vand NAKAMICHI AV-7 receiver

Aici ne vindem si cumparam trancotele
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15378
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

vand NAKAMICHI AV-7 receiver

Post by momolo »

vand receiver NAKAMICHI AV-7 (+ TELECOMANDA si manualul de utilizare originale) in stare impecabila, vizual (neatins) si tehnic nota 10.

pret: 250 euro (numai bani, nu ma interseaza schimburi).

Sunt primul proprietar, l-am cumparat sigilat in anul 2002 si pastrat in perfecte conditii, casa nefumatori, utilizare extrem de rara (practic a stat nefolosit). Am si cutia originala.

Aparatul NU a fost reparat niciodata, totul este original si neatins, nereglat, ne-nimic.

Are urmatoarele modificari (upgrade):

1. firul de veioza (penal) care atarna in spate a fost inlocuit cu mufa IEC la care am adaugat cabluri interne de calitate si ferite speciale puse acolo unde trebuie.

2. sub mufa de alimentare tip IEC se vede un comutator tip bascula argintiu. Acesta intrerupe legatura la impamantare daca se doreste. Din cauza ca aparatul poate fi folosit si intr-un sistem video care cuprinde TV si cabluri de antena, impamantarea poate creea probleme. De aceea aparatele cu destinatie video nu au impamantare asa cum a fost cazul si cu acest receiver. Astfel, daca e folosit ca amplificator stereo (scopuri audiofile) se poate cupla impamantarea pe care i-am adaugat-o (dupa ce am gasit punctul intern optim si prin filtrare cu ferite).

3. ventilatorul original de 80 mm model identic cu cele de PC (12V cc) a fost inlocuit cu un model PAPST made in Germany, ultra silentios. Nu are multe ore la activ si cand functioneaza nu se aude.

RACIREA este de tip tunel, radiatorul are forma de tub patrat si tranzistorii Toshiba pe care-i vedeti deasupra (este in clasa AB pe tranzistori bipolari; intreg circuitul final este numai pe discrete, nu pe OP-uri) sunt numai o parte, exista si pe sub radiator in simetrie. Sunt originali si neatinsi, asa au fost montati din fabrica pe vaselina siliconica. Dupa cum se observa, receiverul nici nu este prafuit deoarece in 10 ani a fost folosit extrem de putin.

PRECIZARI - Receiverul AV-7 este construit IDENTIC cu receiverul AV-8 diferenta consta in faptul ca AV-7 NU are input SPDIF (digital, deci nu are DAC). Este pur analog, unicul circuit surround este clasicul Dolby Prologic (analogic) care functioneaza dintr-un semnal stereo codat prologic (de exemplu de la un TV stereo sau un VHS stereo). Un semnal stereo codat prologic poate fi amplificat si fara decodor Dolby Prologic deoarece nu prezinta nici o modificare. Daca exista decodor, acesta detecteaza acest lucru si actioneaza. Pentru asta are diverse setari specifice de surround.

Av-7 are intrari 5.1 analogice astfel ca poate fi cuplat prin cabluri RCA-RCA la orice player digital care are 5.1 out. In acest caz este folosit ca amplificator multicanal.

Precizez ca Av-7 si Av-8 sunt identice si cu Av-10 care are in plus decodare digitala DTS (varianta clasica) precum si un canal de amplificare centru dedicat cu transformator propriu. De aceea e mai greu cu putin si consuma putin mai mult.

Din punct de vedere stereo analog toate cele 3 modele Av-7/8 si 10 (9 nu exista) sunt identice.

Consumul Av-7 este de 950 W si poate conduce boxe extrem de dificile. Deasemenea, aparatul este foarte greu echivaland cu receivere din ziua de azi date la 7 x 150W sau mai mult.

Constructia este executata cu atentie maxima pe calitatea STEREO. Canalele centru si surround back (adica 3 canale amplificare) sunt tratate diferit, tranzistori mai mici, alimentare mai "subtire". Dealtfel abia dupa extinderea in masa a DTS-ului s-a trecut la receivere surround care aveau toate cele 5 canale identice. Insa lucrul asta duce la diverse economii care afecteaza calitatea redarii stereo.

Precizez ca nici un model dintre Av-7/8/10 nu are amplificare pentru subwoofer pasiv ci doar iesire pentru un subwoofer activ. (dealtfel si azi sunt foarte rare modelele care au iesire pentru subwoofer pasiv).

Aparatul are functie stand-by, astfel se poate inchide si deschide ( POWER ON/OFF ) din telecomanda. Pentru a fi inchis complet din curent exista un comutator (original) la spate (cel negru rotund). Pentru aceasta functie foloseste un mic transformator auxiliar (se vede in foto sub firele rosii).

Recomandarea mea pentru acest aparat este de a fi utilizat ca amplificator stereo audiofil. Deasemenea, oricine are un TV (plasma, TFT, CRT) cu iesire analog stereo (aproape toate au) poate folosi si modulul surround prologic deoarece majoritatea posturilor TV receptionate pe cablu au codare Dolby Prologic. Evident, pentru asa ceva e nevoie si de boxa centru si o pereche boxe spate.

Calitatea sunetului in stereo a acestui receiver depaseste multe amplificatoare noi din zona "chinezofila". Daca nu ma insel are si input PHONO pentru pickup deck, bonus are chiar si radio.
Puterea este crunta si se poate descurca cu orice tip de boxe, oricat de "lenese", inclusiv Dyanudio (pe care am testat o data si a fost o surpriza placuta). Mai in gluma pot spune ca poate amplifica si o galeata legata cu sarma.

Despre calitatea sunetului nu pot scrie un "review" deoarece sunt parte interesata (adica sunt vanzator si imi laud marfa). Insa oricine stie nivelul calitatii aparatelor Nakamichi. In acest caz ofer un aparat de la primul proprietar, conservat impecabil si fara reparatii.

Il recomand pentru activitati stereo-audiofile.

POZE VEDETI AICI:
https://picasaweb.google.com/STUDERa725 ... V7Receiver#" onclick="window.open(this.href);return false;

Va rog, contact pe PM.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15378
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: vand NAKAMICHI AV-7 receiver

Post by momolo »

vandut.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply