sa inghita otrava in cunostinta de cauza daca asa vrea el, pentru ca drepturile liberale ii permit si ii garanteaza. E un principiu de viziune care e legat de marea intrebare existentiala - pana unde se poate duce binele comun administrat de autoritati? (de covid am vazut cum e cu drepturile fundamentale in confruntare cu "binele comun" administrat de politicienii democratici! Dar majoritarii uita rapid! Cu cat tehnologia avanseaza, cu atat societatea moderna pare sa avanseze intr-un fel de Alzheimer colectiv) E legat de interventia statului in decizia asupra a ceea ce e bun/sanatos pentru cetatean sau neinterventia pe principiul liberal ca fiecare face ce vrea - cata vreme nu-l deranjeaza pe altul + un mare bonus pentru afaceri si profit (pentru ca sub toata ipocrizia uriasa cu care sunt indopatii de mici viitorii tefelisti iubitori de LIBERTATE, sta maria sa Profitul! - si ca rezultat practic in teren = o discrepantza din ce in ce mai nesimtita si ticaloasa intre bogati si saraci).
Deci iata, in cazul asta "nederanjarea" in cazul ca aleg sa inghit otravurile vandute de aceste super companii (americane) totusi deranjeaza societatea (dar invizibil pe moment. Lent, pe termen lung) - pentru ca oamenii care consuma de tineri aceste gunoaie alimentare solide si lichide vor ajunge mai repede sa aiba nevoie de sistemul sanitar care este sustinut de catre toti cetatenii din taxe si impozite.
Dar evident, ceea ce spun eu acum poate fi taxat ca putinism, comunism, etc. Comunismul este o otrava teribila a omenirii si cu naivitate credeam si eu ca am scapat. Insa nici vorba, s-a transformat si creste ca un "Alien" direct in burta "marilor democratii". Unica metoda prin care putem detecta aceasta otrava perversa este urmarirea unui indicator - ipocrizia/masura cu doua ocale.
Directorul CIA: Putin e „supărat și frustrat” și va înteți atacurile / Și-a bazat războiul pe patru presupuneri false
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... -false.htm

Trec peste faptul ca CIA a dat dovada de "profesionalism" de cateva decenii cand aproape toate evenimentele importante le-au apreciat (inainte sa se produca) eronat sau grav eronat. Trec peste faptul ca tot ce se difuzeaza public face parte dintr-o fireasca propaganda de razboi, explicabila in aceasta situatie (si e o naivitate sa nu iti dai seama ca acum e un razboi intre Rusia si USA prin proxy). Dar unele afirmatii sunt interesante si logice. Doar ca nu ajuta pentru ca asa cum trag concluzia, nici ei nu pot sa prevada ce are de gand Putin.

De exemplu, logica mea (evident, nu conteaza - eu am deraiat, "sunt putinist", am luat-o razna, etc) ma duce la o supozitie pe care am tot spus-o de la bun inceput - deci eu zic asa - avand in vedere ca retragerea/cedarea de orice fel la ora asta, in situatia asta a lui Putin este echivalenta cu o infrangere rusinoasa a lui, si deci mi se pare imposibil ca el sa dea inapoi, deci avand in vedere asta, parerea mea este ca cu cat i se infunda mai tare in "operatiunea militara din Ucraina" (cu obiectiunea pe care am tot scris-o - ca habar nu avem daca cu adevarat i s-a infundat sau nu si nici cat i s-a infundat? - eu nu inghit propaganda asta isterica coordonata mai ales de UK, capul rautatilor si cei mai mari instigatori, precum si USA care este interior impartita in tabere dar si cu adevarat democratica), deci, daca presupun ca i se infunda din ce in ce mai tare si avand in vedere ca retragerea este taiata de pe lista lui, eu cred ca Putin va plusa din ce in ce mai mult pe masa de poker precum acei jucatori inraiti care raman la urma lefteri in izmene pentru ca nu se pot opri. Lucrul asta e periculos deoarece asa cum am scris pana acum de atatea ori, intreaga ecuatie este modificata fundamental de existenta arsenalului nuclear, Acesta distorsioneaza atat de mult situatia incat cel care joaca cu adevarat la masa de poker pana la ramanerea finala lefter in izmene ar putea sa fie ......nu Putin ci.... celalalt adeversar, adica USA. Pentru ca acest "joker" pe care il tine Putin in mana inseamna "end of the game". Impingerea acestui Putin in situatia extrema l-ar aduce in situatia sa scoata "jokerul". Deocamdata l-a aratat. Toata lumea stia dar ca prima miscare le-a adus aminte ca il detine. Din cauza asta eu mi-am tot expus aberatiile personale, pentru ca dupa feelingul meu, jocul nu este nici conventional si nici ceea ce pare!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Scopul vizitei lui Bennett la Moscova nu a fost să medieze pacea dintre părţi şi Israelul nu a făcut o propunere oficială în acest sens. Premierul israelian a dorit să înţeleagă care este poziţia Rusiei, în ce stare de spirit este Putin, care sunt liniile lui roşii, iar apoi să transmită aceste informaţii ţărilor occidentale.
(de aceea am spus ca israelienii sunt destepti).

