DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Romania demolata bucata cu bucata de catre al ei brav popor.

De cand a inceput razboiul din Ucraina noi in RO avem victime. Un MIG, un elicopter, 8 morti, un tanchist strivit si acum e bombardat si cartierul Ceangăi! Oricum, in trafic pe sosele mor soferii ca mustele; ieri dimineata a mai murit unul la Fântâna Miorița
( https://b365.ro/foto-accident-cumplit-l ... ac-456256/ ).
Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca pe bune am intra in razboi!?!? Probabil am incepe sa numaram victimele doar asteptandu-i pe rusi (si daca astia ar ajunge mai greu ne gasesc gata morti).
Insa ma linisteste "umbrela NATO"!
„Meteoritul” de pe haldă Marţi, o familie din Hunedoara şi-a văzut mansarda casei şi camera celor doi copii, cu vârste de şase ani şi nouă ani, devastate de o bucată uriaşă de rocă, prăbuşită din senin. „Bolovanul” cu o greutate de circa 50 de kilograme şi un diametru de circa 40 de centimetri a avut impactul unui adevărat proiectil: a trecut prin acoperişul şi tavanul clădirii cu etaj şi s-a înfipt în biroul dormitorului. „Din fericire, mama împreună cu cei doi copii minori nu se aflau la etajul clădirii în momentul impactului, ci la parterul locuinţei. Pagubele materiale sunt însemnate, fiind afectat acoperişul casei, plafonul unei camere şi mobilierul din aceasta”, a declarat Roxana Mateuţ, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Un vecin al localnicilor din cartierul Ceangăi a fost mai norocos, deşi o altă rocă metalică a ajuns şi în curtea gospodăriei sale. Oamenii au sunat la 112, pentru a anunţa incidentul, iar la faţa locului au sosit paramedici, poliţişti şi pompieri, dar şi un echipaj de intervenţie CBRN (Chimic, biologic, radiologic şi nuclear), din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Pentru că autorităţile nu au cunoscut provenienţa rocilor, a fost luată în calcul chiar şi ipoteza prăbuşirii unor fragmente de meteorit.
https://adevarul.ro/locale/hunedoara/bl ... index.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Aflat în China, Serghei Lavrov anunță „o nouă ordine mondială”
https://www.digi24.ro/stiri/externe/afl ... ca-1888765
După vizita din China, Serghei Lavrov merge în India
https://www.digi24.ro/stiri/externe/dup ... ia-1888949
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

NYT: Și dacă Putin nu și-a greșit calculele? / Dacă țintele sale reale sunt bogățiile energetice din estul Ucrainei?

Această analiză alternativă a comportamentului lui Putin poate fi greșită. Și totuși, în război, politică și viață este întotdeauna mai înțelept să-ți tratezi adversarul ca pe o vulpe șireată, iar nu ca pe un nerod smintit. Articol de Bret Stephens-New York Times (preluare Rador)
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... rainei.htm
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat în timpul conferinţei sale de presă zilnice că oficialii de rang înalt de la Washington nu ştiu ce se întâmplă cu adevărat în Rusia, iar acest lucru este îngrijorător. Acest lucru ar putea avea consecinţe nefaste şi duce la „decizii eronate” din partea Statelor Unite, relatează Interfax.
https://adevarul.ro/international/rusia ... index.html

Pai la americani e traditie sa nu inteleaga nimic din ce se intampla la alte popoare diferite de ei daca ne gandim cum a fost evacuarea din Afganistan. Dupa ce au stat 20 de ani in tara aia habar nu aveau ce se va intampla. Chiar pe banii lor, sume imense pompate intr-un stat afgan si o armata afgana care s-au surpat in cateva zile, adica nu au rezistat nici cat sa se evacueze de acolo.
Premierul italian Draghi a mai precizat că Putin i-a transmis că actualele contracte de gaze au rămas în vigoare şi că firmele europene vor continua să plătească livăririle în euro şi dolari. „Din ce am înţeles, dar s-ar putea să greşesc, conversia plăţii... reprezintă o chestiune internă a Federaţiei Ruse”, a spus Draghi.
https://adevarul.ro/international/rusia ... index.html
Rusia va opri livrările de gaze naturale către cumpărători din state „neprietenoase” dacă acestea nu trec la plata în ruble de la 1 aprilie, a anunţat joi Vladimir Putin, vizând în special Uniunea Europeană (UE).
„Pentru a cumpăra gaze naturale ruseşti, ei trebuie să deschidă conturi în ruble în bănci ruseşti”, a declarat Putin în faţa unor oficiali de la Moscova.
https://adevarul.ro/international/rusia ... index.html

Ori e pacaleala de 1 aprilie, ori incepe alta faza din razboiul denumit "operatiune", adica faza economica.

Am observat ca toti politicii de orientari "progresiste" (tefeliste, hashtagiste, neo-marxiste, woke, ecologistii cu greta, pro-poponarii, etc) au dat pe gurilor lor cele mai agresive amenintari si chemari la razboi de cand a inceput "operatiunea" (=invazia) lui Putinescu. Ura cu caldarea, cenzura ca in vremuri bolsevice, persecutie catre tot neamul rusesc, bravade, cocosi pe gard, etc. Si am mai observat ca toti vorbesc de "sa facem sacrificii (-pentru ce?!-)sa nu mai depindem de Necuratu".
Problema este ca nici un spalat din asta pe creier nu si-a intrebat electoratul daca vrea sa faca aceste sacrificii? (si daca au habar ce-i asteapta?!)....Ca si cand i-ar interesa! Pai din toate estimarile economice, daca taie rusii gazul si petrolul, UE e in buda direct. Prima afectata va fi productia industriala si problema se va propaga in economia globala in cascada. Va genera somaj care va genera o scadere a consumului si deci o cadere a pietelor. E un castel de carti de joc care asteapta un mare bobarnac de la Necuratu'. In timpul asta in Rusia (care are de mancare si combustibil cat cuprinde):
Aproximativ 83% dintre ruşi aprobă acţiunile lui Vladimir Putin în contextul războiului din Ucraina, în creştere cu 12 puncte procentuale faţă de luna februarie, arată un sondaj publicat joi de Centrul sociologic Levada, considerat independent.
Doar 15% dintre ruşi au dezaprobat acţiunile lui Putin, în scădere cu 12% într-o lună, în timp ce 2% au spus că nu au nicio părere.
https://adevarul.ro/international/rusia ... index.html

Si alti pasi:
Forţele de Rachete Strategice ale Rusiei au început joi manevre de amploare în regiunea Orenburg, din sudul ţării, în contextul războiului din Ucraina, numit de Rusia „o misiune specială”. Au participat 3.000 de militari, cu peste 300 de echipamente de luptă.
„La exerciţiile unităţii de rachete din Iasnensk, în regiunea Orenburg, participă peste 3.000 de militari şi peste 300 de echipamente de luptă'', a informat departamentul de presă al Ministerului Apărării rus, într-un comunicat citat de agenţia Interfax. Forţele de Rachete Strategice sunt o componentă ale forţelor strategice nucleare ale Rusiei şi au ca obiectiv descurajarea nucleară în contextul unei posibile agresiuni împotriva ţării. Aceste forse dispun de silozuri de rachete lars, capabile să distrugă obiective alte la distanţă de 11.000 de km, dar şi de sisteme de rachetă Voievoda, Stilet, Topol-M şi noile Avangard. Manevrele se desfăşoară la aproximativ 1.500 de kilometri de Ucraina şi vor fi coordonate de Forţele de Rachete Strategice ale Rusiei şi de Districtul Militar Central al Forţelor Armate ale Rusiei.
https://adevarul.ro/international/rusia ... index.html

UE in mod special e condusa de cretini. Si printre astia cei pe care i-am mentionat, "progresistii" sunt un pericol public (inclusiv in variantele autohtone!).
S-ar putea ca acesti cocosei agresivi din plisc sa si-o capete in curand. Dar evident, cea mai mare parte din dezastru il va suporta saracimea. Deci e posibil ca de data asta UE sa o ia la vale. Sa nu uitam ca URSS s-a prabusit din motive pur economice. Si sa nu uitam ca URSS avea "comisari"! Si bolsevici cu mintile spalate! Care erau atei si urau credinta, biserica si nationalismul :wink:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Extraordinar! Asta e din 2016!
John Mearsheimer, 2016 speech about Ukraine
https://www.youtube.com/watch?v=fvlZf1R1Wak
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Generalul american Tod Wolters, fost pilot de vânătoare, comandant suprem al forţelor aliate în Europa (SACEUR), a declarat că agenţiile specializate americane au supraestimat capacităţile militare ale Moscovei şi, în acelaşi timp, au subestimat posibilităţile ucrainenilor de a riposta în cazul unei agresiuni din partea Rusiei.
Concret, în timpul unei audieri a Comisiei pentru Servicii Armate a Senatului, generalul a declarat că în momentul în care Rusia a invadat Ucraina, serviciile de informaţii americane considerau că, în cazul unei ofensive la scară largă, Kievul ar putea fi capturat în câteva zile, lucru care nu s-a întâmplat, arată CNN. Mai exact, serviciile de informaţii au prezis cu exactitate când Rusia va invada Ucraina, dar au estimat total eronat modul în care se va desfăşura războiul.
https://adevarul.ro/news/eveniment/gene ... index.html

Intrebarea ar fi daca de ceva decenii au reusit sa ghiceasca si sa prevada ceva? Si ar trebui intrebat daca au terminat analiza cu Afganistanul?
Problema priveste totusi intreaga planeta pentru ca astia detin cealalta mega jumatate din armamentul nuclear al micutei noastre planete.
In ce priveste jumatatea criminala si ticaloasa, adica a lui Putin, zilnic mass-media e umpluta cu "analize si rapoarte" despre cum Putin si-a pierdut mintile, e bolnav, dus cu pluta, inconjurat de lingai corupti si habar nu are pe ce lume este fiind mintit, etc, nu mai e mult pana vor scrie ca Putin e de fapt impaiat si in el e un mecanism robotic care misca la public. Deci pe Putin nu te poti baza = concluzia lor din fiecare minut. Deci daca (conform lor) nu ne putem astepta la nici o judecata lucida din partea rusilor..... de partea noastra (a "neprietenosilor") la ce judecata ne putem astepta in conditiile in care americanii se inseala de fiecare data?! (mai ales in partile esentiale!)
Buboiul cel mare este ca cele doua arsenale nucleare sunt atat de mari ca pot distruge civilizatia actuala numai folosite partial! (in afara de Rusia si USA ceilalti care au arsenale militare detin un mizilic din punct de vedere cantitativ - dar nu e nevoie de cine stie ce cantitate sa o belim toti! Avem in vedere Cernobalul, adica "o mica pocnitoare" scapata, un exemplu.)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2240
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Lebăda neagră – teoria despre puterea neprevăzutului.
Ce ştim, de fapt, despre ceea ce nu ştim?

https://destepti.ro/lebada-neagra-teori ... ada-neagra

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Razboiul mediatic s-a intensificat si a ajuns la un nivel pe care nu l-am mai vazut vreodata. "Sursele" din Ucraina au zero credibilitate din orice tabara vin. Si se dovedesc deosebit de inventive. Noi romanii ar trebui sa fim mai bine imunizati la astfel de stiri daca ne aducem aminte de Radio Europa Libera de dinainite de 22 decembrie 1989 care spunea ca sunt sute de mii de morti la Timisoara.
In intreaga mass-media occidentala si a noastra este prezentata exclusiv o singura versiune dintr-o singura sursa.
Cei care conduc Ucraina in frunte cu bufonul ala fac orice le sta in putinta sa traga in razboiul lor NATO si pe oricine ar putea.
In tabara noastra cei de orientare "progresista" (tefelista, legebetista, hashtagista, etc) sunt de o agresivitate pe care nu a mai vazut-o istoria decat la bolsevicii de la inceputul secolul 20 cand deviza, "cine nu e cu noi e impotriva noastra" a produs milioane de victime nevinovate!
In presa sunt adusi sa glasuie tot felul de generali, anal-isti, pensionati din serviciile secrete sa expuna argumentele de genul, "acum e momentul sa intram in razboi pentru ca Rusia e slaba, in genunchi, e praf, in degringolada" sustinuta cu "argumentul" ca, "nu se va opri la Ucraina". Dar nici unul nu e intrebat pe ce se bazeaza si care sunt dovezile lor? Si exista o mare fractura logica, faptul ca ei afirma ca Rusia e in genunchi dar ca va ataca (mai incolo) si restul Europei de est. Pai daca "sunt in genunchi" (nu mai au de unde sa aduca soldati, fug ca iepurii si mor pe capete, sunt atat de prosti cum nu ne-am imaginat, etc) cum "mai incolo ne ataca si pe noi"!? Cu ce?!

Sunt exploatate crunt fricile si obsesiile popoarelor din est care au (am) suferit de pe urma rusilor in toata istoria noastra.
Totul e dirijat ca sa ne impinga pe toti (cei din est) in razboiul asta. Unii mai de foarte departe (si stim cine) si-au facut socoteala ca "acum e momentul" rafuielii finale si oricum, distrugerile razboiului nu vor fi la ei acasa, ba mai mult, vanzarile de armament si gaz..... ghici cui au crescut si vor mai creste pana la cer?!?!

