disparitia discurilor optice

Cinema , Filme , Recievere multi-chanel
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15158
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

disparitia discurilor optice

Post by momolo »

Cred ca oricine a observat caderea accentuata a pietei pentru CD-R-urile blank, apoi diminuarea drastica a ofertei DVD+/-R iar acum Microsoft cobeste despre Blu-Ray.
Toti observam ce putin se mai utilizeaza scrierea pe discuri optice si cat de mult se raspandeste utilizarea de memorii portabile si chiar HDD-uri portabile in loc de solutia scrierii de date pe discuri optice.

Alta observatie - inmultirea surselor video si audio care utilizeaza diverse forme de memorie in loc de unitatile optico-mecanice.

Microsoft executive thinks that digital downloads will make Blu-Ray obsolete

http://www.dailytech.com/Microsoft+Pred ... e19698.htm" onclick="window.open(this.href);return false;


PS - toate astea in timp ce cativa "nebuni" mai utilizeaza inca LP-uri, benzi si casete magnetice :) .....
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

puf
Posts: 455
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: disparitia discurilor optice

Post by puf »

In domeniu car-audio multe firme au playere fara cititoare optice care se bazeaza exclusiv pe memorii solide si/sau conexiune cu I-Pod.Produsele se bucura deja de succes multi cumparatori declara ca nu ii deranjeaza deloc lipsa cititorului de discuri.
Acum in acest domeniu se poate numi o revolutie acest mod de abordare deoarece in mediu acela auto un player, care sa fie imun la vibratii masive , praf, uzura mecanica, este ideal.

Legat de modul de a accesa materiale audio-video direct pe net fara a mai fi necesar suport optic, s-a mers chiar mai departe.Nici nu este necesar sa descarci astfel de materiale se pot reda direct online daca ai suficienta viteza pe conexiune.
Chiar zilele trecute am vazut ca, acum, nu se mai descarca filme divx ci se vad pur si simplu online direct pe site.
Pasul urmator va fi cu siguranta sa iti poti "urca" gratis date, fisiere, orice personale undeva pe servere de pe net si sa le accesezi de oriunde cu orice PC sau player fara sa fie nevoie sa le ai stocate in propriile unitati de stocare.
Ai la dispozitie astfel oriunde si oricand tot ce ai fi putut fi avea numai acasa, fara sa fie nevoie sa cumperi/detii unitati hardware de stocare, gestiune, comunicare.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: disparitia discurilor optice

Post by Obelix »

Eu zic ca fiecare prezice... conform interselor comerciale proprii... :mrgreen:
De fapt NIMENI nu poate face afirmatii categorice...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15158
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: disparitia discurilor optice

Post by momolo »

Defapt chiar in articolul de mai sus se spune
And Microsoft is still no more supportive of the format.

Deci, Microsoft spune ca Blu-Ray dispare dupa ce si-a incheiat socotelile cu acest format.
Obelix wrote:Eu zic ca fiecare prezice... conform interselor comerciale proprii...
De fapt NIMENI nu poate face afirmatii categorice...
- asa cum bine zici, daca interesele comerciale dicteaza o anume pozitie iata ca apar "Mafaldele" sa prezica diverse. In realitate se impulsioneaza formarea opiniei de masa in directia interesata.

Insa nu putem sa nu observam in jurul nostru ca utilizarea discurilor optice aproape ca a disparut (ma refer la marea masa, noi suntem oricum niste ciudati si ca numar, echivalent cu zero in ceea ce conteaza tendintele de masa).

Acum cand l-am intalnit din nou pe Marco Lincetto l-am intrebat ce mai face "industria". Mi-a spus foarte abatut ca se scufunda, trage sa moara si nu neaparat criza economica este cauza ci tendintele de masa. Oamenii asculta din ce in ce mai mult din surse digitale cu memorii solide (la ora asta practic 99,99% din playerele mp3) fisiere luate de pe internet, ori din surse ilegale, ori chiar fisiere mp3 cumparate (sunt foarte ieftine).

Defapt m-am uitat acum pe Amazon si observ ca multe albume..... nu se mai ofera DECAT in format mp3 descarcabil la bucata.
Ca sa nu mai spun o chestie care ma deranjeaza foarte mult - avand cont si cumparand ceva discuri Amazon dealungul vremii, astia imi tot fac oferte cu mp3 de descarcat gratuit ca bonus pentru ce cumpar!!! :roll: Adica dau o poala de bani pe CD-uri audiofile si ei ce si-au zis, hai sa-l premiem pe asta cu vreo 15 trakuri mp3 descarcabile gratis!!!! Ce bizoni !

...Dar asta e tendinta. La 99% dintre consumatorii de muzica li se rupe in paispe ca formatul mp3 e "macelul" calitatii inregistrarilor. De aia se si trag noile albume pop si rock de toata jena, pentru ca producatorii au inceput sa le "proiecteze" pentru mp3 si consumul acestora cu "doapele" de urechi in medii zgomotoase. Loudness-war devine New-loudness-peace pentru 1000 de ani. Puneti-va deoparte lucrurile naturale si normale, intram in furtuna anormalitatii si descreierarii de masa!....Insa deja am intrat daca ne uitam in jur....
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply