Amplificatoare SS 'pure class A'

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Jaya
Posts: 141
Joined: 10 Apr 2009, 11:42
Location: Brasov

Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by Jaya »

Pentru ca s-a dezbatut deja intr-un alt topic unul din brandurile care produc amplificatoare si playere in clasa A (Sugden), m-ar interesa ce experiente ati avut sau aveti cu alte nume grele in domeniu (ampuri si playere in pure class A): Pass Labs, Musical Fidelity, Krell, Accupahse, Mark Levinson etc. In ce sisteme le-ati auzit (incinte, cablare etc), cu ce muzica etc, ce impresii si concluzii aveti.
Multumesc.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by momolo »

Imi pare bine ca ai deschis acest subiect. Cu ocazia asta as dori sa exprim si eu un punct de vedere - observ ca pe netul mioritik se discuta de clasa A si clasa AB cu o anume mentalitate destul de adanc inradacinata in creierul majoritatii celor care sunt intr-un fel sau altul pasionati de audio-stereo si DIY audio. Ideea generala presupune (in opinia mea) doua lucruri gresite:

1. clasa A este automat superioara clasei AB (in opinia mea este fals)

2. amplificatoarele se pot clasifica, imparti pe calitate dupa modul de functionare, clasa A sau clasa AB (in opinia mea e o impartire falsa. Nu conteaza clasa ci modul de implementare, de realizare a amplificatorului, pot suna bine atat cele in clasa A sau AB dar si cele in clasa D, totul depinde de implementare si realizare).

Teoretic multe lucruri pot sa fie foarte clare, eventual si clasa A superioara automat clasei AB......insa de la teorie la practica e cale lunga.

Ma bucura intrebarea deoarece cred ca mai importanta este discutia la obiect si nu generalizata, adica aceea de genul "-Am amplif in clasa pura A si asta inseamna ca automat e mai bun ca altul in clasa AB." (= fals)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by momolo »

Si am sa dau un exemplu de amplificator in clasa AB care mi-a placut foarte, foarte mult in ultima vreme din tot ceea ce am testat la mine acasa pe boxele mele (Triangle LYRR), Luxman L-505u:

http://www.luxman.co.jp/global/product/ia_l-505u.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Initial, la prima proba nu mi-a placut foarte mult. Insa erau reci atat amplificatorul cat si sursa (Audio Aero Capitole) iar cablurile nu erau potrivite. Insa dupa incalzirea celor doua aparate si gasirea unor cabluri potrivite (Fadel Aphrodite XLR-XLR pe semnal si restul cabluri DIY) a sunat fantastic! (in opinia mea si dupa gusturile mele si prietenului care are acest amplificator minunat).

Nu am mare inspiratie acum la povesti audiofile asa ca pe scurt as descrie prestatia acestui amplif AB cam asa - control total al boxelor, am dat extrem de tare, nici nu ne mai puteam auzi daca incercam sa vorbim.....fara sa para tare! :roll: . Nu exista nici o bubuiala desi am pus discuri special "bubuite" ca sa-l prindem "cu fofarlica"....dar era perfect, nici o bubuiala!

Un alt aspect, zic eu semnificativ, desi camera nu e nici pe departe perfecta, nici macar prea buna, totusi puterea maxima suportata fara vibratii, fara bubuieli si diverse alte probleme (care ar fi puse pe seama acusticii.... :roll: ) era enorma! Nici eu nu credeam ca se poate atat de tare....fara sa para tare! Iata ce inseamna CONTROL ! (iar asta in clasa AB)

Ce sa mai adaug?! :) ......detaliu iesit din comun si muzicalitate.....si aici am zis tot, ce ar mai fi de adaugat?! :)

Initial am facut o greseala de cablare. Am fost amandoi convinsi ca ampliful nu este balansat real si l-am cuplat cu Audio Aero prin RCA-RCA. Ulterior, desi nu prea aveam chef fiind dinainte convinsi de treaba cu nebalansatul (iata morala ca nu trebuie sa fim niciodata convinsi 100% de ceva ci trebuie mereu sa testam si sa incercam), am pus cablul Fadel Aphrodite XLR-XLR si sunetul s-a schimbat dramatic in bine (playerul Audio Aero este real balansat ca dealtfel toate sursele produse de acesti francezi).

Asa ca in final nici ca ne-a pasat de clasa A si AB ci doar de MUZICA! Un sunet de mare clasa, o incantare atat pentru mine cat si pentru fericitul proprietar al amplifului Luxman 505.



Un alt amplif in clasa AB pe care-l stiu bine se afla la un alt prieten, este vorba de finalul produs de Mimetism 45 :

http://www.mimetism.com/home-mimetism.html" onclick="window.open(this.href);return false;

2 x 180W (reali!) in 8 ohmi. Acest final "duce" voios o pereche de Triangle Magellan care (multi stiu) sunt extrem de pretentioase la amplificare, adica "vor" amplificare puternica, muzicala si controlata perfect.

Mimetism AB nu se incalzeste foarte tare cat este lipsit de semnal (desi daca e pus un pic la treaba consuma curent cat sa faca contorul ventilator) insa detaliul si muzicalitatea sunt greu de egalat. A fost ales la "concurenta" cu scule grele, inclusiv alte amplificatoare in clasa A care nu au prestat in acel sistem pe masura acestui AB. Practic nu a contat clasa A ci amplificatorul pus in respectiva combinatie.

Personal, daca as avea lovele as indrazni sa visez la un Luxman L-509u (clasa AB) de 120W (nesimtiti!) in 8 ohmi....
http://www.luxman.co.jp/global/product/ia_l-509u.html" onclick="window.open(this.href);return false;
(argintiu cu VUmetre albastre.....)
Asta pentru ca (...sa vedeti cate parale face teoria si "Mie mi se pare ca.....") boxele mele desi au SPL 90dB suna cel mai bine pe puteri siliconate cat mai mari. Poate ca in cazul lampilor nu trebuiesc sute de wati nesimtiti (cu lampile e alta poveste) dar la siliciu e mare nevoie pentru a obtine controlul adevarat.

Evident, tot ce am scris e, asa cum am precizat, opinie personala si subiectiva.

Si fara indoiala exista multe alte exemple de AB exceptionale, eu am relatat numai ceea ce am auzit cu urechile mele in conditii bune si lamuritoare.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Jaya
Posts: 141
Joined: 10 Apr 2009, 11:42
Location: Brasov

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by Jaya »

Momolo,
Sunt de acord cu precizarile facute referitoare la amplificare. Oricum am deschis subiectul nu pornind de la premiza ca sunetul in clasa A e suprem, sau ca nu sunt amplificatoare hi-end in clasa AB care sa sune exceptional (in realitate daca e sa ne gandim, marea majoritate a amp-urilor hi-end actuale nu sunt in clasa A; sunt doar cativa producatori care fac scule in clasa A si doar cateva modele). Pe mine ma interesau experientele si opiniile in ceea ce priveste clasa A datorita "sound-ului" specific, special sa-i zic asa, aflat cumva intre cele 2 lumi (lumea lampilor si cea a tranzistoratelor).
Momolo, oricum multumesc de relatari. :)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by momolo »

Jaya
Pe mine ma interesau experientele si opiniile in ceea ce priveste clasa A datorita "sound-ului" specific, special sa-i zic asa, aflat cumva intre cele 2 lumi (lumea lampilor si cea a tranzistoratelor).
poate nu m-am exprimat bine si nici nu am detaliat destul, insa in opinia mea clasa A nu are nici un sound specific cum nu are nici clasa AB.

"Soundul" depinde de implementarea punctuala si sunt diferente chiar enorme intre diverse amplificatoarele in clasa A (adica aplicatii diferite in aceeasi clasa de functionare).

In opinia mea, a vorbi se "soundul specific clasei A" este o generalizare gresita.

Vine oarecum din "folclorul" lumii audiofile (international) care e influentat mai mult de marketing. Intr-un fel trebuiesc justificate oarecum psiho-economic energia si caldura disipate in exces la clasa A. Intr-un fel trebuie vrajit clientul cu niste povesti atunci cand i se pune in fatza o namila de amplif care da caldura cat o soba plina si suge curent cat masina de spalat avand doar 30W pe iesire ! Insa clasa A nu inseamna ca automat suna mai cald sau mai bine decat clasa AB sau chiar D! Inseamna ca nu toti aleg exclusiv pe ureche, dimpotriva, sunt destui care nu aleg cu urechea ci cu altceva, cu lista datelor tehnice, unii aleg cu ruleta sa incapa in raft, altii cu nevasta sa fie frumoasa jucaria, altii dupa ce si-au umplut cu rahat mintea citind articole si forumuri, etc. Intr-un fel orice producator simte nevoia (desi in mod teoretic nu e nevoie) sa "justifice" clasa A datorita randamentului scazut, ratiunile fiind de domeniul economic. Iar asta nu inseamna ca A e automat mai buna sau mai proasta!

Asa ca nu exista "sound specific", exista aplicatii specifice si sunt implementari reusite sau nereusite atat in clasa A cat si in AB.

Iar aprecierea unui amplificator audio este extrem de dificila (obiectiv vorbind) pentru ca aici intervin si boxele, sursa, cablurile, acustica, inregistrarea, etc.

Cred ca o buna comparatie intre A si AB s-ar face in cadrul aceluiasi brand, de exemplu Accuphase care abordeaza ambele clase, atat A pura cat si AB.
Eu personal, comparand (oarecum...) power-ele Accuphase A60 (clasa A) cu P7100 (clasa AB) nu m-am putut decide nici in ziua de azi care e mai bun?!....Defapt fiecare e bun in felul lui, bine ca nu sunt pus sa aleg deoarece m-ar stresa treaba asta! :D

...Ca sa nu mai spun de Luxman pe care le-am avut si acasa, atat un integrat (topul) in clasa A cat si cel despre la care m-am referit mai sus, clasa AB.....Bine ca nici de data asta nu sunt in situatia de a alege....ca nu stiu pe care l-as alege!
Iar daca m-as referi la sunetul comparat intre cele doua tot o aiureala ar iesi. Nu se poate spune ca unul suna cald si altul rece, pur si simplu suna fiecare in felul lui si fiecare are alte potriveli cu diverse boxe unde soundul ala "specific" e un produs al intregii combinatii (sursa+boxe+amplif+cabluri). Cum as putea sa spun ca cel in A suna cald sau rece ?! Ar fi o aberatie.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

nicusor
Posts: 37
Joined: 01 Jul 2009, 20:18

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by nicusor »

Eu sunt de parere ca exista un sound specific clasei A, statistic vorbind si care provine in principal din corectitudinea acesteia. Putem vorbi de un timing mai bun cu redarea mai completa a armonicelor, deci un sunet mai complet, care poate fi catalogat si mai dulce datorita acestui fapt. Si amplificatoarele in clasa AB tind spre acest lucru, dar nu iese la fel de bine cel putin statistic vorbind. De aceea vom auzi o textura mai bogata la amplificatoarele in clasa A. Intr-adevar sunt penalizate datorita randamentului scazut si consumului mare, puterea este tot aceeasi asa ca daca ascultam tare facem si risipa mare de energie si costuri mari, pentru aceeasi putere in clasa A ca in clasa AB costurile de productie sunt de 3-4 ori mai mari iar dimensiunile deasemenea.

DA, consider superioara clasaA claseiAB, cel putin statistic si principial vorbind. Daca nu suntem dispusi sa scoatem bani multi din buzunar si pentru achizitie si pentru curent, mai vrem sa ascultam si TARE, compromisul (bun) se cheama clasa AB!

In afara de Sugden am mai ascultat in clasa A Accuphase, Pass si niste monoblocuri Bedini, toate mi-au placut si la toate am perceput "personalitatea" specifica clasei A. Mai corect ar fi sa spunem ca de fapt sunetul e redat de clasa A in totalitate, iar clasa AB reroduce un procent mai mare sau mai mic din acesta, personalitatea defapt fiind a acesteia din urma datorita prezentarii unei realitati mai "trunchiate".


Despre partea claseiD....insa Doamne sa ne ierti! :lol: :lol: :lol: Power, unlimited power dar atit!

User avatar
Idi Amin Dada
Posts: 9
Joined: 21 Sep 2009, 10:02

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by Idi Amin Dada »

Eu sunt de parere ca exista un sound specific clasei A, statistic vorbind si care provine in principal din corectitudinea acesteia
Corect spui nicusor, soundul este net superior, mult peste clasa AB...

User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by doru »

momolo wrote: Asa ca in final nici ca ne-a pasat de clasa A si AB ci doar de MUZICA!
Mi-am permis sa citez aceasta concluzie, fiindca mi se pare a contine un lucru esential. Incet, dar sigur, si acest subiect se indreapta spre o disputa, respectiv clasa A vs. clasa AB. Insasi ideea de a face o comparatie intre cele doua solutii constructive mi se pare complet gresita si care nu ar avea cum sa duca la vreo concluzie obiectiva.Sincer nu stiu cum ar putea sesiza cineva lipsa unor armonici, pusa pe seama solutiei constructive alese. Ma mir chiar sa aud ca exista si statitistici in acest sens. Cred, si eu, ca marketing-ul si reclama agresiva, facute in functie de interesele unora sau altora dintre producatorii de echipamente audiofile, au ajuns sa denatureze si sa ne indeparteze tot mai mult de ideea si scopul pentru care sunt, in fond, construite aceste aparate - ascultatul muzicii. Cand auzi “pure class A” parca deja tresara trancotarul din tine, ca la cuvantul magic. Nici nu mai e nevoie sa pornesti amplificatorul ca deja incepi sa auzi si chiar sa simti minunatul sound specific.
Nu ma pricep la aspectele tehnice propriu-zise si nu pot nega faptul ca, teoretic, ar trebui sa existe diferente ale sunetului, in functie de diferitele clase in care sunt construite amplificatoarele. Dar mai presus de toate intervine “maiestria” constructorului, care reuseste sa creeze soundul specific, de fapt, marcii. Asta e valabil nu numai pentru amplificatoare ci si pentru celelalte componente ale sistemului. In acest sens un exemplu mult mai clar mi se pare in cazul boxelor. Pot exista boxe care folosesc aceeasi solutie constructiva, spre exemplu cu port bassreflex in fata, ba chiar si acelasi tip de difuzoare, dar care suna in mod diferit, specific fiecarui brand, si nu ca au o gaura, in plus sau in minus, in fata sau in spate.
Ideea e ca, daca exista intr-adevar un sound specific, acesta poate fi atribuit mai degraba brand-ului. Ca sa nu mai vorbim ca, de multe ori, soundul ala care sa ne incante, "atarna" de un amarat de cablu!
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

Shambala
Posts: 101
Joined: 24 Oct 2008, 19:14
Location: Iasi

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by Shambala »

Oameni buni, in ciuda a ceea ce scrie pe 99% din reclame, clasa A declarata nu e chiar clasa A.
Sau daca preferati, exista o paleta - din ce in ce mai larga - de incadrari "clasa A".
Am avut un X-150 de la Pass Labs care folosea cate 10 tranzistori in paralel - 20 pe canal, iar curentul total de mers in gol era de 1A sau 1,2A !! Aceea nu mai e clasa A, ci un artificiu mai mult teoretic pt a justifica incadrarea.
La fel, Aleph-urile, care sunt clasa A - pana la un punct!
Aleph-urile sunt cl. A si sunt single ended, dar, de la vreo 2,3A in sus au un circuit (o reactia pozitiva) care deschide mai mult generatoarele de curent, proportional cu nivelul semnalului de intrare. Daca s-ar scoate acel circuit de reducere a consumului, Aleph-ul ar suna mult mai bine/placut, dar ar consuma 10-12A si in gol si in sarcina maxima.
Ca idee, o clasa A SE pura are un randament extrem de mic, spre 10-12% :( , si suna - sau poate suna - foarte, foarte bine/placut.
Scheme exista de zeci de ani, dar costurile - si constructive si de consum le fac [prea] putin realiste.
Nici Luxman, nici Accuphase nu sunt "pure class A" decat pe hartie, sau doar pana la puteri mici (5-10, poate 20W), altfel ar trebui sa aiba transformatoare si radiatoare MULT mai mari.
Vezi alde Gryphon, Krell si alti monstri pe care nu ii poti ridica singur in brate.
Din modesta mea experienta, cel mai bine a sunat un X-Soz diy (vezi schema).
Dupa cum scriam si pe alt forum, farmecul - sau frumusetea electronicii este sa obtii un sunet cel putin la fel de bun - sau mai bun, decat [sa zicem] la un X-Zen, cu un amplificator in clasa AB sau B.
Aici intervin meritele inginerilor de la Accuphase, BAT - si de la alte firme mari.
Attachments
Xsoz mic.GIF
Last edited by Shambala on 22 Sep 2009, 09:57, edited 1 time in total.

Shambala
Posts: 101
Joined: 24 Oct 2008, 19:14
Location: Iasi

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by Shambala »

Trebuie sa mai fac o precizare - nu pot sa nu fiu de acord cu Momolo ca "clasa A nu este garantia [super] calitatii".
E foarte usor sa faci o clasa A care sa sune mai prost decat un amplificator in Ab sau B foarte bun. Implementarea este intradevar extrem de importanta.
Dar in general este mai usor sa faci un amplificator cl. A "pura" care sa sune bine, decat unul AB sau B.

katalin
Posts: 111
Joined: 07 Oct 2008, 21:04

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by katalin »

Eu nu prea sunt de acord cu ce sustii tu, in sensul ca majoritatea amplifurilor hi-end sunt clasa A push-pull si automat pot iesi din clasa A si intra in clasa AB. Chiar si Gryphon sau Krell tot asa sunt construite pt ca in felul asta poti furniza curent f mare pe sarcini mici, lucru total nepractic in single-ended. Si mai e o chestie, clasa A single-ended se preteaza pt tuburi mult mai bine deoarece cuplajul cu sarcina se face inductiv si astfel se obtine un randament maxim teoretic de 50% si nu 25% cum e cu sarcina rezistiva aplicata direct(adica ca in etajele de semnal mic, unde sarcina e mult mai mare decat rez din colector/drena/anod) sau 12.5% cum e cazul aceluli soz, in care sarcina din drena este egala cu impedanta de sarcina. Plus de asta, schema aia are un DF f prost(1, pe 8 ohmi pe 4 ohmi deja e 2 si e dezastru si cu randamentul) si e clar de ce suna cum suna, in niciun caz corect! La tuburi mai e avantajul ca sarcina se cupleza corect(ma rog aprox si aici, dar 4 ohmi legi la infasurarea de 4 ohmi, 8 la 8 etc).
Schema postata nu merge decat pe f putine incinte(in sepcial full-range f sensibil, pt ca nu se poate putere mare si cumsecade ca impedanta). Or, producatorii de hi-end trebuie sa faca amplifuri care sa mearga bine cu diverse boxe, in special tot hi-end,care in general sunt mari, au impedanta nu neaparat prietenoasa nici sensibilitate mare unele din ele etc.
Legat de armonici, in clasa A push-pull solid-state se pot ob tine distrosiuni foarte mici(deoarce in cazul amplificatoarelor SS problema majora la distorisuni sunt cele de cross-over si de turn-off care in clasa A sunt eliminate!) Mai ramane o mica urma de armoica a doua si a treia. Aceste amplificatoare sunt de departe cele mai corecte, unde mai pui ca au si o impedanta de iesire constanta(spre deosebire de AB) si sursa de alimentare mult supradimensoinata(fata de unul in AB). Asta duce la o capacitate de a conduce sarcini dificile mult mai usor si de aceea apare si iluzia ca watti in clasa A sunt "alti wati".
Legat de sunat sunt de acord cu momolo in mare, dar daca ar fi sa luam o anumita schema de amplificator in clasa AB si o transformam in clasa A(la majoritatea topologiilor se poate f usor, doar marind curentul, radiatoarele si sursa de alimentare) atunci cu siguranta aceasta din urma va suna mai bine(daca cuiva i se pare ca nu e asa inseamna ca nu ii place un sunet mai corect dar e putin probabil). Eu am testat chestia asta(pe schema facuta de mine) si diferenta este zdrobitoare in favoarea curentului mai mare(si ampliful tot in AB este doar cu hi-bias)! La fel ader complet la ideea ca in clasa A se poate obtine un sunet bun mult mai usor ca in clasa AB.

PS @momolo, Luxmanurile care iti plac tie au un bias destul de mare si au cativa W in clasa A!!!!(asta mi-am dat seama dupa consumul in gol). Asta e sigur unul din motivele(pe langa implementare care desigur, daca e proasta strica orice) pt care suna bine.

Shambala
Posts: 101
Joined: 24 Oct 2008, 19:14
Location: Iasi

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by Shambala »

Katalin, eu nu am spus ca toate amplifurile high-end in clasa A sunt SE. Am spus doar ca doua pe care le-am ascultat (Aleph si SOZ) suna f bine - in special SOZ-ul. Am dat si eu un exemplu extrem...
Ai dreptate cu aplicabilitatea acelei scheme pe tuburi, de fapt initial asa ma gandisem si eu sa il incerc. Valorile din schema pot fi modificate - evident, spre situatii mai putin catastrofale, dar mi-a fost lene sa le sterg. Trebuie privita doar ca una de principiu.
Mi se pare normal ca marea majoritate a constructorilor folosesc scheme in PP, de altfel asta si scriam (sau am vrut sa exprim) mai sus :D
Imi permit insa sa te corectez putin relativ la trecerea oricaror amplificatoare din clasa B sau AB in A prin marirea (foarte mult) a curentului de repaos. Asta merge doar la mosuri; la bipolari se ajunge imediat la o valoare maxima - 120-150mA, extrem 175mA (specifica fiecarui tip de tz.) peste care apare fenomenul de over-biasing.
Daca tu te refereai la idee in principiu, intelegand implicit prin marirea biasului [general] si marirea numarului de tranzistori [bipolari] pusi in paralel, atunci e ok.

katalin
Posts: 111
Joined: 07 Oct 2008, 21:04

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by katalin »

Da eu ma refeream la idee in principiu(pt ca adaugand finali nu schimbi radical schema) sau poti sa micsorezi tensiunea de alimentare(oricum trebuie refacuta sursa).
Legat de bipolari, problema cu over-bias este in clasa AB, daca amplificatorul este in clasa A(si nu prea iese din ea) atunci nu se mai pune acesta problema.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by SOLO »

De la Gryphon am ascultat Callisto si Diabblo cam 1h pe magneplanar . Personal mi-au placut amandoua . Daca tot veni vorba la Top Audio Milano , camera cu Gryphon am parasit-o dupa 3 minute , pur si simplu nu era pe gustul meu . O fi din cauza boxelor ( tot Gryphon ) si plasamentul acestora in camera . Asta nu inseamana ca sunt scule de doi bani , ci mai degraba expozitii de doi bani .
Totusi pe alte forumuri exista lume corara le-a placut foarte tare , asa ca .. fiecare cu gusturile si parerile personale .
Normal , merita ascultat sistemul despre care vorbeste momolo , poate fi o experienta interesanta . Ca de obicei , inainte sa cumperi hardughia aia merita vizitati toti dealerii locali , nu se stie niciodata.

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
DorinD
Posts: 264
Joined: 20 Nov 2008, 16:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Amplificatoare SS 'pure class A'

Post by DorinD »

momolo wrote:Ieri am avut ocazia sa ascult cel mai bun amplificator pe care l-am auzit vreodata pana azi, un power amplifier pe care scrie mare si clar "Pure class A" si "suge" fara semnal 1000W iar cu semnal ajunge la 5000W !!!!
Momolo, iti inteleg entuziasmul, insa un aparat in clasa A pura va consuma aceeasi putere indiferent de incarcare. Nu pare sa fie cazul aici.
"It is never too late to have a happy childhood"

Post Reply