Mai multe tabere acelasi hobby , ce ne facem ?

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1843
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Mai multe tabere acelasi hobby , ce ne facem ?

Post by SOLO »

M-am cam saturat sa citesc cuvantul "concurenta" pe forumul asta . Concurenta cui ? .. stau eu asa si ma intreb. Adevarul este urmatorul : fiecare are dealerul / vanzatorul lui preferat ( "de incredere" , cum se ma spune pe meleagurile mele ) si asta divide forumul in mai multe tabere din pacate . Se vede de la o posta ...
Lucrul asta este foarte daunator in existenta unui forum care se doreste a fi liber , iar pe timp indelungat forumistii vor ajunge sa latre la luna ( lucru demostrat de altfel si pe alte forumuri ) .
Trebuie sa invatam sa respectam ca sa fim respectati , trebuie sa ne gandim in primul rand la ceilalti inainte sa scriem ceva .
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

fluffy38
Posts: 405
Joined: 08 Oct 2008, 09:42

Re: Mai multe tabere acelasi hobby , ce ne facem ?

Post by fluffy38 »

Din pacate asta este Romania de azi,marea majoritate a oamenilor isi raporteaza realizarile sau frustrarile comparativ cu ceilalti din jur. Putini gandesc ca pot realiza mai mult.
Concurenta a devenit ceva de genul...hai sa-l f...tem pe cel care ridica botul,ca sa ne mearga noua bine.(asta ca sa ma exprim academic :lol: ).
Nu am nici o legatura cu dealerii audio,din partea mea sa-si vanda fiecare jucariile cat mai bine!
Nu ei sunt de vina ci mentalitatea unor oameni pusi pe desfintat sau ridicat in slavi.
Si nu in ultimul rand ,de vina sunt si cei care cred sau iau de bun tot ce "zboara" pe net.

Citesc tot mai des pe diverse forumuri,bloguri,site-uri expresiile; "Romania,tara de rahat", "romanii sunt prosti",imi bag picioarele in ea,tara nenorocita" si altele de genul asta si ma ia cu sughituri.
Asta vara stateam de vorba pe tema asta cu un prieten foarte bun,sarb din Novisad . In Serbia 1% din populatie are mentalitatea asta,99% nu-si acuza tara pentru ceea ce se intampla. Ma intreb,de ce?
"Civilizatia vine dinspre apus, lumina vine de la rasarit!"

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15083
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mai multe tabere acelasi hobby , ce ne facem ?

Post by momolo »

fluffy38 wrote:Si nu in ultimul rand ,de vina sunt si cei care cred sau iau de bun tot ce "zboara" pe net.
aici ai detectat mobilul "crimei". Faptul ca unii au chiar de profitat dupa acest fapt e un alt "motor".

Ai sa ramai surprins cat de multi isi formuleaza preferintele, antipatiile, alegerile, hotararile doar citind pe internet fara sa cunoasca in realitate obiectul, persoana, chiar insasi realitatea. Majoritatea o fac din lipsa de timp, sunt constienti ca pe undeva gresesc dar ispita e prea mare. Omul e o fiinta comoda si lenesa, e undeva genetic chestia asta. Va alege calea cea mai usoara chiar daca stie si i se spune ca e nociva, atata vreme cat nu-l doare....

Daca observi, tot marketingul actual este axat pe exploatarea a ceea ce este mai rau in om. Lacomie, comoditate, prostie, nerabdare si manie, instincte animalice, etc. Aproape ca este o ramura de stiinta, marketingul modern exploateaza defectele oamenilor pentru a le vinde produse, pentru ai face clienti de servicii diverse. Internetul este ca benzina pe foc pentru treburile astea.

De aceea am intalnit atat de multi socati si mirati ca realitatea e cu totul alta, de cele mai multe ori opusa complet ideii pe care si-au construit-o in lumea virtuala.

De aceea unii afaceristi au invatat repede calea prin care sa ajunga la potentialii clienti exploatand asa cum am spus mai sus, defectele atat a "tintelor" cat si a "vectorilor".

In aceste conditii, daca unul vine si le spune "Nu mai mancati, nu mai beti de la ei" este automat atacat, considerat nebun, oricum antipatizat de toti. E ca si cum le-ar spune la copii, nu mai mancati dulciuri ca ingrasa si va strica dintii.

E stiut faptul ca nici unui prost nu poti sa-i spui ca e prost si dupa aia sa te placa. Asa ca ai 3 cai, sa-l lasi prost (cea mai sanatoasa), sa-i exploatezi prostia (cea mai rentabila) si sa-i spui ca e prost cu dorinta de a-l atentiona macar spre indreptare (calea cea mai paguboasa.... pe termen scurt, dar nu si lung).

SOLO, exista niste zicale/proverbe populare foarte intelepte:

Cine se aseamana, se aduna.

Cum e turcul asa e si pistolul.

Omul sfinteste locul.

Intr-un fel, privind obiectiv, este si normal sa fie asa intr-o tara ca a noastra atat de schilodita de trecut.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply