Vincent Audio

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
bubicu
Posts: 43
Joined: 17 Apr 2009, 17:28
Location: Cluj-Napoca

Vincent Audio

Post by bubicu »

Salutare tuturor
As vrea sa intreb daca a avut cineva expriente cu acesta marca de aparate Vincent. De ceva vreme detin niste boxe Usher de care sunt in continuare impresionat(sunet si finisaje) la banii cu care pot fi achizitionate.Initial am avut o preconceptie de faptul ca sunt fabricate in Taiwan ,dar acum imi dau seama ca am gresit.
Si acesta marca Vincent sunt chinezesti dar mi se par foarte ieftine la cum arata si ce semnale sunt de la userii care le folosesc.
In trecut am fost tentat o data sa iau o statie Vincent dar am renuntat tocmai pe ideea ca sunt chinezesti. Acuma insa stau un pic altfel lucrurile....

User avatar
Cosmin2000
Posts: 267
Joined: 19 May 2009, 18:56
Location: China/România

Re: Vincent Audio

Post by Cosmin2000 »

Eu stiam ca este o marca aparuta prin anii '90 in Germania si ca tot acolo isi fabrica produsele, dar daca zici ca-s facute in China... Nu am ascultat, desi as fi foarte curios.
Vintage forever!

bubicu
Posts: 43
Joined: 17 Apr 2009, 17:28
Location: Cluj-Napoca

Re: Vincent Audio

Post by bubicu »

"Vincent is a trade mark of the German Sintron company. Despite its Teutonic headquarters, Vincent Audio outsources all production to China where the subcontractor is the local Zhongshan ShengYa company. Design and conception are reputedly German and in fact, all Vincent products share strong European values wherein build quality and reliability occupy the top range of all products generally manufactured in China. That Vincent Audio simply passes on main specifications for each new product to its Sino supplier is likely the case. Thanks to its solid experience in the audio industry now spanning 18 years, ShengYa today designs its own products branded Sheng Ya while the Vincent Audio contract continues. Many design cues of the latest Vincent models seem to in fact have originated in China."

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Vincent Audio

Post by LEKTOR »

German brain with chinese hands
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Vincent Audio

Post by momolo »

LEKTOR
German brain with chinese hands
pentru mainile chineze garantez insa pentru creierul german nu as baga mana in foc! :lol:

VINCENT = multe kile de audiofilie (si galtezi de piese) la preturi ceva mai mici! :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

VTP
Posts: 369
Joined: 28 Nov 2008, 22:18

Re: Vincent Audio

Post by VTP »

CE nu e astazi chinezesc?
Steagul american e fabricat in :x
Prezervativele sunt :x
Tzoalele in :x
Electronicele in :x
Probabil vom importa si copii ca sa nu mai ne chinuim, vom avea timp sa asculta muzica audiofila mai multa! imprimata in China, pentru astfel de cumaparaturi!

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Vincent Audio

Post by Obelix »

Nu o sa importam copii, o sa-i faca "in fata usii" chinezii care "navalesc" sa presteze munci la care localnicii stramba din nas... :roll:
Iar copiii lor... ne vor conduce, cand vor vorbi fara accent si vor avea cetatenia... :evil:

Constantin C.
Posts: 205
Joined: 13 Oct 2008, 17:28

Re: Vincent Audio

Post by Constantin C. »

Am ascultat SA31, un preamplificator care nu este printre cele mai performante, iar buna potrivire cu finalul Rotel alaturi de care se afla poate fi discutabila.
Sincer, nu mi-a placut.In context, probabil este nerelevant.
Trebuie, insa sa spun ca mi s-a parut bine lucrat, ingrijit, precum aparatele de buna calitate.Prin urmare, imaginea este OK.
Apoi, sunetul mi s-a parut oarecum plat, inexpresiv, sters si - facand apel la memorie - cred ca este o caracteristica intalnita la mai multe aparate cu tuburi fabricate in China pe care le-am auzit, posibil din cauza tuburilor.

In alta ordine de idei, imi este cunoscut faptul ca exista o sumedenie de prejudecati legate de produsele chinezesti si mi-am exprimat opinia cu diverse prilejuri.
As vrea sa spun doar atat: am motive temeinice, bazate pe date relevante rezultate din studii si cercetari efectuate de producatori cu ajutorul unor mijloace de inalta prformanta etc. , ca produse ale unor companii vestice realizate in China sunt in conformitate cu exigentele de calitate prevazute de standardele din tara de origine.
Procesul de productie este indeaproape urmarit de specialistii din Vest, iar pretul de vanzare al acestora este similar celor realizate in tarile din Vest.Testele au demonstrat ca produsele sunt absolut identice celor fabricate in Vest.
Am auzit, insa, ca exista si contraexemple...In domeniul pe care-l cunosc indeaproape, produsele fabricate in China sub conducerea specialistilor vestici sunt de calitate premium, fara nici o indoiala.

DAN_TM
Posts: 492
Joined: 15 Jan 2009, 11:03
Location: Timisoara
Contact:

Re: Vincent Audio

Post by DAN_TM »

E o chestie de timp pana cantitatea se va transforma in calitate.Si atunci, poate n-or sa mai ceara asa putin pe ce fac.

Post Reply