DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: DIVERSE

Post by trancotistu »

momolo nu mai citez aici paragraf cu paragraf, îmi mănâncă timpul și e fără folos ... ai dedus tu că sunt securist... DOAMNE!!! - asta da concluzie! Nu este nevoie să presupui nimic, ne întâlnim în carne și oase și atunci clarificăm.
Cred că am fot extrem de onest cu tine, chiar foarte îngăduitor și prietenos .
Să ne întoarcem la izvoarele controversei noastre. Am spus de la bun început că mă deranjează vulgaritatea ta gratuită, Mă deranjează și incorectitudinea dar nu am enunțat-o concret. Susții că pe forum trebuie ca tot omul să aibă bună cuviință și respect pentru interlocutor și colegi. Ai uitat să spui că TU faci excepție, Ție îți e permis orice. Am reacționat la o nedreptate și ți-am spus că ai greșit. Na belea!!! Pentru o opinie care nu ți se pare a fi pe linia ideilor tale sunt făcut incult. spălat pe creier, întunecat la creier, idiot, nivel scăzut de discernământ, incapabil să gândesc cu propriul creier...etc.
Nimeni nu cere să fi istoric, sociolog sau politolog, nici eu nu sunt și fac de multe ori greșeli dar tu ai lacune de cultură generală care duc la fracturi logice și concluzii eronate. Citez dintr-un ”clasic în viață”: ”cel mai periculos individ este ăla care știe câte ceva”. În fapt, multe dintre exegezele tale asupra naturii umane și a românilor ți se aplică perfect. Dar tu nu vezi, asta. Ești captivat de delirul ideilor bazate pe impresii - ai miros fin. Eu nu îmi permit să-ți interzic să ai gândirea și concluziile tale, e treaba ta și de fapt nu-mi pasă dar... nu am obligația să-ți stau la dispoziție să-ți dau informații mură-n gură și nu-ți permit să mă jignești gratuit.. Pune mâna și muncește, citește, caută, studiază, puneți întrebări și găsește răspunsuri - pentru tine, nu pentru ceilalți, și apoi poți să intri în dezbateri de idei. Dezbateri, nu concluzii pe care le impui cu forța. Sunt corect, nu? Nici măcar nu mă interesează dacă după presupusul efort îți vei clarifica părerile. Să fi sănătos!

Kaav, eu nu știu să tac suspect, eu sunt ocupat, nu pot să stau la dispoziție instantaneu pe forum când cineva e fulgerat de vulcanul de idei. Mai am ceva de spus: buna cuviință îmi spune să mulțumesc când primesc apreciere sau atenție. Eu nu am primit aici decât lucruri urâte. Să intuim ce invective urmează?

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Trebuie sa sprijinim in conversatiile noastre ce este bun, nu ce este rau. Fara o atitudine bine intentionata evident ca se taie si bruma de dialog care exista. Scuze daca te-am inteles gresit.

trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: DIVERSE

Post by trancotistu »

De obicei omul vorbește (scrie) din preaplinul inimii lui.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

trancotistu, pui de securist ce esti, cine citeste aici tot ce am scris noi amandoi judeca si va observa ca tu esti cel care jigneste si inca cum! Ne-vulgar, "intelectual", fin, politic, securist, iar acum imi pui in gura "concluziile" tale sau poate te vezi ca intr-o oglinda ?!
trancotistu wrote:
22 Mar 2022, 22:04
sunt făcut incult. spălat pe creier, întunecat la creier, idiot, nivel scăzut de discernământ, incapabil să gândesc cu propriul creier...etc.
(nu poti cita unde, ca nu exista unde)
Inutil sa mai precizez ca se si observa, esti lipsit absolut de simtul umorului. Si debitezi plat numai clisee ca o mantra sub aura de mare citit si super intelectual, cel care le sti pe toate si ai raspunsul (corect). Iata stilul si nu e prima oara aici:
trancotistu wrote:
22 Mar 2022, 22:04
Pune mâna și muncește, citește, caută, studiază, puneți întrebări și găsește răspunsuri - pentru tine, nu pentru ceilalți, și apoi poți să intri în dezbateri de idei.
metoda asta am observat-o la multe mazete politice in emisiunile electorale de la TV. Felul asta de a te adresa adversarului de "discutie" (de fapt un sir de zbierate si monologuri, ca genul asta de mazete nu sunt capabile de nici un dialog) un stil specific politicii romanesti, stil neo-securist care vine din trecut, "Bai pulica, sterge mucii si pune mana pe carte ca sa ai dreptul sa stai cu mine de vorba!". Stilul asta de a te da superior prin jignirea indirecta si directa a adversarului (in timp ce tu te dai jignit si ranit) e "scoala (securisto) politica" romaneasca. Probabil esti si membru intr-un partid..... hai sa ghicesc?!..... :roll: PNL cumva?!.... Parca as pune oleaca pariu.

Cu subiectul FSB ai fasait-o. Ca nu prea tine daca am discuta putin despre alte subiecte, hai de exemplu sa luam..... Bechtel? Tot FSB? Dar "afacerea EADS" si "licentele Microsoft" tot ale FSB-ului sunt?! https://www.mediafax.ro/social/dosarul- ... e-17799750
Sau hai sa ne gandim un pic de ce a ingropat DNA-ul lui Kovesi afacerile RAFO Onești?
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit ... i-19435505
Sau hai sa ne gandim un pic de ce DNA-ul lui Kovesi a ingropat afaceri precum Transgaz sau "afacerea" Grupul Etnic German (FDGR)?
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit ... i-19435505
https://www.ancheteonline.ro/2016/10/cu ... -iohannis/
Dar de Rosia Montana ce sa mai spunem, tot rusii (FSB, etc) sunt varati si acolo oare?! Interesant va fi cand Romania va fi pusa sa plateasca niste miliarde despagubiri pentru chestia aia.

Ar fi cam interesant de facut un inventar al "afacerilor" din vest si est si vazuta o proportie (a jafului).

Eu nu fac diferenta intre năpârcile din est si cele din vest. Insa ma enerveaza in mod deosebit cozile lor de topor, agentii lor de influenta si idiotii lor utili pentru ca acum exista o situatie delicata, avem un razboi dincolo de granita care ne poate trage si pe noi in socoteala. Si apoi, da-i rumanului mintea cea de pe urma.....Pe care nu o are.. Si acum năpârcile incep sa iasa din gauri, au o misiune de indeplinit.

Fobia asta romaneasca pentru rusi a fost maiastru utilizata de toti, culmea, chiar si de catre rusi. Poate istoria va scoate unele lucruri la lumina si daca atunci vor mai trai cativa dintre cei de acum, o sa ramana cu gura cascata afland ca agentii Moscovei erau chiar cei mai mari propovaduitori ai "luminii occidentale" si hashtagismului iluminist iar in rest, ceilalti "sugatori de clante" sunt fix la vedere, ii stie orice prost, doar deschizi TV-ul pe orice canal si ii vezi pe toti.

Romania a fost permanent o victima si un cadavru jefuit dupa 1990. Am mai zis, e povestea Bubulinei si a lui Zorba Grecul; dupa ce Bubulina si-a dat duhul tot satul a luat pe ce a pus mana iar Zorba a construit ceva maret si inutil care s-a surpat la inaugurare. Nimeni nu a mai tinut cu tara asta de atunci. Insa si istoria noastra explica multe....
Dar tara se va ridica abia atunci cand isi va intelege corect trecutul.
Insa nu pot sa nu remarc cu oleaca multumire ca acum nu toti rumanii au pus botul la panarama.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Preţurile îngrăşămintelor agricole au atins maxime record în urma războiului dintre Rusia şi Ucraina

Preţurile materiilor prime care constituie piaţa îngrăşămintelor — amoniac, azot, nitraţi, fosfaţi, potasiu şi sulfaţi — au crescut cu 30% de la începutul anului şi le depăşesc acum pe cele observate în timpul crizei alimentare şi energetice din 2008, potrivit firmei britanice de consultanţă CRU. Rusia şi Ucraina sunt printre cei mai importanţi producători de mărfuri agricole din lume. În 2021, Rusia a fost cel mai mare exportator mondial de îngrăşăminte cu azot şi al doilea cel mai mare furnizor de îngrăşăminte atât potasice, cât şi cu fosfor, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură. Comerţul dintre Rusia şi restul lumii nu s-a oprit, dar a fost grav perturbat, deoarece importatorii şi navlositorii de nave (persoane agreate de autoritatea portuară care percepe o taxa numita nalvu pentru inchirierea navelor n.r.) se distanţează de această ţară în urma invadării Ucrainei, a declarat marţi şeful CRU pentru îngrăşăminte, Chris Lawson.

Rusia, care reprezintă aproximativ 14% din exporturile globale de îngrăşăminte, a suspendat temporar exporturile, ceea ce va avea un impact puternic pe pieţele alimentare globale. ”În plus, gazele naturale sunt un element cheie pentru producţia de îngrăşăminte. Preţurile ridicate ale gazelor au dus la o reducere a producţiei în regiuni precum Europa, constrângând şi mai mult o piaţă deja strânsă”, a spus Lawson.

Între timp, sancţiunile împotriva Belarusului, stat aliat al Rusiei, au implicaţii substanţiale pentru piaţa de potasiu, Rusia şi Belarus contribuind cu 40% din volumele tranzacţionate anual. ”De la începutul anului 2020, preţurile îngrăşămintelor cu azot au crescut de patru ori, în timp ce preţurile la fosfat şi potasiu de peste trei ori”, a explicat Lawson. ”În timp ce fermierii de pe pieţele dezvoltate au beneficiat de preţurile ridicate ale mărfurilor agricole, contribuind la compensarea parţială a preţurilor ridicate ale materialelor, distrugerea cererii este din ce în ce mai probabilă din cauza preţurilor ridicate şi a deficitului de aprovizionare.” Economiile din întreaga lume se confruntă deja cu o inflaţie istoric de ridicată, determinată în mare parte de creşterea preţurilor la alimente şi energie.

”Având în vedere piaţa deja strânsă a cerealelor şi seminţelor oleaginoase şi importanţa atât a Rusiei, cât şi a Ucrainei pe acele pieţe, inflaţia preţurilor la alimente este un risc din ce în ce mai important”, a adăugat el. Înainte de ameninţarea cu aprovizionarea redusă din Rusia şi Belarus, preţurile îngrăşămintelor se confruntau deja cu presiuni în creştere din cauza întreruperilor lanţului global de aprovizionare, a unei interdicţii de export din China şi a unei greve feroviare din Canada. În timp ce o mare parte din discuţiile cu privire la creşterea preţurilor ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia a fost dominată de energie, este aşteptat ca şocul ofertei de îngrăşăminte, grâu şi alte cereale să agraveze problema.

Preţurile alimentelor la nivel mondial au crescut brusc în 2007 şi în primul trimestru al anului 2008, declanşând instabilitate economică şi politică şi tulburări sociale în toate ţările, atât în ​​economiile dezvoltate, cât şi în cele emergente. Impactul, a sugerat Barclays, va fi ”extrem de asimetric”, majoritatea economiilor de piaţă emergente fiind afectate în mod disproporţionat de riscurile aprovizionării cu alimente şi îngrăşăminte. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că economiile dezvoltate şi investitorii nu vor fi afectaţi, sancţiunile economice punitive ruse şi occidentale reducând inevitabil livrările de energie, cereale şi îngrăşăminte. Într-o notă de vineri, şeful Global Real Assets de la Wells Fargo, John LaForge, şi strategul global Gary Schlossberg au declarat că, având în vedere ponderea ofertei ruseşti, alte ţări vor putea doar ”parţial” să umple golurile globale de aprovizionare. Wells Fargo se aşteaptă ca impactul alimentelor să fie simţit la nivel global, devenind deosebit de supărător pentru anumite ţări emergente. ”În general, războaiele actuale ale mărfurilor, credem noi, vor duce la o inflaţie mai mare şi mai persistentă în întreaga lume, inclusiv în SUA”, au spus aceştia.

”Cu toate acestea, credem că o recesiune în SUA este puţin probabilă, deoarece volumele mici de comerţ cu Rusia ar trebui să lase SUA într-o poziţie economică comparativ mai puternică.”
https://adevarul.ro/economie/business-i ... index.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Vladimir Putin a ordonat Gazprom să încaseze plățile pentru gaze naturale în ruble de la „țările neprietenoase”
De asemenea, guvernul le-a permis cetăţenilor şi companiilor ruse, statului rus, regiunilor şi municipalităţilor sale care au obligaţii valutare faţă de creditori străini din lista ţărilor neprietenoase să le achite în ruble.
https://economie.hotnews.ro/stiri-energ ... -ruble.htm
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

„Liderii NATO vor decide la summitul lor mâine (joi) să consolideze poziţia de apărare cu patru noi grupuri de luptă în Bulgaria, în România, în Ungaria şi în Slovacia, aducând la opt grupările tactice desfăşurate de la Marea Baltică la Marea Neagră”, a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă la sediul Alianţei de la Bruxelles.

NATO are deja grupuri de luptă în Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia.

„Mă aştept ca liderii să convină întărirea poziţiei NATO în toate domeniile, cu creşteri majore în partea estică a Alianţei la sol, în aer şi pe mare”, a adăugat înaltul oficial NATO.

„Ne confruntăm cu o nouă realitate pentru securitatea noastră, aşa că trebuie să ne resetăm poziţia de apărare şi descurajare pe termen mai lung”, a încheiat Jens Stoltenberg.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/jen ... ia-1881519
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Generalii unei armate lipsită de… apărare
Istoria nu ne iartă

„Decenii la rând, puterea politică neglijase Armata, care primea cel mai mic procent din PIB din întreaga Europă, iar banii alocați, așa puțini câți se dădeau, erau delapidați de generali mână-n mână cu politicienii…. Corupția din clasa politică era omniprezentă și în Armată. Era plin de generali înaintați în grad pe pile, puși în funcții pe criterii de prietenie…. Lipseau ofițerii care să comande efectiv unitățile de luptă. Așadar, deficitul era major și acutizat de faptul că, dintre ofițerii existenți, mulți erau rezerviști, adică erau destul de slab pregătiți, înaintați în grad doar pe criteriul că știau să scrie și să citească.” Pentru cei care cunosc fenomenul ar putea părea o radiografie a nivelului la care a coborât Armata României, după 7 ani în care doctorul Ciucă a decis tot ce se întâmplă în interiorul ei. Exceptând cifrele din articolul publicat aici, care în procente, însă, ajung la nivelul de astăzi, restul este identic. Starea Armatei de la 1916 este oglinda situației în care se află în prezent.

Armata are „alocate” 90 funcții de general. Preocupați de aparențe ne-am gândit să păstrăm o proporție de 1/1000 militari. Doar că din cele 90.000 de posturi ale MApN, 15.000 sunt ocupate de civili, iar 30.000 sunt neîncadrate. Practic, avem disponibil câte un general la fiecare 500 de angajați.

Din cei 90 de generali, 30 sunt în zone funcționale care nu desfășoară operații militare. Sunt structuri administrative, centrale sau doar aflate în coordonarea MApN ( cei mai mulți fiind juriști, medici, contabili sau ingineri). România are o „Armată NATO” în care cel puțin 30 de generali n-au văzut un teatru de operații, un teren de instrucție și nu vorbesc deloc limba engleză.

În cele 25 zile de război din Ucraina au trecut prin studiourile TV mai mulți generali decât apără Kievul. Unii activi, alții în rezervă, cei mai mulți în retragere. A fost „promovat” ca vector de opinie câte un nou general la fiecare 2 zile. Printre „experții NATO” sunt gl. Bădălan, gl. Dănilă, gl. Ilina, gl.lt. Dobrițoiu, gl.lt. Bălăceanu, gl.lt. Tomescu, gl.lt. Grumaz, gl.mr. Grecu, gl.mr. Barbu, gl.bg Mândrescu, contramiral Frățilă, gl.bg. Crăciun sau gl.bg. Spînu specialistul MApN în analizarea jocurilor pe calculator.

Am putea crede că o astfel de armată este capabilă măcar să se instruiască și să desfășoare acțiuni pe timp de pace. La război sperăm să nu ajungem.

Cronica unor drame care puteau fi evitate
Sâmbătă, 19 martie 2022, un individ cu cagulă a intrat într-o unitate militară, l-a atacat pe militarul din pază, i-a luat arma și încărcătorul cu 30 de cartușe și … dus a fost. Practic, un militar a fost „dezarmat” în timpul unei misiuni de lupta. Paza unui obiectiv, de către o subunitate înarmată, este misiune de luptă, iar utilizarea armamentului în cazul unei agresiuni este acoperită de lege. Dacă a rămas fără armă în fața unui adversar care-l amenința doar cu un cuțit, în război o predă de bunăvoie? Lipsa de instruire a militarului este mai mult decât evidentă, dar vinovată este Vecernia de seară.

Vineri, 18 martie 2022, un subofițer a fost zdrobit de tanc în timpul unui banal exercițiu de antrenament în poligonul Smârdan. Nu se desfășurau trageri de luptă, nu era vacarmul specific unui exercițiu complex, iar militarii nu se aflau sub presiunea câmpului de luptă. În urmă cu peste 3 ani (23 noiembrie 2018) un alt militar a fost electrocutat când încerca să coboare un tanc de pe platforma unui tren. În ambele situații respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă ar fi evitat accidentele.

Luni, 14 martie 2022, un militar român aflat în misiune în Kosovo a murit, din cauza unor afecţiuni medicale. Militarul se afla, din iulie 2021, într-o misiune în cadrul KFOR, pe care urma să o finalizeze în luna aprilie 2022. Conform legislației actuale participarea în astfel de misiuni este limitată la maxim 6 luni. Astfel, înlocuirea militarului ar fi trebuit să se întâmple cel târziu în ianuarie 2022. Încă un deces provocat de nerespectarea procedurilor și un controlul medical superficial. În acest caz nu s-a ordonat nicio anchetă.

Miercuri, 2 martie 2022, 8 militari români și-au pierdut viața în două accidente aviatice în județul Constanța. Circumstanțele sunt mai tulburi decât mintea ministrului apărării, Vasile Dîncu. „A fost conjuncţie nefericită de factori în care vremea a fost într-adevăr defavorabilă, s-au creat nişte curenţi descendenţi în care a intrat aparatul… Parametrii erau buni când au plecat, erau funcţionali din perspectiva vitezei vântului, am văzut starea meteo. Au intrat într-o zonă de curenţi, era furtună, era ninsoare în care dintr-o dată pilotul care a plecat a anunţat baza că a intrat într-o zonă şi i s-a ordonat rapid să se întoarcă…!” Orice încercare de descifrare a elucubrațiilor și aberațiilor pe care le emite Dîncu riscă să ne scrântească grav neuronii. Este incredibil cum un astfel de individ a ajuns profesor universitar și conducător de doctorat. Lipsit de coerență, dușman al exprimării inteligente și incapabil să articuleze o idee clară Dîncu pare definiția unui plagiat. Inventat doar ca să se vorbească despre el.

De la începutul războiului din Ucraina Armata României a pierdut 10 militari. ZECE. Fără să fie implicată în operații militare, fără să o amenințe vreun inamic, fără să tragă un glonț. Au murit zece militari și nu există niciun vinovat. Niciun general nu a fost eliberat din funcție, niciun ministru nu și-a dat demisia, niciun comandant nu a fost schimbat. Vinovați sunt vântul, zăpada, curenții de aer, ceasul rău și pisica 13.

Victimele colaterale ale unui sistem corupt
Ne întrebăm cum este posibil? Simplu. Majoritatea generalilor sunt niște marionete numite în funcție pentru că și-au dovedit obediența și disponibilitatea de a nu contesta deciziile lui Ciucă. Nu poți schimba sau destitui o marionetă pentru că oricum nu rezolvi nimic. „Păpușarul” este cel care trebuie înlăturat.

Degeaba avem alocate 2 procente din PIB Armatei și este promisă o suplimentare de alte 0,5 procente. Oștirea este prost înzestrată, penibil echipată, lipsită de mijloace materiale și financiare pentru a se instrui, folosită doar pentru parade și ceremonii. Avem o Armată în care controalele sunt formale sau ignorate de decidenți, anchetele și investigațiile sancționează petenții sau acarul Păun, iar măsurile corective sunt paleative.

Pilotul MiG-ului căzut la începutul lunii avea 400 ore de zbor în 8 (opt) ani. O medie de 50 ore de zbor pe an. În țările civilizate asta este media pentru un pilot amator. Căpitanul Costinel Niță nu avea 200 ore/ an pentru că i-au fost interzise. La o astfel de medie epuiza resursa aparatului de zbor, un MiG mai bătrân ca părinții noștri, iar Petrescu, Pană și alții ar fi trebuit să-și anunțe stăpânii că suntem lipsiți de aviație.

Plutonierul adjutant Gabi-Victor Roman a murit în Kosovo pentru că sistemul permite eludarea normelor, uneori cu consecințe tragice. Legile sunt făcute pentru fraieri, cei care se consideră „orientați” știu cum să le folosească în interes personal. A murit și pentru că sistemul medical militar este ros de corupție și afaceri de familie. Tratamentul și asistența medicală acordate militarilor sunt o minciună. Militarii plătesc la fel ca fiecare dintre noi contribuții la sănătate și au parte de un tratament mai prost decât mulți civili.

Cei 7 militari din elicopter au murit pentru că armata este lipsită de specialiști cu experiență. S-au depus mai multe eforturi să fie eliminați profesioniștii decât au fost făcute să se formeze alții. Vom demonstra, ca să nu aibă emoții „păpușarul” că acuzăm fără dovezi. Cei 7 militari au murit pentru că un întreg lanț de comandă și decizie a fost incapabil să evalueze corect situația. În cele din urmă, nu au avut nici măcar decența să anunțe mai întâi familiile celor decedați. Era mai importantă alimentarea presei cu știri de „breaking news”.

Plutonierul Sebastian Șerban a murit în Poligonul Smârdan pentru că în armată securitatea și sănătatea în muncă este un domeniu ignorat, neglijat, ironizat și persiflat. Nimeni nu plătește pentru nerespectarea regulilor de securitate și sănătate în muncă. În ultimii 10 ani nu a fost identificat niciun vinovat deși numărul deceselor este superior celui al militarilor căzuți în Afganistan. Totul este mușamalizat, iar mortul și ghinionul sunt singurii vinovați.

Militarul din pază a rămas fără armă pentru că ăsta este nivelul de instruire al unei armate care a externalizat tot și care „activează” mai mulți ofițeri, din civili trecuți de 40 de ani, decât pregătește prin sistemul propriu de învățământ. Academia Forțelor Terestre eliberează diplome de doctor, dar nu mai pregătește comandați de plutoane. Univestitatea Națională de Apărare oferă studii de licență doar ca să-și păstreze Școala Doctorală, dar nu are decența și onoarea de a-și asuma furturile intelectuale pe care le-a tolerat în majoritatea tezelor de doctorat. Dimpotrivă, continuă să o facă.

Avem o armată în care întregul sistem de mobilizare este realizat prin structuri ale căror pază este asigurată de firme private. Instituțiile de învățământ militar, acolo unde se pun bazele viitorilor ofițeri sau subofițeri, au catering și paza externalizată, iar instrucția este tot mai mult desfășurată în mediul virtual.

Avem o armată de generali care comandă o trupă în descompunere. Nu este departe ziua când vom angaja firme de pază se ne apere militarii aflați în posturile de santinelă. Le oferim astfel timp de meditație și pentru un „selfie” cu care să-și actualizeze „statusul”.
https://politicaapocalipsei.net/2022/03 ... e-aparare/
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat miercuri că summitul NATO ce va avea loc joi la Bruxelles va conveni să furnizeze Ucrainei echipamente de protecție împotriva unor atacuri chimice, biologice, radiologice și nucleare, relatează Financial Times.
https://www.stirilekanald.ro/nato-va-fu ... e-20210052

Mai bine le pastreaza ca la nevoie o sa fie ca si cu mastile si halatele de covid.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

„Am decis sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei care au vizat oligarhi ruși, sectoarele economice ale Federației Ruse. Cu toate acestea, nu avem exact aceeași situație ca SUA. Sectorul petrolului sau al gazelor, de exemplu. Suntem mult mai dependenți în Europa în comparație cu situația din SUA. De aceea trebuie să fim inteligenți. Scopul sancțiunilor este să fie dureroase pentru Rusia, dar nu pentru noi înșine”, a spus el.
https://www.zdg.md/stiri/stiri-externe/ ... fi-invins/

Mare cretin! Are si mutra de cretin! Adica sa le-o tragem sa-i doara cat mai rau, dar in acelasi timp sa cumparam gazu de la ei ca altfel stingem lumina si in timpul asta "sa traim bine"!. Asta imi sugereaza faze din Caragiale.
UE e condusa de cretini!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Imagini cu şicanele făcute de şoferul unui camion care se plimbă de pe o bandă pe alta pentru a nu fi depăşit VIDEO
https://adevarul.ro/locale/iasi/imagini ... index.html

Anul trecut nu o singura data mergand pe autostrada doi camionagii mergeau in paralel cu maxim 90Km/ora doar ca sa nu-i poata depasi nimeni, asa de distractie. In video ambii soferi de camion sunt vinovati. Trebuia sa-i cheme pe amandoi.
Sunt multi frustrati din astia.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Guvernul a ajuns iar pe ultima sută de metri a unei perioade de raportare a îndeplinirii obiectivelor din PNRR şi are realizate doar câteva dintre jaloane. Mai precis, pentru perioada T1/2022, adică pentru etapa care se încheie pe 31 martie 2022, Guvernul a pus la punct şi pot fi considerate ca realizate doar patru din cele 24 de angajamente, după cum a precizat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, ministerul coordonator al PNRR, ziarului „Adevărul”, în urma unei solicitări privind stadiul îndeplinirii obiectivelor din primul trimestru.
https://adevarul.ro/news/politica/sapta ... index.html

Fara dubiu, rusii (FSB) sunt de vina!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

SUA au reunit Echipa Tiger care face planuri de urgenţă în cazul în care Rusia îşi foloseşte cele mai puternice arme, inclusiv nucleare
https://adevarul.ro/international/state ... index.html

Suntem din ce in ce mai aproape de razboi (ala adevarat). Hraniti si indopati cu minciuni ordinare si o propaganda cum nu am mai vazut in intensitate, ocuparea totala a scenei, inventivitate deosebita si falsificarea si distorsionarea maxima. Ca orice minciuna reusita contine parti de adevar.

Sper sa mai fi ramas pe la noi si in Europa oameni (nu slugi executante) care mai au minte in cap si sange in instalatie.
Asa cum am scris inca de la inceput, eu banui ca totul e o mare capcana si scopul este www3. Cine il vrea..... e usor de ghicit, cei care sunt departe si au aparent cel mai putin de pierdut si cel mai mult de castigat!

https://observatornews.ro/extern/summit ... 64080.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Papa Francisc si-a dat seama!
Creşterea cheltuielilor în domeniul apărării ale statelor occidentale în urma invaziei ruse în Ucraina este o „nebunie”, a transmis joi Papa Francisc, care susține că trebuie găsită o nouă cale pentru a echilibra puterea mondială, relatează Reuters.

Suveranul Pontif a spus la o audiență la Centrul Italian pentru Femei din Roma că războiul „rușinos” din Ucraina este un produs al „vechii logici a puterii care încă domină aşa-numita geopolitică”. Potrivit Papei Francisc, răspunsul real nu implică mai multe arme şi mai multe sancţiuni.

Papa Francisc a spus că este nevoie de „un mod diferit de a guverna lumea globalizată, nu arătându-ţi dinţii, aşa cum se face acum, ci o modalitate diferită de a încadra relaţiile internaţionale”. El nu a făcut nicio sugestie cu privire la modul în care ar putea fi făcut acest lucru.
https://www.libertatea.ro/stiri/papa-fr ... ie-4050127

kaav , se numeste "geopoltica" si e vorba de "sfere de influenta" si vine traditional din trecut, fiind o continuare. Toate indiciile imi arata ca la americani o anume parte din cei de la putere isi fac acum socotelile ca e momentul sa le-o traga rusilor definitiv. Pare o nebunie dar e un "joc geopolitic" calculat si cinic. Cum au fost toate. Stim istoria, ajunge sa o stim si in mare sa ne aducem aminte de diverse tari distruse de razboaie tot din aceleasi motive "geopolitice". Vietnamul iti spune ceva?! Dar ce cautau URSS si apoi USA in Afganistan nu ti-ai pus intrebarea?! Voiau branza de capra? Ce ce sa iei de la jegosii aia, paduchii de pe capre?!

Papa si-a dat seama ca lumea poate fi impinsa acum in spirala care duce la www3. O data declansat razboiul, orice regret e post-mortem. Nu spun asta neaparat ca s-ar folosi forta nucleara desi probabilitatea este mare. Dar noi in Romania ne afla chiar la mijloc.

Si o data declansat www3 crezi ca te mai incalzeste cu ceva motivul si cine a declansat?!?!

Acum "pulimea" e pregatita si spalata pe creier cu urmatoarele teme si linii de gandire:
- Putin este Satana, Antihrist-ul! (ti-a scris-o si "trancotistul" aici pe forum). Daca citesti fragmente de istorie sau chiar daca vezi niste reportaje din jurul datei fatidice 22 iunie 1941 o sa vezi ca propaganda aici in Romania era ca "neamul nostru intra intr-un razboi sfant impotrica Antihrist-ului bolsevic". Rumanii au fost impinsi in acel razboi atat din interior cat si din exterior si e o minune ca Romania a continuat sa existe dupa 1945 chiar si micsorata! Ar trebui sa ne fie o lectie..... Insa din istorie nu invata nimeni. Ca de aia se tot repeta!
- personificarea raului absolut intr-un singur personaj este o reteta eficienta pentru mintile reduse, adica majoritari. A fost aplicata si in 1989, din nou amintesc de istorie. Daca vrei sa manipulezi masele, povestea trebuie sa fie simpla, deci sa nu contina prea multe personaje, preferabil unul, raul absolut. "Termini cu ala, ai terminat cu problema Simplu!". Se numeste reductie (ca sa incapa in minte ingusta).
- rusii sunt cretini, armata rusa e o parodie, o adunatura de fiare vechi si neispraviti, mananca bataie in serie, mor ca mustele, dezerteaza, nu au mancare si nici benzina, nici macar statii radio nu au, vai mama lor! Pe asta se pune mult accent in mass-media. Scopul este sa te incurajeze ca acum e momentul sa le-o tragem rusilor! "NATO ii zdrobeste, este imens, net superior"...... Si ne apara! Gratis! Noi o sa stam sa mancam floricele la TV si ne vom uita cum NATO face ciulama din armata lui Putin, adica din "ce-a mai ramas din ea dupa ce au tocat-o ucraineinii".
- ura, multa ura impotriva rusilor. Acum se dezgroapa mortii, scheletele, orice demonstreaza ca nu sunt oameni, sunt fiare primitive. In prezent in toate tarile "civilizate" daca esti rus.... ai cam incurcat-o. Face parte din programul de pregatire a opiniei publice pentru razboi. Trebuie sa ne iasa din cap ca rusii sunt oameni. Ura este sangele care circula in venele razboiului. Ura si dispretul sunt atat combustibil cat si incurajare.
- revolta, cat mai multa revolta omeneasca impotriva ATROCITATILOR. Care evident, exista, se petrec, asa e in orice razboi chiar daca se numeste "operatiune speciala". Dar cred ca denumirea cea mai corecta din punct de vedere tehnic ....e chiar asta .....Insa razboiul?!.....Pai ala inca nu a inceput. Dar unii il vor! Neaparat! Pentru ce, intrebi tu?!....Pai cu ce te incalzeste si la ce conteaza?! Ca o data inceput nu mai conteaza.

Si evident, razboiul e cea mai mare afacere, unii castiga averi si altii reseteaza datoriile pe care nu le pot plati. Saracii mor primii. Ca mustele!

Deci, in ceea ce priveste DUPA ce se declara razboiul, pai atunci gata cu trancaneala ca asta e tradare! Si sub starea martiala statul are voie sa-ti ia casa, sa iti ia masina, vitzica, damigeana cu tuica, orice, iar tu executi, nu comentezi!
DUPA e deja prea tarziu pentru regrete sau "daca ar fi fost asa si pe dincolo"! Vine ca un cutremur, nici nu sti cum te-ai culcat in pace si te scoli in razboi! Atunci intri in programul de supravietuire si multumesti lui Dumnezeu in fiecare dimineata pentru ca inca traiesti. Citeste pagini de istorie din timpul www2 sa vezi cum era, cum se traia.
Era un indemn al unui celebru criminal al istoriei mondiale, "Cititi, cititi, cititi!".

Cand pui un butoi cu pulbere si te tot invarti in jurul lui cu tigarea in gura ce crezi ca se poate petrece?! Sau cand fumezi in benzinarie?! Unii se uita in rezervor cu lumanarea. Ce va mai conta "incidentul" care va declansa razboiul intre NATO si Rusia?! Cu ce va conta care a declansat sau a cui e vina!? In ambele tabere fiecare crede despre celalalt ca e raul absolut. Deci e simplu, alimentezi ura, dai impresia ca noi vom castiga sigur si adversarul este varza, intorci pe dos sufletele oamenilor cumsecade sa accepte inacceptabilul. Asta e "motorul" razboiului. Si acum se calca pedala de acceleratie cum nu am mai vazut vreodata.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Cine anticipa la sfarsitul lui 2019 ce va urma in februarie 2020 (epoca covid)? Despre intentiile rusilor cu Ucraina se stia de mult, dar nu i s-a dat suficienta importanta tocmai ca sa se ajunga in punctul din care nu se mai pot opri lucrurile, privind retrospectiv. Fapte evidente, grave, facute de alte puteri, ignorate sau minimalizata importanta lor de catre mass media - tv, radio, faciliteaza o noua epoca a adevarului oficial. Se spune adevarul, dar nu tot.
Il auzeam azi la radio pe C.T. Popescu cum povestea el inflacarat, despre ''craniile vorbitoare'' din tara dusmana pacii, parca reciteam niste pasaje din ''1984''. Pacat ca nu a ramas scriitor de sf-uri. Daca devine ceva ireversibil pentru mai multe tarii, da, epoca libertatii asa cum o stim, a expirat.

Post Reply