DVD Video cu muzica

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
User avatar
Schindler
Posts: 394
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

DVD Video cu muzica

Post by Schindler »

Recent am achizitionat ceva DVD-uri cu muzica, in formatul DVD Video. Intrucit sint (inca) in hibernare la apartament, iar sculele le am la casa de la tara, as vrea sa va intreb: cum se compara calitatea acestor DVD Video cu cea a unui CD Audio ? Se aud mai bine sau mai prost ?
"Stop hearing music. Start listening to it."

User avatar
Adrian_2k8
Posts: 227
Joined: 30 Mar 2009, 07:54
Location: Bucuresti

Re: DVD Video cu muzica

Post by Adrian_2k8 »

Din cate stiu eu, pe DVD-urile video sunetul e codat AC3 (lossy). Probabilitatea ca un audiofil sa sufere un atac cerebral in primele zece secunde de auditie este deci extrem de mare.
"Netul este locul ideal unde omul aberant poate abera si se poate da ceea ce nu este." - by M _ _ _ _ o.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14344
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DVD Video cu muzica

Post by momolo »

Depinde ce intelegeti despre a fi audiofil.

De exemplu eu ascult cu maxima satifactie si concerte pe DVD coloana sonora AC3 sau DTS pe instalatia surround si chiar se aude excelent. Surround-ul are farmecul sau deloc neglijabil, mai ales pe o instalatie buna. Si sunt multe concerte trase excelent care vazute pe un ecran misto si auzite surround dau senzatia de prezenta in sala.

Ba chiar de curand, intamplator am testat niste DVD playere numai pe parte audio stereo din format DVD clasic si am gasit diferente chiar enorme de calitate. Player bagat in instalatie stereo audiofila (ultra scumpa) cu disc DVD ce continea concert format DVD video standart AC3 si chiar PCM stereo. Nu as fi crezut sa existe asa diferenta de calitate intre aparate. In joc au fost DVD playere scumpe, cap serie de la Marantz si Luxman.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply