Salut, colegii de suferinţă. Mă numesc ....... Ştefan-Daniel, sunt din Bucureşti şi am 26 de ani şi ceva (născut pe 27 dec. 1982, de ziua numelui).
Cât am fost copil... m-am bucurat de diverse scule. După divorţul alor mei am rămas cu pick-up-ul PA-2040, iar mai târziu taică-miu mi-a luat un radiocasetofon "Watson" (trâncotă nenorocită... dar măcar aveam un radiocass). Radiocass-ul am reuşit să-l cam fac praf. În anii '90, visam la radiouri Hi.-Fi. cu lămpi şi la televitoare color cu lămpi (nici nu ştiam că au existat aşa ceva ). Prin 1996-1998 am văzut prima dată un radio cu lămpi care avea F.M. ... cred că avea bandă vest, deoareve mergea Pro F.M.-ul; nu ştiu ce naţie era... era ceva cu boxele separate (posibil chiar un "Estonia" sovietic); am avut ocazia să admir şi vreo 2 televizoare color japoneze (totala lampizate)de prin 1964, cu cinescop circular (bine, aveau o mască pusă în faţă - marginile din dreapta şi din stânga ecranului erau rotunde); televitoarele un "Hitachi" CT-150 şi un "Victor (J.V.C.)" - american style; cel puţin "Hitachi"ul avea cinescop american ("R.C.A." 21CYP22A); aparatele cică fuseseră folosite la emisiuni experimentale N.T.S.C. realizate în România în 1964! Am văzut şi 2 magnetoscoape (videomagnetofoane) "Ampex" cu bandă de 2" (5,06 cm) - dar asta erau deja tranzistorizate.
Prin 2003 sau 2004 am găsit la cineva de vânzare un radio Capri... din păcate cerea mult. Într-o zi, ajung la un depanator să întreb de tub Cinescop pentru un tv "Rubin" 102 (pe care vroiam să-l salvez de la ţară - fusese al bunicului meu); pe un raft era la reparat un radio cu pick-up "Belarus" 59... fiind la reparat nu mi-l putea vinde, dar tipul scoate un ... Capri. Fermecat de preţul mic (40 lei + reparaţia; în total m-a costat 60 lei); aparatul s-a stricat vreo 3 ori (chestii minore); păcat că are banda est la F.M. (U.K.W) (U.U.S.)
După ani şi ani mi-am luat un casetofon... un deck "N.A.D." cu 2 capete. Nu mi-a prea plăcut... şi cineva s-o oferit să mi-l cumpere, aşa că l-am dat (nu D.A.T.

). Mi-am luat apoi un "Onkyo" Integra TA-2360 (cred că trebuie reglat puţin).
Mai menţionez printre aparatele mele un super radio "National-Pansonic" DR28 (RF-2800B) - făcut special în special pentru DX-ing pe A.M. (M.A.) - din păcate nu are L.W. (U.L.) - bine că are F.M. şi un "Sony" All Weather Sports 11 (ICF-111L) de prin 1972 - are izolaţie de cauciuc ca să nu intre umezeala (tot intră, că nu mai am capacul de la baterii (şi nici nu vreau să pun ceva acolo, că iese basul), selectivitate foarte bună pentru un aparat aşa de mic... şi tranzistori cu germaniu.
De ce îmi plac sculele analogice, deşi am doar 26 de ani:
1) Am crescut în perioada lor de glorie - şi m-am ataşat de ele
2) Mie îmi place mult trecutul (acum sunt stundent la istorie) şi-mi amintesc de vremurile din trecut când lucrurile se făceau ţinând cont de calitate, iar oamenii ştiuau să aprecieze cu adevărat calitatea.
3) Analogicul îl simţi. Îl simţi când apeşi clapele sau butoanele, îl simţi cum vezi cum se roteşte discul de pick-up sau rola cu bandă, vezi cum se mişcă diversele indicatoare (indiferentul că indicatorul este ochi magic, indicator cu ac sau cu L.E.D.-uri)
4) Simt o anumită frustare în mine pentru că nu am avut anumite chestii la vremea lor şi acum vreau să mă răzbun pe ce nu am avut!
Deşi sunt un mare iubitor de analogic, recunosc că folosesc şi computerul pentru ascultatul muzicii. Nu am C.D. player staţionar, e mai comod să cauţi melodiile într-o listă, nu tot ce caut se găseşte pe piaţă şi nici nu am întotdeauna bani pentru viniluri sau C.D.-uri originale. Dar încerc să caut m.p. 3-uri cu bit rate mare (256 k.B./s sau 320 k.B./s., ori melodii în format .flac).
P.S. djl lampă e acronimul pentru Disk Jockey Lampă. Lampă de radio. Nu sunt D.J., dar mi-ar place să fiu D.J. şi să am o emisiune la un post de radio.