Conform analizelor economice tara cu cea mai redusa expunere pe riscul economic provocat de conflict este USA.
Cu cea mai mare expunere este (logic) UE. Insa o recesiune in UE va avea efecte si in USA. (Rusia nu conteaza si o sa scriu mai jos)
Se pare ca si Asia este expusa posibil mai mult decat ne-am imagina. Dar si restul lumii (care conteaza mai putin, adica victime colaterale ale economiei globale).
In nici o analiza serioasa nu intra China pentru ca aceasta nu poate fi analizata din cauza marimii si puterii economice colosale dar si faptului ca nu e democratica..

Orice om cu neuron harnic a observat ca uriasa China poate suporta orice lovitura, de orice fel (economica si parerea mea, si militara). Modul cum este condus si organizat statul chinez il face foarte, foarte rezistent. Si sa nu uitam ca productia industriala a planetei se afla acolo. Si evident, sustinerea Rusiei care acum devine "paria" si 'izolata" le va aduce avantaje chinezilor chiar daca recesiunea globala (foarte posibila) ii va lovi in primul rand pe ei. Rusia este colosala si o rezerva imensa de materii prime si hidrocarburi, logic.

Nici Rusia nu poate fi analizata perfect obiectiv pentru ca este speciala. Acum va fi si mai speciala. A primit lovituri nasoale economice dar eu spun sa nu ne imbatam cu apa rece. Deoarece (am mai spus-o) comunistii pe vremuri aveau dreptate cand considerau putere si bogatie numai chestii materiale concrete, de exemplu productia de bunuri si materii prime. Noi traim azi intr-o lume globalizata si sofisticata unde bogatia e reprezentata intr-o ingrijoratoare parte din hartii, cifre virtuale in computere, specula pe chestiuni nemateriale. In orice criza o traieste omul, valoarea cea adevarata e ceea ce (material) detine, de exemplu mancare, bunuri, materii prime, capacitate de productie (care poate fi alimentata cu materii prime si energie), chiar energia in sine si nu banii, nici hartiile care nu tin de foame! Nu te poti satura mancand bani si hartii. Nici cifre din PC.

Alta evidenta, India nu doreste sa isi strice relatiile foarte bune cu Rusia.
Astfel, lovitura economica cea mai mare o primeste UE in frunte cu Germania. Aceste tari sunt democratice iar liderii de la putere au nevoie de voturi.

Deci, (in opinia mea) practic conflictul are miza retrasarea si stabilirea noilor sfere de influenta intre Rusia si USA. De ce s-a intamplat? Am tot scris, stie toata lumea, s-au incalcat linii rosii pana a pleznit coarda.
In Ucraina Rusia nu se va opri pana cand USA va garanta ceea ce vrea Putin. Indiferent ce spune Zelenski si regimul lui, orice decizie trece pe la americani, ei vor trebui sa gireze si sa garanteze (probabil secret ca asa se fac lucrurile astea), altfel nici o intelegere 'Ucraina cu Rusia" nu e posibila si nu are valoare (pentru Putin) fara garantarea publica sau secreta a USA, in opinia mea.

Deocamdata ambele tabere (Rusia si USA), adica la vedere Rusia si pe ascuns USA, joaca cu cartile de poker (sau cu piesele de sah) pe care le au si fiecare tabara spera sa isi epuizeze adversarul asteptandu-i cedarea. Se asteapta unul pe altul care cedeaza primul.

UE si evident noi reprezentam doar pioni pe tabla de sah insa in anumite jocuri de sah chiar si un pion poate fi decisiv pentru un sah mat. Eu ma astept ca Germania sa joace la un moment dat un rol decisiv. Si sunt ingrjorat ca Romania poate fi un pion sacrificat in acest joc, de exemplu pentru provocarea adversarului la actiuni necugetate.

Miza nu e numai Ucraina ci noile sfere de influenta.
Rusii (Putin) au spus pe fatza despre sfere de influenta (PR-ul lor este prabusit complet). Americanii nu pot recunoaste pe fatza lucrul asta pentru ca au un mod mult mai parsiv de a domina (vorba diavolului Putin, ei sunt un "Imperiu al Minciunilor").

Idiotul de serviciu este Zelenski. Victima, Ucraina. Pentru ei nu va fi bine in nici o varianta, de fapt Ucraina este cea mai mare pierzatoare in orice varianta. De aceea am scris mai sus ca Zelenski este cel mai prost lider vazut de mine vreodata. Dar acum idiotul util.... este util. Si aplaudat in parlamentele unde straluceste lumina democratiei si libertatii (Occidentul castiga zdrobitor razboiul psihologic si propagandistic - China se uita ingrijorata la treaba asta. Stie ce putere are acest front virtual si s-a luptat cu asa ceva inca dinainte de Tiananmen). De aceea am spus ca ce se intampla acum seamana pe undeva cu razboiul civil din Spania de dinainite de www2, e un razboi proxy intre doua lumi contrare care au epuizat orice cale de dialog, toleranta si intelegere.

Insa jocul actual e mai periculos decat a fost vreodata in istorie din cauza acelui "Joker" (despre care am scris mai sus) si pe care il denumesc, "end of the game".
„Problema este că eu cunosc foarte bine aceste persoane. Ei nu ameninţă, ci doar ucid, astfel că există o tăcere ciudată şi ameninţătoare în jurul meu. Cred că suntem în pragul unui război nuclear şi nu exagerez.”, a declarat jurnalista pentru Fox News Digital de la Moscova.
https://adevarul.ro/international/rusia ... index.html
Peste tot in lume sunt oameni sensibili care simt mai mult decat turma.

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... rupere.htm

https://m.ziuanews.ro/externe/se-mpute- ... na-1569075

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... e-mari.htm

https://adevarul.ro/economie/business-i ... index.html

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... ol-gaz.htm

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... rviciu.htm

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... u-2022.htm
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

diversetrancote wrote:
06 Mar 2022, 13:16
Eu consider ca dialogul are sens in limita unor cadre. Cand aceste cadre sunt grav depasite, schimbul de idei nu mai are sens, devine vorba in vant.
Excelenta abordare (la nivel de limbaj de lemn)
Stabileste limitele, punctual, detaliat si sa ti cont de factorul credibilitatii, daca poti. Te ajut un pic. Daca esti capabil de persuasiune, dupa incheierea demonstratiei pe care sa zicem ca ai vrea sa o faci, cine ti-a fost ''dusman'', nu mai exista, pentru ca va gandi ca tine, adica ia-i suprascris premizele, prin forta argumentului.
Este o diferenta enorma intre directii generale de urmat, dar vagi in intentie (limita unor cadre, care ar trebui sa corespunda unei valori comune de mentalitate complet asumate ca si rutine, dar nu exista faptic pe acest forum la modul global, inca, sau poate niciodata - pentru ca, nimic este ceva perfect) si frica faptului de a fi ''criticat'' de necunoscuti, pe care in mod evident, nu ii cunosti, aspecte care au puterea de a inhiba spontaneitatea exprimarii.
Limitele de ce natura sunt?
Etica?
Ce baza are acea etica daca exista? Hedonismul, sau o moralitate mai austera sau aspecte mai progresiste?
Cat de relativ este relativul?
Domeniul tau de competenta, inocent si bine venit sunt sculele vechi, dar poate fi extrapolat si la alte domenii?
Nu uita ca nu te cunosc decat in linii foarte vagi si este foarte probabil sa nu ne intalnim niciodata.
Evident ca poti ignora tot ce am scris si nu o sa te trag de maneca in viitor, dar pe de alta parte este si o provocare la nivel de dialog. Fara graba...

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Pe tema Ucrainei, consider ca Romania trebuie sa ramana neutra politic, fara nuante. Consider perfect legitim sa fie ajutatii oamenii care vin fara voia lor aici alungati de razboi. Razboiul indiferent cat de ''justificabil'' este pe hartie, din perspective geo-politice, tot crima se numeste.

trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: DIVERSE

Post by trancotistu »

Momolo eu am observat că odată cu trecerea timpului latura mea rea și urâtă devine din ce în ce mai evidentă și prin urmare am făcut și fac eforturi să mă stăpânesc și să înlocui ce aș putea face și spune rău cu lucruri bune. Asta îmi dă o stare de bine. Cel puțin odată pe lună vorbesc direct cu cel puțin șase colegi de pe forumul ăsta, oameni care merită toată considerația și prețuirea mea. Din această cauză nu pot să las să treacă la nesfârșit anumite lucruri fără măcar să încerc să iau o poziție.
Eu sunt convins că că fiecare dintre noi avem neliniști și tot felul de probleme, de multe ori mă regăsesc în ideile pe care le propui. Asta e viața noastră. Lucrul ăsta nu justifică vulgaritatea și jignirea directă sau indirectă a colegilor. Ăsta nu e umor. De multe ori nu îi cunoaștem așa cum spuneai mai demult. Eu nu am găsit nicăieri ca cineva să fi afirmat că ești putinist și nu înțeleg direcția - sau mă fac că nu o înțeleg.
Da, sunt lucruri poate prea puțin cunoscute și sunt convins că nici tu nu le cunoști îndeajuns. Cheia de boltă a întregii istorii a comunismului se află în camera 4 spital de la Pitești... uite tocmai astăzi sunt comemorați oamenii ăia. Dacă există interes din partea colegului diversetrancote pot să fac un expozeu prin care să explic cu argumente de ce nu a existat dizidență în România și astfel cineva poate să se mai lămurească cu ceva. În ceea ce te privește, după ce vei citi tomurile de mărturii și vei înțelege ce s-a întâmplat cu adevărat acolo o să taci o perioadă iar mai apoi nu vei mai acuza pe cineva că a fost cum a fost sau ce a fost. România se Înzdrăvenește încet, poate prea încet dar rănile au fost prea mari.
Eu sunt dispus oricând să vorbim direct iar dacă te consideri ofensat de răspuns îmi cer scuze, am vorbit ca unui vechi coleg - o fi vreo zece ani...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

trancotistu -ule, mama draga, unde ai vazut tu vulgaritate la mine dar si jignire?! Pai hai sa-ti dau eu mostra de vulgaritate si jignire, ca nu esti in stare sa citesti! Am scris de perioada (epoca Ceausescu) ca pe aia am trait-o si eu. Cum as putea sa spun de INTREAGA perioada comunista?! Chiar ma crezi idiot, probabil. Crezi ca nu stiu ce s-a intamplat la Pitesti si in toate lagarele comuniste care, by the way, au fost facute de rumani si nu de rusi! Canalul, rezistenta din munti, etc. Atrocitati in lagare de exterminare care se compara cu ce au facut nazistii sau altii.... sau le depasesc.
Apropos, cand il sustineam cum puteam pe domnul (ca era un domn!) Ticu Dumitrescu cu care rar am apucat sa discut la o parola ca nu era prea mult timp (dar ce-mi doream!), si ce discutii interesante erau cateodata seara, tu matale trancotistule, ca am feelingul asta, erai cumva pe la demonstratiile FSN-PDSR ?!?!
Cand au dat buzna gloatele de mineri la sediul PNT-CD din Rosetti (atunci cand au gasit dolari, kent, droguri, masini de scris) norocul meu a fost ca am ajuns prea tarziu ca imi luam o bataie sora cu moartea. Nu am fost membru ca nu am vrut, dar am pus si eu umarul ca inca mai speram, eram tanar. Tu atunci ce faceai?
Cat de tampit ma crezi sa afirm ce-mi pui tu mie acum in gura fara sa citesti macar ce am scris?!?!
Am scris clar ca in PERIOADA Ceausescu nu au fost dizidenti si m-am referit clar si in mod special la dizidentii din anii 80, aia pe care i-am mostenit cu totii dupa "lovilutie"!
Probabil ma exprim in prea multe metafore si e mai greu de inteles.
Ceausescu nu a avut dizidenti, doar pupincuristi, prea multi pe metru patrat. Si securisti deghizati in fel si chip. Societatea romaneasca nu numai ca nu s-a impotrivit lui Ceausescu, dar pana in toamna lui 1980 l-a adorat sau cel putin acceptat bine merci.
Abia in perioada anilor 80 cand s-a imputit treaba a aparut si jocul asta al "dizidentilor" facuti de Radio Europa Libera. Regimul de atunci nu ar fi permis nici unui dizident adevarat sa respire viu. Hai, saracuta Doina Cornea a fost nevinovata si picata in situatia ei, dar eu unul nu o consider dizidenta autentica. Un dizident autentic (dupa mintea mea vulgara) e ala care zgaltaie regimul cum zgaltai pomul sa cada poamele. Dar la noi a fost asa mai dupa visin, un motan, o poezea, o soparla, radeam toti pe la colturi.
Dar ce a fost pana sa vina Ceausescu.... pai aia a fost perioada dura! Stiu de la ai mei. Pe bunica o vizitau aia in mantale de piele neagra cu Volga numai noaptea dupa 10 sa intrebe de bunicu' (de atunci din anii 50 a ramas speriata pana la moarte) care se ascundea necalificat cu tarnacopul la sine pe la caile ferate, prin tara (ca avea trecut nesanatos si nelamurit - si cand te luau aia sa se lamureasca cu tine, aia da dizidentza!).

Pai nu ma mira ca va manipuleaza astia ca pe oi! Uite aici:
Totodată, ponderea românilor care percep că ţara merge într-o direcţie bună după declanşarea războiului din Ucraina a crescut la 35,9%, faţă de 19,9% cât era în februarie
https://www.agerpres.ro/social/2022/03/ ... na--881161
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: DIVERSE

Post by trancotistu »

M-ai (ne-ai) făcut oaie (oi)... Mersi, ce să zic. Eu nu aș vorbi despre mine, aș vorbi despre ce s-a întâmplat în istorie. Am fost și sunt liberal prin excelență dar asta nu contează. Am citit tot și atent ce ai scris.
Perioada ceaușistă își are rădăcinile în fenomenul Pitești. Așa e, nu puteau exista dizidenți pentru că sistemul i-ar fi anihilat iar fenomenul Pitești a fost gândit, aplicat și urmărit de ruși. Românii doar puneau în practică. Au fost voci care susțineau că s-au întâlnit cu Țurcanu la mai mult de 10 ani după detenție.
Eu cred că România e pe drum bun încă din 90. Am incercat să-ți răspund punctual.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

trancotistu wrote:
10 Mar 2022, 05:36
Am fost și sunt liberal prin excelență dar asta nu contează
ar conta daca ar fi asa. Dar noi nu putem fi liberali atata vreme cat am fost nascuti si crecuti in sistemul anterior datei 1989.
Insa de la o vreme am inceput sa banui ca si in "putredul" Occident (daca iti mai aduci aminte de termenul "putred" des utilizat in perioada ante-1989) au cam disparut liberalii. Ca nici papionul nu mai e la moda (ci blugii rupti). Iata, acum in ultra liberala UE a fost pus in aplicare principul, "cine nu e cu noi, e impotriva noastra" (taiata orice presa ruseasca sau "dusmanoasa", concediati simpatizantii, redusi la tacere toti cei care nu canta cu linia oficiala, oficial orice vine din tabara adversa e considerat intoxicare si otrava, etc - si noi ar trebui sa ne aducem aminte de vremurile alea - si ma uitam siderat cum pe latrinele noastre cu antene, acum iesind la iveala atat de clar ca toate sunt niste latrine, se spune insistent despre "manipularea ruseasca"..... care o fi, ca nu o vad nicaieri, ca-i banata si stearsa si nu avem acces!?).
trancotistu wrote:
10 Mar 2022, 05:36
Perioada ceaușistă își are rădăcinile în fenomenul Pitești.
nu. In opinia mea isi are radacinile in capul lui Ceausescu. Care (asa cum in prezent Putin - care NU e comunist/bolsevic - dar Ceausescu era comunist/bolsevic intre cei doi asemanarea fiind doar nationalismul si patriotismul care deriva din aceasta) avea versiunea lui istorica.

Istoria e o stiinta aparent nefolositoare si o arma cu doua taisuri. Insa in opinia mea este o stiinta esentiala in ceea ce ne poate defini umanitatea si acea (mica) diferenta intre noi oamenii, si animale. E legata intrinsec de memorie. Un om fara memorie se transforma in animal. Istoria e memoria colectiva si asa cum memoria individuala este esentiala pentru a fi om (diferit de animale), tot asa memoria colectiva este esentiala pentru a fi natiune diferita de gloata/populatie care populeaza un teritoriu.

Si as mai adauga, Ceausescu a fost pe linia acelei tabere care ura dominatia sovietica, in traditia noastra istorica de a ura tot ce vine din zona monstrului rusesc de la nord-est. A exploatat perfect aceasta fobie romaneasca.

Interesant ca si slugile tradatoare de acum, care sunt puse la putere de 3 decenii exploateaza aceeasi fobie romaneasca. Iar acum mai au putin si ne baga cu oistea in gard. Ca nu ar fi prima oara in istorie. (dar acesti tradatori nu sunt proprii stapani. Au fost selectati dintre cei santajabili, murdari la dosare. Care sunt pastrate in dulapul cu schelete pentru a fi scoase daca marioneta refuza sa execute ordinele esentiale - la acest subiect macar pe Ceausescu nu-l avea nimeni la mana cu nimic, cu nici un dosar, cu nici o murdarie din trecutul lui care trecut era chiar de criminal, ca daduse cu cutitul la alegerile din 19 noiembrie 1946 si mai facuse si altele, dar in vremurile alea era "de bine", erau chiar puncte tari!).

Evident, chiar si maresalul Antonescu a exploatat fobia asta anti rusa si chiar el a fost propria victima a gandirii dominate de aceasta istorica si traditionala fobie romaneasca. Parerea mea este ca aceasta intuneca mintile in momentele cand mintile ar trebui sa fie lucide.
trancotistu wrote:
10 Mar 2022, 05:36
a fost gândit, aplicat și urmărit de ruși
din nou opinia mea difera. Rusii doar au livrat manualul de utilizare (si niste ordine), rumanii au pus in aplicare. Cu mare zel! (si asta s-a petrecut cu oameni crescuti, educati si formati in fostul regim dinainte de 1945- si asta spune multe despre neamul nostru! Sa nu uitam ca partidul comunist adus de URSS peste noi a folosit din plin vechi "cadre" legionare, oameni din fosta "Siguranta", etc - rusii nu au avut prea mult de furca cu noi, le-am iesit in intampinare cu zelul unor slugi perfecte!). Si lucrul asta e un alt moment din istoria noastra care nu a fost lamurit si nici impacat.

Ori nu poti avea un viitor daca nu te lamuresti si nu te impaci cu ranile trecutului.
Insa dupa 1990 tocmai se incheiase perioada Ceausescu, suficient de interesanta ca sa mai conteze perioada 1945-1965. Perioada Ceausescu a facut eforturi de a sterge acel trecut si a avut 25 de ani la dispozitie. Care perioada ante-1965 a fost, idem, cu rele dar si cu bune. Insa proportia a fost intradevar diferita, cele rele au fost ale naibii de rele.... dar e o chestie de gust si preferinte...... deoarece atunci a fost scoasa Romania direct din evul mediu si adusa in secolul 20 cu o viteza imposibila azi, ulterior regimul Ceausescu doar a rafinat ceea ce pe baza, pe structura s-a intamplat ante-1965! - desi atunci nu a diferit cu mult fata de linia planetara din ambele tabere - cumva mereu Romania a plutit pe linia la moda, pe la mijloc dar un pic mai jos, sub diferite forme - marea si vechea noastra problema fiind mediocritatea si scaldarea in zona "caldutza" - dar este posibil ca si asta (pe langa altele) sa fie explicatia supravietuirii noastre ca o buruiana incapatanata sa nu moara crescuta pe sleaurile senilelor.
trancotistu wrote:
10 Mar 2022, 05:36
Eu cred că România e pe drum bun încă din 90.
Cred ca optimismul este apanajul naivilor si celor necopti la minte. Dar eu am si o deformatie profesionala. In proiectare sunt obisnuit sa iau in calcul varianta cea mai rea. As fi un "dorel" daca as lua in calcul varianta cea mai optimista.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply