Weiss Minerva

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Weiss Minerva

Post by SOLO »

Astia de pe meleagurile mele m-au innebunit cu dac-ul asta . Sper ca intr-o zi sa-l ascult si eu .

http://www.weiss-highend.ch/minerva/index.html

solo

Simpatic forumist , daca te-a pus pacatu' sa nimeresti aici in ideea ca o sa mai afli una alta despre Weiss , nu mai pierde timpul . Daca te intereseaza China sau Japonia spor la citit :shock:
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Weiss Minerva

Post by momolo »

pe meleagurile tale au innebunit si cu "incredibili Mosscade 502" http://www.videohifi.com/forum/topic.as ... C_ID=81739 ,niste laditze cu difuzoare chinezesti la vreo 150 euro perechea si care au entuziasmat 34 de pagini de trancotari italici.

Macar ale noastre Magnat costau mai putin, chiar sub 100 euro si nu au excitat mai mult de vreo 20 de puberi forumisti !

Alaturi de "fenomenul Oppo", chestiile astea le consider isterie de masa (audiofilo-tracofilo-hifista).

Lenin spunea ca religia este "opiul popoarelor". Eu spun ca marfa chinezeasca ieftina e acum opiul popoarelor! :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Weiss Minerva

Post by SOLO »

Interesant fenomenul ..
Asta demonstreaza cat de greu este sa ajungi sa apeciezi un sunet bun . Ma refer la drumul care trebuie parcurs . Nu stiu cati dintre noi a inceput direct cu boxe sau aparatura de mii de euro .

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Weiss Minerva

Post by Obelix »

Intamplarea face ca am ascultat Mosscade, model... necunoscut, pe un sistem lambda si... suna incredibil :twisted: ... pentru cei care au ca limita a bugetului 150 Euro, elevi, studenti, someri, militari in termen... :P
Pentru ceilalti... 8)
Sa dau cu bata-n-balta si despre mancatorii de orez... 6$ pentru un caddy de laptop IBM, cu transport cu tot, in 10 zile la mine in cutia postala, sub 10E pe o placa WiFi Abit pe PCI-Express, 1 saptamana pana la mine... astia vreau sa "domine" lumea, prin metoda "picaturii" :oops:
Revenind la subiect, asta cam pare DAC de computer... :?: :wink:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Weiss Minerva

Post by momolo »

Trebuie sa precizez ca am avut si eu faimoasele Magnat, cumparate din curiozitate si pentru ca pretul este atat de mic!.... Asa cum spune si Obelix despre Mosscade, asa spun si eu despre Magnat M220, incredibile pentru banutii lor! O mare afacere pentru cineva cu bani putini si dorinte mari. Un exemplu de ceea ce inseamna sa sti sa faci din cac_tzel bici! Bravo celor care le-au proiectat!

Obelix
Sa dau cu bata-n-balta si despre mancatorii de orez... 6$ pentru un caddy de laptop IBM, cu transport cu tot, in 10 zile la mine in cutia postala, sub 10E pe o plzaca WiFi pe PCI-Express, 1 saptamana pana la mine... astia vreau sa "domine" lumea, prin metoda "picaturii"
viitorul este in Asia. Sa nu ne facem alte iluzii, lumea noastra europeano-americaneasca pierde, ei castiga. Suntem in plin razboi economic si fatzele palide pierd pe zi ce trece iar fetzele galbene castiga. Istoria se repeta, cine o citeste vede viitorul in ea!