Problema noastra este logica, daca NATO intra in razboiul asta Romania devine linia intai a frontului. Simplu si logic! Si am mari dubii (sa nu spun mai mult!) ca cei vreo 3300 de soldati straini din NATO, scutul de la Deveselu si cele cateva fieratanii pe care le avem o sa fie de mare folos. Cat priveste armata nationala..... am citat mai sus o descriere foarte obiectiva. Cica minim jumatate din bugetul apararii din Romania se duce pe pensii (care sunt si speciale) si salarii. Sau poate o sa luptam cu cei de peste 38....63 de ani mobilizati de Vasile Dancu pe motiv ca astia au stagiul militar satisfacut?! In timp ce aia sub 37 de ani vor sta acasa la taste si vor incurajara la razboi asa cum o fac si acum -- mai ales hashtagistii!? Ca oricum, puiutzii astia nu stiu nici cum arata o arma. Cu ce ne aparam? Cu ce intram in razboi noi? Si suntem pregatiti sa ne bagam in subsolul blocurilor ca ucrainienii? Cam 15...30min (din ce stiu) face o racheta din Crimeea la Bucuresti. ETC!

Deja intr-un interviu cu generalul Degeratu (actual expert din cate am inteles) la un post celebru securist-tefelist in dialog cu doi secu-tefelisti a zis ca daca rusii trag din Crimeea un val de rachete inspre Romania, scutul Deveselu nu poate face face fata la toate. Ceea ce e logic. Crimeea e foarte aproape si e consolidata de peste 7 ani. Deci, ca sa priceapa si aia mai grei de cap - o data ce am fost trasi, bagati, introdusi in razboi, orice vaicareala nu-si mai are rost, nu e cale de intoarcere! Unica cale este cea de prevenire. Prevenirea NU se face cu tipete isterice la fiecare cinci minute peste tot! Nu-mi imaginez ca daca romanii ar fi consultati la un referendum daca vor sa intram in razboi ar vota majoritar ca da! Mai degraba as estima ca peste 90% ar vota ca NU (si trebuie pusa marea intrebare..... pentru ce?!). Dar actual eu observ forte oculte extrem de importante care fac tot posibilul sa ne impinga in razboiul asta. Propaganda asta extrem de intensa este facuta pentru pregatirea mintilor oamenilor, adica sa-i copleseasca frica si toate sentimentele in asa hal ca sa le fie amortita complet judecata. Si sunt extrem, extrem de inventivi.
Dar ce fapte de vitejie fac cecenii în Ucraina? Serviciul militar de informații al Ucrainei a interceptat o conversație a unui soldat rus din Mariupol cu soția lui. Militarul a relatat că soldații ceceni de acolo au organizat un „safari”, așa l-a numit, iar țintele erau copiii din Mariupol. I-a povestit soției că oamenii lui Kadîrov au împușcat o fată doar ca să se distreze.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/ce- ... na-1893273
Putin doreşte să pună mână pe Ucraina, statele baltice şi „să controleze Europa de Est”. „Vrea să destrame NATO” şi ca SUA să iasă din joc”, spune Clark. „Ucraina este doar câmpul actual de luptă. Iar dacă ucrainenii înving Rusia pe acesta, totul urmează să se schimbe. Aşadar cea mai bună modalitate de a proteja NATO şi sistemul internaţional este să oferim Ucrainei asistenţa de care spune că are nevoie şi astfel să le permitem să gestioneze Rusia pe câmpul de luptă”, spune acesta, referindu-se la faptul că SUA şi aliaţii NATO ar trebui să consolideze ajutorul militar furnizat Ucrainei prin includerea de armament greu precum avioane de luptă. „Nu rachete antitanc Javelin, şi nu rachete antiaeriene Stinger, care sunt bune pentru apărarea oraşelor. Au nevoie de tancuri, au nevoie de artilerie mobilă, au nevoie de multă muniţie. Au nevoie de combustibil, au nevoie de reparaţii. Nu avem asta pentru ei”, a spus el pentru CNN.
https://adevarul.ro/international/state ... index.html
„Acesta este subsolul unei case din Bucea. Ocupanţii au stat într-o cameră, iar civilii au fost împuşcaţi în cealaltă. Corpurile sunt încă acolo. Mai întâi i-au împuşcat în genunchi. Le-au legat mâinile, i-au pus în genunchi cu faţa la perete. I-au împuşcat în cap şi asta a fost tot”, se arată în videoclipul postat de Ministerul Apărării.
Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a distribuit pe reţelele sociale imagini cu crimele comise de armata rusă în oraşul Bucea, care a fost recuperat săptămâna aceasta de forţele ucrainene. Cadavrele civililor au fost împrăştiate pe străzi, iar unii oameni par să fi fost legaţi la mâini înainte să fie ucişi. „Masacrul de la Bucea a fost deliberat. Ruşii vor să elimine cât de mulţi ucraineni pot. Trebuie să îi oprim şi să îi dăm afară. Cer ACUM noi sancţiuni devastatoare din partea G7 (Grupul celor mai industrializate şapte ţări din lume, n. red.): embargo pentru petrol, gaze, cărbuni; închiderea tuturor porturilor pentru navele şi bunurile ruseşti, deconectarea tuturor băncilor ruseşti de la SWIFT”, a trasmis Kuleba.
