Audio Pro

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Audio Pro

Post by hersorin »

Azi am avut timp sa merg cu un prieten sa isi ia boxe. Am gasit la solde o pereche de Audio pro blue diamonds http://www.audiopro.com/templates/audio ... oducts=511#" onclick="window.open(this.href);return false;.
Erau 1500 euro le-a lasat la 1100.
Asa un bas ca la aceste boxe nu prea am auzit, sunt prevazute cu cite un difuzor de subwoofer care este alimentat direct de la priza dar primeste si semnal de la amplificator. Ca amplificare si sursa am folosit Yamaha seria 1000.
Erau destul de detaliate dar lipsea scena. Pentru genul de muzica care il asculta el sunt perfecte. Personal mie nu imi plac ,au prea mult bas pentru ce vreau eu.
A mai ascultat cineva boxe cu subwoofer incorporat?
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15248
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Audio Pro

Post by momolo »

Niste Audio PRO au bantuit si prin Romania acum mai multi ani dar eu nu am ascultat nici un exemplar. Cred ca le vindea cineva la Turnu Severin. Din ce stiu erau facute in Suedia, acum mare mirare sa nu fie facute in China. Pareau seriosi tipii si cateva persoane civilizate care au fost acolo si le-au ascultat au spus ca sunt ok, erau finisate frumos (parca negru lac de pian) si bunicele la pret.

Normal ca suna anapoda boxa cu subwoofer activ, din cate vad are si un dif pe laterala ceea ce complica situatia. Dar la majoritatea le place bubuiala, merge la genuri hip-hop, pop, rockareli, deastea anti-clasica si anti-jazz. Defapt daca vrei sa vinzi boxe in ziua de azi la poporul majoritar trebuie musai sa bubuie cat mai tare, la asta reactioneaza majoritarul.

Nu mi se pare mare reducere de la 1500 la 1100. Aici in plus cu criza se fac reduceri mult mai dramatice si in ziua de azi mia de euroi e foarte valoroasa. Daca nu ar fi fost amator de bubuiala putea sa ia boxe finute de banii aia, adica bookshelf, nu ajunge de floorstandere decente nici cu mama reducerii.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Audio Pro

Post by Obelix »

Nu departe de Belgia ta natala :roll: niste boxe semanand fioros cu AudioPro se baga in mod frecvent la Cash Converter (http://www.toutcash.com" onclick="window.open(this.href);return false;) , desigur de catre niste "particulari", conoscand specificul magazinelor... :!:
Numele inscris pe carton... nu mi-l amintesc... :oops:

User avatar
hersorin
Posts: 762
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Audio Pro

Post by hersorin »

Boxele erau deja bagate la solde ,deci redus pretul zicea vinzatorul, inafara de cele citeva sute pe care le-a redus cind am vrut sa luam.
Am gasit frumusele niste Canton Vento 820 http://www.canton.de/de/hifi/vento/produkt/vento820.htm" onclick="window.open(this.href);return false; . Pretul redus la 50%, costa vreo 6 sau 7 sute. Parerea mea e ca aveau un sunet mult mai bun dar acel bas de la audio pro te lasa masca ,spulbera orice boxa , nu a avut rost sa mai comparam prea multe boxe ca omul s-a hotarit. Am ascultat Monitor Audio Silver s6 care au totusi ditamai basul, dar erau foarte departe sarmanele. A bagat la un moment dat un rock , basul tremura intruna , tremuram cu tot cu canapea.
Eu inca consider ca basul de acest gen cu mult HUUUUM prinde in general la tineri.
Ca finisaj foarte frumos facute, lacuite negru.
Acasa am incercat sa facem o combinatie de 2 boxe cu 2 subwoofere exact la fel ca acele boxe dar nu am obtinut nimic.
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

puf
Posts: 460
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: Audio Pro

Post by puf »

Am ascultat cateva modele Audio Pro in diverse locatii inclusiv la importator, Ionut din Severin.
Nu am ascultat modelele cu subwoofer activ incorporat.
In general am o impresie buna despre aceasta marca.
Intradevar basul este ceva deosebit indiferent ca vorbim de floorstand sau bookshelf, chiar au unele patente in domeniu precum portul de bas reflex downfire de o constructie speciala.

Ce mi-a placut la bas este ca coboara mult in frecventa dar fara a sacrifica soliditatea si viteza.Bine nu au atacul si percutia gen Dynaudio sau JBL dar au o agilitate remarcabila.Mediile sunt usor relaxate fara o expresivitate deosebita iar inaltele finute, detaliate fara agresivitate.
Sunetul este solid, amplu, curat cu un echilibru tonal bine ales, da o senzatie placuta la auditii de lunga durata.Stageul nu l-am putut determina cu precizie datorita conditiilor de ascultare dar parea ceva normal nimic lipsa sau iesit din comun.
Finisarea este foarte buna iar preturile pareau ok acum vreo 2 ani, acum nu mai am habar cat costa.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15248
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Audio Pro

Post by momolo »

Canton Vento nu-s boxe rele, dimpotriva. Nu cunosc acele Audio Pro si deci nu ma pot pronunta dar ma deranjeaza ideea de subwoofer activ asa ca omul a avut de ales intre bubuiala si rafinament.

La o alegere de genul asta conteaza decisiv tipul de muzica. Pentru rock, pop, hip-hop trebuie bas mult, umflat, daramtor, exact de genul subwoofer de HT. Proiectantii boxelor alea s-au gandit special la targetul de piata, nici un june rocker nu ti-ar accepta o boxa corecta, finuta, audiofila de banii aia pentru ca ar fi complet nesatisfacut de partea de bas (la sumele astea abia daca gasesti bookshelf de calitate decenta), asa ca incorporarea de bass-boostere este cu dedicatie catre clientela (si nu costa mult la ce fabrica chinezul).

Fara indoiala, nici un pasionat de muzica clasica/jazz si orice e natural, nu ar accepta bubuiala umflata de suburi (in primul rand defazajele, astea sunt ucigase).

Deci, muzica de proba este decisiva dupa care intervine factorul de prima impresie.

Conditia de a impresiona clientul intr-un magazin, rapid, in trecere, in conditii neprielnice tihnei si linistii unei auditii de calitate audiofila, cere un anume tip de sunet.

Toti producatorii folosesc mai mult sau mai putin psiho-acustica insa pentru impresionarea rapida a clientelei neaudiofile la magazin, cerintele sunt foarte clare si tin de exagerarea basului si eventual a mediilor-inaltelor.

Se cere sunetul spart in figura si spart in figuri, genul care la comparatie cu o alta boxa normala (= cat mai liniara) iese in evidenta tot atat de strident ca o femeie tip "vampa" fardata violent si imbracata ostentativ printre calugarite abstinente.

Clientul este de obicei in aceste conditii surescitat si agitat/grabit, trebuie musai sa-i dai o "plesnitura" de bas peste ochi, un sunet lucitor si nichelat care sa umple spatiul, nu coteaza cu ce, altfel nu-ti alege boxa din gramada de boxe care in conditii proaste (amplificari banale, sarme aiurea, pozitii in spatiu "ca la magazie") si pe muzici nenaturale, par toate la fel, inerte, banale, mai ales sterse, etc. E ceva foarte normal, uman, se poate studia cu precizie si tine de psihologie, marketing si tehnologie. Exemplu de fatza este elocvent.

Ceea ce se intampla DUPA ce boxele sunt cumparate si omului ii trece perioada e euforie avandu-le in living.... se stie bine, atunci se petrece judecata dreapta insa producatorul si comerciantul deja si-au incasat banii.

Urmeaza pasul doi, primul upgrade, activarea pe forumuri din astea, etc, etc.

Totul e un proces de invatare si clientul se prinde din lac precum pestele cu mulineta si momeli puternic colorate. :wink:

Am spus de atatea ori, nu sculele sunt importante, nici banii, ci ceea ce avem in cap. Numai asta ne poate feri de alegeri gresite.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

nicu_martin
Posts: 9
Joined: 10 May 2010, 09:36

Re: Audio Pro

Post by nicu_martin »

Audio Pro Blue Diamond sunt boxe special create pentru sisteme HT.

Post Reply