Mai vreau sa-ti spun ca am avut ocazia sa primesc niste chestii din Japan si pe langa asta, un prieten comerciant importa din Japonia diverse aparate. Iti spun cu mana pe inima ca sunt de zece ori mai seriosi decat europenii nostrii! Daca ajungi sa ai deaface cu ei iti dai seama ca astia din Europa nu au nici o sansa in fatza lor, timpul e in defavoarea europenilor !
Si inca o chestie - daca toata industria ("industria") audiofila este in genunchi in Europa (mai ales) datorita crizei economice, in schimb in Asia e in plina ascensiune! Producatorii europeni care au avut curajul sa se bage pe piata asiatica (in special cea chineza si japoneza) acum rasufla usurati, adierea falimentului a trecut deja pe langa ei, in Europa nu vand mai nimic insa acolo nu mai fac fatza! Unde mai punem ca mancatorii de orez nu sunt incuiati la minte (precum intalnim destui pe la noi) si sunt foarte deschisi marfurilor din Europa, chiar le prefera...desi sincer, obiectiv, nu au intotdeauna motive inafara de snobismul importat (de la noi! :D ). Deocamdata daca europenii mai au un atu, acela ar fi urechea buna, adica stiu sa faca "fiarele" sa cante mai bine ca asiaticii la mai putina munca (inginereasca). Insa asiaticii sunt perseverenti si seriosi (ca sa nu zicem fanatici), intr-o zi vor reusi sa le "cumpere" si sunetul de calitate puturosilor din UE si America. Deocamdata in Asia doar japonezii se descurca la capitolul calitate audio de top, dar nu e timpul pierdut (pentru ei!). Ideea ca asiaticii sunt handicapati audio e perfect stupida, este iluzia pe care s-au culcat si cavalerii europeni in armuri grele acum sute de ani, inainte sa-i traga turcii in (simple si ieftine) tzepe de lemn!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: Weiss Minerva

Post by West »

Japonezii au inceput mai demult. :D
Nu cumva cind au inceput ei se ridea de marfa japoneza ca acum de cea chineza? Intreb, pentru ca nu stiu. :!:

Constantin C.
Posts: 205
Joined: 13 Oct 2008, 17:28

Re: Weiss Minerva

Post by Constantin C. »

West wrote:Japonezii au inceput mai demult.
Nu cumva cind au inceput ei se ridea de marfa japoneza ca acum de cea chineza? Intreb, pentru ca nu stiu.
Istoria industrializarii Japoniei difera mult de cea a Chinei.
Si atitudinea fiecerei tari fata de piata si fata de economie in general difera, conjunctura economico-politica difera... multe difera, inclusiv regimul politic.
O comparatie directa este improprie.Cred ca se poate discuta obiectiv doar despre anumite asemenari si deosebiri in contextul istoric propriu fiecarui caz.

Produsele chinezesti pot fi foarte bune sau foarte proaste si de calitatea lor depind costurile de productie si implicit preturile de vanzare.
In urma cu doua zile a fost dat in folosinta primul Airbus A320 construit integral in China.Nu cred ca pasagerii vor fi mai tematori decat in alte cazuri.
As vrea sa fiu bine inteles: chiar si cele mai prestigioase brand-uri , din cele mai diverse domenii, au acum legaturi cu China si deja unor industriasi europeni rasul li s-a transformat in grimasa...

O productie atat de diversa si o distributie atat de extinsa nu a existat niciodata in cazul Japoniei.China reprezinta din acest punct devedere un fenomen unic pana in prezent.

Japonia a fost in situatia de a trece fortat de la sistemul social feudal la o economie bazata pe industrie si o organizare sociala moderna in urma celui de-al doilea razboi mondial.
Americanii au distrus complet Japonia si au reconstruit economia ei din temelii.
Industriile de bunuri de larg consum si apoi cele de echipament industrial, electronica sau navala s-au dezvoltat aproape de la zero.
La inceput produsele nu erau prea bine finisate si americanii mai radeau ( exista si o gluma cu usile de Datsun ), dar nici produsele americane nu sunt in primul rand frumoase, ci mai ales functionale/practice.
Englezii rad si acum atat de produsele japonezilor, cat si ale americanilor, spre exemplu...

In perioada crizei petrolului din anii '70 japonezii au reactionat primii si au realizat automobile economice, iar americanii au incetat sa mai rada.
Toata lumea a inteles ca produsele japoneze le concureaza pe ale lor, iar prin calitatea acestor produse, dupa peste 20 de ani de perfectionare, munca asidua si cumparare/furt de know-how erau capabili sa domine unele sectoare industriale.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Weiss Minerva

Post by momolo »

ca tot este off-topic si se filozofeaza pe tema Chinei si Japoniei, trebuie tinut cont ca marea China este o tara...comunista iar cetateanul chinez nu e un cetatean din cale afara de liber. Apoi trebuie tinut cont de istoria fiecarei tari, una este cea a Chinei si cu totul alta este istoria Japoniei. Le despart diferente enorme! Noi ca europeni tindem sa-i vedem pe toti "mancatori de orez" insa la ei acasa cu totul alta e situatia, radical diferita de la o tara asiatica la alta tara asiatica.

China are un mare handicap, libertatea cetateanului. Istoria demonstreaza foarte, foarte clar ca singura situatie in care o natiune incepe sa creeze valoare si inteligentza, este situatia in care cetateanul acelei natiuni SE SIMTE liber si neconstrans. Nu conteaza daca este intradevar liber cu adevarat, conteaza daca acest cetatean se simte liber! Asta e cheia progresului alaturi de fericirea si multumirea fiecarui cetatean. Fiecare natiune e ca o mare fiintza si are o constiinta proprie. Aceasta poate fi o constiinta libera si creatoare, poate fi o constiinta debusolata si depresiva, poate fi in multe feluri.

China este in prezent o mare noutate in istoria de orice fel a omenirii. O natiune care are la baza o ideologie desueta, depasita si nefunctionala reuseste sa construiasca o societate si o economie noua si prospera. Este o noutate absoluta dar daca ne vom uita bine, totul e construit la ei pe un mare compromis si o mare minciuna. Nimic din oranduirea lor nu este de factura....hai sa zicem, naturala, fireasca, totul este bazat pe dictat si dictatura.
Dictaturile au si ele unele avantaje insa istoria ne arata ca acestea nu sunt cele care inclina balantza la final. Nici o dictatura din lumea asta nu a rezistat si tot ce au produs s-a naruit. E o lege nescrisa a omenirii, cetateanul unei natiuni trebuie sa fie liber pentru ca acea natiune sa prospere, sa dainuiasca si sa se extinda. Dealtfel se observa cu ochiul liber din perioada pe care o traim ca o natiune libera careia i se ingradesc in mod subtil libertatile, intr-un final decade lent.
Tendinta oricarei clase, oligarhii politice, de orice natura (democrata sau dictatoriala) este de a controla si ingradi libertatea cetateanului.

Acest concept este relativ nou in istorie (libertatea cetateanului) si este de factura complicata si delicata, dar fara acest "element" NU exista progres real, nu exista creatie si nici evolutie!

Cititi istoria cu atentie, orice natiune pe lumea asta a creat si a propasit cel mai bine si mai mult atunci cand a fost cea mai libera, atunci cand cetateanul S-A SIMTIT LIBER SI NEINGRADIT.

In prezent dictatura chineza beneficiaza din acest punct de vedere de un soi de perioada de "amnistie". Ceteteanul chinez vine dintr-un regim atat de opresiv incat absolut cea mai palida masura de libertate si liberalizare (plus un bol de orez) il va multumi....o perioada! Doar o perioada! Caci omul este o fiinta care nu se satura, vrea mai mult si mai mult. E doar o chestiune de timp pana cand situatia "comunismului cu fatza umana" din China va trebui transhata, rezolvata.

Este o tumoare care zace ascunsa in societatea chineza, uriasa si puternica societate chineza. Astfel ca in acea zi fatidica China va fi pusa in fatza a doua cai de urmat, dictatura absolutista sau democratia cu aroma occidentala.

Iar in Japonia de dupa razboi s-a petrecut un cu totul alt fenomen - americanii au luat treaba in serios si au impus sistemul lor democratic si principiile lor cu "incaltzatorul", adica cu fortza! Japonezul nu era intrebat, i se spunea doar ce trebuie sa faca! Iar voi sa nu credeti ca ei sunt din cale afara de seriosi, muncitori si constinciosi! Nici vorba, insa au ceva care le-a folosit in acest context, mentalitatea defetista si de supunere oarba, asta i-a ajutat IN ACEL CONTEXT. Noi nu am fi stat atat de docili ca ei sa ne f_te americanul in g_oaza. Insa lucrul asta lor le-a priit, noua nu ne-ar fi priit, am fi ramas ceea ce suntem si acum, capre raioase cu coada in sus, orgolii imense in caractere mici, mandrii si saraci.

Practic, la baza Japoniei moderne sta democratia americana. Noi o criticam si ne batem joc, isi bat si ei joc de ei insisi in prezent, dar vrem, nu vrem, acea democratie a fost cea mai avansata si mai libera la vremea ei. S-a bazat pe niste principii ale unor cetateni cu adevarat liberi si cu o mentalitate noua si curata, departe de "lumea veche" imbacsita in propria ei istorie mostenita.

Asa ca, din punctul meu de vedere, China difera totusi enorm de Japonia si este o "bomba cu ceas". Intr-un fel pot spune ca noua China este produsul economiei mondiale care este o creatie tot americana si se bazeaza pe un liberalism salbatec si orb, condus de cateva legi ca, lacomia, egosimul, invingatorul ia tot, mai bine sa moara ma'ta decat maica'mea.
Pe scurt, economia de consum care e ca o centrala nucleara sovietica, produce multa energie ieftina insa si deseuri radioactive, iar o data ce incerci s-o opresti explodeaza, scapa de sub control.

Problema este ca multa vreme nu mai poate functiona "centrala nucleara sovietica", intr-o zi va trebuie oprita din motive ecologice. Ziua aia se apropie, deja natura da semne de stres insa uriasa China nu cred ca poate fi oprita prea usor. Este ca o avalansha si ma tem sa nu ne ingroape! Daca economia chineza va creste in continuare cu asa viteza, nu stiu ce se va intampla cu resursele naturale ale planetei si mediul ?! Orice calcul simplu arata ca daca macar o treime din chinezi ar avea nivelul de trai = nivelul de consum al unui cetatean mediu din occident, s-ar termina cu noi toti! Din pure cauze fizice, naturale, geologice si climaterice.

Insa deocamdata nu le-as face apologia produselor chinezesti. Toate poarta in ele un "virus" pe care noi mioriticii ar trebui sa-l cunoastem, este vorba de "sictirul comunist". Nimic din ce produc ei nu este desavarsit, totul are un mic defect sau o mica neglijentza stupida macar! Este sictirul omului care NU lucreaza LIBER, este produsul oricarui sclav care chiar daca este corespunzator furajat si are acoperis si conditii bune de trai, este totusi un sclav si nu munceste liber consimtit, nu simte ca munceste pentru el ci PENTRU STAPAN. Probabil ca ati spune ca si noi lucram pentru stapan; intradevar, pare adevarat insa daca va duceti in China veti simti mai acut acest sentiment (daca traiti printre ei - iar eu ma pot lauda ca am ceva informatii valoroase).

Fara indoiala ca scepticii si flegmaticii ar spune ca sclav este si americanul sau francezul. Insa eu nu m-am referit la libertate in absolut, ci la sentimentul libertatii.

Si inca un ultim comentariu - daca veti avea ocazia compararii unui produs de top chinezesc si altul de top japonez veti constata diferente crunte!
Dealtfel o data ce China in prezent a inceput sa fabrice cam tot, am inceput si noi sa cunoastem (recunoastem.....oare unde am mai intalnit ?! :lol: ) "calitatea" de tip "fut_i ma'sa, imi bag picioarele in intreprinderea astora!". Eu sunt uimit uitandu-ma la tonele de "gunoaie noi chinezofile" la ideea resurselor consumate inutil. Pai decat o tona de "gunoaie" inutile, gata nefunctionale sau care merg pana la coltul strazii, mai bine un singur produs, dar de calitate......insa ce ne facem cu milioanele de someri care ar rezulta din treaba asta ?! Aici e marea problema si nu apartine exclusiv Chinei si nici nu e "inventata" de aceasta!

Vreau premiu pentru cel mai lung off-topic de batut campii! :lol: ...Si apare intrebarea, ce ati avut cu bietul DAC Weiss ?!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply