Telecomanda

DIY, Accesorii , Tips&Tricks
Post Reply
Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Telecomanda

Post by Obelix »

Tocmai ce mi-am luat asta de pe e-bay... 8)
Transport in EU gratuit (inclusiv RO) :idea:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 3D1&_rdc=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Aviz amatorilor... :roll: (nu am nici un interes comercial, evident...) :mrgreen:

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1762
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Telecomanda

Post by SOLO »

Mutumit de ea ? Eu am vazut Logitech Harmony pe-aici dar nu stiu ce diferente sunt (in-afara de pret)
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14138
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Telecomanda

Post by momolo »

Logitech Harmony costa cat o galeata plina cu telecomenzi sony.

Informatia este valoroasa tocmai datorita pretului. Multumesc Obelix !
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Telecomanda

Post by Obelix »

Acum cativa ani am avut asta:

http://esupport.sony.com/perl/model-rem ... dl=RMVL700" onclick="window.open(this.href);return false;

Era programabila, dupa cod si folosind ORICE alta telecomanda (invatarea oricarui cod, "bot in bot" cu cealalta telecomanda), nu era extrem de usor de programat dar odata operatiunea facuta... e OK. M-a tinut vreo 3 ani...
Cea de mai sus pare o evolutie a celei pe care am avut-o...
Si, pana la urma, este 10 Euro... :mrgreen:

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Telecomanda

Post by Obelix »

Mi-a venit, intr-o cutie destul de mare "Sony refurbished", este in stare impecabila si cu documentatie. Nu am apucat sa o folosesc...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14138
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Telecomanda

Post by momolo »

Obelix wrote:Mi-a venit, intr-o cutie destul de mare "Sony refurbished", este in stare impecabila si cu documentatie. Nu am apucat sa o folosesc...
la mine a ajuns ieri, idem, cutie originala SONY scris imens refurbished plus eticheta refurbished pe dosul telecomenzii. Impachetata impecabil, aspect impecabil. Foarte rapida posta!
Am apucat sa probez, merge fara probleme si arata misto dar mai ales e simplu de folosit. I-am dat si invatare dupa alta telecomanda, destul de usor de facut dupa ce inveti procedura. Hartia cu codurile e tiparita oribil, cine vede bine o poate citi :)
Am mai observat ca Sony bate tare, de exemplu merge mai puternic decat telecomanda originala de la Panasonic care trebuie indreptata in unghi precis ca s-o ia si mereu m-a ofticat.
:D A mers si pe Accuphase !

Pomana! Merci fratelui francez ! :D
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Telecomanda

Post by Obelix »

Uite si documentatia:

http://esupport.sony.com/US/perl/model- ... dl=RMVL600" onclick="window.open(this.href);return false;

http://esupport.sony.com/US/perl/model- ... dl=RMVL600" onclick="window.open(this.href);return false;

CBI
Posts: 16
Joined: 24 Jul 2009, 16:44

Re: Telecomanda

Post by CBI »

am luat si eu o telecomanda din asta
f buna intr-adevar,sa vedem cat o tine pana se sterge scrisul sau obosesc tastele :mrgreen:
totusi nu prea imi dau seama in ce consta 'refurbisharea',daca nu era eticheta de pe ea ziceam ca-i noua,tastatura si caracasa par ca noi
ce ma deranjeaza putin e ca nu trimite continuu semanale pe nici un buton,nici pe coduri nici pe invatare
de ex daca tin apasat pe volum ia o singura comanda,nu creste volumnul continuu,trebuie sa dau click click de multe ori
la voi face la fel?
precizez ca am probat pe un tv de sticla sony si pe un amp de alta firma care are volum motorizat(la asta e durere cum tre sa carai la el ,de vreo 10 ori sa ajunga de la ora 9 la 12 :mrgreen: )

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14138
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Telecomanda

Post by momolo »

La mine merge continuu la toate functiile de volum. Poate a ta are un defect.
Insa si la a mea am descoperit ceva ce trebuie studiat. Pe butonul numit "CD" am pus-o sa invete codul de la o telecomanda Accuphase (si a mers excelent, evident ca nu exista cod in lista la brandul Accu). Dupa aia am vrut sa schimb si sa pun un cod din ala de pe lista pentru altceva. Nu am reusit, daca ii bag orice cod nu merge. Am rezolvat pe oricare alt buton, de exemplu pe "SAT". Pare ca daca-i bag modul de invatare pe unul din cele 8 butoane de aparate (care in mod evident sunt toate la fel ca functionalitate) nu-si mai revine si la modul de bagare a unui cod din lista sau inca nu am citit eu ce mai trebuie sa-i fac !?
In rest la mine merge exceptional si este foarte puternica, emite din unghiuri mult mai mari decat telecomenzile originale ale aparatelor. Eu sunt foarte multumit.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

CBI
Posts: 16
Joined: 24 Jul 2009, 16:44

Re: Telecomanda

Post by CBI »

citeste manualul cu atentie pana la sf daca nu ai facut-o deja
de ex,daca ai invatat coduri pe butoanele unei componente(in cazul tau cd),chiar daca bagi apoi cod predefinit,butoanele invatate deja manual vor ramane pe loc
trebuie mai intai sa stergi toate butoanele invatate pe acea componenta(ori individual ori toate aflate sub acea tasta component) si apoi sa bagi codul.Cele invatate au prioritate la restul.Exista si un cod de reset pe factory defaults in acest sens,in caz ca ai sucit-o bine pe toate partile :mrgreen:
uite aici un review si in acesta pagina comenzile esentiale grupate pe functiii
http://www.remotecentral.com/vl600/program.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
in rest si a mea arata excelent,are raza mare de actiune (si este putin cam lunga (ma refer la telecomanda :mrgreen: ))

obelix, daca mai citesti aici te rog daca vrei poate verifici bug-ul precizat de mine si la cea din posesia ta,telecomanda pare sa functioneze ok,sa stiu daca ii dau mesaj vanzatorului poate stie ceva
bug-ul ar fii acesta:dupa invatarea semnalului de la alta telecomanda,sony nu transmite contiunuu acea comanda daca tin apasat,pe cand cea originala da.Ex,schimbatul volumului sau canalelor inainte/inapoi,indiferente de tasta component(adica se manifesta pe orice tasta aflata sub cele 8 butoane component)
multumesc

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Telecomanda

Post by Obelix »

Obelix citeste, dar are Opelu' si masina de spalat in pana, deci timp limitat :lol:

CBI
Posts: 16
Joined: 24 Jul 2009, 16:44

Re: Telecomanda

Post by CBI »

hehe

oricum,m-am tinut de capul ei aseara si pana la urma am reusit s-o baghesc :mrgreen:
101% satisfacut :mrgreen:
salutare

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14138
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Telecomanda

Post by momolo »

CBI wrote:oricum,m-am tinut de capul ei aseara si pana la urma am reusit s-o baghesc
spune cum ai reusit, nu fi secretos ! :)
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

CBI
Posts: 16
Joined: 24 Jul 2009, 16:44

Re: Telecomanda

Post by CBI »

pai a fost din vina mea,trebuia sa tin 4-5 secunde apasat pana se aprindea din nou butonul de component
apasam cam 1 sec pe telecomanda orginala si tot atat si pe cea sony si lua decat o singura comanda(probabil nu invata tot codul)
faceam asa pt ca initial tinusem apasat mai mult de 1 sec (dar se pare ca nu suf. cat sa se aprinda butonul component) si lua la o singura apasare a unui buton 3-4 comenzi la device-ul comandat(adica se schimba 3-4 canale la 1 singura apasare :mrgreen: ).Asa ca am tinut apasat mai putin...logic :lol:
cert e telecomanda e destul de desteapta,utilizatorul...mai putin :)

Post Reply