Winamp

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Winamp

Post by hersorin »

Am multi ani decind colectionez muzica. O am si pe hard disk portabil si pe cd. Citeodata e mai comod sa ascult de pe Pc.
Frumoasa comparatie dar nu cred ca isi are rostul de parca as fi singura persoana care are 50 000 melodii. Poate sunt persoane care asculta 10 cd toata viata si in fiecare zi mai aude un sunet nou, dar eu sunt diferit ,am muzica de prin diferite tari care imi trezesc o emotie cind o ascult.
Nu stiu exact ce este ala audiofil (ascultator de muzica sau de sunete) dar mie imi place sa ascult muzica chiar daca nu de fiecare data am gasit si CD original m-am multumit si cu unu piratat de 10 euro.
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: Winamp

Post by puf »

Uite catva exemple de plug in pentru MyMP3-Player : WAVES, BBE Sonic Maximizer, Antares Tube(http://www.antarestech.com/products/tube.shtml)
Aici gasesti cateva plug-in ce pot ajunge sa coste 600$: http://www.crmav.com/plugins/44/voxengo ... soft.shtml
Eu nu ascult muzica la PC dar am incercat cateva VST plug-in cu playerul Steinberg si placa de sunet X-FI iar rezultatul suna interesant, nu are treaba cu sunetul pur audiofil ci doar sunt niste cosmetizari interesante.

User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Winamp

Post by hersorin »

Multumesc mult o sa probez si eu sa vad cum se aud.
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
Schindler
Posts: 395
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: Winamp

Post by Schindler »

Am testat cam toate VST-urile pentru My Mp3 Pro . Cele mai bune sint urmatoarele :
http://www.crysonic.com/plugins.html
http://www.nomadfactory.com/index.html
http://www.pspaudioware.com/ ( cauta o versiune mai veche - cele noi nu merg pe My mp3 Pro )
si http://www.synthtopia.com/content/2005/ ... -roomverb/
Daca ai melodii dragi pe care nu ai cum sa le gasesti in lossless sau pe CD, aceste VST-uri ajuta enorm.
"Stop hearing music. Start listening to it."

User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Winamp

Post by hersorin »

Multumesc pentru VST -uri. M-am chinuit cu vst Antares Tube dar nu imi merge mi se inalbastreste ecranul si restart nu stiu ce are (asta se intimpla cind pornesc playerul). Ceva nu ii convine dar nu stiu ce ,poate daca ati folosit acest vst imi spuneti si mie ce pretentii are.
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
Schindler
Posts: 395
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: Winamp

Post by Schindler »

hersorin, nu ai nevoie de Antares Tube. Ti-am trimis un MP .
"Stop hearing music. Start listening to it."

Marantzofan
Posts: 41
Joined: 14 May 2009, 20:05

Re: Winamp

Post by Marantzofan »

Vorbesc din experienta proprie. Mai bine de 8 ani de zile am ascultat muzica in exclusivitate pe calculator, cu o placa MAudio Revo 7.1. Daca vroiam auditie de calitate (am mai multe albume de la Pink Floyd in format APE si FLAC), intotdeauna am recurs la ajutorul unui Sennheiser HD-650, cuplata pe iesirea front out a placii de sunet. De regula nu foloseam nici 50 % din volumul disponibil a placii de sunet, deci distorsiuni audibile datorita clippingului nu am constatat niciodata. Am cam incercat o gramada de playere software pentru mp3, printre care Foobar2000, Steinberger MyMp3 Pro 5, cu acele pluginuri VST de la Kjaerhus Audio, VU Player, Audioactive player si multe altele, dar la urma tot timpul m-am intors inapoi la Winampul cel batran. Niciodata nu am folosit softuri de gen egalizatoare grafice sau parametrice, doar pana le-am probat. Toate sunau artificial si introduceau distorsiuni in sunet. Probabil exista diferente notabile intre placile de sunet si fiecare, avand un sunet caracteristic, poate avea un player "preferat", in functie de natura sunetului (metalice de gen Audigy sau mai calde ca MAudio). La mine de exemplu mult laudatul Foobar2000, pe kernel streaming suna destul de "subtire" si "rece", cu o lipsa marcata de joase, Winampul insa suna mai "carnos", mai cu viata, sa zic asa "mai muzical", iar nivelul de microdetalii intre cele doua era cam la fel. Cu pluginul Asio output, muzica a capatat o noua dimensiune pe casti, fiind o adevarata revelatie reascultarea melodiilor deja cunoscute, respectiv descoperirea unor noi detalii in respectivele inregistrari. De cand ascult muzica pe receiver, folosesc Kernel streaming si iesirea digitala a placii, iar pentru "auditii de calitate" Asio output si iesirea front out.
De cand mi-am cumparat cd playerul....... nu mai ascult muzica deloc pe calculator :lol:. Chiar si intre iesirea digitala a playerului si cea a placii de sunet exista o diferenta atat de mare, incat nu-mi mai vine sa pornesc muzica pe calculator :D. Toate albumele lossless le-am trasformat in Cd-uri audio, si nu-mi mai bat capul cu zgomotul infernal al coolerelor din calculator. Probabil nu ma crezi pana nu incerci, asa eram si eu inainte.....dar pana nu incerci pe propria piele, nu crezi. O placa de sunet mediocru, nu-ti ofera calitatea unui cd player de buget. Punct. De Lynx Two sau RME Hammerfall nu ma pronunt ca costa o groaza de bani, nu le-am probat pe nici unu niciodata, si nu cred ca sunt solutiile cele mai potrivite din punct de vedere multimedia pentru "muritorul de rand" pe un suport de ferestre (Windows :lol: ). Pana nu demult in placa Xonar Essence STX "am vazut viitorul", dar dupa ce am gustat de ce este capabil un player standalone, muzica pe calculator nu ma mai intereseaza deloc. Cred ca din punct de vedere multimedia sound, ma opresc la batranul MAudio, nu mai vad rostul vreunui upgrade, doar pentru filme.
Numai bine, Miki.

bubicu
Posts: 43
Joined: 17 Apr 2009, 17:28
Location: Cluj-Napoca

Re: Winamp

Post by bubicu »

Interesanta chestie chiar nu m-am gandit niciodata sa schimb winamp-ul dar acuma ma bate gandul.Ce pot spune este ca pentru a imbunatati sunetul de calculator si eu la randul meu am facut diferite investitii.Clar cd-playerul este baza dar totusi cateodata la fel ca probabil multi nu am toate piesele dorite pe cd.
In final am ajuns sa am flacuri ,placa de sunet ESI Juli@ folosita prin iesirea digitala si un Cambridge Audio DACmagic cu interconnecturi Van den hul ,cu care ma leg la amplif.
Ce sa zic sunetul imi place mult ,simt o diferenta intre cd-player si sistemul cum il am ,dar e chiar ok si asa.
Voi incerca si eu foobar si Steinberg sa vad...chiar sunt curios

Marantzofan
Posts: 41
Joined: 14 May 2009, 20:05

Re: Winamp

Post by Marantzofan »

Stai linistit ca nici eu nu am toata muzica preferata sub forma de fisiere lossless sau Cd audio (cu timpul insa incerc sa fac rost de ele). Am cateva albume Dire Straits sub forma de mp3 la 320 kbiti, care chiar suna foarte bine fata de un mp3, dar din CD player si mp3-ul suna mult mai bine. Nu-s chiar asa antiempetreist, incat sa renunt la ascultarea muzicii mele preferate, doar pentru faptul ca nu suna asa de bine. Cu timpul insa se va rezolva si problema asta. Ieri am facut comanda la 3 albume Dire Straits si 2 albume Pink Floyd la fanmusic.ro. Albumul The Division Bell o savurez deja de o saptamana la calitate superba (Made in Holland). Am avut si eu copia lossless a acestui album, deci vorbesc in cunostinta de cauza. Cu CD-ul original se poate compara un lossless via placa de sunet, dar niciodata nu va suna asa de bine.

User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Winamp

Post by hersorin »

Va spun eu sincer ca Winamp cu diferite VST bate tot Foobar, MyMp3 etc. Cu o placa de sunet buna ajungi foarte sus iar daca ai un calculator facut cu simt de raspundere credema ca bate si un cd player pina in 1000 euro. Momentan mi-am facut winamp sa cinte mai bine decit un DVD Denon 2900 care a costat peste 1000 euro. Am zis ca poate sunt eu nebun si am chemat vreo 5 amici care au si ei sisteme si concluzia a fost ca se auzea mai bine PC ul. Oricum totul e chestie de gust preferinte muzicale si multi alti factori. Eu am precizat de la inceput ca nu sunt audiofil ci doar ascultator de muzica. Un audiofil e un mare pasionat de jazz , rock iar mie sincer nu imi plac chiar deloc.
Numai bine
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

Marantzofan
Posts: 41
Joined: 14 May 2009, 20:05

Re: Winamp

Post by Marantzofan »

hersorin wrote:....Cu o placa de sunet buna ajungi foarte sus iar daca ai un calculator facut cu simt de raspundere credema ca bate si un cd player pina in 1000 euro.
Exact asa credeam si eu inainte, dar sa faci un calculator perfect "mut", nu este chiar o chestie asa de simpla precum pare, totodata e si destul de costisitor. In orice caz, e libertatea opiniilor pro si contra, nimeni nu incearca sa te convinga asupra unor lucruri foarte evidente. Eu m-am convins singur. Pacat ca Chrissugar nu posteaza aici, am putea afla lucruri foarte interesante de la el privind aceasta tematica.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Winamp

Post by kaav »

Nu are nici o importantza ca o persoana cu cunostintze bazate pe experientza cum este Chrissugar,nu mai posteaza acum,aici,oriunde.Daca ai timp, te intorci in trecutul istoric al forumurilor de profil si nevoia de a pune intrebari ''arzatoare'' scade brusc.Asta nu inseamna ca nu mai exista intrebari legitime,dar nu toate ridica probleme reale (intrebari care imi tradeaza nestiintza pun si eu si trebuie sa le pun ca sa realizez pe viu chiar prin raspunsuri indirecte, cat de departe sunt de ''the real staff'')

Constantin C.
Posts: 205
Joined: 13 Oct 2008, 17:28

Re: Winamp

Post by Constantin C. »

Trebuie sa marturisesc ca subiectul imi pare a fi interesant si avand resurse pentrua fi dezvoltat.
Cineva care colectioneaza un numar atat de mare de melodii in formatul mp3 trebuie sa fie foarte pasionat de acesta si sa tina mult la el.
Din principiu ma feresc sa dau sfaturi, dar mi-as permite cateva pareri.
In primul rand cred ca prin actiunile intreprinse pana acum prin normalizare si egalizare nu s-a facut altceva decat ca au fost masacrate toate piesele.
In al doilea rand, cred ca este posibil si trebuie ca acestea sa fie restaurate si aduse la o forma cat mai buna, poate peste ceea ce au fost initial, pentru a se ridica la calitatea la care sa sune mai bine dacat un player de 1.000E , asa precum s-a spus.
Parerea mea este ca o suita de programe care sa se apropie de nivelul exigentelor enuntate se regaseste in propunerea celor de la Algorithmix.
http://www.algorithmix.com/en/renovator.htm

Desigur, sper ca pe masura ce se deruleaza reconditionarea, sa fim tinuti la curent cu rezultatele, astfel ca macar dupa primele 20.000 , sa ne putem forma o idee.Adica, sunt interesat sa aflu daca se aud mai bine decat se auzeau initial, mai frumos si mai natural si daca exista potential pentru a depasi calitatea playerului de 1.000E , apropiindu-se de unul de 2.000E.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Winamp

Post by momolo »

hersorin
Cu o placa de sunet buna ajungi foarte sus iar daca ai un calculator facut cu simt de raspundere credema ca bate si un cd player pina in 1000 euro.
- te intreb doar de curiozitate, ce playere CD de 1000 euro ai ascultat tu pana acum si cam in ce sistem audio ?

Constantin C.
In primul rand cred ca prin actiunile intreprinse pana acum prin normalizare si egalizare nu s-a facut altceva decat ca au fost masacrate toate piesele.
piesele sunt deja masacrate prin formatul mp3.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Marantzofan
Posts: 41
Joined: 14 May 2009, 20:05

Re: Winamp

Post by Marantzofan »

Eu zic sa lasam omul in pace, fiecare are propria conceptie despre sunetul corect si mijloacele prin care o sa-si atinga obiectivul dorit. Recunosc ca si eu am avut nevoie de o anumita perioada (cateva zile :D) sa ma acomodez cu sunetul de CD, care la inceput mi s-a parut putin agresiva si un pic pe "bright side" pentru urechile mele antrenate pe mp3 si MAudio Revo. Diferenta o poti observa mai bine daca cateva zile asculti doar CD-uri (originale si inregistrari de calitate buna, nu copii facute pe calculator) iar apoi incerci sa compari cu sunetul din calculator. Imediat iti dai seama de diferenta de dinamica si detaliu, soundstage, cu toate ca playerul meu nu costa nici 400 de euro. Winampul nu am mai pornit de 4 zile, si nici nu simt nevoia, cu toate ca zilnic petrec cateva ore in fata calculatorului. Momentan am un singur noroc: inca nu am avut ocazia sa ascult un sistem care suna mai bine decat cel actual, deoarece in imprejurime si in cercul meu de cunostinte nu e nimeni interesat de audiofilie. O considera bani aruncati prin geam, iar pe mine ma considera un maniac excentric, fiindca "dau atatea bani pe prostii", cu toate ca ei nu pricep nici o diferenta :D. Nici macar nu suna mai tare :lol: Dar macar sunt multumit cu cee ce am si deocamdata stau linistit :D .

Post Reply