https://adevarul.ro/international/europ ... index.html
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a acuzat Ucraina pentru masacrul din oraşul ucrainean Bucea. De asemenea, ea spune că „Întreruperea negocierilor de pace este scopul crimei regimului de la Kiev”.
„Semnificaţia crimei regimului de la Kiev este întreruperea negocierilor de pace şi escaladarea violenţei”, a scris Maria Zaharova pe canalul său de Telegram, potrivit Agerpres. Ea a amintit că referitor la acest „incident”, Federaţia rusă a solicitat reuniunea Consiliului de Securitate al ONU. Aceasta a numit uciderea civililor în orăşelul ucrainean Bucea „o provocare a armatei şi radicalilor ucraineni”. „Declaraţiile Occidentului despre situaţia din satul ucrainean Bucea şi viteza cu care au fost distribuite nu lasă nicio îndoială cine a comandat această poveste”, a mai susţinut Zaharova duminică seară la canalul de televiziune Rossia-1. Înregistrarea video a fost postată pe canalul ei de Telegram. Totodată, ea a subliniat că „declaraţiile politice ale Occidentului au fost făcute aproape imediat, înainte de o analiză detaliată a acestei situaţii”. „Există un punct ce trebuie luat în considerare: şefii de stat, şefii departamentelor de afaceri externe, persoane publice, foşti politicieni (...) au făcut declaraţii bazate doar pe cadre video (...) chiar la mai puţin de un minut. Şi câteva fotografii. Şi sunt gata să dea vina pentru toate”, a spus ea.
Ministerul Apărării de la Moscova, a declarat duminică că armata rusă a părăsit complet satul Bucea din regiunea Kiev la 30 martie, iar „dovezile crimelor” au apărut abia în a patra zi, când angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei au ajuns în oraş. Instituţia a precizat că pe 31 martie, primarul oraşului Bucea, a arătat în mesajul său video că nu sunt soldaţi ruşi în oraş, dar nu a menţionat niciun deces al civililor. Rusia a solicitat duminică o reuniune a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a discuta luni despre ceea ce a numit o „provocare a radicalilor ucraineni” în oraşul Bucea, după ce Kievul a acuzat trupele ruse că au ucis civili acolo, aminteşte Reuters. „În lumina provocării flagrante a radicalilor ucraineni din Bucea, Rusia a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU”, a scris pe Telegram adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.
https://adevarul.ro/international/europ ... index.html

La o analiza logica, la rece:
- este Rusia in stare de masacre?! Da! Este!
- sunt in stare anumite forte speciale din Ucraina la provocari de orice fel?! Da, sunt! Au dovedit ca sunt disperati sa atraga opinia publica internationala. Si sunt ajutati direct din afara, stim exact de unde.
- distingem noi ucrainienii de rusi?! .....Nu prea! Vorbesc aceeasi limba, arata la fel. Care e diferenta intre ei?.....Mai nici una!
- ce interes ar fi avut armata Rusiei sa lase cadavre insirate pe strazi si gramezi sa fie gasite de inamici?!....Nici una! Mai ales in conditiile unui razboi mediatic pe care Rusia l-a pierdut dramatic in occident. Practic sunt facuti praf in mass-media!
- dar daca am crede ca intradevar, rusii au impuscat acolo la gramada si au plecat ca niste cretini lasand totul balta atunci concluzia logica e ca armata ruseasca este praf si pulbere!.....Cui ii convine o asemenea concluzie?! Am scris mai sus.
- oficial Ucraina declara acum cateva zile ca de la inceputul razboiului au murit 1000 de civili. Poate au murit nu o mie ci mai multe mii. Ce interes ar avea sa minimizeze cifra!? Dimpotriva! .....Pai, acum sunt cinic, daca rusii ar vrea sa extermine populatia civila din Ucraina, pe zi ar fi mult peste o mie de morti dintre civili! In 40 de zile de razboi erau pana acum un milion de morti la cat de distrugatoare sunt toate bombele si rachetele actuale!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Fermierii europeni se pregătesc să cumpere mai mult nutreţ modificat genetic din SUA şi America Latină, după ce invazia rusească a întrerupt livrările de porumb din Ucraina, transmite Agerpres, care citează Bloomberg.

Războiul din Ucraina a obligat deja companiile să caute alternative la uleiul de floarea soarelui iar modificarea schimburilor comerciale ar urma să includă şi porumbul, care este utilizat în principal ca nutreţ pentru hrana animalelor. Porumbul nemodificat genetic din Ucraina reprezintă aproximativ jumătate din importurile Uniunii Europene. În schimb, în cazul porumbului din SUA, aproximativ 92% este de tip modificat genetic, un procent similar fiind valabil în cazul celui din Brazilia, susţine Center for Food Safety.

Deşi companiile din UE nu trebuie să eticheteze carnea sau produsele din animale hrănite cu culturi modificate genetic, în ultimul deceniu a crescut cererea pentru lactate de la vaci care sunt hrănite cu nutreţ care nu este modificat genetic.

Pe măsură ce UE se îndreaptă spre garantarea securităţii alimentare, blocul comunitar relaxează şi regulile privind importurile. În Spania, ţară care pe parcursul următoarelor săptămâni aşteaptă să primească porumb din SUA, Argentina şi Brazilia, Guvernul de la Madrid a decis să permită, temporar, importurile care conţin urme de pesticide, pentru a putea face faţă opririi importurilor din Ucraina.
https://www.g4media.ro/fermierii-europe ... -gene.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

În lunile dinaintea invaziei rusești în Ucraina, șeful CIA, William Burns, ar fi întreprins două misiuni top secret: în prima l-ar fi avertizat pe Vladimir Putin că urmează sancțiuni dure dacă atacă Ucraina; în cea de-a doua, i-ar fi dezvăluit lui Volodimir Zelenski planurile Kremlinului, furnizând informații esențiale pentru a evita atacul pe aeroportul capitalei Kiev, susține publicația americană The Wall Street Journal, preluată de RaiNews.
https://www.g4media.ro/wall-street-cia- ... putin.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Vincenzo de Luca, președintele Regiunii Campania, din Italia, o persoană cu mare greutate de pe scena politică a țării, a lansat, oficial, un atac extrem de dur la adresa NATO și a Occidentului. Acesta a devoalat ipocrizia Alianței Nord-Atlantice și a occidentalilor în privința declanșării războiului din Ucraina, punând la îndoială și informațiile unidirecționale venite din zona frontului.
https://www.national.ro/stiri-externe/l ... 58179.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Din seria "banul nu are miros" si "totul e pe bani" cititi asta!
Si orice vedeti in mass-media sa va ganditi cine incaseaza BANII din spatele fiecarei propagande, actiuni, sanctiuni, razboi, etc!
Si sa mai stiti ca la orice nenorocire numai cei saraci mor, duc greul, fac foamea, sufera, sunt exterminati! Si sa mai stiti ca nimic nu este gratis!
Eu ma uit la toti conducatorii de prin UE cum zic senini ca "sunt si vor fi unele sacrificii" (astea sunt spuse de unii cu burta plina care traiesc bine) in cazul diverselor sanctiuni si interziceri. Oare pe popoarele conduse de ei le-a intrebat careva daca vor si le-a explicat careva...... pentru ce (care e folosul) ?!
Rusia a continuat să cumpere arme de la Uniunea Europeană cel puțin până în 2020, în ciuda embargoului din 2014. Zece state membre au exportat echipamente militare în valoare de 346 milioane de euro, potrivit datelor publice analizate de Investigate Europe.
https://www.capital.ro/bulgaria-a-expor ... -2014.html

Deja in Peru sunt rascoale impotriva cresterii preturilor la mancare, ingrasaminte, adica de foame. Dar prin mass-media ocupata cu spectacolul gen Hollywood cu orci din Ucraina nu se prea arata:
https://pe.usembassy.gov/demonstration- ... il-4-2022/

E doar inceputul.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

VIDEO Mașină în flăcări la Ambasada Rusiei din București / Șoferul care a intrat în gardul ambasadei a murit
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... uresti.htm
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... asadei.htm
Incident şocant în nordul ţării. Un elev a luat foc în timpul orelor de curs. A fost dus în stare gravă la spital
https://adevarul.ro/locale/botosani/inc ... index.html

Suntem supusi la un asalt fara precedent din mass-media, din internet, din orice mijloc de raspandire, o agresivitate fara precedent la sistemul emotional asupra unei populatii deja traumatizate dupa 2 ani de pandemie! Tot acest asalt se face cu buna stiinta si cu intentie planificat si platit. Nimeni nu mai gandeste lucid sa-si dea seama ca nu se poate continua asa! Acum daca cartesti cat de putin contra trendului impus esti instant catalogat tradator, putinist, etc. Ma uit si la comentariile din subsolul articolelor de presa si chiar daca majoritatea sunt scrise de troli platiti sau idioti utili observ o agresivitate si o nebunie cum nu am mai observat. Acum e vremea cand nebunii scapa din balamuc si joaca pe garduri. Probabil o sa mai dureze foarte mult si ma intreb la ce se va ajunge?!

Şeful statului major al SUA: „Potenţialul unui conflict internaţional semnificativ este în creştere”
Milley şi secretarul Apărării, Lloyd Austin, au vorbit în faţa Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanţilor pentru prima dată de la invadarea Ucrainei de către Rusia. Cei doi lideri ai Pentagonului au spus că ameninţările atât din partea Rusiei, cât şi din partea Chinei rămân semnificative. Generalul a declarat că războiul din Ucraina este „cea mai mare ameninţare la adresa păcii şi securităţii Europei şi, probabil, a lumii” din perioada de 42 de ani în care a servit în armata americană. El a adăugat că armata Ucrainei face faţă luptele şi este „încurajator” că lumea se adună să o sprijine. „Invazia rusă în Ucraina ameninţă să submineze nu numai pacea şi stabilitatea europeană, ci şi pacea şi stabilitatea globală pe care părinţii mei s-au luptat atât de mult să le apere”, a spus Milley. „Ne confruntăm acum cu două puteri globale: China şi Rusia, fiecare cu capacităţi militare semnificative, care intenţionează să schimbe în mod fundamental ordinea globală actuală bazată pe reguli”, a adăugat Milley.
https://adevarul.ro/international/state ... index.html

De fapt e la vedere pentru toata lumea, cei doi sefi, Putin si Xi Jinping au declarat de multe ori in felurite moduri ca ordinea mondiala si tot ce exista acum se va schimba radical. Asta e si planul.
Si dintre toti liderii lumii doar Papa Francisc a spus ca o crestere a inarmarii si raspusul militar este o nebunie care poate trage lumea intr-o spirala a distrugerii. Ceilalti lideri occidentali raspund previzibil si fac jocul escaladarii. Nu vad pe unul sa-si puna intrebarea, "pana unde, care poate fi finalitatea?". Istoria ne invata (dar nimeni nu invata din ea) ca atunci cand la violenta raspunzi cu violenta si la amenintare raspunzi cu amenintare urmarea este distrugerea adversarilor pana primul cade nemiscat. Tot istoria ne invata ca cine a atacat Rusia nu a castigat niciodata. Este pur si simplu prea mare! Eu mereu am scris in spiritul si ideea ca daca te acoperi cu mana la ochi nu inseamna ca ceea ce exista in fata ta va disparea instant. Exista anumite linii rosii si evidentze peste care numai nesabuitii si cretinii vor sa treaca. A striga toata ziua ca adversarul este raul absolut care trebuie sters de pe fatza Pamantului nu are decat o singura "rezolvare", sa intri in razboi cu el si sa il stergi de pe fatza Pamantului. Se poate?! Evident ca nu. Si atunci ce si cum rezolvi?!
Criză de metale pe piaţa europeană. Un profesor român explică de ce România ar trebui să reia mineritul
https://adevarul.ro/locale/baia-mare/cr ... index.html

Treaba e simpla si la vedere. Cele mai mari resurse de orice fel din lume se afla in Rusia si China. Tari care nu si-au omorat mineritul si exploatarile de orice fel in numele Gretei! Sanctiunile pe care le impune Occidentul se intorc impotriva. Din nou pot spune ca nimeni nu invata din istorie. De exemplu, un fragment de istorie este si www2 cand uriasa masinarie de razboi a Germaniei a capotat in principal in momentul cand a ramas fara resurse. Degeaba nemtii au facut atunci cele mai bune tancuri si arme din lume (chiar au inventat si rachetele!) in cele mai bune fabrici din lume daca nu au mai avut combustibil si materii prime! A incepe acum sa exploatezi ceea ce ai abandonat cu ani si ani in urma dureaza din multe motive, nu se poate face peste noapte si oricum nu e de ajuns. Apropos de asta, ma enervez de cate ori observ ca diversi politicieni si slugi tradatoare din tara asta spun ca Romania trebuie sa faca cadou gazul din Marea Neagra si trebuie sa cedeze de fapt santajului unor mari concerne de exploatare straine (insa acum Romania e lipsita de orice aparare fiind condusa 100% numai de tradatori, adica vanzatori de tara cum se spunea in istoria noastra!). Ca de fapt asta e buba, legea actuala nu permite jaful standard! Ma uit siderat cand vad pe cate unul cum spune senin sa le facem, noi Romania, "legea care le convine lor" sa extraga gazul (ca altfel isi iau jucariile si pleaca) si dupa aia, citez, "o vom duce imparateste"! Este nu numai tradare dar si prostie! Si lipsa de gandire logica elementara. Cand tu ai o resursa a solului in curtea ta dar nu ai cum sa o extragi, trebuie sa obti cele mai bune conditii in relatia cu o entitate straina care o poate exploata. Si cele mai bune conditii sunt in realitate cele mai proaste, oricat de "bune" ar fi! Pentru ca nimeni nu vine pe doi lei sau de grija ta. Vedem pe intreaga planeta tari extrem de bogate in resurse, exemple nenumarate in Africa, America de Sud, etc, unde companii occidentale extrag ca la balamuc de acolo si cu toate astea in acele tari oamenii majoritari traiesc intr-o saracie teribila si fara nici o speranta. Metoda e simpla, ii platesc pe minoritarii care domina si decid pe acolo, aia devin super bogati, e foarte ieftin pentru cei care exploateaza si dupa aia tara respectiva este mulsa si secatuita aproape gratis!
Unica solutie viabila de a beneficia de resursele pe care le ai in curtea ta este ca tu sa le si exploatezi! ....Daca poti! Daca ai cu ce!....Daca nu, ori le faci cadou acum la aia care le exploateaza, ori le lasi pe viitor cand vei fi in stare (si sa nu uitam niciodata --- Romania care este producator de gaz natural plateste gazul MAI SCUMP decat tari care au zero surse de gaz! Asta spune totul despre cine conduce Romania!)......si cand il vad pe vreunul ca spune la TV cat de bine ar fi sa fie schimbata legea offshore (pentru a fi pradata mai bine Romania) imi vine sa-i sparg mutra de cretin si tradator. Multi sunt idioti utili dar unii sunt si platiti sa dea din clantza! Iar acum cine li se impotriveste acestor vanzatori de tara este catalogat automat "putinist". Pai hai sa ne imaginam ca Romania poate produce din zacaminte interne (nu conteaza de catre ce companii straine) 100% gaz necesarul intern in timp ce Rusia taie gazul pentru UE....... Ce se intampla in urmare??...... Ganditi-va cum a fost inceputul pandemiei si batalia pe masti, halate si ventilatoare chineze!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Ursula von der Leyen, şefa Comisiei Europene, a declarat miercuri că Uniunea Europeană va impune noi sancţiuni Rusiei, probabil cu privire la gaz şi petrol.
https://adevarul.ro/international/europ ... index.html
​​Sindicaliștii Blocului Național Sindical au ieșit miercuri în stradă să protesteze, cerând măsuri pentru atenuarea efectelor războiului din Ucraina și ale crizei energetice și alimentare, precum și negocierea salariilor. Proteste similare au loc azi în mai multe state europene.
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25 ... arilor.htm


https://twitter.com/ViktorijRus/status/ ... 4970939393


https://twitter.com/ninosha777/status/1 ... 5142005763


https://adevarul.ro/international/rusia ... index.html
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

diversetrancote
Posts: 186
Joined: 04 Jul 2017, 09:17
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by diversetrancote »

Mai calm baieti ca ati inceput sa semanati cu Sosoaca.
Pentru cei care vor sa se informeze cu mintea deschisa si nu din pozitia celui care le stie deja pe toate, propun aici un video:
https://www.youtube.com/watch?v=ODzsc2un1Bg

Post Reply