Cioara vopsita

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1849
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Cioara vopsita

Post by SOLO »

Pe meleagurile mele s-au cam revoltat astia cand au descoperit miscarea asta . Iei chinezaria , o rebranduiesti si o vinzi la pret de pret . Cam seamana intre ele , nu credeti ?!

http://www.openitem.it/en/virtuemart/vm ... k.tpl.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.hi-end.on9mart.com/cart/Yaqin_300B.html" onclick="window.open(this.href);return false;

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Cioara vopsita

Post by Obelix »

Cam tarziu... nu le-a luat decat 8-10 ani ca sa se prinda... :twisted:

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1849
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Cioara vopsita

Post by SOLO »

:mrgreen: :mrgreen:
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
Adrian_2k8
Posts: 227
Joined: 30 Mar 2009, 07:54
Location: Bucuresti

Re: Cioara vopsita

Post by Adrian_2k8 »

Lasa ca nici cu aia care au DVD-uri Goldmund prin casa nu mi-e rusine... :)
"Netul este locul ideal unde omul aberant poate abera si se poate da ceea ce nu este." - by M _ _ _ _ o.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15158
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Cioara vopsita

Post by momolo »

Pai si alea originale contin piese 100% chinezesti, uitati cu atentie aici ce piese ofera o oarecare companie chinezeasca, practic toate brandurile mari de componente: viewtopic.php?f=4&t=445&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;

Ba mai mult, cele "originale" contin subansamble chinezesti. Incepand cu sasiul, carcasele, fronturile, butoanele pana la placi intregi si transformatoare.

Scule asazis originale pe care scrie de exemplu "made in UK", "made in etc" contin in realitate subansamble chinezesti. In prezent sunt extrem de putini care executa aparatele incepand de la piese (care oricum sint toate chinezesti). Se prefera placi-subansamble gata executate (unele oferite de chinezi la modul standart pretabile la modificari diverse) si eventual apoi usor modificate dupa care montate in carcase, sau comenzi in China pentru executia placilor gata plantate dupa proiectul clientului.
La firma mama din afara Chinei se asambleaza doar bucatile si se verifica/regleaza. In felul asta se face un import mascat, aparate defapt 100% chinezesti "fabricate" in tara de asazisa origine.
In Europa se mai executa diverse componente ale designului desi aici tot China tinde sa monopolizeze. Deja sunt foarte bine specializati in piese din aluminiu si tabla de fier, nichel, etc. E mult mai ieftin sa le comanzi la ei decat sa platesti un muncitor european cu un salariu de 10...20 de ori mai mare punand si diversele taxe la socoteala.

Azi a ajuns un lux sa gasesti componente care nu sunt fabricate in China. De exemplu componente si subansamble din Taiwan, Malaysia, Korea, Singapore, Philipine, etc,etc. Din Japan, USA, Germania nu mai e nimic de gasit ca materie prima ( exemplu, piese electronice), doar aparate gata asamblate, orice inglobeaza inalta tehnologie. Nu e cazul domeniului audio care inglobeaza tehnologie simpla.

Problema azi nu mai se pune daca sa imi iau chinezarie ? pentru ca oricum nu ai de ales, ci care chinezarie ?.

De aceea marile branduri audio europene, americane si japoneze, adica alea care inca nu au disparut, stau sa dispara sau se adapteaza fabricand in China si scriind pe aparate "made in China" vanzand ieftin in cantitati mari, compensand calitatea cu pretul mic si cantitatea.

Mai sunt totusi diverse firme audiofile europene care manufactureaza 100% la ei acasa insa cu piese si diverse subansamble neelectronice chinezesti pentru ca nu mai au de unde sa cumpere din alta parte. Insa astea vand la preturi exorbitante si au o nisa minuscula de piata. De exemplu cateva firme elvetiene, nemtesti, italiene, etc...... si iata ca si astia au inceput sa introduca "cioara vopsita" daca ne gandim la un anume player Goldmund.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
felixx
Posts: 200
Joined: 04 Oct 2008, 09:13
Location: Bacau

Re: Cioara vopsita

Post by felixx »

Inca sunt pe piata stocuri de componente de calitate de genul NOS "new old stock" gasibile destul de rar.Azi le gasiti in echipamentele vintage de calitate (cu selectia de rigoare),care in anii lor au fost capete de serii.
Pentru serii limitate,firmele care au ca motto "money is no object" inca le folosesc.
http://customaudioprojects.com
"I'm glad I can build my own mistakes."

Post Reply