Gabriel_Wo wrote:
In 2004, dupa boomul imobiliar, mergand de la Fac. de Arhitectura spre Muzica, pe Ion Campeanu, absolut intamplator vad o firma scrisa banal CD uri din import, intru intr o odaie 4x4 si ma minunez de bogatia rafturilor, cele mai multe de la Universal. Acum numai stiu daca mai exista. Trec pe lista amintirilor si mag. Hollywood, cel de langa Dalles. Care sunt acum cele mai bune magazine de muzica, formulez si eu o intrebare pasionatilor..

Nu cred ca mai exista acel magazin pe Ion Campineanu... Sunt vreo doua magazine de instrumente muzicale, aparute ca urmare a reorganizarii "garciste" a vechiului magazin "Muzica", dar n-am mai vazut magazin de CDuri pe strada aceea.
Criza a daramat multi comercianti de muzica, stiu vreo 3-4 magazine inchise numai in centrul Bucurestiului in ultimii 3 ani...
Dl. Vali Padure, cel care avea o sumedenie de titluri interesante (desi nu tocmai ieftine), s-a mutat intr-un gang pe Calea Victoriei, parca undeva la un subsol (?!)... nu-mi e tocmai comod sa ajung acolo. Mai sunt Music Box, care arata fain rau (cu rafturi intregi de CDuri, DVDuri dar tare scumpe >> exemplu, un CD=70 lei, mag-uri si chiar un barulet pentru audiofilii melomani mai... insetati

), ar mai fi Niche Records, dar cel mai la indemana imi este Carturestiul de pe Str. Arthur Verona (cu vedere spre Bvd. Magheru, aproape de Piata Romana), care are preturi decente la unele CDuri (chiar si de muzica simfonica, pe care stiu ca o indragesti... sunt multe titluri, NAXOS de pilda, la 30 lei), are si vinyluri noi tziplate cam scumpe (pret mediu: 150 lei, dar am vazut si ultimul "Mission" al Ceciliei Bartoli la 115 lei, mai sunt si astfel de surprize!), casti audio trendy pentru pustani fitzosi (Urban Ears, Coloud, Skull Candy, Marshall) ca sa nu mai zic de carti de toate felurile, de cadouri si chiar de delicatese culinare si vinuri (astea sunt scumpe, ce-i drept

). Magazinul de pe Calea Victoriei "Muzica", renovat acum cativa ani (parca 2010), arata de afara stralucitor, candelabre imense, piane, tromboane, tobe si instrumente electronice) insa sta rau cu CDurile, n-a mai ramas decat o firma care vinde cateva CD + DVD si alea scumpe... Ceilalti, care isi faceau veacul pe acolo, in vechiul sediu, s-au mutat in corpore intr-un mic spatiu pe Ion Campineanu, aproape de intrarea in Cismigiu. N-a prea mers treaba, vad comercial prost, unii si-au luat jucariile (ca dl. Padure) si s-au mutat... Mai sunt totusi acolo cateva firme de comercializare a instrumentelor muzicale. In rest, "Diverta" a cam terminat-o cu muzica, cu toate ca odinioara era recunoscuta ca un "rai" pentru melomani; daca mai sunt cateva CDuri, acelea sunt putine si bagate la sold-uri, la lichidare, sau chiar nu mai sunt deloc, ca in cazul Diverta Unirea

Mie cel mai mult, din toata pleiada de magazine de muzica aparute dupa '89, mi-au placut vechiul "Diverta" de acum 10 ani din Mall Vitan si Sony Music Megastore din Magazinul Unirea, in urma caruia s-a instalat actualul "Diverta" acolo.