WADIA, Audio Research si Sonus Faber

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

WADIA, Audio Research si Sonus Faber

Post by TomJones »

WADIA, Audio Research si Sonus Faber au fost cumparati de o firma italieneasca. Pacat de Wadia!!! era o firma care era in primele top 3 din lume ca surse digitale. Infiintata in 1988 au avut multiple inovatii de varf in domeniul surselor digitale. Sincer, mi-a mirosit ceva de cand cu noua serie nu au mai folosit mecanica VRDS neo de la Esoteric si au bagat niste blocuri Philips VAE-1210 de 60 euro bucata Acum s-au "dus" si astia. Probabil vor ramane pe mapamond feriti de globalizare doar cei care produc si mult si pentru categorii distincte de clienti (saraci sau cei cu venituri mari si care stiu ce vor): Esoteric, Marantz, Denon etc...

http://www.avguide.com/article/fine-sou ... ia-digital" onclick="window.open(this.href);return false;


P.S. Nu stiu cum este facut acest site, dar eu cu google crome nu am mai putut accesa si scrie pe acest forum de cateva luni. Mi-am instalat browserul "Safari" si merge (ptr cei cu aceleasi probleme de acces)

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1872
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: WADIA, Audio Research si Sonus Faber

Post by SOLO »

TomJones wrote:
P.S. Nu stiu cum este facut acest site, dar eu cu google crome nu am mai putut accesa si scrie pe acest forum de cateva luni. Mi-am instalat browserul "Safari" si merge (ptr cei cu aceleasi probleme de acces)
Eu folosesc Chrome chiar in acest moment 9.0.597 beta si merge fara probleme . Curata cache-ul si vezi daca iti merge . Daca mai sunt probleme , la off-topic este un post "Probleme legate de forum" si vedem acolo ce putem face .
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
MariusO
Posts: 133
Joined: 11 Oct 2008, 08:09
Location: Bucuresti
Contact:

Re: WADIA, Audio Research si Sonus Faber

Post by MariusO »

Intr-adevar, Wadia a fost un nume greu in privinta surselor digitale (transport, CD playere). Insa in ultimii 4-5 ani, odata cu adoptarea unor noi abordari/solutii tehnice as spune ca a cam parasit "top 3-ul" in favoarea unor produse de la producatori precum MSB, Chord, Boulder, PS Audio (ca sa numesc doar cateva firme care au facut pasi importanti in dezvoltarea unor playere integrate/combo-uri transport/DAC inovatoare). Un as in maneca detin cu dock-ul pentru iPhone 171i, unul dintre foarte putinele dock-uri ce permit transmiterea semnalului digital bit-perfect de la telefon la DAC, dar si aici concurenta isi face aparitia usor-usor (vezi Onkyo ND-S1).

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15596
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: WADIA, Audio Research si Sonus Faber

Post by momolo »

TomJones, stiai ca la inceptul anilor 90 pentru Wadia a proiectat si Dan Lavry ?
Pe vremea aia aparatele Wadia erau fabricate in USA !

Criza in mod evident loveste intai de toate segmentele de nisa de piata. Iar in ziua de azi chestiile astea se vand datorita marketingului si designului. Mai ales o data cu aparitia internetului si acum prin dezvoltarea acestuia fara precedent, selectia, alegerea cumparatorului potential se bazeaza pe cu totul alte criterii decat acum 20 de ani cand abia aparuse Wadia si facea legea in digital (sunau extraordinar la vremea aia si calitatea executiei era impecabila). Atunci alegerile erau mai oneste, consumatorul mediu alegea numai in urma experientei practice, mers, vazut, auzit, comparat si evident era influentat de publicatiile de profil care si ele erau pe vremea aia mai obiective si mai oneste. Acum se petrece altceva, publicatiile de profil sunt total corupte, vand review-uri in totala nesimtire, acum nu se pune problema adevarului ci cum sa se inventeze o miniciuna cat mai veridica, acum o mare parte dintre clientii potentiali aleg prin intermediul interenetului astfel ca realitatea nu mai are importanta, incepem sa traim intr-o lume virtuala, a iluziilor frumoase vandute profesionist. Practic, omul ca fire e lenes/oportunist si alege automat calea cea mai facila care implica cel mai mic efort. Pe vremurile alea nu se putea, trebuia mers la magazin, vazut, ascultat, pipait si pana si cumpararea si rasfoirea revistelor era un efort. Acum dintr-un click de mouse se pot vedea si citi infinite poze si informatii. Astfel, in ziua de azi chiar daca vrei sa fabrici calitate si o reusesti in mod real, fara promovare de marketing prin internet nu vei reusi, vei fi dat la o parte de cei care o fac. Acum vinzi cu povesti si design, omul nou si mai insingurat si izolat in fatza PC-ului alege iluzii, imagini, povesti. Practic in momentul cand ajunge la partea practica de a vedea, pipai, auzi, in acel moment este deja indoctrinat si spalat la creieri. Simplu, orice firma in domeniu nu mai poate fi condusa de ingineri si cei care proiecteaza, creeaza, inventeaza, etc, ci de oameni de meserie in marketing, economie, finante, contabilitate, avocatura, adica orice alta pregatire decat cea care conteaza in domeniu.
In ziua de azi iti poti infinta peste noapte o firma audiofila de orice plecand de la zero si fiind o nulitate absoluta in domeniu. Trebuie doar sa ai bani, capital, si sa vrei asta. Contactezi profesionistii in domeniul mass-media/marketing/design si bineinteles apelezi la proiectanti de electronica si fabrici care executa OEM si ai pus-o de un brand audiofil. Poti ajunge de la zero, brandul lui "Neica Nimeni" peste noapte intr-o marca de care au auzit toti si de care discuta toti. Cel care "promoveaza" poate cumpara articole si "stele" in toate publicatiile unde aia se vand ca niste curve de trotuar desi in ultima vreme seamana mai mult cu alea care si-o trag pe centura cu tiristii turci.
Faci un site bine desenat si fiecare imagine, fiecare fraza, fiecare INFORMATIE o gandesti bine si profesionist ca sa starnesti pofta labo-audifilor de internet (majoritatea in ziua de azi, practic aproape toti sub generatia de 30 de ani crescuti cu PC-ul in fatza incuiati in casa).
E simplu, nu mai e nevoie sa reusesti aparate cu adevarat high-end, nu mai e nevoie de sunet ca oricum omul modern nu a auzit in viata lui un sunet referinta natural si astfel, ne aflam doar in zona "pe gusturi". Merge cu vrajeala de orice fel ca oricum, cine a dat multi bani pe o scula cu design si reclama reusita, nu-si va da seama de "straiele imparatului" ca in povestea lui Andersen.
Intreg sistemul in care traim se schimba. Intram in noua lume....virtuala unde pana si realitatea e doar o..... varianta a virtualului.
In aceste conditii, cei care stiu sa proiecteze aparate audio bune, cei care chiar vor sa fabrice ceva de calitate adevarata (audio) sunt marginalizati de profesionistii iluziilor vandute unui cetatean mediu din ce in ce mai usor de manipulat.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
MariusO
Posts: 133
Joined: 11 Oct 2008, 08:09
Location: Bucuresti
Contact:

Re: WADIA, Audio Research si Sonus Faber

Post by MariusO »

Noua directie de dezvoltare impusa de noul management nu suna tocmai incurajator : "Through the resources provided by Fine Sounds, Wadia Digital will develop and expand the Series 1 “premium lifestyle” line with a complete product offering."...si nici pentru Bose/B&O ce si-ar putea gasi un nou concurent in bransa :D

Post Reply