După cum am spus, îmi pare rău că am fost nevoit sa deschid o discuție cu un ton mai negativ de la început, dar asta e.Salut aggravatedaudience! Te cunoastem cumva de pe alte forumuri?!
Diferenta intre noi este urmatoarea - eu nu tin neaparat "sa te fac sa intelegi" (adica e treaba ta ce crezi, intelegi sau gandesti) insa atata vreme cat aici pe forum faci anumite afirmatii (mai ales cele foarte categorice, definitive, universale si galactice) ma simt nevoit sa te combat cu argumentele pe care le am (si in care cred).
In acelasi timp, ca moderator nu sunt de acord cu diversele "razboaie" intre tabere cum defapt nu sunt de acord cu fanatismul si prozelitismul inchizitor in acest domeniu. In orice domeniu e bine sa ne pastram macar un pic de scepticism deoarece mai des decat ne place sa credem ne putem afla intr-o eroare fundamentala.
Avand in vedere chestiunile astea, sfatul meu ar fi, mai usor cu pianul pe scari! In privinta asta incerc sa-ti spun un fel de fabula pe care o stiam de copil, de la tata:
- Cica o data pe un deal se aflau doi tauri, cel batran, tatal si cel tanar, fiul. In vale pastea o turma de vaci. La un moment dat cel tanar spune, "- Tata, ce zici, daca o luam la goana in vale, dam buzna peste vacile alea si le facem pe toate de le zboara fulgii de proaste!". Al' batran ii raspunde: "- Fiule, mai ai mult de invatat, daca o luam la goana ca prostii, vacile se sperie si o iau toate la fuga, abia daca prindem vreuna batrana care nu poate fugi si o impartim amandoi ca niste fraieri! Solutia este sa coboram incet, incet ca si cand pastem cuminti, sa se obisnuiasca vacile cu noi si cand ajungem intre ele, le luam pe toate pe rand si cu totii vom fi multumiti si fericiti!"
PS - totusi, daca ne poti spune, cu ce alt user ai activat/activezi pe alte forumuri (foste sau/si inca functionale) ?
Oricum cred că prezentarea unor idei, fie ele și contradictorii cu norma nu prezintă un pericol nici măcar pentru un moderator. Cred ca cu toții putem învața ceva unii de la alții purtând un dialog civilizat și tot cum ai spus tu, cu puțin umor.
Probabil că alegerea expresiei "sa te fac sa înțelegi" a fost una proasta. Eu nu pot face pe nimeni sa înțeleagă. Eu pot prezenta informații, idei sau experiente personale cu speranța că acești factori vor juca un rol în formarea unei opinii. Problema cu Hi-fi-ul este ca totul este foarte foarte personal și privat. Dacă eu aud într-un mod anume o gama de sunete asta nu înseamnă că și restul lumii va auzi la fel.
Și să revin la tema discuției. Am fost doar frapat de modul în care te-ai exprimat în legătură cu Hi-fi-ul "computerizat". Fără să îi fi acordat vreo șansă, ca sa zic asa. Și cred că ai dat cu "el" de pământ pentru ca nu cred că ai avut șansa să asculți în liniște și pace un sistem audio bine definit. Nu vreau să fiu înțeles greșit, acum ma refer strict la :
computer - dac - amplificator analog - boxe.
Și de aceea as fi vrut să-ți fi putut prezenta ca se poate ajunge la "Hi-fi" și cu ajutorul unui computer.
Cat despre alte forumuri sau conturi, eu cred că prezentarea mea a fost îndeajuns de onesta ca sa elimin orice dubii sau parale cu alte persoane. Nu am participat la alte discuții, pe alte forumuri sau cu alte conturi. Dacă mai exista vreo unul cu același istoric ca al meu, prezentati-mi-l. Atunci sunt două alternative: el este un impostor sau universurile s-au unit și Ray Bradburry a avut dreptate.
Cu respect Teo