DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

deci, asa cum ti-am spus kaav, ne pierdem vremea cu el dupa cum vezi. Bate campii cu carti de zece ani, povetze si sugestii, aiureli.
trancotistu wrote:
14 Apr 2022, 22:55
Acum vreo trei-patru săptămâni fuseseră blocate conturile a două unități de prelucrare a aluminiului din Slatina. Azi sunt deblocate cu ajutorul neprețuit al psd-ului. Întreb: cine câștigă din treaba asta?
stimate sustinator de tefelisti (adica specia cea mai mincinoasa, veninoasa si fanatica si care acum cu evenimentul planetar si-au dat arama pe fatza - si sper sa nu reuseasca sa ne impinga in razboi!), PSD nu este pro-rus, nici pro-FSB/KGB. Daca ti mortis sa dai de urma rusilor te sfatuiesc sa te uiti mai bine in ograda celor pe care ii sustii. Marota asta pe care o rumega tefelistii cum ca PSD este pro-Russia, kaghebist, etc, este fix din armele propagandei clasice de a muta atentia in alte parti (se numeste diversiune). Ca da, PSD este infiltrat de marionete securiste (ca si restul partidelor - la greu!), aici da, se vede cum liderul lor actual s-a balbait in cateva ocazii in care nu primise ordine clare ce sa vorbeasca. Dar faptul ca elemente din Partidul Democrat american sustin tabara tefelista face ca PSD-ul (sustinut o vreme de tabara lui Trump) sa si-o fure cu invinuirea ca ar fi pro-rus. Insa asa cum am scris mai sus partidele din Romania nu conteaza, sunt coperti goale. In spatele carnavalului politic se afla papusarii, si aia NU sunt din Russia, contrar ceea ce au reusit sa infiltreze in capul tefelistilor de toate speciile. Ca si rusii au aici in RO cozi de topor, pai da, evident, cum se putea altfel?! Doar ca cei pe care "opinia publica" (a se citi tefelistii) ii cred filo-pro-rusi sunt doar fumigene ca sa mascheze adevaratii agenti. Pe care-i gasesti (cum altfel?!) exact in tabara si in specia la care nu te astepti, taman aia care zbiara mai tare pro-americaneste si pro-democratie. Ca asa e in jocul asta. Si pentru ca cei mai prosti spioni sunt aia pe care ii stie toata lumea. Cica cea mai mare victorie a diavolului a fost cand a convins lumea ce el nu exista.
Cat priveste Slatina si aluminiu, eu iti spun (asa cum ne zici tu noua) sa te mai informezi cum e impartit acolo capitalul si cum vine treaba cu subiectul asta. Tefelistii sunt cei care acum tipa cel mai tare (gen Inchizitie) sa fie taiati stalpii care stau in drumul lor de imbecili fanatizati si spalati pe creier. Daca vor reusi, ne va cadea blocul in cap. Deci, esti neinformat in legatura cu Slatina dar ai inghitit-o la fel ca si cazul Camelia Bogdan. Voi tefelistii sunteti teleghidati, jupanii va arunca subiecte cum sunt aruncate oasele la hienele din cusca la Zoo dupa ce au fost intaratate cu batul prin gard. In timp sunt construite prapagandistic "personajele bune" si "luminoase" (este exploatata latura naturala si buna a omului in dorinta lui de dreptate si ordine), personaje construite din diverse marionete pe care, asa cum viata o demonstreaza, ei le folosesc si dupa ce se uzeaza, le arunca la pubela. Papusarii tefelistilor sunt cei mai sinistri papusari pe care lumea i-a cunoscut pana acum si se inrudesc direct cu bolsevicii si nazistii din trecut. Astia exploateaza cele mai curate sentimente ale oamenilor curati dar naivi. Dintre acestia isi recruteaza "soldatii" propagandei lor si astfel, mare parte dintre intelectuali au aderat curentului. Legat de treaba asta as vrea sa citez ceva:
Potrivit psihologilor, există patru tipuri de inteligență:
1) Coeficient de inteligență (IQ)
2) Coeficient emoțional (EQ)
3) Coeficient social (SQ)
4) Coeficient de adaptabilitate (AQ)
1. Coeficient de inteligență (IQ): aceasta este măsura nivelului tău de înțelegere. Ai nevoie de IQ ca să rezolvi matematică, să memorezi lucruri și să-ți amintești lecții.
2. Coeficient emoțional (EQ): aceasta este măsura capacității tale de a menține pacea cu ceilalți, de a păstra timpul, de a fi responsabil, de a fi sincer, de a respecta limitele, de a fi modest, autentic și atent.
3. Coeficient social (SQ): aceasta este măsura capacității tale de a construi o rețea de prieteni și de a o menține pe o perioadă lungă de timp.
Oamenii care au EQ și SQ mai mari tind să meargă mai departe în viață decât cei cu un IQ ridicat, dar EQ și SQ scăzut. Majoritatea școlilor valorifică îmbunătățirea nivelului IQ în timp ce EQ și SQ sunt reduse.
Un om cu IQ ridicat poate ajunge să fie angajat de un om cu EQ și SQ ridicat, chiar dacă acesta are un IQ mediu.
EQ-ul tău reprezintă caracterul tău, în timp ce SQ reprezintă carisma ta. Dezvolta obiceiuri care vor îmbunătăți aceste trei Q-uri, în special EQ-ul și SQ-ul tău.
Acum există un al 4-lea, o nouă paradigmă:
4. Coeficientul de rezilienta (AQ): Măsura capacității tale de a trece printr-o perioadă grea în viață și de a ieși din ea fără să-ți pierzi mințile.
Când se confruntă cu necazuri, AQ determină cine va renunța, cine își va abandona familia, cine va lua în considerare sinuciderea.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

trancotistu, din perspectiva omului de rand care are acces la informatii, cu cat urci de ''jos in sus'' ca sa incerci sa intelegi ceva, realizezi (32 de ani de dezamagiri cronice la nivel de declaratii politice sunt un mare bonus ca si baza de cunoastere) ca, insusi conceptul de doctrina politica este o mare magarie. Notiunea de doctrina se aplica legitim, doar strict legat de domeniul religios. Este o uzurpare a unor drepturi intelectuale care nu se obtin, fara aspecte legate de meritocratie, adica de o calitate intrinseca a posesorului unei functii exterioare care corespunde legitim unei functii respectate, decat in baza unor calitati native nealterate de ideologi lumesti, mercantile - dezvoltate legitim in cadrul unei educatii specifice mediului de actiune care trebuie sa aibe efecte in lumea de zi cu zi, sociala. Aspecte corupte azi in mare parte.
Tot ce tine de politica este o caricatura a unitatii care presupune ca leaga fundamental fiintele umane de un crez comun. Cate vreme orice crez politic este doar o forma diferita de a purta freza, toate sunt la fel de inutile. Totii comunistii aia din vechime, erau niste entitati cu mentalitate de bancher/mosier/mari goange in materie de manipularea maselor, tributari ideologiilor care tin de revolutia industriala din vremea lor de atunci, de filozofiile umaniste, materialiste care nu mai pot concepe ca exista ceva ce le depaseste simturile de baza, simple intrumente utile in lumea asta. Ideologia conta strict exterior, pentru mase, ei cei din nucleul intern, nu dau o ceapa degerata pe concepte etice. Ii intereseaza strict relatiile de forta. Traim de multa vreme in minciuna si cateodata, viata cand iti ofera o criza existentiala, iti arata mut, fara cuvinte ca inca nu stim multe, ca si om de rand. Viata este ultra complexa dar se manifesta intr-o maniera simpla (nu simplista), in functie de context.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

trancotistu wrote:
14 Apr 2022, 22:55
Mai sus am recomandat o carte care a fost publicată acum vreo 10 ani. In ea se prezintă modul de funcționare a războiului economic dus de cremlin împotriva occidentului decadent.
Sti ca cine face banu' ''gros'', sprijina ambele tabere in acelasi timp? Ideologia comunista, nu a fost facuta de oameni saraci. Totul seamana mai degraba ca morcovul legat de un bat atasat de capul unui magar, in partea opusa unde este legat batul de cap - magar care va alerga toata viata si va spera ca o sa il prinda la un moment dat daca se straduieste suficient.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Mai bine să recunoaștem că ne-am înșelat decât să trăim în minciună (IV)
https://www.cotidianul.ro/mai-bine-sa-r ... nciuna-iv/
Incep cu sfarsitul, dar la fel de bine se poate incepe cu primul capitol.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Crucişătorul distrus „Moskva” avea focoase nucleare la bord? „Unde erau când muniţia a explodat?”

„Prieteni, experţii spun că, conform statului, există 2 focoase nucleare pentru rachete de croazieră la bordul Moskva (aceasta poate fi o ştire pentru mulţi, dar este adevărat, această navă este un purtător de arme nucleare). Unde sunt aceste focoase? Unde erau când muniţia a explodat? Unde este punctul de pe hartă? Coordonatele? „Acestea sunt competenţele Consiliului de Securitate al ONU, ale AIEA…”, a scris Klimenko, citat de zn.ua El a cerut, de asemenea, statelor riverane Mării Negre - Turcia, România, Bulgaria, Georgia - să se alăture imediat la eliminarea potenţialei ameninţări.

În plus, deoarece aceasta era nava amiral a flotei Mării Negre a Federaţiei Ruse, sediul şi comanda flotei erau la bordul acestei. Şi aceşti ofiţeri sunt cei care au cele mai multe întrebări, pentru că, conform unor surse ucrainene, dintr-un echipaj de peste 500 de oameni au fost salvaţi aproximativ 14-15. Ambulanţe au livrat la Sevastopol 14 marinari, inclusiv şeful serviciului medical al navei. Soarta celorlalţi, 496 de membri ai echipajului, este necunoscută, susţine jurnalistul Roman Tsimbaliuk pe Facebook . „În 14 aprilie 2022, în jurul orei 10:00, 14 marinari, inclusiv şeful serviciului medical al navei, au fost aduşi de pe crucişătorul Moskva la Sevastopol. Militarii au ajuns la debarcader cu o barcă cu motor, unde deja îi aşteptau ambulanţe”, a spus el.
https://adevarul.ro/international/rusia ... index.html

Oficial si comandantul e mort. Si observ ca sunt morti aproape toti daca din 500 se stie doar de 14 oameni. Baiul este ca daca nava are in ea focoase nucleare alea trebuie recuperate! Si sa speram ca nu sunt avariate! Astea poate nu explodeaza chiar asa usor insa in contact cu apa probabil polueaza radioactiv.

De data asta eu cred ca ucraineinii nu mint, au scufundat nava amiral a rusilor. Principalul indiciu pe care ma bazez este o informatie de la rusi care spune ca au trimis instant toate navele mai departe in larg. Deci eu cred ca intradevar, ucrainienii au troznit crucisatorul rusesc cu rachete. Ei spun ca s-au ajutat de o drona turceasca care le-a indicat pe unde sta nava (un alibi bun - insa americanii le puteau da pozitia super exacta). Si cel mai interesant, nava avea trei niveluri de aparare functie de distante, si care ar fi trebuit sa intercepteze rachetele trase de ucrainieni deoarece aceste rachete "Neptun" sunt lente, au cam 800...900Km/ora..... Asta....in caz ca erau rachetele experimentale Neptun?! (ca poate erau altceva?!) Suspect mi se pare ca americanii fac pe scepticii si obiectivii la faza asta cand m-as fi asteptat sa chiuie de bucurie ca protejatii lor au troznit nava amiral a rusilor! Dupa atitudine par cam suspecti (ca i-a lovit obiectivitatea taman acum), poate sunt cu musca pe caciula, adica poate in cel mai simplu caz le-au dat ucrainienilor coordonatele exacte sau..... poate alte rachete mai rapide?! Oricum, pentru rusi e o mare rusine si infrangere! Asa cum am zis, daca nava lor a troznit din accident, asta inseamna ca era Dorelul Ivan la bord, daca ucrainienii le-au scufundat jucaria, asta inseamna din nou ca sunt incompetenti deoarece o astfel de nava e aparata foarte bine de rachete. Deci oricum, rusii si-au furat-o urat de tot la faza asta. Ce se intampla la astia dovedeste ce poate face coruptia dintr-o tara, dintr-o armata, din orice!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Liber la prăduirea banului public. Parlamentarii puterii vor să mărească de 10 ori pragul pentru contractele fără licitații. “Jaf pe față!”
Un proiect de lege semnat de 137 de parlamentari PSD, PNL și UDMR prevede majorarea pragului valoric până la care se pot face achiziții fără licitație de peste 10 ori.

Avocatul de business Gabriel Biriș crede că majorarea acestor praguri nu va face decât să amplifice corupția în domeniul achizițiilor publice. „Până la 1.000.000 de euro fără să mai faci licitație publică, prin achiziție directă… Despre ce vorbim? Jaf pe față!”, a declarat Biriș pentru FANATIK.

Proiectul asumat de parlamentarii coaliției include și unele prevederi legate de modul în care s-ar derula contractele pe care statul le va da fără licitație, însă acestea nu oferă nicio garanție privind corectitudinea procedurii.

Astfel, autoritatea contractantă va fi obligată să publice anunțuri de achiziție pe site-ul propriu sau în SEAP doar dacă valoarea contractului depășește 300.000 de lei pentru bunuri și servicii și 3.000.000 de lei pentru lucrări. Cu alte cuvinte, nu doar că se vor putea da contracte de până la 5.000.000 de lei fără licitație, dar dacă valoarea nu depășește 3.000.000 nici nu va afla nimeni de modul în care a fost atribuit contractul. SEAP ar publica notificările doar în termen de 10 zile de la atribuirea directă.

Consultarea ofertelor, o pură formalitate
De asemenea, până la nivelul de 130.000 lei pentru bunuri și servicii și 500.000 de lei pentru lucrări, contractul poate fi atribuit în baza unei singure oferte.

Peste acest prag, „autoritatea contractantă are obligația de a consulta minimum trei operatori economici pentru achizițiile a căror valoare estimată este mai mare de 130.000 de lei pentru produse și servicii, respectiv 500.000 de lei pentru lucrări”, potrivit proiectului de lege.

Prevederea nu va împiedica fenomenul deja existent al „cartelurilor” de firme, când mai multe companii se asociază pentru a prezenta la licitații oferte convenite între ele anterior astfel încât să-și împartă contractele cu statul. Astfel, dacă cei trei operatori economici care vor trebui consultați sunt „selectați” dinainte, va câștiga contractul cine trebuie, nu cine face oferta mai convenabilă pentru instituția publică respectivă.

„Să vedem cum poți să absorbi fondurile alea prin achiziție directă! Acolo trebuie să respecți regulile de achiziție publică ce trebuie să fie competitivă și toate cele”, a comentat Gabriel Biriș.

Din nefericire însă, modificările vizează toate achizițiile publice ale statului român astfel că împărțirea pe ochi frumoși a contractelor de până la un milion de euro va afecta fondurile provenite de la buget, adică banii pe care statul îi smulge plătitorilor de taxe. Chiar dacă nu vor putea fi furați banii UE, vor fi prăduiți banii românilor.
https://www.fanatik.ro/liber-la-praduir ... a-19957653

Astia nu s-ar opri din furat nici sub bombardament!
Spun din experienta, toate incredintarile directe in tara asta sunt politice si corupte 100% (nu 99%!), Pentru asta se bat in campanii si alegeri, sa puna mana pe butoane (pix, stampila) ca sa fure din banul public. Dar si licitatiile sunt aproape toate furate, pe bune sunt doar alea unde se castiga prost de tot.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: DIVERSE

Post by trancotistu »

momolo wrote:
15 Apr 2022, 08:49
deci, asa cum ti-am spus kaav, ne pierdem vremea cu el dupa cum vezi. Bate campii cu carti de zece ani, povetze si sugestii, aiureli.
trancotistu wrote:
14 Apr 2022, 22:55
Acum vreo trei-patru săptămâni fuseseră blocate conturile a două unități de prelucrare a aluminiului din Slatina. Azi sunt deblocate cu ajutorul neprețuit al psd-ului. Întreb: cine câștigă din treaba asta?
stimate sustinator de tefelisti (adica specia cea mai mincinoasa, veninoasa si fanatica si care acum cu evenimentul planetar si-au dat arama pe fatza - si sper sa nu reuseasca sa ne impinga in razboi!), PSD nu este pro-rus, nici pro-FSB/KGB. Daca ti mortis sa dai de urma rusilor te sfatuiesc sa te uiti mai bine in ograda celor pe care ii sustii. Marota asta pe care o rumega tefelistii cum ca PSD este pro-Russia, kaghebist, etc, este fix din armele propagandei clasice de a muta atentia in alte parti (se numeste diversiune). Ca da, PSD este infiltrat de marionete securiste (ca si restul partidelor - la greu!), aici da, se vede cum liderul lor actual s-a balbait in cateva ocazii in care nu primise ordine clare ce sa vorbeasca. Dar faptul ca elemente din Partidul Democrat american sustin tabara tefelista face ca PSD-ul (sustinut o vreme de tabara lui Trump) sa si-o fure cu invinuirea ca ar fi pro-rus. Insa asa cum am scris mai sus partidele din Romania nu conteaza, sunt coperti goale. In spatele carnavalului politic se afla papusarii, si aia NU sunt din Russia, contrar ceea ce au reusit sa infiltreze in capul tefelistilor de toate speciile. Ca si rusii au aici in RO cozi de topor, pai da, evident, cum se putea altfel?! Doar ca cei pe care "opinia publica" (a se citi tefelistii) ii cred filo-pro-rusi sunt doar fumigene ca sa mascheze adevaratii agenti. Pe care-i gasesti (cum altfel?!) exact in tabara si in specia la care nu te astepti, taman aia care zbiara mai tare pro-americaneste si pro-democratie. Ca asa e in jocul asta. Si pentru ca cei mai prosti spioni sunt aia pe care ii stie toata lumea. Cica cea mai mare victorie a diavolului a fost cand a convins lumea ce el nu exista.
Cat priveste Slatina si aluminiu, eu iti spun (asa cum ne zici tu noua) sa te mai informezi cum e impartit acolo capitalul si cum vine treaba cu subiectul asta. Tefelistii sunt cei care acum tipa cel mai tare (gen Inchizitie) sa fie taiati stalpii care stau in drumul lor de imbecili fanatizati si spalati pe creier. Daca vor reusi, ne va cadea blocul in cap. Deci, esti neinformat in legatura cu Slatina dar ai inghitit-o la fel ca si cazul Camelia Bogdan. Voi tefelistii sunteti teleghidati, jupanii va arunca subiecte cum sunt aruncate oasele la hienele din cusca la Zoo dupa ce au fost intaratate cu batul prin gard. In timp sunt construite prapagandistic "personajele bune" si "luminoase" (este exploatata latura naturala si buna a omului in dorinta lui de dreptate si ordine), personaje construite din diverse marionete pe care, asa cum viata o demonstreaza, ei le folosesc si dupa ce se uzeaza, le arunca la pubela. Papusarii tefelistilor sunt cei mai sinistri papusari pe care lumea i-a cunoscut pana acum si se inrudesc direct cu bolsevicii si nazistii din trecut. Astia exploateaza cele mai curate sentimente ale oamenilor curati dar naivi. Dintre acestia isi recruteaza "soldatii" propagandei lor si astfel, mare parte dintre intelectuali au aderat curentului. Legat de treaba asta as vrea sa citez ceva:
Potrivit psihologilor, există patru tipuri de inteligență:
1) Coeficient de inteligență (IQ)
2) Coeficient emoțional (EQ)
3) Coeficient social (SQ)
4) Coeficient de adaptabilitate (AQ)
1. Coeficient de inteligență (IQ): aceasta este măsura nivelului tău de înțelegere. Ai nevoie de IQ ca să rezolvi matematică, să memorezi lucruri și să-ți amintești lecții.
2. Coeficient emoțional (EQ): aceasta este măsura capacității tale de a menține pacea cu ceilalți, de a păstra timpul, de a fi responsabil, de a fi sincer, de a respecta limitele, de a fi modest, autentic și atent.
3. Coeficient social (SQ): aceasta este măsura capacității tale de a construi o rețea de prieteni și de a o menține pe o perioadă lungă de timp.
Oamenii care au EQ și SQ mai mari tind să meargă mai departe în viață decât cei cu un IQ ridicat, dar EQ și SQ scăzut. Majoritatea școlilor valorifică îmbunătățirea nivelului IQ în timp ce EQ și SQ sunt reduse.
Un om cu IQ ridicat poate ajunge să fie angajat de un om cu EQ și SQ ridicat, chiar dacă acesta are un IQ mediu.
EQ-ul tău reprezintă caracterul tău, în timp ce SQ reprezintă carisma ta. Dezvolta obiceiuri care vor îmbunătăți aceste trei Q-uri, în special EQ-ul și SQ-ul tău.
Acum există un al 4-lea, o nouă paradigmă:
4. Coeficientul de rezilienta (AQ): Măsura capacității tale de a trece printr-o perioadă grea în viață și de a ieși din ea fără să-ți pierzi mințile.
Când se confruntă cu necazuri, AQ determină cine va renunța, cine își va abandona familia, cine va lua în considerare sinuciderea.

Cel mai probabil e chiar hazliu pentru cei mai tineri (hai să zicem) duelul ăsta dintre noi. Eu arunc cu informație în capul tău și tu reacționezi cum știi tu mai bine... :) Încerc să-mi închipui, dacă eu sunt spălat pe creier cum o arăta un creier murdar?!? Chiar nu am nimic împotriva opiniei tale, chiar mă bucur că ești ferm pe poziție. Ai dreptate în tot ce ai scris.
kaav wrote:
15 Apr 2022, 14:46
trancotistu, din perspectiva omului de rand care are acces la informatii, cu cat urci de ''jos in sus'' ca sa incerci sa intelegi ceva, realizezi (32 de ani de dezamagiri cronice la nivel de declaratii politice sunt un mare bonus ca si baza de cunoastere) ca, insusi conceptul de doctrina politica este o mare magarie. Notiunea de doctrina se aplica legitim, doar strict legat de domeniul religios. Este o uzurpare a unor drepturi intelectuale care nu se obtin, fara aspecte legate de meritocratie, adica de o calitate intrinseca a posesorului unei functii exterioare care corespunde legitim unei functii respectate, decat in baza unor calitati native nealterate de ideologi lumesti, mercantile - dezvoltate legitim in cadrul unei educatii specifice mediului de actiune care trebuie sa aibe efecte in lumea de zi cu zi, sociala. Aspecte corupte azi in mare parte.
Tot ce tine de politica este o caricatura a unitatii care presupune ca leaga fundamental fiintele umane de un crez comun. Cate vreme orice crez politic este doar o forma diferita de a purta freza, toate sunt la fel de inutile. Totii comunistii aia din vechime, erau niste entitati cu mentalitate de bancher/mosier/mari goange in materie de manipularea maselor, tributari ideologiilor care tin de revolutia industriala din vremea lor de atunci, de filozofiile umaniste, materialiste care nu mai pot concepe ca exista ceva ce le depaseste simturile de baza, simple intrumente utile in lumea asta. Ideologia conta strict exterior, pentru mase, ei cei din nucleul intern, nu dau o ceapa degerata pe concepte etice. Ii intereseaza strict relatiile de forta. Traim de multa vreme in minciuna si cateodata, viata cand iti ofera o criza existentiala, iti arata mut, fara cuvinte ca inca nu stim multe, ca si om de rand. Viata este ultra complexa dar se manifesta intr-o maniera simpla (nu simplista), in funcție de context.
Este opinia mea, nu susțin că e adevărul și mă refer la scena națională.
În fapt trăim o etapă numită post adevăr iar marele zgomot în care aparent nu putem decela informațiile adevărate de cele false e dat de corupția generalizată - endemică. Aparent corupția, în toate formele ei ocupă locul cauzei - ori ea e efect. Desigur toate partidele și societatea în ansamblu e coruptă. Există o corupție istorică pe care am moștenit-o din cultura bizantină care a fost suprapusă pe pe formele decadente ale comunismului. După câte am văzut am fost acid criticat că am desconsiderat comunismul românesc. În viziunea mea comunismul este reacție și polul opus al capitalismului iar cele două forme sunt deja depășite azi de revoluția informațională și contextul actual al omenirii (e de discutat aici). Mă întorc la corupția de azi. Ea este efectul istoric al momentului în care România a pus punct dictaturii și încercării de armonizare cu occidentul capitalist (care căuta soluții la crizele lui sistemice). În ecuație mai intră relația cu fostul imperiu sovietic care și el se descompunea căutându-și propriul rol. Mai mult decât atât, Revoluția Română a fost deturnată printr-o lovitură de stat. Iliescu a subordonat securitatea și armata generalului Militaru (KGB) încercând să păstreze în România în sfera de influență sovietică și să promoveze comunismul de tip Gorbaciov. Numai că URSS se destramă și Rusia caută soluții de a se privatiza. În România a fost preluat și ”adaptat” local liberalismul de tip Gorbaciov. Privatizarea MEBO (nu ne vindem țara) a asigurat un jaf generalizat pe toate formele de producție și falimentul marilor giganți industriali. Asta a dus o sărăcie profundă (după un deceniu de privațiuni) care încă își mai arată prezența și azi. Care e soluția? Aplicarea legii și pedepse corecte. E simplu.
De ce spuneam despre Cristoiu și Nistorescu că sunt criptocomuniști. De fapt Cristoiu întotdeauna a spus public că e comunist, Nistorescu nu. Acești ziariști au fost doar instrumente ale puterii și nu au semnalat adevăratele probleme grave care loveau România. Au și au avut legături directe cu personaje sulfuroase ale tranziției românești. Eu personal nu pot și nici nu mai vreau să îi mai citesc. Sunt doar escroci în ceea ce privește informațiile pe care le lansează.
Întrebam mai demult de valorile în care credeți, nu mi s-a răspuns. E important să știți în ce credeți.

Eu propun un remember a ceea ce s-a întâmplat și situația corupției de azi.
Pentru cei care nu cunosc personajele vin cu o clarificare, Toți pe care îi veți vedea au legătură directă cu fosta nomenclatură, fosta securitate și cei doi eroi ziariști mai sus menționați. Luați-vă semințe că e mai tare decât pe netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=H0jIgkYJdIg

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

trancotistu wrote:
15 Apr 2022, 20:32
După câte am văzut am fost acid criticat că am desconsiderat comunismul românesc.
asta e in imaginatia ta. Evident este fals ce afirmi, nu ai fost, citez "acid criticat că ai desconsiderat comunismul românesc" (discutia a fost despre cu totul altceva, despre dizidenti, iar aici nu e nimeni pro-comunism) si evident ai probleme (grave) cu intelegerea (priceperea). Iar "comunismul romanesc" nu a existat, nu a fost comunism, a fost altceva in 2 perioade distincte, prima a fost ocupatia si dominatia URSS printr-o oligarhie impusa de sovietici si adusa de acolo in prima faza (din care s-a desprins Gheorghe Gheorghiu-Dej care a avut niste merite nationaliste in ultima perioada - de unde se pare ca i s-a tras si moartea pedeapsa pentru ca a reusit sa-i faca pe rusi sa plece din Romania), a doua a fost o forma de nationalism sub dictatura lui Ceausescu folosind doctrina marxist-leninista de la care i s-a tras si lui Ceausescu falimentul regimului lui, si finalul (pentru ca nu a vrut sa cedeze de la aceasta doctrina - care este o tampenie teoretica inaplicabila - pe care a aplicat-o intr-un stil nationalist, adica a vrut sa aplice ceea ce nu se poate aplica, iar componenta economica a dus sandramaua la demolare in final).
trancotistu wrote:
15 Apr 2022, 20:32
Revoluția Română a fost deturnată printr-o lovitură de stat. Iliescu a subordonat securitatea și armata generalului Militaru (KGB) încercând să păstreze în România în sfera de influență sovietică și să promoveze comunismul de tip Gorbaciov.
nu a existat nici o revolutie. Nu a avut caracteristicile unei revolutii. Deci nu avea ce sa fie deturnat. A fost o revolta populara de nemultumire cum au fost de exemplu diversele rascoale in perioada "primaverii arabe". Toata populatia era in tensiune pentru ca aflase de la Radio Europa Libera cum regimurile comuniste vecine cad unul dupa altul. Batea vantul schimbarii chiar de la Moscova. La Timisoara a inceput de la pastorul ungur celebru. Si a fost inabusit totul acolo. Apoi la Bucuresti au fost niste tradari in jurul lui Ceausescu. L-au incurajat sa faca mascarada aia de miting (la care am participat, vazut totul, am trait totul direct acolo) pe amintirea mitingului spontan din 1968 cand intrasera rusii in Cehoslovacia cu tancurile si lumea s-a adunat singura (nechemata) unde Ceausescu a avut momentul lui de glorie care ulterior i-a dus in eroare pana si pe americani. El in 1989 era bolnav si ramolit si o luase razna, nu mai percepea corect realitatea si astfel si-a imaginat ca mai joaca un moment din ala de glorie. Credea sincer ca Romania e atacata de unguri si rusi. Era izolat de la vizita lui Mihail Gorbaciov din 1985 care venise aici sa-i spuna direct ca ori face perestroika, ori va fi eliminat. Olteanul nostru a fost incapatanat, a zis NIET, asa ca dupa 1985 si pana in 1989 RSR era mai rau izolata decat e Koreea de Nord azi, mai pe scurt atat americanii cat si rusii ii voiau gatul. Iar el nu a fost capabil sa se schimbe nici un milimetru. Probabil chiar si securistii din jurul lui au fost disperati la Congresul 14 (unde din nou am vazut si trait direct acolo in strada) cand unii mai trageau speranta ca batranul o sa faca o schimbare. El nu si nu! Nu schimba nimic dintr-o doctrina deja abandonata chiar si de fratii socialisti.
La mitingul din 21 dec. 1989 gloata aia uriasa a fost speriata cu niste zgomote puternice din spate. Tensiunea era imensa pentru ca Radio Europa Libera anunta zeci de mii de morti la Timisoara, oras "inecat in sange", dictatorul criminal, etc, reteta pe care o vedem azi la razboiul din Ucraina. Deci lumea era un butoi cu pulbere iar tovarasii securisti ciobani de turma au avut grija sa cheme pulimea inca de cu noaptea in cap (cand era frig si ceata), sa tina masele pe strazi, sa dea zvonuri ca ba se tine, ba nu se tine, deci gloata a fost fragezita bine pana la miting cand BUM-BUM si s-a daramat castelul din carti de joc. Eu relatez direct deoarece am facut parte din gloata. Ori gloatele nu au elite pregatite sa preia puterea intr-un stat. Omul de rand habar nu are ce trebuie facut, asa ca cine naiba sa preia puterea decat unicii dizidenti a lui Ceausescu, comunistii pro-sovietici in frunte cu Iliescu?! Despre care eu stiam de la tata inca dinainte de 1984 in timp ce lumea majoritara habar nu avea, cine e asta. Iliescu si cei cativa din jurul lui, inclus generalul Militaru agent sovietic stiut erau unicii politici, hai sa spun "elite" care nu faceau parte din regimul-aparatul Ceausescu. Fusesera trasi pe dreapta si Ceausescu nu ii omora pentru ca erau "garantati" de sovietici, i-ar fi suparat tare si se stie, cu asta chiar suntem de acord, KGB avea metode teribile daca voiau sa lichideze pe cineva. Plus ca totusi Ceausescu nu a ordonat prea multe crime cat a fost in functie. Deci in afara de Iliescu si gashca lui de dizidenti pro-sovietici nu existau alti politicieni care sa stie ce sa faca, cum sa preia puterea, cum se face cu asta, ce trebuie actionat, etc. Evident ca au dat telefon la Sefu sovietic dupa care Militaru a suborodonat, adica sovietizat ceea ce putea sa sovietizeze. Numai ca sovieticii nu mai erau la fel, erau perestroikisti si in scurt timp nu au mai fost deloc.
Deci nu a fost revolutie pentru ca nu are nimic dintr-o revolutie. A fost o revolta populara pe un fond enorm de nemultumire materiala cu revolta stimulata de "agenturili straine" de la est si vest pe fondul careia la putere a fost adusa micuta insula pro-sovietica care mai exista in regimul Ceausescu. Si da, Iliescu a vrut socialismul cu fatza umana dupa care si-a dat seama ca nu poti sa te pishi contra vantului si a inceput sa o ambaleze sa nu mai fie nici cal si nici magar, chestie care ne-a tinut pe loc vreo 10 ani si a falimentat masiv cam tot ce conta in economie. Dar revolutie nu a fost nici o clipa. Doar noi am crezut ca este. Ne-a lucrat bine propaganda maiastra a vestului.
trancotistu wrote:
15 Apr 2022, 20:32
Aplicarea legii și pedepse corecte. E simplu.
nu e simplu deloc. Legea e scrisa prost si ticalos (avem peste 25.000 de legi si majoritatea au peste 100 de pagini) iar sistemul juridic este de secolul 19 si mancat grav de coruptie, ineficienta, incompetenta. Si totul e format din oameni. Majoritarul respira coruptie de mic, nedreptatea, jmecheria, saritul peste rand, hotia, dispretul fata de reguli si fata de ceilalti fac parte din natura majoritarului. Orice sistem e format din oameni. Sunt precum caramizile la o constructie. Daca ai caramizi proaste nu poti construi nimic bun cu ele. Romania nu a avut elite autentice si acum e chiar mai grav, cei 31 de ani de aberatie au distrus pana si ceea ce mai ramasese bun din fostul regim din punct de vedere elite, profesional, cultural, etc. Avem generatii de analfabeti functionali, nu stiu nici sa lege o fraza desi au cate trei diplome. Legile sunt ametite si prost scrise, se bat cap in cap, sunt incalcite si in puncte esentiale sunt nebuloase, au mai multe intelesuri si desi textele sunt o mare diaree de text, scapa multe situatii de viata care nu sunt acoperite de legea respectiva, ori voit, ori din prostia celor care le-au scris. Totul e rezultatul hotiei impletita armonios cu prostia. In cele peste 3 decenii s-au adunat tone de legi, o diaree juridica. Iar sistemul juridic romanesc asa cum e el, uman, material, organizational este o caruta cu magar in era trenului TGV. Nu ai cu cine sa aplici legea, nu ai nici legi klumea, nu ai nici traditie a profesionalismului si nici a corectitudinii, iar meritocratia e numai in cartile cu basme. Tara asta nu poate functiona cu acest sistem democratic importat aiurea, suntem caz asemanator cu tari arabe sau ceva de genul asta. Genul asta de popoare functioneaza numai sub biciul unui dictator. Si se vede din plin, este debandada si paragina permanenta si toate decad si merg spre disolutie.
trancotistu wrote:
15 Apr 2022, 20:32

De ce spuneam despre Cristoiu și Nistorescu că sunt criptocomuniști. De fapt Cristoiu întotdeauna a spus public că e comunist, Nistorescu nu. Acești ziariști au fost doar instrumente ale puterii și nu au semnalat adevăratele probleme grave care loveau România.
toti ziaristii actuali din Romania sunt instrumente ale puterii corupte de orice fel (tonomate in care stapanul baga fisa si ele canta cum dicteaza stapanul). Intreaga presa romaneasca e praf. Insa nu ne putem mira din moment ce si in inima democratiei planetare presa a ajuns foarte rau!
A face diferente intre ziaristii din Romania e cum ai scurma cu batul intr-un rahat pe strada sperand ca vei gasi ceva bun de mancat in el.
Dar de CTP ce zici?! Alt tonomat care a cantat pe la toate mesele (canta si acum ce i se dicteaza). Mi-ai mentionat numai dusmanii tefelistilor.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: DIVERSE

Post by trancotistu »

He, mi-e silă și de CTP, nu-l urmăresc de ani buni. Nu știu situația concretă a ziaristicii românești, am cunoscut mediul lor acum vreo 15 ani și era grețos.
Eu personal sunt împotriva formelor dictatoriale de orice fel, nu găsesc argumente solide.
Corect, nu a existat comunism românesc,incercam să clarific la ce zonă mă refeream. Mă bucur că ai mai nuanțat in ceea ce privește crimele lui Ceaușescu. Crimele lui Iliescu? Are ceva, ceva ? Oare cum putem compara nivelul criminal între cei doi?

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

iti dau o veste proasta..... in fisa postului de conducere a populatiei se cere..... criminal, macelar, cinic, rece, oleaca si psihopat (astia au un farmec al lor, ii cuceresc si vrajesc pe cei mai multi). Nu mai spun ca daca nu esti si mincinos notoriu, nu ai ce cauta in post! Nu e pentru oricine si nici vorba de sfinti sau oameni delicati si morali, nu corespund fisei postului. Adica astia nu au eficienta si sunt eliminati rapid ori duc populatia la faliment pana ii elimina imprejurarile pe care l-au provocat. Cel mai talentat pentru post e criminalul inteligent, oleaca filozof si bun observator de oameni cu veleitati morale. Pe scurt, aia cu sange in instalatie. Pentru a conduce nu e nevoie sa sti domenii diverse, e nevoie sa sti sa te folosesti de oamenii potriviti la locul potrivit scopurilor, e nevoie sa cunosti bine la oameni, sa fi pradator de oameni, sa simti mai mult decat ce simte un om obisnuit si evident, e nevoie de ce am spus deoarece un om integru, moral, drept la modul absolut, s-ar dili instant in postul de lider, dar nici nu ajunge acolo, e cosit pe drum.

Deci lumea a fost condusa intotdeauna de criminali. E in fisa postului.

Ca orice meserie si a fi lider (sef) e o meserie si necesita talent nativ, pregatire, aptitudini. De exemplu doar a fi criminal nu e ok pentru acest post. Astia ori sunt omorati, ori dati jos, ori isi duc poporul la groapa.
E valabil oriunde in lumea asta in orice sistem.

Orice istorie ai citi si afla vei vedea ca orice mare conducator a fost si un mare criminal, macelar, etc. E o meserie ca si abatorul, vidanja, cioclul, etc.
De aceea spuneam ca in istorie dupa ce orice fel de revolutie a invins, primii eliminati sunt intelectualii. Astia gandesc prea mult, se complica, au scrupule si mustrari de constiinta, sovaiesc, adica popular spus, se caca pe ei si nu sunt in stare sa faca ce trebuie facut practic la abator. Nu angajezi la abator iubitori de animale care se zvarcolesc de constiinta cand e prinsa vaca in lanturi si omorata cu ciocanul in cap. Nu uita, cu totii mancam vaca si de Paste multi vor manca miei! E si cazul medicilor, mai ales specializarea chirurg, adica un macelar de mare rafinament. Noi care nu avem talent daca vedem ce face un chirurg lesinam lati. Orice activitate umana e o meserie ca si aia de hot, curva, criminal pe bani, lider de populatii, militar, etc, etc.
Noi rumanii avem printre alte handicapuri si pe acela sa nu intelegem importanta talentului pentru orice, de la talentul de a fi mare artist pana la talentul de a fi mare vidanjor si de aici handicapul sa nu respectam priceperea, munca, talentul, totul incununat cu ideea ca munca e injositoare si trandaveala este nobila, adica o mentalitate de evul mediu cu atavisme ramase in mentalitate de genul stapan-sluga. Copiii sunt indopati de mici cu mentalitatea asta de evul mediu si neo-ghertzoi iar scoala e caca-maca pentru educatia cupilului, mai degraba ii perverteste la coruptia generalizata din societate. Dar baza sunt parintii, adica modelele copilului, care se formeaza complet pana la varsta de 14 ani dupa care nu se mai schimba pe fundament.

De aceea iti spun cu regret ca Romania ca si alte multe tari (exemplu, cele arabe) nu e capabila de a construi democratie functionala si autentica. Facem parte din tarile primitive care au nevoie pentru a functiona de Stapan/Satrap/Conducator suprem. Drept dovada ceea ce s-a construit in 15 ani de Ceausescu nu poate fi ajuns, e o performanta uimitoare, socanta pentru orice minte logica si neatinsa de fixisme. A construi cat a construit Ceausecu cu un popor de idioti, e o performanta dubla! Faptul ca suntem un popor de idioti este vizibil numai daca iesi in fatza blocului sau mergi pe strada si ai totusi un spirit de observatie.
Ca s-a construit mult si prost in perioada cizmarului, ca nerespectand regulile elementare de piata multe s-au facut inutil cu sacrificii inutile si apoi au ajuns la groapa de gunoi, etc, etc, asta e alta poveste. Dar vezi in astia peste 30 de ani dupa 1990 ca Romania fara Satrap nu mai poate construi, doar se taraste sa treaca timpul, adica isi pierde vremea. Placut traiul nou pentru o minoritate care traieste cu nivel material de trai ca in Vest, neplacut pentru o majoritate care a si emigrat masiv in milioane! Ai caror copii nu vor mai fi rumani peste o generatie!

Deci, in sistemul actual speri degeaba la ceva bun. NU va veni nimic bun. Totul se va târâ lent, ineficient, insuficient, o perpetua paragina unde totul se face de urgentza, in ultima clipa, cand pica sandramaua pe noi si nu avem de ales. Un numitor comun in Romania indiferent de sistemul politic este ca nimic nu ajunge, totul este insuficient, lumea nu incape si "nu apuca toti". Vezi de sarbatori ca nu mai incape partia de schi, strazile de masini, parcarile, cozi peste tot, hoteluri insuficiete, plaje insuficiente, totul insuficient, numai in Romania vezi asemenea buluceli cretine, asa un sistem care nu poate asigura un flux echilibrat in timp ce la altii totul e lejer, gol, rar cand e mai multa lume. La noi e o chestie la zi, mereu la fel, lumea nu incape pe nicaieri si nimic nu ajunge la toata lumea. Indiferent ca o vanzare mai mare ar implica profituri mai mari insa totul pleaca de la dezorganizare, lipsa capacitatii de prevedere, de previziune, de a gandi abstract si de a planifica abstract, adica mai departe de gandirea primitiva legata numai de ce se vede si ce se simte, pipaie, miroase acum!

Sistemul actual cu alegeri cu tot, si tot ce exista ca stat nu are de unde sa se imbunatateasca sau sa se reformeze, ii lipseste organul necesar, e cum ai cere unui ierbivor sa manance carne. Partide si orice exista in sistemul actual care afirma ca vor sa reformeze, sunt numai gogosi umplute cu aer. S-a vazut de curand cu USR care a esuat lamentabil si probabil, parerea mea, definitiv, eu cred ca la urmatoarele alegeri nici nu mai trec pragul sau daca trec, vor fi un apendic inutil. Astia au suit pe iluzia de reforma.

Dar poporul nu vrea reforma (decat din gura si fiecare vrea.... numai daca nu il atinge pe el in nici un fel - deci fiecare vrea pe pielea altora, nu a lui!).

Poporul nu e pregatit pentru asa ceva, nu e educat, nu intelege, nu are acea gandire abstracta necesara a omului evoluat. Suntem primitivi tot in evul mediu desi ca ambalaj semanam cu lumea moderna.

Imediat dupa 1990 poporul a vrut imposibilul, adica sa se faca ca munceste in fabricile comuniste si sa fie platit si sa traiasca ca in America unde vazuse ce vazuse si ce putuse intelege "la video". Poporul nici azi nu a renuntat la credinta ca libertatea si democratia este sa faci ce vrea pula ta indiferent ca deranjezi pe altii sau ii calci in picioare.

Poporul nostru a fost educat si stimulat in ideea (de tip ProTV, astia au fost primii care au indus), "Toti castiga!". Ideea asta de "toti sunt pe locul 1 pe podium" este complicata, vine din trecutul necomunist si e si produsul frustrarilor din regimul "comunist". Oamenii in tara asta nu au educatia de baza simpla si necesara sa se descurce in lumea moderna. Sau ca sa fiu mai precis, majoritatea .....si din pacate problema e mai accentuata in afara Transilvaniei care a primit din trecut o educatie si o traditie mai apropiata de civilizatia europeana. Dar diferentele nu sunt asa mari, suntem totusi mai uniformi decat alte popoare din zona.

Noi nu suntem europeni 100%, suntem doar pe jumatate, cealalta jumatate fiind balkanica si orientala, turcizata si orientala (totul uniform raspandit in Romania, deci inclus Ardealul dar cu diferente de procente - s-a vazut mereu la alegeri).
Din pacate poporul asta a avut un contra talent inca din vechime de a invata mai repede ceea ce e rau de la altii decat ceea ce e bun. Acest contra talent parca ar fi chiar gentic, se observa si la copii. Pe scurt, astia nu pot fi lasati de capul lor, au nevoie de un Conducator (Satrap, Jupan, Ala cu biciul, tatuc, etc) sa le spuna ce au de facut si sa nu aiba de ales. Orice libertate astia o transforma in debandada, haos, aiureala, disolutie. Probabil orice popor are nevoie de niste sute de ani de "satrapie" (bici pe spinare si hatzuri intre dinti tinute la capat de un Stapan) pana sa ajunga la rafinamentul democratic care inevitabil la modul autentic este...... socialist asa cum vedem la nordici.

La noi in RO o alta mare problema este si pamantul prea bun, roditor, bogat care a dat de mancare la toti neispravitii in loc sa-i omoare, si astfel (nea' Darwin e mereu actual) sa se faca o selectie naturala a rasei mult mai buna. De exemplu la nordici a fi prost, neispravit, putoare, Dorel, etc, este echivalent cu moartea naturala grabnica pentru ca la aia iarna nu iarta, e dura, daca nu te duce capul sa te organizezi ca s-o treci, nu o mai treci. La aia a fost o selectie naturala pentru ca pamantul lor e rau si sarac. Cazul multora, japonezi, nemti, chiar si englezi, cu totii au tari care abia le pot da de mancare si pentru asta trebuie sa fi destept, harnic, sa poti face previziuni. Pai cat sunt capabili rumanii de previziuni?!?! Zero! Varza! O vezi in orice domeniu cat de mic, nu sunt capabili sa prevada nimic, mereu sunt luati prin surprindere chiar si de cele mai previzibile evenimente! Pentru ca pamantul asta a fost mereu prea bogat, prea bland, prea bun si a dat de mancare si trai la toti nesipravitii care s-au impuiat si au procreeat alti neispraviti. Deci, astia nu pot fi lasati de capul lor pentru nu sunt capabili sa isi decida singuri soarta, au nevoie de un mare cioban, un Satrap cu bici, un Jupan care sa le spuna ce au de facut si ei sa nu aiba de ales..... altfel, debandada, neispravire, paragina, haos, nimic de calitate, aiureala plus coruptia si nepotismul ca un cancer si care sugruma orice progres economic si de civilizare.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: DIVERSE

Post by trancotistu »

Prin urmare cel mai bine pentru români ar fi un dictator și o dictatură?

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Problema cu orice regim dictatorial este ca vor suferii la un loc si oameni corecti pe langa oamenii de o calitate proasta. Traim intr-o epoca in care calitatea umana a scazut si mai mult decat in trecut. Obligatoriu intr-o dictarura patura ''superioara'' deja corupta de perspectiva faptului de a avea si mai multa putere, va apela la mijloace abuzive inevitabil pentru a-si atinge scopurile. Aspecte care vor crea suparari si frustrari si mai mari decat in prezent. Tind sa cred ca puterea pentru cei care o au deja devine singurul scop al existentei lor.
Dictatura la modul ''profesional'' exista in Korea. Oare cat de apti sunt nefericitii aia care suporta un regim criminal sa relationeze firesc intr-o lume libera?
Tot ce conteaza este ca lucrurile sa nu degenereze ca apoi intoarcerea este imposibila, sau foarte grea la echilibru. Cel mai toxic aspect la tara noastra este faptul ca institutiile statului s-au lasa infiltrate de oameni pe care singurul lucru care i-a interesat a fost sa se capatuiasca. Pestele de la cap se-n pute, nu de la coada. Intrebarea ta este foarte buna dar raspunsul real ar presupune un efort colosal din partea structurilor, un efort consecvent si devotat unei cauze nobile nu manipularile ordinare care se intampla in prezent. Conteaza legea dar la fel de mult si calitatea umana a celui care o aplica + factor decisiv si el va fi la randul lui expus unor sfere de influienta negativa dintr-un mediu deja corupt de lacomie, favoritisme, etc

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Lacomia, dorinta de a fi favorizat (viata nu o prea face, dar anumite relatii pot facilita acest aspect), speranta debila ca esti important (in timp ce esti doar un graunte de nisip pe o plaja imensa) este o expresie directa a unei frici viscerale care ca si o ciocanitoare obraznica ne asalteaza psihismul cu nelinisti (omeneste vorbind sunt legitime, dar noi ca si oameni suntem doar o punte dintre animalic si suprafiresc, nu suntem un scop in sine).
A putut defini cineva vreodata, fara sa minta, granita clara dintre viu si neviu? Oare nu din cauza ca politicile stiintifice inzestrate cu putere declarationala, habar nu au cu ce se manaca viata si cel mai simplu mod de a parea informat este faptul ca se declara ''acum stim tot'' si de a discrimina abuziv, tot ce contrazice retorica oficiala, daca aduce ''banii'' la pusculita celor care au voie sa aibe dreptate ca asa vor ei ca daca nu ar fi asa isi pierd influienta (extrem de discutabila ca si valoare autentica) in lume?

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

trancotistu wrote:
16 Apr 2022, 19:55
Prin urmare cel mai bine pentru români ar fi un dictator și o dictatură?
concluzie tipica de tefelist. Mintea de tefelist lucreaza binar (ca si mintea de bolsevic sau nazist), adica totul si mai ales ceea ce-i esential e in alb si negru. Acum tefelistii sunt setati la faza cu rusii-kgb-fsb-putler cauza raului suprem (unic). Aia mai sofisticati au citit carti multe si scurma citate in istorie dandu-se profesori.

Dictatura e oriunde, nu exista democratie asa cum o viseaza tefelistul. Cum nici comunism nu a existat vreodata asa cum a visat-o bolsevicul. Idem si la nazisti dar la astia era treaba mai simpla, mai ordonata, efectul acelasi la toti (= genocid).

Statele occidentale care se denumesc democratice si libere sunt conduse tot prin dictatura. Mai mult sau mai putin inteligenta, mai mult sau mai putin mascata.
USA care e varful democratiei planetare este un stat politienesc. Cine a fost acolo stie bine ca nu misti, te pun aia jos instant! Esti liber doar cata vreme nu superi sistemul. Si sistemul ala sufera acum ca orice dictatura de pervertire in timp. Toate dictaturile obosesc (istoria stiuta de vreo 4.....5 mii de ani dovedeste asta constant). Oricine poate sa vada cat de rau a evoluat situatia democratiei in USA in ultimele 2 decenii. Au ajuns sa se imparta in doua tabere ireconciliabile aproape sa-si ia gatzii unii la altii, l-au ales pe Trump, apoi au ales un batran bolnav, presa a ajuns un tonomat cu fise impartita intre cele doua tabere, ziaristii independenti au ajuns specie pe cale de extinctie, totul e impartit pe tabere si afiliatie, presa fiind a 4-a putere in stat si iata, deloc ultima, cateodata pare sa fie prima! Asa cum am scris mai sus, 1% din populatia USA detine bogatie egala cu 90% din populatia USA. Marile concerne dicteaza subteran directiile statului si interesele politice. Omul de rand e o mica rotita intr-o masinarie condusa de iluzii bine induse si educate individului din copilarie. De aia in fapt mai nici un ruman emigrat acolo nu se poate adapta, ii lipseste spalarea pe creier de mic, o anume spalare, ca sunt diverse programe de spalare pe creieri, fiecare zona culturala, stat, etc, are una specifica.
Democratiile occidentale sunt tot niste dictaturi. Tefelistul visator afla direct pe pielea lui doar atunci cand face ceva care deranjeaza sistemul subteran de putere. Masele au iluzia ca voteaza si aleg insa "aleg" doar ce li se pune pe tava. Cine pune pe tava?!?! Elita, oligarhiile...... si da, stimate tefelist, nu numai Russia are oligarhi! :lol: In ultimele decenii s-a ajuns mai rau de atat, alegerile par sa fie destul de falsificate la modul primitiv, grosolan, adica furt si deturnare de vot. Am zis ca orice dictatura se descompune in timp. Dar in general in "Lumea libera si democratica" (= "Imperiu al Minciunii") nu e mereu nevoie sa furi votul. Presa isi face treaba, impinge turma acolo unde trebuie.
Deci exista dictaturi de toate felurile, de la cele primitive ca in Koreea de Nord pana la unele primitive dar ceva mai ambalate ca in Russia pana la cele foarte sofisticate si extrem de bine ambalate ca in Occident. Tefelistul nu vede decat dictatura clasica si primitiva ca aia din Koreea de Nord cu glontul in ceafa, adica cea care e pe fatza, care nu se mai ambaleaza. In timpul asta promoveaza fara sa stie (ca un brav idiot util) dictatura superb ambalata. Pentru ca motorul perpetuu este exploatarea naivilor si sentimentelor curate ale oamenilor, aspiratia lor catre dreptate (desi doar 1 din 10.000 de indivizi ai speciei umane intelege corect notiunea de dreptate - insa toti aspira catre aceasta..... catre ce intelege fiecare din notiunea asta).

E tare greu sa ma gandesc ce poate salva Romania de la mediocritate si stagnare in sistemul actual. Un lucru il pot spune insa cu fermitate, Romania de data asta are un mare noroc sa fie (inca) integrata in sistemul Occidental. Vedem totusi mai incolo cum e cu norocul pentru ca stim din viata, cine rade la urma, rade mai bine. Pericolul de a fi atrasi intr-un razboi (care nu e al nostru si nu il dorim) este inca foarte mare.

Unica solutie de iesire pe care o vad e in timp indelungat si la baza are educatia. Insa si aici sunt extrem de pesimist vazand ce se intampla cu educatia. De exemplu azi ma uitam prin presa online ca generatiile tinere nu mai stiu romaneste, vorbesc un soi de limba (simpla, foarte simplificata) impanata cu termeni englezesti din sub-cultura pe care o aspira de mici din toate dispozitivele tehnologice.

trancotistu (din nou) iti recomand calduros sa vezi un film extrem de bun care in evenimentele actuale capata si mai mult sens :wink: :
JFK (1991)
https://www.imdb.com/title/tt0102138/

si de asemenea iti mai recomand un film, unul foarte nou si care (in opinia mea) este de exceptie:
The Mauritanian (2021)
https://www.imdb.com/title/tt4761112/

Dar cu o singura rugaminte - nu mai presupune ca eu mi-as lua "credintele" (informatiile) ca o mantra din astea sau sa presupui cum gandesc eu si ce "orientari" am, etc, etc, etc.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: DIVERSE

Post by trancotistu »

Am să urmăresc filmele.
Am presupus aiurea că propui o dictatură. Cum vezi tu că ar trebui construită o societate pentru România sau în general?

Post Reply