AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
MariusO
Posts: 133
Joined: 11 Oct 2008, 08:09
Location: Bucuresti
Contact:

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by MariusO »

In cazul castilor portbabile, nu pot decat sa-ti recomand cu caldura sa incerci modelul Sennheiser PX 100 sau PMX 100 (aceleasi drivere, numai modul de prindere si purtare difera), in curand si in versiunea noua, PMX-100 II. Dupa mine, reprezinta cel mai bun compromis calitate-pret in cazul unor casti portabile, de tip deschis, adaptate perfect la impedanta de iesire a majoritatii playerelor portabile de astazi. Varianta lor inchisa este PX/PMX 200, dar personal le recomand pe cele deschise.

Personal, nu recomand casti tip "doape", ce pot avea un efect advers in cazul utilizarii indelungate.

momolo, pt. Beyerdynamyc, poti incerca o intrebare la Avitech, importatorul oficial in Romania, la un moment dat aveau si un show-room Hi-Fi chiar, pe Sos. Pipera-Tunari (cel putin pe vremea cand importau Yamaha, AE, Myryad,etc.). Pt. preturi orientative din tara, se poate consulta si magazinul lor online aici http://www.avmag.ro

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by momolo »

MariusO merci!

Am o nelamurire - observ ca DT 990 sunt mult mai ieftine decat DT 880 PRO iar datele tehnice sunt practic identice. Si marimea e aceeasi, unica diferenta pe care o gasesc sunt 5 grame in plus pentru DT 880 PRO.
Care ar fi diferenta intre ele inafara de cea de pret (consistenta) ?!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
MariusO
Posts: 133
Joined: 11 Oct 2008, 08:09
Location: Bucuresti
Contact:

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by MariusO »

Diferenta de pret este probabil semanlata intre modelul DT 990 PRO sau 880 PRO si variantele 880 sau 990 2005 (non-PRO) ale acestor modele, care au fost destinate a fi niste alternative Hi-Fi Hi-End ale modelolor PRO.

O explicatie observ ca exista si pe site-ul producatorului, vis-a-vis de variantele PRO si non-PRO:
The DT 880 PRO is designed for use in studio and on stage for professional use.

The headband has a rugged construction (thicker material) and gives a secure fit for the listener. This provides a better fit and causes also a more powerful compressed sound which is necessary for professional applications in studio, OB and FOH.



The DT 880 Edition 2005 is designed for listening music and relax. The headband provides a long wearing comfort for hours. The Hifi-version has a more transparent and open sound than the DT 880 PRO.



The differences of both headphones are not huge in mechanical design, but only that small change causes a big difference in sound and application.
Din ce am inteles, varianta DT 880 PRO ar fi totusi mai buna decat editia DT 880 2005 (Hi-Fi), de unde si diferenta de pret mai mare platita pt. DT 880 PRO.

CBI
Posts: 16
Joined: 24 Jul 2009, 16:44

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by CBI »

am ascultat recent niste 770 si 990 pro,semnal din xonar si un cdp rotel :oops: si iesirea de casti al unui amplif rotel(985bx)
ambele casti in ciuda impedantei si sensib mici sunau relativ bine si suf de tare si direct pe placa.(considerabil fata de akg 6-7xx).Variantele cu pro in coada sunt mai solide,au forta de strangere pe cap mai mare si sunt mai liniare(probabil si din cauza apropierii driverelor mai bine de ureche).Celelate ar suna mai placut(mai soft,media mai in spate,soundstage-ul usor mai proeminent)
Atat la 770 cat si la 990 se simtea o curba de loudness f deranjanata pe jazz,clasica,770 avand un bas f puternic si accentuat,dar bas jos,nu de butoi,iar 990 avea si inaltele (zona 6-10k) ridicate.Suna f transparent si incisiv,opus sennurilor(cu sunet mai voalat si moale,zilel trecute am vandut niste hd595),basul este mai bun ca la akg(am avut 701 un an si ceva),dar media este usor uscata si clinica(cam ca la akg).Inalatele nu sunt asa de fine si cristaline,mai devin aspre si granulate in unele situatii.
Momentan si eu caut sa cumpar niste 880pro,dar nu la pretul actual.Personal nu recomand 770 ,990 pt ascultatorii pretentiosi,carora nu le place sunetul 'egalizat' la capete,fiind f evident
PE forumuri straine am citi cum ca ar avea aceleasi drivere aceste serii,dar ma indoiesc,diferenta fiind f evidenta intre ele,si nu cred ca se poate face doar din cutie
Px 100 sunt de departe cele mai bune casti in categoria lor,am vazut ca au scazut considerabil preturile pe video-s
Kappa_ii de pe hfm are casti 880pro,este din bucale si este dornic de comparatii,parca am citi mai in urma cum ca unde se pot asculta beyer.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by momolo »

CBI merci pentru review. De la tine conteaza, ti-am citit si alte interventii pe net foarte pertinente si bine argumentate. Imi pare ca te pricepi foarte bine la casti.

Eu am auzit DT880 mai demult la comparatie cu niste Senn 650 si niste AKG profy mai vechi, din anii 80. Toate puse la o scurta comparatie pe un Lavry DA-10. Din ce-mi amintesc, cele mai slabe mi s-au parut 880 dintre toate si cel mai mult mi-au placut AKG-urile vechi.

Inca o intrebare - cum ti se par AKG 701 ? Le-ai avut amplificate pe ceva dedicat sau pe ce altceva ? Acum as fi curios care e diferenta dintre AKG 601 si 701 ? (la sunet). Cum ti s-au parut 701 la comparatie cu celelalte pe care le-ai avut ? De exemplu eu pot spune ca stiu destul de bine cum suna Senn 650. Nu-mi displac, nu le consider proaste insa nici nu le-as suporta din cauza, opinia mea, sunetului colorat intr-un anume fel (dealtfel placut). Deocamdata am pus AKG 601 pe un amplif dedicat si imi plac, mai ales pe clasica unde sunetul mi se pare natural si corect. Dar sunt curios si de altele.
GRADO ai avut ocazia sa testezi ? Dar de Audiotechnica ce zici ?
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Mars.X
Posts: 55
Joined: 27 Dec 2008, 15:11
Location: Craiova
Contact:

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by Mars.X »

Multumesc pt raspunsuri. M-am decis deocamdata la "portabile" pt PMX100, par mai stabile.
Cat despre Audiotehnica ATH AD700, le-a ascultat cineva? Cum sunt pozitionate fata de HD595? Ar mai fi Audio-Tehnica ATH-M40fs sau ATH-M50 (acestea sunt casti de monitorizare, ar merge pt Hi-Fi?)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by momolo »

Mai demult am ascultat Audio-Technica ATH M40fs si ATH D40fs puse pe niste scule profy (chiar foarte bune). La pretul lor mi se par foarte bune insa am perceput o problema, fiind comprimate ma cam agresau la urechi, o auditie ceva mai lunga devenea dureroasa. Mie cel mai mult mi-a placut versiunea M40fs care e de studio cu raspuns liniar. Versiunea D40fs e mai mult de "hifi-home" si au basul mai evidentiat si un soi de loudness; mie nu mi-a placut.
La pretul lor mi s-au parut foarte reusite. Iar daca vorbesc la modul general netinand cont de pret sunt deasemenea de luat in seama.
Daca ar fi sa le reprosez ceva, parca un pic de sunet "de celuloid". Cred ca merita incercate daca ai unde.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

CBI
Posts: 16
Joined: 24 Jul 2009, 16:44

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by CBI »

din pacate nu am pus deloc urechea pe 880,dupa cum stiti sunt vreo 3 versiuni,ele se fabrica de ani de zile cu acelasi indicativ si le-au fost aduce mereu imbunatatiri,deci orice e posibil.Asa am luat si eu acum cativa ani la recomandarea unui prieten mai priceput niste koss pro4aat si cred ca au fost cea mai proasta decizie.Am rodat la ele de mi-a venit rau si tot sinistru sunau,sinistru e cuvantul potrivit.Prietenul acela cand le-a ascultat a zis ca sunt altele,ca e ceva in neregula...
Nu sunt fan casti dar imi place sa am o pereche cand am bani de buzunar din cand in cand sa mai descopar lucruri noi,dar de obicei am preferat sa iau lucruri...revanzabile :D
Nu cred ca varianta de 880pro recenta suna prost,cel putin nu din discutiile avute cu kappa_ii,care este si el un pasionat de casti
Scuze ca desfac sunetul asa pe bas medii si inalte,dar alfel e greu de 'scris' cum suna,si echilibrul tonal este un factor f important in evaluarea sunetului(pt mine)

Senn 650 suna ..mare,a boxe mari,cu bas plin,sunet mare ..,dar, partea de medii- inalte o gasesc deranjanta,asa este ,nu suna deloc natural,parca le lipseste viata si tranzientii,citez pe cineva de pe forum strain...sounds like a tired old man who's just run a 200m race (comparativ cu cele de la akg).
Nici eu nu le consider casti slabe,dar intervine gustul,si desi sunt tanar si aud bine,mereu am senzatia de urechi usor infundate si simt lipsa atacului,totul este prea relaxat si nu prea te implica.Nu sunt interesat de marimea si departarea soundstageului pt ca oricum nu e real si cu cat e mai umflat,cu atat sunt sanse sa se potriveasca cu mai putine genuri muzicale
Niste casti bune de la senn aflate prin posesie au fost hd25-1,dar fiind casti inchise ..si strageau si tare bostanul..departe de ceea ce se cheama confort(erau de dj parca,dar se foloseau si la monitorizare fiind liniare si cu sunet mai incisiv,nu voalat)
595,sunt mai universale,merg cu de toate dar nu exceleaza la nimic.Suna ok pt introducere in sunet de calitate,dar tot timbrul de senn

k701 au fost cele mai bune casti pe care le-am avut,de departe.Desi nu sunt cascofil inrait,trebuie sa recunosc un lucru exceptional.Am primit fel de fel de impresii,ca suna aiurea,ca n-au bas,ca au soundstage fals,ca obosesc,dar si acum tin minte ca de fiecare data cand ascultam cate 20-30min la ele(ca oboseam repede :D ) nu mai puteam asculta la nimic cateva ore pana imi disparea sunetul din cap.Cel mai transparent sunet si o rezolutie fanstastica,atac.Inaltele nici la boxe nu am auzit atat de detaliate si fine fara pic de asprime sau granulatie.Media era usor clinica,cateodata ar fi mers mai multa muzicalitate,iar joasele cum trebuie,percutante si la obiect.Toti se vaita de bas,bagate direct asa in placi de sunet abia se aud,si mai si distorsioneaza,deci ce bas? dar 701 ajutate cu ceva putere (buba lor e sensibilitatea mica) aveau bas la linie si jos,fara sa sune vuit sau accentuat sau cu tente de cutie de plastic.Si la casti ca si la unele bookshelfuri se practica acea magarie cu umflarea zonei de bas superior ca sa dea impresia de bas,neputand cobori in frecv corect.
Castile nu au impact ca boxele si fara sa aibe un plus de 4-6db pe joasa asa lasa impresia.Nu mi-a placut lucratura,cu banda aia care te rodea in crestet,un fel de piele groasa netabacita bine si cu niste galme pe ea,care nu erau moi cum ar fi trebuit,aspectul acela de generatia ipod si elasticele alea pe post de intinzatoare(se putea mai mult,zic eu)
Din cauza inaltelor usor accentuate cateodata(se vede si pe masuratori) dupa ascultari mai indelungi sau la nivel mai ridicat,cand le dadeai jos simteai o usurare in urechi,ca si cum ai fi scos niste doape cu batzul(o macarime in canalul urechii :o ).Probabil nu era chiar sanatos acest fenomen :D
Eu le-am avut pus pe un amp diy ,o schema f simpla in clasa A cu 1 lampa,fara traf pe iesire.Era deranjanta treaba pana se incalzea putin lampa,auzeai sunetul venind usor pe fir,trecea chefu' :mrgreen: ,dar se simtea vana in ele,pana incepea sa baraie driverele daca insistam :D .Erau prea transparente cu semnalul si daca ascultai o inregistrare f buna,era mai greu de digerat inregistrari mai vechi.Eu cam ascult si metale(rock gothic,death metal,melodic,sinfonic etc) si nu pot spune ca erau insuportabile,dar metalul sau rockul nu erau chiar potrivite,si nu din cauza genului,ci din cauza inregistrilor prea materizate de nu mai se intelegea nimic.Sunt si albume inregistrate f bine si suna exceptional(pt iubitorii de acest gen,logic).In definitv este muzica facuta pe intrumente,nu pc.Cei de la robinete o strica :(

Eu am simtit mereu plusuri majore pe orice fel de casca cand a fost amplificata cu ceva mai potent.Iesirile din placi de sunet,cdp,sunt f slabe din cauza operationalelor care nu au suf putere,iar direct din ampuri se aud fel de fel de brumuri,zgomot de fond,paraziti,distorsiuni la volume mici(cele vintage ieftine sunt renumite la asa ceva).
K601 nu stiu nimic,dar daca basul neaccentuat nu este deranjant,nu stiu sa fi auzit vreunele mai bune la ceea ce reusesc akg-urile

Audiotehnica..nimic
grado am ascultat sr 60(alea mai ieftine,lucrate pe genunchi) recent si sunt ..juma de casti,nu reusesc sa reproduca nimic real,capetele nu au extensie,prezinta si ele o coloratie pe medie,si inaltele sunt accentuate si stralucitoare(cu granulatie si break-up-uri urate),mi s-au parut a fi mai mult pt muzica electronica,unde nu prea stie nimeni ce e pe inregistrare deci ce iese nu are importanta :)

As vrea niste 880pro(doar astea) pt ca imi place impedanta aia mare(cu lampa si chesti trestii :) ) ,si am inteles ca nu ar avea capetele accentuate in exces.Pana pipai,mai am de finisat la niste cutii cu difuzoare :mrgreen:
Pe aici prin oras infara de katalin nu am mai gasit pe nimeni cu astfel de hobbyuri,si in general se merge pe neve si risc,in functie de experienta :D

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by puf »

Ma bag si eu aiurea sa cer un sfat.
As dori casti tip doape de urechi, eventual cum am vazut unele care se infig in canalul auditiv extern ca un dop lung de silicon.
Folosesc acum niste mizerii Technics F400 parca, mari care acopera urechile si sunt relativ comode dar vara cand este cald transpir rau cu ele pe cap.
As vrea ceva in primul rand foarte comod, sa nu simt ca sunt puse sa aiba cablu lung si sa sune decent eventual spectaculos, nu precis, nu hi-fi .
Vor fi folosite exclusiv la PC pe o placa de sunet X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Series pentru jocuri , noaptea cand nu pot porni sistemul 5.1 cu subwoofer sau pentru filme, la muzica foarte putin doar pentru control nu pentru auditii.
Sunt zeci de modele de la firmele de larg consum dar nu am experienta cu asa ceva si chiar nu am idee ce ar merita.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by momolo »

CBI, din punctul meu de vedere ai dreptate in multe privinte. Eu acum as fi curios de Audio-Technica ATH-M50
http://eu.audio-technica.com/en/product ... prodID=266" onclick="window.open(this.href);return false;

Prin lumea profy unii sustin ca sunt singurele casti corecte atat cat sa se poata face o masterizare pe ele, desi in mod normal nu se poate masteriza pe casti.
Foarte mult imi place si acea impedanta redusa de 38 ohmi care presupune ca se pot amplifica cu orice.

Cica sunt foarte incomode si strang bostanul destul de tare. Dar sunt facute pentru studio (solisti, monitorizare, etc) unde nu se folosesc pe timp indelungat.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

FATHER
Posts: 91
Joined: 08 Oct 2008, 10:03

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by FATHER »

puf wrote: As dori casti tip doape de urechi
Sennheiser seria CX (300-400...) . Nu au cablu lung dar asta e ultima problema. Suna bine pentru banutii dati.

DAN_TM
Posts: 492
Joined: 15 Jan 2009, 11:03
Location: Timisoara
Contact:

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by DAN_TM »

CX 300 am de ceva vreme si sant ok.Merita ascultate.Ptr niste doape sant faine ca sunet.Le folosesc cu un player Samsung YP-K3JAB 4GB si sant multumit de combinatie.Reduc destul si zgomotul ambiant.

CBI
Posts: 16
Joined: 24 Jul 2009, 16:44

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by CBI »

marsX,recomand castile ad700,tocmai ce am achizitionat unele la un pret excelent si nu pot spune decat ca se incadreaza lejer in gama de varf,ca sunet
Sunt axate pe un sunet viu,aerisit,transparent,dinamic dar in acelasi timp nu sunt agresive,colorate sau boomy.Nu am simtit gauri prin frecvente sau granulatie,sunet sters sau inchis
Basul este ceva in gen akg,nu suna impunator si amestecat,ci curat si rapid.Nu au impact f mare(sunt deschise),nu au nici bas mult,ci cat trebuie.O idee mai jos si ar fi fost 'perfecte'.Suna f ok pe genuri diverse,si sunt genul pe care auzi 'chestii noi' pe inregistrari(microdetalii,fineturi)
Canta f tare amplificate,sensibilitate medie.Le-am probat si direct pe un xonar,si suna tare,dar scot in evidenta un mic zgomot de fond :)
Marimea si curatenia 'soundtageului' depasesc lejer gama senn,595,580 chiar si 600
650-urile au un sunet mai amplu,dar nu se apropie de viteza si transparenta AT
Singura lor mica buba este ca nu au bas nesimtit,deci pt cine poate trai cu asta,nu-i bai
Nu au media in spate (recesata) cum scrie pe alte locuri,si nici clinica sau uscata
Confortul este f bun,as fi vrut sa apese mai bine padurile pe dovleac,si cumva altfel gandite acele lamele care se misca in toate directiile si le tin sa nu se lase in jos.PT cei cu par mare,face naspa freza,turteste parul pe margine si intre ele ramane.Arati ca naiba cand te uiti in oglinda
Sunt din plastic vopsit peste tot,se misca din toate incheiturile,cablul este lung si moale,gen akg701,pe-o parte.Sunt mari,dar usooare,finisate bine,arata mai bine in realitate.Au driverul inclinat si mai mare ca de obicei.Pe site scrie 53mm
Se pare ca japonezii stiu sa faca si casti bune,printre altele,si probabil altele mai scumpe sau alta firma(denon de ex) sunt si mai bune.Astea sunt primele casti AT ascultate,mai mult de-asta le-am si achizitionat si mi-au lasat o impresie f buna

Una din ele a avut o mica infudatura in tabla de la transport(nu acesta de acum) si am desfacut-o pt a o indrepta(pare aluminiu vopsit ...mov :))
cateva poze,cam nasoale..
http://i38.tinypic.com/290pt85" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i38.tinypic.com/2rrujqf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i38.tinypic.com/ibcq4l" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i38.tinypic.com/etvfaa" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i38.tinypic.com/2dj18g5" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i38.tinypic.com/w82m9x" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i38.tinypic.com/2wf8fpi" onclick="window.open(this.href);return false;


Feriti-va de doape,in general cele ieftine au probleme grave la sunet,lasati revieurile pt adormit,iar cele scumpe,sunt prea scumpe,se poate lua o casca mare care suna cum trebuie
Puf,daca le folosesti in casa la pc,nu vad de ce nu ai lua niste casti care stau mari,care stau peste urechi.PX100 sunt f ok din multe pcte de vedere si merg bine direct pe placi de sunet.Am vazut ca au cazut preturile la senn,sunt 135 lei noi :shock: .Nu mai infige balarii prin urechi :lol:

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by puf »

Am scris ca am deja din alea mari care vin peste urechi Technics F400 comode dar problema este ca vara transpir la greu cu ele pe cap.
Vroiam doape doar pentru utilizare foarte rara cand nu pot porni sistemul 5.1 pentru jocuri.Imi trebuie ceva fara pretentii audio ceva care sa faca show, erau acum vreo 10 ani niste Panasonice doape care straluceau pe portabile gen Walkman.

CBI
Posts: 16
Joined: 24 Jul 2009, 16:44

Re: AKG - casti - cerere sfat de achizitie

Post by CBI »

px100 stau pe urechi,sunt de marime medie,si nu strang incat sa nu respire urechea
pe doape sau tehnisuri nu prea se intelege dialogul,au gaura pe medii si inteligibilitate scazuta
techinusuri dinalea am si eu unele,am dat 50 de lei pe ele si le-am ars odata cand testam un amplif la depanat.Stiu de fenomenul descris,dar nu toate sunt asa
senn595 de ex nu le simti.Tehnisurile sunt oarecum confortabile,dar buretele care acopera driverul este f aprope de ureche,chiar atinge,si gaura in care scapa lobul urechii este cam la fix.Si au materialul cupelor dintr-un material textil care ajuta si el...De accea transpiri.Daca cauti unele MARI :) care stau calumea peste ureche,nu o sa mai ai acest incovenient.Garantat

Post Reply