Cum poate fi descris sunetul?

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
fluffy38
Posts: 405
Joined: 08 Oct 2008, 09:42

Cum poate fi descris sunetul?

Post by fluffy38 »

Zilele astea ma uitam pe un site de vanzari. Si am gasit un anunt (nu are importanta al cui e sau ce vinde) in care omul descria cu lux de amanunte cum auzea el sunetul; respectiv inalte moi.
Am cautat pe forumul asta si am gasit alte definitii ale "inaltelor" spre exemplu: catifelate,zbierate,metalice,sclipitoare,exacerbate,cu granulatie,naravase,directionale,etc.
Aceleasi exprimari le-am regasit la basi sau la medii.
Poate sa explice cineva(nu neaparat mie), cum se traduce fiecare epitet?
"Civilizatia vine dinspre apus, lumina vine de la rasarit!"

kaav
Posts: 2046
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Cum poate fi descris sunetul?

Post by kaav »

Descrierea sunetul nu are nici o importantza ca este tributara sentimentelor personale - conteaza doar directzia generala a descrierilor care pot fi defapt, niste descrieri foarte obiective, dar sa nu rezoneze la fel in tine, ca in cel care le exprima - chiar daca se folosesc cuvinte stiute de toata lumea si puse unde trebuie in fraza. Simplu si clar... :mrgreen:

User avatar
JohnnyDarkRo
Posts: 144
Joined: 09 Oct 2009, 17:25
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Cum poate fi descris sunetul?

Post by JohnnyDarkRo »

Dilema aceasta am avut-o si eu, si o mai am inca. Acum cativa ani cand mai existau reviste HiFi autohtone, citeam recenzii si de multe ori nu intelegeam termenii respectivi. Nu i-am gasit niciunde descrisi coerent.
Daca ascultam cate un sistem puteam sa recunosc ceva ce nu-mi placea, dar daca ma puneai sa explic ce imi era foarte greu, poate imposibil. Personal, consider "etalon" muzica asa cum este ea cantata live, si cand ascult un sistem audio totdeauna compar in minte cu cum ar fi sunat acea muzica ascultata in concert.
De cand am luat mai mult sau mai putin contact cu alti ascultatori/dealeri scule, am reusit in timp sa gasesc un limaj bazat pe termani "de specialitate", dar nici acum nu-l stapanesc complet. Este, daca vrei, ca si o limba straina pe care o inveti mai usor vorbind cu altii decat citind din manual. :)
Last edited by JohnnyDarkRo on 26 Sep 2011, 14:24, edited 1 time in total.
AudioAero Capitole SE, Aurender N100SC, Roksan TMS 3, JVC TD-V621, Thrax Dionysos, Thrax Orpheus, Thrax Teres, Ascendo Z-F3 SE, cables and power conditioner by Iura, HiFi Expert Audio Racks.

fluffy38
Posts: 405
Joined: 08 Oct 2008, 09:42

Re: Cum poate fi descris sunetul?

Post by fluffy38 »

JohnnyDarkRo wrote:... Este, daca vrei, ca si o limba straina pe care o inveti mai usor vorbind cu altii decat citind din manual. :)

Asta incercam sa fac si eu cu topicul asta....multumesc de raspuns!
"Civilizatia vine dinspre apus, lumina vine de la rasarit!"

Post Reply