SELECTIA

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15621
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

SELECTIA

Post by momolo »

SELECTIA:


Trebuie sa intelegem cu totii ca sistemul este format din oameni. Cand injuram sistemul o facem orb, general si gresit. Calitatea sau non-calitatea unui sistem sunt date de oamenii care-l compun (si care-l conduc, cei care au decizia si puterea precum si cei care ii controleaza pe acestia partial sau total).

Se pare ca la noi in Romania se petrece un vesnic scenariu, suntem intepeniti intr-un perpetuu examen pe care nu-l putem trece.

Atat sistemul comunist cat si cel de azi si din ultimii 20 de ani este format din oameni, condus de oameni si modificat de oameni. Trebuie sa intelegem ca fara SELECTIE nu putem avea nici un sistem mai bun, mai corect, mai avansat.

Oamenii nu se mai schimba dupa varsta de 14....18 ani. Fundamentul educatiei se pun in acei faimosi "7 ani de acasa". O data ce acesti "7 ani" au fost trecuti la "fara frecventa" respectivul om nu mai are indreptare si isi va purta handicapul toata viata..... Insa e gresit spus ca el isi va purta handicapul. NU! Societatea ii poarta defapt handicapul acestuia.

De aceea, asa cum am spus, SELECTIA este cheia civilizatiei. Un sistem uman este performant atunci cand are in interiorul sau o selectie bine pusa la punct. Asta defapt vedem si in tarile civilizate care s-au confruntat acum 100...200 de ani cu ceea ce ne confruntam noi acum, bieti elevi repetenti ai Europei, intre timp ajunsi pe pozitia pe care o meritam, adica ultimii.

Selectia controlata si dirijata este mai slaba si cu potential deficitar in comparatie cu cea naturala si automata. Aici rolul principal il are societatea, cum spun comunistii, "marea masa". Aceasta, numita si "comunitate" in tarile libere, are selectia ei asazis naturala. Acolo orice incalcare si tulburare a unei stari civilizate si de ordine este taxata atat de autoritati (selectia controlata) dar si de societate ( selectia naturala). Cea din urma da diferenta reala dintre societatile civilizate si cele necivilizate. Insa cea din urma trebuie sa fie precedata de cea dintai si apoi o va controla pe cea dintai o data ce SELECTIA ca principiu intra in mentalitatea colectiva. Altfel, daca avem numai selectia controlata fara sa putem porni motorul selectiei naturale, drumul catre abuz si anomalie este deschis si avem ce avem noi azi in jurul nostru si ceea ce am tot avut in tara asta dinainte de a ne naste (dupa 1945).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply