Monofazat deci are o singura faza de 220 da? dar trifazat are 3 faze de 220

Oricum nu puteti crede asta e nu pot sa va dovedesc altfel.
Eu stiam ca in Romania trifazicul are 3 faze si un nul de lucru(asa se livreaza curentul trifazat) intre oricare faza si nul ai 220V(230 mai nou),intre faze 380V(400Vactual).hersorin wrote: In Romania trifazatul foloseste 2× 220 deci 2 faze si totusi se numeste trifazat
pe cind in Belgia se folosesc trei faze 3× 130 si se numeste tot trifazat , deci nu trebuie generalizat.
Chiar ma speriasem si nu intelegeam diferentamikidnl wrote:"Problema pusa in acest topic eu o consider reala si foarte importanta - curentul de alimentare! O data un audiofil grec spunea, "Curentul este totul". "
Nu vreau sa fac pe desteptul, dar as vrea sa vin cu o mica lamurire. Exista o diferenta intre curent si tensiune. Asadar in expresia de mai sus este vorba despre tensiune. Toate aparatele se alimenteaza cu tensiune.
NU. Aparatele nu se alimenteaza cu tensiune. Aparatele se alimenteaza cu curent si se conecteaza la tensiune. Tensiunea este diferenta de potential si nu transporta sarcini. Daca facem o analogie hidraulica si ne uitam la o cascada de apa, atunci tensiunea este diferenta de nivel dintre varful cascadei si baza sa, iar curentul este debitul de apa. Impreuna, debitul de apa si cu inaltimea de la care cade apa, dau forta, sau puterea instantanee in electricitate.mikidnl wrote:"Problema pusa in acest topic eu o consider reala si foarte importanta - curentul de alimentare! O data un audiofil grec spunea, "Curentul este totul". "
Nu vreau sa fac pe desteptul, dar as vrea sa vin cu o mica lamurire. Exista o diferenta intre curent si tensiune. Asadar in expresia de mai sus este vorba despre tensiune. Toate aparatele se alimenteaza cu tensiune.
Eu inteleg bine limba romana si asa cum ai scris pe alt forum si te citez:cosmin wrote:Am spus ca Accuphase este in topul high-end. Vezi ca e o nuanta diferita aici. (cu alte cuvinte nu am afirmat ca sunt nr. 1).
Uite cum sta treaba. Nu trebuie sa o ti fix pe locul intai dar chiar tu ai spus ca sunt "IN TOP IN CLASAMENTUL HIGH-END" = adica acolo sus locul 1, 2, 3 -NEVERMIND.cosmin wrote:...Accuphase sunt in top in clasamentul high-end audio...
Am vandut amplificatorul Accuphase si de o luna am pus si cd-playerul in vanzare care daca nu-l dau aici o sa incerc vanzarea lui afara.cosmin wrote:Apropos, de curiozitate, ai reusit sa vinzi aparatele Accuphase ? Si tot de curiozitate, ce ti-ai luat (sau urmeaza sa iti iei)?
Eu am spus ca intra in derizoriu pentru ca se vorbeste prea mult despre aceasta firma si foarte mult pe langa asta in conditiile in care daca adun toate amplificatoarele Accuphase din Romania trec cu mare greutate de o cifra mica(ordinul a cateva zeci) si consider ca multi ar trebui sa se abtina de la comentarii pentru ca nu stiu acest brand sau daca da, au ascultat odata in fuga si nu e tocmai relevanta parerea lor, sunt foarte putini care au urechea antrenat si tot se prind greu de niste aparate iar de multe ori si cei care se mai pricep o mai dau in bara. Asta e si eu m-am mai inselat si dupa mi-am dat seama ca m-am grabit.cosmin wrote:Stai linistit, nu ajunge deloc in derizoriu aceasta firma (din aceste cauze la care faci referire) - evident ca nu merita. Si daca mie ca persoana imi plac sculele lor, asta este - nu cred ca afirm lucruri neadevarate despre aceste aparate - este doar atitudine entuziasta si de apreciere.
Deacord cu tine, eu totusi prefer sa ma consider un melonan caruia ii place sa asculte cat mai bine calitativ muzica. Eu personal am investit foarte mult timp si foarte multi bani in muzica (am peste 1000 viniluri de calitate foarte buna), notiunea de audiofil in perceptia romaneasca e confuza si ciudata, asa ca prefer sa ma delimitez de aceasta notiune.cosmin wrote:Da, audiofilia este total subiectiva. Eu asta am invatat in primul rand in utimul timp. Pentru ca totul este relativ la ureche.