Deocamdata in UK vanzarile de muzica in format digital incep sa depaseasca vanzarile de formate clasice:
http://www.whathifi.com/news/digital-mu ... nd-records" onclick="window.open(this.href);return false;
Personal nu am dat (si nici nu voi da vreodata) bani pe mp3uri. Rar le descarc doar gratis pentru info - sa vad cum suna un artist pe care nu-l cunosc sau vreo noua aparitie discografica. Daca imi place, imi cumpar CDul sau vinilul respectiv.
Mie teoretic nu mi-ar displacea o sursa pentru formate digitale
necomprimate. Atat timp cat se pastreaza cel putin calitatea CDului, nu vad care ar fi problema. Stiu ca e mai frumos sa tii bookletul CDului in mana decat sa vezi artwork-ul CDului in format digital, dar pana la urma muzica este cea care conteaza. Albumele favorite totdeauna le voi avea in formate clasice, dar ce te faci cand sunt albume pe care vrei sa le asculti "de proba", "de cultura generala", "ca sa vezi despre ce e vorba", "ca poate descoperi ceva nou" sau ce motiv vi se pare voua interesant. De asemenea ce te faci cand iti place doar o singura melodie de pe un album?
Reticenta mea de a lua o astfel de sursa, cel putin deocamdata, este ca tehnologia se schimba extrem de repede si poti investi o suma de bani intr-un aparat care odata cu aparitia unui nou format digital poate deveni uzat moral. De exemplu, formatul flac este o comprimare fara pierderi(spre deosebire de mp3 de exemplu). Dar o piesa in format flac este inca foarte mare, ocupa inca prea mult spatiu (fie in hardurile personale, fie in nor). Sunt convins ca peste o perioada de timp nu prea mare va aparea un "super-flac" (sau alta denumire) care sa fie mai rentabil din punctul de vedere al spatiului de stocare si atunci ce facem? Cumparam alte aparate?

AudioAero Capitole SE, Aurender N100SC, Roksan TMS 3, JVC TD-V621, Thrax Dionysos, Thrax Orpheus, Thrax Teres, Ascendo Z-F3 SE, cables and power conditioner by Iura, HiFi Expert Audio Racks.