El nu mai are inspiratie din 1990 (in opinia mea), de cand cu "En Attendant Cousteau" care mi s-a parut reusit asa-si-asa. Dupa asta a dat-o in muci cu "Chronologie" in 1993 si apoi a inceput sa traiasca dupa urma celui mai bun album al sau ever (tot in opinia mea, evident) "Oxygene" din 1976 pe cand, din cate stiu era tanar student aspirant. Vazand lista lucrarilor, "muza" l-a parasit prin 1990 dupa care a produs numai abureli (tot in opinia mea):
http://ro.wikipedia.org/wiki/Jean_Michel_Jarre" onclick="window.open(this.href);return false;
Defapt mai demult a inceput sa nu mai fie nimic special de muzicile lui, cam de pe la inceputul anilor 80.
Iar acum traieste din "grasime". Evident, nu financiar deoarece am auzit ca e nascut super bogat (baiat de bani gata), tat'su fiind mare milionar-miliardar.
Spectacolele lui cu lasere si altea alea sunt misto atata vreme cat are si ceva muzica de prezentat pe acolo. Insa dinaintea anilor '90 nu prea a mai avut nimic de prezentat in materie de muzici.
Pacat de el totusi ! E baiat bun! In 1976 cu albumul Oxygene promitea foarte mult, insa dupa aia a mers pe alta cale, una usurica, comerciala.
Poate ca asta arata problema clasica, cand le ai pe toate la nas si deagata (fara munca, fara chin si fara suferinta/sacrificiu)....
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.