DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Cum poate evita România dezastrul energetic?
https://trenduri.blogspot.com/2022/03/c ... strul.html

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Interesant de citit. Dictatura ca dictatura, dar rusii au fost liberi cu internetul si imensa majoritate au avut acces deplin.
Cum s-ar putea decupla Rusia de la internetul global

Rusia are 115 milioane de utilizatori de internet, adică 80% din populație, iar față de acum zece ani numărul de useri s-a dublat. Rușii sunt, așadar, mari fani ai internetului și le plac enorm aplicații din vest precum Instagram și Netflix.
Așadar, Rusia nu este Coreea de Nord, fiindcă are o rată foarte mare de penetrare a internetului în rândul populației și oamenii aveau acces larg la aplicații de oriunde din lume și la aproape orice site. Rușii NU erau deloc izolați digital.
Rusia nu este nici China, fiindcă în Federația Rusă sunt extrem de populare aplicații precum Instagram și WhatsApp care, fiecare, aveau peste 70 de milioane de useri. Aceste aplicații nu mai pot fi oficial accesate. China are propriile rețele sociale și propriile aplicații de shopping care au peste un miliard de useri fiecare.
Ideea de bază este că internetul din Rusia are legături strânse cu internetul din restul lumii, iar decuplarea totală pare imposibilă. Chiar și o rupere parțială este greu de realizat. Ideea de bază este că Rusia este foarte bine integrată în ”internetul global” și țara ar fi avut mult de câștigat din punct de vedere economic prin menținerea acelor legături.
https://economie.hotnews.ro/stiri-it-25 ... global.htm
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

kaav wrote:
15 Mar 2022, 15:19
Cum poate evita România dezastrul energetic?
https://trenduri.blogspot.com/2022/03/c ... strul.html
foarte interesant! Modul cum o tara e neo-colonie (nedeclarata colonie, adica "libera si democratica") mulsa si praduita pasnic, fara razboi (prin unelte/elemente vii, miscatoare si vorbitoare introduse in interior). Neo-colonialism economic. Adica cum esti lasat in zdrente in timp ce behai fericit in deplina libertate, democratie, alegeri libere, plin de drepturi superbe, Alice in Tara Minunilor si Scufitza Rosie la cules de ciupercutze hashtagiste, tefeliste, poponare, corect politice, spalatura perfecta pe creiere, viitor luminos, dar mai ales corect! Acum vedem si fatza nevazuta, cenzura, tacutul pumn de fier in manusa de catifea care loveste silentios si nevazut in lumea unde ce nu se vede nu exista, pentru generatorii de posibila streche executii publice in cor de bocitoare platite, dresate si din timp introduse cartitze si conserve care bocesc unicul cantec corect politic, jucand tontoroiul pe uriasa emotie injectata cu presiune in sufletele tinute in pumnii spaimei si fricii cat sa nu cada late pe jos. Soft power. Si asa cum am mai spus, cele doua tabere sunt doar o diferenta intre pedofili. Pedofilul corect politic e cel care mangaie copilul, ii ofera acadele, il parfumeasa, il spala duios si il prelucreaza cu vorba buna si dulce ca sa-l aduca la scopul final, fu_terea in cur de buna voie (adica cum a scapat-o Bula pe sor-sa de viol. A convins-o!). Cealalta tabara e hidoasa si violenta, e pedofilul bruta care il apuca pe copil, ii trage o mama de bataie si in final il f_te in cur. Rezultatul e identic, f_terea in cur, metodele insa difera radical, in primul caz cupilul e curat, spalat, are acadea, zambeste dupa ce i-a mai trecut durerea (cu timpul sa largeste si se va obisnui, ca-i place mult acadeaua si bomboana), in al doilea caz cupilul are vanatai, nu a primit nimic bun si plange dupa ce i-a mai trecut din durere. Dupa o vreme o pune de-un 'Maidan" ca vrea la celalalt, poftind la acadeaua, la margeaua si la bomboana celuilat. Dar in ambele cazuri rezultatul e acelasi, cupilul e f_utut in cur d'un pedofil.
Luati-o ca pe o metafora.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: DIVERSE

Post by trancotistu »

Situația economică a României de azi este dată de faptul că am fost in proximitatea Rusiei. Rusia a avut dintotdeauna un plan cu România pe care l-am aplicat și îl aplică. Singura certitudine că România contează pentru Occident (in fapt și năpastă) este poziția strategică.

https://youtu.be/d7Dn6vE8EOU

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Te rog, daca poti, sa nu mai faci dezacorduri gramaticale care par anomalii semantice cand scrii, este derutant. Nu este o critica asupra ta ca om, cat a faptului ca nu stapanesti bine conexiunile gramaticale care au puterea sa releve intentiile ideilor.

trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: DIVERSE

Post by trancotistu »

Nu mă supăr dacă corectați. Incerc dar na... Am văzut ceva greșeli dar nu le pot corecta. Acum scriu pe telefon dacă mă puteți scuza. Și mai ales lipsă de timp.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Nu-i bai. Conteaza buna intentie.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

in vremurile astea, in momentul asta si la ceea ce se intampla va recomand sa vedeti (revedeti) un film care din punctul meu de vedere este extraordinar, mult peste vremurile lui si merita din plin nota 10 (dar a primit nota nemeritat de mica din cauze de meschinarie si partizanat politic).
Are mult sens acest film mai ales acum si se ridica peste timpul in care a fost facut:

Heaven & Earth (1993)
Director: Oliver Stone
Music by Kitaro
https://www.imdb.com/title/tt0107096/
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

O Ucraină neutră după modelul Suediei și Austriei, compromisul discutat acum la negocierile de pace, potrivit Kremlinului
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... inului.htm

In opinia mea, barbologie tipica de la Putin. Bubulii au pus botul ca Rusia e manga in genunchi, nu mai poate, terminata, disperata, etc si cauta iesire.
Putin se joaca cu toti, este expert in jocul cu nervii celor slabi de inger.
Amagirea cu tratativele astea e buna ca ii mai linisteste pe occidentali, mai trage de timp si da iluzii de pace in timp ce-i toaca marunt pe aia.
Dupa stilul lui Putin nu vad cum ar accepta o asemenea poveste cu Ucraina de gen "model Haustria si Suedia" langa chiar Mama Russia.
Ucrainienii care sunt acum la putere sunt nationalisti furibunzi, au o ura pe Putin si rusi teribila, crunta, daca le da voie sa fie stat independent pe modele respective cu propria armata (si de exemplu armata Suediei nu e tocmai o armata slaba, chiar deloc!) astia o sa se inarmeze pana in dinti, o sa pompeze USA cat de mult in ei si Russia se va trezi cu un stat nu tocmai mic (chiar si fara Donbas si fara Crimeea e totusi foarte mare), plin de resurse si extrem, extrem de dusmanos in coasta lor.
In opinia mea, din tot acest razboi civil intre neamul rusesc unul din cei doi trebuie sa iasa mort, ori Zelenskiy, ori Putin, impreuna fiecare cu "hunta" proprie. Parerea mea e ca nici una dintre parti nu are cale de intoarcere, ori victoria, ori disparitia instanta sau in scurta vreme.
Putin este constient ca prost nu-i, daca face pace cu astia o sa-l f_ta americanii si aliatii lor numai in cur pana cade ca o stafida. Russia e pusa la zid din punct de vedere economic si e la p_la occidentului (deci americanilor) din punct de vedere economic. China e amenintata de americani si pusa sa aleaga prietenia si nu stiu ce va alege intre o afacere evident manoasa si alta evident proasta?! Imi este clar, China are planuri pe zeci de ani si unul din ele este detronarea USA ca singura super putere mondiala (chinezii ii urasc pe americani din bojoci) insa nu e inca pregatita, mai trebuie sa treaca timp.
Ucraina la inceput ar putea face pe mironosita (oricum, la noi rumanii ne-au pus gand rau, minoritatea romaneasca din Ucraina este exterminata cultural, sistematic) dar pe dedesupt americanii o vor ingrasa sa creasca mare si extrem de turbata contra Rusiei, si americanii au resuse grase! Iar ceilalti aliati (vasali) ai americanilor se vor orienta si ei, adica vor baga banutul in Ucraina, ca are resurse destul de babane si o vor mai subtia cu relatia cu Rusia. Va urma ceva foarte previzibil, ceva care va seamana cu povestea intre cele doua Coreea, Ucraina va creste pompata precum Koreea de Sud in timp ce Rusia se va inchide in ea si se va ofili precum Koreea de Nord cea proscrisa si izolata.
Deci, parerea mea, orice fel de pace civilizata cu acte semnate si promisiuni intre Ucraina si Rusia va fi sfarsitul lui Putin si "huntei" lui de la Kremlin, posibil si a Federatiei Ruse care abia asteapta (impulsuri) sa se rupa in bucatele, diverse gubernii sa devina state si sa se apuce de afaceri babane (si cu totii au inclusiv arsenalul nuclear taman bun de facut bijnitza cu el, ultra manos la lovele, multi cretini ai planetei de abia asteapta sa moara Bubulina Rusiei si sa ii ia mobilierul - dupa care ne vom trezi intr-o lume de cosmar - insa drumul spre iad e pavat cu intentii bune!).
Concluzia mea logica - ori Rusia ii infrange kaput total si le pune cizma pe gat, ori Putin si "hunta" lui are zilele numarate si se va duce in chinurile unei Rusii izolate, dusmanite, paria, etc. Putin nu mai are cale de intors, ori invinge, ori se duce. Restul e barbologie sa stam cuminti la locurili noastre. Nu cred ca vine peste nici o tara NATO dar e foarte posibil ca ocupe Moldova si sa o transforme intr-un fel de nou Kaliningrad pentru ca sa ameninte Ucraina din toate partile, bonus si Europa. Niste rachete nucleare ar sta taman "bine" prin Moldova in noul razboi rece. Exista si scenariul ca intr-un final sa accepte pacea cu hartii semnate (caz in care asa cum am spus, Moldova e clar super strategica!) dar e probabil ultimul plan. Adica sa semneze, sa mimeze si dupa aia sa-i torpileze din interior pe ucrainieni (asasini, lovituri de stat, partide extremiste, etc, tot tacamul cu care suntem obisnuiti). Lumea acum e entuziasta si incinsa dar daca vine pacea si o data cu ea saracia (adica moartea lenta), nu stiu cat suport va mai ramane pentru nationalismul ucrainian care este extrem de agresiv si toxic (pentru toti).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Perspectiva unui analist economic de la Moscova asupra sancțiunilor impuse Rusiei: „De ce Occidentul pierde lupta cu acest regim? Pentru că noi trăim într-un sistem feudal”
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... feudal.htm
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Ne apropiem de sfarsitul istoriei. Partea interesanta este ca facem parte din ea, partea si mai proasta ca ce se intampla, se intampla acum, celor care traim aceste vremuri. Traim vremuri mult prea provocatoare si asa ceva nu este deloc ceva de bine.
Multi cred ca faptul de a te plictisi este ceva nasol care trebuie depasit prin diverse subterfugii, etc.
Fals.
Este foarte bine sa te plictisesti decat sa traiesti asemenea vremuri. Sa ai ocazia sa te plictisesti este fantastic - inseamna ca nu exista probleme. Acum exista.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Fapt:
A oprit Rusia robinetul resurselor?
Daca nu si inca ue primeste energie in timp ce da din clanta, in timp ce il blocheaza pe rusii peste tot si inca este alimentata cu energie multa (de la dusman) inseamna ca este mai ipocrita decat poate sa descrie dex-online explicatia necesara. Vorba aia: ''opriti planeta, vreau sa cobor...''

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Un articol lung scris intr-o publicatie puternic partizana cu o anume tabara (ghiciti instant care) unde abunda "vectori de opinie" care au "o misiune" si pastreaza/promoveaza "o linie" (corecta politic), deci nu are rost sa spun mai mult (decat ca minciuna absoluta nu are nici o valoarea. Adevarata minciuna eficienta este cea care contine franturi de adevar - si mie imi place sa scotocesc prin talciok, deci si printre minciuni in cautarea acelor bucatele de adevar)
Articolul asta foarte lung contine niste citate din documente istorice ale perioadei 1962 care sunt extrem de interesante (eu sar peste comentariile autorului) pentru a intelege mai bine situatia de acum (mai precis, cauzele) si mai ales pericolul in care se afla lumea azi (cand unii se joaca prin benzinarie cu tigarea aprinsa in gura in timp ce oligofrenii aplauda si instiga).
Încărcături nucleare sovietice şi ameninţările formulate de mareşalul Rodion Malinovski şi amiralul Serghei Gorşkov (ianuarie-februarie 1962)
https://www.contributors.ro/incarcaturi ... arie-1962/

PS: kaav, europenii, adica UE, adica Germania si Franta (deoarece UK este lacheul de serviciul al americanilor, pozitia "sa traiti Sefu'!", ca si in cazul razboiului din Irak, iar acum englezii dupa brexit se bucura cand vad ca Germania e in mare rahat si i s-a stricat jucaria aia mare si frumoasa iar pe francezi ii urasc traditional), deci europenii nu conteaza in tot acest razboi, sunt aflati la mijloc si au de platit. Mult!- iar noi suntem obisnuiti cu saracia si sa ne mearga mereu spre rau, e ceva tradional pe aici. Probabil am fi chiar speriati si nauciti daca vreodata ne-ar merge spre bine!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

momolo wrote:
16 Mar 2022, 19:38
Probabil am fi chiar speriati si nauciti daca vreodata ne-ar merge spre bine!
Tonica fraza asta ca un ardei iute. Poate intr-o zi cu soare o fie bine si pentru oamenii care nu vor ce au altii in ograda.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply