Sa facem cunostinta (loc de dat Buna Ziua la intrare!)

De unde venim , cine suntem , incotro ne indreptam
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sa facem cunostinta !

Post by momolo »

Adrian_2k8 bine ai venit si la noi!

PS - manelele pot fi ignorate.....in caz ca nu ai vecini manelisti ?! :D
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

todiion
Posts: 42
Joined: 31 Mar 2009, 15:06

Re: Sa facem cunostinta !

Post by todiion »

Buna ziua ma numesc Ion si sunt din Suceava. Am 29 de ani si sunt economist.
Imi place mult muzica si incerc sa ma documentez pentru a-mi face un sistem care sa imi placa.

Jaya
Posts: 141
Joined: 10 Apr 2009, 11:42
Location: Brasov

Re: Sa facem cunostinta !

Post by Jaya »

Buna ziua,
Ma numesc Florin, am 31 ani. Sunt pasionat de muzica din copilarie. Am inceput cu ceva muzica clasica si electronica, ca apoi sa devin pasionat de cea electronica aproape exclusiv (electronica "clasica" - cu grei ca Schulze, Vangelis, Tangerine Dream si altii cat si cu genurile mai noi ca chillout, ambient, lounge, trance etc) pana de curand, cand mi-am deschis orizonturile si spre clasica din nou, spre jazz si instrumentala, muzica de film (Hans Zimmer in special si altii)
Mic istoric: Am inceput ascultatul muzicii pe un castofon mono polonez cumparat de parintii mei si la faimosul radio Gloria. Apoi cu venirea Revolutiei am cumparat un casetofon Powasonic - o adevarata "catastrofa muzicala". Peste 2-3 ani am trecut la un dublu casetofon Goldstar, care a insemnat un imens pas inainte fata de Powasonic. Dupa ani de ascultat casete si radio am inceput sa-mi construiesc singur incinte (in facultate), fara cunostinte prea mari in indomeniu, doar notiuni generale si urechiometrice :roll: - dar cu rezultate submediocre :) Dupa un timp, cand raspandirea PC-urilor a devenit o realitate, am trecut la ascultatul muzicii de pe PC (mp3 evident). Precizez ca pasiunea pt muzica a mers chiar si in zona compozitiei muzicale (inceputa cu ceva ani in urma) dar ca un hobby bineinteles (tot in zona muzicii electronice). De aici "mi se trage" cautarea echipamentelor audio bune pt muzica. Intentia mea a fost de a merge spre sculele profy (monitoare studio etc), dar dupa ceva auditii si sapaturi mi-am dat seama ca nu-i ceea ce caut, plus ca pe langa monitorizare vroiam sa pot si asculta muzica, si ceea ce am testat eu nu ma multumea. Si asa am inceput drumul spre hi-end care din fericire mi-a adus rezolvarea cautarilor mele. Dupa aproximativ un an de teste, informare, sapaturi, schimbat scule, drumuri, etc si incepand cu scule care nu se pot numi scule :D, m-am oprit la cele care m-au multumit atat ca scule de auditii de calitate cat si pt monitorizare (evident se poate si mai mult, dar la acest moment este suficient; este in plan deja un upgrade). Deci sistemul: 1. incinte - Proac Studio 140; 2. amplif - Sugden A21 series 2 (pure class A); 3. sursa - Sugden CD21 SE; 4. la cabluri mai caut momentan, dar din ce am testat, si la un pret corect merg pe Supra (modele de sus).
Sper ca nu am postat un mesaj prea lung si plictisitor. :)
Toate bune, succese in auditii si sa ne bucuram de muzica.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Sa facem cunostinta !

Post by SOLO »

bine ai venit printre noi Florine!

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sa facem cunostinta !

Post by momolo »

Jaya nu ai fost deloc plictisitor! Dimpotriva!

Bine ai venit pe forum! Nu esti singurul iubitor de muzica electronica! :)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
alexxace10
Posts: 54
Joined: 27 Feb 2009, 13:17
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Sa facem cunostinta !

Post by alexxace10 »

Salut iubitori de frumos.
Am scris si eu pe acest forum si nu am dat buna ziua la inceput.Iertare.
Averea:OPPO BD-95, NAD 375 BEE, YAMAHA RX-A 2020,Anthem A2 Statement, MA GS10, PSB T 65, PSB C 40, PSB B25, Cambridge Audio DVD 89, NAD DAC 1 Wireless, Pioneer CT 737

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sa facem cunostinta !

Post by momolo »

Salve alexxace10 si bine ai venit!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Sa facem cunostinta !

Post by LEKTOR »

Am cautat pe net si nu am gasit raspunsul corect - cum se zice corect - cunostinta sau cunostiinta ?
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
HighEndFan
Posts: 137
Joined: 03 Oct 2008, 15:43

Re: Sa facem cunostinta !

Post by HighEndFan »

Cunostinta. "Sa facem cunostinta ! " este corect, asa se scrie.
Cu doi de i se scrie doar constiinta, ceea ce e altceva.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Sa facem cunostinta !

Post by Kostas »

Ei ... atunci sa facem constiinta ! :D
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

Marantzofan
Posts: 41
Joined: 14 May 2009, 20:05

Re: Sa facem cunostinta !

Post by Marantzofan »

Buna ziua tuturor!
Ha sa incepem in ordine: ma numesc Miklos (pentru prieteni doar Miki), am 35 ani impliniti numai de o luna si ceva, pasionat de muzica inca din copilarie. Prima mea scula "audiofila" consta in achizitia unui dublu casetofon INTERNATIONAL undeva prin anul 1991, urmata de o perioada de diverse experimente pe un pickup Unitra (pe care am reusit sa stric definitiv), construirea unui amplificator de 2 x 15 W cu un integrat STK de la Sanyo. Nefiind multumit de prestatia echipamentului pickup Unitra, amplificator STK si difuzoare Tonsil, in 1998 am decis sa-mi cumpar o linie Technics (la vremea respectiva era la moda) format dintr-un Cd player (nu mai tin minte de model), amplificator SA-EX100 (momentan amplificator pentru subwooferul home cinema), un procesor de sunet digital SH-GE90 si o pereche de boxe SB-CD320. Satul de sunetul metalic, lipsa de bas, inalte intepatoare, am vandut componentele Technics si mi-am cumparat un calculator cu o placa de sunet SB Live 1024, care m-a suprins cu un sunet mult mai placut, mai moale si mai laid back (cel putin asa mi s-a parut la vremea aceea :D). Au urmat anii in care am savurat din plin toata frumusetea tehnologiei mp3, cautand nirvana audio in upgrade-uri de placi de sunet (Audigy, Audigy2 ZS, MAudi Revo 7.1). Mi-au trebuit nu mai putin de 8 ani :!: sa-mi dau seama ca sunt pe cale gresita. Evident nu prea ma pot mandri nici cu setup-ul pe care detin momentan, dar pot sa spun ca "am prins gustul" cam ce ar insemna un sunet corect din punct de vedere audiofil. Diferenta intre un fisier mp3 si un cd audio bine inregistrat este enorm pe setup-ul actual, cu toate ca nu pot numi nici chiar entry level. A trebuit sa parcurg o cale lunga, plina cu greseli si pierderi finaciare importante, ca sa va dau dreptate si anume; muzica se asculta pe un player dedicat, cu un amplificator stereo si pe incinte acustice nu cutii cu difuzoare.
Sistemul audio actual:
Sursa: Marantz CD-5003
Amplificator: Marantz SR-4600
Incinte:Monitor Audio Bronze B4
Interconect: intentionez sa-mi cumpar in viitorul apropiat Supra EFF-ISL
Cabluri: intentionez sa-mi cumpar in viitorul apropiat Supra Ply 3.4/S
Orice sfat prietenesc privind imbunatatirea sistemului actual sau privind eventualitatea unui upgrade imi sunt binevenite.
In rest sa ne auzim cu bine.

djl
Posts: 26
Joined: 16 May 2009, 22:25
Location: Bucureşti
Contact:

Re: Sa facem cunostinta !

Post by djl »

Salut, colegii de suferinţă. Mă numesc ....... Ştefan-Daniel, sunt din Bucureşti şi am 26 de ani şi ceva (născut pe 27 dec. 1982, de ziua numelui).
Cât am fost copil... m-am bucurat de diverse scule. După divorţul alor mei am rămas cu pick-up-ul PA-2040, iar mai târziu taică-miu mi-a luat un radiocasetofon "Watson" (trâncotă nenorocită... dar măcar aveam un radiocass). Radiocass-ul am reuşit să-l cam fac praf. În anii '90, visam la radiouri Hi.-Fi. cu lămpi şi la televitoare color cu lămpi (nici nu ştiam că au existat aşa ceva ). Prin 1996-1998 am văzut prima dată un radio cu lămpi care avea F.M. ... cred că avea bandă vest, deoareve mergea Pro F.M.-ul; nu ştiu ce naţie era... era ceva cu boxele separate (posibil chiar un "Estonia" sovietic); am avut ocazia să admir şi vreo 2 televizoare color japoneze (totala lampizate)de prin 1964, cu cinescop circular (bine, aveau o mască pusă în faţă - marginile din dreapta şi din stânga ecranului erau rotunde); televitoarele un "Hitachi" CT-150 şi un "Victor (J.V.C.)" - american style; cel puţin "Hitachi"ul avea cinescop american ("R.C.A." 21CYP22A); aparatele cică fuseseră folosite la emisiuni experimentale N.T.S.C. realizate în România în 1964! Am văzut şi 2 magnetoscoape (videomagnetofoane) "Ampex" cu bandă de 2" (5,06 cm) - dar asta erau deja tranzistorizate.
Prin 2003 sau 2004 am găsit la cineva de vânzare un radio Capri... din păcate cerea mult. Într-o zi, ajung la un depanator să întreb de tub Cinescop pentru un tv "Rubin" 102 (pe care vroiam să-l salvez de la ţară - fusese al bunicului meu); pe un raft era la reparat un radio cu pick-up "Belarus" 59... fiind la reparat nu mi-l putea vinde, dar tipul scoate un ... Capri. Fermecat de preţul mic (40 lei + reparaţia; în total m-a costat 60 lei); aparatul s-a stricat vreo 3 ori (chestii minore); păcat că are banda est la F.M. (U.K.W) (U.U.S.)
După ani şi ani mi-am luat un casetofon... un deck "N.A.D." cu 2 capete. Nu mi-a prea plăcut... şi cineva s-o oferit să mi-l cumpere, aşa că l-am dat (nu D.A.T. :mrgreen:). Mi-am luat apoi un "Onkyo" Integra TA-2360 (cred că trebuie reglat puţin).
Mai menţionez printre aparatele mele un super radio "National-Pansonic" DR28 (RF-2800B) - făcut special în special pentru DX-ing pe A.M. (M.A.) - din păcate nu are L.W. (U.L.) - bine că are F.M. şi un "Sony" All Weather Sports 11 (ICF-111L) de prin 1972 - are izolaţie de cauciuc ca să nu intre umezeala (tot intră, că nu mai am capacul de la baterii (şi nici nu vreau să pun ceva acolo, că iese basul), selectivitate foarte bună pentru un aparat aşa de mic... şi tranzistori cu germaniu.

De ce îmi plac sculele analogice, deşi am doar 26 de ani:
1) Am crescut în perioada lor de glorie - şi m-am ataşat de ele
2) Mie îmi place mult trecutul (acum sunt stundent la istorie) şi-mi amintesc de vremurile din trecut când lucrurile se făceau ţinând cont de calitate, iar oamenii ştiuau să aprecieze cu adevărat calitatea.
3) Analogicul îl simţi. Îl simţi când apeşi clapele sau butoanele, îl simţi cum vezi cum se roteşte discul de pick-up sau rola cu bandă, vezi cum se mişcă diversele indicatoare (indiferentul că indicatorul este ochi magic, indicator cu ac sau cu L.E.D.-uri)
4) Simt o anumită frustare în mine pentru că nu am avut anumite chestii la vremea lor şi acum vreau să mă răzbun pe ce nu am avut!

Deşi sunt un mare iubitor de analogic, recunosc că folosesc şi computerul pentru ascultatul muzicii. Nu am C.D. player staţionar, e mai comod să cauţi melodiile într-o listă, nu tot ce caut se găseşte pe piaţă şi nici nu am întotdeauna bani pentru viniluri sau C.D.-uri originale. Dar încerc să caut m.p. 3-uri cu bit rate mare (256 k.B./s sau 320 k.B./s., ori melodii în format .flac).

P.S. djl lampă e acronimul pentru Disk Jockey Lampă. Lampă de radio. Nu sunt D.J., dar mi-ar place să fiu D.J. şi să am o emisiune la un post de radio.
Lămpile dăunează grav tranzistorilor! (cu câteva excepţii)

User avatar
nicumur
Posts: 340
Joined: 03 Oct 2008, 17:57

Re: Sa facem cunostinta !

Post by nicumur »

djl wrote:De ce îmi plac sculele analogice, deşi am doar 26 de ani:
1) Am crescut în perioada lor de glorie - şi m-am ataşat de ele
2) Mie îmi place mult trecutul (acum sunt stundent la istorie) şi-mi amintesc de vremurile din trecut când lucrurile se făceau ţinând cont de calitate, iar oamenii ştiuau să aprecieze cu adevărat calitatea.
3) Analogicul îl simţi. Îl simţi când apeşi clapele sau butoanele, îl simţi cum vezi cum se roteşte discul de pick-up sau rola cu bandă, vezi cum se mişcă diversele indicatoare (indiferentul că indicatorul este ochi magic, indicator cu ac sau cu L.E.D.-uri)
4) Simt o anumită frustare în mine pentru că nu am avut anumite chestii la vremea lor şi acum vreau să mă răzbun pe ce nu am avut!
Ai sintetizat perfect cam ce simtim noi, cei mai batrani in fata sculelor analogice vintage :lol:
As mai adauga un singur lucru, si anume ca analogicul (bine, in conditii optime) bate la popou "digitalul" (adica, cel putin "banalul" format red book :mrgreen:
"Forumul nu e o anexă a dormitorului sau a closetului de-acasă. E o ieşire în lume, cu tot ceea ce o asemenea ieşire presupune, de la veşmînt la discurs." - ANDREI PLESU

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sa facem cunostinta !

Post by momolo »

Marantzofan si djl, bine ati venit!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

florinmacri
Posts: 32
Joined: 16 Apr 2009, 14:19

Re: Sa facem cunostinta !

Post by florinmacri »

Va salut!
Macri Florin este numele meu, am 37 de ani , sunt din Brasov si una dintre pasiuni este muzica , cei drept insuflata de tatal meu care nu mai este alaturi de noi. S-ar fi bucurat sa ma fi vazut azi atat de interesat de acest subiect.
Concret, am mostenit cateva "trancote" audiofile , la vremea lor insemnau ceva (Rostov 105, Tesla Nc-130 ..., multe benzi si viniluri), iar in acest moment ma aflu intr-o cumpana pentru ca m-am apucat de vreo 3 luni de "adunat scule" , dupa cum spunea si momolo nu de construit un sistem.Sper sa fiu inteles ca un incepator si sa fiu indrumat pe drumul cel bun de colegi forumisti cu mai multa experienta.
Numai bine! :P

Post Reply