Cateva cuvinte la pozele de pe picasa:
In acest weekend am audiat inca o pereche incinte acustice de la Vienna Acoustics, de data asta din seria de top, KLIMT, modelul THE KISS
http://www.vienna-acoustics.com/product ... e_kiss.php" onclick="window.open(this.href);return false; ,
niste bookshelf ceva mai mari, dotate cu propriul stand.
Dar la inceput am audiat din nou modelul Beethoven Concert Grand
http://www.vienna-acoustics.com/product ... oncert.php" onclick="window.open(this.href);return false;
de data asta pe un "lampadar" de la
Matersound Italia, modelul top de la seria lor de integrate, Mastersound Evolution 845
http://www.mastersoundsas.it/master%201 ... on_845.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Sursa utilizata a fost exclusiv un player Densen, pickup-ul din imagine nu a fost utilizat (nu prea a fost timp):
Cablurile folosite au fost aproape in exclusivitate DIY, mai bune, mai proaste, partea pozitiva a fost ca le-am tot schimbat si combinat ca sa ne dam seama de cate ceva.
Alta amplificare inafara de marele "lampadar" de 53 kile nu am folosit (si noroc ca a mers AC-ul, altfel camera se transforma in sauna!

), deci nu a existat nici o posibilitate de comparatie, impresiile fiind doar la nivelul venit, vazut, auzit. Cum am spus, limita a fost numai de timp, gazdele,
http://www.opensound.ro/index.php?pg=home" onclick="window.open(this.href);return false;
fiind de o amabilitate desavarsita si deschise catre orice experimentare posibila.
Inca ceva, ideea celor de la Mastersound sa puna acele ornamente in jurul lampilor nu e rea si aici nu ma refer doar la estetica sau protectie ci si la racire, placile alea de aluminiu ajuta.
Muzica am adus-o in geanta dar am pus si cateva discuri (foarte bune) gasite pe masa.
De baza am utilizat un CD demo audiofil produs de Marantz si cumparat exclusiv de pe piata americana, discul continand toate genurile de muzici trase la o calitate desavarsita.
In conditiile lipsei de comparatie cat si a auditiei in premiera, impresiile nu pot fi decat subiective

insa un lucru bun se "vede" (=aude) ca e un lucru bun, in orice conditii. Astfel, pot spune ca mi-a placut in mod deosebit perechea Vienna Acoustics Klimt "The Kiss" dar si amplificatorul, ceea ce nu este de mirare avand in vedere acest brand italian pe care il stiu din vizitele mele dealungul timpului in tara fratilor nostrii. Sunt mult mai cunoscuti acolo decat in strainatate, acum se pare in premiera si in Romania. Nici nu prea putea sa fie altfel decat impresionant la o topologie SE cu 4 bucati 845 si la asa lucratura. In cazul genului asta de topologie sunetul e cam acelasi intre diverse branduri, nuantele facand diferenta, Mastersound cautand sa obtina un sunet cat mai neutru fara coloratie "de lampa". Astfel, pot spune ca nu prea suna "a lampa" si evident, nici a tranzistor

, subliniez, lucru dealtfel normal la aceasta topologie daca este executata corect.
Ampliful a demonstrat o putere foarte mare conducand ambele perechi de boxe cu rezerva destula de energie si fara nici o problema. Dealtfel cred ca ar conduce fara nici o problema chiar si modelul top de la Vienna Acoustics, Klimt "The Music" cum dealtfel ar conduce o groaza de boxe pretentioase. Nu e nici un secret ca cei 55W "de lampa" (adica ditamai "becul" de strada) sunt mult mai "nesimititi" decat watzii "de siliciu". Aproximativ ar fi trebuit minim 200 W de solid state ca sa conduca boxele la modul ala.
Din pacate nu am avut decat o singura sursa la dispozitie, astfel ca orice caracterizari si presupuneri sunt doar la nivel de "asa as crede", deci ar tinde catre valoare zero de apreciere.
Nu pot spune ca sunetul m-a multumit pe deplin si nici ca am avut-o pe "tanti Nirvana" cu aceasta ocazie insa calitate audiofila era totusi din plin, mai ales datorita boxelor "The Kiss", unicele care au putut fi comparate cu altceva, adica modelul Beethoven Concert Grand care suna excelent la nivelul lor de pret insa sunt depasite de seria superioara (duble la bani, trebuie tinut cont !).
La un singur capitol s-au remarcat "Beethoven" peste "The Kiss",
sub-basul mai bun....dealtfel bookshelfurile (chiar si mari), ca orice bookshelfuri, nu pot cobora in adancurile basului pentru ca in mod logic, le ce ar mai fi de folos modelele superioare floorstand ?!
Si apropos de bas, "lampadarul" de la Mastersound are un bas de categoria grea, adica nu e limitat chiar deloc in joooooos.
Permutand si combinand sarme, prize si boxe am obtinut pana la urma un sunet care sa intre in valoarea pretentiilor firesti de la astfel de scule la aceste scoruri de pret (sa nu uitam, lucrate cu munca si pasiune de oameni care cred in ceea ce fac si merita respectati).
Camera din pacate nu ne-a ajutat prea mult, fiind amenajata acustic atat cat s-a putut face in acel spatiu si probabil in lipsa unor proiecte profesionale (dealtfel si alea discutabile, in opinia mea).
Raman cu "The Kiss" in gand (dar si Mastersound merita tot respectul mai ales avand in vedere preturile bune cu care se prezinta pe piata fatza de alte branduri) si le multumesc celor de la Open Sound pentru invitatie si primirea prietenoasa !
PS - mai trebuie sa adaug ca bookshelfurile "The Kiss" au sunat cel mai bine cand am aliniat cutiile una peste alta prin rasucire de plan stanga/drapta si am inclinat cutia de sus inspre jos cu 1cm. Adica nu ca in foto.
Datorita acestor reglaje mecanice (pe spate exista gradatii pentru aliniamentele egale intre boxe), aceste "The Kiss" sunt deosebit de maleabile dar si dificile in caz ca se doreste intalnirea personala cu "Lady Nirvana", vestea buna fiind ca se poate acest lucru, recte cu aceste incinte acustice minunate !

"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)